MINCIUNILE ASTROLOGIEI SI ALE “KARMEI” explicate de PARINTELE CIPRIAN NEGREANU (video, text)

20-05-2019 Sublinieri

Extras din conferinta ASCOR Bucuresti a Parintelui Ciprian Negreanu, „Crucea – cărarea spre Veșnicie” – 7 aprilie 2019, Bucuresti:

“(…) N-are rost să mai discutăm despre astrologie, despre karmaUnii cred ca stelele asa “s-au învârtit”, când m-am născut eu,  aşa erau, deci eu trebuie să duc toată viaţa [caracteristicile] zodiei racului – dau tot timpul înapoi şi nu vreau să dau faţă cu problemele. Sau eu trebuie să duc toată viaţa faptul că sunt mânios şi intempestiv, că sunt leu, asta e, n-avem ce face. Eu sunt prostănac, eu tre` să fiu aşa şi aşa… nişte lucruri de genul ăsta. Nişte minciuni – toată această lume astrologică, astrologia care domina lumea până la Hristos. Aproape ca niciun rege nu pleca la luptă sau nu hotăra o lege sau o rânduială, de la incaşi până la chinezi, dacă nu îşi întrebau astrologul, magul.

Şi pe aceştia i-a desfiinţat Hristos, creştinismul; lumea aceasta a pierit odată cu Hristos şi acum a renăscut! L-am scos pe Hristos ca dintr-un nou ţinut al gadarenilor: <Ieşi de la noi Doamne…>, L-am scos aşa, uneori brutal, uneori finuţ: <Nu mai avem nevoie, bine, esti deosebit, am văzut că ai făcut nişte minuni, dar nu ne mai interesează. Noi avem o viaţă de trăit, avem altceva de făcut…> L-am scos şi pe El şi Europa a devenit, în general, un ţinut al gadarenilor din care Hristos este scos afară… civilizat, finuţ, dar a fost si este scos afară încetul cu încetul. Şi au revenit, în locul lui Hristos, aceşti astrologi, şi tot felul de vrăjitori şi cunoscători ai religiilor orientale şi antroposofi şi cei care se ocupă cu karma

Deci nu eşti tu de vină că ai “crucea”asta pe care o ai, că ai viaţa asta pe care o ai, ci karma e de vină…! Adică ce-ai trăit tu în altă viaţă! Atât de mincinoasă este ideea asta!! Măcar dacă am luat tot ce spun orientalii: <Tu ai fost rocă, după aia ai fost vegetal, după aia ai fost tot felul de animale, urcând pe o anumită treaptă a animalelor, și la un moment dat ajungi şi tu din lamă în om!> Şi toți cei care “îşi aduc aminte” sau le spune cel care se ocupă cu karma lor, ce a fost înainte, niciunul nu a fost meduză, niciunul nu a fost capră, toţi au fost regi, au fost căutatori de perle în Marea Thailandei, au fost lucruri interesante, au fost nemaipomeniţi! O minciună pe care toţi o cred! Şi, dacă e cineva vinovat, dacă tu faci nişte greşeli, dacă tu ai nişte porniri pe care nu le poţi stăpâni, karma e de vină! Deci karma e “crucea” [in intelesul eronat de soarta, predestinare]. Tu ai făcut nişte prostii sau nişte lucruri bune şi acum le plăteşti în viaţa asta. Astrologii ne spun că “crucea” e ceea ce ne-au dat cuadraturile şi ceea ce ne-au dat astrele. Ei, ce minciună! Păi, [în zilele noastre], de cele mai multe ori, [data] când te-ai născut tu e hotărât[ă] de medic cu mama şi cu tata. Ştiţi că acum, de cele mai multe ori, nu se mai lasă la îndemâna lui Dumnezeu, ci se hotărăște naşterea: când pleacă medicul în concediu, când e el în schimbul de noapte sau în cel de zi, aşa se hotărăşte când! Dar ce minciună: de ce această importanţă a momentului când iese omul la lumină? Nu pătrundeau influenţele astrelor prin burta mamei până atunci? Aşteptau momentul naşterii şi pac! atunci şi-au trimis razele. Până atunci aveau un perete de azbest care proteja de tot!? 🙂 Ce aberaţie, până la urmă! Restul nu contează, cele nouă luni, toate razele prin care ai trecutNu, doar momentul în care te-ai născut. De ce? Numai minciună!

Dacă vreţi să vedeţi cât de mincinoase sunt aceste astrologii, aceste astrograme, intraţi pe internet la cum va fi ziua aceasta din perspectiva astrelor. Şi nu vă uitaţi dimineaţa, ci faceţi în ziua aia tot ce faceţi voi firesc şi citiţi seara cum trebuia să fiţi ziua şi o să vedeţi că mai nimic nu s-a întâmplat. Bine, ei oricum folosesc un limbaj foarte diluat și general, [astfel] încât ceva tot se potriveşte. Ştiţi că un om care zicea că e marele cititor şi-a revenit, s-a întors înapoi şi a recunoscut: <Am fost un mare mincinos, asta făceam, i-am minţit pe oameni.> <Păi şi cum făceai, că i-ai ghicit ăluia, i-ai ghicit şi ăluia…?>. Se baza pe emotivitatea omului şi zicea: Dumneata ai un mare necaz… – bineînţeles că toată lumea are un necaz! – şi dumneata eşti o persoană deosebită – şi te credeai că eşti o persoană deosebită! – şi tu ziceai: Da, am un mare necaz, aşa e… Şi cu asta l-a prins! După care îi zicea: Cineva din familia ta, o persoană foarte apropiată, numele îi începe cu… – şi zice literele care sunt cele mai frecvente, de obicei, cu care încep cele mai multe nume: A, M…, că n-o să zică Ţ! Cineva foarte apropiat… – şi tu stai şi te gândeşti: Aaa, daa, este cineva chiar apropiat, vecina! Dubioasă tipa! De unde ştii, dom’le?!

Şi aşa se mergea. Şi aşa se merge şi în astrologia asta, pe astfel de chestii, prin care sa te prindă, sa-ti dea de înțeles, să nu-ţi spună până la capăt. S-a întâlnit Principesa Ileana cu această comunistă, Ana Pauker, s-au întâlnit şi au vorbit. Şi, după ce a plecat, Principesa Ileana s-a simţit cam murdărită de ce discutase cu această…, pentru că ea spunea jumătăţi de adevăruri, începea cu adevăruri mari şi termina cu minciuni, cu şmecherii, cu mânăreli sau le lăsa nerezolvate, începea cu adevăruri totale şi se fofila, se prefăcea, le făcea pe toate murdare, totul era murdărit, exact cum face diavolul, cum spune Sf. Pavel: Că ştim noi înşelăciunea diavolului, că el se face înger de lumină ca să înşele. Dar, până la sfârşit, se vede ce pramatie e, că înşela, că e dracul. Aşa şi aici: şi comuniştii făceau la fel, şi Ana Pauker făcea la fel, şi şi aceştia lasă totul în coadă de peşte: Va fi ceva; dar nu ştim ce! Ceva se va întâmpla până spre seară, până spre dimineaţă, de altă parte, aici sau acolo… Exact cum erau oracolele din trecut. Ştiţi cum erau oracolele? Oracolul din Delphi, de exemplu, spunea totul în nişte [versuri obscure], scurte, de neînţeles. După ce mergea cineva acolo să asculte de Oracolul din Delphi, adică de demon, trebuia să meargă şi să umble prin toată Grecia, din înţelept in înțelept, ca să găsească pe unul să-i dezlege haiku-ul, ce-a vrut să spună. […] Deci cam asa, ca si Oracolul din Delphi, lasă totul aşa, la jumătate, şi da şi nu, şi da şi ba, şi toate la un loc, numai ca să te facă să crezi şi la sfârşit să zici: da! Și mai faceţi un experiment: citiţi prima dată dimineaţa şi trăiţi după aceea. După ce citiţi, atât de puternică este această influenţă, sugestia şi autosugestia a ceea ce aţi citit încât începeţi să trăiţi ce-aţi citit. Dacă vă zice: <Veţi fi nervoşi astăzi, vă veţi certa cu şeful> sau <Va fi şeful nervos astăzi şi vă veţi certa cu el>, te duci deja pregătit, timorat, ca un arici în faţa şefului, el se uită la tine, tu te uiţi la el, şi el va zice: <Dar ce-ai, dragă?> <Dar ce-aveţi cu mine?! Eu n-am nimic!> – şi apoi, gata, avea dreptate! Ca să vedeţi ce influenţă pot să aibă aceste texte dacă le citiţi înainte! Nu le mai citiţi! Că foarte mulţi vin şi zic: <Da’ eu le mai citesc, dar numai de râs, aşa…> Ei, lasă, dom’le, nu mai citi. <Vai, ce aspru e, nici să le citesc…!> – Da! Sunt aspru 🙂

 

Legaturi:

PREDICI AUDIO la Vindecarea lunaticului despre FELURILE DE NECREDINTA ASCUNSE SUB CHIPUL CREDINTEI si despre lucrarea ascunsa a vrajmasului prin superstitii, horoscoape, prin increderea noastra in semne exterioare facile

Despre pacatul “gura-casca” si pacatul citirii horoscopului. DE CE NE PIERDEM TIMPUL, DE CE IUBIM MINCIUNA?

Parintele Epifanie despre PREVIZIUNILE ASTROLOGILOR si inselaciunile vanturate in presa privitoare la CUM VA FI NOUL AN

Raspunsuri duhovnicesti de la Parintele Ambrozie Iurasov despre “PROFETIILE” DE TIP VANGA SI NOSTRADAMUS, HOROSCOAPE, OZN, CREDINTA IN SUPERSTITII…

“Cred ca simtiti un DUH RECE care trece prin mijlocul poporului acestuia. AM DEVENIT CA NEAMUL DIN GADARA CARE L-A SCOS AFARA PE HRISTOS… Intr-un fel de pogorare a duhului necurat peste noi, ne credem cu totii priceputi, cunoscatori si NIMENI NU MAI ASCULTA DE BISERICA”. Care ne mai este nadejdea si ce ar putea urma dupa aceasta LEPADARE a lui Dumnezeu? (AUDIO, TEXT)

“Măi, fraţi români, noi n-am ieşit încă din PĂGÂNISMUL nostru, care se manifestă astăzi prin VRĂJITORII la nesfârşit, prin BLESTEME la nesfârşit!”

EREZIILE KARMEI SI REINCARNARII in lumina invataturii ortodoxe. De la HINDUISM si BUDISM la ratacirile apusene NEW AGE

CRESTINII IN FATA “NOII ERE” (“NEW AGE”)

Regretatul Parinte Symeon de la Essex: NEW-AGE = MISCAREA LUI ANTIHRIST

CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL: “Ratacind pe altii si rataciti fiind ei insisi…”

EXISTA REINCARNARE? Parintele Serafim Rose infatiseaza invatatura ortodoxa si explica originile acestei mari inselari

EXISTA EXTRATERESTRI? Raspuns din partea Cuv. Serafim Rose si a invataturii ortodoxe. OCULTISMUL DIN SPATELE LITERATURII S.F., NATURA DEMONICA SI ANTIHRISTICA A EXPERIENTELOR OZN

Duminica orbului. Cine sunt orbii zilelor noastre? PREDICA MARTURISITOARE A PS SEBASTIAN: “Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful”

RELIGIILE ORIENTALE ŞI BISERICA ORTODOXĂ (II). Mitropolitul Ierotheos Vlachos despre practicile budiste si hinduiste incluse in noile miscari religioase sincretiste: DE CE YOGA SI TEHNICILE DE MEDITATIE NU POT FI DESPARTITE DE SISTEMUL SPIRITUAL DIN CARE PROVIN SI DE CREDINTA IN REINCARNARE: “Este la mijloc o spalare a creierului, instituita treptat…”

IPS Ierotheos Vlachos despre CRIZA SPIRITUALA a Occidentului descrestinat si nevoia de ELIBERARE, deviata spre miscarile NEW AGE. Marturia unui SFANT CONTEMPORAN, trecut prin ratacirile ORIENTALE, privitoare la caracterul DEMONIC al acestor practici si la INSELAREA TRAGICA a TEHNICILOR DE “INDUMNEZEIRE” si a contopirii in “ABSOLUTUL SUPRAPERSONAL”, aflat “dincolo de bine si de rau” vs. DUMNEZEUL PERSONAL al Revelatiei crestine (III)

ATENTIE LA VISE SI VEDENII, MAI ALES CAND SE ADEVERESC SAU AU CHIP BUN! Invataturi si pilde esentiale pentru lepadarea INSELARILOR SUBTILE: “Vrajmasul da sufletului o anumita dulceata amestecata cu slava desarta”

Pericolul legaturii cu duhurile cazute sau: “Cu uimire si infricosare” despre “USURATATEA CU CARE ‘CRESTINII’ DE ASTAZI SE INCRED IN VEDENII SI ARATARI“

Sfantul Macarie de la Optina: AVERTISMENT CELOR AFLATI IN PRIMEJDIA INSELARII SAU CAZUTI IN CURSELE “SATANEI CARE IA CHIP INGER DE LUMINA”

DE CE CAUTA OMUL SEMNE, MINUNI SI VINDECARI PARANORMALE?

In actualitate: IMPOSTORUL RELIGIOS, FALSUL PROFET, INSELATUL, FANATICUL… (I)

In actualitate: PRIMITIVUL “MISTIC”, “VEDETA” DUHOVNICEASCA, “MINUNISTUL”, DREPTUL MANDRU, SARLATANUL RELIGIOS (II)

INVATATURA ORTODOXA DESPRE VRAJITORI, VINDECATORI SI PREZICATORI. “Chiar daca vrajitorii ar putea sa dea sanatate, tot trebuie să-i indepartam!”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Dogme/ erezii, NEW AGE, Parintele Ciprian Negreanu, Portile Iadului, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “MINCIUNILE ASTROLOGIEI SI ALE “KARMEI” explicate de PARINTELE CIPRIAN NEGREANU (video, text)

  1. Pingback: SĂ NU TE RUȘINEZI DE DUMNEZEU! – Părintele Ciprian Negreanu în conferința de la București: “Cum am ajuns noi să iubim mai mult slava lumii decât slava lui Dumnezeu?” (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: Parintele Ciprian Negreanu: GASIREA MENIRII NOASTRE SI IMPLINIREA DORINTELOR NOASTRE BINECUVANTATE sunt ascunse in IMPLINIREA MACAR MINIMALA A PORUNCILOR LUI DUMNEZEU” (video, text) | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: “DATI-VA TIMP, LINISTITI-VA! Nu luati hotarari rapide in vremuri de tulburare!” Parintele Ciprian Negreanu despre REZOLVAREA NEINTELEGERILOR MAJORE DIN CASNICIE si ce e de facut pentru LUAREA UNOR ALEGERI BUNE IN VIATA – alte raspunsuri
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate