Cine contesta deciziile medicului risca sa isi piarda copilul in UK?

19-09-2009 2 minute Sublinieri

cave.jpg

From The Sunday Times The Sunday Times, September 6, 2009

Question a doctor and lose your child

“Părinţii sunt ameninţaţi cu luarea copiilor în îngrijire, dacă pun la îndoială diagnosticele medicilor sau se opun îngrijirilor medicale.

John Hemming, parlamentar liberal-democrat care organizează campanii pentru a opri nedreptăţile din tribunalele familiale, a declarat:

“Foarte adesea, procedurile de luare în îngrijire sau plasament sunt folosite de autorităţile locale ca represalii împotriva persoanelor care au “obraznicia” sa conteste sistemul”

Cazuri care ies la iveală în Marea Britanie:

 article-1094624-02cdc631000005dc-587_468x253.jpg

  1. Mama unei fetiţe de 13 ani, paralizată parţial în urma unui vaccin împotriva cancerului de col uterin (in imagini), afirmă că asistenţii sociali au ameninţat-o că îi vor lua copilul dacă ea (mama) continuă să asocieze starea de sănătate cu vaccinul.
  2. Toţi cei şase copii ai unui cuplu au fost scoşi din îngrijirea părinţilor, după ce aceştia au contestat necesitatea unui test invaziv pentru fiica lor cea mare. Medicii, care suspectau că ar putea avea o boală de sânge, au cerut serviciilor sociale să obţină o hotărâre judecătorească privind protecţia copilului în regim de urgenţă, deşi ulterior s-a confirmat că nu suferea de boala respectivă. Părinţii au fost consideraţi în continuare instabili, astfel încât li s-au luat toţi copiii.
  3. O mamă singură, al cărei fiu adolescent este bolnav în fază terminală şi imobilizat într-un scaun cu rotile, este ameninţată cu emiterea unei hotărâri judecătoreşti privind încredinţarea copilului după ce a reclamat autoritatea locală pentru lipsa dotărilor pentru baie, motiv pentru care face eforturi să menţină standardele sanitare.

 news_610084a.jpg

În primul caz, Ashleigh Cave, de 13 ani din Liverpool, a început să sufere de mari dureri de cap şi ameţeli la o jumătate de oră de la vaccinarea din octombrie anul trecut cu Cervarix, care [se pretinde ca] asigură protecţia fetelor împotriva virusului human papilloma.

Fetiţa a început să leşine în mod repetat, nu şi-a mai putut mişca picioarele, astfel încât a fost internată la spitalul de copii Alder Hey. După aproape 11 luni, ea este încă în spital şi nu poate sta în picioare sau să meargă fără ajutor. Aşa cum i-au spus mamei sale, Cheryl, medicii cred că starea fetiţei este de natură psihosomatică.

„Spitalul a adus asistenţi sociali de la autoritatea locală, care mi-au zis că se gândesc să o plaseze pe Ashleigh într-un regim de risc”, a spus Cheryl Cave. Ea este convinsă că paralizia fiicei a fost cauzată de vaccin.

Dna Cave a afirmat că un asistent social de la consiliul Sefton o suspectează de sindromul Munchausen prin procură sau de sindromul maladiei simulate – stări controversate în care se spune că mamele atribuie maladia în mod fals copiilor pentru a câştiga atenţia.

Cave a spus:

Asistentul social mi-a zis să nu mai cred că injectarea are ceva de-a face cu starea lui Ashleigh pentru că îi transmit gândurile mele şi îi împiedic însănătoşirea. Din momentul internării, Ashleigh suferă de incontinenţă şi a avut infecţii renale şi pulmonare. Credeţi că am inventat toate astea?”.

În cel de-al treilea caz, fiul de 16 ani al lui Melvilina Gavin-Langley, Omar, este bolnav în fază terminală cu distrofie musculară Duchenne şi imobilizat într-un scaun cu rotile.

Mama lui este implicată într-un litigiu cu consiliul oraşului Birmingham pentru o extensie parţial terminată menită să-i uşureze lui Omar accesul la baie.

Gavin-Langley de 49 ani, care vrea reconstruirea extensiei, deoarece – spune ea, a fost proiectată într-un mod periculos şi bloca accesul la sistemul de canalizare, a declarat:

„Trebuia să-l duc pe Omar la etaj ca să-l spăl, dar riscam să îi disloc umerii şi, în plus am făcut hernie de la atâta ridicat. Am spus consiliului că nu mai pot să-l ridic în spate pe Omar. Apoi au răstălmăcit că eu aş fi afirmat că nu mai pot avea grijă de fiul meu. Ei zic că trebuie să-l dea în îngrijire, deoarece nu i-am spălat părul şi nu-i fac baie. M-au ameninţat cu asta pentru că nu le convine că iau măsuri legale împotriva lor”.

Un purtător de cuvânt pentru consiliul oraşului Birmingham a confirmat că acesta încearcă să obţină o hotărâre judecătorească provizorie, însă lucrătorii sociali vor ca Omar să rămână cu mama lui. Consiliul din Sefton nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest caz”.

Vezi si:

 225px-john_hemming_parliament.jpg

Parlamentarul britanic John Hemming


Categorii

Presa, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Cine contesta deciziile medicului risca sa isi piarda copilul in UK?

  1. http://www.prisonpl anet.com/ police-and- military- train-to- intern-swine- flu-vaccine- refusniks. html

  2. o crestina care-si risca viata sa ne informeze pe noi despre vaccinarea obligatorie sau ..

    http://www.youtube.com/watch?v=dIHGe6VfLqs&feature=player_profilepage#t=106

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare