UPDATE 16 IUNIE: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda A PLECAT LA CELE VESNICE DUPA O GREA SUFERINTA, din cauza unui cancer care a aparut si evoluat suspect de rapid

13-05-2013 2 minute Sublinieri

parintele iustin parvu 2007

Starea părintelui Iustin, care este internat de o săptămînă la un spital din Cluj, este gravă, iar prognosticul medicilor este unul rezervat. Toate aceste informatii provin de la reprezentantii Mănăstirii Petru Vodă care nu au făcut public spitalul unde se află internat acesta, cel mai probabil pentru a nu fi asaltat de credinciosi. Initial s-a precizat că monahul ar fi fost internat la Spitalul Municipal Cluj, acolo unde a mai fost tratat acum trei ani pentru anumite afectiuni respiratorii. Managerul acestei unităti sanitare a infirmat acest lucru. „Părintele Iustin a fost internat la noi dar a fost externat si nu stiu unde a fost transferat“, a precizat profesor doctor Nicolae Constantea, directorul Spitalului Municipal Cluj.

Astfel, informatiile despre starea părintelui Iustin sînt oferite doar de reprezentantii Mănăstirii Petru Vodă. Potrivit acestora, fostul staret a fost operat joi dimineată, 9 mai, deoarece fusese diagnosticat cu o tumoră la stomac. Părintele a trecut cu bine de interventia chirurgicală, în sensul că si-a revenit după anestezie dar, din păcate, medicii au constatat în timpul operatiei că lucrurile sînt mult mai grave decît se estimase initial. Au fost descoperite mai multe tumori pe traseul gastric care s-au dovedit a fi inoperabile deoarece exista riscul să se înmultească necontrolat. Prognosticul nu este bun deloc. Boala este este atît de avansată încît nu poate fi operat astfel încît medicii l-au «deschis» si l-au «închis» la loc după ce au constatat cîte organe sînt afectate“, precizează în mai multe mesaje pe internet reprezentantii mănăstirii. Tot acestia spun că boala a avut o evolutie neasteptat de rapidă pentru o persoană atît de în vîrstă deoarece la acestea cancerul are o evolutie mult mai lentă. Se pare însă că la părintele Iustin cancerul a evoluat galopant iar starea lui este gravă. Călugării îndeamnă în continuare credinciosii la rugăciuni pentru sănătatea părintelui si speră cu totii într-o minune dumnezeiască.

Părintele Iustin Pîrvu, fostul staret al Mănăstirii Petru Vodă, a fost fost la slujba de Înviere [la manastirea Cășiel, dupa stiinta noastra, n.n.] după care, a doua zi, a fost dus cu o masină la Cluj. Starea acestuia de sănătate se înrăutătise pe parcursul Săptămînii Mari dar s-a crezut initial că totul se datorează postului si vîrstei înaintate a monahului, acesta împlinind 94 de ani în februarie anul acesta. Nu este pentru prima dată cînd duhovnicul nemtean trece printr-o operatie grea. În 2012 el a suportat o interventie chirurgicală complexă după ce si-a fracturat soldul la Constanta, unde a participat la sfintirea unei biserici ridicate în memoria celor care au murit la construirea canalului Dunăre – Marea Neagră. Si în anul 2010, tot în preajma Pastelui, a ajuns în spital. Atunci a fost internat la Cluj, pentru că avea probleme respiratorii si a avut nevoie de 5 săptămîni pentru a se reface.

LEGATURI:


Categorii

Parintele Iustin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

144 Commentarii la “UPDATE 16 IUNIE: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda A PLECAT LA CELE VESNICE DUPA O GREA SUFERINTA, din cauza unui cancer care a aparut si evoluat suspect de rapid

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 4 / 4 >>

 1. In sfirsit dupa citeva zile de foamete maicutele nu au mai rezistat si l-au mutat inapoi jos ,cica la ordinul lui. Parintele este leguma dupa cita morfina ai injecteaza, nu poate vorbi nu se poate misca, numai citeodata mai deschide ochii.Acum lupta se da pentru a fi inmormintat jos si nu pentru binele parintelui.Daca era pentru binele parintelui nu-l operau.Acolo unde va fi inmormintat acolo vor fi si banii.Lupta pentru bani a inceput.Daca o sa vorbiti cu lumea din sat o sa aflati ca sint multe maicute si calugari care au casele lor in sat , de masini nu mai vorbim si asta in conditiile in care au depus legamint de saracie.

 2. @admin:
  Macar sa ajung la Minastire si imi e deajuns!Si sa stiu ca parintele este bine sanatos…macar locul acela ,duhul locului imi va da putere…si mie si altuia ,oricarui a ascultat cuvintele parintelui….
  Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri,Doamne Iisuse Hristoase,miluieste-ne pe noi!

 3. Cea mai buna este rugaciunea si lucrarea cu discernamant, fara imprudente.
  Parintele este in viata si se incearca a se profita de el cat mai mult. Dragostea egoista orbeste si strica balanta mintii unora. Prea putina incredere se poate avea in veridicitatea cuvintelor sau stirilor despre Parintele, care ajung la noi prin relatari intermediare, mai ales ca sunt atatea afirmatii ale lor care se bat cap in cap. Dar ar fi de inteles daca si inspre el ajung distorsionat informatiile, manipulatoriu. Un minus mare este ca e tinut inchis, izolat. Poate nu toti ar trebui sa ajunga la el, dar nici chiar nimeni. Pana la urma, a reusit sa-si spuna dorinta de a merge la deal, in ciuda “embargoului”. Acum oare ce ar mai putea spune sau afla?

  Cateva spicuiri: e foarte ciudat cancerul sau. A aparut prea brusc, desi este revendicat cu un tupeu grosolan ca fiind vechi, si da inapoi neasteptat. Operat fara a i se putea face ceva, apoi isi revine. Noroc de doctorita care a observat septicemia neobservata de “ingrijirea profesionista” de care avea parte. Totusi Parintele Iustin este o persoana vulnerabila. Dar sunt unii care profita si vor sa-l faca de otel in ochii altora pentru a fi ei blindati.
  Una peste alta, ar trebui ca Parintele sa nu fie manipulat, sa i se implineasca dorintele, sa nu i se “sugereze” altele si sa ramana o calauza pentru multi, nu doar paravan pentru putini. Cam greu acest “fie voia Ta, Doamne”.

 4. Nu ne mai da nimeni nici o veste despre parintele IUSTIN?Am auzit ( pe surse ca in jurnalism)ca ar fi fost operat a treia oara acolo in “spitalul” de la Man Paltin. Daca stiti ceva va rog sa ne dati si noua o veste.
  Doamne miluieste_l pe parintele IUSTIN!

 5. @ Florescu Viorica:

  Da, am aflat si noi ca de cateva zile nu e deloc bine, starea s-a agravat foarte tare, in sensul unor hemoragii neintrerupte si ne putem astepta oricand la o veste trista. Nu stim si nu credem ca poate fi vorba de operatie acolo, la manastire.

 6. @ cititor:

  E mult mai grav si e altceva decat se recunoaste aici. Din pacate! 🙁

 7. Altceva??!! Numai minciuni in comunicatul dat. Sfruntate. Bucuria inrijitorilor. Numai sa scape basma curata dupa toate minciunile si ticalosiile facute.

 8. Doamne miluieste pe Parintele Justin,pe care nu-l meritam,nevrednicii de noi,nici sa-i fim pres la usa.
  Dar poate ne-om sili sa fim pres la usa casei noastre,pentru casnicii nostrii…

 9. Fratilor…..lacrimile sunt prea putine si cuvintele neinsemnate.
  Dragul nostru parinte Justin Parvu a trecut in ceata sfintilor!
  A plecat alaturi de cei care au patimit pentru Hristos si pentru neamul romanesc in temnitele comuniste!
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 10. tocmai am aflat ca s-a stins parintele Justin… Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

 11. Iartă-ne Părinte Iustin și Bunul Dumnezeu să vă rânduiască printre Sfinții Mărturisitori și Mucenicii Nemului Românesc. Cu lacrimi în ochi îmi plâng golul rămas prin pierderea ultimului liman de nădejde și mângăiere în viață aici pe pământul acesta batjocorit și întunecat. Să fie ca Hristos să ne trimită grabnic far luminător care să mângâie durerea neamului nostru aflat în multe curse la fel ca și sufletele noastre. Dumnezeu să-l ierte pe Bunul, Dragul, Milostivul, Jertfelnicul nostru Părinte Iustin Pârvu, Starețul nostru iubitor.

 12. L-a luat Sf Parinti de la Sinodul I…sa avem parte de rugaciunile sfintiei sale..

 13. Sa-i multumim Lui Dumnezeu ca a daruit acestei tari un asemenea om deosebit.

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 14. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
  Si sa-i ierte si pe cei din jurul lui! cu exceptia parintelui si a vizitei la mormantul studentei la doctorat la Univ. Soros care a murit iradiata, nu am prea multe amintiri placute despre cei de la minastire. Mai ales despre calugarii mai tineri sau, ma rog, ce-or fi fost ei, frati, sau asa ceva. Cred ca parintele s-a inconjurat deliberat de niste persoane cu multe probleme. Probabil se gindea sa-i ajute stind in preajma lui. Am observat ca se facea un fel de “paza” obsesiva, agresiva si nesanatoasa in jurul lui de niste personaje, repet, cu probleme de comportament si poate si de altceva, serioase. Nu stiu de ce imi vine exact in aceasta moment sa vorbesc despre acest subiect atit de amar?!

  A mai trecut in rindul Sfintilor Martiri din Inchisorile Comuniste, inca unul, si unul mare de tot!

 15. Dumnezeu sa il odihneasca pe bunul parinte Iustin !
  Parerea mea este ca a murit de moarte la fel de “buna” ca si partriarhul Teoctist. Deranja pe prea multi, acum, cand se lupta sa ne impuna Sodoma.

 16. Dumnezeu sa-l ierte si cu Sfintii sa-l odihneasca !

 17. @petra
  Cu siguranta parintele a vazut ce este in fiecare suflet care i-a trecut pragul cu atat mai mult in sufletele celor care l-au inconjurat. Dar pana la urma i-a lasat sa-si faca voia lor pentru a-i aduce la pocainta. Nu as spune insa ca nu am vazut la Petru-Voda si lucruri bune. Pe mine m-a impresionat felul in care slujeau niste monahi tineri.

 18. @ petra

  Eu nu am fost niciodata la manastirea Petru Voda si nu am avut bucuria sa-l cunosc direct pe parintele Iustin, insa am urmarit intotdeauna tot in legatura cu sfiintia sa pentru ca sufletul meu a simtit in el un mare duhovnic, si cele ce spui tu imi rezoneaza cumva trist, si-mi reamintesc ca si duhovnicul meu imi spunea, cand venea vorba de parintele Iustin, ca este inconjurat de niste persoane care-i fac mai mult rau…

  Oricum faptul este consumat si credinta mea este ca parintele va fi un Mare rugator pentru noi, la Tronul Imparatului Hristos !

  Doamne, ajuta-ne !

 19. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l puna in ceata Sfintilor Mucenici.
  Abia acum am aflat… Eu ma rugam, si in dimineata acesta, ca Bunul Dumnezeu sa-i usureze suferinta, si daca mai ingaduie, sa-l lase in lumea acesta pentru a ne fi sprijin duhovnicesc, iar daca nu este voia Domnului, sa ne ridice alti parinti Iustin, Arsenie, Adrian.
  Avem inca un mare rugator in Cer, dar amaratii de noi, nevrednici de inaintasii nostri care s-au jertfit pentru Credinta si Neam, ce o sa facem acum?
  Da-ne, Doamne, lacrimi de pocainta pentru pacatele noastre!

 20. Pingback: CUVINTELE PARINTELUI IUSTIN adresate poporului roman si arhiereilor Bisericii dupa SFANTUL MASLU SLUJIT DE MITROPOLITUL TEOFAN: “Daca nu exista unitate, nu putem face nimic” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare