REPERE SI FALSE REPERE/ Dragostea adevarata si ispitele infidelitatii/ IERI FRATI SI UCENICI LA SF. IUSTIN POPOVICI, ASTAZI DUSMANII CEI MAI INVERSUNATI – Noutati si opinii despre situatia Episcopului Artemie. CUM SE POATE EXPLICA INVERSUNAREA SI RADICALISMUL FARA PRECEDENT AL ACTIUNILOR IMPOTRIVA SA?/ Biserica Ortodoxa Rusa aproba, similar Papei, folosirea prezervativelor! (STIRI SI RECOMANDARI RELIGIOASE)

25-11-2010 2 minute Sublinieri

Ispita infidelităţii

Despre dragoste sau “Dacă m-ai iubi, ai…”

 • Crestinortodox:

Despre rusinarea si lepadarea de Hristos

Calea de mijloc

Bucuriile lumii si bucuria lui Hristos

Timpul marilor prefaceri

Taina sfintelor intalniri

Hristos, prietenul pacatosilor

Dracuirea – inchinarea lucrurilor celui viclean

Mult si prost vs. putin si bun

 • Basilica:

Hram la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din București

Moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, în Biserica Parohiei „Colţea” din Bucureşti

Particele din moastele sfintei Ecaterina se mai gasesc si intr-o racla a Bisericii Precupetii Noi din Bucuresti, dar si la…

Hramul Paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti
Ierarhii Ortodocşi Români din Diaspora se întâlnesc la Roma
„Seri Filocalice” în Capitală

Întâlnirea duhovnicească de duminică, 28 noiembrie, din „Aula Magna” a Facultăţii de Drept, va fi susţinută de Părintele Gheorghe Holbea, Consilier în cadrul Sectorului teologic educaţional al Patriarhiei Române care va vorbi despre “Umanitatea abstractă a ideologiilor şi persoana în lumina învăţăturii creştine”.

***

Iata ca s-au trezit si unii reprezentanti oficiali ai Patriarhiei Moscovei sa repete papagaliceste spusa papei Benedict despre cum este, uneori, permisa folosirea metodelor contraceptive de genul prezervativului. Autorul afirmatiei este pr. Vsevolod Chaplin, seful Departamentului sinodal pentru relatiile Biserica-Societate:

“Fundamentele Politicilor Sociale ale Bisericii Ortodoxe Ruse disting intre metode contraceptive avortive si non-avortive. Preotii pot ingadui oamenilor sa le foloseasca pe ultimele”.

Totusi, pr. Chaplin, a adaugat ca asta nu inseamna ca Biserica aproba “orice decizie egoista a sotilor de a nu avea copii”. Pr. a continuat indemnand pe cei infectati cu HIV sa reflecteze serios inainte de a intretine relatii sexuale, pentru a evita infectarea celorlalti.

***

 • Pelerin ortodox:

23 noiembrie 2010: Când ai astfel de fraţi, ce nevoie mai ai de vrăjmaşi? Declaraţii ale lui Atanasie şi Amfilohie despre Episcopul Artemie

DECLARAŢIA PATRIARHULUI IRINEU AL SERBIEI DESPRE CATERISIREA EPISCOPULUI ARTEMIE

DECLARAŢIE PROVOCATOARE A EPISCOPULUI TEODOSIE DESPRE EPISCOPUL ARTEMIE

23.11.2010 BISERICA SÂRBĂ A RECUNOSCUT INDEPENDENŢA KOSOVO [implicit, n.n.]

VIDEO DIN TIMPUL ŞEDERII EPISCOPULUI ARTEMIE LA HOTELUL ROYAL (up-date – text)

PĂRINTELE THEODOROS ZISIS DESPRE PRIGONITUL EPISCOP ARTEMIE: „CANOANELE ŞI ADEVĂRUL SUNT DE PARTEA LUI ARTEMIE!”

MIRKO DJORDJEVIC DESCOPERĂ ADEVĂRATELE MOTIVE ALE PRIGOANEI EPISCOPULUI ARTEMIE

Comentariul nostru:

Cum putem explica scandalul legat de caterisirea brutala si necanonica a Episcopului Artemie de catre Sinodul Bisericii Serbiei (sa nu uitam totusi ca decizia nu a fost votata in unanimitate, ci au existat si voturi impotriva)? Exista aici, dupa toate probabilitatile, o combinatie letala intre mize geopolitice si presiuni ecumeniste, avand ca epicentru Kosovo. Nu e clar daca atitudinea anti-ecumenista a episcopului Artemie ar fi provocat, doar ea, o asemenea prigoana. E putin probabil ca ceilalti ierarhi sa fi riscat un asemenea scandal daca Artemie ar fi fost episcop in alta eparhie, de pilda. Mai degraba, atitudinea antiecumenista a lui Artemie s-a suprapus peste o atitudine defavorabila planurilor americane si europene legate de Kosovo si, astfel, de Serbia intreaga. Doar o asemenea miza geopolitica poate explica caracterul brutal si de “blitzkrieg” cu care au reactionat adversarii lui Artemie.

Uneori stam si ne intrebam cum este posibil sa se intample asa ceva in Serbia, prin comparatie cu alte tari ortodoxe, cum suntem noi sau grecii, de pilda. Uitam insa faptul ca Serbia este in afara Uniunii Europene (spre deosebire de greci si noi), ca acolo au existat razboaie si conflicte pana de curand, deci au existat structuri de rezistenta locale adversare ale americanilor/europenilor/albanezilor etc., si ca exista presiuni mari ca aceasta sa se “reseteze” complet pentru a fi arondata centrului de putere bruxellez. Aceste presiuni merg in directia inlaturarii a oricarei ramasite de putere caracteristice pentru perioada ne-europeana, autohtonista a Serbiei. In mod evident, Artemie este macar un simbol al acestor forte autohtone, daca putere concreta nu mai are. Un posibil catalizator.

Sa nu uitam, iarasi, ca oficialii sarbi, care acum un an se dadeau de ceasul mortii ca nu vor recunoaste sub nicio forma Kosovo, in prezent au recunoscut, practic, autoritatea albaneza si sunt deschisi catre “dialog”. Surprinzator pare faptul ca Rusia, aparent, a renuntat complet la orice influenta in Serbia. Editorul Stratfor, George Friedman, nici nu a considerat necesar sa faca o vizita in aceasta tara, totusi atat de importanta in anii trecuti in ceea ce priveste mizele si conflictele regionale, in turul sau de analiza strategica a regiunii rasaritene in raport cu Rusia. Pare ca Serbia a cazut definitiv in partea interioara a frontierei cu Rusia (vezi harta aici) si poate ca americanii nu mai permit sa miste nimeni in front, in aceste conditii.

Intr-o tara vecina, Bulgaria de pilda, biserica ortodoxa locala are atitudini anti-ecumeniste foarte ferme si solide. Nimeni nu se deranjeaza insa, deocamdata, de aceste atitudini. De ce? Deoarece ele nu au impact major, nu pot avea consecinte politice serioase. Pe cand in Serbia o astfel de rezistenta poate reprezenta atat un focar local necontrolat de rezistenta cat si un cap de pod pentru influenta ruseasca. Lucru ce, se pare, nu mai e tolerat in tara vecina…Categorii

Ecumenism, Episcopul Artemie, Kosovo, Serbia, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Părintele Theodoros Zisis, Patriarhul Irineu al Serbiei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “REPERE SI FALSE REPERE/ Dragostea adevarata si ispitele infidelitatii/ IERI FRATI SI UCENICI LA SF. IUSTIN POPOVICI, ASTAZI DUSMANII CEI MAI INVERSUNATI – Noutati si opinii despre situatia Episcopului Artemie. CUM SE POATE EXPLICA INVERSUNAREA SI RADICALISMUL FARA PRECEDENT AL ACTIUNILOR IMPOTRIVA SA?/ Biserica Ortodoxa Rusa aproba, similar Papei, folosirea prezervativelor! (STIRI SI RECOMANDARI RELIGIOASE)

 1. Multumiri pt toate aceste linkuri adunate despre pr. Artemie. Asa este, presiunile politice joaca rolul principal.

 2. Nu inteleg; in ce situatie (concret) aproba Biserica Ortodoxa Rusa folosirea prezervativelor, va rog, daca ma poate lamuri cineva?

 3. @ Ioan C.:

  Nu reiese din stire.

 4. Ecumeniştii promovează religia universală
  http://graiulortodox.wordpress.com/

 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EVENIMENT SINCRETIST FARA PRECEDENT INTR-O SINAGOGA DIN BELGRAD: Irineu, intai-statatorul Bisericii Ortodoxe Sarbe si inca un episcop Irineu, prigonitor al PS Artemie, aprind lumanari la o ceremonie religioasa iudaica.
 6. Pingback: Război întru Cuvânt » Pr. Mihai-Andrei Aldea: DE UNDE INCEPE SI CUM SE FACE LUCRAREA DE PROPOVADUIRE (MARTURISIRE)? Cum putem sa-i iubim pe cei aflati in rataciri si pacate grele? Cum poti sa cazi din Adevar chiar fara sa stii?
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TRADARE FINALA SI RASTIGNIRE IN SAPTAMANA PATIMILOR: Patriarhul Serbiei afirma ca Vladica Artemie VA FI EXCOMUNICAT, sugerand ca si-a pierdut mintile (video + traducere)
 8. Pingback: Bulgaria recupereaza intens pe terenul sincretismului antihristic/ RAZBOI CIVIL IN BISERICA SERBIEI?/ Scade numarul de calugari din Muntele Athos?/ TINERII EUROPENI SI CRESTINISMUL/ Romania Juna si trista (Stiri religioase, 13 august 2011)
 9. Doamne ajuta, admini!
  Ce inseamna “blitzkrieg” ?

 10. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
 11. Pingback: PARINTELE THEODOROS ZISIS la Constanta - predica audio si conferinta (text) despre DESCRESTINAREA EUROPEI, rolul Sfantului Imparat Constantin, CADEREA CONSTANTINOPOLULUI, ierarhii filo-papistasi si PERICOLUL ECUMENISMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoman
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare