Stiri, evolutii si comentarii – uraciunea pustiirii avanseaza… (30 ianuarie)

30-01-2008 1 minut Sublinieri

bartolomeu_anania_dt_80_.jpg

Se continua, prin aceste doua editoriale (primul semnat de o veche jurnalista-teolog, de multi ani sustinatoare a ecumenismului si apropiata actualului Patriarh, caruia i-a dat o mana zdravana de ajutor si in campania de presa de dinaintea alegerilor de patriarh, cand a produs la comanda un atac infam la adresa aceluiasi episcop, contracandidat atunci al PF Daniel) campania de presa comandata si concertata (mai e nevoie sa spunem din care directie?), menita sa pregateasca terenul pentru incercarea de “debarcare” prin pensionare fortata a IPS Bartolomeu Anania! De data aceasta, dupa atacurile grosolane si stupide ale lui Bichir din Evenimentul Zilei (prin care a reusit sa dea de gol si intentiile din spatele lor) s-a apelat la o strategie mult mai subtila si mai eficienta: critica decenta, “deontologic corecta”, argumentata si nuantata, dand impresia de obiectivitate si echidistanta, ba chiar de “dragoste filiala neimputinata” (prin evidentierea simultana a meritelor si virtutilor Inalt Prea Sfintitului), dar avand grija ca accentul sa cada si balanta sa incline spre cele negative…

Vazand ca e prea “transparenta” manevra desfiintarii sale grosolane si absurde, se incearca acum acreditarea ideii ca exista “doi Anania“, unul rau si unul bun, iar pensionarea va fi prezentata apoi ca un mare bine facut lui “Anania cel bun“, calugarul induhovnicit, harismatic si scriitorul talentat si prolific, prin eliberarea lui din chingile lui… “Anania cel rau“, Mitropolitul, cel care sta ca un os in gat unora… Probabil urmatoarea etapa va fi scoaterea sau fabricarea unor dosare?!

<<[…] Incepand cu varsta de patru ani, copiii vor fi familiarizati cu ideea ca exista si cupluri de acelasi sex, iar profesorii trebuie sa se asigure ca elimina atitudinile homofobe din comportamentul micutilor, precizeaza noile directive concepute de grupul Stonewall din Marea Britanie, care militeaza pentru drepturilehomosexualilor, noteaza tabloidul britanic The Daily Mail, citat de Rompres. “Parinti” este un termen mai potrivit decat “mama si tata”, mai ales atunci cand este folosit in scrisorile si e-mail-urile trimise la domiciliul copilului. Noile directive vor fi lansate oficial miercuri de catre ministrul britanic al invatamantului, Ed Balls. In momentul in care profesorii discuta cu copiii despre casatorie, trebuie sa le spuna micutilor despre drepturile civile ale partenerilor si despre drepturile de adoptie ale homosexualilor. Documentul precizeaza ca elevii care isi catalogheaza colegii ca fiind “gay” trebuie sa fie tratati asemenea rasistilor, demonstrand astfel “toleranta zero” fata de folosirea acestui cuvant care reprezinta o insulta[…]

In acelasi timp, scolile ar trebui sa incurajeze si sa prezinte drept model persoanele gay din randul personalului din invatamant, parintilor sau guvernatorilor. Personalul gay din invatamant ar trebui sa fie capabil sa discute despre viata privata dupa o consultare in prealabil cu directorul.

[…] Un profesor a declarat: “Am auzit termenul ‘gay’ folosit ca abuz impotriva unor persoane in fiecare zi. Copiii nu stiu exact ce inseamna acest termen, dar stiu sa il foloseasca drept insulta. De aceea trebuie sa actionam cat mai repede”. “S-ar putea sa consume ceva timp la inceput, dar trebuie sa consideram ” zero toleranta” pentru un astfel de limbaj. Trebuie sa ii facem pe copii sa inteleaga ca a fi homosexual nu este degradant” a mai adaugat acesta. Ghidul apare la 5 ani dupa o lege a guvernului britanic care interzicea promovarea homosexualitatii in scolile din Marea Britanie. Luna urmatoare in scolile din insula britanica este luna “Lesbienelor, homosexualilor, Bisexualilor si Transexualilor in Istorie”, unde copii vor invata despre personalitati aparent homosexuale precum Leonardo da Vinci, Oscar Wilde si James Dean>>.


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare