FILM ORTODOX: “Staretul Paisie si eu”, inspirat din pildele Cuviosului Paisie Aghioritul (VIDEO)

8-08-2013 1 minut Sublinieri

Denumirea originală: Старец Паисий и я, стоящий вверх ногамиAnul producerii: 2012

Filmul are la bază pilde şi şi istorioare relate de cuviosului Paisie Aghiorâtul, care sperăm să aducă lumină şi bucurie şi în sufletele celor care vor viziona acest film.  Vizionare plăcută cu folos duhovnicesc.

Traducere şi subtitrare pentru www.ortodox.md Natalia Lozan, Oltea Boldureanu

Regizor: Alexandru Stoliarov

În rolurile principale: Serghei Sokolov (Paisie), Daniil Usachev (Petru), Alexandru Stoliarov

Despre film:

“Isihia” înseamnă liniște (în limba greacă). Monahismul este calea spre liniște. Eroul nostru este un monah. Prototipul său este starețul Paisie, monah grec, astăzi considerat sfânt, trecut la cele veșnice la sfârșitul secolului XX pe muntele Atos. Un alt călugăr — Hristodul Aghioritul — a scris despre el un set de povestiri. Iar noi am scris scenariul unei comedii ortodoxe, în care doi monahi — unul tânăr și celălalt în vârstă — se luptă cu răul. Sunt prezentate niște istorioare aproape anecdotice, în care eroul principal este un monah simplu (un fel de Svejk în rasă (n.t. Svejk este personajul principal din romanul lui Iaroslav Hašek, Peripețiile bravului soldat Svejk)), și aceasta ținând cont de faptul că adevăratul stareț Paisie a scris el însuși trei cărți duhovnicești. În filmul nostru eroul este în plină acțiune — învinge și cade din nou – dar isihia nu îl părăsește pentru nici un moment. Și tot ce se vede și se aude, tot ce se întâmplă cu el sunt raze întâmplătoare ale unei mari taine. Al doilea erou al nostru este un monah tânăr, care este mereu alături de stareț. În ochii starețului el se îndoiește și se convinge de curăția iubirii. Filmul nostru surprinde ultimele zile din viața starețului și primele zile din viața mănăstirească a monahului tânăr. Paisie moare, tânărul monah, într-un impuls de îndurerare, părăsește mănăstirea. S-ar părea că totul s-a terminat. Dar deodată vede o minune, apoi o alta, (în filmul nostru veți vedea multe minuni), de multe ori obișnuite, ca și viața noastră — or ea însăși este o minune.

Țara apariției: Rusia

Studioul: Canalul de televiziune “Kultura”, studioul “Fishka-film”


Categorii

Filme ortodoxe, Parinti greci si athoniti, Sfantul Paisie Aghioritul, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “FILM ORTODOX: “Staretul Paisie si eu”, inspirat din pildele Cuviosului Paisie Aghioritul (VIDEO)

  1. Pingback: Documentare video subtitrate: VIATA CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare