TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: “Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români… Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene” (VIDEO)

23-05-2013 3 minute Sublinieri

TUDOR GHEORGHE despre rusinea romanilor de a fi ROMÂN si lipsa DEMNITATII, la Realitatea TV

(extrase din interviul dat lui Rares Bogdan, sub titulatura “Jocuri de iubire”, pe 20 mai 2013)

– Stiti ce vreau sa va intreb, maestre? E o durere a mea, care am crescut intr-un anumit fel, si ca mine au crescut milioane de romani – eu cred ca milioane, nu sute de mii. Spuneti-mi, de ce in Romania, in douazeci si trei de ani, a ajuns sa ne fie rusine sa spunem: “imi iubesc tara, iubesc Romania, iubesc tricolorul, iubesc istoria stramosilor mei, o recunosc cu pacatele si cu vitejiile extraordinare, sunt patriot, sunt nationalist, nu mi-e rusine sa spun ca sunt roman“?. Spuneti-mi si mie, de ce in douazeci si trei de ani oamenii s-au ferit foarte mult sa spuna “sunt patriot”, de parca injurau pe cineva, de parca se certau cu cineva?

– Aicea a fost, dintr-un anume punct de vedere, si o reactie la patriotismul festivist dinainte de ’89. Exista pericolul acesta, desi el era ascuns si adevarat acest patriotism, dar exagerarea aceasta coloristica cu drapele, cu lozinci: “Poporul roman...”; si poporul roman a simtit asa, o mica retinere, dupa ’89. Si aceasta retinere a fost speculata, intr-un fel, pentru ca a aparut un curent de la intelectualii…

Intelectualii critici, asa-numitii intelectuali “publici”.

-Da, da. …Si care au hotarat ei, ca esti cu atat mai european, cu cat esti mai impotriva tarii tale, cu cat o injuri mai tare. Draga, esti mai deschis catre lume, esti mai deschis catre Europa. Pai scria o jurnalista – imi pare rau ca nu stiu cum o cheama, dar nici nu i-as spune numele, n-ar merita-, despre unul dintre cei mai rafinati intelectuali ai tarii acesteia, pe care l-am cunoscut si caruia ii sunt dator pana oi trai, pentru ca este omul care mi-a deschis mintea in ceea ce priveste intrarea in profunzimea poeziei romanesti si in cultura nationala, si nu numai, Romulus Vulpescu. Despre Romulus Vulpescu – Dumnezeu sa-l odihneasca! – a scris una: “fostul intelectual Romulus Vulpescu“, pentru ca el scrisese in ziarul lui Vadim, Romania Mare, nu stiu ce articol.

– Si el era un “fost intelectual” doar pentru ca scrisese acolo?!

– Da, bineinteles! Si a venit o generatie intreaga de tineri care au spus: mai, parca n-ar fi bine sa mai zicem ideile astea acum. Acum… suntem europeni, suntem cu toata lumea!

– Dar francezii fac asta, si au voie, si o fac cu draga inima. Si nemtii, si englezii.

– Da, nimeni nu zice nimic. Noi n-avem voie! Noi, romanii, trebuie sa stam mai usurel ca n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem romani. De aia vreau sa spun ca gandesc un spectacol cu un fior nationalist real, un spectacol de imne nationale, cu cele mai frumoase si mai adevarate poeme cantate de-a lungul istoriei de poporul roman.

[…]

-Vreau sa va intreb un lucru neaparat: ce ne lipseste, neica Tudore? Ce ne lipseste noua, ca popor?

– In primul rand continuitatea. Noua aici ne-a fost retezat drumul. Ia imagineaza-ti cam ce viitor ar fi avut tara asta daca am fi ramas cu Nae Ionescu, cu Eliade, cu Tutea, cu Cioran, cu Noica, cu Mircea Vulcanescu. Ia imagineaza-ti, da! Dar a venit comunismul, [unii] au fugit, [altii] au murit, au fost omorati si ni s-a taiat deja un lucru, ne-am pierdut continuitatea si aceasta fracturare e greu de recuperat. Una la mana.

Ne-au lipsit de mandrie. Ne lipseste demnitatea si mandria, nu mai avem mandrie ca suntem romani. Suntem asaaaa… Ii iubesc pe greci…

Si chestia asta ma deranjeaza: faptul ca la Eurovision nu cantam in limba romana! Vine sa-mi dea fata aia din Basarabia o lectie de romanism la Eurovision. A cantat in limba romana si a iesit inaintea lui Cezar al meu, care canta in limba engleza… aproximativa.

– Dar din cei de langa noi, pe care ii iubiti? Ii iubiti pe greci…

– Ii iubesc pe greci pentru ca sunt demni, nu se pleaca astia in fata Uniunii Europene de fel. Ii pacalesc in mod extraordinar. Sarbii, iar imi e drag de ei, ca tot asa, ei canta in sarbeste oriunde, n-au ei treaba cu nimic. Intelegi? Polonezii astia care  au ca slogan: boso ale w ostrogach“,  adica descult, dar cu pinteni. Mi-ai luat [incaltamintea] dar sunt descult si cu pinteni, adica mai am demnitate si mandrie.

Eu [romanul] mi-am pus capul jos si am spus: capul plecat sabia nu-l taie.

– Da, si din pacate mergem pe mesajul asta, dureros de mult.

  • Interviul VIDEO integral:

Legaturi:

***


Categorii

1. DIVERSE, Muzica, Razboiul impotriva Romaniei, Tudor Gheorghe, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: “Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români… Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene” (VIDEO)

  1. “Noua aici ne-a fost retezat drumul. Ia imagineaza-ti cam ce viitor ar fi avut tara asta daca am fi ramas cu Nae Ionescu, cu Eliade, cu Tutea, cu Cioran, cu Noica, cu Mircea Vulcanescu. Ia imagineaza-ti, da! Dar a venit comunismul, [unii] au fugit, [altii] au murit, au fost omorati si ni s-a taiat deja un lucru, ne-am pierdut continuitatea si aceasta fracturare e greu de recuperat.”

    Foarte de acord!

  2. Are dreptate Tudor Gheorghe.
    Multi dintre noi ne-am lasat manipulati de propaganda mincinoasa pro Europa. Si cel mai mult, cred ca ne-au sucit mintile cu amagirea unei bunastari materiale, dandu-ne ca exemple modurile de viata din Germania, Franta, Suedia …
    Ne-am dorit atat de mult acel stil de viata indestulator, “fericit”, incat am fost in stare sa ne lepadam de propria nostra conditie umana. Ne-am facut ca si animalele.

    Exact cum a spus staretul Dionisie, duhovnicul de la Sfantul Munte Athos:

    “Sau iti zice cineva:
    – Hai mai, tu esti roman.
    – Ce, eu roman? Da-i incolo, ca nu-s chiar asa roman.
    Atunci inseamna ca ti-ai pierdut omenia. Nu mai esti om. Daca ti-e rusine sa spui intregii omeniri ca esti crestin-ortodox si roman, atunci ce esti?
    Esti ca un dobitoc. S-a terminat.”

  3. @un crestin ortodox

    Tudor Gheorghe ai cerut, Tudor Gheorghe iti dam

    ia de aici

    http://www.youtube.com/watch?v=Z0DeIMivGKM

  4. Curentul acesta nu-i de “dupa”, e chiar dinainte de 1989. E din vremea cand abia ce gaseai ceva de incaltat dupa zile de cautari prin tot orasul, dar se rupea dupa doua purtari. Se spunea “lucru romanesc…”. E din vremea cand se repara Dacia in fata blocului, dar schimbai pivotii si platinile si jiglerele o data pe luna. Se spunea “lucru romanesc… E-he, pai cand se faceau daciile cu piese frantuzesti, mama ce masini erau alea…”. E din vremea aceea cand dadeam spaga sa prindem ceva facut pentru export, chiar din loturile refuzate, ca tot era mai bun. Se spunea “strainul ala nu e prost ca romanu’ sa inghita orice marfa… da’ pentru noi e bun si asa”. Iar “strainul ala” era polonez, ungur sau ceh…
    E din vremea cand poporul a intors spatele unora ca Gavrila Ogoranu si Mihai Timaru. E din vremea cand am renuntat la noi. Plesu si Liiceanu si Gabriel Andreescu si altii asemenea sunt doar ifosul intelectual care a venit sa legitimneze dezertarea poporului din calitatea de roman. Nae Ionescu, Eliade, Tutea, Cioran, Noica, Mircea Vulcanescu ne-au fost luati si romanii au tacut facandu-se ca nu stiu nimic de asta. Acum degeaba ne plangem ca nu i-am avut. Ei au fost cu noi cand ne-au fost luati.

  5. http://jurnalul.ro/editorial/dragul-meu-ralu-643654.html

    Din editorialul de azi al aceluiasi autor:

    Generaţia noastră, de care eram atât de mândri odinioară, s-a învechit şi a pierdut şansa de a schimba ceva. N-am reuşit nimic în zbaterea inutilă de a ne transforma, în primul rând, pe noi înşine. Căci în noi erau piedicile cele mari, le purtam fără să le conştientizăm pe de-a-ntregul. Ni le sădiseră sistemul de valori clădit pe egalitarismul social şi prejudecăţile imposibil de înlăturat. Deocamdată bâjbâim printr-un prezent aproape de neînţeles, mutilat de ticăloşia corporatistă şi de interese egoiste.

    Ne-am pierdut orice urmă de mândrie naţională şi de aceea ne făloşim cu cel mai mare steag croit vreodată de lumea monitorizată a Guiness Book-ului. În loc de sentimente, statistici, cifre, nu emoţie. Ce bine că n-ai apucat bezmeticeala în care ne zbatem de-a valma. Si aş fi vrut să-ţi scriu altceva, să-ţi spun o poveste frumoasă, despre o ţară curată şi demnă, nu mizerii de zi cu zi.

  6. In perioada comunista am fost ”pregatiti” pentru ce va urma, atat din interiorul sistemului, cat si din afara. Acest rol din afara a fost jucat de radio ”Europa Libera”, care era o supapa, in perioada comunista, si care ne-a ”modelat” mintile, in ceea ce-i priveste pe cei care acum ne pregatesc ”solutia finala”. Cu toate pacatele lor, pentru ca si ele au rol de manipulare, in toate sondajele de opinie, de dupa 1990, Biserica si armata aveau un procent de apreciere foarte mare, din partea romanilor. Acum ce armata mai avem? Biserica este atacata din exterior si din interior.
    Televiziunile, ca ministere ale propagandei, isi fac ”datoria”.

    Staretul Efrem Vatopedinul: Sfantul Cosma al Etoliei a proorocit ca va veni vremea cand diavolul „va fi intr-o cutie si va avea coarnele pe acoperisul casei.” De aceea sa fiti foarte atenti. Pentru mine, cel mai mare pericol nu sunt nici discotecile, nici desfranarea — care este un mare pacat — ci intaiul pericol este astazi televizorul.

    Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/01/24/staretul-efrem-vatopedinul-in-romania-2000-despre-rugaciunea-lui-iisus-si-nadejdea-in-iubirea-lui-dumnezeu-si-in-grija-maicii-domnului/

  7. Hristos a inviat!
    E usor sa-ti dai seama de ce azi , o multimare de romani se “auto jignesc”, ca neam.Startul s-a dat mai demult, din vremea comnismului si apoi s-a accentuat in perioada neo comunista. Totul abosolut totul ce tine de NEAM, ROMANISM, CONTINUITATE, LIMBA, CREDINTA la poporul roman, incepe si se termina..ghici unde… in TINDA BISERICII. Daca mergi pe foirul acestor valori, gasesti la captul ei Biserica, cu ale ei valori spiritual-morale.
    Liftele mediatice stiu lucrul acesta, au sociologi si psihologi bine antrenati, care vad mult mai departe decat credem noi, si stiu ca “pericolul” redescoperirii acestori valori ingropate de nemaul romanesc poate incepe tot din ….TINDA BISERICII. Toate drumurile duc aici.
    Negarea valorilor romanesti din orice sector al vietii personale si comunitare este singutul criteriu care duce poporul roman pe alta cale, decat cea a Bisericii.
    Ei stiu asta, tocmai de aceea este si intretinuta aceasta stare “artizanala”.
    Nu le pica bine implicarea Bisericii in problemele cetatii, probleme de orice fel, cu precadere cele cu aspect economic.(social-filantropic pt. Biserica).
    Nu trebuie sa fii nu stiu ce fin cunoscator al realitatilor cetatii ca sa iti dai seama de acest razboi rafinat, “subtire ca panza de paianjen”, dar foarte pagubitor pentru ..pierzator.
    Singura lor bucurie este atunci cand da de lucru Bisericii, tinnadu-o ocupata cu probleme …marunte.
    Singura diferenta intre cei credinciosi si cei necredinciosi sta in faptul ca primilor le este greu ..doar pana se vad incurcati putin…. iar celorlalti le este usor sa iasa din unele si sa dea in altele mai ..mari..

  8. Super articol!

  9. Pingback: Actorul DOREL VISAN la “Jocuri de putere” (fragmente VIDEO): “Lumea, daca nu revine la ideile crestine, se autodistruge… Un popor care isi pierde identitatea este mai usor de lucrat la gazele de sist!” - Recomandari
  10. Pingback: TUDOR GHEORGHE – luat in colimator si linsat public de agentii neo-bolsevici ai TERORISMULUI “CORECTITUDINII”: “Este o puritate agresiva, folosita pe post de ciomag pentru tot ce se incapataneaza sa iasa in afara sistemului. Nu est
  11. Pingback: DIALOG CU TUDOR GHEORGHE: “Rar mai găseşti oameni dedicaţi bucuriei de a se simţi români… Un popor căruia îi iei educaţia, îi iei sănătatea, îi iei încrederea în istoria lui e mai uşor manevrabil” [VIDEO] - Recomandari
  12. Pingback: UN ARTIST IN SLUJBA CRUCII SI A NEAMULUI ROMANESC: Naistul NICOLAE VOICULEȚ – concert-eveniment la CRUCEA CARAIMAN, de Inaltarea Sfintei Cruci, in cadrul unui “PROIECT MISIONAR” IDENTITAR: “România din inima ta” (video) | C
  13. Pingback: TUDOR GHEORGHE pentru Gala premiilor Constantin Brancoveanu: “NI S-AU RETEZAT REPERELE. Se incearca macularea valorilor spirituale româneşti” (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: PĂRINTELE CIPRIAN GRĂDINARU – Cu dragoste, dor şi durere pentru poporul român: “Atât la nivel de popor, cât şi de persoană, NU MAI ȘTIM CINE SUNTEM” | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: TUDOR GHEORGHE, terfelit abject de "CATELANDRII" agramati si imunzi ai NOILOR BOLSEVICI GLOBALISTI care "MUSCA DIN BUNICI, DIN PARINTI SI DIN MORTII DIN MORMANT"/ Strigatul fiului lui ILIE TUDOR, detinutul politic de la Aiud: "Tat
  16. Pingback: DAN PURIC TRAGE CLOPOTUL DE ALARMĂ, la retragerea din teatru: "Tot ce e românesc trebuie să dispară. Se trage cu tunul în ultimele redute! ANUL ACESTA S-A APĂSAT PE ACCELERATOR. Ne așteaptă un PROGRAM DE REEDUCARE a României. Vor apărea și
  17. Pingback: Din nou despre semnificatia ATACULUI TURBAT la TUDOR GHEORGHE. De la PURITATEA de hermina a artistului la "SCARNAVIILE" de OAMENI AI SISTEMULUI, luand rol de "ACUZATORI PUBLICI" de anii 50, practicanti ai "COMUNISMULUI CU FATA CAP
  18. Pingback: De ce doare TUDOR GHEORGHE și cu ce a deranjat pe anti-românii cu mentalitate securist-totalitară? POEZII CU MESAJ EXPLOZIV DIN CONCERTUL “DEGEABA 30”: “Ne văităm că n-am avut noroc, că duşmanii ne sunt prea aproape, că ne trec
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare