TRECUTUL DIN CARE NU INVATAM NIMIC SI DRUMUL CATRE TOTALITARISM (Noutati 9 ianuarie 2009)

9-01-2009 1 minut Sublinieri

acf153.jpg

– Una din rarele tresariri de luciditate ale lui Th. Baconski (oricum, nici asta pana la capat, pentru ca, precum un nedezmintit sclav fericit, vede o “unica mangaiere” in “consensul anticriza” al statelor mari… dovada ca nici macar Domnia sa, ca un intelectual “veritabil”, nu invata nimic din lectiile istoriei, ca din cele ale Predaniei, de mult abandonate, nici nu mai are rost sa ne facem iluzii, desi avem de-a face cu un teolog si fondator al Fundatiei Anastasia), din care merita sa luam aminte si sa retinem:

“„Ştiţi care e contrariul gândirii?” – „Gândirea pozitivă!” Această glumă sugerează că nu doar capitalismul e chestionat odată cu actuala criză economico-financiară, ci şi ticul publicitar de a prezenta lucrurile în roz, de parcă lumea ar fi etern perfectibilă, iar locuitorii săi, abonaţi la o fericire garantată. (…) Lecţiile trecutului ne arată că orice „nou aranjament” geopolitic s-a obţinut la masa tratativelor de pace, după războaie îndeobşte dezastruoase. Secolul XX a încasat porţia lui, oribilă, de atrocităţi. Secolul XXI musteşte de riscuri specifice faptului că nu învăţăm nimic din suferinţele generaţiilor anterioare. Ni se pare că semenii noştri deposedaţi, persecutaţi sau asasinaţi până nu demult au avut un soi de ghinion irepetabil, care nu ne priveşte. Sperăm că noi am scăpat şi că viitorul e luminos. Un clar exemplu de gândire pozitivă”. (a propos de asta, vezi: O, generatie rasfatata!)

Parlamentul European: Drumul catre totalitarism

Carnagiul din Gaza – criminal şi abject (Michel Warschawski)

Parintele Rafail Noica – “50+1 cuvinte de invatatura duhovniceasca”

Constantin Noica – “Scrisoare catre Rafail”


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “TRECUTUL DIN CARE NU INVATAM NIMIC SI DRUMUL CATRE TOTALITARISM (Noutati 9 ianuarie 2009)

  1. Multumesc… si nu atat pentru mine cat pentru voi, caci este nevoie de repere. Iar link-urile girate fiind de RAZBOI INTRU CUVANT dau imaginea complicitatii. Coperta cartii trucata in acel fel si articolul construit in cel mai desavarsit chip al delatiunii staliniste m-au facut sa imi ies din pepeni, mai ales ca precum un tablou, stilul indica autorul. Iertati-mi si mie rautatea, cand sunt rau uit ca toti suntem pacatosi.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare