Campanii fanatice impotriva credintei

4-03-2008 1 minut Sublinieri

Ziua: Cartea neagra – “Coordonat de Renaud Escande, volumul a aparut pe 21 ianuarie, data cand monarhistii francezi comemoreaza ghilotinarea lui Ludovic al XVI-lea. Iata ca istoricii francezi indraznesc sa faca pasul ultim, decisiv, in demascarea cancerului european bisecular. Publicarea “Cartii negre a Revolutiei franceze” constituie un eveniment de anvergura mondiala, care, inclin sa cred, va avea ecoul meritat mai degraba dincolo de fruntariile Frantei decat inauntru.”

Nu intamplator am inceput recomandarile noastre cu acest articol despre ferocitatea Revolutiei Franceze, rodul Iluminismului si al umanismului. Asistam la declansarea unei campanii de proportii in mass-media autohtona care este indreptata nu numai impotriva orei de religie, dar si a credintei ortodoxe. Este vorba despre un “studiu” al Ligii Pro Europa, un ONG fanatizat si ateist, care a elaborat aceasta rusine pentru orice sociolog de bun-simt si de specialitate, din perspectiva “interesului superior al copilului”. In plus, asa cum scrie in “Crezul” ateist al acestui ONG si al aliatilor lor, umanistii considera ca lumea aceasta este singura lume – si ca viata aceasta este singura viata pe care o avem.”

Profitand de o aura de credibilitate si de suportul masiv european, Liga Pro Europa a efectuat acest asa-zis “studiu” in care ataca la baioneta practica religiei predate in scolile romanesti, pe baza a catorva citate din cateva manuale, luate, evident, din context, insailand fortat o asa-zisa demonstratie cu privire la “indoctrinarea” copiilor cu “prozelitism” ortodox. Mass-media a preluat si reincalzit acest subiect, desi nu mai era de actualitate (“studiul” este mai vechi, decizia de a pastra religia in trunchiul comun este deja veche de cateva zile) ceea ce ne arata ca agenda de acum este ideologica si interesata, si nu doar o reactie de senzationalism jurnalistic.

Ne referim indeosebi la aceste articole care preiau, fara pic de echidistanta si discernamant, in integralitate, acel asa-zis studiu facut de Liga Pro-Europa si anti-Dumnezeu:

Evenimentul ZileiFaci rău rândunelelor şi Dumnezeu îţi trage scara 

HotnewsCe invata copiii din manualele de religie? Pedeapsa divina: te calca masina 

GandulManualele de religie îi ameninţă pe elevi cu un Dumnezeu horror

Toata aceasta campanie intr-adevar horror se duce in dispretul realitatii concrete, care arata astfel: Ore de cultura generala pentru elevii care nu vor religie

Nu cerem ca toti oamenii sa ne impartaseasca credinta noastra, dar cerem bun-simt si masura, si mai ales, sa nu ne fie impusa, varata pe gat, doctrina umanistoida anti-tee (nu doar atee) care vrea sa reeduca, cu forta, mintile si sufletele oamenilor.


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Campanii fanatice impotriva credintei

  1. Este un subiect delicat! Ref.la EVZ, GAndul in care exemplifica negativitatea transmiterii mesajului religios cuprins in manualele de religie intr-o forma neadecvata au – pe undeva dreptate! Manualele de religie trebuie sa cuprinda povestioare care sa atraga sufletul copilului spre Dumnezeu; trebuie infatisat (Dumnezeu) ca un TATA ce are grija de toata faptura, ce este bun, milostiv…despre Iad, infricosatoarea judecata ori platirea imediata prin pedeapsa a celui/celei cazut/a in pacat este prea fortat si chiar daunator pentru sensibilitatea si imaginatia copilului; nu mai vorbim de cazul in care, acesti copii nu au fost impartasiti niciodata, nu au vazut la parintii lor ca-si fac cruce, ca dau de pomana…pana in clasa a4-a mi se pare corect – DAR sub o alta forma (blanda, duioasa…) sa se faca apel la constiinta/cunostinta religioasa, dupa – ramane la latitudinea copilului de vrea sau nu (samanta a fost aruncata, ramane de vazut de va da rod sau nu) sa se elucideze in continuare in privinta primirii Cuvantului lui Dumnezeu – altfel riscam sa ‘dam margaritarele porcilor’; apoi!Prin mesajele de amenintare cu trasul scarii, ori calcari de masina riscam sa-L denaturam si sa-L infatisam pe Dumnezeu copiilor intr-un mod defavorabil , total neindicat, ‘mustrarea invinge dar nu convinge’ si MAI ALES ‘Cine vrea, sa vina dupa Mine’ deci- nu cu forta, cu tavalugul…

  2. Tocmai pentru ca problema este atat de delicata, ea nu poate fi decisa prin “studii” care sunt in mod clar ideologice si nu se refera obiectiv la realitate. Stim si noi, crestinii, ca sunt probleme legate de ora de religie, insa nu astfel se vor rezolva, asumand adica acuzele fanatice ale unor atei care duc campanii interesate. Facand asta, ne alaturam, practic, lor. Ei fac dialogul imposibil pentru ca ei merg la distrugere si compromis, nu la o simpla observare critica a unor lucruri de corectat. Si ar trebui sa sesizam asta, sa nu ne lasam pacaliti atat de usor…
    In ceea ce priveste ziarele, ele au stapani cu o agenda ideologica destul de clara si anti-crestina. Nu era greu sa se ceara, in cadrul acestor articole, parerea unor parinti mai cunoscuti, sau sa se faca o contra-expertiza, un studiu adevarat cu privire la cum arata ora de religie in scoli si ce se preda. Dar nu asta se vrea, evident, nu se vrea o dezbatere, ci o demolare.

  3. “Si venind avva Ioan, a sezut aproape de dansa. Si cautand in fata ei, i-a zis: pentru ce ai defaimat pe Iisus, de ai venit la aceasta ? Iar ea auzind, a inghetat cu totul; si plecand in jos capul sau, avva Ioan a inceput a plange foarte. Si a zis ea lui: avvo, ce plangi? Iar dupa ce a cautat, iarasi s-a aplecat in jos plangand si i-a zis ei: vad ca satana joaca in fata ta si nu voi plange? Iar ea auzind, i-a zis lui: este pocainta, avvo? Ii zice ei: este“.

    Poate ar trebui sa ne amintim fii carui Duh suntem! E infiorator ce limbaj au multi din cei care iau apararea crestinismului. Nimeni nu cere desfiintarea Parlamentului datorita nevredniciei multora din cei care se afla acolo, nimeni nu cere scoaterea chirurgiei dintre stiintele medicale pentru ca unii chirurgi te baga in mormant cu zile. Nimeni ne se gandeste sa scoata matematica, fizica etc, dintre materiile predate in scoli pentru ca unii profesori de la aceste discipline sunt nevrednici sau ii bat pe elevi. E o aberatie sa scoti religia din scoala pentru ca manualul e prost intocmit sau programa nu tine cont de cei carora se adreseaza. Toate acestea se pot remedia si chiar trebuie remediate.

    O vorba a cuiva spune: Cand o turma de bivoli iti calca gradina uita-te cine ii mana!

    Aceste campanii sunt indreptate impotriva credintei si nu vizeaza altceva decat indepartarea, cu orice pret a copiilor de Dumnezeu!!!

  4. Doamne ajuta! As dori sa ma refer un pic la articolul publicat in ziarul “Gandul”.Am aflat de acest articol aseara din emisiunea lui Mircea Badea, care bineinteles ca ii dadea dreptate autoarei.Sigur ca pentru cineva care sta departe de Biserica si de invatatura ortodoxa, continutul articolului trezeste indignare fata de “binevoitorii fanatici care-şi zic educatori în cele sfinte”, ca sa citez.
    Stiam ca am mai auzit undeva povestea cu copilul si cuibul de randunica, asa ca m-am pus pe cautat si am gasit in biblioteca o carte pe care am cumparat-o mai demult pt fiica mea si care se numeste “CARTE DE INVATATURA MORAL RELIGIOASA PENTRU COPII”, aparuta la editura CREDINTA STRAMOSEASCA, acum cativa ani.Si acolo am gasit aceste doua exemple date in articol, dar care nu au deloc acelasi inteles cu cel prezentat de Lelia Munteanu. Si pentru a vedea si altii cat de multa rautate exista in inima celor care lupta impotriva Bisericii si a religiei( caci din prea-plinul inimii scoate omul si pe cele rele si pe cele bune, nu?) am sa va rog sa aveti rabdare si sa cititi toata povestioara.

    RAUTATEA
    Rautatea este opusul bunatatii.Ea este orientata spre distrugerea celor din jur.
    Rautaciosul este mereu nemultumit si nu urmareste altceva decat sa strice linistea celor din jurul lui, sa loveasca si sa produca pagube.pe unde trece el aduce numai lacrimi, suferinte, tristete.
    Rautatea poate avea mai multe forme.
    A te intrista cand vezi succesele altora, a suferi cand altul se bucura se numeste invidie.A te preocupa numai de tine si a ramane nepasator fata de preocuparile si framantarile celor din jur se numeste egoism.
    Rautatea nu face cinste oamenilor.Rautaciosul este cel mai adesea ocolit de oameni.El nu are prieteni.
    Din nefericire, sunt si copii rautaciosi. Voi da doar doua exemple care nu trebuiesc niciodata urmate.
    1.Un baietel a lovit cu pietre cuibul unei randunele. Cand randunica s-a reintors la cuib pentru a-si hrani puisorii, i-a gasit morti avand pietricele peste ei.
    2.O fetita n-a vrut sa-i imprumute colegei sale de banca cartea ei cu povesti, desi a citit-o.Cartea nu se mai gasea de cumparat la librarii.Doamna invatatoare dadu-se ca tema de citit o poveste din aceasta carte.
    In amandoua situatiile cei doi copii vor suferi mult pentru faptele lor. Baietelul care a lovit puisorii va avea in gandul lui mereu imaginea randunicii-mama care tipa sfasietor cautandu-si puisorii.
    Fetita care nu a primit cartea de povesti de la colega ei a spus la scoala alta poveste. Astfel toti copiii au aflat ca au in clasa o colega egoista.
    Un sfat pentru toti copiii:
    “NU TE LASA BIRUIT DE RAU; CI BIRUIESTE RAUL CU BINELE”

    Nu o fi chiar aceasta lectia de care se vorbeste in articol, dar ideea ar fi cam aceeasi, si nu au cum sa arate altfel lectiile de religie.Sa imi arate si mie cineva unde este pericolul in aceasta povestire, unde este “mânia oarbă a unui dumnezeu care le-a tras profesorilor de religie scara de sub organul gândirii”( dupa cum spune autoarea).Unde este pericolul pentru copii? Ce poate fi mai frumos decat sa inveti sa iubesti? Si cum o poti face mai bine decat apropiindu-te de Dumnezeu, ca sa poti iubi prin Dumnezeu toata faptura Lui?
    Nu ma ingrijoreaza prea tare ca mai apare cate un “gand” de asta care se ridica impotriva religie, ci ma ingrijoreaza faptul ca foarte multi oameni iau de bun ceea ce aceste “ganduri” au de spus, fara a studia si cealalta parte a problemei.Si aceasta nu poate duce decat la indepartarea lor de Dumnezeu si de Biserica. Cu privire la aceasta Hristos spune: “Cine va sminti pe unul dintre acestia mici, care crede in Mine, mai bine i-ar fi lui de si-ar lega de gat o piatra de moara si sa fie aruncat in mare” (Marcu 9, 42)

  5. Iti multumim surioara Mioara! Exact asta lipseste din asa-zisele “studii”, de fapt vituperatii impotriva credintei desfasurate cu atata violenta in mass-media. Bunul simt, rigurozitatea, decenta. Evident, citatele sunt preluate din context, rastalmacite, trase de par pentru a crea senzatia de lucru oripilant. Este o “facatura”, adica. Dar o “facatura” care are succes si care corespunde unei predispozitii launtrice a majoritatii…cel putin al majoritatii care are acces la exprimare.
    Ajunge, cred, sa facem cum ai facut tu – sa luam chiar manualele acelea citate si vom descoperi ca lucrurile stau altfel, sa zicem ca nu la modul ideal, dar in orice caz nu asa cum sunt ele prezentate, distorsionat, in campaniile acestea anti-tee.

  6. Multam’Mioara, inseamna ca m-am pripit! Mi-e rusine ca nu m-am documentat asa cum ai facut-o tu! Atunci: cum de au curajul sa rastalmaceasca, sa dea o cu totul alta turnura?! Pfui! Se bazeaza pe prostia multora (inclusiv a mea) luand de ‘buna’ ce zic ei fara cercetare prealabila.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare