APEL CATRE TOTI CEI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON

12-01-2009 Sublinieri

imaginephp.jpg

APEL CATRE TOTI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON

Sfantul Spiridon al Trimitundei este unul dintre cei mai mari sfinti care au facut si continua sa faca minuni. Se stie ca anual se schimba incaltarile Sfantului pentru ca acestea se tocesc, intrucat Sfantul umbla prin lume si ii ajuta pe cei in nevoi.

In vederea editarii unei carti despre Sfantul Spiridon al Trimitundei, o carte care sa cuprinda viata sa completa, precum si minuni actuale savarsite de Sfantul, cei care au primit ajutor de la Sfantul Spiridon sunt rugati sa scrie cateva randuri despre aceste minuni.

Toate povestirile se pot trimite pe mail la adresa: mihaelaralucat@yahoo.com

sf_spiridon_2.jpg

sf_spiridon_3.jpg


Categorii

Apeluri de sprijin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

95 Commentarii la “APEL CATRE TOTI CEI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON

<< Pagina 1 / 4 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Dragii mei eu sunt un tanar de 24 ani ,cele ce vi le voi scrie nu fac parte din sfera senzationalului dar fac parte din lucrarile discrete dar pline de noblete ale lucrarilor lui Dumnezeu prin Sfintii Sai.In urma cu 6 ani parintii mei au fost invitati sa mearga pe munte era Duminica si m am opus era chiar pomenirea Sfantului ierarh Spiridon.Inainte de a merge la sfanta Liturghie singur am facut si acatistul Sfantului si l am rugat sa i ierte pe ai mei si sa se roage sa ajunga cu bine acasa.
    Cand am venit de la biserica ai mei erau veniti iar tata era tacut “se vedea ca era speriat de ceva”si am intrebat ce s a intamplat.Ei mi au spus ca mergand inspre locul de unde trebuia sa urce, era o “Troita langa care statea un mos intro “FUSTA LUNGA” in genunchi si se ruga fierbinte .Pe moment nu l au luat in seama si au urcat la un moment dat urcati fiind pe munte tatalui meu i s a facut rau si a cazut cativa metri buni in jos .Atunci ei si au adus aminte si au constientizat ca nu era bine sa fie acolo Duminica in timpul Sfintei liturghi.Mamei mele ii curgeau lacrimile si mi spunea ca Batranul acela avea ceva special nu l vazuze niceodata dar il simtea ca si cum l ar fi cunoscut de o viata.Apoi cand a vazut icoana Sfantului mama a exclamat “Sfantul Spiridon a fost!Iar faptul ca tata a scapat nevatamat doar cu cateva zgarieturi noi cei din familie o consideram fara indoiala a fi o minune a sfantului Ierarh Spiridon

  2. Eu pot doar sa confirm ca sfantul face minuni .
    Minunea pe care o consider eu ca am trait-o e simpla dar trairea a fost intensa.
    Ma aflam intr-un pelerinaj prin Grecia .Am ajuns si in Corfu. Am intrat cu grupul in biserica unde sunt sfintele moaste . Nu mai stiu in ce zi era dar se facea slujba . Sfintele moaste erau puse intr-o racla intr-o incapere destul de micuta care dadea in incinta bisericii. Deobicei eu faceam multe poze cand ajungeam la sfinti ,dar de data aceasta am amanat pentru ca ma simteam foaret obosita .Ma gandeam ca pana la sfarsitul slujbei voi face eu pozele.Dar nu dupa mult timp ,nu stiu din ce motiv, acea incapere unde erau sfintele moaste s-a inchis.
    Mi-a parut rau ca m-am lenevit .Dar m-am gandit ca sfantul este totusi acolo ,destul de aproape ,si dintr-o data i-am simtit prezenta foarte puternic si parca ma intreba ce doresc .Nu am vazut chip sau ceva vizibil cu ochii materiali ci doar i-am simtit prezenta. Dupa ce i-am spus ce doresc a disparut dar mi-a ramas un sentiment placut de liniste si de incurajare.

  3. Sfantul Spiridon e un mare facator de minuni.Dar a-si dori sa stiu daca sfintele lui moaste sunt intregi?Fie ca Sfantul Spiridon sa ne vegheze mereu!Doamne-ajuta!

  4. Intr-adevar, Sfantul Spiridon este mare facator de minuni. Am citit in revista formula AS cu ceva ani in urma, ca acest sfant a ajutat pe cineva sa-si gaseasca un loc de munca decent, desi persoana in cauza avea o anumita varsta, iar orasul in care locuia, era mort din punct de vedere economic.Domnul respectiv se afla intr-o situatie disperata si cineva l-a indrumat sa citeasca 40 de zile acatistul sfantului, iar ajutorul nu a intarziat sa apara. Ajungand intr-o situatie similara, cautand un loc de munca,si amintindu-mi de acel articol, am citit si eu acatistul si intr-adevar,raspunsul nu a intarziat sa apara. Imi amintesc ca pur si simplu a venit locul de munca la mine, nu a fost necesar sa caut prin ziare. Mergand prin oras, am intalnit o prietena pe care nu o mai vazusem de multi ani.Din scurta discutie pe care am avut-o, a aflat ca nu lucrez, iar doua zi m-a sunat sa ma-mi ofere un loc de munca, pe care altcineva il oferise surorii ei, dar aceasta isi gasise intre timp altceva, in alta parte. Locul de munca era foarte bun, la o firma renumita,cu un salariu destul de bun, mult mai mare decat cel pe care l-am avut inainte. Ce mi s-a parut extraordinar, a fost ca intr-o perioada foarte scurta de timp, de cateva zile, am primit trei oferte de locuri de munca, sfantul dandu-mi posibilitatea sa aleg eu, in functie de ceea ce am dorit si am simtit ca mi se potriveste cel mai bine. Acestea au venit nu la mult timp dupa ce am citit acatistul. Cei care doriti un loc de munca, nu ezitati sa cereti ajutorul Sfantului Spiridon. Daca aveti credinta si va rugati din suflet,vorbindu-i ca si unui prieten, veti simti bunatatea, finetea sufleteasca si ajutorul acestui sfant.
    Ana

  5. Nu as putea sa nu marturisesc si eu faptul ca Sf.Spiridon este un mare facator de minuni,deoarece,intotdeauna de cate ori i-am cerut ajutorul,nu a intarziat sa mi-l dea,desi nevrednica eram. Am multe de povestit,insa dorinta mea cea mai mare nu este aceea de a ma crede cineva ce minuni s-au intimplat cu mine(desi sunt intrutotul deacord cu cei ce au facut-o),ci aceea de a indemna pe fiecare din fratii nostri ortodocsi de a i se ruga in orice greutate ar fi si vor vedea cat de minunat vor fi izbaviti.Eu doar atata spun:Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane,mare facatorule de minuni!Iti multumesc din suflet pentru ajutorul necontenit pe care mi-l dai ori de cate ori am nevoie!

  6. Doamne ajuta! Probabil toti cei care au terminat facultatea stiu cat e de greu sa gasesti un loc de munca. Probabil toti oamenii au trecut prin acea criza existentiala determinata de faptul ca nu isi gasesc un loc al lor, ca se simt inutili, ca se trezesc numai pentru a astepta sa se faca din nou seara si a se aseza din nou in acelasi pat..Ca sa fiu mai exact va marturisesc ca am cautat un an incheiat un loc de munca..si nu am gasit! Un parinte(ieromonah) m-a sfatuit sa citesc acatistul Sf. Spiridon 40 de zile si dupa aia se va rezolva. Nu am gasit nicaieri la Sfintii Parinti acest gen de “reteta” si nu ader la aceste solutii cu citirea unui anumit acatist 40 de zile, a aprinde lumanari la 7 biserici, a lua aghiasma de la 3 manastiri etc…Orice ortodox traitor simte ca aceste lucruri nu au duh ortodox.Nu putem aplica formule exacte in viata duhovniceasca.Revenind la subiect, desi nu eram adeptul acestor practici am pus-o in aplicare deoarece eram in disperare de cauza. Dupa 40 de zile in care am citit acatistul Sf. Spiridon am fost sunat sa ma prezint la un interviu. Am obtinut locul de munca si am ultumit Sf. Spiridon pentru ajutorul lui. Dar serviciul era ingrozitor, munca istovitoare si dupa 2 saptamani seful mi-a zis ca nu mai are nevoie de mine si nici nu ma plateste pentru timpul lucrat. A fost o zi ingrozitoare. Atunci am inteles mustrarea Sfantului Spiridon si faptul ca am asteptat ajutorul lui ca si cum era obligat sa o faca pentru ca i-am citit acatistul. M-am asezat din nou la rugaciune dar nu ca cel care e sigur ca aplica o metoda sigura care va da rezultatul dorit ci cu durerea inimii. Cred ca asa ar trebui sa cerem ajutorul Sfintilor.
    Ajutorul Sf. Spiridon nu a intarziat si am gasit un servici foarte bun, am reusit sa avansez cu ajutorul lui Dumnezeu in functie, si stiu ca fara mijlocirile Maicii Domnului, ale Sf. Spiridon si a tuturor sfintilor nu as fi reusit sa ajung aici. Iertati-ma ca mi-am permis sa corectez un mesaj de mai sus cu practica celor 40 de acatiste.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni, care cu negraita dulceata indreptezi pe cei nepriceputi

  7. Doamne-ajuta!
    Desi sunt grabita sa ies, nu pot sa-mi permit sa nu marturisesc despre minunea care a salvat viata tatalui meu de la un infarct pe cand avea numai patruzeci si unu de ani. A facut noaptea infarct caci muncea douasprezece ore in continuu. Nu l-au dus nicaieri si nici macar nu au chemat un medic. Dimineata a venit acasa si mama a chemat salvarea, care a venit pa la pranz, si care mai apoi a trecut printr-un alt sat caci intre timp o femeie inarcinata a cerut ajutor. Au juns la spital dupa amiaza si tatal meu a primit tratament pentru viroza respiratorie. Se stie ca primele sase ore de la infarct sunt vitale! Dupa cum vedeti, conform cu stiintele medicale , tatal meu trebuia sa fie deja mort. Dupa ce au vazut ca nu-s in stare de nimic au hotarat sa-l trimita in Iasi,( nu in aceeasi zi) la spitalul cu numele Sfantul Spiridon.Era noapte. A fost chemat de urgenta prf. dr. Georgescu care a exclamat:”dupa ce-i omoara cu zile ii trimite la mine…”
    Ce mai era de facut? Conform cu stiintele medicale, nu stiu! Numai doctorul despre care acum nu stiu nimic, si pe care sa-l pomenesca Dumnezeu in imparatia Sa, ar putea sa va povesteasca.
    Un lucru stiu: minunea a fost si mare a fost! Si nu ne-a sfatuit nimeni si nu s-au facut acatiste, din nefericire, nu-mi aduc aminte sa fi facut asta! Dar minunea s-a facut pentru ca asa a hotarat Dumnezeu! Pentru sfintitele rugaciuni ale sfintilor Sai iubiti: Sf Spiridon, Sf Parascheva, Sf Gheorghe si Sf Nicolae! Pentru durerea din lacrimile maicii mele din fata icoanelor si de toata vremea, pentru ca cei trei copii sa poata inca avea un tata. Pentru ca asa a hotarat Dumnezeu, si prf. dr. Georgescu a confirmat deschis ca numai asta a putut fi. Si daca sa treci prin moarte si sa-ti continui drumul langa cei dragi nu e minune, ce atunci mai poate fi numit? Sunt atatea minuni in viata mea ca ar trebui sa petrec tot atati ani cati am trait pana acum sa pot sa meditez si sa ma minunez la randul meu de ele!
    Slavit este Dumnezeu intr-u cei iubiti sfinti ai lui!
    Doamne-ajuta!

  8. Nu pot sa nu marturisesc si eu ce multe minuni a facut Sf.Spiridon cu mine.Am mare evlavie la Sf.Spiridon ,m-a invrednicit Dumnezeu si am fost si in Corfu la Sf.moaste unde am primit multa bucurie si ajutor.In anul 2008 eram in somaj si m-am rugat Sf.Spiridon sa ma ajute pentru servici ,i-am facut acatistul si m-a ajutat ,la examen am simtit cum Sfantul Spiridon ma tine de mana si ma indemna ce sa scriu.Si intradevar am reusit si dau slava lui Dumnezeu si Sf.Spiridon pentru ajutor.
    Bucura-te Sfinte Spiridoane mare facator de minuni!

  9. Dragii mei vreau sa va spun si eu cat de viu se aprinde Sf. Spiridon cand e chemat.
    Tatal meu lucreaza in strainatate, fara acte, si intr-o zi ma suna mama, care a ramas in tara sa se ocupe de noi, disperata ca patronul vrea sa-l dea afara si ca nu stie ce sa faca si ca sa ma rog eu cui stiu sa-l ajute. Vreau sa va spun ca era si tatal meu mai mult decat nelinistit dar vroia sa ne linisteasca pe noi si astfel faceam fiecare o incercare de linistire a celuilalt. De mult vroiam sa ma rog Sf.Spiridon insa tot am gasit ceva care sa ma tina, va marturisesc sincer ca in acel moment in cap mi-a venit cere-i Sfantului sa vina si sa-l ajute. Am mers la capela Facultatii de Teologie si am inceput sa-i citesc acatistul si sa-l rog sincer sa mearga la propriu, stiut fiind faptul ca Sfantul pleaca din racla,si sa ne ajute. Nu am apucat sa termin bine acatistul ca ma suna mama sa-mi spuna ca patronul si-a schimbat planul. Nu va inchipuiti cum ma uitam eu dupa la icoana sa ca desi om cu pacate Domnul cand vrea sa miluiasca pe cineva asculta si pe pacatosi cum spunea Sf. Siluan Athonitul.

  10. In timpul studiilor mele doctorale am avut numai piedici.Anumite persoane m-au si smintit,tragandu-ma in mocirla desfranarii.Insa,am fost in Corfu,la Moastele Sf.Spiridon pentru a cere ajutor.Mai marii din facultate,cu toate ca aveau relatii si bani,nu au reusit sa-mi faca rau.Am luat doctoratul cu brio si pt aceasta ii multumesc Sfantului.Nu merit bunatatea Lui,dar Sf.Spiridon m-a ajutat.Credeti-ma a fost o minune.

  11. Personal, nu am cerut ajutorul special al Sf Spiridon, insa nu ma indoiesc deloc de puterea foarte mare pe care a primit-o de la Dumnezeu (alaturi de Sf Nicolae al Mirelor Lichiei, impreuna cu care a fost participant la Sinodul I Ecumenic de la Niceea).

    In cele de mai jos ii las sa vorbeasca pe cei care au cunoscut personal ajutorul marelui ierarh Spiridon al Trimitundei (intre care si Nadia Comaneci, fosta multipla campioana olimpica la gimnastica a Romaniei):

    http://www.formula-as.ro/2007/777/spiritualitate-39/sfantul-spiridon-vechi-8139

    Bucura-te, Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni!

  12. Desi minunea pe care a facut-o Sf.Spiridon cu mine este mai mica decat cele relatate pana acum,vreau sa va povestesc ca bunul Dumnezeu m-a invrednicit ca anul acesta sa ajung in Grecia la moastele Sf.Spiridon.
    Cu multi ani in urma in mintea mea a rasarit dorinta de a ajunge in Grecia sa ma rog la moastele Sf.Ioan Rusul dar cum omul propune si Domnul dispune anul acesta m-a indreptat la sfintii mei iubiti si la Sf.Spiridon.
    In urma cu o saptamana inainte de a pleca in pelerinaj m-am lovit la un deget insa nu i-am dat atentie.In timpul pelerinajului insa degetul a inceput sa ma doara si sa se umfle tare.M-am rugat la sfantul,m-am atins de moastele sale si el indata mi-a ascultat rugaciunea si mi-a vindecat degetul bolnav; chiar in acea zi m-am desprins de grup si am zabovit o zi intreaga la moastele sfantului.Dumnezeu a facut o minune caci au deschis racla atat grupului din Romania cat si altuia caruia m-am atasat din nou.

    Sfinte Spiridoane roaga-te pentru sanatatea si mantuirea noastra.

  13. vreau sa va relatezi si eu despre minunea care nea facut-o SFINTUL SPIRODON,fratele meu suportase o interventie chirurgicala nu atit de grava,dar starea post operatorie se agrava vadit ,a fost transferat in reanimare…medicii spuneau ca nu mai inteleg nimic ar trebui sa iasa din starea acesta,e tinar totus 28 de ani,forte de a se lupta sint, dar…atunci dupa sfatul preotului ROMAN noi toti mama,eu,sora si sotia lui insarcinata am inceput sa citim acatistul si sa ne rugam la SF.SPIRIDON in numele copilor lui cel mic de 3 anisori si celui ce se va naste dupa ceva timp…minunia sa intimplat chiar dupa3 saptamini de calvar a bolii la 3-ea zi a rugaciunelor noastre el sia revenit…in citeva zile sa si externat… BUCURA-TE SFINTE IERARHE SPIRIDOANE,MARELE FACATOR de MINUNI…

  14. Nu stiu cand ne vom trezi din amorteala asta care ne-a cuprins pe toti!? Dar Sfantul Ierarh Spiridon reuseste doar auzindu-i numele sa produca un fior in inima. Nu a facut decat sa-mi atinga sufletul. Atat!! Am ajuns la Manastirea Nechit intr-un sir de imprejurari ce n-au tinut de voia mea si acolo am descoperit o racla cu particele de Sfinte moaste si …………o pereche de papucei ai Sfantului Spiridon. Pot sa va spun ca mi-a daruit atata pace incat m-a coplesit .I-am privit icoana si am stiut ca El este. Abia atunci am trait si eu ca un om. Acea pace pe care am pierdut-o repede nu o mai pot uita niciodata . Paradoxal, sunt nepasator in continuare si nu fac nimic sa ma schimb . Doar atat va rog sa-i spuneti:Bucura-te Sfinte Spiridoane , mangaierea sufletelor noastre ! Bucura-te ca nu ne uiti pe niciunul ci ne dai mangaiere desi noi te ignoram!Bucura-te Spiridoane a lui Hristos!

  15. Imi cer scuze de greselile de deasupra.Le-am corectat acum.
    Ma numesc Ana,am 20 de ani de acum,iar acesta nu ar fi primul vis pe care l-am avut ..daca le pot numi vise..insa face parte din cele mai importante pentru mine..lucru pentru care,sper sa nu fiu luata in gluama cu asa ceva,cum am mai fost.
    Asta sa-ntamplat acum 3 ani ,cand voriam sa ma impartasesc,lucru care l-am reusit cam greu.
    Era o perioada destul de dificila in viata mea,oarecum intortochiata pot spune..Pe mine Sfantul Spiridon, ma ajutat cu un vis,printr-un vis,pe care am sa-l povestesc in randurile urmatoare..
    Se face ca eram la tara la bunica mea,unde se dadea de pomana,caci tin minte ca erau peste tot colaci,paine,placinte..iarba inalta stranse pe bucatele,era pomana pentru fiecare mort din familie cum ar veni,iar femeile de pe partea mamei si fratele meu ,eram acolo..doar noi.
    Eu m-am dus sa o ajut pe bunica mea,sa impachetez un cozonac,sa aranjez pe acolo ,dar am simtit ca trebuie sa ma duc in casa..si m-am dus.
    Am intrat n camera din mijloc. Acolo erau paturi,si haine de pomana cred(din ce retin )si 2 sicrie.Unul in care era gol parca ,si altul pe partea de la fereastra in care erau moastele unui sfant. Am stat putin,am vorbit parca ceva cu fratele meu..(oricum e cert ca am stat olecuta in camera),dar dupa care m-am speriat (nu inteleg de ce) ,si am iesit afara lasandu-l pe fratele meu in casa.
    Cand am iesit afara prin iesirea din spate ,pe scari am vazut un batran cu haine bisericesti tare frumoase,cu un par gri,ingrijit ,era insprancenat si cu o privire linistitoare.Imediat,m-am calmat si am stat de vorba precum prieteni, fara sa-mi dau seama cine este,si m-am spovedit lui ,el oferindu-mi sfaturi si linistindu-ma ,vorbindu-mi ca un parinte.
    Am vorbit mult cu el,am ras si plans si mi-a dat si o nafara parca..( nu era ca nafara noastra,de la ortodoxi ci era ca la catolici,rotunda si plata..). Uite asa a trecut timpul.
    Pe sfarsitul spovedaniei mele, eu l-am intrebat cine este si de ce ma ajutat ,iar el mi-a spus sa nu-mi fac grij ca totul va fi bine ,iar de voi avea nevoie sa mai vorbesc cu el vreodata,nu trebuie decat sa -l chem si va fi acolo. Am dat sa ma ridic ca ma strigase bunica,dar am mai stat putin si l-am intrebat cine sau ce preot este (din ce retin),iar el mi-a aratat icoana ce o purta la gat ,pe care scria Sfantul Spiridon si care avea exact infatisarea sa.Mi-a spus sa nu uit asta.Dupa aceea m-am ridicat sa ma duc la bunica sa-i dau si lui un cozonac si cand m-am intors,el era plecat si stiu ca am plans mult dupa aceea,ca nu am putut sa ii multumesc macar ,oferindu-i un cozonac.
    Dupa ce am visat asta,a urmat alt vis,intr-o manastire cred..era mare de tot,cu alb varuita si frumoasa,simpla ,unde erau in fata,moastele Sfantului Spiridon si langa,niste papucei frumosi de culoare verde ce se schimbau spre visiniu,pusi intr-o cutie de sticla,pe o pernuta(caci din ce imi amintesc ,el avea niste papucei ce isi schimbau culoarea..eu tin minte ca i-am vazut verde smarald si visiniu).
    In acel moment am realizat si mi-am dovedit ca cu cine am vorbit si ma spovedit ,nu ma mintit..era chiar Sfantul Spiridon.
    Cand m-am trezit,am cautat sa aflu din calendar macar minimul despre Sfantul Spiridon,caci nu stiam absolut nimic dspre acesta,nici macar ca exista.
    Dupa,am mai cautat si prin altele,si asa am aflat atatea lucruri despre dansul,despre un sfant de care nici macar nu stiam ca este.

  16. Mi-am dorit tare mult un copil…dar acesta intarzia sa apara, desi si eu si sotul meu eram perfect sanatosi, dupa spusele medicilor. In 2008 am aflat despre minunile Sfantului pentru cei ce nu puteau avea copii. M-am rugat Lui. Am fost la sfintele Lui moaste (au fost aduse la Biserica Sfantul Spiridon Vechi pe 12.12.2008), iar in mai 2009 un inger mi-a vestit ca ma va ajuta sa am un copil. In iunie aflam mult asteptata veste… In vis mi s-a spus ca voi avea baiat… In timpul sarcinii am fost la Biserica Sfantul Spiridon Vechi si m-am rugat Sfantului pentru sanatatea copilului. Atingand racla cu particelele din moastele Sfantului am simtit si mirosit cum am primt pe mana sfantul mir al Sfantului. In ianuarie 2010 am nascut o fetita sanatoasa si frumoasa, desi au fost ceva probleme inainte de nastere. Abia astazi citind despre viata Sfantului Spiridon, am inteles de ce am nascut fetita si nu baiat asa cum mi se vestise la inceput: fetita mea se numeste Irene (nume ales de sotul meu cu multi ani in urma pentru viitorul lui copil), iar fiica Sfantului se numea si ea Irina. Sunt convinsa ca a fost voia Sfantului ca, copilul meu sa fie fetita pentru a purta acest nume. M-am rugat Sfantului pentru ca, copilul meu sa fie sanatos, un om deosebit, cu un suflet bun si un bun crestin. Ii multumesc Sfantului Spiridon ca m-a ales si m-a ajutat sa fiu mama Irenei…

  17. trebuie sa spun si eu minunea primita de la sfintul ierarh spiridon.fiul meu se des partise de nevasta,si suferea de singuratate si eu de mila lui.printre alte rugaciuni am inceput sa citesc acatistul sfintului spiridon si sa-l rog pe sfint sa mearga la el si sa-l cerceteze si sa-i dea liniste.la ceva timp imi spune baiatul cain noaptea ce trecuse crede ca afost cutremur,deoarece pisica care o avea adevenit foarte agitata si era la usa incercid sa iasa din camera,iar pestii din acvariu erau foarte agitati.era ora unu noaptea,si adurat pina s-au linistit animalele.nu fusese niciun cutrmur.am stiut ca afost sfintulsi l-a bine cuvintat ii multumesc sfintului pentru ca mi-ascltat rugaciunea.este un an de zile de atunci,baiatul este linistit si nu a luat-o pe cai gresite .
    sint sigura ca sfintul a fost la noi.si-i multumesc din tot sufletul.il iubesc mult pe sfint.bucura-te sfinte ierarhe spiridon mare facator de minuni

  18. Daca am avea mereu o legatura vie cu sfintii, dar si cu mantuitorul Hristos Insusi, multe s-ar dezlega in viata noastra si mult s-ar adanci credinta noastra. Iesirea din crestinismul “de debara” virtuala, cum il numea cineva, sau de crestinismul de scandal, de tabloid si de stadion (al “ultrasilor”), de tot ceea ce poate denatura Duhul mesajului ortodox nu se poate mai bine decat printr-o cat mai intensa traire in spatiul REAL si VIU al Bisericii, si printr-o buna raportare la sfinti, ocolind in acelasi timp superstitiile si pietismul. Avem nevoie ca de aer de o Ortodoxie vie si personala, nu de demagogie, nici de ideologie.

  19. Azi(12.12.2010), de ziua Sf. Spiridon, m-am impartasit. Am tot incercat in acest post sa ma spovedesc dar am avut piedici, insa azi m-a ajutat Sfantul Spiridon. Sunt nascuta pe 11 decembrie si cred ca Sf. Spiridon, a carui paznuire este pe 12 decembrie, ma ajuta mereu…
    Sa va povestesc ce mi s-a intamplat anul trecut, in aceasta perioada. Va specific ca povestesc doar ca sa dam slava lui Dumnezeu,minunat in sfintii lui, si ca sa ne intarim in credinta noastra ca sfintii ne ajuta in toate modurile(vazute si nevazute). Revin la poveste…eram necasatorita(divortata de 13 ani), avand 35 de ani si ingrijorata ca ceva nu este in regula: nu am un handicap evident iar toti barbatii din viata mea cand auzeau de cununie parca fugeau ca…de tamaie! Asa ca m-am dus special la un parinte sa vorbesc despre acest lucru in vara; mi-a dat canon de casatorie, am cunoscut pe cineva insa povestea cu fugitul de cununie s-a repetat… De Sf. Paraschiva(14 octombire), anul trecut, primesc un telefon si mesaj, in timp ce eram la Sf. liturghie, de la o buna prietena, care dorea sa-mi prezinte pe cineva(era al doilea prezentat tot de ea)!
    Amuzata de situatie, am zis Da! Urma sa plec la Brasov sa-l cunosc(eu locuiam in Bucuresti). Din poze mi-a placut insa impactul personal nu mi-a lasat o buna impresie, asa ca m-am retras elegant din situatie.
    De Sf. Grigorie Palama (14 noiembrie) am hotarat sa incerc sa-l cunosc mai bine, sa acord inca o sansa, sa am rabdare cu neputintele lui, ale mele,etc.

    Ne-am placut, am hotarat sa intram in relatie curati, sa tinem post, etc. Dar simteam ca ceva este…
    De Sf. Spiridon(in preajma zilei lui), primesc un telefon de la primul meu iubit(atunci se purtau rel. platonice). Nu-l mai auzisem de 20 de ani…luase numarul meu, referinte, etc. de pe CV postat pe net, la Facultate! Si ce sa aflu- avea mustrari de constiinta ca ma blestemase acum 20 de ani, cand ne-am despartit, sa nu am parte de nimeni drag(va rog sa ma credeti ca sunt o persoana cu studii superioare, cerebrala, nu credeam in aceste”prostii”) insa asa mi s-a intamplat de atunci- mi-a murit tatal, prieteni dragi, am divortat, daca iubeam pe cineva, acela disparea cumva din viata mea…Mi-a cerut iertare pentru ca il mustra rau constiinta(desi nu este o persoana religioasa) dar a luat informatiii din anturajul meu si a vazut ca sunt mereu singura… L-am iertat (oricum incidentul il uitasem de atunci) si m-am spovedit, rugandu-l pe parintele meu duhovnic , sa ma dezlege de blestem…(era anul trecut, pe 11 decembrie). Credeti-ma ca lucrurile au luat o turnura absolut spectaculara; m-am logodit cu baiatul din Brasov si ne-am casatorit rapid(pe 17 iulie, anul acesta). Am simtit ajutorul lui Dumnezeu, Maicii Domnului(pe sot il cheama Marian), tuturor sfintilor, insa de aflarea blestemului si dezlegarea lui, am avut parte in preajma praznuirii Sf. Spiridon, caruia ii multumesc mult. Gratitudinea mea este mult mai extinsa… Dumnezeu, Maica Domnului, Sf. Puteri, Sfintilor, etc.
    Va doresc, din tot sufletul, numai bine, pace, bucurii si sa ne intalnim “la poarta Raiului” cat mai multi, pentru rugaciunile Sf. Parintilor nostri. Amin.

  20. De minunile Sf. Spiridon am aflat intr-un moment extrem de dificil al vietii mele. Ma certasem cu sotul meu si luasem decizia sa divortam. Era cumplit, locuiam intr-un orasel mic, eu sufeream foarte mult si nu stiam ce sa fac mai departe sa imi gasesc cat de cat un echilibru. Apoi intamplator am aflat de Sf. Spiridon. Citisem din marturiile altor persoane ca au fost ajutate sa isi gaseasca locuri de munca dar de fapt eu nu asta imi doream, de fapt nici nu stiam ce este mai bine pentru mine. Am inceput sa ii fac acatistul rugandu-ma sa imi arate ce trebuie sa fac. Apoi pe masura ce ma apropiam de cele 40 zile mi-am dat seama ca cel mai bine pentru mine ar fi sa vin in Bucuresti. Sa incep o viata noua, intr-un alt loc cu oameni noi. Dar imi trebuia un loc de munca. Si iata cum am ajuns eu sa ma rog la fel ca multi altii pentru un loc de munca. Intre timp primisem o oferta de munca in capitala dar salariul nu era suficient pentru a ma putea descurca singura. Dupa aproximativ o luna am fost chemata la un interviu dificil, concurenta era mare, eram aproximativ 80 de oameni selectati din cateva sute pentru un numar de 11 locuri de munca. Dar am zis sa incerc totusi, pentru ca nimic nu este intamplator si am primit postul. Salariul nu era excelent dar ce credeti am un program de lucru mai lejer si am putut sa ma angajez cu jumatate de norma si la firma care ma contactase initial. Astfel cu 2 locuri de munca ma pot descurca cat de cat. Sunt multumita ca am avut sansa sa fac aceasta schimbare in viata mea, ca am avut sansa sa o iau de la capat, ca am cunoscut oameni extraordinari care s-au oferit sa ma ajute cu toate ca practic nu ma cunosteau si pentru toate aceste lucruri extraordinare vreau sa ii multumesc Sf. Spiridon si sa il rog sa aiba grija si in continuare de mine.

  21. Pingback: Război întru Cuvânt » Sf. Ierarh Spiridon si puterea facatoare de minuni a simplitatii si a smereniei
  22. Sfintul m-a ajutat sa ramin insarcinata ,sa tin sarcina si sa avem copil sanatos!
    multumesc Sfinte Spiridon!

  23. Ar fi nedrept sa nu povestesc despre ajutorul dat de Sfantul Ierarh Spiridon, mai ales ca am fagaduit asta. Sfantul a ajutat la vindecarea miraculoasa a unei fracturi de femur! Nu sunt cuvinte sa descrie minunea!Doar uimire si multumire, smerirea in fata minunilor, pentru care niciodata nu putem multumi indeajuns, ci doar sa incercam, prin faptele noastre. Sfantul Ierarh, cu dreapta lui cea puternica si binecuvantatoare, cu leacurile ce nu sunt amagitoare, ne invredniceste pentru vindecarea bolior, sanatate si sporire catre cele de folos.Sa ne rugam lui!

  24. Da, asa este!Bunul Dumnezeu ne ajuta pe toti prin Sfintii Lui si de cele mai multe ori fara sa-i cerem ajutorul si fara sa stim ca El ne ajuta. Si eu am simtit ajutorul Sfantului Spiridon in special cat am fost insarcinata.Dupa o sarcina pierduta la 5 luni si jumatate, cu ajutorul Sf Parinti Ioachim Si Ana( parintii Fecioarei Maria) am ramas din nou insarcinata imediat ce am avut voie, apoi in timpul sarcinii , Sf Nectarie, Stelian si Spiridon , m-au ajutat sa duc sarcina la bun sfarsit,(desi aveam contractii puternice si sangerari, fiind internata mereu cu amenintare de avort si mai tarziu de nastere prematura )si asa am ajuns cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sa nasc normal, un baietel perfect sanatos de 4,100 kg. Si ca sa fiu in subiect, dupa o externare din spital, am trecut pe la biserica Sf Spiridon si m-am rugat Sfantului sa ma ajute, sa nu mai sangerez si sa trebuiasca iar la 2 zile sa ma intorc in spital ( frica mea era sa nu pierd din nou sarcina, nu statul in spital.. ). Uitandu-ma la icoana Sfantului Spiridon, am simtit o liniste…pacea aceea de care vorbesc toti cei care l-au cunoscut si am stiut ca totul va fii bine.Si asa a fost ! M-am intors in spital cand am nascut….
    Am credinta ca Dumnezeu a dat sarcini fiecarui Sfant… si cred ca Sf Spiridon ajuta cuplurile care isi doresc copii.Si as vrea sa fim martorii unei minuni…..Nasii nostri de cununie si ai baietelului , nu pot avea copii….Bunul Dumnezeu stie de ce…Mi-a venit ” de undeva ” dorinta de a citi pt ei, 40 de zile Acatistul Sf Spiridon, in speranta ca minunea se va implini pt ei. Isi doresc foarte mult copii, dar desi am vorbit cu ei de Sf Spiridon, nu sunt foarte convinsi ca doar rugaciunea ajuta…De aceea, am scris aceste randuri, as vrea sa le citeasca si ei, dupa ce minunea se va intampla cu ei.Sunt convinsa ca daca atunci cand cititi Acatistul Sf Spiridon, trimitandu-le si lor un gand bun, si gandindu-va ca Sfantul ii ajuta si pe ei,multi alti credinciosi vor intelege ajutorul Bunului Dumnezeu si puterea rugaciunii!
    Imi cer scuze pt greseli, exprimarea poate neclara… dar am vrut sa impartasesc si altora cum am simit ajutorul Bunului Dumnezeu !
    Va scriu cand va ramane nashica insarcinata…aprox peste 40 de zile… 🙂 , cu ajutorul Bunului Dumnezeu !

  25. BUCURA-TE SFINTE IERARH SPIRIDOANE, MARE FACATORULE DE MINUNI!
    Anul acesta, iulie 2011, am ajuns la racla Sf.Ierarh Spiridon din Corfu.Am fost la o conferinta, si pot sa spun ca pentru prima data am fost invitata sa fiu chairman.Dar faptul ca am ajuns in Corfu sa ma rog la racla Sf. Spiridon pentru mine a fost O MINUNE MARE.
    Ma rog in continuare la acest Sfant si asa as sfatui pe toata lumea sa faca.
    DOAMNE AJUTA!
    BUCURA-TE SFINTE IERARH SPIRIDOANE, MARE FACATORULE DE MINUNI!

  26. Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, Mare Facatorule de Minuni.
    Din data de 26 septembrie 2011 si pana in data de astazi 5 octombrie 2011 am trecut eu si copii mei prin clipe grele de boala cu internari in spitale.Pot sa spun cu toata taria fiintei mele ca am primit ajutorul Lui Dumnezeu , al Maicii Domnului , al lui Isus dar si al Sf. Ierarh Spiridon.
    M-am rugat sa-mi faca bine copii si sa trec cu bine peste aceasta greutate care m-a lovit.Acum santem bine si Miracolul s-a produs.Am inteles ce este cel mai important in viata mea si la ce trebuie sa cer mai mult de la Dumnezeu. SANATATEA este cel mai de bun pret al tuturor.DOAMNE AJUTA-MA!!!

  27. Rugati-va Sfanatului Spiridon cu credinta si nadejde ca el sigur va va ajuta. Acum trei luni, mahnita fiind de necazurile mele, o cunostinta m-a sfatuit sa merg la Biserica Sfantul Spiridon din Galati sa pun un acatist si sa ma rog Sfantului si o sa vad ca problemele se vor rezolva. Desi nu stiam mai nimic despre Sfantul Spiridon, la indemnul persoanei respective, m-am dus la biserica cu un acatist pentru 40 de zile, si apoi am urmat a merge in fiecare vineri la slujba de cinstire a Sfantului Spiridon care se tinea la biserica. Intr-adevar, Sfantul mu a zabovit, ci mi-a ascultat rugaciunile, ajutandu-ma sa imi gasesc un loc de munca,vindecandu-ma de o afectiune la genunchi care nu ceda cu nici un tratament medicamentos, deasemeni mare minune a infaptuit si cu sotul meu care se lupta de un an de zile cu o alergie f urata a carei cauza doctorii nu au reusit sa o descopere, si nici tratament. Astfel, in urma rugaciunilor catre Sfantul Spiridon, sotul meu este complet vindecat.Si ultima minune, dar sper ca nu cea din urma, este ca sotul meu si fratele lui, care de un an nu-si vorbeau, instrainandu-se unul de altul, ca prin minune, cu ajutorul Sfantului s-au impacat si acum isi vorbesc ca inainte. Asadar rugati-va Sfantului spiridon cu smerenie si credinta si el sigur va va ajuta.
    Sfinte Ierarhe Spiridoane roaga-te pentru mine si familia mea, si ne da noua cele de folos.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni!

  28. as vrea sa povestesc si eu cateva din minunile sfantului spiridon.inainte de casatorie,ma intrebam carui sfant si cum sa ma rog ca sa am o casnicie sporitoare,si intr o noapte sf spiridon aparandu mi in vis mi a spus”mergi si da pomelnic la biserica mea si roaga te pentru casatorie binecuvantata”.l am ascultat si exact asa s a si intamplat,in cateva luni.
    o alta minune,s a intamplat dupa ce am participat la slujba litiei si vecerniei din ajunul sarbatorii sfantului,care s a tinut afara,din cauza multimii oamenilor,unde evident am inghetat,dar am rezistat pana la sfarsit.ajungand acasa,m am intins in pat sa ma incalzesc si am adormit.iarasi sfantul m a vizitat in vis si mi a spus ca sotul meu trebuie sa urmeze facultatea de teologie(lucru care s a intamplat 2 ani mai tarziu,iar in prezent este absolvent)iar eu trebuie sa urmez facultatea de medicina(care ma straduiesc sa o incep in 2012),pentru ca in viitor nu vor mai merge afacerile,ci cu aceste meserii ne vom castiga painea.eu am tot amanat inscrierea la facultate,iar de curand sfantul mi s a aratat iar in vis reamintindu mi ca trebuie sa ma duc sa studiez medicina.
    acestea doream sa vi le povestesc de cand am vazut ca pregatiti o noua editie cu minunile sfantului.Doamne ajuta!

  29. Bine este cuvantat Dumnezeu intru sfintii Lui! Un sfant minunat si iubitor de oameni este si Sf Spiridon, blandul si induratul pazitor al sufletelor asediate de marea ispitelor trupesti!
    Sunt un credincios Greco-Catolic si am avut ocazia sa simt prezenta misterioasa si sfanta a Sfantului Spiridon in timpul unei ispite trupesti deloc placute… Si desi nu cunoasteam cine este sfantul zugravit in aceasta Icoana, am simtit brusc ca el veghease si ma ridica acum din stricaciunea pacatului trupesc!
    Desi stiam ca apare in rugaciunea Sf Maslu, nu experimentasem niciodata Harul dat acestui mare Sfant!
    Cinste tie, parinte Spiridoane, facatorule de minuni!

  30. Pingback: SFANTUL SPIRIDON. Minunile sfantului calator, cu papucii uzati, care se schimba in fiecare an. MARTURII ALE CITITORILOR. Tropar, acatist, vecernie
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!