Planurile se dau pe fata: Guvern economic mondial! Marx chiar se intoarce! (Stiri 15-16 oct.)

16-10-2008 3 minute Sublinieri

UPDATE: Realitatea: Bancherii vor sancţionarea penală a celor care denigrează băncile!!!

baroso.jpg

Karl Marx s-a intors. Cel putin acesta este verdictul editorilor si librarilor din Germania, care declara ca lucrarile acestuia se vand ca painea calda in ultima perioada. Cresterea subita a popularitatii lui Marx a fost pusa bineinteles pe seama actualei crize economice. “Marx este din nou la moda,” a declarat Jorn Schutumpf, directorul editurii berlineze Karl-Dietz, care publica lucrarile lui Marx si Engels, in limba germana. Cea mai cautata lucrare este “Capitalul.” Potrivit lui Schutrumpf, cititorii sunt in general tineri intelectuali, care au inceput sa realizeze ca promisiunile de fericire ale neoliberalilor nu sunt adevarate, scrie The Guardian.

– Guvernul britanic vrea sa infiinteze o baza de date care sa inregistreze toate convorbirile telefonice si emailurile din tara, cu scopul luptei impotriva terorismului si a reducerii ratei criminalitatii, a anuntat ministrul de Interne, Jacqui Smith. Aceasta baza de date ar contine numerele de telefon formate, site-urile web vizitate si adresele de email contactate de fiecare persoana din Marea Britanie. Politicienii din opozitie, insa, au criticat ideea unei asemenea baze de date, scrie USA Today.

Europa pompeaza mii de miliarde de euro

Laureatul premiului Nobel pentru Economie: Varful crizei va fi atins in urmatoarele doua luni

  • Cotidianul:

Liderii UE au ajuns la un acord asupra unui plan privind criza financiară

Contract de dictator pentru Mugur Isărescu – indemn la autoritarism tehnocratic, sau Isarescu pe post de salvatorul natiei.

Dictatura poate veni pe net – un articol extrem de lucid si de bun-simt al lui Alin Ionescu:

“Mi-e teamă că asistăm în direct la sfârşitul unei epoci a informaţiei.

O epocă în care, aparent, ne-am distrat bine, în care am văzut pe viu şi în timp real revoluţii, cataclisme, accidente rutiere şi atentate teroriste, dar care acum începe să se prăbuşească lent în sine sub o presiune inflaţionistă uriaşă. Zilele trecute, în noul sezon al emisiunii „Cap şi Pajură“ de pe Realitatea TV, domnii Emil Hurezeanu şi C. T. Popescu meditau împreună la soarta lumii aflate în plină criză economică globală. La un moment dat, Dl. Hurezeanu a avansat o ipoteză interesantă: criza ar putea naşte un nou totalitarism, o nouă confruntare a umanităţii înspăimântate cu propriile fantome, care ar putea readuce la lumină, prin vot popular, forme revolute de dictatură. Avem de-a face aici cu o ipoteză iluministă foarte tare. O credinţă de fapt, a cărei dogmă e că cenzura şi penuria de informaţie reprezintă cauze certe ale naşterii şi menţinerii totalitarismelor. Într-adevăr, totalitarismele secolului XX s-au menţinut şi cu ajutorul cenzurii. Dar şi al laşităţii, urii, crimei. N-avem însă nici o certitudine că singurele forme de regim totalitar sunt cele pe care omenirea a avut neplăcerea să le cunoască.

Mi-e teamă la modul serios că un totalitarism de tip nou poate apărea pe fondul inflaţiei de informaţii, combinată cu un tsunami de prostie şi cu mult, foarte mult Internet. În fond, ştiinţa binelui n-a fost niciodată suficientă pentru a împiedica consensul voinţelor celor răi“.

capt7533820109f945b2923040692a1bf7c5aptopix_financial_meltdown_wall_street_nyrd115.jpg

***

  •  Cotidianul:

Controversatul „vapor al avorturilor“ acostează în Spania

Voivodina – un nou Kosovo?

Kaczynski nu va ratifica Tratatul de la Lisabona decât dacă Irlanda îl acceptă
Foametea ameninţă aproape un miliard de oameni

“‘Să ne rugăm pentru cei care nu se roagă’, le-a spus ÎPS Teofan credincioşilor în cuvântul de rămas bun de la finalul slujbei ce a marcat, ieri, hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Şi tot ieri, la Iaşi s-a petrecut un fapt incredibil, o adevărată minune: o bătrână de 70 de ani, venită dintr-un judeţ învecinat, a parcurs în genunchi, timp de patru ore, distanţa de la Gară şi până la Mitropolie, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, gest ce i-a mirat şi i-a înduioşat şi pe jandarmii aflaţi de-a lungul traseului. Căpitan Mihai Cojocariu, reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi, a povestit: “Am întâlnit-o la jumătatea distanţei dintre Gară şi Mitropolie, mergea ca un câine, în genunchi şi sprijinită în coate. Când a ajuns aproape de moaştele sfinte, genunchii îi erau răniţi şi nu mai putea să meargă. Au luat-o câţiva colegi de-ai noştri şi au ajutat-o să meargă până la moaşte”. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca un om să meargă o asemenea distanţă, în genunchi, doar mânat de credinţă” 🙂 . Dar si:  “De la ora 16.30, ieşenii au putut asista la o demonstraţie de paraşutism, iar de la 18.30 – la un miting aviatic şi la mult-aşteptatul concert susţinut de formaţii printre care s-au numărat Boney M, Hadaway şi DJ Bobo” 🙁

E clar si legal: icoanele ramin in scoli

Parintele Mina Dobzeu e bolnav

Campanie pentru gratierea “lotului Tanacu”

  • Razvan Codrescu:

UN NOU VOLUM DE MARCEL PETRIŞOR
INTERVIU CU ACTORUL DAN PURIC

  • Apologeticum:

Predica IPS Teofan – 14 oct 2008 – video
Pr Proclu – Să nu judecăm pe preoţi şi să ne ferim de ierarhii căzuţi – video


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Planurile se dau pe fata: Guvern economic mondial! Marx chiar se intoarce! (Stiri 15-16 oct.)

  1. Doamne ajuta !

    In legatura cu articolul :

    ” Un cercetator britanic a inventat programul care poate traduce mesajele extraterestrilor ”

    CATEVA CUVINTE :

    Cei care ati vizionat filmul „ Digital Angel „ , ati constatat importanta care i se da miscarii New Age , ca fiind pregatitoare venirii antihristului .

    Initiatoarea amplei miscari New Age , Alice Bailey ( 1880 – 1949 ) , este continuatoarea Theosophical Society ale carei baze au fost puse de catre Madame Blavatsky . Intre 1919 si 1949 a scris multe lucrari dictate de catre “ maestri ai intelepciunii “ , non oameni din zona Tibetului . A considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut .

    H. P. Blavatsky , ( 1831 – 1891 ) . In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine , o lucrare plina de teorii rasiste , ce spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului .

    Karl Maria Wiligut (Weisthor) , initiat de “ maestrii intelepciunii “ l-a influentat pe seful SS Heinrich Himmler iar Haushofer , initiat si el de diavolii din zona Tibetului , l-a influentat pe Rudolf Hess . Astfel incat Heinrich Himmler si Rudolf Hess au trimis expeditii in Tibet , nu doar sa caute stramosi comuni cu rasa germana ci si … teritoriul de sub pamant Shambhala , de unde vin acesti maestrii .

    Prea multe descrieri ale acestor “ maestrii “ nu avem . Totusi , in 1947 , inainte de a muri , Aleister Crowley ( 1875 – 1947 , maestru mason si bisexual ) a lasat o schita a infatisarii unui astfel de “ sef secret “ : arata aidoma unui asa zis extraterestru . Si ne amintim ca odata cu aparitia si raspandirea organizatiilor Theosophical Society a inceput o explozie de literatura SF despre alien . De asemenea UFO . Analistii fenomenului sunt de acord ca lucrarile lui Bailey, Rudolf Steiner ( Thule Society din Germania , alta “ fiica “ a Theosophical Society , care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler … ) si ale Theosophy-ei in general au influentat crearea “ religiilor “ UFO , inclusiv Order of the Solar Temple .
    Pe noi invatatura ORTODOXA ne invata ca „ extraterestrii „ sunt diavolii din vazduh , iar faptul ca aceeasi initiatori ai nebuniei UFO exprimau limpede in scrierile lor ca il considera pe lucifer ca dumnezeu lor , nu face decat sa confirme acest lucru . Sa nu ne miram deci ca asistam la o explozie fara precedent a acestui subiect in mass-media . PAPUSARII merg ca si alta data la doua capete :

    Henry Kissinger , la conferinta Bilderberg Group din Evian, Franta, 1991 , spunea :

    “ Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea [referindu-se la protestele din 1991]. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa , o invazie extraterestra, sau de ordin terorist , fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial. “

    Iar pentru cine nu se sperie li se ofera varianta Vaticanului ce declara ca extraterestrii sunt fratii nostrii … Tot Sfintii Parinti ne spun ca in vremurile din urma dracii vor umbla pe pamant . Prezentandu-i ca extraterestrii , oamenii vor fi astfel mai putin suspiciosi . Iar pregatirea mentala se face de la varste fragede . Urmariti desenele animate pentru copii marca Cartoon Network , pline de astfel de personaje …

    http://saccsiv.weblog.ro/2008-08-18/478417/New-Age-si-NOUA-ORDINE-MONDIALA.html

  2. In legarura cu „Guvernul britanic vrea sa infiinteze o baza de date … „

    Londra ancheteaza “un complot terorist de proportii” :

    http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-16&id=14414

    Deci reteta deja clasica : bau – bau terorist , apoi supravegere , adica in mic ceea ce s-a inceput in mare la 11.09.2001 :

    War on Terrorism

    USA PATRIOT Act

    http://saccsiv.weblog.ro/2008-08-13/471515/11-09-2001——si-lumea-s-a-schimbat.html

    Ceea ce va conduce la necesitatea semnului 666 :

    http://saccsiv.weblog.ro/2008-08-13/471668/CIPURI-%2C-IMPLANTURI-%2C-666-%2C-SEMNUL-FIAREI—.html

    Toate se leaga fratii mei , toate se leaga …

  3. Bancherii vor sancţionarea penală a celor care denigrează băncile

    Îngrijoraţi de zvonurile care au apărut în ultima vreme despre situaţia instituţiilor bancare, aceştia cer sancţiuni penale pentru cei care le denigrează.

    “Banca Naţională este întrutotul de acord ca este nevoie de un asemenea demers, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este de acord să bage în Codul Penal o prevedere care să incrimineze fapta de denigrare a unei instituţii de credit”, a declarat Radu Gheţea, preşedintele ARB.

    http://www.realitatea.net/bancherii-vor-sanctionarea-penala-a-celor-care-denigreaza-bancile_367706.html

  4. Interesanta faza cu “denigrarea”.Probabil ca vor “sanctiona” si acele pasaje care se refera la camatarie din Sf.Scriptura sau din scrierile Sf.Parinti.
    Deci, daca vrei sa faci o carte cu caracter teologic despre camataria Bancilor care, realmente este interzisa de Canoanele Bisericii ( a se vedea Canoanele B.O.R de Arhim.Floca), s-ar putea sa ai o mare surpriza cu aroma “penala”. :)) Si asta vine si pe incercarea de cenzurare a blogurilor.
    Simtitm ca le e frica celor bogati in cartoane, pierd controlul..
    Sa nu ne lasam dusi..
    Cea mai buna palma, asa cum zicea si Pr.Iustin Parvu, mai putin credite, mai putine apelari la banci si la sistemele lor de control 9buletine electronice si alte alea..)

  5. Pingback: Război întru Cuvânt » Reprezentatul Bisericii Greciei “inchina” Ortodoxia Papalitatii
  6. Sa nu uitam ca rugaciunea ,crucea si numele Mantuitorului nostru Iisus Hristos sunt armele sfintilor . Sa nu pregetam sa invatam sa le folosim cu indemanare si smerita cugetare . Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa nu ne lasam de draga noastra Ortodoxie , asa cum ne-a lasat-o Mantuitorul si sfintii in frunte cu Maica Domnului.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare