Vracii crizei mondiale (Noutati 10 nov. 2008)

10-11-2008 4 minute Sublinieri

vraci.jpg

  • Ziua:

Vracii crizei mondiale
Liderii celor mai importante 20 de natiuni se intrunesc pe 15 noiembrie, la Washington, pentru a stabili directia in care o va lua lumea * Propunerile care se vehiculeaza miros a socialism si il au ca principal promotor pe presedintele Frantei * Printre ideile “tovarasului” Sarkozy (foto) se numara nationalizarea principalelor companii industriale din UE, rol sporit pentru Banca Mondiala si FMI, desfiintarea paradisurilor fiscale, controlul fondurilor de investitii si al agentiilor de rating
Presedintele Frantei a fost felicitat de Martin Schultz, liderul socialist european, care i-a urat “bun venit printre noi”, si de Hugo Chavez, care l-a numit “tovaras care se apropie de socialism” * Gordon Brown, laudat pentru salvarea finantelor mon­diale, primul care a trecut la nationa­lizarea unor banci in Marea Britanie, il sustine pe Sarkozy * Bush a declarat ca SUA vor colabora cu celelalte natiuni pentru depasirea situatiei, dar se opun oricarei ingradiri a libertatii comertului * Criza financiara este o ocazie nespe­rata pentru FMI sa-si plaseze banii si sa isi recapete influenta * La Washington vor incerca sa salveze capitalismul lideri ca Hu Jintao sau Putin, adeptii capitalismului de stat, sau promotori ai nationalizarii economiei, precum presedintii Argentinei si Braziliei

Inainte si dupa Obama:

Dan Pavel, analist si consultant politic, un alt profet fara de voie al semnificatiei alegerii lui Obama in fruntea SUA: “Dupa recentele alegeri prezidentiale din SUA, lumea nu va mai fi la fel. Vom imparti istoria Americii si a lumii conform criteriului cronologic (si logic) “inainte si dupa Obama”. Asa cum am facut-o si cu “inainte sau dupa 9/11”. Sau, pastrand proportiile, asa cum istoria omenirii a fost impartita conform criteriului cronologic (cultural, teologic, logic) “inainte de Christos, dupa Christos” (BC, AC) (!!!!). […] Nu-mi aduc aminte ca in istoria Americii sa fi existat asemenea manifestari de entuziasm dupa anuntarea rezultatului alegerii presedintelui, precum acelea care au avut loc in mai multe orase americane. Daca intelepciunea si pragmatismul lui Obama vor fi pe masura charismei sale, America va renaste. Daca puterea sa va fi pe masura fisei postului – cel mai puternic om de pe planeta – America va iesi din actuala criza. Iar din actuala criza va rezulta o noua epoca de prosperitate, poate in sfarsit una globala. Sunt atatia de “daca” in ecuatie incat iti dai seama ca traim din nou intr-o epoca in care oamenii au simultan temeri apocaliptice si sperante milenariste. O epoca in care oamenii vad intr-un politician ales chiar “Alesul”. Oare a venit din nou sfarsitul lumii?”

Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti

Ierusalim: Bataie cu pumni si Evanghelii intre preotii Bisericii Sfantului Mormant (iata ce bunavointa manifestata prin pumni si palme au fata de ortodocsi cei socotiti de oficialii BOR ca si “frati” de credinta, in dispretul Sfintilor Parinti – monofizitii)

Vom avea prima minicentrala nucleara

  • NEWSIN:

Barack Obama, preşedintele aşteptat ca un Mesia pe toate fronturile
Redresarea economiei, pacea în Orientul Mijlociu, salvarea planetei ameninţată de încălzirea climatică, lupta împotriva foametei: preşedintele american ales Barack Obama este aşteptat ca un Mesia pe toate fronturile, subliniază experţii, care afişează totuşi un oarecare optimism, relatează AFP.

“Având în vedere amploarea, niciun muritor, chiar şi în stare de graţie, nu poate satisface nivelul aşteptărilor”, spune Geoffrey Garrett, directorul Centrului de studii americane la Universitatea din Sydney. “Totuşi, să ne imaginăm că îndeplineşte 50% sau 75% din aşteptări, ar fi oricum ceva extraordinar. Şi cred că este capabil”, a subliniat el. Intrat în istorie ca primul preşedinte de culoare al SUA, Obama va moşteni o serie de probleme internaţionale de o amploare inedită. Statele Unite, şi lumea întreagă odată cu ele, trec prin cea mai gravă criză financiară de la cea din 1929, în timp ce ţara este implicată în două războaie.

Însă Obama, al cărui tată era kenyan, şi-ar putea îndrepta atenţia şi spre Africa, unde mulţi lideri l-au invitat să contribue la stabilitarea continentului marcat de multe conflicte. “Victoria dumneavoastră dă speranţă persoanelor care aspiră la zorii păcii, la unitate şi progres”, i-a scris Joseph Kabila, preşedintele RD Congo. De asemenea, Obama va trebui să se confrunte şi cu situaţia din Orientul Mijlociu, unde liderul palestinian Mahmoud Abbas a cerut săptămâna aceasta accelerarea eforturilor de pace. Solicitat pe toate fronturile, Obama a primit un număr impresionant de doleanţe, unele cu semnificaţia unor mesaj în sticlă. Directorul general al Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură, Jacques Diouf, i-a cerut să facă din lupta împotriva foametei una dintre priorităţile aale, găzduind un summit mondial pe această temă în primul semestru al lui 2009. “SUA vor trebui ca în primul semestru al lui 2009 să-şi asume un rol-cheie în organizarea unui summit mondial pentru securitatrea alimentară”, a spus el. “Obama beneficiază de o bunăvoinţă pe plan internaţional de care poate profita în primele şase sau 12 luni, apoi va trebui să prezinte rezultate în materie de politică externă”, notează Alan Dupont, de la Centrul de studii strategice al Universităţii din Sydney. “Speranţele pe care le-a trezit sunt atât de mari, încât dezamăgirea va fi inamicul său încă din prima zi”, a scris Laurent Joffrin, directorul cotidianului Liberation. Însă el se întreabă în legătură cu amploarea misiunilor ce îl aşteaptă pe viitorul locatar de la Casa Albă. “Oare omul va fi la înălţimea destinului său?”.

Criza financiară oferă ocazia unică de a construi o societate cu adevărat globală, consideră Brown

Criza financiară mondială le oferă liderilor lumii şansa unică de a crea o societate cu adevărat globală, consideră premierul britanic Gordon Brown, transmite Reuters. Potrivit textului unui discurs pe care îl va susţine luni seară, la banchetul anual organizat de primarul Londrei, Brown, care a făcut apel la reformarea instituţiilor financiare internaţionale, va spune că Marea Britanie, Statele Unite şi Europa sunt esenţiale pentru o nouă ordine mondială…

“Numai în această epocă globală este în puterea noastră să ne unim, astfel încât anul 2008 să fie reţinut nu numai din cauza crizei financiare care a lovit întreaga lume, ci şi datorită rezistenţei şi optimismului cu care am înfruntat, suportat şi învins furtuna”, va declara Brown în discursul de luni seara. “(…) Şi dacă învăţăm din experienţa noastră de a transforma unitatea scopului în unitatea acţiunii, putem profita de acest moment de schimbare în lume pentru a crea o societate cu adevărat globală”, continuă discursul. Potrivit unui rezumat al discursului dat publicităţii de biroul premierului, Brown va prezenta cinci provocări ale lumii actuale: terorismul, extremismul şi necesitatea de a readuce încrederea în democraţie, economia globală, încălzirea climatică, mecanisme pentru a reconstrui statele după conflicte şi atingerea obiectivelor în lupta împotriva sărăciei şi a bolilor.

Brown va mai discuta despre cinci etape de abordare a economiei, începând cu recapitalizarea băncilor, pentru a putea acorda din nou credite familiilor şi firmelor, şi cu o mai bună coordonare internaţională a politicilor financiare şi monetare. Brown îşi va exprima dorinţa de a pune în aplicare o acţiune imediată pentru a opri extinderea crizei financiare în statele medii, prin noi facilităţi acordate de Fondul Monetar Internaţional, acorduri pentru politica globală comercială şi reformarea sistemului financiar global.

“Mesajul meu este acela că trebuie să fim: internaţionalişti, nu protecţionişti; intervenţionişti, nu neutri; progresivi, nu reactivi şi să privim spre viitor, nu să se panicăm din cauza evenimentelor. Putem să profităm de acest moment şi să construim o societate cu adevărat globală”, va declarat luni premierul britanic Gordon Brown.

  • Gandul:

Nu dai telefon cât eşti viu, rămâi fără organe mort

Show-urile tv americane i-au deschis calea lui Obama / Karl Rove, fostul strateg al lui Bush, consideră că familia din serialul „The Cosby Show” a fost, timp de mai mulţi ani, „prima familie a americanilor”

Alianţa Familiilor din România, satisfacuta de rezultatele referendumurilor constitutionale din SUA

Înţelepciunea Uniunii Europene: subvenţii pentru tutun în paralel cu accize şi campanii anti-fumat

  • Bataiosu:

Pentagonul a primit, in secret, autorizatie sa lanseze raiduri in 15 state inca din 2004

UE se pregateste sa ia fata USA?

„Holograma“ CNN, o simpla imagine 2D

Maica Gavrilia Papaiannis

Un film pe care abia aştept să-l văd


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Vracii crizei mondiale (Noutati 10 nov. 2008)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INCATUSAREA IN SISTEM: In curand va fi interzisa incalzirea cu lemne sau carbuni

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare