CERNOBAL – DUPA 25 DE ANI. Cronica dezastrului la emisiunea “In premiera” (VIDEO)

6-05-2011 1 minut Sublinieri

În premieră: Cernobîl, cronica dezastrului

La 25 de ani de la dezastrul de la Cernobîl, nu se cunosc nici azi cauzele celei mai mari catastrofe. Unii spun că au fost greşeli de proiectare, alţii vorbesc despre greşeli umane. Reactorul 4 al centralei de la Cernobîl a explodat în 1986. Un nor radioactiv plutea atunci deasupra Ucrainei şi a ajuns, apoi, şi în Ucraina, Belarus, Polonia şi România. Opt tone de combustibil radioactiv au ajuns în atmosferă. Erau tone de reziduuri care trebuia îngropate undeva, iar oamenii au fost expuşi la radiaţii foarte puternice. Cei care se declarau bolnavi din cauza dezastrului de aici erau internaţi la spitalul de psihiatrie.

“În premieră” vi-l prezintă pe Gheorghi Reikhmann, fostul şef de echipă al reactorului 4 de la Cernobîl. Martorul catastrofei nucleare povesteşte cum peste noapte totul a devenit un adevărat un coşmar. Ştia că s-au făcut teste, însă nu era pentru prima dată, iar experimentele se încheiaseră mereu cu bine. Întreaga poveste cutremurătoare, o puteţi afla din materialul de mai [jos]!


Igor Costin, eroul de la Cernobîl

Uniunea Sovietică a făcut tot posibilul să muşamalizeze dezastrul de la Cernobîl, dar s-a împiedicat de un om. Fotoreporterul de origine română, Igor Costin şi-a pus viaţa în pericol intrând de câteva ori în Reactorul numarul 4, la un nivel de radiaţii uriaş pentru a face fotografii. Imaginile lui au salvat viaţa a mii de soldaţi care, fără el, ar fi fost trimişi la moarte sigură. Fotografiile au făcut înconjurul lumii, au dezvăluit realitatea înfricoşătoare şi au adus zeci de premii internaţionale. Acum Costin trăieşte retras lângă Kiev, se luptă cu leucemia, îşi creşte fetiţa de 9 ani, campioană naţională la gimnastică şi ştie că este un om care a făcut istorie.

***

– Si un scurt-metraj despre tragedia unei familii din orasul Pripat, cel mai afectat de radiatiile de la Cernobal:

 

Legaturi:


Categorii

Cernobal, Dezastre, calamitati, Documentare/ Reportaje, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CERNOBAL – DUPA 25 DE ANI. Cronica dezastrului la emisiunea “In premiera” (VIDEO)

  1. Pingback: ACCIDENT LA CEA MAI MARE CENTRALA NUCLEARA A UCRAINEI - Recomandari
  2. Pingback: Alerta radioactiva in Ucraina. RADIATIILE DE LA CERNOBIL AU CRESCUT DE 10 ORI (Video) | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: Mai multe sectoare ale ALPILOR FRANCEZI prezinta un GRAD IMENS DE RADIOACTIVITATE, la 3 decenii dupa contaminarea de la CERNOBÎL. Risc sporit de CANCERE si de BOLI TIROIDIENE | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: 30 DE ANI DE LA CERNOBI. Reportaj din ”ZONA MORTII” (Video)/ Cum au reactionat autoritatile comuniste la dezastru? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare