Colaps programat la Cantacuzino/ “STUDII” PREGATITOARE PENTRU IMPLANTAREA CIPURILOR! / Sucuri “naturale” cancerigene / Cine cultiva OMG in Romania? (STIRI BIOETICA 28.02.-02.03. 2010)

2-03-2010 4 minute Sublinieri

Institutul Cantacuzino a fost îngropat de propria conducere. Nu mai produce vaccin, pentru ca şefii au… uitat să depună o simplă cerere. Aceiaşi şefi care, imediat după instalare, au anulat licitaţii şi au dat contracte, direct, unor firme abia înfiinţate. Totul la preţuri umflate de câteva ori. Corpul de control al primului ministru investighează deja achiziţiile, lovite de… pandemie, din Institutul Cantacuzino. Linia de producţie de la Cantacuzino trebuia reautorizată anul trecut, la jumătatea lui decembrie. Anul trecut, în septembrie, s-a schimbat conducerea Institutului. Director general a fost numit Radu Iordăchel iar în Consiliul de Administraţie a intrat Alexandru Rafila, fostul consilier al ministrului Bazac. Prima măsură: au fost anulate licitaţiile organizate de fosta conducere sub pretextul că ar fi ilegale. Şi tot o dată cu noua conducere, au început şi epurările: şefii, contabilii au fost daţi afară, dar nu oricum. Li s-a facut plângere penală, si licitaţiile au fost tinute la secret. Potrivit actelor oficiale, una dintre licitaţiile anulate cuprindea 5 milioane de seringi, adică una pentru fiecare vaccin pandemic, la preţul de 0,20 lei bucata. Achiziţia reluată a adus seringa la 0,59 lei. 4,2 milioane de lei au intrat în conturile unei firme fără experienţă, înfiinţate parcă special pentru gripa porcină, cu doar şase luni înainte de licitaţie. Aceeaşi soartă au avut-o şi licitaţiile pentru fiole sau cartoane, tot pentru gripa AH1N1.

Paradoxal, Institutul Cantacuzino nu e deloc sărac. A primit în 2007, 8,5 milioane de euro de la Banca Mondială – pentru modernizarea şi creşterea producţiei. Multe echipamente au fost deja cumpărate. Doar că zac în curtea institutului. “Până acum, s-au cumpărat echipamentele pentru linia de producţie, fiolare, ambalare; urmează să se finalizeze proiectarea şi lucrările pentru reabilitarea zonei de producţie.( …) Durata proiectului a fost prelungită până pe 31 decembrie 2010” spun oficialii de la Banca Mondială. Sunt angajaţi care cred că actuala conducere intenţionează să aducă institutul în faliment. Pentru terenul generos pe care îl deţine, de 20 de hectare, şi pentru câştigul companiilor farmaceutice, care ar putea aduce medicamente din import, la preţuri mai mari. Conducerea institutului nu a dorit să ne ofere un punct de vedere.

Unul din patru germani se declara de acord cu implantarea unui microcip in corp, daca se dovedeste ca acesta aduce avantaje concrete, potrivit unui sondaj citat de AFP. Studiul, efectuat de BITKOM – un grup de lobby pentru industria IT – isi propune sa arate ritmul in care se reduce decalajul dintre viata reala si cea virtuala, una dintre principalele teme ale targului CeBIT. Pe ansamblu, 23% dintre cele 1.000 de persoane chestionate spun ca ar fi pregatite sa-si insereze un cip sub piele, “pentru anumite beneficii“. Unul din sase respondenti (16%) afirma ca ar accepta un implant pentru a permite serviciilor de urgenta sa-l salveze mai rapid, in cazul unui incendiu sau al unui accident. 5% dintre intervievati declara ca sunt pregatiti sa recurga la un implant pentru a face shopping mai usor. Si totusi, 72% afirma ca nu vor accepta niciodata, “pentru niciun motiv”, implanturi electronice in corpurile lor. CeBIT, cel mai mare targ dedicat industriei high-tech, isi deschide portile marti. In total, 4.157 de firme din 68 de tari isi vor prezenta cele mai noi gadgeturi, cu trei la suta mai putine decat anul trecut.

Sucurile de fructe consumate de milioane de copii din mai multe state europene ar putea conţine o substanţă cancerigenă, au avertizat oamenii de ştiinţă danezi. Aceştia au descoperit în băutură un nivel ridicat de antimoniu, substanţă care în cantităţi mari poate fi mortală. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că sucurile analizate conţin, în medie, o cantitate de antimoniu de 2,5 ori mai mare decât cea permisă. Oamenii de ştiinţă cred că substanţa dăunătoare provine de la sticlele în care sunt îmbuteliate sucurile. Substanţa descoperită în sucuri poate provoca probleme la nivelul plămânilor şi al inimii, informează Daily Mail. Studiul cercetătorilor danezi ridică semne de întrebare referitoare la sănătatea a milioane de copii din întreaga Europă, motiv pentru care au dispus începerea unei anchete. Oamenii de ştiinţă nu au făcut publice numele companiilor producătoare ale sucurilor ce conţin substanţe dăunătoare. “Deşi concentraţia de antimoniu descoperită în sucuri depăşeşte cu mult limita normală, nici o măsură legală nu a fost luată până în prezent. Asta pentru că nu există legi pentru astfel de cazuri”, a declarat Claus Hansen. Cercetătorii au studiat 42 de tipuri de suc (de coacăze, căpşuni, zmeură şi cireşe amare) din state precum Danemarca, Scoţia şi Grecia.


1.000 de hectare de porumb modificat genetic au fost cultivate anul trecut în Insula Mare a Brăilei de omul de afaceri Culiţă Tărâţă. Judeţele Brăila, Călăraşi, Arad, Teleorman şi Giurgiu sunt în topul zonelor în care se cultivă organisme modificate genetic (OMG). Din cele 3.000 de hectare de porumb modificat genetic care au fost cultivate în 2009 în România, peste 1.000 aparţin omului de afaceri Culiţă Tărâţă. „Am 1.000 de hectare cultivate. Totul e înregistrat la UE, de la cultură până la consum. Sunt culturi acceptate în UE. Am fost în toată lumea şi, din întâlnirile mele cu agronomii, pot să vă spun că sunt sigure pentru consum”, a spus omul de afaceri. El a precizat că recoltele sale au fost exportate în Siria pentru a fi folosite ca furaje pentru animale. „Cea mai mare parte a porumbului ameliorat genetic este pentru furajarea animalelor. Dar îl putem mânca şi noi fără nicio problemă. Nu ne creşte nasul de la el. Eu îl cultiv şi îl şi mănânc“, a spus omul de afaceri. Un alt mare producător este Cătălin Corbea, afacerist, dar şi primar în localitatea Prundu, din judeţul Giurgiu, acolo unde el cultivă aproape 300 de hectare. În România sunt înregistraţi peste 50 de cultivatori de OMG, suprafeţele cele mai întinse înregistrându-se în judeţele Brăila, Călăraşi, Arad, Teleorman şi Giurgiu. Recolta de anul trecut a fost de 27.000 de tone, cea mai mare parte luând calea exportului, restul fiind folosit pentru furajarea animalelor. În 2008, suprafaţa cultivată a fost de două ori mai mare ca anul trecut. Din 2007, România nu mai are voie să producă soia modificată, însă anul trecut a importat peste 23.000 de tone.

Fostul director din Ministerul Agriculturii, Nicolae Hristea, acum director executiv al Agrobiotechrom, susţine la rândul lui extinderea OMG. Asociaţia pe care o conduce are printre membrii fondatori şi compania Monsanto, producătorul internaţional de seminţe de porumb transgenic.Sunt atâţia chinezi şi americani care consumă porumb modificat şi nu se mai vaită. Eu nu am auzit să existe vreun caz în lume de om care a murit după ce a consumat porumb MON 810″, declară el.

Unii dintre biologi susţin însă că sănătatea oamenilor ar putea fi pusă în pericol în urma consumului de OMG-uri. Un studiu recent, făcut de Gilles-Eric Seralini, profesor la Institutul de Biologie al Universităţii din Caen, Franţa, pe şoarecii de laborator, a arătat că, după numai câteva luni de la consum, au apărut boli de ficat şi de rinichi din cauza pesticidelor conţinute. „Dacă studiul este valid la şoarecii de laborator, atunci şi la oameni ar putea apărea aceleaşi efecte dacă ar consuma organisme modificate genetic. Este însă o mare controversă în jurul acestor plante transgenice”, a spus Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Furaje modificate, vândute ciobanilor

Directivele europene prevăd ca doar pentru produsele care sunt cultivate ca OMG-uri să se specifice acest lucru pe etichetă, nu şi pentru derivate cum e cazul celor provenite de la animale hrănite cu cereale modificate. „Eu am vândut la ciobanii care au venit la mine şi mi-au cerut. Am dat şi la Avicola, dar şi la alte societăţi pe care nu mi le mai amintesc acum”, a explicat Lucian Popovici, producător din Călugăreni, judeţul Arad. Lanţul OMG-urilor se continuă în magazine unde ajung ouăle, carnea şi laptele provenite de la animalele astfel furajate. Întrucât produsele nu sunt etichetate ca atare, consumatorul nu ştie ce cumpără.

Este adevărat că legea nu impune operatorilor economici să treacă pe etichetă menţiunea că un anumit produs provine de la animale hrănite cu OMG-uri, dar orice om are dreptul să fie informat cu privire la ceea ce consumă. Trebuie să-i fie respectat dreptul la alegere”, a explicat Mencinicopschi.

Porumbul mutant contaminează

Ion Toncea, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, semnalează o altă problemă legată de cultivarea OMG-urilor. „Porumbul modificat genetic îl contaminează şi pe cel convenţional, şi pe cel ecologic, prin polenul purtat de vânt, dar şi de albine. Mai ales că distanţa dintre loturi la noi e de doar 200 de metri şi nu de cinci kilometri ca în alte ţări”, a explicat Toncea. El a adăugat că, în cazul în care se produce o contaminare foarte mare, pot exista pierderi pentru cultivatorii ecologici, care nu-şi mai pot exporta marfa. […]


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Colaps programat la Cantacuzino/ “STUDII” PREGATITOARE PENTRU IMPLANTAREA CIPURILOR! / Sucuri “naturale” cancerigene / Cine cultiva OMG in Romania? (STIRI BIOETICA 28.02.-02.03. 2010)

  1. Bill Gates told a recent TED conference, an organization which is sponsored by one of the largest toxic waste polluters on the planet, that vaccines need to be used to reduce world population figures in order to solve global warming and lower CO2 emissions.

    Stating that the global population was heading towards 9 billion, Gates said, “If we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services (abortion), we could lower that by perhaps 10 or 15 per cent.”

    http://www.prisonplanet.com/bill-gates-use-vaccines-to-lower-population.html

  2. În ceea ce piveşte acceptarea cipurilor la noi, procentul celor care o s-o facă va fi echivalent cu al celor ce şi-au administrat acel vaccin împotriva aşa zisei gripe porcine. Dacă nu şi mai mare. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu să nu fie aşa!

  3. 1. Va dati seama ca este in sine gravissim ca ei fac deja sondaje pentru asa ceva si nici nu sunt secrete, ca sa testeze “starea de spirit” a populatiei si sa-si adecveze strategiile. Dar, la fel ca in toate celelalte cazuri, nimeni nu vede nimic, nu gandeste sau nu spune nimic. Ei isi vad nestingheriti de plan, fac totul din ce in ce mai pe fata, iar noi radem si dormim, amagindu-ne ca “poate totusi nu se va intampla atat de curand”, ca sunt numai “teorii ale conspiratiei”, ale unor oameni bolnavi sau cu prea multa imaginatie. La fel ca in preajma instaurarii comunismului bolsevic sau a inceputului razboiului, nimeni nu crede ca tragedia este cu putinta si ca ne va privi direct si personal si preferam sa ne amagim ca totul este, in linii mari, ok si viata decurge normal.

    Acelasi lucru si referitor la celelalte planuri evident de decimare a populatiei, care la noi in tara sunt printre cele mai avansate, practic noi suntem avangarda pentru toate nenorocirile, aici se piloteaza toate formele de genocid mascat sau de neo-totalitarism. Nu ne dam seama ce inseamna pentru noi si copiii nostri ceea ce se face acum cu organismele modificate genetic pe care le vom ingera vrand sau nevrand, cu otrava initium difuzata pe scara larga in culturile de legume, cu pulverizarea continua de chemtrails din avioane. Ziarele sau televiziunile, chiar daca mai trateaza din cand in cand, printre altele, cate un astfel de subiect, il abandoneaza repede, ca pe un fapt divers oarecare: de parca, de pilda, sanatatea lui Traian Basescu e mai importanta decat sanatatea si viata unui intreg popor sau de parca este o mare problema existentiala pentru noi cine a mai plecat din PSD, ce a mai declarat Elena Udrea sau altele de acelasi fel…

    2. Implantarea cipurilor se va face dupa ce populatia lumii oricum va fi redusa drastic, dupa anii cumpliti de razboi, foamete, cutremure si boli devastatoare (toate profetite deja, le gasim inclusiv in Apocalipsa) si cand lumea intreaga va sta sub semnul maximei disperari, iar implantul cu cip (care va insemna simultan si o recunoastere constienta a lui Antihrist ca Dumnezeu) va fi prezentata ca SINGURA solutie. Iar atunci procentul va atinge, probabil, undeva pe la 98-99%. Acum, cand nimeni si nimic nu te constrange sau nu te ameninta, cand ai de toate si esti linistit, evident ca nu ai motive sa experimentezi cea periculos. Numai cei mai spalati pe creier se gandesc la “beneficii”. Dar DE FRICA si FOAME, atunci cand nu vor mai putea cumpara nimic altfel si nu vor mai putea trai… e limpede ca situatia se rastoarna radical. S-a vazut, la o scara mica, ce a putut face frica din romani numai cand s-a declansat isteria mediatica mincinoasa in jurul mortii lui Tecuceanu. Experiment de succes!

  4. In America nu-i obliga sa scrie pe etichete care produse sunt modificate genetic. In Uniunea Europeana, macar sunt reguli stricte si sunt obligati sa scrie pe etichete care sunt modificate genetic si care nu. Din pacate la noi in tara, se respecte numai directivele europene care nu ne avantajeaza, nu si cele care ar fi spre binele nostru. Spun aceasta, deoarece, in Romania nu cred ca-i verifica nimeni. Mi-am facut timp de cateva ori si m-am uitat pe toate ( la fiecare ambalaj diferit) pachetele de faina de malai din mai multe magazine. Pe nici unul nu scria daca provine din porumb modificat genetic sau nu. Nici pe ambalajele de la pop corn. Doar la soia am vazut la cateva ca scria ca este soia nemodificata genetic, dar pe celelalte(pe care nu scria nimic, ma gandesc ca era modificata) dar nu se specifica. Deci, desi legislatia europeana este clara si in celelalte tari se aplica foarte strict ( stiu sigur, ca am stat o perioada buna acolo), in Romania nici nu se aplica si nici nu verifica nimeni acest lucru, de asta isi permita sa faca ceea ce fac.

  5. Fratilor admini vedeti si verificati ce se intampla in Bucuresti si e ingrijorator:

    Taranii romani,mare majoritate crestini ortodocsi cu frica de Dumnezeu si dragoste de aproapele nu mai pot sa ajunga in piete sa isi vanda produsele naturale pe care le muncesc cum pot si a caror munca e binecuvantata de Dumnezeu.

    Multe piete au fost “modernizate” adica taranii nu mai sunt lasati sa isi vanda marfa decat la taraba care se pare e foarte scumpa de inchiriat.
    Erau multi tarani batrani si batrane care abia aveau bani sa traiasca cu ce mai vindeau in piata din gosporadia lor: niste rosii,niste urzici,niste flori,niste fasole etc fiecare ce avea.

    In schimb hiper marketurile,super marketurile si mallurile au aparut din belsug hrana de acolo nu prea stiu cum e de sanatoasa si pretul e de obicei mai ridicat ca la tarani.
    Eu vorbesc ca exemple concrete de ce s-a intamplat cu piata Gorjului si piata Veteranilor din Militari si cu Piata Progresul de langa Eroii Revolutiei.

    Ar fi util sa se faca o ancheta jurnalistica sa se vada cine sunt patronii acestor hiper marketuri,super marketuri si malluri cine stie ce se mai gaseste.

  6. @admin:

    referitor la punctul 2 (implantul) sa notam ca exista alternative pentru cei ce nu doresc cip implantat sub piele. si anume solutia tatuajului, verificata si asta deja.
    solutie care s-ar putea sa prinda foarte bine pe un anumit segment de populatie, if you know what I mean.

  7. @mihailt: welcome to the real world.
    treaba cu exilarea, mai mult sau mai putin fortata, a taranilor din piete se intampla de ceva cincinale deja. cand nu e legea impotriva micului producator apai e cineva si mai puternic: mafia pietelor.

    cat despre supermarket-uri, in genere proprietarii sunt multinationale. practicile murdare ale acestora au fost semnalate de nenumarate ori (inclusiv cu scandal in mass media). produse expirate sau de origine dubioasa; un pret la raft, altul la casa; fortarea furnizorilor catre preturi infime (in pierdere practic); adaosuri uriase s.a.m.d.
    oricum, nu recomand sa ti cumperi produse alimentare de la supermarket – e cam sinucidere curata.

  8. inca o stire care ma pune pe ganduri:

    Skinput: gadgetul care transforma pielea in touchscreen:

    http://smartwoman.hotnews.ro/video-skinput-gadgetul-care-transforma-pielea-in-touchscreen.html

  9. Fara prea mare legatura cu subiectele de aici mi-a tunat si mie o comparatie.

    M-am gandit asa, in teacat la niste asemanari si deosebiri intre modelul omului nou spre care tindea marxismul si modelul omului nou al globalinsarii

    Unul e crispat, intunecat,impietrit, crancen, cenusiu celalalt trebuie sa zambeasca frumos ambii ascund sub expreii diferite o constiinta stambata de concesii si cedari, lasitate si frica.

    Unul nu isi justifica castigul nedrept in nici un fel, pentru ca simplu i se cuvine, celalalt il justifica prin scoaterea in evidenta a “deficientelor” de reintegrare educativa a celor din jur. Ambii folosesc metode marsave de parvenire, ambii fac temenele unui cult al muncii, de pe pozitii ingrate de cistig nedemn. Ambii isi depasesc deontologia profesionala prin turnatorie si vanatoare de vrajitoare.

    Unul are pretentii bolnavicioase de controlul social prin constringere, celalalt foloseste persuasiunea, consensul, manipularea abjecta cu pretentii de pisicologie sau manipularea mediatica. Ambii urasc libertatea omului pentru ca ei la randul lor nu sunt liberi fiind prizonierii unei mentalitati de jungla unde ei cred ca cel mai mare este cel care il inghite pe cel mai mic. Adevarat in lumea lor. In realitate este o iluzie, pentru ca adevarul este ca cei rai prin propriile lo cai rele cad.

    Unul are fata de trecutul istoric o atitudine oportunista, inaintasii fiind un fel de urcus din treapta in treapta pina la afirmarea LUI, celalat are o atitudine freudiana, tecutul istoric il complexeaza, ii arata cit de pervertit este, deci trebuie blamat, negat, distrus, redus la categoria mitologie. Cind pisica stranuta e de vina….complexul lui Oedip. Electra ar si ea ceva de spus in aceasta emancipare a celui care are dreptul sa fie cel mai complexat.

    Unul se pretinde pur, da legi impotriva viciului si blameaza omul, identificandu-l cu viciul, celalalt tolereaza viciul il legifereaza chiar, apoi il foloseste ca metoda de santaj, vorbind despre toleranta in viciu, impotriva viciatului, in favoarea viciosului. Ambii se cred amorali si ambii identifica omul cu viciul, puscaria sau alternativ santajul fiind corectia pe care o promit.

    Unul pretinde ca nu exista Dumnezeu, celalalt spune ca toate drumurile duc la Dumnezeu. Ambii se substituie Lui Dumnezeu si promit o mantuire en gros pin inregimentarea la mentalitatea de izbavire printr-o formula magica sociala. Ambii au in esenta o conceptie satanica despre salvare prin controlul absolut si aservirea omului la discretia unui sistem.

    Unul se teme de mijloacele mass-media si le restrictioneaza reducind-o la o selectie foarte ingusta de teme propagandistice, celalalt a invatat sa exploateze magia imaginii si a ticluirii sensurilor lumii dupa conceptii proprii. Ambii folosesc imaginea si cuvantul pentru manipulare si formatare de opinie, ambii au in fapt o gama un spectru foarte ingust de toleranta pentru diversitatea de opinie. Daca primul a reusit sa controleze intr-o masura oarecare aceatsa magie , celalat este complet absorbit in ea, contempland-o ca pe un nou idol care incepe din ce in ce mai mult sa aibe o dinamica proprie. Aceatsa dinamica intrinseca, cel de al doilea o va numi-o stiinta, intr-u exces de autoamagire in iluzia de a o stapini. In realitate stapin absolut va fi acest duh cazut al vremii.

  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Wikileaks confirma din nou: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC IN EUROPA
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (UPDATE) Tupeu de comis-voiajor al MONSANTO, care a pecetluit falimentarea agriculturii romanesti: CUM VREA TABARA SA NE BAGE PE GAT ORGANISME MODIFICATE GENETIC (OMG)
  12. Pingback: ARTICOLELE SAPTAMANII: Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica ce sunt, de fapt, OMG-urile (ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC) promovate agresiv de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. JOACA DE-A DUMNEZEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare