BASESCU ISI APARA PROTEJATUL DE LA STS, vanzand gogosi jenante. SuperServiciul de supraveghere electronica scos BASMA CURATA in cazul accidentului aviatic din Apuseni/ A SABOTAT STS ACTIUNILE DE SALVARE? (video)

3-02-2014 11 minute Sublinieri

Opris

  • Gandul:

Dosarul accidentulului din Apuseni, în CSAT. Băsescu apără STS, nu-l demite pe Opriş şi atacă Guvernul. Reacţia lui Ponta: Facem lege pentru trecerea STS la Interne

STS este noul subiect de dispută dintre preşedintele Traian Băsescu şi USL în frunte cu premierul Vitor Ponta. După o şedinţă CSAT în care şeful statului nu a fost de acord cu demiterea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, aruncând responsabilitatea eşecului operaţiunii de salvare din Apuseni, premierul Victor Ponta a anunţat că USL iniţiază o lege prin care STS va trece în cadrul Ministerului de Interne, în coordonarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă, condus în acest moment de Raed Arafat.

Dacă Băsescu a susţinut că toată operaţiunea după prăbuşirea avionului ”a fost o hărmălaie, din acest motiv acei oameni nu au fost ajutaţi”,  Ponta a replicat că STS este cel care a furnizat date eronate care au îngreunat acţiunea, iar şeful statului nu vrea să-l demită pe Opriş, ”din laşitate şi având lucruri de ascuns”.

De altfel, trecerea STS la MAI a fost solicitată de premier şi în cadrul CSAT. În urma refuzului prezidenţial, liderii USL s-au întâlnit într-o şedinţă de urgenţă în care au hotărât modificarea legii.

Potrivit legii actuale, activitatea STS este organizată şi coordonată de CSAT şi controlată de Parlament. Spre deosebire de şefii SRI şi SIEcare sunt instalaţi în funcţie prin votul Parlamentului, şeful STS este numit de CSAT, la propunerea preşedintelui. Directorul Serviciului răspunde în faţa CSAT pentru activitatea care o desfăşoară. 

Băsescu: ”Dacă la mine în birou pun la un loc informaţiile, s-ar face localizarea”

De la Cotroceni, dând exemplul operaţiunilor de salvare a jurnaliştilor din Irak şi a aducerii în tară a lui Hayssam, pe care el însuşi le-a coordonat, şeful statului a aruncat întreaga responsabilitate a eşecului intervenţeiei duă prăbuşirea avionului în Apuseni asupra Guvernului pe care l-a acuzat de lipsa de coordonare şi de nerespectarea legii în situaţii de acest tip. ”A fost o hărmălaie, din acest motiv acei oameni nu au fost ajutaţi”, a spus preşedintele care a precizat că nu au fost constituite comandament de urgenţă la Ministerul de Interne. ”E o minciună că STS trebuia să localizeze. STS nu are echipamente şi dreptul legal să facă mai mult decât a făcut. (…) Dacă s-ar fi lucrat instituţional şi la MAI s-ar fi constituit comandamentul, când pui la un loc informaţiile de la STS, SRI, alt operator decât cel care a furnizat prima informaţie, de la aviaţia militară şi de la ROMATSA cu certitudine localizarea s-ar fi făcut. Comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la MAI. Dacă la mine în birou pun la un loc informaţiile, s-ar face localizarea”, a spus Băsescu, prezentând pe o hartă perimetrele în care apăreau celule de telefonie mobilă pe baza cărora STS a furnizat datele.

Şeful statului a precizat că în şedinţa CSAT premierul a cerut trecerea STS în subordinea Ministerului de Interne şi demiterea directorului Marcel Opriş, solicitări care însă nu au fost acceptate, pe motiv că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a acţionat conform legii şi capacităţii pe care o are.

“Dacă există cineva care poate dovedi sau poate afirma că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru acest caz, vă asigur că nu stau nicio clipă pentru cererea de destituire a directorului Opriş. Nicio clipă, dar nu ne vom face bine continuând să minţim. Alte instituţii aveau alte capabilităţi, dacă ar fi fost la o masă, s-ar fi identificat repede locul în care s-a produs accidentul”, a mai spus preşedintele.

Replica lui Ponta

La scurt timp după şedinţa CSAT şi după o întâlnire de urgenţă a USL, premierul Victor Ponta a anunţat că va fi promovat un proiect de lege prin care STS va trece în cadrul MAI, în coordonarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă.

“Am decis ca mâine, la Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege pentru o mai bună coordonare a instituţiilor, STS să treacă în cadrul MAI, în coordonarea departamentului pentru situaţii de urgenţă. Parlamentul va adopta în procedură de urgenţă pentru o mai mare eficienţă şi responsabilitate”, a anunţat premierul, la sediul USL.

Ponta l-a acuzat pe Băsescu că refuză  să-l demită pe Marcel Opriş pentru că ”are lucruri de ascuns”.

“Au fost disfuncţionalităţi în activitatea celor 3 instituţii. ISU, ROMATSA şi STS. Ministrul de Interne şi-a dat demisia, la fel şi în cazul ROMATSA. Şi la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii. Din păcate, nu s-a întâmplat asta din cauza opoziţiei lui Traian Băsescu. Nu are curajul, probabil este şantajat, laşitate, interese personale. E foarte clar că Băsescu îl va proteja pe şeful STS cât va putea. (…) Băsescu nu are curajul să ceară demisia şefului STS din laşitate şi având lucruri de ascuns”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta şi şeful STS, Marcel Opriş, au prezentat duminică, în şedinţa CSAT, în contextul în care şeful Guvernului a cerut demiterea directorului Serviciului, rapoartele instituţiilor pe care le conduc privind cu modul în care s-a acţionat în cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

După şedinţa CSAT care a durat aproximativ o oră, liderii USL s-au întâlnit într-o şedinţă la sediul Uniunii.

STS contraatacă: Medicul Zamfir nu a transmis coordonatele locului accidentului, ci ora afişată pe ecranul telefonului

La două săptămâni de la accidentul aviatic din Apuseni, STS susţine că datele furnizate de medicul Radu Zamfir la 112 reprezentau  de fapt ora afişată pe ecranul telefonului mobil, nu coordonatele geografice ale locului accidentului. Mai mult, Serviciul condus de Marcel Opriş, prin vocea purtătorului de cuvânt, susţine că la solicitarea dispecerilor de a transmite o altă coordonată doctorul ”a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic”.

”Serviciul de Telecomunicaţii Speciale protestează ferm faţă de afirmaţiile potrivit cărora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin sistemul 112. Dânsul a descris doar ce vedea în jurul său şi pe un ecran de telefon mobil, începând cu ora 19.30, doctorul Zamfir indicând ca şi coordonate ora afişată pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1 care evident nu sunt coordonate geografice. La solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonată care începe cu 46, a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al STS, Adrian Fulea.

Potrivit acestuia, medicul Sorin Ianceu, un alt supravieţuitor al accidentului în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion, nu a sunat la 112. Întrebat de ce a fost nevoie de două săptămâni pentru a spune exact ce date a furnizat Zamfir, Fulea a precizat doar că în permanenţă a susţinut că datele date de medic nu erau cele geografice.

În prima declaraţie dată la o zi după accident, pe 21 ianuarie, doctorul Zamfir a susţinut că a transmis celor care au solicitat coordonatele. Pe 22 ianuarie, STS, prin vocea purtătorului de cuvânt, a precizat că medicul Radu Zamfir nu a dat niciul fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, iar epava avionului prăbuşit a fost găsită în aria indicată de Serviciu, fără a preciza însă ce date au fost furnizate de doctor.

“Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice şi nu a reuşit să le trimită şi să le furnizeze. Epava avionului a fost găsită în zona în care a fost dată harta STS, la marginea zonei respective, în zona indicată de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a găsit avionul prăbuşit. STS-ul nu a dat două coordonate greşite. A dat o singură locaţie, nu mai multe, una şi bună. Au fost şapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe două telefoane mobile diferite din două reţele de telefonie diferite şi s-au primit aceleaşi semnale din două celule. Aceleaşi informaţii s-au primit din ambele celule, pentru aceeaşi zonă”, a spus Adrian Fulea, la vremea respectivă.

Recent, doctorul Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului, a susţinut că în discuţiile avute cu operatorii  de la 112 s-au oferit date care ar fi permis localizarea epavei în maximum o oră.

“Am repetat obsesiv Horea… Cum mergi de la Horea spre Beliş suntem pe partea dreaptă, undeva la jumătatea distanţei. Le puteam şi desena. Ceea ce regretăm cel mai mult este faptul că nu am reuşit să realizăm un screenshot ecranului telefonului mobil. Dacă l-am fi trimis pe mail, am fi putut fi localizaţi în câteva minute, maxim o oră”, a declarat Sorin Ianceu la un post de televiziune.

Medicul Sorin Ianceu despre afirmaţiile STS: „În acele momente nu ne-am gândit că trebuie să înregistrăm şi noi convorbirile pentru a ne putea justifica”

 

Medicul Sorin Ianceu, de la Spitalul Judeţean Beiuş, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a contrazis declaraţiile făcute de reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), potrivit cărora nu s-au dat coordonatele şi că medicul din Beiuş nu ar fi sunat la 112.

Chiar eu le-am spus că suntem la jumătatea distanţei Horea şi Beliş, undeva pe partea dreaptă. Ne cereau coordonatele GPS. Eu, personal, nu ştiu să ofer coordonate GPS. Am încercat să le scoatem cu ajutorul Google Maps informaţiile pe care ni le cereau. Ni s-a spus că vom primi un mesaj de la operatorul de telefonie mobila care va conţine şase cifre şi cu ajutorul cărora ne vor putea localiza. Eu personal nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj de la compania de telefonie mobilă”, a precizat dr. Ianceu, care a fost externat astăzi, la două săptămâni de la tragedie.

În cadrul unui interviu acordat pentru Digi 24, acesta a spus că a vorbit cu un dispecer de la 112, dar nu de pe telefonul lui, ci de pe unul dintre telefoanele medicului Radu Zamfir.

„Imediat după impact, telefoanele mele erau distruse. Aşa sunt şi în ziua de azi. Atunci aveam funcţionale 3 telefoane mobile: unul al doctorului Calu, care s-a descărcat la 25-30 de minute după impact, pentru că a fost sunat de diferite persoane, şi două ale medicului Zamfir: un Nokia simplu şi un Samsung Galaxy. Norocul nostru este că smartphone-ul avea baterie externă. La ora 17.00, mai aveam un singur telefon. Eu şi medicul Zamfir îl foloseam prin rotaţie. Inclusiv eu am vorbit cu dispecerul de la 112. Cu siguranţă există înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit că trebuie să înregistrăm şi noi convorbirile pentru a ne putea justifica”, a precizat dr. Ianceu.

Medicul a spus că mulţumită celor trei moţi el, împreună cu ceilalţi colegi şi cu copilotul Răzvan Petrescu sunt în viaţă.Altfel, aveam 7 cruci pe munte, nu 2”.

Dr. Sorin Ianceu a precizat că, la un moment dat, au fost sunaţi de fostul primar al comunei Horea.

„Ne-a spus atât: ‘Nu vă reţin decât 2 minute. La ce oră v-aţi prăbuşit? O localnică a auzit două bufnituri puternice’. I-am spus unde ne aflăm, iar omul şi-a anunţat localnicii: pădurarii, cei care cunosc pădurea mai bine decât orice serviciu din ţara asta”, a spus medicul.

Imediat după impact dr. Calu şi dr. Pivniceru erau inconştienţi

Acesta a rememorat momentele cumplite prin care a trecut.

„Eram în spatele lui Adrian Iovan. Vedeam toate instrumentele de bord. Lucrurile s-au precipitat în momentul în care am intrat într-o zonă cu ceaţă. În acel moment avionul a început să piardă altitudine. Adrian Iovan a început să tureze motoarele ca să scape de gheaţă. Se auzeau bucăţi de gheaţă cum zburau de pe elice. În momentul în care am ieşit din ceaţă se vedea culmea muntelui care era acoperită de zăpadă. Am pierdut din nou altitudine. Am văzut vârfurile brazilor. Adrian Iovan a încercat în zadar să redreseze avionul. Atunci a fost momentul când am ştiut că o să ne prăbuşim”, şi-a amintit medicul momentul impactului.

Acesta a dat detalii şi despre primele momente imediat după impact.

„Eu stăteam în spatele lui Adrian Iovan. Aura Ion stătea în coada avionului. În momentul în care lucrurile s-au precipitat, nu am avut timp nici să ne uităm unul la altul. Fiecare dintre noi a încercat să caute o poziţie pentru momentul impactului. Eu eram încarcerat în avion. Adrian Iovan era prins sub bordul aeronavei. Dr. Valentin Calu şi dr. Cătălin Pivniceru erau inconştienţi în spatele meu. Aura Ion a ajuns din spatele avionului până în faţa aeronavei, în spatele meu. Nu îşi putea mişca mâinile şi nici picioarele. Pe medicul Radu Zamfir l-am văzut printr-o gaură a fuselajului”, a mai spus medicul.

La scurt timp de la impact medicii care erau inconştienţi şi-au revenit. Pentru că era foarte frig, supravieţuitorii au făcut un foc şi au încercat să se încălzească.

„Am învelit-o pe Aura cu hainele noastre. Aveam o pătură pe care am folosit-o pentru a o înveli pe Aura. Am auzit că unii au spus că trebuia să o punem în mijlocul nostru şi să o încălzim, dar nu puteam face acest lucru, deoarece Aura nu putea sta în picioare. Nu îşi simţea mâinile şi nici picioarele. Era imposibil. Aura a fost conştientă timp de 4-5 ore, apoi a intrat în stop cardio-respirator. Dr. Zamfir i-a făcut masaj cardio. Când au venit salvatorii, am ales ca unul să rămână cu noi, iar doi să plece cu dr. Zamfir şi cu Aura. Am luptat pentru acest copil. Am vrut să îi dăm prioritate, să îi dăm şansa să trăiască. Din păcate nu s-a putut”, a mai spus dr. Ianceu.

Medicul din Beiuş a spus că, din păcate, în cazul lui Adrian Iovan nu au putut să facă mai nimic pentru a-l salva.

„Era încarcerat sub bordul avionului. Omul acesta a făcut tot posibilul să ne salveze. Acesta şi-a pierdut cunoştinţa după o oră şi jnumătate de la impact. Dr. Zamfir vorbea în acel moment la telefon şi i-a anunţat că unul dintre pasageri nu mai este conştient”, a precizat supravieţuitorul.

Deşi a fost externat la două săptămâni de la tragicul accident, medicul Ianceu este în proces de recuperare.

„Cel mai probabil va mai dura vreo 4 săptămâni. Apoi, am de gând să revin în sala de operaţie, să particip la misiuni de prelevare de organe şi chiar să mă urc în avion pentru a pleca în ţară la prelevare de organe”, a spus medicul.

Acesta a mai menţionat că cei doi copii ai săi erau foarte bucuroşi de revenirea sa acasa.

„M-au aşteptat uitându-se după mine pe geam. Ei sunt mici. Au trei ani şi jumătate, respectiv doi ani şi jumătate. Tot ce ştiu ei acum e că tati a căzut la fotbal şi a făcut buba. Dar vor creşte şi vor afla”, a mai spus dr. Ianceu.

[…]

CTP despre disputa pe STS: ”Preocuparea lui Băsescu a fost să arate cât de tâmpiţi au fost cei de la guvernul Ponta şi ce geniu al misiunilor speciale este Băsescu-superstar”. VIDEO

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu  consideră că preşedintele Traian Băsescu ”nu a avut nici cel mai mic moment de remuşcare interioară” în cazul tragediei aviatice din Apuseni, preocuparea sa fiind mai degrabă să demonstreze cât de ”tâmpiţi” au fost cei de la Guvern şi cât de ”geniu” este preşedintele.

”Puţin îi pasă, ca să nu zic i se rupe, de oamenii ăia care au murit. El pune sectoare de cerc pe hartă arată cu băţul. (…) Băsescu nu a avut nici cel mai mic moment de remuşcare interioară. N-am văzut niciun sentiment omenesc, băi, oamenii aia au murit în ţara asta în care eu sunt preşedinte, Opriş e la STS, Ponta e la Guvern, imbecilul ăla de Stroe e la Interne, <<în acest oraş de gogomani în care eu sunt cel dintâi>> nu s-a gândit niciun moment că oamenii ăia au murit. Preocuparea lui a fost să arate cât de tâmpiţi au fost cei de la guvernul Ponta, şi au fost, şi ce geniu al misiunilor speciale este Băsescu superstar”, a spus Cristian Tudor Popescu, la GÂNDUL LIVE.

Cât priveşte decizia premierului de a trece STS la Ministerul de Interne, editorialistul gândul a comentat: ”Ponta a ars foaia pe care era scrisă problema”.

 

CTP: Cinism, prostie şi electronicărie

Două lucruri am văzut şi auzit astă-seară: mintea puţină a lui V. Ponta şi cinismul fără limite al lui T. Băsescu.

Ce şi-a imaginat V. Ponta cerând convocarea CSAT, că T. Băsescu îl va da afară pe Opriş la schimb cu demiterea lui Stroe de la Interne? Pentru asta e nevoie de consens, imposibil de obţinut de către useliştii din CSAT. Cum îi e felul, T. Băsescu nu s-a mulţumit să-şi apere acolitul de la STS, a contraatacat pe apărarea-şvaiţer, şi Ponta ştia câte găuri are, a guvernului. 

Da, guvernul Ponta a fost incompetent, incoerent şi impotent în acţiunea de salvare din Apuseni. Ce a spus T. Băsescu am văzut cu toţii cât e de adevărat. Dar să profiţi de ocazie ca să spui că statul român funcţionează doar când e condus direct de T. Băsescu şi să dai exemplu mascaradele, pe cât de obscure, pe atât de dubioase, ale „salvării” jurnaliştilor din Irak şi sifonării lui Omar Hayssam din Siria,  comparându-le cu moartea fetei locotenent-medic pentru că statul român n-a fost în stare s-o găsească la timp, asta ţine de neomenescul din Băsescu.

Evident, miniştrii Duşa şi Mănescu pot răsufla uşuraţi, USL nu-i dă afară câtă vreme Băsescu îl ţine în braţe pe Opriş. Cât priveşte STS-ul, dacă-i aşa cum spune T. Băsescu, că nu poate detecta pe teritoriul României un grup de oameni aflaţi în pericol care au telefoane mobile, atunci pentru ce e plătit superServiciul ăsta electronic din banii cetăţenilor? Ca să pună telefoane scurte la Cotroceni şi să asculte telefoane mobile care nu sunt în pădure?

Nici măcar scuza că ruşii au lăsat-o pe Aura să moară n-o mai avem,  T. Băsescu ne-a comunicat că semnalul către Centrul de la Moscova nu a fost transmis de la bordul avionului prăbuşit.

Ceea ce urmează nu mai e decât politică de maţe, care va îngropa într-un morman de mizerie crucea Aurei Ion, în vreme ce ea plânge cu lacrimi de gheaţă şi în adâncul mormântului.

Mircea Diaconu:  STS A SABOTAT PREMEDITAT ACTIUNILE DE SALVARE DUPA ACCIDENTUL DIN APUSENI?

Din emisiunea “Punctul de intalnire” cu Radu Tudor de duminica, 2 februarie 2014, invitat Mircea Diaconu

***

Dupa sedinta CSAT de azi, Traian Basescu a declarat ca nu-l demite pe seful STS, generalul cu patru stele Marcel Opris.

Prin aceasta optiune, Basescu demonstreaza clar ca prefera STS in locul adevarului. Probabil multe chestiuni murdare facute de STS in trecut il impiedica pe Basescu sa ia vreo masura impotriva lui Opris.

Basescu a mintit ca STS nu localizeaza telefoane mobile, ci doar telefoane fixe. Si ca acest serviciu special, pentru echipamentele caruia au fost cheltuite peste 300.000.000 euro pina in prezent, nu poate localiza mobile, ci doar operatorii privati o pot face.

Redau a 3 a oara pasajul din regulamentul de functionare 112 (al STS) de pe site-ul www.112.ro :

“Centrele unice pentru apeluri de urgenţă dispun de o bază de date care îi ajută pe operatorii 112 săidentifice numărul de telefon (ANI) de la care este apelat serviciul de urgenţă, să identifice apelantul şisă localizeze apelul (ALI), incidentul produs (în baza unui index de incidente) precum şi resursele de intervenţie cele mai apropiate (AVL). Acest lucru este posibil cu ajutorul indicilor/sistemelor de identificare:

ANI identificarea automată a numărului de telefon: pe monitorul operatorului apare numărul postului telefonic de unde este apelat sistemul.

ALI  identificarea automată a locaţiei: pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta sună şi o serie de informaţii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele în vederea găsirii soluţiei optime pentru a ajunge în timp util la locul incidentului

În vederea soluţionării cazurilor de urgenţă, se foloseşte şi aplicaţia AVL (Automatic Vehicle Location) care identifică poziţia autovehiculelor angajate în procesul de intervenţie la situaţiile de urgenţă dotate cu echipamente de comunicaţii radio (convenţionale sau digitale) care conţin un subsistem GPS. Pentru a putea transmite datele între terminalele mobile şi serverul AVL, aplicaţia AVL utilizează reţelele radio digitale şi/sau analogice (convenţionale), pentru poziţionarea vehiculelor de intervenţie şi identificarea traseelor optime de deplasare a acestoraSistemul permite înregistrarea convorbirilor şi stocarea datelor”

Basescu a mai adaugat ca singura formula in care institutiile statului functioneaza este cu el in rolul de coordonator.

Traian Băsescu vrea să scoată STS basma curată pentru modul în care a acţionat după accidentul din Apuseni. Este mai uşor de localizat un fugar în Kenya decât un avion căzut în Apuseni. Să nu ştie Traian Băsescu că şi militarii sunt demişi.

7 întrebări pentru Traian Băsescu

  1. Pe 23 martie 2012, preşedintele Traian Băsescu, declara triumfal: „Vă pot spune că Boldea este perfect localizat, în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a lui” (Fostul deputat Mihail Boldea, urmărit penal, plecase din ţară şi se afla în Kenya – n.a.). Care a fost instituţia care l-a localizat pe Boldea?
  2. Cum a fost localizat Mihai Boldea în Kenya? A utilizat doar telefoane fixe?
  3. Dacă Traian Băsescu spune adevărul (personal nu cred – n.a.) că STS nu are tehnică pentru localizarea/identificarea telefoanelor mobile, ci doar pentru localizarea telefoanelor fixe, de ce mai este bugetat cu sume foarte mari acest serviciu, ţinând cont de faptul că în România telefonia fixă mai este utilizată doar în proporţie de 10%?
  4. Traian Băsescu a afirmat în declaraţia de presă de la Palatul Cotroceni: „În ceea ce priveşte directorul Opriş, el nu este om politic. Nu poţi să îl tratezi ca pe om politic care poate fi schimbat ca să dea bine.Şi el (…) a făcut o carieră militară şi nu îmi pot permite să îmi bat joc de el”. De când un militar nu poate fi demis? Pentru ce mai există atunci tribunalele militare, inclusiv Curtea Marţială? De trecerea în rezervă a militarilor pentru erori s-a auzit la Palatul Cotroceni?
  5. Care este legătura între cazul „Hayssam” şi tragedia din Apuseni? De ce a dat Traian Băsescu acest exemplu?
  6. Fuga lui Hayssam este considerată de Traian Băsescu un eşec?
  7. Cum puteau instalaţiile radar să localizeze avionul, din moment ce ultimii km au fost parcurşi sub plafonul de acţiune a radarului?

Basescu_Opris_SZ

Legaturi:


Categorii

Mircea Diaconu, Panopticon, Radu Tudor, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “BASESCU ISI APARA PROTEJATUL DE LA STS, vanzand gogosi jenante. SuperServiciul de supraveghere electronica scos BASMA CURATA in cazul accidentului aviatic din Apuseni/ A SABOTAT STS ACTIUNILE DE SALVARE? (video)

  1. Pertinente intrebari! 🙂

    Priviti NUMAI, ce frumos mustaceste Opris…

    Imi place CTP in privinta ‘cinismului, prostiei si electrocaniei’ care MERG numai la anumite evenimente, la anumite personaje – ‘numai’ de pe telefoane fixe…

    Dar, cum PASARICA a zburat DEJA din gura presedintelui, gura pacatosului – intr-adevar graieste! (vis-a-vis de speculatiile telefoniei fixe, demontate de Radu Tudor, ‘esecul’ fugii lui Hayssam, invincibiliatea sefului STS (nefiind politician, neputand fi tras la raspundere, nicicum – PE DREAPTA!)

  2. din cate am inteles
    1. Ponta and Co stiau (anticipau) ca Basescu NU va oferi capul lui Motoc pe tava. Si atunci inseamna ca aceasta convocare CSAT avea alte tinte posibile :
    a) sa aiba acces la dosarul instrumentat=documente STS si altele, pe care Ponta nu le primeste
    b) sa joace la balanta, Opris contra celor din Guvern inca nedemisi.
    c) sa tina lumina focalizata pe Basescu, scos iarasi la scena si la trapez pe un subiect sensibil si sa-l puna in situatia de a se incurca in declaratii

    2. E posibil ca in spatele intamplarii (prin coincidenta sau nu) sa fie si alte subiecte de tele-comunicat, si atunci spectacolul mediatic acopera o realitate care s-a discutat chiar cu usile inchise. N’ar fi exclus sa fie vorba un razboi pe calea undelor, undeva in spatiul proxim Romaniei, cu bruiaj si contra. In decembrie ’89 comuncatiile Armatei si Securitatii au fost bruiate, zic gurile rele de o Ambasada, silind MApN-ul se creeze legaturi terestre cu trupele. deci se poate….

    3. Din opinia “Adevarului” s-ar putea intelege ca securistii NU sunt nicicum penali, si atunci ma intreb din ce alt subsol tenebros au iesit la iveala politicienii de astazi. Mai curand pare o lupta intre serviciile de informatii…fapt care-i creaza uneori marinarului un mic disconfort digestiv.

  3. @ c2:

    1. Ponta a jucat politic foarte bine in interesul sau, de data asta, reusind sa puncteze si ca imagine si sa-si poata justifica perfect trecerea STS in subordinea sa. L-a impins pe Basescu in pozitia previzibila de aparator jalnic al unui securist si a intregului sau sistem ticalos si criminal (dar acum chiar si mai penibil prin justificarile sfidatoare pentru orice minima inteligenta, pe care nu le poate crede nici Grivei, precum si prin atitudinea cinica, lipsita pana si de mimarea oricarei compasiuni firesti). Evident ca tot scandalul s-a jucat politic, doar ca de data asta, cum mai rar s-a intamplat, Basescu a fost in corzi si pare cam groggy in ultima vreme, semn rau pentru el si semn de regrupare a serviciilor, intr-adevar.

    2. Ne indoim de asta. E un razboi, dar nu credem ca extern, ci intern, de data asta, care si indreptateste, de altfel, suspiciunea de SABOTAJ premeditat din partea echipei lui Opris. Altfel, imbecilitatea ar fi totusi, mult prea mare.

    3. E opinia pr. Radut-Seliste, care si el doar preia o grila mai veche propusa candva de CTP, si care nu e desigur, intrutotul corecta – asta sperand ca nu e o subtila manipulare. Evident ca de fapt, securistii si penalii au fost si au ramas si colo, si colo.

  4. @admin

    “Uneorii si ilustrii agenti (acoperiti) de influenta ai SUA/CIA in Romania spun adevarul

    Pe ce te bazezi?

  5. @ enkidu:

    Pe deductii si observatii atente ale discursului, de lunga durata. Sigur, nu sunt probe, dar noi alta explicatie nu am gasit pentru unele subite derapaje de la realitate si de la logica, la un om care face atata caz de logica si de luciditate. Dar asta nu de multi ani.

  6. De exemplu, reactiile la intrebarile legitime si logice (dar neasteptate) de aici sunt simptomatice, precum si invocarea slugarnica si ritualica deja, hodoronc-tronc, a recomandarilor “emisarului american” si a mantrei obligatorii “procurorii sunt independenti”:

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/C+T+Popescu+despre+condamnarea+Monicai+Ridzi+Ar+fi+interesant+da
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/C+T+Popescu+despre+condamnarea+lui+Relu+Fenechiu+Sunt+curios+ce+

  7. Cine e emisarul Casei Albe la care facea referire?

  8. Ar fi pacat sa fie asa . Singurele editoriale pe care le mai citeam erau ale lui.

  9. Pingback: INGROZITOARELE CRIME DIN CARACAL IN TARA PROCURORILOR SI A SERVICIILOR SECRETE. Mai multe adolescente ar fi fost ucise de un criminal in serie. Ultima victima ar fi putut fi salvata, dar autoritatile nu au intervenit la timp! REACTII PUTERNICE DE INGIDNAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare