CONCURS: Fapte ale demnității românești

15-05-2018 Sublinieri

Irina Bazon/ Regăsirea frumosului pierdut:

Concurs: Fapte ale demnității românești/ 10 fapte ale demnității românești pe front și legate de înfăptuirea Marii Uniri

Cu ocazia Zilei Independenței României (proclamată pe 9 mai 1877 și ratificată de Parlament pe 10 mai 1877), care este totodată și Ziua Regalității (data de 10 Mai a fost sărbătorită ca Ziua Națională a românilor până în 1947), lansez un concurs cu titlulFapte ale demnității din istoria românilor”. Îi invit pe prieteni și pe cei cărora li se pare interesant proiectul și care pun preț pe cunoașterea istoriei și cinstesc memoria celor care s-au jertfit și au luptat pentru demnitatea și unitatea neamului nostru să participe sau să susțină demersul.

Pentru a da un impuls celor care vor dori să participe, am scris un articol în care am prezentat 10 fapte ale demnității românești pe front și legate de înfăptuirea Marii Uniri. Articolul este publicat mai jos.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru participarea la concurs:

Prezentați între 3 și 5 fapte ale demnității românești (așadar, minimum 3) dintr-o anumită perioadă a istoriei românilor – poate fi aleasă orice perioadă din istoria românilor (antichitate, Evul Mediu, perioada modernă, perioada contemporană). Ar fi de preferat ca faptele să fie încadrate într-o singură perioadă, însă nu e obligatoriu;

Este de preferat ca faptele de demnitate la care vă veți referi să nu fie date copy paste, ci să fie scrise în cuvintele voastre. Sau dacă sunt luate ca citate din anumite cărți, să fie precizată sursa. Pot fi după modelul celor de mai jos, dar, desigur, pot fi mai scurte. Citatele relevante din documente sau din scrierile sau afirmațiile unei anumite personalități românești sunt binevenite (sau din cuvintele altora despre acea personalitate care s-a remarcat prin faptele respective). Mai ales cele care scot în evidență faptele de cinste și însușirile prin care acea personalitate s-a impus în istoriași memoria românilor;

– Să fie fapte reale, petrecute în istorie, documentate;

– Articolele cu faptele prezentate pot fi trimise la adresa de mail irina.monica.b@gmail.com sau faptele pot fi scrise la secțiunea de comentarii de pe blog (într-un singur comentariu). Toți cei care participă trebuie să îmi trimită pe mail, pe lângă numele lor, și o adresă de email (pentru a primi cadoul despre care vorbesc mai jos), urmând ca persoanele câștigătoare să îmi trimită ulterior restul datelor de contact. Am rugămintea să fie menționată și vârsta și localitatea (însă acest lucru nu este obligatoriu).

Fiecare articol cu faptele trimise de voi va fi postat ca articol separat pe acest blog (împreună cu numele autorului), apoi distribuit și promovat pe rețeaua Facebook. Cei care contribuie la concurs și au cont pe Facebook sunt rugați să distribuie și ei pe Facebook (pe wall-ul personal, inclusiv pe grupuri din care fac parte) articolul cu faptele descrise de ei, pentru a spori astfel numărul de accesări;

– Important: ÃŽnainte de a începe să scrieți despre faptele de demnitate, urmăriți ce a apărut deja pe blog, fiindcă faptele pe care le veți trimite nu trebuie să coincidă cu cele prezentate mai jos (în acest articol) sau cu cele pe care le voi publica pe măsură ce le voi primi de la participanți;

câștigătorii (mă voi referi imediat și la premii) se vor stabili în funcție de numărul de accesări. De aceea este recomandabil să le faceți cunoscute distribuind pe rețeaua Facebook articolul cu faptele dvs. care va fi publicat pe acest blog. Prin urmare: le trimiteți, vor fi publicate pe acest blog ca articol separat, pe care apoi îl puteți distribui pe Facebook;

– Pentru a avea șansele de a ajunge printre câștigători, numărul de accesări (like-uri, share-uri de pe FB, care vor fi contorizate pe blog, prin butonul de Facebook) trebuie să fie de minimum 100.

Concursul se va încheia pe data de 15 iunie, ziua când se vor împlini 129 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului național și marelui nostru jurnalist și analist Mihai Eminescu. Prin urmare, până la această dată îmi puteți trimite și puteți distribui/promova faptele de demnitate din istoria noastră pe care aveți ocazia de a le readuce în memoria românilor prin acest concurs.

Răsplata: toți participanții vor primi câte două cărți în format PDF la alegere din lista de mai jos (pe care o puteți consultași AICI: Lista de cărți pentru concurs). Iar câștigătorii vor primi următoarele premii:

Premiul I: 4 cărți în format pdf (la alegere, din lista menționată), o carte în format tipărit (la alegere, din lista menționată), cartea Aspazia Oțel Petrescu – Interviuri (Fundația Iustin Pârvu, 2018), colecția de cântece patriotice “Nu uita că ești român” (corul Mănăstirii Putna) și 100 lei (sumă oferită de Impalatore Travel,  partener al concursului).

Premiul II: 4 cărți în format pdf (la alegere, din lista menționată), cartea Aspazia Oțel Petrescu – Interviuri (Fundația Iustin Pârvu, 2018), o carte în format tipărit (la alegere, din lista menționată), colecția de cântece patriotice “Nu uita că ești român” (corul Mănăstirii Putna).

Premiul III: 4 cărți în format pdf (la alegere, din lista menționată), cartea Aspazia Oțel Petrescu – Interviuri (Fundația Iustin Pârvu, 2018), colecția de cântece patriotice “Nu uita că ești român” (corul Mănăstirii Putna).

Toți participanții își pot alege câte două cărți în format pdf în afară de cele de tip “ebook”.

Cștigătorii premiilor își pot alege câte un ebook (care este tot o carte în format electronic, ce va fi achiziționată dintr-un magazin virtual) în locul unei cărți în format PDF.

Continuarea AICI


Categorii

Uncategorized

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!