POVESTEA SOVIETELOR [film documentar – VIDEO]. Despre apropierea de “familie” dintre NAZISM si COMUNISM si uriasul EXPERIMENT SOCIAL al restructurarii societatii prin UCIDERE SISTEMATICA

19-06-2014 10 minute Sublinieri

ACTUALIZARE COMENTARIU

Vladimir Bukovski (disident antisovietic si, actualmente, critic acerb al proiectului UE):

“Initial, cand comunistii au venit la putere, si nu conteaza unde, au distrus aproximativ 10% din populatie. Acesta a fost un obiectiv specific, caci folosea nu la uciderea inamicilor, pentru ca nu erau inamici, ci la restructurarea societatii. Era un fel de inginerie sociala. Intelectuali, muncitori, ingineri – ii ucideau pe toti. Apoi incercau sa restructureze noua societate.”

Fr. Thom (profesor de istorie):

“Ambele sisteme doreau crearea ‘omului nou’. Niciunul din ele nu accepta natura umana asa cum era ea. Luptau impotriva naturii umane. Acestea sunt radacinile totalitarismului.

*

Povestea sovietelor este un film documentar realizat în 2008 despre comunismul sovietic și despre relațiile de colaborare intre regimurile nazist (german) și sovietic (rus) înainte de 1941, scris și regizat de Edvins Snore și sponsorizat de grupul politic UEN (național-conservator) din Parlamentul European.

Filmul prezintă interviuri cu istorici din Occident și Rusia, cum ar fi Norman Davies și Boris Socolov, scriitorul rus Victor Suvorov, disidentul sovietic Vladimir Bukovski, membri ai Parlamentului European, precum și cu victime ale terorii sovietice.

Filmul arată că au existat apropieri filozofice și de doctrină, legături politice și organizatorice între sistemele naziste și sovietice, înainte și la începutul celui de al doilea război mondial.

Se subliniază egalitatea dintre exterminarea evreilor realizată de germani și epurarea etnică prin înfometare făcută de sovietici, prezintă Pactul Ribbentrop-Molotov, masacrul de la Katyn, colaborarea dintre Gestapo și NKVD (ultimul cu mai multa experiență în exterminarea oponenților regimului la începutul războiului).
“Povestea sovietelor” mai prezintă și deportările în masă sovietice și experimentele medicale din Gulag. (Wikipedia)

Fratele Dan:

1. (min 2:56) ”Initial, cand comunistii au venit la putere, si nu conteaza unde, au distrus aproximativ 10% din populatie. Acesta a fost un obiectiv specific, caci folosea nu la uciderea inamicilor, pentru ca nu erau inamici, ci la restructurarea societatii. Era un fel de inginerie sociala.”

Alături de această inginerie socială, ca și specific, s-a folosit înfometarea în masă a polulației pentru a implementa colectivizarea agriculturii, dar și deportările masive (în special etnice) pentru a distruge orice identitate și unitate națională anticomunistă. De aceea, așa cum spunea mucenicul Ioan Ianolice, comunismul a fost o idee monstruoasă aplicată genial de bine și ”cu cât mint mai genial şi cu cât terorizează mai total, cu atât puterea lor este mai consolidată. În afară de aceasta nu îi interesează nimic: nici omenie, nici progres, nici economie, nici ştiinţă. Totul este bun dacă dă putere. Această viziune o au comuniştii din toate ţările. Cine are ochi de văzut, vede din însuşi materialismul dialectic monstruozitatea sistemului.”

Numai cu genialitatea răului comunismul a putut ucide zeci de milioane de victime și încă să existe astăzi, în țări precum China sau Coreea de Nord.

2. (min 4:30) Organizarea foametei din Basarabia din 1946-1947, nu este altceva decât reproducerea la o scară ”mai mică” a foametei din Ucraina din 1932-1933. Exact, dar exact același lucru l-au făcut bolșevicii 13 ani mai târziu: au confiscat toate resursele țăranilor, au măturat la propriu toate podurile de cel din urmă bob de grăunte, au săpat până și după puținele provizii ascunse în pământ… și au lăsat zeci de mii de români basarabeni să moară de foame, în chinuri care nu pot fi descrise. (A se vedea documentarul ”Foametea din Basarabia” de pe DVD-ul cărții ”Să nu ne răzbunați. Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia”).

Foamea a fost cea mai cumplită tortură din timpul genocidului comunist, atât în ”libertate” cât și în închisori. S-a murit lent, în agonie, și în comparație cu asta, chiar dacă sună cinic, am putea spune că evreii din lagărele naziste au murit mult mai ”umanist”. Însă, dată fiind legea iubirii pusă în om, cel mai groaznic nu au suferit cei care au murit de foame ci mamele care și-au văzut copiii murind în ochii lor, cerșind de la ele în mod obsesiv un dram de mâncare:

”- Mămică, dacă l-ar aduce Dumnezeu pe tăticu’ acasă, ca să ne-aducă două pâini şi doi colaci! Altceva nu îşi dorea. Două pâini şi doi colaci. A fost greu, am trecut prin foamete, prin tifos… Atunci a murit din cauza foamei şi bunica, mama tatălui, a murit şi Ilenuţa care aştepta două pâini şi doi colaci, a murit şi fratele Iacobaş, cel mai mic, care avea un an. Era copil de sân. În mari chinuri a murit. Am scris despre lucrul acesta într-o cărticică. Cât timp am scris-o am plâns mereu. Aveam două băsmăluţe noi şi, când scriam momentul acesta despre frăţiorul Iacobaş şi în ce chinuri a murit, am umplut băsmăluţele de lacrimi. Plângeam de mă risipeam. Mă spălam pe faţă cu apă rece, îmi reveneam şi iarăşi scriam Iacă aşa a fost cu fratele nostru. Mama era plecată peste zi, trebuia să ducă vaca la cote, să predea carne.
Şi erau acolo rânduri mari şi stătea zile întregi. Fratele meu avea aproape un an şi, când venea mama seara să-l hrănească, el sugea cu lăcomie sân. Şi s-a îmbolnăvit. S-a îmbolnăvit de dizenterie. Şi, când trăgea să moară, mama bocea, şi eu boceam, şi sora Eugenia, şi sora Pelaghia…
Şi el nu putea să moară. Se auzea bocetul nostru, iar lui îi curgeau lăcrămioare pe obraz. Trăgea să moară şi lacrimile îi curgeau. Şi a venit o vecină şi ne-a spus:
– Ieşiţi afară, să-i ţin eu copilului lumânarea, că nu poate să moară auzind bocetul vostru. Şi noi am ieşit toţi afară şi copilu’ s-a stins din viaţă, în mari chinuri.”

Cazurile cele mai dramatice au fost însă ale mamelor care nu au mai îndurat să-și vadă copiii în agonie, punându-le ele capăt zilelor. Îmi vine să plâng când scriu asta:

”După ce ne-am mai liniştit cât de cât, vine veste că într-un vagon, în răstimpul cât am stat pe pod, o femeie şi-a aruncat copilaşul de patru luni în râu, pe gaura aceea din podea şi l-a înecat. Când s-au întors oamenii de la apă, au întrebat-o:
– Unde ţi-e copilul?
Şi ea a spus cinstit:
L-am terminat! Nu mai puteam să văd cum moare sub ochii mei şi eu n-am lapte în sân deloc! Macar apă să fi avut, să beau şi să se facă laptele, dar nici din asta nu-i. Iaca am încă trei copii alături, ce să fac cu dânşii? Pe bărbat mi l-o luat fără veste şi nu mai ştiu nimica de dânsul. Ce era să fac?!…”

3. (min 11:00) Oamenii fără o puternică conștiință creștină, puși în fața morții, înfricoșați, ajung să facă ceea ce fac cei imagini: aplaudă tiranii, le recunosc autoritatea și se supun lor fără șovăială. Tragic dar adevărat. Fără credința în Dumnezeu, instinctul supraviețuirii e mai puternic decât conștiința. Mâine, dacă s-ar instaura o nouă dictatură, majoritatea creștinilor declarați de la noi din țară… ar face același lucru.

4. (min 11:20) …trebuia să fie posibilă apariția ”omului nou”. ”Omul nou” este centrul utopiei marxiste numai că ideea ”omului nou” nu aparține lui Marx ci creștinismului care a vorbit despre omul nou, în Hristos, încă de la începuturi. În creștinism, omul nou este omul îmbrăcat în Hristos, omul care se lasă de viața păcătoasă pentru a duce o viață nouă, dreaptă, fără păcat. În comunism și nazism, ”omul nou” era omul ateu, marxist, îndoctrinat cu ura de clasă (sau rasă), fidel partidului unic.[…]

5. (min 12:40) ”Nazismul este o ideologie bazată pe o biologie contrafăcută iar comunismul este o ideologie bazată pe o sociologie contrafăcută. Dar ambele ideologii pretind a avea baze științifice”. Țineți vă rog minte asta toată viața pentru că asta ne ajută și la înțelegerea ideologiilor prezentului, pentru a ne opune lor. Spre exemplu, ideologia ”minorităților sexuale” este o contopire a nazismului cu comunismul, în ceea ce privește justificarea ei: se bazează pe o biologie contrafăcută, anume că homosexualitatea este înnăscută și determinată genetic și că ea nu este o afecțiune psihică ci un dat al naturii umane. Și se bazează pe o sociologie contrafăcută prin folosirea manipulatorie a cuvântului ”minoritate”, pentru a se autolegitima ca și comunitate naturală, precum o minoritate etnică, religioasă sau altă formă de comunitate naturală! De aceea și fabrică o istorie și o cultură a LGBT.

6. (min 13:30) Cât de ușor pot fi manipulați oamenii în masă, prin propagandă, folosindu-se de atribute ale binelui precum ”sănătate”, ”ordine”, ”onoare”, etc. Vă sună cunoscută ”sănătatea reproductivă”? Dar ”planificarea familiară”?

7. (min 14: 22) ”Cred că puțini oameni știu că doar socialiștii poartă vina genocidelor din secolele al XIX-lea și al XX-lea”. Oare de ce? Simplu: pentru că toți cei care au orchestrat genocide sau au ucis în mod direct, s-au inspirat în mod fundamental din doctrina lui Marx. Deci dacă Hitler, Lenin, Stalin ori Beria sunt cei mai mari călăi ai veacului XX, atunci Marx este tătucul lor. El este responsabilul no. 1 pentru toate milioanele de crime care s-au făcut în numele principiilor enunțate de el. Iată cum un filozof poate fi mai criminal și mai inuman decât toți călăii cu sânge rece din lume. Iar no. 2, desigur că este Engels. N-au ucis cu mâna lor niciun om dar ei sunt creatorii celor mai mari orori. De aceea se și concluzionează esențialul: ”De la Marx a început totul. El a fost creatorul genocidului politic modern. Chiar nu cunosc un alt gânditor al Europei moderne care, înainte de Marx și Engels să fi publicat ceva despre exterminarea rasială” (Vezi min. 16:21). Vă întrebați cum de nu au fost arestați Marx și Engels când au făcut apologia crimei și a urii, când societatea încă nu era intrată în totalitarism? Iarăși simplu: indiferență și prostie crasă. Însă altceva este mai dramatic. Credeți că lucrurile acestea nu se mai pot întâmpla? Ei bine, se întâmplă sub ochii noștri. Cu puțin timp în urmă, ideologul infanticidului, Julian Săvulescu, a fost ridicat la rangul de doctor honoris causa de Universitatea din București. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/06/13/copil-trei-parinti-parteneriate-civile-biserici-marea-dezbracare/

http://www.culturavietii.ro/2014/05/29/filosoful-julian-savulescu-doctor-honoris-causa-universitatea-bucuresti/

8. (min 16:45) Atâta timp cât și comunismul și nazismul s-au născut doctrinar din marxism este simplu de înțeles că cele două ideologii au fost surori gemene ale aceluiași părinte. Și este logic, ca și în cazul unei familii denaturate reale, de ce la început și-au dat mâna apoi s-au întors una împotriva alteia.

9. (min 18:11) Observați cât de motivantă și emonționantă este melodia de propagandă. Așa se manipulează și astăzi… cu lucuri care produc emoție dar sunt în contra rațiunii și a conștiinței.

10. (min 18:55) Nu este o coincidență că steagurile naziste și cele comuniste au avut ca fond culoarea roșie aprinsă.. a sângelui. Ele prevesteau ceea ce avea să se întâmple un pic mai încolo: vărsare de sânge în masă.

11. (min 19:20) Ca două surori gemene, comunismul și nazismul au semănat ca două picături atât în fond cât și în formă. Sunt uluitoare asemănările propagandistice, de parcă s-ar fi vorbit între ei, dar atâta timp cât același duh satanic le-a inspirat… este perfect logică asemănarea. Observați și aici cât de emoționantă este melodia de propagandă, cum stârnește sentimentul patriotismului dar îl confiscă pentru o cauză diabolică.

12. (min 20:34) Astfel de oameni, care justifică crima, există și astăzi, după cum prea bine știm: Profesori, oameni ”cu statut”, care justifică pruncuciderea. De aceea, noi creștinii trebuie să începem să învățăm cum să contracarm energic, curajos, acești mentori ai crimei, fără frică, fără rușine, după predania Bisericii.

13. (min 22:10) Așa cum Ziklon B era un ”gaz uman” în viziunea nazistă, tot la fel și eutanasia de azi este o practică zis umană. Habar nu avem ce consecințe ne așteaptă dacă eutanasia va fi legalizată în vreme de un eventual război, foamete, pandemie sau altă situație de forță majoră. Se va ucide legal, umanist, pentru a nu se mai chinui bieții bolnavi… și nu din dorința bolnavului… ci a doctorului.

14. (min 23:26) Observați discursul acelei femei a cărei conștiință a fost anihilată și înlocuită cu ura de clasă. Acea femeie s-a născut și a crescut printre oamenii împotriva căreia s-a îndreptat. Așa și astăzi, există printre noi nenumărați oameni labili, dezechilibrați sufletește… și care dau aparența normalității doar pentru că societatea este în relativ echilibru, în majoritatea ei. Dar la un dezechilibru social… imediat s-ar transforma în unelte fidele ale crimei. Oare Țurcanu, Popa Țanu, Livinschi, și toate uneltele fidele ale reeducării prin tortură, ar fi comis atrocități și monstruozități într-o societate normlală, ca oameni liberi? Eu sunt convins că nu. De aceea, pentru a ne mântui și a fi Oamenii luminii, nu este suficient să fim drăguți, manierați, harnici, punctuali ci curați până în străfundul inimii, curați în intenții, în gânduri iar asta nu se poate decât trăind creștinismul în toate aspectele vieții.

15. (min 27:56) ”Ucideți! Ucideți! Ucideți!”… acesta a fost mecanismul de susținere a comunismului stalinist. De ceva timp citesc o carte, ”Sfinții pe care i-am întâlnit”, a unui pătimitor creștin greco-catolic, Nistor Man, în care evidențiază că ”Comunismul dacă nu e stalinist… se prăbușește”. Numai prin continua teroare a crimei organizate s-a putut menține comunismul.

16. (min 30:10) Observați discursul plin de energie și patos al lui Hitler. Observați puterea de persiuasiune și motivare. Zeci de mii de oameni îl adulau și îl aclamau pe unul carea avea să devină în scurt timp unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei. Același lucru se poate întâmpla și astăzi. În niciun caz oamenii de azi nu sunt mai breji. Istoria a demonstrat în nenumărate rânduri cât de catastrofală este prostia omenească și cum oamenii pot repeta aceeași greșeală generație după generație.

17. (min 33:58) ”Presa sovietică prezenta acțiunea ca fiind o luptă contra ”fasciștilor polonezi”. Același lucru s-a întâmplat și la noi după dramaticul 23 august 1944. Armata bolșevică era ”armata eliberatoare” în timp ce organizațiile politice care au luptat împotriva comunismului, indiferent că erau legionari, țărăniști sau liberali… toți erau ”fasciști”. Cred că nu a fost termen mai abuzat de comuniști ca cel de ”fasciști”. În numele luptei ”antifasciste” au întemnițat elitele neamului și au exterminat rezistența anticomunistă din munți. Observați cum tocmai agresorul criminal pozează în victimă și salvator de ultim moment al păcii. Așa se întâmplă și astăzi cu propagandiștii LGBT. Ei atacă o majoritate, ei provoacă conflicte și tot ei se pretind victime care luptă pentru ”drepturile omului”.

18. (min 45:56) Drama tuturor europenilor din secolul XX, deci nu doar a evreilor, a fost că… s-au născut și au trăit între două imperii totalitariste, între doi tirani, între Hitler și Stalin, între nazism și comunism.

19. (min 52:00) Nerecunoașterea atrocităților comise de fosta URSS de către actuala guvernare a Rusiei… arată doar natura complicitară a actualei puteri politice.

20. (min 54:38) Lev Trotski a fost o nefericită victimă a propriei lui nebunii. Oricât a criticat ulterior politica lui Stalin, a cules ce a semănat. Moartea lui, oricât de dramatică, este plata nebuniei marxiste pe care a susținut-o cu vârf și îndesat. O victimă celebră a propriei prostii și nebunii a avut și comunismul românesc: Lucrețiu Pătrășcanu. Și ca ei au fost mulți.

21. (min 55:47) Așa cum arăta deținutul profet Ioan Ianolide, forțele antihristice cele mai puternice sunt cele organizate politic. Și oricum, în orice stadiu incipient ar fi ele… tind să se organizeze politic. Dacă nu ar fi organizate politic, nu ar avea putere legislativă, nu s-ar putea folosi de resursele statului, nu ar avea la dispoziție instituții prin care să implementeze în masă satanizarea omenirii. Același lucru se întâmplă și astăzi cu așa-zisele minorități sexuale. Ușor ușor, ideologii care stau în spatele acestor grupări câștigă legislație după legislație, până vor avea puterea deplină să acționeze și în forță.

22. (min 57:03) Acel pădurar martor, deși în mod logic ar fi trebuit să fie ucis de comuniști pe loc pentru că a văzut lucruri extrem de delicate și grave, a rămas în viață din pronia lui Dumnezeu. Ar fi putut să-l ucidă comuniștii la fel de ușor ca atâtea alte milioane de victime și totuși nu au făcut asta. L-a rânduit Dumnezeu martor peste veac așa cum a făcut cu mii și mii de alți oameni.

23. (min 59:19) ”Între timp Uniunea Sovietică devenise o putere din tabăra Aliaților. Ofițerii sovietici care scoseseră unghii, tăiaseră limbi, găuriseră craniile victimelor lor, erau acum răsplătiți cu ajutoare provenite din Occident”. Iată, pentru acest lucru astfel de documentare nu vor fi rulate niciodată pe Discoveri & Co., acolo unde istoria este politic corectă: Doar Hitler și în subsidiar Musolini și Japonia au fost răul războiului, iar evreii au suferit cel mai mult. În toate sutele de documentare, oricât de profesional au fost făcute, niciodată nu se lasă să transpară ideea că SUA și Marea Britanie erau aliate cu marele tiran și criminal Stalin, și că după înfrângerea Germaniei naziste au împărțit Europa ca niște tâlhari ce-au fost.

24. (min 1:01:34) Și astăzi, SUA, la fel ca odată URSS, și-a decorat criminalii de război din Vietnam, Afganistan, Irak, etc., ca eroi. Eroi pentru SUA imperialistă… dar măcelari pentru popoarele invadate. Cât de cinică e ”dreptatea” omenească!

25. (min 1:05:00) Așa s-a întâmplat în toate deportările internaționale. Românii basarabeni tot la fel au fost deportați cu miile și mulți au murit pe drum (precizare pentru cei care nu au vizionat până acum documentarul ”Să nu ne răzbunați”)

26. (min 1:13:39) ”Trebuie să fie bine înțeles că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului”. Aceasta este adevărata față a ”ortodoxului” Vladimir Putin. Deci nu comunismul și nazismul au fost cele mai mari catastrofe geopolitice ale secolului XX ci prăbușirea imperiului comunist rusesc. Cuvintele sunt de prisos. Ferească-ne Dumnezeu de ”prietenul” Putin… dar și de ”prietena UE”. Din păcate, ca și acum 60-70 de ani… poporul român, în esență creștin, se află între ciocan și nicovală, între două ideologii care mimează libertatea dar sunt anticreștine în practică.

27. (min 1:17:06) Exemplu conctret de xenofobie politică în Rusia de astăzi. Deci istoria chiar se poate repeta oricând.

Concluzii: comuniștii, alături de naziști sunt cei mai ratați idealiști ai omenirii. Au vrut să facă ”dreptate” și ”o lume mai bună” fără Dumnezeu dar au lăsat în urmă un dezastru, pe toate planurile posibile.

Ororile comuniștilor sunt contabilizate sec în cifre de milioane de oameni dar fiercare dramă este o durere cumplită. Comunismul este cel mai cumplit blestem al omenirii, al cărui esență este ateismul. Și atât de multe sunt păcatele strigătoare la cer pe care le-au făcut comuniștii atei, încât nu au plată de ispășire pe pământ. De aceea sunt de părere că nici Dumnezeu n-a rânduit să le răsplătească răutatea în vreun fel aici. Așa se explică de ce nu avem criminali comuniști condamnați în România și nici în Rusia. Sunt prea grele păcatele lor pentru a se face o minimă dreptate aici. Mai tragic este că mai avem mult până ce justiția pământească se va vindeca de mutilarea comunistă, de vreme ce o mamă a cinci copii face închisoare cu executare pentru că a fost prinsă la furat flori în timp ce un Nicolski, Enoiu sau Vișinescu, mor bine-mersi înainte de a fi condamnați pentru atrocitățile lor.

Doare să spun și să accept asta, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece: câtă vreme vrem să-i urmăm lui Hristos, nu vom avea altă soartă decât a Lui în lumea asta. Dar… ”Fericiți veți fi când vă vor ocărâ și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră, multă este în ceruri.”

the-soviet-story-285344l


Categorii

1. Slider, Cuvantul cititorului, Documentare/ Reportaje, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “POVESTEA SOVIETELOR [film documentar – VIDEO]. Despre apropierea de “familie” dintre NAZISM si COMUNISM si uriasul EXPERIMENT SOCIAL al restructurarii societatii prin UCIDERE SISTEMATICA

  1. off topic

    La emisiunea Lumina celui nevazut – TV Trinitas 27-03-2014 – prof univ Alexandru Tasnadi (ASE) a afirmat ca pe baza cifrelor oficiale, 35 % din P.I.B. ul Marii Britanii, provine din ‘tranzactii financiare’ – se subintelege speculatii bancare – si doar 65% din productia de bunuri materiale si servicii…

    Asta este ponderea jafului la nivel mondial ‘in economia’ unei tari ‘civilizate’.

  2. Dar sa nu uitam ca nazistii si comunistii erau in stransa prietenie cu prietenii masoni occidentali,care i-au si sponsorizat.

  3. Off topic….se pare ca monarhia europeana incet incet abdica de la credinta crestina si simbolurile ei… Regele Spaniei a facut primul pas (incoronare fara slujba, juramant pe constitutie si lipsa inmanarii crucii ca simbol al statului)
    http://stirileprotv.ro/stiri/international/regele-a-abdicat-traiasca-regele-ceremonia-de-incoronare-a-lui-felipe-al-vi-lea-live-ora-09-30-pe-www-stirileprotv-ro.html

  4. Bine ca se poate vedea acest film, extraordinar, care contine adevaruri despre care intentionat nu se vorbeste si unde se poate vedea dimensiunea tragediei umane, provocate de aceste hoarde de comunisti.
    Erau invatati sa urasca si sa treaca la omorarea oamenilor, chiar in ideologia lor. Ar trebui si majoritatea istoricilor sa vada acest film, pentru ca sigur habar nu au de cele aratate aici si nici nu au avut acces la documentele desecretizate abia dupa ’89 si care sunt mentionate aici.
    Acum intelegem ca arestarea intelectualilor, profesorilor, taranilor si multor altor categorii, care A AVUT LOC SI LA NOI, era ceva facut cu premeditare. Vedem o asemanare cu ce s-a intamplat la noi.
    Ceea ce s-a intamplat in Ucraina nu este un genocid urias? Oare se vorbeste de el? Stia cineva inainte de acest documentar. Ei au o zi de mentionare a acestui eveniment.
    Mai rau e ca nimeni nu le reproseaza nimic acestor criminali impotriva umanitatii. Nici o ancheta legata de ce s-a intamplat, nimeni tras la raspundere, pedepsit pentru ce a facut rau, la o dimensiune greu de imaginat. La fel si aici unde fostii tortionari au pensii de merit foarte mari???
    Se pastreaza intentionat tacere, pentru ca si in prezent se pun in aplicare metodele folosite de acestia. In tarile nordice unde este persecutat crestinismul, este distrusa sistematic constiinta copiilor prin educatie sexuala, care sa-i faca niste neoameni, sunt regimuri… marxiste conduse de ex. de partidul muncitoresc din Norvegia, denumire pe care noi o recunoastem. Acest neocomunism, tinde sa se infiltreze in mai toate tarile si reprezinta doctrina ue si are aceste caracteristici de persecutare a celor care sunt crestini, impunerea gandirii atee, indreptarea impotriva bisericii, a unor legi anormale prin care sunt obligati sa faca ceea ce nu este acceptat de invatatura lor. Vezi in Danemarca legea care impune cultelor religioase, cum le zic ei, sa oficieze acele aberante asocieri homosexuale, lucru extrem de grav daca apare sub forma unei legi.
    Unde nu se intampla asa ceva azi? In toate tarile se petrec astfel de transformari, nelegiuite, sub ochii neputinciosi ai celor care nu pot opri legislativul, care promulga ceea ce este “rau inaintea Domnului”. Puterea legislativa nu o are poporul, asta sa fie clar, ci doar cativa indivizi ajunsi in aceasta functie si care intr-o sfidare totala a vointei oamenilor, impun prin lege un comportament nelegiuit. Asta tine de neo comunism care continua sa existe sub aceasta forma.
    Bine ar fi sa se dumireasca multi istorici de ceea ce s-a intamplat, pentru ca sigur au invatat altceva la scoala.

  5. 1. (min 2:56) ”Initial, cand comunistii au venit la putere, si nu conteaza unde, au distrus aproximativ 10% din populatie. Acesta a fost un obiectiv specific, caci folosea nu la uciderea inamicilor, pentru ca nu erau inamici, ci la restructurarea societatii. Era un fel de inginerie sociala.”
    Alături de această inginerie socială, ca și specific, s-a folosit înfometarea în masă a polulației pentru a implementa colectivizarea agriculturii, dar și deportările masive (în special etnice) pentru a distruge orice identitate și unitate națională anticomunistă. De aceea, așa cum spunea mucenicul Ioan Ianolice, comunismul a fost o idee monstruoasă aplicată genial de bine și ”cu cât mint mai genial şi cu cât terorizează mai total, cu atât puterea lor este mai consolidată. În afară de aceasta nu îi interesează nimic: nici omenie, nici progres, nici economie, nici ştiinţă. Totul este bun dacă dă putere. Această viziune o au comuniştii din toate ţările. Cine are ochi de văzut, vede din însuşi materialismul dialectic monstruozitatea sistemului.”
    Numai cu genialitatea răului comunismul a putut ucide zeci de milioane de victime și încă să existe astăzi, în țări precum China sau Coreea de Nord.

    2. (min 4:30) Organizarea foametei din Basarabia din 1946-1947, nu este altceva decât reproducerea la o scară ”mai mică” a foametei din Ucraina din 1932-1933. Exact, dar exact același lucru l-au făcut bolșevicii 13 ani mai târziu: au confiscat toate resursele țăranilor, au măturat la propriu toate podurile de cel din urmă bob de grăunte, au săpat până și după puținele provizii ascunse în pământ… și au lăsat zeci de mii de români basarabeni să moară de foame, în chinuri care nu pot fi descrise. (A se vedea documentarul ”Foametea din Basarabia” de pe DVD-ul cărții ”Să nu ne răzbunați. Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia”). Foamea a fost cea mai cumplită tortură din timpul genocidului comunist, atât în ”libertate” cât și în închisori. S-a murit lent, în agonie, și în comparație cu asta, chiar dacă sună cinic, am putea spune că evreii din lagărele naziste au murit mult mai ”umanist”. Însă, dată fiind legea iubirii pusă în om, cel mai groaznic nu au suferit cei care au murit de foame ci mamele care și-au văzut copiii murind în ochii lor, cerșind de la ele în mod obsesiv un dram de mâncare: ”- Mămică, dacă l-ar aduce Dumnezeu pe tăticu’ acasă, ca să ne-aducă două pâini şi doi colaci! Altceva nu îşi dorea. Două pâini şi doi colaci. A fost greu, am trecut prin foamete, prin tifos… Atunci a murit din cauza foamei şi bunica, mama tatălui, a murit şi Ilenuţa care aştepta două pâini şi doi colaci, a murit şi fratele Iacobaş, cel mai mic, care avea un an. Era copil de sân. În mari chinuri a murit. Am scris despre lucrul acesta într-o cărticică. Cât timp am scris-o am plâns mereu. Aveam două băsmăluţe noi şi, când scriam momentul acesta despre frăţiorul Iacobaş şi în ce chinuri a murit, am umplut băsmăluţele de lacrimi. Plângeam de mă risipeam. Mă spălam pe faţă cu apă rece, îmi reveneam şi iarăşi scriam Iacă aşa a fost cu fratele nostru. Mama era plecată peste zi, trebuia să ducă vaca la cote, să predea carne.
    Şi erau acolo rânduri mari şi stătea zile întregi. Fratele meu avea aproape un an şi, când venea mama seara să-l hrănească, el sugea cu lăcomie sân. Şi s-a îmbolnăvit. S-a îmbolnăvit de dizenterie. Şi, când trăgea să moară, mama bocea, şi eu boceam, şi sora Eugenia, şi sora Pelaghia…
    Şi el nu putea să moară. Se auzea bocetul nostru, iar lui îi curgeau lăcrămioare pe obraz. Trăgea să moară şi lacrimile îi curgeau. Şi a venit o vecină şi ne-a spus: – Ieşiţi afară, să-i ţin eu copilului lumânarea, că nu poate să moară auzind bocetul vostru. Şi noi am ieşit toţi afară şi copilu’ s-a stins din viaţă, în mari chinuri.”
    Cazurile cele mai dramatice au fost însă ale mamelor care nu au mai îndurat să-și vadă copiii în agonie, punându-le ele capăt zilelor. Îmi vine să plâng când scriu asta: ”După ce ne-am mai liniştit cât de cât, vine veste că într-un vagon, în răstimpul cât am stat pe pod, o femeie şi-a aruncat copilaşul de patru luni în râu, pe gaura aceea din podea şi l-a înecat. Când s-au întors oamenii de la apă, au întrebat-o:
    – Unde ţi-e copilul?
    Şi ea a spus cinstit:
    L-am terminat! Nu mai puteam să văd cum moare sub ochii mei şi eu n-am lapte în sân deloc! Macar apă să fi avut, să beau şi să se facă laptele, dar nici din asta nu-i. Iaca am încă trei copii alături, ce să fac cu dânşii? Pe bărbat mi l-o luat fără veste şi nu mai ştiu nimica de dânsul. Ce era să fac?!…”

    3. (min 11:00) Oamenii fără o puternică conștiință creștină, puși în fața morții, înfricoșați, ajung să facă ceea ce fac cei imagini: aplaudă tiranii, le recunosc autoritatea și se supun lor fără șovăială. Tragic dar adevărat. Fără credința în Dumnezeu, instinctul supraviețuirii e mai puternic decât conștiința. Mâine, dacă s-ar instaura o nouă dictatură, majoritatea creștinilor declarați de la noi din țară… ar face același lucru.

    4. (min 11:20) …trebuia să fie posibilă apariția ”omului nou”. ”Omul nou” este centrul utopiei marxiste numai că ideea ”omului nou” nu aparține lui Marx ci creștinismului care a vorbit despre omul nou, în Hristos, încă de la începuturi. În creștinism, omul nou este omul îmbrăcat în Hristos, omul care se lasă de viața păcătoasă pentru a duce o viață nouă, dreaptă, fără păcat. În comunism și nazism, ”omul nou” era omul ateu, marxist, îndoctrinat cu ura de clasă (sau rasă), fidel partidului unic. În epocă s-a vorbit mult despre ”omul nou”, dar ”omul nou” nu a însemnat același lucru pentru toți cei care și-au făcut un slogan din asta. Fără a dori să stârnesc o polemică, ”omul nou” este diferența capitală dintre naționalismele extremiste/totalitariste și legionarismul românesc. În legionarism, ”omul nou” era omul nou în Hristos, creștinul și eroul deopotrivă. Tocmai acest deziderat doctrinar a scos legionarismul (ca și doctrină) de sub influiențele extremismului. Dacă naționalismul legionar nu s-ar fi fundamentat pe ortodoxie, n-ar fi fost altceva decât un alt nazism sau comunism. Ar fi eșuat lamentabil. O spune chiar fericitul Virgil Maxim, model al idealului legionar. Numai că ortodoxia a făcut diferența și a dizolvat în ea toată amprenta ideologică, specifică epocii. Și numai în creștinismul ortodox este posibil ”omul nou” pentru că numai Hristos are puterea, și numai Biserica are tainele pentru a sfinți omul și a-l face nou, desăvârșit, fără păcat. În creștinism omul nou este sfântul. Și practica a arătat că se poate. În rest, ”omul nou” este o utopie care ucide!

    5. (min 12:40) ”Nazismul este o ideologie bazată pe o biologie contrafăcută iar comunismul este o ideologie bazată pe o sociologie contrafăcută. Dar ambele ideologii pretind a avea baze științifice”. Țineți vă rog minte asta toată viața pentru că asta ne ajută și la înțelegerea ideologiilor prezentului, pentru a ne opune lor. Spre exemplu, ideologia ”minorităților sexuale” este o contopire a nazismului cu comunismul, în ceea ce privește justificarea ei: se bazează pe o biologie contrafăcută, anume că homosexualitatea este înnăscută și determinată genetic și că ea nu este o afecțiune psihică ci un dat al naturii umane. Și se bazează pe o sociologie contrafăcută prin folosirea manipulatorie a cuvântului ”minoritate”, pentru a se autolegitima ca și comunitate naturală, precum o minoritate etnică, religioasă sau altă formă de comunitate naturală! De aceea și fabrică o istorie și o cultură a LGBT.

    6. (min 13:30) Cât de ușor pot fi manipulați oamenii în masă, prin propagandă, folosindu-se de atribute ale binelui precum ”sănătate”, ”ordine”, ”onoare”, etc. Vă sună cunoscută ”sănătatea reproductivă”? Dar ”planificarea familiară”?

    7. (min 14: 22) ”Cred că puțini oameni știu că doar socialiștii poartă vina genocidelor din secolele al XIX-lea și al XX-lea”. Oare de ce? Simplu: pentru că toți cei care au orchestrat genocide sau au ucis în mod direct, s-au inspirat în mod fundamental din doctrina lui Marx. Deci dacă Hitler, Lenin, Stalin ori Beria sunt cei mai mari călăi ai veacului XX, atunci Marx este tătucul lor. El este responsabilul no. 1 pentru toate milioanele de crime care s-au făcut în numele principiilor enunțate de el. Iată cum un filozof poate fi mai criminal și mai inuman decât toți călăii cu sânge rece din lume. Iar no. 2, desigur că este Engels. N-au ucis cu mâna lor niciun om dar ei sunt creatorii celor mai mari orori. De aceea se și concluzionează esențialul: ”De la Marx a început totul. El a fost creatorul genocidului politic modern. Chiar nu cunosc un alt gânditor al Europei moderne care, înainte de Marx și Engels să fi publicat ceva despre exterminarea rasială” (Vezi min. 16:21). Vă întrebați cum de nu au fost arestați Marx și Engels când au făcut apologia crimei și a urii, când societatea încă nu era intrată în totalitarism? Iarăși simplu: indiferență și prostie crasă. Însă altceva este mai dramatic. Credeți că lucrurile acestea nu se mai pot întâmpla? Ei bine, se întâmplă sub ochii noștri. Cu puțin timp în urmă, ideologul infanticidului, Julian Săvulescu, a fost ridicat la rangul de doctor honoris causa de Universitatea din București. http://www.culturavietii.ro/2014/06/11/cazul-julian-savulescu-scrisoare-deschisa-adresata-rectorului-universitati-bucuresti/#.U6QIM5R_snE

    http://www.culturavietii.ro/2014/05/29/filosoful-julian-savulescu-doctor-honoris-causa-universitatea-bucuresti/#.U6QIaZR_snE

    8. (min 16:45) Atâta timp cât și comunismul și nazismul s-au născut doctrinar din marxism este simplu de înțeles că cele două ideologii au fost surori gemene ale aceluiași părinte. Și este logic, ca și în cazul unei familii denaturate reale, de ce la început și-au dat mâna apoi s-au întors una împotriva alteia.

    9. (min 18:11) Observați cât de motivantă și emonționantă este melodia de propagandă. Așa se manipulează și astăzi… cu lucuri care produc emoție dar sunt în contra rațiunii și a conștiinței.

    10. (min 18:55) Nu este o coincidență că steagurile naziste și cele comuniste au avut ca fond culoarea roșie aprinsă.. a sângelui. Ele prevesteau ceea ce avea să se întâmple un pic mai încolo: vărsare de sânge în masă.

    11. (min 19:20) Ca două surori gemene, comunismul și nazismul au semănat ca două picături atât în fond cât și în formă. Sunt uluitoare asemănările propagandistice, de parcă s-ar fi vorbit între ei, dar atâta timp cât același duh satanic le-a inspirat… este perfect logică asemănarea. Observați și aici cât de emoționantă este melodia de propagandă, cum stârnește sentimentul patriotismului dar îl confiscă pentru o cauză diabolică.

    12. (min 20:34) Astfel de oameni, care justifică crima, există și astăzi, după cum prea bine știm: Profesori, oameni ”cu statut”, care justifică pruncuciderea. De aceea, noi creștinii trebuie să începem să învățăm cum să contracarm energic, curajos, acești mentori ai crimei, fără frică, fără rușine, după predania Bisericii.

    13. (min 22:10) Așa cum Ziklon B era un ”gaz uman” în viziunea nazistă, tot la fel și eutanasia de azi este o practică zis umană. Habar nu avem ce consecințe ne așteaptă dacă eutanasia va fi legalizată în vreme de un eventual război, foamete, pandemie sau altă situație de forță majoră. Se va ucide legal, umanist, pentru a nu se mai chinui bieții bolnavi… și nu din dorința bolnavului… ci a doctorului.

    14. (min 23:26) Observați discursul acelei femei a cărei conștiință a fost anihilată și înlocuită cu ura de clasă. Acea femeie s-a născut și a crescut printre oamenii împotriva căreia s-a îndreptat. Așa și astăzi, există printre noi nenumărați oameni labili, dezechilibrați sufletește… și care dau aparența normalității doar pentru că societatea este în relativ echilibru, în majoritatea ei. Dar la un dezechilibru social… imediat s-ar transforma în unelte fidele ale crimei. Oare Țurcanu, Popa Țanu, Livinschi, și toate uneltele fidele ale reeducării prin tortură, ar fi comis atrocități și monstruozități într-o societate normlală, ca oameni liberi? Eu sunt convins că nu. De aceea, pentru a ne mântui și a fi Oamenii luminii, nu este suficient să fim drăguți, manierați, harnici, punctuali ci curați până în străfundul inimii, curați în intenții, în gânduri iar asta nu se poate decât trăind creștinismul în toate aspectele vieții.

    15. (min 27:56) ”Ucideți! Ucideți! Ucideți!”… acesta a fost mecanismul de susținere a comunismului stalinist. De ceva timp citesc o carte, ”Sfinții pe care i-am întâlnit”, a unui pătimitor creștin greco-catolic, Nistor Man, în care evidențiază că ”Comunismul dacă nu e stalinist… se prăbușește”. Numai prin continua teroare a crimei organizate s-a putut menține comunismul.

    16. (min 30:10) Observați discursul plin de energie și patos al lui Hitler. Observați puterea de persiuasiune și motivare. Zeci de mii de oameni îl adulau și îl aclamau pe unul carea avea să devină în scurt timp unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei. Același lucru se poate întâmpla și astăzi. În niciun caz oamenii de azi nu sunt mai breji. Istoria a demonstrat în nenumărate rânduri cât de catastrofală este prostia omenească și cum oamenii pot repeta aceeași greșeală generație după generație.

    17. (min 33:58) ”Presa sovietică prezenta acțiunea ca fiind o luptă contra ”fasciștilor polonezi”. Același lucru s-a întâmplat și la noi după dramaticul 23 august 1944. Armata bolșevică era ”armata eliberatoare” în timp ce organizațiile politice care au luptat împotriva comunismului, indiferent că erau legionari, țărăniști sau liberali… toți erau ”fasciști”. Cred că nu a fost termen mai abuzat de comuniști ca cel de ”fasciști”. În numele luptei ”antifasciste” au întemnițat elitele neamului și au exterminat rezistența anticomunistă din munți. Observați cum tocmai agresorul criminal pozează în victimă și salvator de ultim moment al păcii. Așa se întâmplă și astăzi cu propagandiștii LGBT. Ei atacă o majoritate, ei provoacă conflicte și tot ei se pretind victime care luptă pentru ”drepturile omului”.

    18. (min 45:56) Drama tuturor europenilor din secolul XX, deci nu doar a evreilor, a fost că… s-au născut și au trăit între două imperii totalitariste, între doi tirani, între Hitler și Stalin, între nazism și comunism.

    19. (min 52:00) Nerecunoașterea atrocităților comise de fosta URSS de către actuala guvernare a Rusiei… arată doar natura complicitară a actualei puteri politice.

    20. (min 54:38) Lev Trotski a fost o nefericită victimă a propriei lui nebunii. Oricât a criticat ulterior politica lui Stalin, a cules ce a semănat. Moartea lui, oricât de dramatică, este plata nebuniei marxiste pe care a susținut-o cu vârf și îndesat. O victimă celebră a propriei prostii și nebunii a avut și comunismul românesc: Lucrețiu Pătrășcanu. Și ca ei au fost mulți.

    21. (min 55:47) Așa cum arăta deținutul profet Ioan Ianolide, forțele antihristice cele mai puternice sunt cele organizate politic. Și oricum, în orice stadiu incipient ar fi ele… tind să se organizeze politic. Dacă nu ar fi organizate politic, nu ar avea putere legislativă, nu s-ar putea folosi de resursele statului, nu ar avea la dispoziție instituții prin care să implementeze în masă satanizarea omenirii. Același lucru se întâmplă și astăzi cu așa-zisele minorități sexuale. Ușor ușor, ideologii care stau în spatele acestor grupări câștigă legislație după legislație, până vor avea puterea deplină să acționeze și în forță.

    22. (min 57:03) Acel pădurar martor, deși în mod logic ar fi trebuit să fie ucis de comuniști pe loc pentru că a văzut lucruri extrem de delicate și grave, a rămas în viață din pronia lui Dumnezeu. Ar fi putut să-l ucidă comuniștii la fel de ușor ca atâtea alte milioane de victime și totuși nu au făcut asta. L-a rânduit Dumnezeu martor peste veac așa cum a făcut cu mii și mii de alți oameni.

    23. (min 59:19) ”Între timp Uniunea Sovietică devenise o putere din tabăra Aliaților. Ofițerii sovietici care scoseseră unghii, tăiaseră limbi, găuriseră craniile victimelor lor, erau acum răsplătiți cu ajutoare provenite din Occident”. Iată, pentru acest lucru astfel de documentare nu vor fi rulate niciodată pe Discoveri & Co., acolo unde istoria este politic corectă: Doar Hitler și în subsidiar Musolini și Japonia au fost răul războiului, iar evreii au suferit cel mai mult. În toate sutele de documentare, oricât de profesional au fost făcute, niciodată nu se lasă să transpară ideea că SUA și Marea Britanie erau aliate cu marele tiran și criminal Stalin, și că după înfrângerea Germaniei naziste au împărțit Europa ca niște tâlhari ce-au fost.

    24. (min 1:01:34) Și astăzi, SUA, la fel ca odată URSS, și-a decorat criminalii de război din Vietnam, Afganistan, Irak, etc., ca eroi. Eroi pentru SUA imperialistă… dar măcelari pentru popoarele invadate. Cât de cinică e ”dreptatea” omenească!

    25. (min 1:05:00) Așa s-a întâmplat în toate deportările internaționale. Românii basarabeni tot la fel au fost deportați cu miile și mulți au murit pe drum (precizare pentru cei care nu au vizionat până acum documentarul ”Să nu ne răzbunați”)

    26. (min 1:13:39) ”Trebuie să fie bine înțeles că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului”. Aceasta este adevărata față a ”ortodoxului” Vladimir Putin. Deci nu comunismul și nazismul au fost cele mai mari catastrofe geopolitice ale secolului XX ci prăbușirea imperiului comunist rusesc. Cuvintele sunt de prisos. Ferească-ne Dumnezeu de ”prietenul” Putin… dar și de ”prietena UE”. Din păcate, ca și acum 60-70 de ani… poporul român, în esență creștin, se află între ciocan și nicovală, între două ideologii care mimează libertatea dar sunt anticreștine în practică.

    27. (min 1:17:06) Exemplu conctret de xenofobie politică în Rusia de astăzi. Deci istoria chiar se poate repeta oricând.

    Concluzii: comuniștii, alături de naziști sunt cei mai ratați idealiști ai omenirii. Au vrut să facă ”dreptate” și ”o lume mai bună” fără Dumnezeu dar au lăsat în urmă un dezastru, pe toate planurile posibile.

    Ororile comuniștilor sunt contabilizate sec în cifre de milioane de oameni dar fiercare dramă este o durere cumplită. Comunismul este cel mai cumplit blestem al omenirii, al cărui esență este ateismul. Și atât de multe sunt păcatele strigătoare la cer pe care le-au făcut comuniștii atei, încât nu au plată de ispășire pe pământ. De aceea sunt de părere că nici Dumnezeu n-a rânduit să le răsplătească răutatea în vreun fel aici. Așa se explică de ce nu avem criminali comuniști condamnați în România și nici în Rusia. Sunt prea grele păcatele lor pentru a se face o minimă dreptate aici. Mai tragic este că mai avem mult până ce justiția pământească se va vindeca de mutilarea comunistă, de vreme ce o mamă a cinci copii face închisoare cu executare pentru că a fost prinsă la furat flori în timp ce un Nicolski, Enoiu sau Vișinescu, mor bine-mersi înainte de a fi condamnați pentru atrocitățile lor.

    Doare să spun și să accept asta, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece: câtă vreme vrem să-i urmăm lui Hristos, nu vom avea altă soartă decât a Lui în lumea asta. Dar… ”Fericiți veți fi când vă vor ocărâ și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră, multă este în ceruri.”

  6. @Dan:

    Multumim, frate draga, pentru aceste completari atat de consistente! Le vom adauga in postare.

  7. Doamne ajută! Am scris din imbold sufletesc, nu m-am mai putut abține să țin aceste gânduri doar pentru mine atunci când am revăzut documentarul. Foarte bine ați făcut că ați pus documentarul. Acest documentar este esențial pentru cunoașterea istoriei secolului XX și înțelegerea prezentului tributar trecutului. E un mare câștig sufletesc vizionarea acestui documentar și cred că o să-i fac reclamă cât de mult pot în familie și cunoscuților.

    Am uitat să spun că foametea din Ucraina din 1932-1933 (și alte măsuri repersive) explică în parte aversiunea ucrainienilor față de Rusia și actuala stare a Ucrainei. Doar că ucrainienii pro-occidentali se aruncă sărmanii în brațele ”salvatorilor” UE și SUA, fără să conștientizeze ce tribut vor plăti, așa cum și noi românii am plătit greu tribut de ”eliberare” când am fost puși în dramatica situație de a ne alia cu Germania hitleristă pentru a ne putea recăpăta Ardealul de Nord, Nordul Bucovinei și Basarabia.

    Dar să dea Domnul să mă înșel!

  8. […]
    “Dar vine comunismul şi asupra cui se năpusteşte în primul rând? Care sunt categoriile cele mai periculoase pentru regimul totalitar? Bineînţeles, oamenii liberi, proprietarii, cei care gândesc cu propriile lor minţi. Elitele intelectuale şi sociale ale României sunt ucise în temniţe, pleacă în exil, sunt deposedate, sărăcite, trimise la marginea societăţii şi lăsate, cel mult, să supravieţuiască. Orice urmă de demnitate, de libertate personală, de “ţâfnă” legalistă a fost ştearsă din trecutul nostru şi nu e de mirare că astăzi majoritatea românilor nu ar şti să spună ce a fost acela un moşnean. Chiar urmaşii răzeşilor şi ai moşnenilor par să fi uitat cine sunt.

    Atunci când ne revoltă diverse evenimente sau diverse personaje care ne conduc, care apar la televizor, care ne dau lecţii strâmbe şi care schimonosesc în mod inacceptabil chipul ţării, ar trebui să căutăm şi rădăcinile mai adânci ale răului care ne bântuie. Nu vreau să ofer aici o explicaţie “elitistă”, dar cred că e momentul să ne asumăm o realitate.

    România dintre 1866 şi 1947, Regatul României, nu a fost un Paradis. Distanţa dintre elite şi sărăcime era uriaşă, la fel erau şi cifrele analfabetismului şi ale mortalităţii infantile. România de atunci era o ţară în curs de dezvoltare, dar calea pe care se pornise era cea corectă. Comunismul a zdrobit elitele şi i-a transformat pe români într-un popor de sclavi. Ţara nu a stat în loc (asta ar fi fost bine!), ci a avansat într-o direcţie greşită.

    După 1989, România a beneficiat de un context internaţional care a condus-o către NATO şi către Uniunea Europeană. Dar nimic din evoluţiile pozitive, care nu pot fi negate, nu se datorează noilor “elite”, descendente ale profitorilor regimului comunist. Lumea afacerilor, partidele, Parlamentul, instituţiile publice, universităţile sunt în general înţesate de “oameni noi”. Dincolo de apartenenţa la un grup politic sau la altul, la o gaşcă economică sau la alta, la o coterie intelectuală sau la alta, în aproape toţi oamenii puternici şi influenţi ai momentului recunoaştem profilul slugii. Ei sunt, în primul rând, oameni neliberi: pentru că se află în poziţii pe care ştiu prea bine că nu le merită şi pentru că nu sunt proprii lor stăpâni, ci slugile celor care i-au propulsat. Chiar dacă sunt putred de bogaţi, aceşti “oameni noi” nu sunt cu adevărat proprietari, pentru că nu poţi stăpâni ceva ce ai furat. În fine, sunt în general oameni lipsiţi de educaţie. Chiar şi unii mari oameni de cultură, academicieni, editori, jurnalişti sau oameni de televiziune care sunt sau par erudiţi, care au citit multe cărţi, sunt lipsiţi de educaţie. Pentru că numai cultura care te vertebrează, care te ajută să-ţi ţii spatele drept în faţa vieţii şi a istoriei e cultură adevărată. Restul e pospăială de preţioase ridicole.

    “Oamenii noi”, slugile, nu au valori

    “Oamenii noi”, slugile nu au valori, au doar interese. Nu au respect pentru lege, pentru că tot ceea ce sunt şi tot ceea ce au se datorează sfidării şi siluirii legilor, moralei publice şi bunului-simţ. În general, sluga e în acelaşi timp laşă şi impertinentă; linguşeala şi tupeul sunt armele ei de preţ. Din acest punct de vedere, comunismul a învins, reuşind să pună pe lume “omul nou”, ciocoiul de tip nou. Comunismul a dus la perfecţiune selecţia inversă: cu cât eşti mai incompetent, mai lingău, mai turnător, mai corupt, mai lichea, cu atât ai şanse să “te realizezi”, să faci carieră, să fii “un om de succes”. Uitaţi-vă la cei care au puterea, care au banii şi care au notorietatea în 2014. Cei mai mulţi nu sunt oameni, ci oameni noi.
    […]

    În tot cazul, “omul nou” n-ar trebui să doarmă liniştit. Moşnenii şi răzeşii au ştiut întotdeauna să lupte pentru libertatea şi pentru demnitatea lor, ca şi pentru pământul lor, chiar şi atunci când erau covârşiţi de forţa adversarului, chiar şi atunci când erau striviţi de evidenţa propriei lor înfrângeri. Pentru că aceia care luptă pentru libertate şi de partea dreptăţii nu pot fi înfrânţi decât pentru moment (moment care poate dura şi secole), niciodată definitiv. Iar victoriile “omului nou” nu pot fi decât nevolnice şi trecătoare, pentru că sunt construite pe dispreţul faţă de omul adevărat, faţă de omul liber.

    Sursa: http://www.expresmagazin.ro/unde-ne-sunt-mosnenii/

  9. Stiti ce e grav? Faptul ca atrocitati de acest gen se intampla si in ziua de astazi cu nord coreenii iar lumea in continuare nu face nimic pentru salvarea lor.

  10. Am adauga la cele scrise de fratele Dan, in privinta asta:

    Observați discursul acelei femei a cărei conștiință a fost anihilată și înlocuită cu ura de clasă. Acea femeie s-a născut și a crescut printre oamenii împotriva căreia s-a îndreptat. Așa și astăzi, există printre noi nenumărați oameni labili, dezechilibrați sufletește… și care dau aparența normalității doar pentru că societatea este în relativ echilibru, în majoritatea ei. Dar la un dezechilibru social… imediat s-ar transforma în unelte fidele ale crimei. Oare Țurcanu, Popa Țanu, Livinschi, și toate uneltele fidele ale reeducării prin tortură, ar fi comis atrocități și monstruozități într-o societate normlală, ca oameni liberi? Eu sunt convins că nu. De aceea, pentru a ne mântui și a fi Oamenii luminii, nu este suficient să fim drăguți, manierați, harnici, punctuali ci curați până în străfundul inimii, curați în intenții, în gânduri iar asta nu se poate decât trăind creștinismul în toate aspectele vieții.

    propriile noastre observatii mai vechi:

    Nu in ultimul rand, se pune problema represiunii, terorii la care se vor deda perpetuatorii acestei noi ordini totalitare. Statul politienesc, supravegherea ubicua facuta posibila de sistemele de “securitate” electronica, sunt doar doar o parte a dimensiunii, autorul neincluzand insa esentialul, anume reeducarea violenta experimentata, deja, in inchisoarea comunista de la Pitesti. Se pune problema urmatoare: cine ar putea fi capabil la asemenea acte de sadism atroce fata de aproapele sau?

    Cei care au studiat aparatul Securitatii romanesti, de pilda, au observat ca doar o mica parte a tortionarilor era dereglata psihic. Cei mai multi erau oameni “normali”, cu familii, uneori chiar capabili de “fapte bune” (evident, nu la ancheta sau in camera de tortura, ci in societate).

    Explicatia unor cercetatori pentru faptul ca au fost posibile asemenea acte de sadism atroce fata de oameni nevinovati consta in: desacralizarea societatii contemporane, evacuarea din morala publica a elementelor crestine ale binelui si raului, disparitia constiintei ca va urma Judecata de Apoi in care orice fapta isi va primi dreapta rasplata, faptul ca statul este cel care defineste ce este bine si ce este rau, au dus la o “morala” de tip nou.

    O “morala” revolutionara, deoarece ea se aplica unor imprejurari extraordinare: uneltele Securitatii erau indoctrinate si convinse ca participa la daramarea unei lumi vechi pentru edificarea lumii celei noi si perfecte. Astfel, tortionarii nici macar nu acordau celor chinuiti statutul de om intreg, de persoana. Dusmanii poporului nu erau doar adversari politici, ci niste ne-oameni, un fel de stricaciuni fata de care bunatatea nu era permisa, caci era dovada de slabire a vigilentei revolutionare. In acest fel, totul era permis fata de dusmanii noii lumi, si totul va permis impotriva dusmanilor lui antihrist, caci in acele zile, cei care vor perpetua teroarea, inchinandu-se lui antihrist, vor fi convinsi ca vor aduce inchinare lui Dumnezeu.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/03/16/in-mars-fortat-spre-noua-ordine-sociala-ii-ultimul-totalitarism/

    si pe Dostoievski:

    Daca cineva dintre oamenii ”competenti” ”ar demonstra” cat de cat ca pentru cauza comuna ar fi chiat util sa jupoi uneori pielea de pe cate o spinare si ca, desi operatia este dezgustatoare, totusi ”scopul scuza mijloacele”, deci, daca cineva s-ar pronunta in acest sens intr-un stil adecvat si in circumstante propice, atunci, credeti-ma, imediat ar aparea si executori, ba dintre cei mai bucurosi.

    Credeti-ma, totdeauna e posibila cea mai deplina aberatie si in mintile, dar si in inimile oamenilor, iar la noi, chiar in epoca pe care o traim, nu numai ca este posibila, dar e si inevitabila, judecand dupa mersul lucrurilor.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/01/18/profetismul-dostoievskian-la-lucru-2-spre-asta-ne-indreptam/

  11. “In acest fel, totul era permis fata de dusmanii noii lumi, si totul va permis impotriva dusmanilor lui antihrist, caci in acele zile, cei care vor perpetua teroarea, inchinandu-se lui antihrist, vor fi convinsi ca vor aduce inchinare lui Dumnezeu.”
    În continuarea acestei idei, de remarcat este faptul că aproape întotdeauna marile atrocități pe care le-a comis omenirea s-au făcut în numele ”binelui comun”, indiferent că aceste atrocități au fost justificate politic sau religios. Spre exemplu, teologul martir Teodor M. Popescu arată în magistrala mărturisire de credință ”De la Nero la Stalin”, că ”În reacțiunea mozaică împotriva Bisericii primare, era revolta unei tradiții formaliste, a unui nomism greșit înțeles, a unui mesianism falsificat de veacuri vitrege pentru Israel. Era neputința tragică de a crede că un răstignit poate fi Mesia și Fiul lui Dumnezeu. Evreii persecutau în creștini pe niște uzurpatori ai Legii și ai speranțelor lor mesianice; persecutau – în închipuirea lor deșartă – pe cei căzuți de la Legea lui Moise. În imperiul roman, autoritatea și vulgul persecutau în creștini pe niște dușmani ai statului, oameni periculoși, sectari, atei și suspecți, o ”superstiție” nouă și funestă; îi persecutau pe disprețuitorii zeilor și pe distrugătorii idolilor și ai civilizației greco-romane. Mahomedanii au persecutat în creștinism o religie rivală și puternică, pe cinstitorii altui profet decât al lor, au persecutat din zel religios, din devotament gelos pentru Allah și Mahomed. Toți la un loc apărau o religie, religia lor mai veche sau mai nouă, socotită mai îndreptățită și mai bună. Toți erau credincioși în felul lor și mândri în credința lor; toți credeau că aduc slujbă lui Dumnezeu persecutându-i pe creștini.” Tot așa și corifeii ateismului, erau convinși că vor face o lume mai bună, că vor scăpa omenirea de ”burghezii care sug sângele poporului”, că nu va mai fi sărăcie, ci egalitate între toți.
    Să ne întrebăm și cum a fost totuși posibil un al doilea război mondial la abia o generație distanță de primul război mondial, când omenirea știa prea bine ce înseamnă drama războiului, fiind oripilată de atrocități. Cum s-a angajat lumea într-un nou măcel mondial când știa prea bine ce înseamnă? Dacă ne uităm la discursurile marilor criminali ai istoriei, Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini, vom observa cât de bine au jonglat cu etichete ale binelui în contul diavolului de care erau înșelați, înșelând la rândul lor mase enorme de oameni. Toți cei care i-au susținut și i-au urmat credeau că sunt buni patrioți, că își pun talanții pentru o lume nouă, mai bună și mai dreaptă, în virtutea principiului că ”scopul scuză mijloacele”, așa cum arăta Dostoievski cu claritate dumnezeiască. Numai atunci când răul ia chipul binelui și e investit politic e posibilă o catastrofă la nivel național și mondial.

    Așa că frate pe frate va da la pieire dacă reeducarea în noua utopie sexistă va continua în același ritm. N-avem însă de ce ne teme cu adevărat. Știm de ce se întâmplă așa, știm ce îi așteaptă pe fiecare iar lumea este în mâinile lui Dumnezeu. Atâta doar că ne vine și nouă rândul să mărturisim. Iar domnul profesor Teodor M. Popescu este un titan între titani la capitolul acesta și scrierile lui ne pot insipra cu mare putere și discernământ pentru prezent.

  12. As dori sa fac si eu citeva observatii cu toate ca nu se vor putea compara cu cele a lui Dan 🙂 care sint desigur, excelente.

    1. (min 2:56) ”Initial, cand comunistii au venit la putere, si nu conteaza unde, au distrus aproximativ 10% din populatie.”

    Nu este totusi de necrezut ca sint unii “ginditori” care considera ca cu mult mai mult de 10% din pupulatia intregii lumi (fiind vorba de data asta de…90%!) ar trebui sa fie distursa, sa ne ofere un alt caz nefericit al unei noi “lumi noi”, mult mai usor de manipulat si de controlat–acest lucru fiind imposibil de realizat in situatia actuala? In statistica, se ia un sample, se studiaza/testeaza, si dupa aia se trece la intreaga populatie. A fost comunismul un sample testing care se va replica intr-o forma modificata minimal, urmarindu-se acelasi tinta: ateism, reducerea populatiei (eliminarea nefavoratilor sau a acelora care nu se conforma lumii noi, in numele “binelui” comun), si crearea unui nou “om nou”?

    “Alături de această inginerie socială, ca și specific, s-a folosit înfometarea în masă a polulației pentru a implementa colectivizarea agriculturii, dar și deportările masive (în special etnice) pentru a distruge orice identitate și unitate națională anticomunistă.”

    Astazi practic exista o noua inginerie sociala, nu cea de deportari masive, ci cea de emigrari masive. Scopul este acelasi: distrugerea identitatii si unitatii nationale. In plus, prin amestecarea neamurilor are loc si o amestecare a apartenentelor religioase. Mai apoi, in numele drepturilor omului, cetatenii minoritatilor relegioase care migreaza in tarile crestine, cu ajutorul statelor, vor sa scoata religia din scoli samd. Deci asistam la o noua idee monstruoasa aplicata genial, de data asta si deocamdata, tinta nu este moartea trupeasca, ci cea sufleteasca, nu asistam la o deportare ci la o inconjurare a crestinilor. Parca se incearca o asfixiere lenta, dureroasa nu pe plan fizic ci psihic.

    Si as zice ca “Genialitatea răului” continua, insa este machiata ca fiind corecta si egala pentru toti eg. egalitatea de drepturi ale omului, incluzind homosexualii, acordindu-le dreptul la casatorii, adoptii, si chiar folosirea mamelor surogate. Mai nou, chiar si cununii in biserica (chiar daca deocamdata numai intr-o biserica eretica). Comunismul a ranit Biserica, a curs mult singe, a distrus biserici, dar a creat martiri stralucitori, nu a pingarit biserica–nu in halul acesta in care se incearca acum.

    2. Inca o intimplare crincena legat de foametea din Basarabia, in care o doamna supravietuitoare istoriseste drama: a mers la o vecina si a vazut ca aceasta gatea un cap de copil (propriul copil!):( ca sa aiba cu ce sa ii hraneasca pe ceilalti membrii ai familiei sale. Foametea este ceva cumplit, duzumanizeaza umanitatea aducind-o in stare de crima, de infanticid, de canibalism. Cit de dureros si de ingrozitor trebuie sa fi fost pentru supravietuitori sa isi pastreze mintea intreaga si credinta in Hristos, vazind si mai ales traind toate acestea! Unde sa pleci? Unde sa fugi? Nici o scapare! Iadul pe pamint!

    3. (min 11:00)”[…] Mâine, dacă s-ar instaura o nouă dictatură, majoritatea creștinilor declarați de la noi din țară… ar face același lucru.”

    Desigur, in acele vremuri cumplite, multi ar fi cedat si l-ar fi acceptat pe insusi antihrist, vazindu-si copiii atit de chinuiti si pe ei insusi fara nici o iesire, fara posibilitatea de a le procura o farimitura de piine. Iar astazi cind credinta a fost zdruncinata, si mai multi ar aposta.

    4. (min 11:20) …trebuia să fie posibilă apariția ”omului nou”. ”Omul nou” este centrul utopiei marxiste numai că ideea ”omului nou” nu aparține lui Marx ci creștinismului care a vorbit despre omul nou, în Hristos, încă de la începuturi. […] În rest, ”omul nou” este o utopie care ucide!”

    Acum se incearca altceva: crearea unui alt tip de “om nou”, unul fara de constiinta religioasa, unul caruia totul ii este permis, se incearca stergerea ideii pacatului prin “educatie sexuala”, crearea omului cibernetic, dependent de calculator si sex, iphone si toate cele, omul care este mai izolat de societate din cauza propriilor dependente electronice, dar desigur tot un om fara Hristos. Mijloacele difera, scopul este acelasi.

    7. (min 14: 22) “[…] Vă întrebați cum de nu au fost arestați Marx și Engels când au făcut apologia crimei și a urii, când societatea încă nu era intrată în totalitarism? Iarăși simplu: indiferență și prostie crasă. Însă altceva este mai dramatic. Credeți că lucrurile acestea nu se mai pot întâmpla? Ei bine, se întâmplă sub ochii noștri. Cu puțin timp în urmă, ideologul infanticidului, Julian Săvulescu, a fost ridicat la rangul de doctor honoris causa de Universitatea din București.”

    Desigur Savulescu nu este singurul promotor al infanticidului, din pacate. Astfel de “genii” impinzesc multe centre academice de elita (!) din lume, formind liderii si omul nou de miine. In plus, iata ca cetatenii unor tari au ajuns, chiar daca nu (inca) in Romania, sa accepte sa isi puna capat zilelor de buna voie, asistati medical, cind batrinetea sau boala este prea grea. Deci in loc sa isi duca crucea si sa se lupte sa ajunga in rai, comit sinucidere, ducindu-se direct in iad, de buna voie! Asistam la o “cultura a mortii”, cum spunea un parinte. Pe cind desigur, Hristos este cultura vietii.

    8. (min 16:45) “[…] Și este logic, ca și în cazul unei familii denaturate reale, de ce la început și-au dat mâna apoi s-au întors una împotriva alteia.”

    Tradarea se repeta in zilele noastre sub forma spionarii reciproce si a incetarii aliatiilor. Un aliat miine poate fi un “dusman” care trebuie atacat, sau daca nu atacat direct, trebuie neaparat macar sa se sponsorizeze rebelii SAU azi va apram de rusi, miine va atacam in numele unui oarecare motiv adevarat sau… prefabricat (cazul Irak).

    9. (min 18:11) “Observați cât de motivantă și emonționantă este melodia de propagandă. Așa se manipulează și astăzi… cu lucuri care produc emoție dar sunt în contra rațiunii și a conștiinței.”

    ADEVARAT, si nu am absolut nimic cu filmul, mi-a placut si nu cred ca poate fi cineva cit de cit om si sa nu fie miscat profund. DAR… sa ne uitam cine l-a facut, si daca nu cumva filmul insasi este o propaganda care urmareste instigarea impotriva rusilor.

    a. Filmul pare sa se fi facut in 2008–cu citiva ani inainte de conflictul din Ucraina. Este oare el insusi o propaganda impotriva rusilor avind in vedere actualul conflict in Ucraina si CINE l-a provocat?
    b. Sa vedem cine are copyrights: “This film is protected under the copyrights laws of US and other countries”
    c. Cine a platit pentru film si la ce alte tari se face referire? “Financial support: The Union for Europe of the Nations political group in European Parlament”
    d. Cine l-a produs? “Production supported by members of the European Parlament”
    e. ce incearca filmul sa realizeze? Sa arate atrocitatea comisa de Rusia, evident. Dar oare nu incearca sa reduca atrocitatea Germaniei, facind Rusia partasa la parte din crimele ce initial i-au fost atribuite numai Germaniei?
    f. evident ca mass kiling nu este niciodata justificat ptr. a “curatii” societatea. Totusi, de ce asistam la o crestere a criminalizarii cersetorilor/homelesilor/saracilor si unde sa va ajunge cu asta–care este tinta?
    e. De ce statuile lui Lenin si Marx inca exista? Poate ca fiindca inca au simpatizanti?
    f. De ce EU sponsorizeaza acest film pe de o parte iar pe de cealalta nu are nici un gind sa condamne rusii vinovati de aceste crime? O face numai pentru propaganda, atunci?

    13. (min 22:10) “Așa cum Ziklon B era un ”gaz uman” în viziunea nazistă, tot la fel și eutanasia de azi este o practică zis umană. Habar nu avem ce consecințe ne așteaptă dacă eutanasia va fi legalizată în vreme de un eventual război, foamete, pandemie sau altă situație de forță majoră. Se va ucide legal, umanist, pentru a nu se mai chinui bieții bolnavi… și nu din dorința bolnavului… ci a doctorului.”

    As zice totusi ca nu din dorinta doctorului. Doctorul va fi unealta, dar dorinta va fi a sistemului politic, in numele “binelui comun” al societatii. Desigur ca vor fi si doctori care nu vor accepta–acestea vor fi etichetati drept “banditi” si “fascisti”.

    16. (min 30:10) “Observați discursul plin de energie și patos al lui Hitler. ”
    Energetic da, dar nu pare dement? Mie intotdeauna mi s-a parut ca pare sarit din minti si ma ia cu fiori cind ma gindesc ca atita lume l-a acceptat. Tind sa cred ca multi au realizat chiar de la inceput, dar au tacut de frica.

  13. @Dan, emma:

    Multumim si pentru aceste completari importante.

  14. @ admin:

    Si eu de asemenea va multumesc pentru ca ati postat filmul.

  15. Dan,
    Impresionant comentariul pt transcrierea de la (min 12:40) ”Nazismul este o ideologie bazată pe o biologie contrafăcută iar comunismul este o ideologie bazată pe o sociologie contrafăcută. Dar ambele ideologii pretind a avea baze științifice”.:
    “Țineți vă rog minte asta toată viața pentru că asta ne ajută și la înțelegerea ideologiilor prezentului, pentru a ne opune lor. Spre exemplu, ideologia ”minorităților sexuale” este o contopire a nazismului cu comunismul, în ceea ce privește justificarea ei: se bazează pe o biologie contrafăcută, anume că homosexualitatea este înnăscută și determinată genetic și că ea nu este o afecțiune psihică ci un dat al naturii umane. Și se bazează pe o sociologie contrafăcută prin folosirea manipulatorie a cuvântului ”minoritate”, pentru a se autolegitima ca și comunitate naturală, precum o minoritate etnică, religioasă sau altă formă de comunitate naturală! De aceea și fabrică o istorie și o cultură a LGBT.”

    Se pare ca ideologia nazista si cea comunista au fost extremele in mijlocul carora s-a copt, mai incet, ideologia de care se va folosi antihristul la vremea sa. Avem in vedere, desigur, ideologia “corectitudinii politice”, in cadrul careia cea a minoritatilor sexuale nu este decat o componenta dura, totusi doar o parte a intregului. Aceasta “ultima” ideologie a “corectitudinii politice” este si cea mai vicleana, sora buna a celorlalte, nascuta tot in Apus. A crescut in paralel cu nazismul si comunismul pana ce acestea s-au prabusit si se “hraneste”, in mod malefic, din “cadavrele” lor, condamnandu-le si indreptatindu-se fata de ele, dar se dezvolta si de una singura . Exemplu de dezvoltare proprie: “sub-ideologia minoritatilor nationale” .

    Profetiile parintilor ne ajuta sa intelegem mai bine cam cum vor evolua lucrurile: infrangerea finala a obstacolului important “Rusia” (ce sta ca un ghimpe SI in calea “corectitudinii politice”) in urma WW3 si ramanerea in picioare doar a putine state vor facilita instaurarea totalitarismului ideologiei corectitudinii politice. Vor contribui atrocitatile vii in memoria supravietuitorilor WW3 (in urma folosirii armelor de distrugere in masa), problemele ecologice extinse cauzate de distrugerile razboiului, clima globala in continua deteriorare si diminuarea resurselor mondiale, foametea , alte cataclisme ingaduite de Domnul, dar si rememorarea perversa a crimelor mai vechi ale nazismului si comunismului . Acestea toate (si altele, cine stie?) vor consolida decisiv ideologia corectitudinii politice si vor face “bine-venita” aparitia si inscaunarea liderului mondial, a antihristului. Cum acesta va face si ceva minuni mincioase, drumul il va avea si mai netezit.

    Cine va indrazni (afara de crestinii scrisi in Cartea Vietii) sa se opuna noii ordini mondiale? Mai ales ca va exista si tehnologia de control electronic (“sa-si puna pe mana lor sau pe frunte…”) al populatiei ramase, menita sa “apere” pe omul nou, corect politic? Cu adevarat, cel (inca) sanatos la minte atunci va fi considerat nebun…

    Doamne, intareste-ne!

  16. Pentru susținerea punctului 13, chiar acum am aflat că la o scară mai mică chiar s-a întâmplat asta în 2005 (calamitate naturală). Reproduc parțial mailul primit de la Alianța Familiilor, pe care bănuiesc că l-ați primit și frățiile voastre: ”

    EUTANASIE – RAZBOI CIVIL IN NEW ORLEANS

    New Orleans e un oras oarecum mitic pentru americani si turistii straini. Fondat de francezi, orasul se afla la gura fluviului Mississippi in Louisiana. De sute de ani se scufunda. O parte a orasului e sub nivelul marii. Orasul e amplasat la confluenta unor mari traditii culturale, etnice si civilizatii ale lumii. Vreme de sute de ani, aici au convietuit cultura franceza coloniala, britanica, si africana. New Orleans e un oras al contrastelor. Puternica influenta crestina e secondata si de o prezenta nu tocmai neglijabila a animismului african si de un vudu de provenienta caraiba.

    In August 2005 America de Nord a fost lovita de Catrina, unul din cele mai puternice uragane care i-a izbit tarmurile, si cel mai feroce uragan care a lovit, frontal, orasul New Orleans. Vreme de cinci zile uraganul s-a dezlantuit cu furie asupra lui New Orleans si a intregului stat Louisiana. Au murit si au fost dati disparuti aproape 2000 de oameni. Uraganul in sine nu a fost, insa, punctul culminant al marii calamitatii naturale. Dupa citeva zile de furtuna, digurile orasului, desemnate sa previna inundarea lui, au cedat. O mare parte a orasului a fost acoperita de apa.

    Una din cladirile orasului in care s-au refugiat citeva sute de oameni a fost complexul medical Memorial, vazut ca o fortareata care ar putea rezista uraganului. Pe parcursul celor cinci zile cit au bintuit uraganul si inundatiile, aceste sute de oameni, pacientii spitalului si angajatii lui, medici si asistente medicale au trait in afara legii. Fiecare cauta sa-si salveze viata, iar personalul medical sa salveze viata pacientilor. De la o vreme electricitatea s-a oprit, generatoarele au amutit, cadavrele din morga au inceput sa se descompuna, si o adevarata atmosfera de haos si disperare a inceput sa domine spitalul. Un veritabil razboi s-a dezlantuit intre o minoritate de medici si asistente medicale care insistau ca pacientii sa fie eutanasiati, si majoritatea celorlati care insistau ca viata pacientilor sa fie protejata cu orice pret. Dupa cinci zile, rezultatele au vorbit de la sine: 45 de persoane au fost declarate decedate, adica noua (9) pe zi.

    O investigatie jurnalistica de mai multi ani a rezultat in publicarea recenta in America a unei carti care descrie razboiul civil din spitalul Memorial pe timpul celor cinci zile. Concluzia autoarei este ca majoritatea celor 45 de decedati au fost eutanasiati. Autoarea cartii, intitulata Five Days at Memorial („Cinci Zile la Spitalul Memorial”), e Sheri Fink. Recent am dat peste o recenzie a cartii. A fost abreviata si tradusa pentru dvs de parintele Emil Ember (AFR Baia Mare). Ii multumim.

    RAZBOIUL EUTANASIEI IN NEW ORLEANS

    O noua carte ne povesteste ingrozitoarea istorie a spitalului Memorial Medical Center din New Orleans unde cativa doctori isi omorau pacientii in timpul consecintelor nefaste ale uraganului Catrina. Cand uraganul Catrina a lovit coasta Golfului Mexic si a devastat New Orleans in 2005, multi s-au intrebat ce se va intampla cu acest oras. Catrina a fost printre cele mai puternice uragane care au lovit Statele Unite, ucigand aproape 2000 de oameni, lasand 800.000 de sinistrati si cauzand peste optzeci de miliarde de dolari daune. Dupa aproape un deceniu, orasul inca se recupereaza, prin turismul infloritor si noi artisti si nonconformisti atrasi de ideea recladirii unui oras. Dar efectele nefaste ale mostenirii furtunii in dezbaterile etico-medicale sunt doar acum pe deplin intelese.

    „Cinci zile la Spitalul Memorial” este o dare de seama magisteriala a eforturilor chinuitoare de triaj de dupa furtuna la spitalul Memorial Medical Center din New Orleans. Noua lucrare a lui Fink va servi pentru totdeauna ca o inregistrare ale faptelor a catorva asistente selecte si a doctorilor care si-au arogat dreptul de a eutanasia mai multi pacienti si au reusit sa scape de inchisoare – fiind o permanenta insulta la standardele de etica medicala si la sensul folosirii ingrijirii medicale chiar si in situatii de criza.

    Dupa furtuna, cifrele oficiale privind decesele la spitalul Memorial aratau patruzeci si cinci de persoane – „cel mai mare numar de cadavre gasite din toate spitalele si centrele de ingrijire unde au existat victime ale uraganului Catrina”, scrie Fink. In saptamanile si lunile urmatoare furtunii, analistii de stiri, expertii medicali si chiar detectivii au inceput sa caute o explicatie a ratei atat de mari de decese la spitalul Memorial. Datorita lui Fink, acea poveste este acum prezentata.”

  17. Pingback: MARTURII DIN GULAGUL SOVIETIC. Desene ale unui angajat NKVD despre teroarea si torturile din lagarele comuniste [GALERIE de ILUSTRATII] - Recomandari
  18. Pingback: FAMILIA DE MUCENICI A TARULUI NICOLAE ROMANOV, ultimul imparat rus (✝17 iulie) si DEZLANTUIREA REVOLUTIEI BOLSEVICE, sangeroasa urgie anticrestina pregatitoare a stapanirii antihristice (si VIDEO; FOTO) -
  19. Pingback: SFANTA DUCESA ELISABETA FEODOROVNA – crinul nobletei desavarsite stropit cu sangele muceniciei. ✝18 iulie – 96 DE ANI DE LA MOARTEA MARTIRICA a unui vlastar imparatesc ales, de viță “victoriană”, care a unit frumusetea ingerea
  20. Pingback: Pe marginea prapastiei. 70 DE ANI DE LA 23 AUGUST 1944: documentare video, marturii istorice si de arhiva. CUM S-A INSTALAT COMUNISMUL IN ROMÂNIA SI IN EUROPA DE EST. “Orice hotarare ai fi luat, parca ai fi luat-o impotriva ta insuti” - Recom
  21. Pingback: FEȚELE RĂZBOIULUI. Povesti de viata ale veteranilor din AL DOILEA RAZBOI MONDIAL [Emisiunea Secvential - VIDEO]/ “ULTIMA NOAPTE DE LIBERTATE” – memoriile lui Radu Marculescu, ofiter al Armatei Romane, despre CUMPLITA CAPTIVITATE SOVIET
  22. Pingback: GULAG – film documentar BBC [video]. MARTURII ZGUDUITOARE ALE VICTIMELOR SI TORTIONARILOR DIN LUMEA DE COSMAR A LAGARELOR SOVIETICE - Recomandari
  23. Pingback: PARINTELE DUMITRU STANILOAE – OMUL, PREOTUL SI TATAL DESAVARSIT, in amintirea fiicei sale, LIDIA. Sfarsitul lumii paradisiace a satului romanesc si inceputul “vremurilor absurde, de cosmar”… care bat din nou la usa si azi -
  24. Pingback: MUCENICIA SFINTEI DUCESE ELISABETA si a insotitorilor sai, ucisi de bolsevici la Alapaievsk (18 iulie 1918): “Domnul a socotit ca a venit ceasul sa-I purtam crucea. Sa ne silim deci sa ne facem vrednice de ea!” – CANTAREA DE BIRUINTA A S
  25. Pingback: Sfantul Ioan Maximovici despre ASASINAREA FAMILIEI IMPERIALE A TARULUI MARTIR NICOLAE: “Mult mai greu este păcatul uciderii Unsului ortodox al lui Dumnezeu…” | Cuvântul Ortodox
  26. Pingback: ANIȚA NANDRIȘ – suferința mucenicească de neînchipuit a unei sfinte contemporane din Bucovina, deportată 20 DE ANI ÎN SIBERIA: “Prin câte nu poate trece o ființă ominiască fără să-și dea siama…”. MEMENTO NECESAR PRIV
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare