BALADA PENTRU ROMANIA

1-12-2010 16 secunde Sublinieri

Balada –  Ciprian Porumbescu

Sara pe deal – Corul Madrigal – poem de Mihai Eminescu

Sergiu Celibidache – Enescu – Rapsodia Romana 1

Sergiu Celibidache – Enescu – Rapsodia Romana 2

George Enescu- Poema Romana -Extract (finalul)

GEORGE ENESCU – Ciocarlia

Gheorghe Zamfir-Ciocarlia

Grigoras Dinicu – Ciocarlia

Grigoraş Dinicu – Melodii din repertoriu

Hora Staccato – Stefan Stanciu

Din 2 octombrie 2009 „DOINA” a intrat în PATRIMONIUL CULTURAL IMATERIAL AL OMENIRII iniţiat de UNESCO

Dumitru Farcas & Marcel Cellier – Doina din batrani

Dumitru Farcas – Fecioreasca de pe Mures

Tudor Gheorghe – Cantecul strainatatii

Tudor Gheorghe – Acolo Este Tara Mea


Categorii

Muzica, Tudor Gheorghe, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “BALADA PENTRU ROMANIA

  1. Sf. Ioan Iacob Hozevitul
    IMNUL ROMÂNESC
    (Din pragul anului 1956)

    Acum, ori niciodată
    Treziţi-vă, Români!
    Având credinţă-n suflet
    Şi arma sfântă-n mâini.

    În rodul născocirii
    Să nu nădăjduiţi,
    Ci “arma mântuirii”
    Mereu s-o mânuiţi!

    Uniţi-vă în cuget
    Prin simţuri creştineşti
    La sânul “Maicii Voastre”
    Cele duhovniceşti!

    În pavăza credinţei
    Fiind adăpostiţi,
    La vremuri de războaie
    Veţi fi nebiruiţi.

    Tot neamul de pe lume
    Şi “cel de sub pământ”
    De s-ar scula-mpotrivă
    Va fi de voi înfrânt.

    Plecaţi-vă la Domnul
    Grumazul umilit,
    Să vă înalţe fruntea
    În “plaiul cel dorit”.

    De somnul nesimţirii
    Să nu mai dormitaţi
    Că “zorii mântuirii”
    S-arată la Carpaţi.

    Cu dragoste curată,
    Ca fraţii petrecând,
    Să nu ştirbim onoarea
    Şi graiul nostru sfânt!

    Trezindu-ne simţirea
    Din suflet creştinesc
    Să punem Semnul Crucii
    Pe steagul românesc!

    Pe tronul cel din sufler
    S-avem necontenit
    Icoana prea cinstită
    A Regelui mărit!

    De vom păzi unirea
    Şi “Crezul din Strămoşi”,
    Vom fi şi jos, în lume
    Şi-n ceruri glorioşi!

    În scumpa noastră ţară
    Atunci vor creşte iar
    Virtuţile străbune,
    Cu nume secular.

    Din groapa stricăciunii
    Săpată de tiran
    Se va scula cu slavă
    “Răsadul lui Traian”.

    Deci, azi, ca niciodată,
    Să ne vădim “Creştini”
    Păstrând neprihănită
    Credinţa, prin străini!

  2. La multi ani Romania!
    (oare citi?)

  3. Tara din povesti
    http://www.youtube.com/watch?v=RldJ3WuLsdI&feature=player_embedded#!

    A fost odata, a fost IN NOI si nu mai este
    A fost demult, tu erai tara de poveste
    Erai inchisa intr-un colt de rai
    Aveai…
    Aveai paduri, aveai si ape, si eroi aveai.
    Aveai lumina, libertate, n-aveam bani,
    Aveam prietenii aproape, PRIETENI AVEAM…

    Si am visat, si ne-am pus taxe pe vise,
    Si ne-am inchis in noi cu portile deschise,
    Avem durere, n-avem timp sa zambim,
    Avem o viata, n-avem timp s-o traim!
    Avem de toate si pe toate le vrem,
    Avem de toate… NIMIC nu avem!

    De ce mi-e frica si ma ascund in trecut?
    ……….
    De ce imi spun altii ce inseamna roman?
    ……………….

  4. http://www.gandul.info/magazin/muzica-sociala-revine-in-romania-vreau-o-tara-ca-afara-video-7768981

    Tot de 1 Decembrie a scos o melodie socială, “Ţara din poveşti”, şi trupa Hara. “Vrem şi noi ţara din poveşti… unde Făt-Frumos nu face afaceri cu Zmeul, unde Prâslea cel Voinic nu vinde Merele de Aur lui Verzişor Împărat, unde Grădina Raiului nu devine Ograda Mârlanului, unde Sf. Vineri nu se transformă în Cuvioasa Pramatie, iar Ileana Cosânzeana, tristă şi siliconată, nu îşi îneacă amarul şi vuittonul în… Bamboo… poate va fi odată ca niciodată… La mulţi ani, România, oriunde te-ai afla!”, au scris, pe pagina lor de Facebook, membrii trupei Hara, care se întreabă, în piesa proaspăt lansată, “de ce să-mi fie rău ca să îmi fie bine”, “de ce mi-e frică şi mă ascund în trecut”, “de ce îmi spun alţii ce înseamnă român”, “de ce să plec, de ce să rămân”. Ideea piesei a pornit de la Maria, fetiţa în vârstă de doar trei ani a vocalului Flavius Buzilă. “Îi citeam o poveste cu Zmeul, cu Făt-Frumos… I-a plăcut foarte mult şi a spus la sfârşit: «Vreau şi eu ţara din poveşti»”. Deşi se declară nişte oameni optimişti, cei de la Hara s-au tot gândit în ultimul an să plece din ţară. Au luat decizia să nu o facă, deşi au prieteni care au hotărât altfel. “Până să lansăm piesa, credeam că 50% dintre colegii mei din liceu şi de facultate au plecat din ţară. Acum mi-au scris mesaje şi am aflat că sunt 80%”, spune Flavius Buzilă. Se bucură că în ultima vreme au apărut mai multe piese cu tentă socială. “Trebuie să intrăm într-o altă etapă, deocamdată atitudinea oscilează între un optimism tâmp şi dramă telenovelistică. Avem nevoie de sinceritate, sinceritatea este cea mai bună soluţie”, continuă Flavius Buzilă.

  5. ” Vreau o tara ca afara ?!? ”

    Pai cred ca NU asta e solutia. In ultimii 20 de ani ni s-au propus tot felul de modele de „afara”. Romanii au plecat masiv “afara”, si multi se simt afara. Pentru cine a fost “afara” si a trait acolo niste anisori (intre care ma includ si eu), cred ca s-a lamurit cat de bune, minunate si perfecte sunt lucrurile “afara”. Ar fi poate timpul ca romanii sa gaseasca un mod propriu de a iesi din impas, si sa nu mai tanjeasca in mod penibil dupa lucrurile de “afara”, care ne pot fi de multe ori daunatoare si ostile, care nu sunt intotdeauna potrivite pentru noi, si care ne pot strica sufletul si pierde viata, si care in definitiv ne umilesc.

    A fost odata o Romanie bogata spiritual si material, o Romanie care a supravietuit toturor nenorocirilor istoriei prin credinta, o Romanie a traditiilor si a culturii, a patriotismului adevarat, o Romanie care nu avea nevoie de import de civilizatie, pentru ca era un factor de civilizatie. Nu “afara” ar trebui sa cautam solutia iesirii noastre din criza, ci in intoarcerea la adevaratele valori traditionale pe care le-am pierdut, dar pe care INCA le putem recupera. Sa incepem de exemplu cu credinta!

  6. @ antuza:

    Pai nu, noi nu asta vrem, era doar numele linkului de la articol preluat de la alt cantec, cam stupizel insa. Dar reprezentativ pentru mentalitatea generala, regasita si intr-o gramada de articole, editoriale, nemaivorbind de ce spun oamenii obisnuiti… Din punctul asta de vedere s-a ajuns rau, s-a inoculat sila de Romania si o adevarata psihoza colectiva a parasirii tarii cu orice chip. Dar adevarul este ca nu doar clasa conducatoare este vinovata, ci ca faptul ca ei ne-au vandut si ne-au jefuit este reflexul a ceea ce suntem si noi, cam fiecare, de la vladica la opinca… cu exceptiile de rigoare. Si noi ne furam si ne tradam unii pe altii, in fel si chip… asta e realitatea! Parafrazandu-l pe parintele Arsenie Boca: “Vreti sa aveti conducatori buni? Nasteti-i asa cum vreti sa ii aveti! Nu sunt fiii vostri, nu dintre voi au iesit?”.

  7. …binecuvantata ‘vioara’!… va multumesc !…

  8. @adimn:

    Bineinteles ca noi suntem vinovatii, desi asa cum ai spus am fost din plin “ajutati”. Da, ne-au cam spalat creierele. Gandim cu stomacul si functionam dupa cursul valutar, iar trecutul nostru se opreste la bunici. In felul asta cam care ar putea fi viitorul nostru? Dar al tarii? Nu-i foarte greu de ghicit. Dar totusi speranta dispare ultima.

  9. Multumim pentru toate aceste cantece si versuri care exprima adancul sufletului romanesc. Acum in preajma sarbatorilor ne patrund mai adanc fiinta si ne fac sa ne acordam la unison simtirile oriunde am fi, fie in tara, fie in departari.

    Nu cred ca ai putea sti ce inseamna cu adevarat dorul de tara daca nu ai fi plecat macar pentru un timp in locuri straine. Atunci parca mai cu seama vei simti “ca-n aste maini mai curge-un sange de roman”. Mircea Platon contureaza foarte bine acest “fenomen interesant” : “romanii din diaspora devin mai romani decat romanii de acasa”. Si aceasta nu trebuie sa fie cu suparare celor care au ramas acasa, ci ei ar trebui sa-i priveasca pe cei care au plecat, nu ca pe niste dezertori de tara, ci ca pe niste frati in care reinvie mai cu forta identitatea nationala.

  10. admin si ceilalti,

    va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o chestiune, daca puteti. Am aruncat o privire acum sa citesc parerile tuturor. Imi place si parerea antuzei si a adminilor.
    Antuza scria despre prosperitate si traditia, patriotismul si intoarcerea la adevaratele valori si ne da si o propunere, sa incepem de la credinta si asa este, pana aici am inteles, dar cum ii aducem la credinta?

    Nelamurirea mea este ca nu pot sa inteleg care e cauza saracirii atatora ani si ani de zile a Romaniei,ptr ca noi de 21 de ani tot suntem saraci si mai avem si perioada comunismului inainte.
    Si da, poate fi un cumul de factori ce tin de nepriceperea noastra, apoi factori politici interni si externi, dar mi-am adus aminte de perioada comunista, ca a fost o perioada grea ptr Romania, care a adus martiri, cum spunea par Iustin Parvu, ca aproape nu exista locusor de pamant in Romania care sa nu aiba imbibat sangele martirilor.
    Oare de ce a fost prigonita asa pe timpul comunismului si stransa in lat populatia? Probabil ca inca mai licarea credinta, mai era aluat. Si chiar erau mai putin oameni care-si exprimau credinta, mai ales la orase, la sate se mai pastra un pic.
    Ma gandesc ca incercarile sunt si datorita putinului aluat care il mai mostenim si il mai pastram un pic si ca inca Biserica Ortodoxa se tine in picioare cu toate atacurile la acre este bombardata.
    Si par Arsenie Boca amintea la un moment dat despre ortodocsii crestini in perioadele grele ce vor veni vor fi acoperiti prin rugaciunile martirilor si Acoperamatul Maicii Domnului si ca acesta va fi sprijinul crestinilor in Romania.
    In fine, ma gandesc, ca da, datorita nepriceperii noastre, politicilor interne, externe si de tot felul, dar poate exista si o ratiune pe care nu putem s-o cuprindem.

    Lamuriti-ma si pe mine cu o parere, chiar stateam si ma gandeam si nu reusesc sa am o viziune mai conturata.

  11. @ Anca H.:

    Pe noi si pe cei de aproape ai nostri asupra carora avem raspundere, daca putem, sa-i aducem la credinta. Nu pe toti romanii.

    Pai noi am scris ce credem. Nu stim daca poate cineva sa identifice si sa puna intr-o formula sau intr-o ecuatie toti factorii si modul in care ei s-au corelat. Noi stim doar ca nu sunt vinovati numai cei care pun la cale experimentele si care ne vand politic, geostratetic, economic, etc. E usor, cum fac multi, sa dam vina mereu pe “evrei” (generic vorbind, pe “altii”) si sa nu vedem niciodata propria noastra buba. Daca Dumnezeu a ingaduit cumplita robie comunista de jumatate de veac, cand atunci chiar era aluat, nu gluma, in acest popor, cand a ingaduit lichidarea elitelor si platirea acelui pret urias si absolut de neinchipuit de sange… ne putem oare, da seama, cam ce robie sau ce nimicire ne asteapta pe unii ca noi, care ne-am autolichidat, in mare parte, pe timp de “pace”?

  12. @ admin,

    multumesc muuult pentru raspuns. Cat de cat am priceput un pic.

  13. @admin:

    Octavian Paler, mare scriitor, mare om de cultura, fin observator a situatiei precare in care se afla Romania, iubind Romania cu o disperare realista, a declarat cu putin inainte de a merge la Domnul, ca lui ii pare rau, dar nu se poate considera un om credincios. A mai spus, citez din memorie, si sper sa fiu cat mai exacta, ca ii “invidiaza” pe oamenii credinciosi, si a dat exemplul mamei sale care era foarte credincioasa, credinta la care el n-a putut ajunge niciodata, din propriile-i declaratii.
    Octavian Paler poate fi un exemplu generic al intelectualului roman de mare valoare, care si-a desfasurat intreaga activitate creatoare in timpul regimului comunist, acest lucru punandu-si din pacate amprenta asupra modului de gandire si implicit asupra solutiilor pe care el le cauta mai mult „in cheie” lumeasca.

  14. @ Antuza:

    Da, stim asta. Dar acum nu credem insa ca trebuie sa luam pe fiecare la refec cum au stat cu credinta, ci sa alegem ce e bun si de valoare din ce au dat marii oameni pe care i-am avut pana de curand. A fost un om sincer, ultra-lucid, cinstit si principial. Si mai presus de toate, un patriot real, nu de parada, un indragostit de Romania pana la disperare. Ducem dorul unui om care sa fie patetic din adancul inimii, iar nu teatral, cand vorbeste despre lucrurile MARI care trebuie sa ne stea la capatai tuturor. Un om care nu ia in bascalie valorile, nu isi bate joc de cele sfinte, asa cum o fac majoritatea astazi. Un om care a trait si a ars onest si dureros, imbolnavit de “barbaria” odioasa a moravurilor decazute si a ierarhiilor complet rasturnate. Un idealist infrant, un om dintr-o lume veche, care a murit aproape de tot, mai ales in plan cultural, intelectual. Multe din panseurile sale spontane despre Romania sunt exceptionale si raman la fel de valabile si azi. L-am postat fiind ceva adecvat la tema de aici. Mai departe…. Dumnezeu sa-l ierte!

  15. @admin:

    Cuvintele mele nu s-au vrut a fi vreo critica la fragmentul pe care l-ati dat cu Octavian Paler. A fost intr-adevar un patriot adevarat. Ceea ce am vrut sa spun este ca uneori el cauta solutiile problemelor care il framantau si care il indurerau (imi amintesc oftaturile lui adanci si dese), nu in directia in care putea gasi raspunsurile potrivite.

  16. @Antuza

    Dar in Octavian Paler mai mult decat in alti intelectuali, se intrezareste chipul lui Dumnezeu- chiar daca el nu era constient de acest chip.
    A avut daruri deosebite-“talantii” pe care nu i-a irosit in zadar!
    Din pacate nu a constientizat ca sunt daruri de la Dumnezeu. Si a murit cautand ceva ce avea in el!

  17. @ AnaR si antuza:

    Asa este.

  18. M-am gindit si eu la destinul nostru ca tara si popor. Si intr-adevar, este inexplicabil, oricit ne-am gindi si am argumenta: de ce sintem singura natie din Europa (sigur!) si probabil din lume, care a ajuns sa se auto-dispretuiasca la proportiile la care am ajuns noi? De ce ne auto-negam fiinta noastra romaneasca, de ce exhibam lumii numai ce este urit, de ce ingrosam pina la caricatura aspectele mai putin frumoase, si le ascundem pur si simplu pe cele cu care ne-am putea mindri, de unde dispretul fata de istoria si cultura noastra? Ca ne ajuta si altii, vorba Antuzei, fara indoiala, dar acesti ‘altii” nu ne-ar ajuta daca simburele n-ar fi acolo. Si el este! Si se vede nu numai la un alde Mircea Badea sau Valentin Stan care cel putin iau bani pentru ceea ce zic, dar se vede de la vladica la opinca, la romanul de rind. N-am sa uit o emisiune *numai stiu pe ce canal, si ce moderator, cam de acum 2 ani) incare fusese invitat un profesor de scoala generala care la orele de dirigentie(daca imi aduc aminte) facea istoria patriei si lectii de patriotism. Ba chiar scadea notele de la materia lui, de fizica, daca copii nu erau receptivi la “optionalul” de dirigentie. Mai erau si citiva parinti revoltati. Parinti spuneau, si incerc sa reproduc cit mai fidel, ca elevilor nu le trebuiesc lectii de patriotism si de nationalism, pentru ca nu le vor folosi la nimic ca viitori cetateni ai lumii! Ca ei au nevoie de o educatie moderna, ca sa se adapteze civilizatiei globale in care traim. Lucrurile astea le spuneau niste oameni cam pe la 45-50 de ani. Si iata ca sint intrebati si elevii profesorului (separat de parinti). Cu exceptia a 2 dintre ei majoritatea erau de acord cu vizunea profesorului. Lovitura de teatru a venit insa atunci cind exact copilul celui care perora infocat despre globalism si cetatenia globala a declarat ca el nu este de acord cu parintele sau, ca profesorul are dreptate sa le intareasca constiinta nationala, si ca este nevoie sa-si cunoasca si sa-si respecte istoria. Replica parintelui, vadit incurcat, a fost: “eh, el e copil, nu stie!” Mi s-a parut cu adevarat extraordinara aceasta intimplare. Si in acelasi timp, ma gindeam ca poate exista totusi o speranta, chiar in generatiile acestea care sint inca pe bancile scolilor….Ma rog, cu o floare nu se face primavara….dar stiu si eu?? Caile Domnului sint cu adevarat necunoscute si incurcate…pentru mintea noastra.

  19. Petra,
    E extraordinar ce ai relatat!

  20. Am vrut sa-l postez la sectiunea cu parintele Tanase,pentru ca se refera exact la asta- adoptii- dar, din nu stiu ce motive tehnice n-am reusit.

    Este un articol mai vechi din Jurnalul National( nustiu daca l-ati dat si voi), dar mi se pare cu adevarat important: http://www.jurnalul.ro/special/anchete/raport-oficial-falsificat-de-comisia-europeana-561673.html
    Exista un raport de la sfirsitul anului 2009, publicat la inceput de 2010, prin care Comisia doreste:”O agenţie europeană pentru adopţii ar prelua toate res­pon­sabilităţile instituţiilor din fiecare ţară membră şi ar crea o piaţă liberă com­plet legalizată. Atunci, agenţiile de adopţii din întreaga lume se vor în­trece în a lua copii. Încalcă Convenţia ONU pentru Drepturile Copilului, pentru că ţările îşi pierd responsabi­litatea de a mai avea grijă de copii fără părinţi. Şi mult mai puţine şanse ca ţările să îşi poată plasa copii în asistenţă sau la familiile na­turale”. Disperarea celor de la Comisie (sau a celor din spatele Comisiei) de a “liberaliza” piata copiilor orfani (sau nici macar orfani) este atit de mare incit s-au falsificat datele din Raportul Comisiei, date care trebuiau sa demonstreze ca este nevoie de o astfel agentie:”În realitate însă, concluzia s-a dovedit o făcătură mincinoasă, pe care oficialii CE şi-au pus semnătura, sub presiunea gru­pu­rilor de lobby din câteva ţări ves­tice, interesate direct de re­deschiderea adopţiilor interna­ţio­nale în România”.

    Deci nu numai ca se doreste reluarea adoptiilor internationaledar pe de-asupra se mai vrea ca sa nu mai existe nici un control al statului asupra lor. Acest sistem lupta inprimul rind impotriva unei institutii ca cele create de par. Tanase, pe motiv ca copiilor le-ar fi mai bine cu o familie de adoptie din strainatate decit intr-o astfel de institutie sau cu asa numitele foster-care families, (adica familii,care fara sa-i adopte accepte sa-i ia in grija pentru o perioada).

    Este inca in stadiul de proiect, dar insistenta de cirtita a Comisiei si lobby-ul de tip baros pro-adoptii isi va face treaba. Implicatiile vor fi mari. Stau si ma intreb, daca nu cumva, mai tirziu, se va ajunge ca sub pretextul saraciei, copiii cu parinti sa fie smulsi din familie si dati spre adoptie familiilor mai bogate si fara copii.

    Dupa cum se observa exista un interes foarte mare pentru copii. De ce? Ca banii luati pe adoptii nu justifica acest lobby atit de bine organizat si care ajunge la cele mai inalte nivele? Cind Nastase s-a intilnit cu Collin Powell prin 2002 ca sa discute despre aderarea Romaniei la NATO, Powell a deschis subiectul cu interzicerea adoptiilor internationale. Va dati seama? Copiii romani ajunsesera motiv PRNCIPAL de discutie pentru seful apararii celui mai puternic stat din lume! Oare de ce?

  21. @petra”

    Adica se doreste sa se creeze o agentie europeana pentru adoptii, in special pentru a controla adoptiile de copii din Romania, cel putin asta se intelege din cele spuse mai sus. Adica ii intereseaza in mod special copiii din Romania, nu si copiii din celelalte tari??? Nu inteleg.

  22. Legea(proiectul ei) este pentru toata lumea (adica tarile UE si probabil se va ajunge la un sistem global).

    Romania are o lege datorata insistentei Baronesei Nicholson si a citorva membrii ai Comisiei de la acel moment prin care sint interzise adoptiile internationale. Se doreste ca aceasta lege sa fie anulata. daca va intra in vigoare proiectul Comisiei, atunci aceasta lege va fi automat nula.Romania are insa o problema speciala pentru ca ea a fost una dintre cele mai mari surse de copii din Europa. Iar furia lobby-ului pro-adoptii a fost una foarte mare cind Baroneasa a ajuns sa aiba cistig de cauza. Lobby-ul are ramificatii la nivele incredibil de mari: vorbeam de Collin Powell, dar el a fost urmat de Condoleezza Rice care a pus aceeasi problema. Michael Guest, amabasadorul homo al SUA, care in 2004 nici nu a pasit bine pe teritoriul Romaniei ca a si tinut o conferinta de presa in care punctul 1 era adoptiile. Romano Prodi, Presedintele Comisiei, insista “pe sub masa” dupa ce legea fusese adoptata, ca guvernul roman sa faca niste exceptii, si exemplele pot continua. IN afacerea asta sint implicate UNICEF, Banca Mondiala (principalul purtator de cuvint al lobby-ului pro-adoptii la Bruxelles, un anume evreu, de Combret, lucrase la banca mondiala inainte), corporatia internationala Renault (!), Fondul Monetar International plus tot felul de ONG-uri mai mult sau mai putin obscure la care se adauga mai toata mass-media occidentala mainstream si adauga presedinti de state gen Ariel Sharon si reprezentanti la cel mai inalt nivel – vezi SUA plus Spania, Italia, Franta (vezi-l pe fostu min. de externe Pierre Moscovici care devine in locul Baronesei Nicholson Raportor pentru Romania si care incepe sa faca presiuni pentru continuarea adoptiilor aflate pe rol si oprite prin moratoriu) . In final Baroneasa atacata de proprii colegi care devenisera reprezentantii acestor interese in PArlamentul European nu a mai fost aleasa si in a 5-a legislatura Raportor pentru Romania. Practic toti cei care au avut o pozitie anti-adoptii in interiorul Comisiei au avut de suferit. Incepind cu Roelie Post desk officer pe problema adoptiilor care a fot fortata in 2005 sa paraseasca Comisia din cauzal, pe de o parte, a amenintarilor si hartuirilor din afara Comisiei, si pe de alta parte, din cauza hartuirilor profesionale din interiorul Comisiei si terminind cu Fokion Fotiadis fostul sef al delegatiei Comisiei la Bucuresti care a fost eliberat din post cu 3 ani inainte de finalizarea contractului sau, un act fara precendent pina atunci (in cadrul Comisiei se lucreaza prin rotatie pe cite un subiect, timp de citiva ani, apoi esti mutat pe altceva mai mult sau mai putin in legatura cu ce ai lucrat).

    este evident: copiii si traficul lor sint un subiect foarte important, nejustificat de important. Oriciti bani s-ar scoate din adoptii sau chiar din traficul de organe acest interes enorm, aceasta conexiune de relatii la cele mai inalte nivele, aceasta energie diplomatica consumata de catre state care chiar au ceva mai bun de facut (veizi SUA) decit sa se ocupe de citeva sute sau mii de copii de infiat, toate astea denota ca exista un interes unitar si global la nivel de elite politice si financiare pentru acest subiect si ca acest interes nu este deloc unul mic. Nici traficul de organe, nici pedofilia nu-l justifica, oricit de multi pedofili ar fi printre ei. Asa ca intrebarea ramine! De ce?

  23. @ Petra:

    Si totusi se pare ca acestea (din urma) sunt explicatiile, prea multe altele nu sunt de gasit, decat tot in sensul diverselor experimente macabre si odioase de tot felul, care au nevoie de astfel de cobai. Dar in primul rand ne temem ca este vorba de trafic de “carne” si de organe, de prostitutie, de pedofilie si pederastie, de pornografie infantila, etc. Reteaua globala este una inimaginabil de extinsa si cu interese – monstruoase – fantastic de mari. Numai daca tinem cont de indiciul de aici si e destul sa ne facem o idee: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/11/26/dezvaluiri-tulburatoare-despre-fraudele-si-monstruozitatile-ascunse-in-spatele-faimoaselor-studii-despre-sexualitate-ale-lui-alfred-kinsey-intemeietorul-sexologiei-si-principalul-responsabil-pent/

    Daca macar un gand si o lacrima am putea varsa in fiecare zi pentru suferinta cumplita a acestor copii… Pentru strigatul lor (mut sau nu), si e suficient ca Domnul sa puna capat mai grabnic satanizarii acestei lumi, care a ajuns atat de aproape de apogetul raului.

  24. eu ma gindeam si la altceva, ceva care explica mai bine numarul mare de cereri de copii si interesul enorm la cel mai inalt nivel, si care are legatura cu partea oculta in care sint implicati cei care trag sforile politice si economice.

  25. Dar asa, cum spuneati, acesti copii nestiuti trebuiesc pomeniti. Suferinta lor este intr-adevar cumplita indiferent la ce sint folositi de catre nenorocitii care-i cumpara.

  26. Pingback: “Sarmele ce ma-nvelira…” ELEGIE PENTRU TARA… DE GRIGORE VIERU SI TUDOR GHEORGHE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: “Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români… Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene” (VIDEO) - Recomandari
  28. Pingback: TUDOR GHEORGHE pentru Gala premiilor Constantin Brancoveanu: “NI S-AU RETEZAT REPERELE. Se incearca macularea valorilor spirituale româneşti” (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare