Raspunsuri duhovnicesti de la Parintele Ambrozie Iurasov despre “PROFETIILE” DE TIP VANGA SI NOSTRADAMUS, HOROSCOAPE, OZN, CREDINTA IN SUPERSTITII…

24-11-2010 2 minute Sublinieri

Vezi, de acelasi arhimandrit rus, si:

– De unde apar oameni ca Vanga si Nostradamus si cum de pot cunoaste viitorul sau trecutul? Daca sunt ajutati de demoni, atunci de unde au acestia cunostinta viitorului?

– Orice medic cu experienta, care a urmarit evolutia bolii unui pacient, il poate diagnostica, spunand: „Cu aceasta boala vei mai trai 2 luni”. Trec 2 luni si omul moare. De unde are medicul aceste cunostinte? A avut pana atunci sute de bolnavi cu acelasi diagnostic si de aceea el stie dinainte ce li se va intampla. Diavo­lul are mult mai multa experienta, cam 8000 de ani de cand a inceput lupta impotriva lui Dumnezeu. Sa nu uitam ca demonii sunt ingeri, chiar daca sunt rai. Ei au posibilitati mai mari ca ale omului si, stiind ca Domnul binecuvanteaza cu ani multi si spor pe cei buni, si invers pe cei rai, „prezic” foarte bine ce se va intampla. Nu e nimic deosebit in aceasta. Multi oa­meni care stau de vorba cu cineva pot spune ce fel de om este acesta si ce ar putea sa faca in viitor. Pentru aceasta nu e nevoie de darul prorociei, ci de experienta de viata. Asa ca demonii pot prezice multe, dar nu inseamna ca ei stiu multe cu adevarat. Ei nu stiu ni­mic despre sfarsitul lumii.

– Pot oare demonii sa ne citeasca gandurile?

– Nu, nu pot, dar ar putea sa le afle. Cum? Cand ne sugereaza ceva, se uita bine la noi, ne ghicesc reactia – ceea ce gandim la cele sugerate – si actioneaza in consecinta. Daca le vom accepta imediat sugestia, atunci demonii ne-au prins, stiu cum gandim si ne ataca asa in continuare. Dupa cum am mai spus, demonii au o experienta uriasa. Ei isi dau seama imediat ce pacat il poate dobori pe un om anume. Astfel, in Pateric se spune ca diavolul i-a sugerat unui monah sa manance ceva. Acesta s-a uitat pe fereastra sa vada daca a apus soarele, ca sa poata manca. In acest fel demonul a aflat cum gandeste monahul si l-a ispitit in continuare.

De aceea, omul care nu vorbeste mult despre el, nu descopera firea lui, nu este atat de vulnerabil. Demo­nii nu stiu ce gandeste si cum poate fi ispitit.

– Daca imi taie calea o pisica neagra inseamna ca imi va merge rau? De ce?

– Deoarece credem in asta. Atunci cand cineva ii cerea ajutorul, Domnul il intreba: „Crezi ca pot face as­ta? Fie dupa credinta ta!”

Desi in Rusia s-au implinit 1000 de ani de la increstinare, duhul superstitiei si al paganatatii a ramas viu. Oamenii mai cred ca daca sughita inseamna ca cineva vorbeste despre ei; daca au stranutat – au spus adevarul; daca le tiuie urechea – vor primi o veste; daca ii mananca nasul – vor bea; daca ii mananca in palma – primesc bani; daca le taie calea o pisica – le va merge rau; daca au scapat lingura – va veni o femeie, iar daca au scapat cutitul – va veni un barbat… si tot felul de alte superstitii. Fiecarui lucru firesc ii atribuie o semnificatie magica.

A venit la mine o fata si mi-a spus:Parinte, spuneti ca nu trebuie sa credem in horoscop, dar sa stiti ca acesta spune adevarul! La mine au venit niste tigani si mi-au vandut bijuterii din aur care, ulterior, s-au dovedit a fi false. Dupa aceea am citit in horoscop ca in acea zi pot avea neplaceri cu aurul”. Iata cum a prins-o diavolul in plasa! Apoi s-a abonat special la ziar, ca sa citeasca horoscopul. Alta data a citit ca tre­buie sa fie atenta cu documentele. A mers in audienta la o intreprindere in acea zi, iar o femeie de acolo i-a luat din greseala dosarul cu documente. A cautat dosarul mai mult de o ora si bine ca femeia aceea il lasase la poarta dupa ce a vazut ca nu este al ei! Multe i s-au intamplat de felul acesta. Dupa aceea nu se mai putea abtine din a citi horoscopul. Atunci cand omul cere ajutorul vreunei babe in loc sa vina la Domnul, se intampla ca baba, desi nu stie nimic, sa-l ajute. De ce? Omul crede in ce spune baba si primeste ajutor conform credintei lui. Astfel, omul se prinde in plasa diavolului, iar dupa aceea nu mai stie cum sa se elibereze din ea.

– Cineva a vazut un OZN. Ce sunt aceste aparitii?

– Acestea sunt duhuri rele. De ce? Fiindca oamenii au devenit savanti acum, le place tehnica si diavolul ii ispiteste sub aceasta forma. Cand eram in armata, am vazut si eu un astfel de OZN. Au venit atunci niste tineri din Moscova sa ma viziteze. Plouase de curand si nu se putea folosi drumul, asa ca i-am dus cu barca prin imprejurimi. Cand ne-am apropiat de un pod, cam la 100 de metri de noi a aparat un OZN – o sfera luminoasa. Toti s-au intrebat ce ne facem, dar eu am spus: „Haideti sa ne rugam!” Am facut semnul crucii spre sfera si am rostit rugaciunea „Sa invie Dumne­zeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui…”. Nici nu am terminat rugaciunea, ca acel OZN a si disparut! Asa ca demonii iau diverse forme.

(din: Indrumar crestin pentru vremurile de azi. Convorbiri cu Parintele Ambrozie. vol. 1, Editura Sophia, Bucuresti, 2008)


Categorii

Parintele Ambrozie Iurasov, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “Raspunsuri duhovnicesti de la Parintele Ambrozie Iurasov despre “PROFETIILE” DE TIP VANGA SI NOSTRADAMUS, HOROSCOAPE, OZN, CREDINTA IN SUPERSTITII…

 1. Ar fi bine ca Neti Sandu si Urania sa citeasca cu luare aminte acest fragment din cartea Parintelui Ambrozie, caci multa sminteala provoaca aceste doua doamne printre cei care le urmaresc emisiunile. Sunt consternat de cata importanta i se acorda acestui mizerabil horoscop si cat de indignati sunt oamenii cand le spui ca este o credinta in demoni.
  Ca sa vezi ca horoscopul este doar o ratacire nu trebuie sa fii neaparat un om induhovnicit ci trebuie sa ai minima facultate mintala de a vedea cat de general este: adica daca la scorpion spune ca se vor primi bani, asta inseamna ca TOTI scorpionii din lumea asta vor primi???? Mai sa fie! Horoscopul este ca emisiunile meteo: prognoza e buna, data difera 🙂

 2. De aceea, omul care nu vorbeste mult despre el, nu descopera firea lui, nu este atat de vulnerabil. Demo­nii nu stiu ce gandeste si cum poate fi ispitit.

  Foarte important de retinut aceasta. La fel si multe din planurile pe care ni le facem, este bine sa nu le trambitam, tot din aceleasi motive.

  Cat despre ghicitori, astrologi (ghicitori in stele) sa amintim ce scrie in Vechiul Testament.

  Deuteronom cap.18:
  ——————-
  “10. Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator,
  11. Nici descantator, nici chemator de duhuri, nici mag, nici de cei ce graiesc cu mortii.
  12. Caci uraciune este inaintea Domnului tot cel ce face acestea, si pentru aceasta uraciune ii izgoneste Domnul Dumnezeul tau de la fata ta.
  13. Iar tu fii fara prihana inaintea Domnului Dumnezeului tau;
  14. Caci popoarele acestea, pe care le izgonesti tu, asculta de ghicitori si de prevestitori, iar tie nu-ti ingaduie aceasta Domnul Dumnezeul tau.”

  Ieremia cap.27:
  ——————-
  “9. Iar voi sa nu ascultati pe proorocii vostri, pe ghicitorii vostri, pe visatorii vostri, pe vrajitorii vostri si pe-ai vostrii cititori de stele care va zic: “Nu veti sluji regelui Babilonului”,
  10. Ca acestia va prezic minciuna, ca sa va departeze din tara voastra si ca Eu sa va izgonesc, ca sa pieriti.”

 3. Diavolul cred ca stie multe din gandurile noastre. Nu toate, dar majoritatea. Din simplul motiv ca el ni le insufla.

  Putine, foarte putine, la nivel procentual, din gandurile ce ne trec prin minte sunt cu adevarat ale noastre (oricat de infricosator si umilitor ar suna). A nu se pierde din vedere faptul ca primul pas care trebuie facut, si pe care il recomanda sfintii parinti in procesul de curatire, este paza mintii si filtrarea tuturor gandurilor care NE VIN (deci nu pe care le producem noi, ci care NE VIN).

  Asadar, statistic vorbind, majoritatea gandurilor noastre sunt de la diavol, deci evident ca el le cunoaste. Nepunand la socoteala si ceea ce poate deduce din limbajul nostru non-verbal.

  Exista oameni special pregatit care pot “citi” multe, foarte multe, despre ceea ce este in mintea unui subiect limitandu-se strict la analiza stiintifica a limbajului non-verbal si a expresiei faciale.

  Cu atat mai mult diavolul …

 4. Diavolul ne poate intr-adevar induce foarte multe ganduri. Toate gandurile care ne tulbura si ne nelinistesc, toate gandurile care ne indeamna sa acceptam pacatul fie chiar si in faza lui incipienta asa zis „nepericuloasa”, provin de la cel rau. De aceea trebuie sa luptam cu aceste ganduri pe cat de mult putem, si sa nu le lasam sa prinda radacini in mintea noastra. Remediile impotriva acestor ganduri sunt cunoscute: rugaciunea, spovada, impartasania, mersul la Sfanta Liturghie, etc. Cand facem aceste lucruri cel rau lupta impotriva noastra.

  Mai sunt insa si ganduri care ne apartin noua, si de asemenea exista si gandurile care ne vin de la Dumnezeu. Aceste ganduri ar vrea sa le afle neaparat cel rau si sa faca tot posibilul ca sa le strice si sa le intineze. Insa cel rau NU ARE PUTEREA SA CUNOASCA ACESTE GANDURI! De aceea daca vrem sa facem o fapta buna, daca vrem sa ajutam pe cineva, ar fi bine ca sa facem aceste lucruri cu cat mai multa discretie si smerenie, care il tin pe cel rau la distanta. Nici un vrajitor si nici un ghicitor NU ARE PUTEREA DE A AFLA GANDURILE noastre sau cele care ne vin de la Dumnezeu.

 5. @ Roxana:

  Corect, asa este. Sa avem grija si la “Si nu voi spune vrajmasilor mei taina Ta…”

 6. @ Roxana

  Crezi ca diavolul nu ne poate pune in minte si ganduri “bune”, ganduri de a face fapte bune, de a avea mila, dragoste, samd ?

  Ba da, poate. Si mai mult decat atat, o si face. Extrem de des.

  Nu cred ca este corect sa impartim gandurile in “rele”, ca fiind de la diavol si “bune” ca fiind de la Dumnezeu.

  Lucrurile sunt destul de complicate. De aceea se si recomanda ca, intr-o prima faza, sa se alunge, prin rugaciune, TOATE gandurile (bune, aparent bune, rele, aparent rele, nu conteaza).

  Abia intr-o etapa ulterioara, cand rugaciunea incepe sa lucreze, poate sa inceapa paza gandului si dezvoltarea adevaratului discernamant, pe care nu il putem capata decat cu ajutorul lui Dumnezeu.

 7. @ Lucian:

  Gresim si cand inclinam balanta total in directia raului, ca si cum Dumnezeu nu ar da ganduri bune niciodata, nimanui, in afara celor care au ajuns la masura inalta de care zici, trecand prin faza de care chiar p. Calciu spunea ca nu a reusit sa o treaca, a absentei gandurilor de orice fel… aproape inaccesibila noua, celor din lume, din lumea de azi, daca suntem sinceri. Insa, intr-adevar, exista si riscul mare de care zici. Ceea ce se cheama simplu, INSELARE. Insa asta nu desfiinteaza impartirea facuta chiar de Sfintii Parinti, intre gandurile venite de la diavol, cele de la fire si cele de la Dumnezeu… Nu suntem totusi, decat daca ne dam cu totul, de bunavoie, vanduti pachet celui-viclean…. Iar daca ar fi numai dupa rugaciunea si discernamantul nostru… nimeni nu s-ar mai mantui.

 8. Ideea era ca gandurile „bune” pe care ni le da diavolul nu ne aduc liniste in suflet, ci ne chinuie si ne umplu de mandrie.
  O alta idee era ca gandurile noastre si cele pe care ni le da Dumnezeu nu pot fi cunoscute de diavol, decat daca noi insine nu le dezvaluim.

 9. Completare:

  E adevarat ca pana sa ajungem sa discernem cat mai corect intre gandurile “bune” de la cel rau si gandurile bune de la Dumnezeu sau propriile noastre ganduri bune, cred ca un semn ar putea fi acela care sa ne arate care dintre ganduri ne dau liniste si pace in suflet si ne indeamna spre smerenie (adevarata), si care nu.

 10. Pingback: Război întru Cuvânt » CUM SA NE MANTUIM COPIII? Raspunsurile Arhimandritului AMBROZIE IURASOV – de praznicul Sfantului Cuvios Stelian Paflagonul
 11. @Lucian,

  Diavolul cred ca stie multe din gandurile noastre. Nu toate, dar majoritatea. Din simplul motiv ca el ni le insufla.
  Putine, foarte putine, la nivel procentual, din gandurile ce ne trec prin minte sunt cu adevarat ale noastre (oricat de infricosator si umilitor ar suna)

  Oare chiar asa sa fie? Gandurile noastre nu pot fi ale celui rau decat in masura in care le acceptam. Atunci cand ne vine un gand de banuiala, de judecata, depinde doar de noi daca il primim. Altfel, am putea ajunge sa ne justificam… Cuv. Paisie Aghioritul lamureste foarte bine acest subiect. In prima parte din vol. “Nevointa duhovniceasca” sunt cateva capitole pe aceasta tema. O sa citez doar cateva pasaje.

  “Un gand bun are aceeasi putere cu o priveghere de multe ceasuri. Are mare putere. Precum astazi unele arme noi blocheaza cu raze laser racheta chiar de la baza ei si o impiedica sa se lanseze, tot astfel si gandurile bune apuca inainte si paralizeaza gandurile rele pe “aeroporturile” diavolului, de unde pornesc. Un gand curat, bun, are putere mai mare decat orice nevointa.[…] Atunci cand omul le vede pe toate cu ganduri bune, se curata si premeste Har de la Dumnezeu. Cu gandurile de-a stanga judeca si nedreptateste pe ceilalti, impiedica venirea Harului dumnezeiesc si lasa pe diavolul sa lucreze liber in el. […] Fiecare trebuie sa ajunga la punctul in care le vede pe toate curate. Trebuie sa luam aminte sa nu primim telegramele viclene ale diavolului, ca sa nu intinam locasul Duhului Sfant si astfel sa se departeze Harului lui Dumnezeu si sa ne intunecam.[…]

  Sa nu cercetati ce fac ceilalti din jurul vostru, ci sa cultivati ganduri bune, atat pentru cele bune cat si penttru cele rele pe care le vedeti in ceilalti. Indiferent cu ce scop face celalalt ceva, voi puteti-va in minte un gand bun. Cel ce are ganduri bune, are sanatate duhovniceasca si raul il preschimba in bine […] Cel ce face o lucrare fina duhovniceasca, il indreptateste pe aproapele, iar nu pe sine… gandeste curat si pe toate le vede duhovniceste, sfinte… Si dimpotriva,unul care nu s-a curati, gandeste in mod viclean si toate lucrurile le vede cu ochi viclean. Chiar si pe cele bune le intineaza.[…]Uneori gandurile viclene sunt ale diavolului, alteori insusi omul gandeste in mod viclean. […] Oamenii judeca lucrurile potrivit cu continul pe care il au inlauntrul lor. Daca nu au continut duhovnicesc, trag concluzii gresite si-l nedreptatesc pe aproapele lor.[…]

  Toata viata duhovniceasca se intemeiaza pe gand. Sporirea in viata duhovniceasca depinde de gand…. prin trezvie si rugaciune neincetata.[…] Atunci cand vrajmasul iti aduce ganduri rele, sa incerci sa le alungi si sa le inlocuiesti cu ganduri bune. Cand te vei nenoi asa, se va cultiva intentia ta si va deveni buna. Si atunci Dumnezeu, vazand intentia ta cea buna, Se va milostivi si te va ajuta. Si astfel gandurile rele nu vor afla loc in tine. Si astfel gandurile rele nu vor afla loc in tine. Vor pleca si vei avea ganduri bune in mod firesc. Vei dobandi o obisnuinta spre bine, va veni bunatatea in inima ta si astfel vei salasui inlauntrul tau pe Hristos… este trebuinta de timp si o nevointa continua, pentru ca sufletul sa ia cununa biruintei. […] pentru a dobandi curatia mintii si a inimii omul nu trebuie sa primeasca gandurile viclene ce i le aduc eaghiuta, dar nici el insusi nu trebuie gandeasca in mod viclean, ci sa incerce sa-si puna in minte intotdeauna gandul cel bun, sa nu se sminteasca repede si sa priveasca greselile celorlalti cu ingaduinta si dragoste… Desigur, ispititorul nu va inceta sa ne trimita din cand in cand cate o telegrama vicleana. Si desi ne vom elibera de gandurile noastre, vor exista atacurile diavolului, insa nu se vor lipi de noi daca inima este curata.
  Gandul vine ca un hot… Se poate sa nu discuti cu el, dar de ce il lasi sa intre inlauntru? Raul este ca nu discuti cu gandul, ci cu ahiuta. Sa nu discuti deloc cu astfel de ganduri. Apuca grenada si arunc-o in dusman, ca sa-l omori. Grenada este astfel construita incat sa nu explodeze imediat, ci dupa 2-3 secunde. Tot astfel si gandul cel de-a stanga, nu te poate vatama daca il alungi imediat.

  – Parinte, cand anume se face consimtirea cu gandurile?
  – Atunci cand le sugi ca pe o bomboana. Sa incerci sa nu sugi gandurile acestea care pe dinafara sunt zaharisite, iar pe dinlautru otrava. A-i trece omului ganduri rele prin minte nu este un lucru nelinistitor, pentru ca numai ingerilor si celor desavarsiti nu le trec ganduri rele. Nelinistitor este atunci cand omul niveleaza o bucata a inimii sale si ii primeste pe diavoli.[…] Numai atunci cand omul isi pune (in minte) gandul cel bun, i se justifica ajutorul dumnezeiesc. Cu gandul cel bun isi curata inima sa cea vicleana, deoarece DIN INIMA IES TOATE RELELE (Mt.15:19). Si iarasi Din prisosul inimii vorbeste gura.

  Asadar, statistic vorbind, majoritatea gandurilor noastre sunt de la diavol, deci evident ca el le cunoaste. Nepunand la socoteala si ceea ce poate deduce din limbajul nostru non-verbal.

  Tot de la Cuv. Paisie Aghioritul (“Cu durere si dragoste pentru omul contemporan”):

  -Parinte, aghiuta stie ce avem in inima noastra?
  – Aceasta ar mai lipsi, sa cunoasca si inimile! Numai Dumnezeu este cunoscator de inimi si numai robilor Sai El le descopera uneori, pentru binele nostru, ce avem in inimile noastre. Aghiuta stie numai vicleniile si rautatile ce le sadeste in uneltele lui; nu stie gandurile noastre cele bune. Numai din experienta pricepe unele lucruri, dar si acestea de cle mai multe ori greseste. Iar daca Dumnezeu n-ar ingadui sa le priceapa nici pe acestea, ar gresi mereu in toate, deoarece diavolul este intunecat. Vizibilitate zero!!! Nu stie, de pilda un gand bun de-al nostru. Daca am vreun gand rau, pe acela il stie, pentru ca el insusi il sadeste. Daca eu vreu sa merg sa fac o fapta buna undeva, sa mantuiesc un om, diavolul nu site aceasta. Cand isa acela ii insufla cuiva un gand si-i spune: “Du-te si mantuieste pe cutare om!” – si il va broda in acelasi timp si cu madrie, atunci stie gandul acesta.
  – Daca omul ar spune un gand bun de-al sau undeva, diavolul l-ar putea asculta si sa-l ispiteasca dupa aceea?
  – Cum sa-l auda daca acela nu are “diavol”? Daca insa l-ar spune ca sa se mandreasca, ar intra ispititorul la mijloc. Dar daca acela aactioneaza cu smerenie, din dragoste, diavolul nu cunoaste gandul. Este trebuinta de atentie. Lucrurile sunt foarte fine. De aceea Parintii spun ca viata duhovniceasca este “stiinta stintelor”.
  -Dar cum se intampla, Parinte ca un vrajitor sa spuna despre trei fete ca una se va realiza, alta nu va reusi, iar cealalta va ramane nemaritate si chiar sa se intample aceasta?
  – Diavolul are experienta. Asa cum, de pilda, un arhitect cand vede o casa ce se primejduieste sa cada, este in stare sa spuna cat va mai tine, tot asfel si acesta vede pe cineva cum merge si cu experienta pe care o are, spune cum va sfarsi.
  Diavolul nu este destept, ci este foarte prost 🙂 El este numai o incurcatura; nu-i dai de capat, Face si lucruri inteligente si prostii. Tertipurile lui sunt grosolane. Dumnenzeu a iconomisit asa ca sa-l pricepem. Trebuie sa fie foarte intunecat cienva de mandrie ca sa nu-l priceapa. Cand avem smerenie, putem pricepe cursele diavolului, deoarece prin smerenie omul se lumineaza si se inrudeste cu Dumnezeu. Smerenia este cea care il secatuieste pe diavol.”

 12. @ Roxana

  Eu nu m-as baza asa mult pe senzatii (liniste, smerenie adevarata, samd).

 13. @ VB:

  Ar fi bine ca Neti Sandu si Urania sa citeasca cu luare aminte acest fragment din cartea Parintelui Ambrozie, caci multa sminteala provoaca aceste doua doamne printre cei care le urmaresc emisiunile.

  Si daca ar citi, crezi ca ar lua aminte si ar renunta la escrocheria b(m)anoasa care le aduce atata succes? Macar daca s-ar lasa UNUL singur din credinciosii nostri de “sportul” asta al horscoapelor si al credintelor oculte sau la marginea ocultismului si… mare lucru ar fi.

 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EXISTA EXTRATERESTRI? Raspuns pentru “bombele” psihologice ale NASA din partea Cuv. Serafim Rose si a invataturii ortodoxe. OCULTISMUL DIN SPATELE LITERATURII S.F., NATURA DEMONICA SI ANTIHRISTICA A EXPERIENTELOR
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Cleopa DESPRE VISE, VEDENII, GHICITORII, VRAJITORII SI “DRACII ARHICONI”: “Auzi cum amesteca diavolul otrava cu mierea ca sa te duca in iad?”.
 16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » AZI E “IGNATUL”. SE TAIE PORCUL?!
 17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DE CE CAUTA OMUL SEMNE, MINUNI SI VINDECARI PARANORMALE?
 18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vindecari si vindecatori sau CUM DEOSEBIM SFINTENIA DE SARLATANIE?
 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ADUSE CU POSTA ELECTRONICA: Un caz fericit de delimitare fata de ratacirile unei carti New Age: DR. IOSIF NICULESCU
 20. Pingback: CAZUL HUIDU, prilej de promovare intensa a ASTROLOGIEI
 21. Pingback: EXTRATERESTRII: experimente "in afara de trup" care ar arata CA APARITIILE SUNT DEMONICE
 22. Pingback: EXISTA REINCARNAREA? Parintele Serafim Rose infatiseaza invatatura ortodoxa si explica originile acestei mari inselari
 23. Pingback: PARINTELE AMBROZIE IURASOV PRIGONIT? Ce spunea recent despre masonerie, intr-o conferinta de la Constanta… (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: In actualitate: IMPOSTORUL RELIGIOS, FALSUL PROFET, INSELATUL, FANATICUL… (I) -
 25. Pingback: In actualitate: PRIMITIVUL “MISTIC”, “VEDETA” DUHOVNICEASCA, “MINUNISTUL”, DREPTUL MANDRU, SARLATANUL RELIGIOS (II) -
 26. Pingback: INVATATURA ORTODOXA DESPRE VRAJITORI, VINDECATORI SI PREZICATORI. “Chiar daca vrajitorii ar putea sa dea sanatate, tot trebuie să-i indepartam!” -
 27. Pingback: EREZIILE KARMEI SI REINCARNARII in lumina invataturii ortodoxe. De la HINDUISM si BUDISM la ratacirile apusene NEW AGE -
 28. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
 29. Este mare pacat sa crezi in zodii, in tot felul de horoscoape.Credeam si eu in ele , ca toata lumea.Incet ,incet am vazut ca sunt amgita,asteptam sa se intample ce scrie acolo.Ba mai mult observasem ca ceea ce se prezicea pe saptamana viitoare, se intamplase deja.Adica nu era nici un adevar de prognozare a viitotului.M-a convins fratele meu cel mare sa nu mai citesc din aceste preziceri din horoscop.Imi era greu si am inceput sa ma rog sa nu mai ma preocupe asa ceva.Am reusit.In prezent nu mai citesc horoscopul. Cand aud intamplator pe la Tv imi pun mainile in urechi.Daca sunt interbata ce zodie sunt le spun ca nu cred in zodii.In Formula As , prima data citeam horoscopul.Ar trebui sa nu mai publice asa ceva.Nu se poate si despre sfinti si despre horoscop.

 30. Pingback: Psihiatrul ortodox Dmitri Avdeev: NU FITI PARTASI LA OCULTISME – “LUCRARILE INTUNERICULUI”! Care sunt efectele preocuparilor “paranormale”, sectare sau ale recursului la “vindecatori” oculti? -
 31. Pingback: Ce ne invata sfintii contemporani despre… SFINTENIE, LUCRAREA HARULUI, SPOVEDANIE, BINECUVANTARE si INSELAREA MENTALITATII MAGICE in practica ortodoxa -
 32. Pingback: Conferinta si lansare de carte la Bucuresti a PARINTELUI AMBROZIE IURASOV. “Ortodoxia si protestantismul pe intelesul tuturor” - Recomandari
 33. Pingback: Duminica dupa Nasterea Domnului: FUGA IN EGIPT, DREPTUL IOSIF, PRUNCII UCISI DE IROD. “Crucea lui Iisus incepe deodata cu nasterea Sa”. Predica Parintelui Cleopa despre DEOSEBIREA VISELOR SI A MINUNILOR MINCINOASE -
 34. Pingback: Parintele Epifanie despre PREVIZIUNILE ASTROLOGILOR si inselaciunile vanturate in presa privitoare la CUM VA FI NOUL AN -
 35. Pingback: “Mai, frati români, noi n-am iesit inca din PAGANISMUL nostru, care se manifesta astazi prin VRAJITORII la nesfarsit, prin BLESTEME la nesfarsit!” | Cuvântul Ortodox
 36. Pingback: CUM NE TRAIM RELATIA CU HRISTOS? Crestinul intre chemarea de a fi “FAPTURA NOUA” si SCLAVIA SUPERSTITIILOR (NEO)PAGANE sau a FORMELOR FARA FOND: “Să nu fim automate de rugăciune sau de viaţă religioasă, ci să fim flăcări vii, lum
 37. Pingback: Patriarhul Daniel critica OCULTISMUL CONTEMPORAN, raspandirea ASTROLOGIEI, MISTICILOR si TEHNICILOR ORIENTALE si curentele “NOILOR PSIHOLOGII” SPIRITUALISTE centrate pe “realizarea sinelui”: “Magia şi vrăjitoria au ajuns s
 38. Pingback: Duminica dupa Nasterea Domnului: FUGA IN EGIPT, DREPTUL IOSIF, PRUNCII UCISI DE IROD. “Crucea lui Iisus incepe deodata cu nasterea Sa“. Predica Parintelui Cleopa despre DEOSEBIREA VISELOR SI A MINUNILOR MINCINOASE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare