DISPERAREA ROMANILOR A AJUNS LA EXTREM? Incident fara precedent in Parlament care poate avea consecinte psiho-sociale ingrijoratoare: “Ati luat mancarea de la copii, ne-ati ucis viitorul!”

23-12-2010 1 minut Sublinieri

Adrian Sobaru, un electrician de la TVR, tata de copil autist pentru care nu mai primise alocatie, S-A ARUNCAT DE LA BALCONUL PARLAMENTULUI PESTE BANCILE SALII DE PLEN, PROTESTAND fata de premierul Emil Boc, in timpul discursului acestuia. Barbatul este in stare stabila.


  • Gandul: 

UN BĂRBAT S-A ARUNCAT DE LA O LOJĂ A PARLAMENTULUI DUPĂ CE BOC ŞI-A ÎNCEPUT DISCURSUL – BREAKING NEWS – IMAGINI VIDEO ŞOCANTE

Drama lui Adrian Sobaru: de ce ajunge „un tip vesel şi echilibrat” să vrea să-şi pună capăt zilelor

Colegii de la TVR ai bărbatului care s-a aruncat de la balcon: „Venise să pună luminile. Nu ne-a zis nimic”

COMENTARIU LIVE. „Cineva trebuia s-o facă”

Zbor în gol peste cinism de Indira CRASNEA

(…) nimeni, aici, oricât de blazat, de bătucit în sentimente, plictisit între două cafele, în ajun de vesela sărbătoare a Crăciunului, nu s-ar fi gândit, ca variaţie, că, dintr-un balcon al Parlamentului, un neştiut, din presă, care nu-i viteaz în cuvinte sau răzvrătit de ochii lumii, şi-a aruncat deznădejdea, pecetluind cu sânge o moţiune de cenzură eşuată, nedemnă de un asemenea sacrificiu.

Ce înseamnă acest episod tulburător? Un strigăt dintr-o lume împrăştiată, de unde au apus stelele fixe ale unei modeste siguranţe. Revolta faţă de incapacitatea celor care decid şi ne influenţează vieţile de a vedea dincolo de verbul mecanic “a tăia”. Învolburarea în faţa unei sorţi programate prost, pe care o sfidezi, ştiind că nu ai, până la urmă, nimic de pierdut.

Că aceia de la “parter” n-au înţeles mare lucru, se vede în vorbele grăitoare şi cu iz de pretenţie ale alesului Kelemen Attila, parlamentar de-o veşnicie: Adrian Sobaru, de la TVR, care zace frânt la spital, e pasibil de “schizofrenie heroistică”. Când nu pricepi pe cineva, acela are obligatoriu minţile rătăcite. A dibuit ceva din situaţie un liberal, Adrian Popa: suntem o ţară de c…t.

Sub secreţiile lacrimale de ocazie zace sau ţipă, mai mult sau mai puţin subliminal, un mare cinism. Moara legilor şi împărţirea bucatelor continuă. Mâine va fi o altă zi, când “Adrian Sobaru” va fi un subiect secundar, apoi terţiar, apoi uitat.

  • Adevarul:

Un angajat al TVR s-a aruncat de la un balcon în Parlament. El a strigat: “Pentru tine, Boc!”

UPDATE Surse apropiate angajatului susţin că soţia acestuia a rămas şomeră şi că l-au văzut tot mai abătut în ultima perioadă.

Colegii lui Adrian Sobaru: “Stătea pur şi simplu acolo, nu făcea nimic care să ne atragă atenţia”

Autismul, o boală scumpă. Terapia unui copil ajunge şi până la 1.500 de euro

Înainte de a se arunca în Parlament: Am copil de şapte ani, nu mai am cu ce sa-l intretin

“Libertate!”, a strigat de pe targă bărbatul care s-a aruncat de la balcon

“Asta este viaţa în care trăim noi!”, a spus bărbatul, care s-a aruncat de la balcon în semn de protest. El purta un tricou pe care scria cu markerul: “Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor!”.

Boc după incident: Nu aceasta este soluţia la problemele pe care le avem VEZI VIDEO

Nicio leziune nu pune în pericol viaţa lui Adrian Sobaru, în acest moment

Cititi:


Categorii

Acordul cu FMI, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “DISPERAREA ROMANILOR A AJUNS LA EXTREM? Incident fara precedent in Parlament care poate avea consecinte psiho-sociale ingrijoratoare: “Ati luat mancarea de la copii, ne-ati ucis viitorul!”

  1. Vin colindatorii -Tudor Gheorghe

    Vin colindatorii, cum veneau odata, lerui ler
    Sa colinde-n seara asta minunata lerui ler
    Dar lii gura-i arsa si lis ochii-n lacrimi lerui ler
    PREA DEGEABA SANGE, PREA DEGEABA PATIMI, lerui ler,

    Gazdelor crestine sa- i primiti in casa, lerui ler
    Si cum se cuvine sa-i poftiti la masa, lerui ler
    Nii trimite sfantul sa ne-‘ncerce mila, lerui ler,
    Domnii mari de astazi sa-si deschida vila, lerui ler,
    Sovaielnic pasu, mainile plapande, lerui ler,
    Tremurat lii glasu ,nu stiu sa colinde, lerui ler,
    Daca stau la poarta si nu zic nimica, lerui ler
    DOMNILOR DE ASTAZI SA VA APUCE FRICA, lerui ler,

    Muta-i intrebarea ce rasuna afara, lerui ler,
    AM MURIT DEGEABA, CE-ATI FACUT DIN TARA, lerui ler
    TOT IN FRIG SI-N FOAME, TOT CU MAINI INTINSE, lerui ler
    PE LA PORTI STRAINE, CE NE STAU INCHISE lerui ler,

    Vin colindatorii cum veneau odata, lerui ler
    Sa colinde in seara asta minunata, lerui ler
    Dar lii gura-i arsa si lis ochii-n lacrimi, lerui ler
    PREA DEGEABA SANGE, PREA DEGEABA PATIMI lerui ler.

  2. Foarte scurt comentariu. Episodul asta a fost dat si la TV greaca.

    Am reusit sa vad video-ul. Stiti ce am observat si ce au observat si altii? daca va uitati bine o sa vedeti ca in afara de o parte din deputatii care s-au dus acolo sa vada care-i treaba,unde cazuse omul, restul a continuat sa-si citeasca hirtiile, vre-o citiva se jucau la calculator (se poate vedea clar in imagine cum citiva au intors doar capul si apoi si l-au reintors inapoi ca sa se uite in calculator)….pentru ca nimic nu s-a intimplat…Nu-i asa!? Mie ASTA mi se pare cel mai relevant si arata exact cum stam si spre ce ne indreptam!

    Si asta, exact cu doua zile inainte de Craciun!!!Slava Domnului ca omul n-a murit! Slava Domnului!! Cred ca ar trebui facut ceva pentru el si pentru familia lui!

  3. Tragic ! Cutremurator !

    Ma rog sa le dea Dumnezeu acestor tradatori nenorociti, responsabili pentru gestul acestui om, exact ceea ce merita. Din punctul meu de vedere, acel ceva este talpa iadului.

    Daca s-ar putea sa o guste chiar din timpul vietii lor imbuibate, ar fi cu atat mai bine.

  4. Daca s-ar putea sa le dea pocainta (si sa vrea si ei), ar fi cu adevarat cel mai bine…

  5. Parintele Visarion de la Man Clocociov (+ 2003 parca) spunea ca sinuciderea in cazuri extreme nu este recomandabila, deoarece nu stim daca este primita de Dumnezeu. Iar daca nu este primita…

    Gestultanarului trebuie condamnat sever.

    Autismul este o boala creata in laboratoarele americane in anii 50 si propagata prin vaccinuri; o fi si de la pacate.

    Daca i s-a dat aceasta cruce, ea trebuie purtata. Nici un stat din lume nu poate rezolva toate problemele de sanatate (operatii de zeci sau sute de mii de dolari).

    Impotriva politicilor economico-sociale gresite nu se lupta atfel; se poate declansa o anarhie la nivel national, o adevarata baie de sange. Asemenea gesturi pot deveni un detonator periculos.

    TREBUIA PROTESTAT IMPOTRIVA INCHIDERII SPITALELOR nu pt tratamentul copilului autist. Din nefericire mesajul are si bune si rele.

    Legat de tradatorii de neam nu putem decat sa fim de acord.

  6. Dupa revolutia din 1989, romanul, inflamat de o serie de politici sindicale (coduse in buna parte de oameni corupti) a fost invatat sa tot ceara: cresteri salariale, sporuri de toate felurile, bani pt operatii cate si mai cate.
    I s-a inoculat ideea ca trebuie sa aiba conditii de munca si viata ca in occident, indiferent de ce cat si cum munceste.

    In perioada 1990-2000 aceste lucruri au constituit una din cauzele majore care au dus la falimentul industriei (insolvabilitate financiara, salarii platite pt nemunca, datorii la banci imposibil de ramburasat-falimentarea Tractorul Brasov): nu poti consuma mai mult decat produci.

    In spatele acesti politici demagogice, unii au putut distruge sau fura.
    Acum nu prea ar mai fi mare lucru de furat; acum vedem consecintele.

    Boc are pacatele lui – si nu putine, dar lumea trebuie sa inteleaga faptul ca pt autisti, drogati, bolnavi de sida si alte feluri de handicapati banii vor fi tot mai putini.

    Omul trebuie in anumite cazuri sa invete sa se apere, sa previna.

  7. @Romeo2010: Frate, nu e “vina” sindicatelor, caci scrie tocmai in Constitutie ca suntem stat social, adica stat care foloseste banii luati cetatenilor din impozite si taxe pentru a furniza servicii generale de sanatate, educatie, etc. Ca vin acum niste ipocriti care tin discursuri despre sfarsitul statului social pentru ca exista deficit bugetar, asta este o propaganda ieftina. Deficitele bugetare exista nu de azi, nu de ieri, nici de acum 10 ani. Exista de vreo… 200 de ani, adica aproximativ din aceeasi perioada in care a fost lansat la apa conceptul de stat social.

    A doua propaganda ieftina este ca noi suntem un popor de lenesi care consumam mai mult decat producem. Pai unde sa producem, daca exista somaj si/sau exploatare? Cum isi permit astfel de lideri sa deschida gura si oamenii sa nu arunce cu o rosie ceva, cand exista milioane de romani plecati in strainatate, muncind ca robii, acceptand cele mai grele conditii de viata? Si asta este un popor consumist care nu vrea sa produca? Nu, asta este un popor cu multe pacate care are liderii pe masura.

    Ar fi frumos ca lumea sa constientizeze ca cei care nu mai pot fi ajutati de sistemul social, pentru ca se aplica pe pielea noastra experimente (faptul ca austeritatea este un experiment deja e stire discutata deschis si senin de economisti, dupa cum vom arata la urmatoarele stiri), ar trebui ajutati de semenii lor. Cred ca asta ar trebui sa se intample, si nu o preluare a propagandei cinismului si nepasarii fata de cel care depinde de tratamente scumpe.

  8. Pe la incep sec XX, cu aroganta-i cunoscuta, Nicolae Iorga il trata cu superioritate pe I C Bratianu spunandu-i: “Ce ar putea invata un academician ca mine de la un inginras ca tine ?” Dl Bratianu i-a raspuns cu modestie:
    ” SIMTUL MASURII domnule profesor !” Cata diferenta intre cei doi ca oameni politici, ca realizari ! Iorga a fost prim ministru in perioada 29-33 cand erau restante salariale la invatatori cu lunile.

    Stiu un caz concret, in care unii lideri sindicali au contribuit activ la falimentarea fabricii Republica; mai stiu si alte cazuri concrete, altele decat cele de la TV. Problema sindicalistilor este ca sunt alesi democratic, si ca cer mai mult decat trebuie, pt a fi realesi; sunt supusi presiunii la fel ca oamenii politici.

    SINDICATELE AU DEPASIT SIMTUL MASURII CU CERERILE DUPA 1989. S-au scufundat cu tot cu fabrici.

    Cu toate astea, sindicatele sunt absolut necesare pt a ingradi abuzurile. Cunosc multe cazuri de oameni, care au lucrat ani de zile, fara a le fi platite asigurarile sociale la stat, etc.

    Referitor la ineficienta unor romani dpdv economic, exista un dram de adevar in ce priveste angajatii la stat. Cu o remarca necesara: in cea mai mare parte a cazurilor, oamenii angajati, – nu numai in functii importante au fost angajati pe criterii de coruptie -; fii fostilor lideri comunisti, s-au metamorfozat in democrari de divese culori politice; si-au consevat privilegiile in buna parte pe spatele falimentarilor de tot felul.

    Pe de alta parte, noile directive UE fac angajari pe baza de interviu; pe criterii politice; competenta nici nu mai este pomenita. Nu se pot creea elite pe baza de competenta. Nu se pot creea cerinte/conditii pt marea performanta. Din ceea ce vad eu.

    Cu toate astea exista inca foarte multi profesionisti.

  9. Va dau o veste proasta:
    Marii lideri sindicali, participa de ani de zile la tot felul de simpozioane si sedinte nationale (la Palatul Parlamentului) sau internationale, unde se discuta despre nediscriminarea femeii, a tziganilor etc.
    Convingerea mea este ca la varf toti sunt subordonati masoneriei. Oamenii nu cred in “comunicarile” si “referatele” pe care le fac, dar n-au incotro.
    Au o parere “foarte buna” despre dl Astalos si despre CNCD; n-ar cuteza in public sa-i critice abordarile europene, desi in particular il injura.

    Daca lucrurile vor evolua in aceasta directie, sindicatele vor deveni ceea ce au fost si pe vremea lui Ceausescu; doar ca obiectile vor fi altele: sa angajam tzigani si sa-i discriminam pozitiv, sa angajam si sa acceptam pe minoritarii sexuali.
    Deja apar lideri de entnie rroma care cer angajarea in masa a memdrilor lor la diverse institutii – dupa modelul locurilor atribuite la licee si la facultati – si nu pe principiul competentei.

    Imi povestea un prieten care a predat in SUA: la o catedra a unei facultati, intr-o functie importanta era un barbat afro, ale carui cunostinte nu erau compatibile cu functiile detinute. Intrigat, prietenul meu a intrebat: de ce ?
    I s-a raspuns: stiti, noi trebuie sa avem un procent de angajati din anumite categorii: afro, minoritari sexuali, handicapati…
    Acest afro este si afro are si un handicap usor si este si homo. Cu un singur om am bifat trei cerinte. In felul asta am salvat doua posturi pt oameni competenti.

  10. @Romeo2010: Frate, chiar e asa greu de inteles ca discutia asta nu se rezuma, dar deloc, la guvern, putere, opozitie, sindicate, stanga si dreapta?

    Statul social este realitatea in care traieste aproape tot globul pamantesc! Si este o creatie istorica inaugurata de Bismark. Bismark nu era un sindicat, era un om, anume premierul imparatului german Wilhelm.

    Nu inteleg ce relevanta are, in acest context, discutia despre discriminarea pozitiva, care si ea este o creatie de “sus”, implementata, desigur, si prin instrumentele de controlat energiile populare, including sindicatele.

    In fine, hai sa nu ne risipim energiile in dispute fara folos. Cred ca singurul lucru important este ca exista oameni ce sufera si suferintele lor vor fi exacerbate de lipsurile tot mai mari bugetare.

    PS: Bratianu pe care il citezi a fost un mason inrait care a contribuit din plin la daramarea Romaniei ortodoxe si rurale. Este ultracunoscut faptul ca liberalii istorici au impliat taranii prin intermediul bancilor (inclusiv BNR) si a cartelurilor industriale.

  11. I C Bratianu care a facut Romania Mare nu a fost mason. tatal lui; care probabil a fost mason, i-a lasat cu limba de moarte sa nu intre in masonerie. In negocierile de dupa primul razb mondial, nu i s-a oferit ce a cerut pt ca nu era mason. Atunci Bratianu, i-a cerut lui Maniu sa intre in masaonerie si sa mearga la negocieri. Maniu i-a spus ca nu intra, pt ca il excomunica papa. Atunci i-a cerut lui Vaida Voievod sa mearga sau sa intre. Vaida Voievod a negociat frontierele Romaniei Mari ca mason, cu mandat de la Bratianu.

  12. @Romeo2010: Greu de crezut acest lucru, iar Vaida a intrat in masonerie pentru ca altfel nu intra in negocieri. DELOC. Iar IC Bratianu a participat la ele, totusi, insa nu a vrut sa cedeze la un anumit punct. Ipocrit, nu a vrut sa ramana in istorie drept cel care a acceptat acel punct, si a lasat loc pentru altul.

    Generatia pasoptista a fost masonica si revolutionara, iar Bratienii au avut un loc de frunte in ea. Asa ca e imposibil ca tatal lui IC Bratianu sa fi lasat cu limba de moarte un asemenea mesaj.

    Apoi, nu IC Bratianu a facut Romania Mare, ca doar nu suntem masoni si nu impartasim credinta nici in marele arhitect si nici in mai micii arhitecti de printre noi. Romania Mare a fost o randuiala a lui Dumnezeu, pe care nu am pretuit-o asa cum se cuvine si care s-a luat de la noi. Responsabili pentru acest lucru sunt iarasi, in mare masura, aceiasi liberali, care si-au batut joc de Basarabia si au tratat-o ca o colonie oarecare. Chipurile nu sufereau influenta ruseasca, adica, inca, influenta culturii slave ortodoxe (antipatia fata de Rusia fiind iarasi o tară pasoptista).

  13. Ramane de vazut pe documente daca ceea ce spun este adev sau nu; e adevarat ca Bratianu a participat la negocieri, dar astea au ajuns in impas; Bratianu a facut scandal, a revenit in tara si l-a trimis pe Vaida Voievod. Versiunea asta am citit-o; ba mai mult: cei care participau la negocieri i-au spus: noi toti suntem masoni, tu nu. De aici si necesitatea lui Vaida Voievod.
    Oricum Bratianu a ramas foarte nemultumit de ce a obtinut: in 1915 Franta si Angia i-au promis/sugerat, mai mult sau mai putin echivoc frontiere naturale cu Ungaria si Serbia pe Tisa si pe Dunare.

    Citeam undeva ca Romania Mare, este un dar facut de Dumnezeu romanilor, pentru renasterea isihasta de la sf sec al XIX lea, care a readus Rusia la ortodoxie nimicindu-se ereziile incepute de Petru cel Mare.

  14. Un text de pe internet, gasit cu google. Nu dau link-ul pt ca face apologie “patriotismului masoneriei”; probabil ca afirmatiile se pot regasi si in alte surse:

    Despre Alexandru Vaida Voievod se stie ca s-a alaturat lojilor masonice franceze în timpul conferintei de pace de la Paris din 1919. Potrivit declaratiilor sale, în acel moment au intrat în loja Ernest Renan alti sase români aflati în capitala Frantei. „Huard era redactor la Le Temps si Venerabilul lojei francmasonice Ernest Renan. În întelegere cu Bratianu, am facut cunostinta cu dînsul si am intrat în loja, împreuna cu C. Brediceanu, M. Serban, Gh. Crisan, I. Pillat, Tr. Vuia si V. Nitescu”, scrie Vida Voievod în Memoriile sale, citate de istoricii clujeni Daniela Comsa si Tudor Salagean. Potrivit cercetarilor lui Horia Nestorescu-Balcesti, istoric care si-a dedicat aproape întreaga activitate studierii masoneriei, optiunea lui Vaida Voievod de a se alatura lojei Ernest Renan nu era cunoscuta numai de I.I.C. Bratianu, ci si de presedintele PNT-ului, Iuliu Maniu. „În sprijinul acestei idei vine, fara îndoiala, si scrisoarea pe care Ionel I.C.Bratianu i-a adresat-o lui Iuliu Maniu, în care este relatata discutia despre Ordinul masonic dintre el si Vaida-Voievod. De altfel, însusi Alexandru Vaida-Voievod îi va împartasi lui Iuliu Maniu intentiile sale referitoare la aderarea la Ordinul masonic. Vaida-Voievod considera ca, în lume, existau doua mari puteri: Biserica Catolica si Francmasoneria”, explica Nestorescu-Balcesti.

    În ziarul Curentul din 21 iunie 1941, Vaida Voievod s-a simtit dator sa nege public apartenenta la masoneria româneasca si sa reduca durata legaturilor cu cea franceza la 5-6 luni.
    Nu exista înca documente care sa arate clar cînd a început si cînd s-a terminat (daca s-a terminat) relatia lui Vaida Voievod cu masoneria.

  15. @Romeo2010: pai da, episodul cu Vaida Voevod este notoriu. Insa nu din motive de frontiera a plecat Bratianu de la Paris, ci legat de cetatenia unor grupuri etnice din Romania Mare. In ceea ceea ce priveste apartenenta pasoptistilor la masonerie, din care faceau parte si primii frati Bratieni (Dumitru – membru al lojelor masonice: “L’Athénée des Etrangers” şi “La Rose du Parfait Silence” ca si fratele sau Ion C.) informatiile sunt clasice, istorice si cat se poate de oficiale. Indeosebi in materialele istorice realizate de acad. Berindei si in istoriile facute de Nistorescu Balcesti reiese acest lucru. O scurta istorie in care se poate intelege f bine genul de ideologie adus de Bratieni in Romania este si aici: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Ion_C._Br%C4%83tianu

    Sigur, trebuie sa avem in vedere faptul ca, poate, pasoptistii nu stiau toate implicatiile organizatiilor masonice. Motivul lor de raliere a fost influenta exercitata asupra lor a unor profesori francezi la Jules Michelet sau Edgar Quinet, si indeosebi faptul ca, pe atunci, masoneria se imbracase in hainele nationalismului si ale radicalismului social. Aceasta ideologie a fost adusa si in Romania si a trezit, dupa cucerirea opiniei publice, rezistente singulare cum a fost cea a lui Eminescu. In scrierile sale politice se gaseste descris foarte bine tabloul aplicarii ideologiei masonic-liberale in Romania. Insa influenta lor a continuat pana cand a inceput sa domine viata politica o alta plaga a istoriei romanesti recente – Carol al II-lea.

  16. In cartea cu Zeul tolerantei autorul fate o remarca cu privire la bilantul general al activitatii politice a domnitorului A I Cuza: Cu neputinta ca sminteala sa nu vina in lume, dar vai aceluia prin care ea vine. Se poate aplica fara nici un fel de retinere masonilor pasoptisti, si tuturor celor care vor calca pe urmele lor.

    Pacatul impotriva Duhului Sfant nu se iarta nici acum nici in veacul viitor.

    Am preluat o informatie din auzite: e adevarat ca fiul si sotia lui A I Cuza s-au sinucis ?

    Intentia mea initiala era de a avertiza asupra necesitatii dreptei socoteli. Sa nu se incurajeze orice fel de protest, doar pt ca un presedinte si un guvern este nevrednic. In orice situatie, trebuie date solutii care sa tina de posibilitatile economice reale, care sa nu impovareze generatiile viitoare.

    Daca s-ar da bani la toti cei ce au nevoie de medicamente si operatii in occident, care costa zeci de mii de euro, nu ar ajunge bugetul Romaniei pe mai multi ani.

    Pana la urma trebuie avut in vedere ca si boala este o cruce, pe care trebuie sa o purtam asemenea lui Iov, cruce ingaduita de Dumnezeu pentru ratiuni de El stiute.

  17. @Romeo: De aceea am pus titlul ca un semnal de alarma – gestul sinucigas poate avea efecte psiho-sociale ingrijoratoare. Iar la finalul postarii am facut trimiteri spre materiale duhovnicesti care trateaza despre sinucidere. Nicidecum nu exista nici cea mai mica nuanta de aprobare. De compatimire, da. Dar compatimirea nu este acelasi lucru cu aprobarea.

    Problema se reduce in primul rand la oameni, nu la statistici si calcule economice reci. Dar pentru ca nu se intelege si nu se vrea sa se inteleaga asta, din pacate, vom asista la tot mai multe acte disperate ale oamenilor care vor fi lasati de izbeliste.

    Adrian Sobaru avea un copil autist, categorie sociala pe care statul a asumat-o in politicile sale de sanatate. Nu facea parte din categoriile celor care sufera de boli rare sau care au nevoie de tratamente foarte scumpe ce se gasesc doar in strainatate. Aceste cazuri individuale nu sunt asumate de stat. Primele, da, pentru relevanta lor sociala. Adica pentru faptul ca afecteaza societatea. Altfel, sigur, daca ii se pare cuiva normala o tara in care bolnavii de diabet, de cancer, de boli psihice, etc., sunt lasati sa moara in chinuri sau sa innebuneasca complet… noi suntem fara cuvinte.

    Boala ca o cruce se traieste, nu se predica altora.

  18. @romeo: Romeo, tu ai plâns cu cei ce plâng ?
    Să-mi fie cu iertare !

  19. Fraţilor,
    E posibil ca omul acela disperat-din mai multe cauze-să fi fost*programat*să comită gestul în locul şi la momentul respectiv…
    Aţi uitat de războaiele psi care ne-au uimit puţintel imediat după alegerile prezidenţiale din anul trecut?
    Credeţi că lupta cu acele mijloace a luat sfârşit atunci şi acolo ? !
    Eu unul nu pot să cred că opozanţii, la fel ca şi cei care pretind că deţin puterea, vor lăsa inclusiv armele drăceşti jos…
    Domnul să-l întărească şi lumineze pe Adrian !

  20. @Mihai: evenimentul din Parlament este explicabil prin factori mult mai ”banali” decat nu stiu ce vraji pisi. Cum ar fi disperarea amplificata de masurile guvernamentale si de lipsa vreunei perspective, lipsa perspectivei fiind contributia negativa a opozitiei, mult mai nociva decat orice vraja albastra sau violet (violetul fiind, zice-se, specialitatea puterii).

  21. Locul unde s-a petrecut gestul disperat al lui Adrian e mai mult decât malefic, dat fiind numărul mare de sinucideri/omucideri din timpul construcţiei megapalatului.
    Toate acele energii negative influenţează pe cei ce utilizează palatul sub diverse scopuri şi o spun mulţi dintre ei.
    Când spuneam de *programare* şi arme psi, mă refeream la toate tehnicile de mind control care se pun în operă.
    Ironia voastră e mai mult decât naivă-*vrăji pisi*-denotă o abordare superficială şi suferind de multă suficienţă.
    Disperarea materializată în actul cu consecinţe ireparabile-pe planul vieţii şi pe cel spiritual, al sufletului-, fie ea şi *amplificată de măsurile guvernamentale şi de lipsa unei perspective* cum o caracterizaţi voi, nu este decât ţinta pe care guvernanţii vor să o atingă cu noi toţi.
    Această ţintă e mai mult decât evidentă în toate acţiunile guvernanţilor şi a celor care-i manipulează- Păpuşarii.Ea se numeşte REDUCEREA POPULAŢIEI PRIN O RICE MIJLOACE.
    Noi, Românii, suntem ţinta unor acţiuni concertate de distrugere a psihicului colectiv, până la punctul sinuciderilor colective, al depopulării României prin avorturi nenumărate şi emigrare disperată.
    Un frate, atent la acest război împotriva României şi a Românilor, îl numea *Război axiologic*.
    Voi fraţilor, prin autosuficienţă şi promovare-poate involuntară -a gesturilor disperate ale unor indivizi, nu faceţi decât să daţi muniţie celor care ne bombardează de mai bine de douăzeci de ani cu informaţii distornante, deprimante, distrugătoare de suflete şi caractere.
    Încetaţi să mai aprobaţi gestul lui Adrian şi rugaţi-vă pentru sufletul şi viaţa lui, dacă sunteţi creştinii care vă pretindeţi.
    Aveţi foarfeca în mâna voastră de administratori ai acestui site, folosiţi-o constructiv pentru neamul şi sufletele celor care îl accesează şi nu dispreţuiţi unele critici care le fac cititorii, cu dragoste frăţească.
    Domnul să vă lumineze !

  22. @Frate Mihai,

    Cand critici pe cineva sau ceva, un prim lucru elementar este sa te informezi bine asupra obiectului criticii, sa te asiguri ca ai inteles ce trebuie. Altfel, daca nu facem asta, nu aratam decat ca ne suparam degeaba si suntem un fel de gica-contra.

    Altfel nu stiu cum sa caracterizez aceasta fraza:

    Încetaţi să mai aprobaţi gestul lui Adrian şi rugaţi-vă pentru sufletul şi viaţa lui, dacă sunteţi creştinii care vă pretindeţi.

    Pai, frate, nu ai vazut inca din titlu ce parere avem noi despre acest eveniment si consecintele lui? Nu ai vazut raspunsul de mai sus, din comentarii, in care relatam tocmai faptul ca nu aprobam astfel de gesturi, lucru pentru care am dat si materiale duhovnicesti despre sinucidere?

    Oare nu am aratat ca toate acestea sunt un experiment menit sa ne toace marunt si bine in rotitele unei noi ordini mondiale in formare?

    Si atunci, care este de fapt nemultumirea fratiei tale? Ca nu agream interpretarile legate de nu stiu ce vraji si arme psihedelice? Pai pana la vraji si arme psihedelice, oamenii sunt aruncati in disperare prin mijloace mult mai frustre, cum ar fi taierea veniturilor si spectrul mortii!

  23. Ma mir ca sunt atat de putine comentarii legate de subiect…pe de-o parte, si pe de alta nu pot decat sa constat cata indiferenta este fata de un semen aflat in culmea disperarii. Ce usor se poate spune ca a fost vina lui. A lui, dar numai a lui? Oare nu a fost si mana nepasarii semenilor care l-a impins? Si pe unii i-a acuzat chiar el, dar pe langa cei pe care i-a numit se mai pot numara si toti cei care doar il acuza sau il ignora, fara a sti ce inseamna sa compatimeasca. Dureros este sa vezi cum astazi oamenii nu mai pot sa se ridice din mlastina disperarii.

    Oare i-o fi fost simplu sa vina din mizeria si din durerea lui sa lucreze la palat? Se pare ca pentru el contrastul a fost prea mare. Tentatia de a face un gest de revolta fata de cei care sunt la putere l-a cucerit, si a vrut sa lase prin insusi sangele sau o imagine a omului care, adus la limita (in)suportabilului alege sa se jertfeasca. Din pacate insa, intelegerea adevaratului sens al jertfei a fost confiscat, nu numai pentru el, ci si pentru toti cei care ii simbolizeaza, caci nu este suficient sa ai doar curaj, ci mai ai nevoie si de discernamant, cel putin. Jertfa in sine contine si samanta salvarii pentru cel care te-ai jertfit, iar o jertfa fara Dumnezeu este o jertfa confiscata, o jertfa irosita.

    Sa speram ca vom mai afla care vor fi urmarile, si din acestea sa tragem invataminte.

  24. C.O.
    lipsa comentariilor nu inseamna indiferenta.
    Dimpotriva, durerea este atat de mare incat nu avem cuvinte sa o exprimam.
    Astfel de gesturi sunt un rau care afecteaza in plan duhovnicesc si sufletesc in primul rand familia – in nici un caz cei vizati nu se sinchisesc.

  25. @ Mihai

    E adevarat ca putem vorbi de locuri sfinte si de locuri mai putin sfinte. Dar tot adevarat este si ca omul sfinteste locul. Asadar puterea celui rau are efect asupra celui care ii lasa loc de intrare in inima lui. Daca omul ar cauta sa se sfinteasca atunci chiar daca ar trece printr-un loc incarcat de toate “energiile negative”, acestea nu s-ar atinge de el. De altfel Hristos inseamna “cel uns”, si prin urmare tot crestinul care traieste in Hristos va deveni “uns” si toate apele tulburi ale acestei lumi nu-i vor penetra sufletul pentru a-l da celui rau. Sigur asta nu inseamna ca daca suntem crestini ne este indiferent unde ne vom duce si cat vom zabovi. Este de preferat sa cautam locurile sfinte (cum sunt bisericile de exemplu) si sa ocolim pe cele care sunt cu duhuri necurate (cum sunt discotecile, tot de exemplu). Fiecare va adera la locul corespunzator cu ceea ce se va gasi in sufletul lui.

    Cazul lui Sobaru nu poate fi privit in totalitate din aceasta perspectiva pentru ca Parlamentul era locul unde trebuia sa munceasca, era nevoit sa se duca acolo pentru a-i pune in lumina pe cei puternici. Si tocmai prin gestul pe care l-a facut a vrut de fapt sa-i umbreasca, sa le lase o pata de sange.

    Daca era vorba de o tehnica de minde control de ce oare a avut influenta doar asupra lui? Asupra lui X, tehnician la TVR ? Cine vroia sa se debaraseze de el? Sau el a fost doar o gaza neputincioasa care a cazut in plasa paianjenului… Si daca este asa care au fost cauzele reale ale neputintei lui?

    Spui ca disperarea “nu este decât ţinta pe care guvernanţii vor să o atingă cu noi toţi.”Pai in realitate disperarea nu a aparut odata cu guvernul, ci este mult mai vechie, este o carie care poate sa roada sufletul omului de cand a cazut in pacat. Ca oamenii sunt din ce in ce mai disperati este si o consecinta a faptului ca au ales sa strabata greutatile vietii singuri, fara Hristos. Si daca privim lucrurile din perspectiva tintei guvernului, reducand intelegerea tuturor lucrurilor prin aceasta prisma, nu facem decat sa fim lumesti.

    Nu putem nici sa abordam explicarea istoriei dintr-un unghi obtuz, centrandu-ne pe “noi, Romanii suntem ţinta unor acţiuni concertate de distrugere a psihicului colectiv, până la punctul sinuciderilor colective, al depopulării României”. Razboiul mai intai de toate este cel nevazut intre fortele binelui si cele ale raului, dar nu ne priveste doar pe “noi, Romanii” chiar daca este mai accentuat in ceea ce ne priveste pentru ca suntem un neam ortodox.

    Iar daca suntem un neam ortodox si ne imbinam unii pe altii la rugaciune, oare mai stim ce inseamna sa ne rugam cu adevarat? Oare stim ce inseamna sa punem inima in miscare atunci cand ne rugam, sau doar bifam ca ne-am facut datoria de a ne ruga pentru fratele nostru aflat in disperare?

    Cred ca este un raspuns greu de dat, pentru fiecare dintre noi toti…

  26. @ ioana

    Faptul ca pana acum s-a comentat mai mult legat de sindicate, masonerie, arme psi etc, mi s-a parut ca e ca si cum “te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga”, si asta numesc lipsa comentariilor centrate pe subiect.

    Intr-adevar si eu m-am gandit la durerea familiei, la a sotiei in special, care pe langa copilul autist mai are acum si grija sanatatii sotului. Si aici nu e vorba doar de vindecarea trupeasca, ci si de consecintele din plan psihologic si duhovnicesc. Cat despre cei vizati pentru care A. Sobaru a decis sa se revolte in felul lui, rimeaza foarte bine versurile colindului: “prea degeaba sange, prea degeaba patimi”. Cainii latra, si ursul merge inainte.

    Pentru mine asta este concluzia, si inainte de eveniment si dupa, ca mesaj:
    “Prea degeaba sange, prea degeaba patimi!”

  27. Nu poti judeca un om pentru ca nu stie nimeni cum va rezista la primul soc.Cu ganduri de sinucidere este rugat fiecare de vrajmas.Si-ti sopteste vicleanul ca vei fii erou,ca lumea va plange dupa tine.Sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de gesturi in vremuri insuportabile pentru oameni caldicei ca noi!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare