“DIMINEATA CARE NU SE VA SFARSI” – filmul regizat de parintele Ciprian Mega, pus la dispozitie integral online

28-12-2017 22 secunde Sublinieri

Numai un preot regizor poate surprinde fără menajamente realitatea crudă în care trăim…

Am vrut să urmăresc cu familia un film de Crăciun. M-am temut de pelicula preotului român din Cipru. Știam subiectul și credeam că are scene indecente. Până la urmă am descoperit un film ziditor și pentru copii,mult peste trâmbițatele filme religioase realizate de regizori duși rar pe la Biserică.

Pelicula lovește necruțător în ipocrizia noastră politică și religioasă și insistă pe dramele românilor alungați peste hotare, fiind inspirat de destăinuirile reale ale unor românce captive într-o lume ticăloasă.

 • Vezi si pagina de Facebook a filmului: 

https://www.facebook.com/dimineatacarenusevasfarsi/


Categorii

1. ȘTIRI, Filme ortodoxe

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““DIMINEATA CARE NU SE VA SFARSI” – filmul regizat de parintele Ciprian Mega, pus la dispozitie integral online

 1. 1) este un film foarte bine facut (lucrurile se spun pe fata!, iar artistic este foarte reusit) dar este si foarte dur de vazut… adica, cînd cineva iti “arunca” in fata niste adevaruri, cind ti se spune realitatea direct, fara ocolisuri (inclusiv “treaba” cu ecumenismul)… greu… din punctul asta de vedere, e o foarte puternica invitatie la rugaciune; de asemenea, autorul filmului, genial, merita toata stima noastra
  2) a putea posta un plugusor foarte traditional, vechi, nu conteaza cît este de lung?
  Multumesc mult!

 2. @Iulian

  2) a putea posta un plugusor foarte traditional, vechi, nu conteaza cît este de lung?

  Daca suntem ajutati cu niste sugestii… Inclusiv de la ceilalti frati care mai citesc si comenteaza aici.

 3. Plugusorul se recita din casa-n casa in Ajunul Anului nou, seara, sau pana in dimineata Anului Nou. Era practicat de copii sau adolescenti, ca si acum. Dar se spune ca, mai demult, il practicau numai barbatii in puterea varstei
  In unele locuri se mai practica Plugul cel mare, cu plug tras de boi sau purtat de flacai. Dar in Moldova, Muntenia si Nordul Dobrogei acesta a fost inlocuit de buhai.
  https://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/plugusorul-colinda-agrara-68817.html

  Este si textul unui plugusor vechi si lung la linkul de mai sus. Traditia este pastrata si in Anglia, ca si dansul Calusul, care de cheama Morris Dance acolo.

  Plough Monday is generally the first Monday after Twelfth Day (Epiphany), 6 January.References to Plough Monday date back to the late 15th century.
  A common feature to a lesser or greater extent was for a plough to be hauled from house to house in a procession, collecting money. They were often accompanied by musicians, an old woman or a boy dressed as an old woman, called the “Bessy,” and a man in the role of the “fool.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Plough_Monday

  CĂLUȘUL ROMÂNESC, TRADIȚIE ȘI ÎN ANGLIA
  https://www.youtube.com/watch?v=qrsX2npCH5I&index=40&list=PLyHg-ogHvrNh_4wWFxXguqqYT39yxdlKS

 4. Multumesc mult! L-am si folosit!! La multi ani intru Hristos Domnul si intru toti Sfintii lui tuturor!

 5. Multumiri pentru film! Secventa marturisirii este coplesitoare, la fel si cea a “ceaiului”. Parintele Ciprian Mega a tratat cu infinita delicatete doua momente cruciale din viata unui crestin: pocainta, (intoarcerea) si sfirsitul crestinesc. Tot asa cum a tratat fara menajamente ratacirea ecumenista, compromisurile ierarhilor, coruptia, ipocrizia, neomenia celor pusi in posturi de unde ar trebui sa-i apare pe romanii diasporeni asupriti, sclavagizati.

  Un an nou binecuvintat si cu spor duhovnicesc fratilor admini si tuturor celor care contribuie aici cu invataturi si sfaturi de folos.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare