GUVERNATORUL AYATOLLAH. Mugur Isarescu si FMI: atac concertat asupra CODULUI FISCAL, “avertismente” cu privire la o noua CRIZA/ România, pe post de ”COBAI AL FINANTEI MONDIALE”/ Ilie Serbanescu: “RELAXAREA FISCALA NU CONVINE CAPITALULUI STRAIN. NOUL COD FISCAL NU VA FI ADOPTAT!” (video)

6-08-2015 5 minute Sublinieri

Dacă reprezentanţii FMI vorbesc despre austeritate, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pronunţă cuvântul „criză”. El spune că, din cauza măsurilor de relaxare fiscală, există riscul ca România să intre din nou în criză, chiar dacă prognozele pentru 2015 anunţă creştere economică.

„În fiecare an de succes, și 2015 este un an de succes până acum, se formează acolo un sâmbure al viitoarei crize și dacă nu acționăm din timp, se poate ajunge acolo. Dar eu sper să fim suficient de înțelepți să acționăm de data asta”, a declarat Mugur Isărescu.

„De câte ori trebuie să dam cu capul într-un perete ca să vedem că e tare? Orice creștere de nivel de trai făcută fără macrostabilitate este efemeră. Nu numai că este efemeră. Când faci ajustarea, duce și la nedreptăți ingrozitoare, pentru că orice ajustare, de multe ori, este tăiere în carne vie. Ar fi culmea să nu fi învățat nimic din criza din 2007-2008, că din 2007 a plecat povestea”, a adăugat guvernatorul BNR.

AGERPRES | Isărescu: Dacă Executivul nu ţine cont de recomandările Comitetului pentru Supraveghere Macroprudenţială, îşi asumă riscul Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ – Comitetul Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială evaluează riscurile asupra economiei şi face recomandări, inclusiv Guvernului, pentru combaterea acestora, iar dacă nu ţine cont de aceste recomandări Executivul îşi asumă responsabilitatea fără să mai poată da vina pe faptul că nu a fost avertizat, a afirmat, marţi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă.

“Guvernul şi-a asumat un risc (dacă nu ia măsurile recomandate – n. r.) şi are toată responsabilitatea politică şi nu mai poate să spună că nu a fost avertizat de BNR sau de altcineva. Şi ţara va avea de suferit, dacă riscul se adevereşte”, a spus Isărescu, răspunzând la o întrebare referitoare la atribuţiile acestui comitet.

Mai mult, el a explicat că toate aceste recomandări, ca şi răspunsurile instituţiei vizate, sunt transmise în scris şi vor fi cuprinse într-un raport anual care va fi supus aprobării Parlamentului.  “Putem să dăm avertismente către ASF, către BNR… Obligatoriu trebuie citite şi să dea un răspuns: ‘Vedem riscul şi am luat măsurile 1, 2, 3’ sau ‘Nu vedem riscul’ sau ‘Vedem riscul, dar nu avem cu ce să intervenim'”, a explicat şeful BNR.

Mugur Isărescu a atras atenţia că nu trebuie confundat comitetul cu guvernatorul, pentru că acesta din urmă are doar un vot, care cântăreşte mai mult doar în condiţii de egalitate, iar doi membri vor fi reprezentanţi la nivelul cel mai înalt din Ministerul Finanţelor – ministru sau secretar de stat.

“Ca în orice comitet, deciziile se iau împreună. Nu am nici drept de veto. Nu eu, guvernatorul. Cel mult, la un număr exact de voturi, votul preşedintelui cântăreşte mai mult”, a subliniat oficialul BNR.

El a apreciat faptul că aspectele cu privire la acest comitet s-au mai lămurit, pentru că erau total deviate.  “A fost şi căldură mare…Este vorba de un comitet, oameni care au date. BNR are date, MFP are date, se discută pe cifre, se evaluează riscurile. (…)  Ce înseamnă evaluarea riscurilor? Se observă fenomenele externe, interne, se evaluează riscurile, se porneşte de la o realitate: că sâmburele unei crize financiare pleacă chiar din anii de succes, că asta se uită! Gena crizei pleacă din anul de succes. De exemplu, anul acesta este unul de succes”, a avertizat guvernatorul Băncii Centrale.

În opinia sa, în fiecare an de succes – iar 2015 este un an de succes – se poate forma un nou sâmbure al crizei.

“Şi, dacă nu acţionăm din timp, se ajunge acolo. Dar eu cred că reacţionăm… De câte ori trebuie să dăm cu capul într-un perete ca să vedem că e tare?! Macrostabilitatea nu este o toană a BNR sau un pretext ca să ne aflăm şi noi în treabă. Este baza pe care se poate construi durabil bunăstarea. Orice creştere de nivel de trai fără macrostabilitate este efemeră. Şi nu doar atât…când faci ajustarea, duce la nedreptăţi îngrozitoare. Trebuie să tai în carne vie. Ar fi culmea să nu fi învăţat nimic din criza din 2007 – 2008”, a adăugat Isărescu.

Potrivit acestuia, dacă o criză financiară nu este abordată din timp, ulterior este mult prea târziu să intervii.
“Apare fenomenul de contagiune şi, ceea ce este şi mai grav, poate apărea fenomenul de panică. (…) Şi, pe baza acestor date, se face o recomandare. Noi nu facem nici politica Guvernului, nici nu spunem legiuitorului ce lege să dea. E ca la riscul meteo. Datorită tehnologiei extrem de avansate în domeniul urmăririi mişcărilor de aer, radarelor, prognozele pe termen scurt sunt extrem de exacte… Se dă o avertizare şi o recomandare. Noi participăm la Comitetul de Risc Sistemic European. Mergem acolo de patru ani şi jumătate la comitetul de macrostabilitate. E la fel ca la meteo: verde, galben, portocaliu, roşu! Comitetul are rol preventiv”, a explicat şeful BNR.

El a subliniat că astfel de comitete funcţionează de mai bine de patru ani în 24 din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene şi nicăieri nu sunt percepute ca fiind o dictatură, ca un atac la Constituţie şi nici ca un ‘supraguvern’.

“Funcţionează la nivelul Uniunii de patru ani şi ceva. Noi am mai informat despre acest lucru, nu este o noutate, nicăieri nu este un atac la Constituţie, nicăieri nu este o dictatură sau un supraguvern. Este o instituţie nouă după criza din 2008, care funcţionează foarte bine. Din 28 de state, 24 au deja o astfel de structură. Nici nu sunt comitete, ci sunt în structura băncii centrale şi nu vorbeşte nimeni de dictatură. Noi suntem printre ultimele patru ţări care nu au un astfel de comitet, deşi avem recomandarea de mai mulţi ani”, a precizat guvernatorul BNR.

 • Antena3:

Mircea Badea: Îi mulţumesc domnului Predoiu

Mircea Badea a comentat, în ediţia de luni a emisiunii “În Gura Presei”, o serie de afirmaţii ale lui Cătălin Predoiu, care a considerat ca fiind “inadmisibil” modul în care a procedat Guvernul în chestiuni de politică fiscală. În acest tipar al comportamentului “inadmisibil”, Cătălin Predoiu l-a inclus şi pe fostul ministru Darius Vâlcov.

Multe dintre lucrurile astea se făceau cu perdea, acum se spun chiar ostentativ. Nu mai există niciun fel de ascunziş. Atunci, bine, să vorbim despre ele. Domnul Predoiu s-a dus la un studio de video-chat şi a zis în felul următor: cum a procedat acest guvern, este inadmisibil. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a spus că nu mai vrea să fie chelnerul FMI. Astăzi, cel care va fi probabil premierul României, a ţinut să menţioneze afimaţia aceasta, trecând-o într-un comportament catalogat drept inadmisibil. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat cu domnul Vâlcov după această afirmaţie. Nu este o opinie, este cronologie. Îi mulţumesc domnului Predoiu că a descris tot acest traseu pe care l-a parcurs Codul Fiscal. Cred că doar dacă eşti cretin nu ţi se pare evident cum se întâmplă lucrurile în România zilelor noastre” a spus, luni, Mircea Badea.

FMI cere modificarea Codului fiscal. Periclitează realizările României”

Fondul Monetar Internaţional avertizează că adoptarea noului Cod Fiscal poate pune în pericol progresele făcute de România până în prezent. FMI susţine că reducerile de taxe şi impozite se fac mult prea repede, iar ca efectul să fie unul benefic este nevoie de temperare a implementării acestora. […]

Ayatollahul Mugur Isărescu de la Bucureşti este noul şef al Consiliului Protector al Republicii Tehnocrate România. În timp ce lumea întreagă fuge de Statul Islamic, liderii de la Bucureşti au adoptat prin înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială un model de guveranare al înţelepţilor de pe Lipscani din templul economiei, cunoscut doar în state teocratice gen Iran.

Liderul spiritual al tehnocraţiei româneşti ocupă o funcţie similară cu cea a Ayatollahului Iranului. Cu excepţia că autoritatea teocrată de la Teheran are doar jumătate din membrii Consiliului Protector al ţării, iar liderii spirituali ai BNR ocupă, alături de imamii de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, o majoritate de şapte din nouă locuri din Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială. Cvasi-ales pe viaţă, Ayatollahul Isărescu, după ce în tinereţe elogia politica economică a dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu, a demonstrat timp de două decenii românilor că sacrificiile dezvoltării din epoca de aur, pe care le cunoştea de pe băncile şcolii de elită tehnocrată comunistă, transformă astăzi în numele pseudo-ştiinţei un neam întreg în iobagi îndatoraţi şi pauperizaţi.

Modest prin autodefiniţie, Domnia sa ar ocupa cu fiecare titlu, grad şi distincţie pe care le deţine, luate pe rând, toate locurile în Ateneu (inclusiv locul portarului). Tragedia României este că o elită sfidătoare la cârma deciziilor economice ale ţării, care priveşte sărăcia românului de rând ca pe un şoricel pe masa de disecţie unui concern farmaceutic, sacrifică un neam în numele ştiinţei pentru binele capitalului global. Cruzimea omului de ştiinţă Isărescu, latent fascistoidă prin convingerile determinismului economic, nemilos şi necruţător, ar trebui limitată la un nivel de laborator economic inofensiv, la vreo catedră rătăcită, dar în nici un caz lăsată la conducerea ţării.

Ce le mai lipseşte românilor este o poliţie pentru respectarea moralei economice a Ayatollahului Isărescu, înzestrată cu atribuţii similare cu cele din statele teocratice, unde la baza justiţiei stă un adevăr al înţelepţilor, şi nu raţiunea statului de drept. Oare de ce au au murit românii la Revoluţie? Pentru o Românie mai bună şi dreaptă sau pentru transformarea unei dictaturi muncitoreşti într-o altă dictatură elitisită? România merita o altă soartă decât cea a unui cobai al finanţei mondiale, analizată iar apoi tranşată pe bucăţ din pasiunea unor conducători naţionali, de facto asasini economici, deghizaţi în înţelepţi ai neamului.

Transformarea graduală a României într-un stat autoritar sub pretextul ştiinţei şi prudenţei, după arhitectura unui stat teocrat, condus de înţelepţi sau de un cler atotputernic, pune bazele unei ţări fără chemare pentru nevoile omului de rând, condusă din pixul unui ezoteric ale cărui convingeri nu au la bază nici cifre şi nici credinţă. Ci doar indiferenţă sau dispreţ. Autoritatea tehnocrată şi proslăvită de la Bucureşti nu face decât să imite şi să schimonosească autoritatea aatotputernica a Consiliului Protector al Iranului. Subordonoarea democraţiei unor pseudodoctrine economice în numele ştiinţei înlătură principiile separării puterilor alese şi transformă democraţia într-un jalnic paravan.

***

ILIE SERBANESCU DESPRE AVERTISMENTUL FMI, “adevaratul prim-ministru al Romaniei”:
“RELAXAREA FISCALA NU CONVINE CAPITALULUI STRAIN. NOUL COD FISCAL NU VA FI ADOPTAT, ASTA ESTE CLAR!”


Ilie Serbanescu despre FMI si CODUL FISCAL… de medialert


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Articolele saptamanii, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, ILIE SERBANESCU, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Radu Golban, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “GUVERNATORUL AYATOLLAH. Mugur Isarescu si FMI: atac concertat asupra CODULUI FISCAL, “avertismente” cu privire la o noua CRIZA/ România, pe post de ”COBAI AL FINANTEI MONDIALE”/ Ilie Serbanescu: “RELAXAREA FISCALA NU CONVINE CAPITALULUI STRAIN. NOUL COD FISCAL NU VA FI ADOPTAT!” (video)

 1. Mi-aduc f bine aminte, că prin 2008 ayatollahul Itzarescu ne explica senin, că criza ce începuse în SUA nu ne va afecta cu nimic în România.

 2. “Funcţionează la nivelul Uniunii de patru ani şi ceva. Noi am mai informat despre acest lucru, nu este o noutate, nicăieri nu este un atac la Constituţie, nicăieri nu este o dictatură sau un supraguvern. Este o instituţie nouă după criza din 2008, care funcţionează foarte bine. Din 28 de state, 24 au deja o astfel de structură. Nici nu sunt comitete, ci sunt în structura băncii centrale şi nu vorbeşte nimeni de dictatură. Noi suntem printre ultimele patru ţări care nu au un astfel de comitet, deşi avem recomandarea de mai mulţi ani”, a precizat guvernatorul BNR.”

  Asadar, ce-i bun pt UE, este bun/obligatoriu (stiam asta, vai…) si pt noi. Gaselnita asta cu noua “institutie” este un cal troian prin care se pot submina numa’ bine institutiile nationale. Si am in vedere indeosebi guvernul si parlamentul. Pai, daca comitia asta speciala, IN CONCORDANTA CU CELELALTE SIMILARE EUROPENE – face o “recomandare”, apai, trebe’ tinut cont de ea, mai devreme sau putintel mai tarziu, dupa vreo cadere de guvern eventual, nu? Altfel, CINE se va (putea) opune? Acesti politicieni? Ha, ha, ha…

  Mai, mai, cata viclenie a vrajmasului… cum mai reuseste el, dom’le, sa aduca usurel-usurel, pe nebagatelea in seama, neamurile toate SUB COMANDA UNICA … Si nevinovatii vremelnici din fruntea lor (a popoarelor) chiar sunt patrunsi de profesionalismul si importanta lor, de cat bine fac ei poporului “nestiutor”.

 3. Incep sa cred ca nu este intamplatoare numirea guvernatorului Mugur Isarescu in fruntea asa zisului organism deasupra guvernului Romaniei si deduc ca de aici tot raul Romaniei.Sa fie intamplator ca acest guvernator al BNR de atatia ani sa devina si guveranatorul Romaniei?Ne-a pacalit pe toti.Inseamna ca Romania este colonie de mult , cam de cand a fost dumnealui guvernator BNR.Suntem colonie SUA+UE=VIITOAREA ORDINE MONDIALA


 4. Ilie Serbanescu despre FMI si CODUL FISCAL… de medialert

  “RELAXAREA FISCALA NU CONVINE CAPITALULUI STRAIN. NOUL COD FISCAL NU VA FI ADOPTAT!”

 5. Pingback: OPERATIUNEA IN STIL MOSCOVIT “FARA NOUL COD FISCAL!”/ Ilie Serbanescu: “DATORIA PUBLICA A ROMANIEI E CREATA DE FIRMELE STRAINE”/Romania nu are sistem bancar propriu/ MUGUR ISARESCU – ACUZAT CA AR FI OFITER ACOPERIT | Cuvântu
 6. Pingback: OPERATIUNEA IN STIL MOSCOVIT “FARA NOUL COD FISCAL!”/ Ilie Serbanescu: “DATORIA PUBLICA A ROMANIEI E CREATA DE FIRMELE STRAINE”/ Romania nu are sistem bancar propriu/ MUGUR ISARESCU – ACUZAT CA AR FI OFITER ACOPERIT | Cuvânt
 7. Guvernul Ponta a achitat toata datoria catre FMI si a afirmat ca Romania nu are nevoie de nici-un alt imprumut de la FMI sau Uniunea Europeana.

  Este dubios cum televiziunile romanesti, spurcate si vandute puterilor straine, trambiteaza de diminata pana seara, sapte zile pe saptamana, atunci cand Romaniei i se propune un nou imprumut de la FMI sau de la alti asemenea camatari internationali, ridicand in slavi “beneficiile” unui imprumut. Dar tac complice sau in cel mai fericit caz dau o stire scurta despre achitarea integrala a imprumutului.

  Poate si din aceasta cauza Iohanis, sluga ocultei mondiale, a primit ordin sa-l urasca pe Ponta si sa faca tot posibilul pentru a-l defaima, a-l da jos de la putere si chiar a-l baga la inchisoare; pentru ca si-a permis sa scoata Romania din ghiarele asasinilor internationali.
  Probabil ca si DNA isi va intensifica “anchetele”.

  Tot ca niste slugi proaste au actionat si membrii PNL la votul noului cod fiscal. Ei stiau ca Iohanis nu va promulga legea si au votat pro, sperand sa prosteasca populatia si sa mai castige putin capital electoral. Dar cand a fost vorba de asumarea raspunderii, s-au sucit si au mers pe mana lui Iohanis.

  Probabil ca Ponta va scapa de “demisie” si de arestare doar daca va face un nou acord de indatorare a romanilor catre FMI si daca va adopta legi care sa nu duca la cresterea nivelului de trai din Romania.

  A nu se intelege ca sunt PSD-ist, dar este bine de stiut cum “organismele democratice” europene si internationale fac tot posibilul pentru a jefui Romania si pentru a impiedica orice tentativa de imbunatatire economica a tarii noastre.

  Pe alta parte, poate chiar aceasta mentinere a Romaniei in situatia de indatorare si de saracire a celei mai mari parti a populatiei ne va feri de asediul emigrantilor musulmani.
  Chiar daca UE ne obliga sa-i primim si sa ne spalam pe cap cu ei, multi dintre ei nu vor vrea sa ramana aici.

 8. Pingback: SUPRAGUVERNUL ROMÂNIEI sau instituirea “TEOCRATIEI” BANCARE: ce este Comitetului National de Supraveghere Macroprudentiala? Mugur Isarescu emite primul ”avertisment”: LEGEA DARII IN PLATA ar reprezenta un ”RISC SISTEMIC SEVER”! | Cuv
 9. Pingback: TUPEUL OLIGARHILOR BNR INTRECE ORICE LIMITA. Veniturile uriase ale lui MUGUR ISARESCU si BONUSURILE angajatilor BNR din IMPRUMUTUL ONEROS LA FMI/ Bancile vor justitie obedienta si REEDUCAREA judecatorilor intru CAMATARIE/ Cum a salvat BNR bancile fraudand
 10. Pingback: ESCROCHERIILE BANCHERILOR LUMII. Cine are curajul sa-i traga la raspundere? (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare