Deschiderea festiva a celei de-a XIII-a Adunari Generale a Conferinţei Bisericilor Europene – Lyon

16-07-2009 1 minut Sublinieri

cei-mai-buni-prieteni.jpg

Ortodoxia la Lyon sau mai bine zis la… “lyons”

– Detalii nesemnalate de centrul de presă Basilica al Patriarhiei –

Conform romfea.gr:

Printr-o ceremonie cultică ecumenistă (!) prin cântări (!) (Με μια οικουμενική λατρευτική τελετή, με ύμνους) (adică rugăciuni în comun cu ereticii, rugăciuni condamnate de Canoanele 10 şi 45 ale Sfinţilor Apostoli) în limbile europene principale a avut loc începerea lucrărilor celei de-a XIII-a Adunări Generale a Conferinţei Bisericilor Europene (ΚΕΚ/CEC), ieri, 15 iulie 2009, în istoricul şi minunatul oraş Lyon din sudul Franţei.

Loc al manifestării a fost biserica istorică a unui „sfânt” franciscan (!) Bonaventura din sec. al XIII-lea, iar cei aproape 800 de reprezentanţi ai “Bisericilor” (!) creştine au ascultat cuvântul de bun-venit al arhiepiscopului de Lyon, cardinalul Philippe Barbarin, din partea Bisericii Romano-Catolice locale şi al preotului ortodox, părintele Atanasios Iscos, din partea Consiliulul Local Intercreştin din Lyon (CREL).

În continuare, a luat cuvântul arhiepiscopul Anastasios al Albaniei, vicepreşedinte al Conferinţei Bisericilor Europene, care într-un excelent referat a accentuat importanţa speranţei pentru creştinul contemporan. Prea Fericitul, vorbind pe tema Adunării Generale, „Chemaţi la o singură speranţă în Hristos” şi amintindu-şi de anii dificili care au urmat sosirii sale în Albania, după 1990, s-a referit „la Dumnezeul speranţei, la Dumnezeul surprizelor (ce banalizare si coborare a Dumnezeului la masura omului european… n.n.), Care a binecuvântat reîntemeierea Bisericii Albaneze prin rezidirea de biserici şi mânâstiri „într-un pustiu al decepţiei, cu singura convingere că în Hristos există speranţă”!

Prezentând speranţa ca pe o îndrăzneală creştină, arhiepiscopul Albaniei a accentuat: „printre toate formulările filosofice, printre toate convingerile religioase care fac referinţă la valoarea şi la viitorul omului, Creştinismul rămâne cel mai îndrăzneţ şi cel mai minunat”. Insistă pe întruparea Persoanei supreme a lui Dumnezeu şi pe faptul că noi, fiinţele umane, putem să ajungem la îndumnezeire. Şi a încheiat cu urarea: „Să dea Domnul să putem să aducem speranţa în comunităţile noastre bisericeşti, în Europa şi în lumea întreagă! Noi, creştinii, îndrăznim să sperăm!”.

A urmat mărturia creştină a vicepreşedintelui Federaţiei Protestante din Franţa, doctor Victoria Kamondji, iar Adunarea Generală a continuat la Centrul Conferenţiar din Lyon în prezenţa Patriarhului României, Daniel, care va fi şi unul dintre principalii viitori vorbitori (adică astăzi).

Duminică, sărbătorirea celor 50 de ani de la înfiinţarea Conferinţei Bisericilor Europene va fi onorată de Patriarhul ecumenic Bartolomeu care, în aceeaşi dimineaţă, va sluji dumnezeiasca Liturghie în Biserica grecească ortodoxă „Buna-Vestire” din Lyon, în prezenţa tuturor reprezentanţilor elini.

În final, semnalăm că la această Adunare Generală va fi primită festiv ca membru Biserica Apostolică a Estoniei.

anastasios-tirana-albania.JPG

Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei – la o alta Conferinta a “Bisericilor” Europene – semanand speranta intr-o lume mai… ecumenista


Categorii

Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei, Comunicate, Ecumenism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Deschiderea festiva a celei de-a XIII-a Adunari Generale a Conferinţei Bisericilor Europene – Lyon

  1. Fereasca Dumnezeu!!!!!

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » DE LA ADUNAREA GENERALA A CONFERINTEI “BISERICILOR” EUROPENE DE LA LYON (2009, in desfasurare) SPRE SINODUL UNIONIST DE LA LYON (1274)
  3. Daniel…acolo… Ce mai e de comentat. Vai de noi de cap avem!

  4. Un proverb romanesc zice:”Intotdeauna pestele se impute de la cap”,foarte adevarat,daca capul Bisericii noastre drept maritoare e mason si prin nerespectarea canoanelor Sfintilor Parinti stabilite la cele sapte sinoade ecumenice de a nu sluji si face rugaciuni impreuna cu ereticii,care au preoti femei si sodomiti declarati pe fata,atrage mania Domnului asupra foarte incercatului popor roman drept maritor.Oare de ce nu ne-am pute lepada de astfel de conducatori care sunt nevrednici a pastorii turma nemului romanesc pe calea mantuirii?Marii nostri duhovnici care prigoniti fiind zeci de ani grei in cele mai crancene inchisori si cu cele mai ingrozitoare metode de tortura ne-au spus clar ca ecumenismul e erezia ereziilor,de ce preafericitul nostru Patriarh nu vrea sa dea crezare celor ce prin insuflarea Duhului Sfant ne-au descoperit lumina adevarului.Deci prea fericite pocaieste-te si te intoarce la Dreapta Credinta Ortodoxa pentru care stramosii nostrii si-au varsat sangele de-a lungul istoriei si nu mai sminti poporul cu erezia ereziilor,”ecumenismul”,ca vai celui prin care vine sminteala,mai bine iar fi lui sa-si lege o piatra de moara la gat si sa se arunce in mare.Sau daca prea fericirea voastra nu vrea sau nu e capabil a intelege ca nu e alta credinta care sa glasuiasca cu glas viu Cuvintele Adevarului Evangheliei Lui Hristos,decat Credinta Cea Drept Maritoare Ortodoxa,atunci va rog in numele DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS dati-va demisia ca mai bine e a platii pentru greseli aici in aceasta lume decat in cea vesnica,pentru ca DOMNUL va v-a cere grea socoteala pentru fiecare suflet ratacit si pierdut din poporul roman.Domnul sa va lumineze ochii inimii si ai mintii ca sa va lepadati de tot ceea ce e uraciune in fata Domnului,erezia ereziilor” ecumenismul”,pentru ca luminat fiind sa traiti si sa slaviti si sa laudati Numele DOmnului Nostru IIsus Hristos acum si pururea si in vecii vecilor Amin.Iubiti pe Dumnezeu din tot sufletul si cugetul dumneavoastra iar pe poporul Roman mai mult ca pe prea fericirea voastra AMIN.

  5. se incearca unirea bisericilor fara sa se intrebe credinciosi daca sant de acord este clar caci se irmareste instaurarea guvernului mondial cu aprobarea biserici si in final se pune condocator pe anticrist ,ce sa mai zicem ,,cine la condamnat pe isus la moarte si cine a uneltit contra lui nu cu ajutorul preotilor sa facut ,acum repeta iar .poporul roman este un popor crestin si nu vom accepta sa ne unim cu popoare care prin conportamentul lor defaimeaza cuvantul lui dumnezeu si biserica ,o sa ne inpuna reguli de care nu am mai auzit si vor schimba regulile biserici romane ,nu cred caci daca uneste toate bisericile vor ajunge sa faca popoarele sa se uneasca ci va isca un scandal intre credinciosi ce se urmareste ,tot poporul roman trebuie sa fie foarte atent la ce vrea sa faca si sa nu aprobe asa grozavii ,ne obliga pe noi ca popor crestin sa fim de caord cu homosexuali si sa aprobam casatorii intre parti de acelasi sex ,prostitutia sa fie legalizata ,avortul si altele ,biserica ce face nu are un cuvant de spus daca se face unirea bisericilor atunci ce ne facem aprobam asa legi contra credintei noastre ,prosteste poporul care va avea de suferit mult

  6. @ Carmen:

    Aveti dreptate, dar avem rugamintea sa scrieti numele lui Dumnezeu asa cum se cuvine, cu litera mare si cu doi de i: Iisus, iar nu “isus”. Va multumim si ne iertati de observatie, dar credem ca e cat se poate de necesara.

  7. Pingback: Război întru Cuvânt » CHEMATI TOTI LA O SINGURA AMAGIRE INTRU ANTIHRIST
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare