“ATUNCI I-AM CONDAMNAT PE TOTI…”/ Romania programata pentru “default”. Saracul plateste!/ CE SENS ARE SANTAJUL EUROPEAN CU “PERICOLUL PT.DEMOCRATIE”?/ Polonia a fost data pe brazda: “vrea” imprumut de la FMI/ IRAN, COREEA, TURCIA – FOCARE MOCNITE/ Antiromanul Tokes impus in mod dubios in conducerea PE, opozantii – redusi la tacere/ DE LA FURTUNI SOLARE PRIMEJDIOASE LA “OMUL-ROBOT” (Stiri 15 – 16 iunie 2010)

17-06-2010 15 minute Sublinieri

The Economist: “Persoanele cu venituri mici plătesc preţul pentru ineficienţa notorie şi corupţia din cadrul Guvernului”

Mii de persoane au format un lanţ uman în zona Parlamentului, în pofida temperaturilor de 37 de grade Celsius şi a nivelului crescut de umiditate în aer, scrie The Economist. Pachetul de austeritate al Guvernului a atras acuzaţii de “genocid social” din partea sindicaliştilor, pensionarilor, mamelor sau altor protestatari. Ceea ce îi solidarizează pe protestatari este faptul că persoanele cu venituri mici par să plătească preţul pentru ineficienţa notorie şi corupţia din cadrul Guvernului, comentează The Economist. Tardiv, Boc le-a cerut miniştrilor săi să diminueze cu un sfert numărul posturilor şi să realinieze salariile în cadrul instituţiilor pe care le conduc. “Dar va fi nevoie de mult mai mult decât atât pentru a schimba o cultură de nepotism, clientelism şi scandaluri privind licitaţii publice. Cu doar o perspectivă de refacere economică lentă, temperatura din străzi s-ar putea menţine periculos lângă punctul de fierbere, până când cei care au câştigat atât de mult în ultimii ani vor fi văzuţi făcând şi ei sacrificii”, comentează publicaţia britanică.

Protestele din Bucureşti, la CNN: “România, noua Grecie?”

  • Gandul:

Vlădescu a privit râzând de după perdea Ku Klux Klanul sindicalist care l-a tras în ţeapă: „Nu mi se par mulţi…”

CTP: Un jaf de partid

E vorba de un simplu jaf – fiindcă nu îi mai dă nimeni cu împrumut, acum PDL jefuieşte pensionarii din pix aşa cum hoţii o fac intrând noaptea peste ei în casă. Şi peste înspăimântător de scurtă vreme, prin mărirea taxelor şi impozitelor, fiecare cetăţean va fi călcat de hoţii de partid şi de stat. Când spuneam că pot să moară mii, chiar zeci de mii de oameni de malnutriţie, frig şi boală, mă gândeam nu doar la amputarea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, ci şi la infernul pe care îl vor declanşa măsurile distructive, disperate, orbeşti ale guvernului “remaiat” Udrea – Băsescu, care urmează inexorabil. Astă-seară, după cum a declarat, d-na Udrea dă o şampanie, probabil din sticla istorică aruncată în mulţime de T. Băsescu după ce a tras un gât din ea în noaptea revelionului 2005, recuperată şi reumplută pentru ocazii festive. Nu cred că va vărsa vreun strop pe podea de sufletul morţilor.

Căci singurul lucru la care te mai poţi gândi după cele întâmplate ieri înăuntrul şi în jurul Parlamentului este numărul răniţilor şi morţilor în rândurile manifestanţilor şi jandarmilor în urma protestelor de stradă din ce în ce mai violente care pot să zguduie România când cuţitul va ajunge la os.

Când se taie tăierile de salarii şi pensii. Ce spune BNR, cum arată prognozele oficiale Cele şase luni vor dura ani buni

Guvernul nu poate anula tăierea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25% peste şase luni, aşa cum a promis când a anunţat aceste măsuri, ci abia în momentul în care economia României va creşte cu peste 5% din PIB, adică abia atunci când statul îşi va permite să le plătească la nivelul de dinaintea tăierii, susţine Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

“România are de redus deficitul bugetar la 4,4% din PIB în 2011. Măsurile de acum, odată inversate, ar aduce problema înapoi, fără a găsi soluţii. Măsurile de acum nu pot fi inversate, atât timp cât creşterea economică nu se reia viguros. (…) O creştere economică viguroasă înseamnă că avansul se situează aproape de potenţial, în jur de 5%. (…) Personal, nu cred că avansul economic se va relua la nivelul potenţial în 2011”, a declarat Croitoru, citat de Mediafax. “Măsurile trebuie menţinute până când economia va permite inversarea lor. Măsurile pot fi inversate, dar trebuie găsite alte soluţii în loc“, a adăugat el.

În timp ce consilierul guvernatorului BNR spune că nu crede că pensiile şi salariile vor fi plătite la nivelul lor de acum, înainte de tăiere, nici anul viitor, conform datelor Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), momentul revenirii pensiilor şi salariilor ar putea fi amânat şi până în 2014, când România ar putea înregistra o creştere economică de 5,2%. Estimarea CNP este inclusă în cea mai recentă prognoză a instituţiei privind evoluţia economică din anii viitori. Nici economiştii de la Banca Mondială (BM) nu sunt mult mai optimişti. Anul viitor, economia României ar putea creşte cu 3,6%, iar în 2012 cu 4,4%, conform unor estimări recente ale BM, care coincid, doar pentru anul viitor, cu cele ale FMI.

Prin reducerea pensiilor cu a şasea parte, a cheltuielilor cu salariile bugetarilor cu un sfert şi prin tăierea subvenţiilor timp de şase luni, Guvernul speră să economisească 3% din PIB, respectiv câte 1,2 miliarde de euro pentru fiecare măsură în parte. Măsurile au fost luate, în locul măririi taxelor, pentru a putea reduce deficitul bugetar, raportul dintre veniturile şi cheltuielile statului, de la peste 9% la sub 6% din PIB.

Şanse mai mari să se revină la pensiile de acum

Economiştii susţin că nu este o surpriză faptul că aceste măsuri vor fi continuate şi anii viitori, sub diverse forme. “Atât poate să ducă economia. Respectivele măsuri sunt până la 1 ianuarie anul viitor în forma aceasta. După aceea se va renunţa, cred eu, la tăierea pensiilor, în timp ce în cazul cheltuielilor cu salariile se va folosi metoda concediului neplătit. Revenirea pensiilor la nivelul de acum ar putea fi posibilă pentru că în acel moment va fi în vigoare noua lege a pensiilor, care prevede scăderea pensiilor mari, pentru că statul va plăti doar în funcţie de cât a fost contribuţia”, a explicat pentru Gândul Ilie Şerbănescu, analist economic. Întrebat dacă se poate considera că Guvernul Boc a minţit când a spus că aceste măsuri sunt doar pentru un semestru, Şerbănescu a declarat, vizibil amuzat: “Sigur că au minţit. N-au mai minţit până acum?“.

Atentie la aceasta mostra de sfidare de nesimtire incredibila (cuvantul “cinism” deja e depasit) venita din partea “pomului laudat” BNR, care, surpriza,… nu considera ca e normal sa fie “solidar” cu statul risipitor, acelasi stat… ale carui politici catastrofale le-a girat si le-a coordonat in permanenta Banca Nationala! Iar daca nu ajunge propriul refuz categoric al “solidaritatii”, atunci este chemata de urgenta in ajutor “mamicuta” BCE, centrul strategic al politicilor de exterminare actuale, ca sa puna la punct Guvernul Romaniei: “Egalitate in taiere sa fie, dar numai pentru catei!”.

Banca Centrala Europeana a avizat negativ propunerea Guvernului roman de a reduce salariile angajatilor Bancii Nationale a Romaniei cu 25%, invocand faptul ca s-ar incalca astfel o regula de baza a bancilor centrale- aceea de a finanta in mod direct deficitul fiscal. Cu toate acestea, Guvernul nu a renuntat la intentie, incercand sa ii forteze pe salariatii BNR sa isi “doneze” un sfert din venit, Statului. Acestia nu sunt insa de acord si spun ca vor refuza semnarea contractelor aditionale. “Nu pot sa imi manifest solidaritatea donand bani unui Guvern insuficient de riguros fiscal”, au declarat pentru HotNews surse din interiorul BNR.

  • Antena3:

Vlădescu: România are nevoie în 2010 de finanţare totală de 8-8,5 miliarde euro

Guvernul Letoniei, nevoit să înapoieze banii obţinuţi din tăierea pensiilor. Se poate şi în România?

Atenţia pieţei se va îndrepta în curând spre spre ţările est-europene şi sunt deja îngrijorări legate de România şi Ungaria, iar lipsa unor reforme semnificative ar putea duce ţările la incapacitate de plată în viitorul nu tocmai îndepărtat, consideră David Karsbol, Chief Economist la Saxo Bank. “Am ajuns acum la punctul în care fiecare bancă din lume mizează pe cât de solide sunt finanţele publice din ţara care garantează pasivele băncii. Acest lucru înseamnă că toţi trebuie să se concentreze pe finanţele publice, lucru care se şi întâmplă”, afirmă Karsbol într-o analiză realizată de bancă. Potrivit analizei, există anumite probleme în Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia şi Spania şi în câteva dintre ţările est-europene, precum România şi Ungaria.“În lipsa oricăror reforme semnificative, care reprezintă totodată o alternativă dificilă, ar trebui să ne aşteptăm la incapacitate de plată (default) în viitorul nu tocmai îndepărtat. Dar chiar dacă una sau mai multe dintre aceste ţări ar eşua şi ar ajunge la restructurarea datoriei, ar trebui ca lucrurile să fie în ordine atâta vreme cât majoritatea ţărilor G10 vor avea finanţe sustenabile. Problema este că nu au”, spune oficialul Saxo Bank.

  • Realitatea.net:

Barroso are o viziune apocaliptică despre UE: Democraţia europeană este în pericol

Democraţia însăşi este în pericol în ţările europene cu probleme grave de deficit bugetar! Avertismentul, poate cel mai grav din cele auzite pînă acum, a fost lansat de însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, Barroso le-ar fi spus săptămâna trecută unor lideri de confederaţii sindicale din Europa că statele din sudul continentului – Grecia, Spania şi Portugalia mai ales – ar putea cădea pradă loviturilor militare şi revoltelor violente provocate de faptul că guvernele acestor ţări riscă să rămînă fără niciun ban.

Barroso a prezentat, potrivit aceluiaşi ziar, o viziune pur şi simplu “apocaliptică” în cazul în care guvernele din statele cu probleme de deficit bugetar renunţă sau refuză să aplice pînă la capăt măsurile de austeritate bugetară, care să le permită să-şi revină economic. Toate cele trei state menţionate – Grecia, Spania şi Portugalia – s-au democratizat abia în anii ’70, după ani grei de dictatură. De altfel, avertismentul-şoc al lui Barroso apare după ce s-a aflat că liderii europeni ar pregăti un pachet de ajutor pentru Spania, pachet de sute de miliarde de euro, asemănător cu cel pentru Grecia. Daily Mail scrie că alte ţări din Uniunea Europeană care se confruntă deja cu proteste legate de măsurile de austeritate sunt Italia, Ungaria şi România, unde salariile din sectorul public urmează să fie reduse cu 25%. Tonul şocant al avertismentului lui Barroso – cunoscut ca un lider optimist şi foarte cumpătat în afirmaţii radicale – subliniază îngrijorarea majoră de la Bruxelles că actuala criză a deficitelor bugetare riscă să ducă nu doar la colapsul monedei euro, ci al Uniunii Europene însăşi şi în primul rând al democraţiilor fragile, mai scrie cotidianul britanic.

(…)

Un eventual faliment al Spaniei ar reprezenta o problemă uriaşă pentru unitatea Uniunii Europene, în condţiile în care această ţară contribuie cu aproape 12% din PIB-ul UE. În comparaţie, Grecia, care a dat atâtea bătăi de cap statelor din zona euro, contribuie la PIB-ul european cu doar 2,5 procente. Marţi, comisarul european pentru economie, Ollie Rehn, a declarat că Cipru, Danemarca şi Finlanda s-au alăturat ţărilor din UE cu deficite bugetare excesive. Rehn a recomandat ca Finlanda să-şi corecteze deficitul bugetar până în 211, Cipru până în 2012, iar Danemarca în 2013. “Intrarea celor trei ţări în rândul statelor care şi au depăşit ţintele pentru deficit bugetar arată gravitatea crizei economice şi fiscale prin care trecem”, a declarat comisarul european, citat de EU Observer.

Comentariul nostru:

Foarte stranie ingrijorarea de ultima ora a marilor oficiali europeni fata de starea democratiei. Mai ales ca e exprimata intr-un moment de relativa acalmie sociala, care nu ar justifica o astfel de atitudine – in Grecia perioada protestelor violente s-a incheiat, totusi, in Spania si Portugalia nu au existat campanii de proteste de aceeasi intensitate. Asadar, pe ce baza un asemenea “prognostic”? Poate ca raspunsul consta in “solutia” cu care se doreste tratarea amenintarii (=dictaturile militare, revoltele): incapatanarea obstinata de a aplica masurile de austeritate. Sa ne aducem aminte ca si presedintele P.E. a avut acelasi discurs in recenta vizita inntreprinsa la noi, cand a laudat guvernul Boc pentru taierile de pensii si salarii.

Dar, cum au aratat unii economisti de Nobel si chiar unii oficiali ai institutiilor supra-nationale, masurile de austeritate nu fac altceva decat sa adanceasca criza economica. Pana la urma, aceste asa-zise masuri de austeritate nu au niciun fel de caracter economic – ele sunt pur politice, metode de inginerie sociala si de control. Prin aceste masuri de austeritate se obtin, ca efecte:

1. slabirea si degradarea suveranitatii statului national luat ca tinta, concomitent cu procesul paralel de intarire a autoritatii centrale europene, tot mai dictatoriala (vezi urmatorul link);

2. prin caracterul lor partial si ne-economic, inrautatirea problemelor economice;

3. supunerea populatiei la o presiune sociala fara precedent (lucru vizibil mai ales in Romania, care e cel mai propice poligon de incercare), inrautatirea problemelor sociale;

4. revolte sociale puternice, anomie, haos…

Asadar, este exact invers: masurile de austeritate (denumire inselatoare) vor duce la tulburari majore care insa nu vor fi finalizate neaparat in dictaturi militare locale (dar e posibil sa fie si exceptii: oare Romania va fi una dintre ele?!) ci in dictatura Comisiei Europene.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au decis luni sa sustina retragerea dreptului de vot in UE pentru statele care incalca in mod repetat limita de deficit bugetar. Franta a acceptat propunerea Germaniei de inasprire a regulilor bugetare chiar daca aceasta va insemna schimbarea Tratatului UE. Presedintele francez a cedat si insistentelor cancelarului Merkel ca o coordonare mai buna a guvernantei economice europene sa implice toti cei 27 de membri UE si nu doar cele 16 state din zona euro, cum sustinea Franta. Nicolas Sarkozy a renuntat in consecinta la propunerea pentru infiintarea unui secretariat in acest scop la nivelul zonei euro, informeaza Mediafax. Totodata, cei doi au cerut G20 sa intensifice eforturile pentru inasprirea reglementarii in sectorul financiar si au anuntat ca vor trimite o scrisoare comuna actualului sef al organizatiei, premierul canadian Stephen Harper, pentru a sustine discutarea unei taxe bancare la nivel mondial si a unui impozit pe tranzactii financiare la un summit programat pentru 26-27 iunie. Liderii statelor UE se vor intalni joi pentru un reuniune de o zi dedicata reglementarilor bugetare si reformelor economice.

  • Hotnews:

Comisia Europeana ar putea lansa procedura de infringement impotriva Bulgariei din cauza deficitului bugetar excesiv

Comisia Europeana ar putea lansa procedura de infringement impotriva Bulgariei din cauza deficitului bugetar excesiv inregistrat in anul 2009, a declarat marti comisarului european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, citat de agentia BTA. Procedura ar putea fi lans ata de indata ce Comisia Europeana obtine date suplimentare referitoare la finantele Bulgariei, a afirmat Olli Rehn, fara a furniza detalii suplimentare. Pe langa Bulgaria, Comisia a recomandat procedura de infringement cauzata de deficitul bugetar excesiv in cazul altor trei state membre ale UE: Danemarca, Finlanda si Cipru. Singurele tari membre UE pentru care nu se intrevede o astfel de procedura sunt Estonia, Luxemburg si Suedia, a mai afirmat comisarului european pentru afaceri economice si monetare.

Oficialii greci si presa locala acuza Moody’s de “miopie” si de “lovituri sub centura” date economiei elene

Ministerul grec al Finantelor a considerat luni fara fundament degradarea de catre agentia de notatie Moody`s a notei Greciei de la “A3” la “Ba1”, care o plaseaza in categoria speculativa pentru un risc de nerambursare a datoriei sale publice. In tonuri mult mai caustice, presa locala scrie ca argumentele reprezentantilor agentiei de rating sunt contradictorii, adaugand ca surse din interiorul Bancii Nationale vorbesc despre o “lovitura sub centura” data economiei elene. “Aceasta degradare nu reflecta cu nimic nici progresele inregistrate in ultimele luni si nici perspectivele deschise pentru insanatosirea bugetara si ameliorarea competitivitatii tarii”, a reactionat Ministerul Finantelor intr-un comunicat la scurt timp dupa anuntul lui Moody`s. Ziarul liberal Kathimerini, citand surse din Banca Nationala a Greciei vorbesc despre o “lovitura sub centura” data economiei elene. Ziarul de stanga Ethnos scrie si el ca Moody`s da explicatii contradictorii cu privire la motivele degradarii ratingului.

Vineri, Strauss Kahn se intalneste cu premierul spaniol Zapatero. FMI vrea sa se convinga ca Spania a inteles urgenta si necesitatea reformelor

FMI: Tensiunile din pietele financiare ar putea afecta relansarea economica mondiala

Polonia vrea un nou imprumut “preventiv” de la FMI. Suma vizata – 20,1 miliarde dolari

Polonia a cerut sa beneficieze din nou de linia de credit de tip preventiv in valoare de 20 de miliarde de dolari care i se acordase deja de Fondul Monetar International (FMI), a precizat marti institutia, transmite Reuters. “Salut interesul autoritatilor poloneze pentru un nou dispozitiv preventiv de un an in cadrul liniei de credit flexibile cu FMI”, a precizat intr-un comunicat directorul general adjunct al Fondului, John Lipsky. Aceasta solicitare pune capat incertitudinilor in ceea ce priveste reinnoirea acestui credit care a expirat in luna mai. Linia de credit urmeaza sa fie aprobata de consiliul de administratie al FMI “la inceputul lunii iulie, a precizat Lipsky. La 29 martie, in contextul unei vizite a directorului general al FMI Dominique Strauss-Kahn la Varsovia, banca centrala a precizat ca tara nu mai avea nevoie de acest lucru, iar Ministerul de Finante a transmis ca ar fi mai bine de a pastra aceste rezerve.

La 2 saptamani de la refuzul Poloniei de a incheia un acord cu FMI, avionul cu aproape intreaga lor conducere, inclusiv seful Bancii Nationale, s-a prabusit la Smolensk... Acum, noul director al Bancii nationale este un slujbas al FMI si… iata ca problema s-a rezolvat.

Bill Gates si Warren Buffet cer miliardarilor americani sa isi doneze jumatate din avere organizatiilor caritabile

O, paşă, cat de darnic esti…

„Pacientul“ Spania irită „doctorul“ Germania

Mafia din Italia prosperă de pe urma crizei

[…] Întrebarea care se pune este dacă într-adevăr criza s-a terminat. Aşa cum am spus la începutul articolului, răspunsul este afirmativ din punct de vedere teoretic. Şi spun aceasta deoarece, bazându-se pe pattern-urile trecutului, toată lumea aşteaptă cu disperare punctul zero al confirmării unui nou început. De fiecare dată însă, o nouă problemă amână relansarea mult-așteptată. Motivul acestui comportament atipic este unul cât se poate de simplu: pentru rezolvarea crizei s-au tratat efectele, evitându-se o abordare tranşantă a cauzelor. Aceasta face ca, la ora actuală, prin evidenţele băncilor să se afle extrem de multe cadavre cosmetizate. Momentan nu produc efecte, dar e o chestiune de timp până când efectele putregaiului se vor face simţite. Acum toată lumea trage speranţa că economia îşi va relua creşterea înaintea reapariţiei problemelor pe piaţa bancară, putând astfel să reducă treptat impactul activelor toxice cosmetizate prin bilanţuri. Dacă însă economia va continua să cadă, ne vom confrunta cu cea mai mare criză din istorie.[…]

***

***

La sfarsitul procedurii, presedintele Buzek a predat conducerea sedintei unui coleg si a anuntat ca asteapta personal obiectiile deputatilor, apoi si s-a retras fluierat si huiduit.

„Votul de azi privind alegerea domnului Tokes ca vicepresedinte al Parlamentului European a fost o rusine, a declarat Ioan Mircea Pascu. “In primul rand, explicatiile Presedintelui PE privind modalitatea de vot au fost atat confuze cat si contradictorii. Ca rezultat, nimeni nu a stiut exact cum sa procedeze. In al doilea rand, masinile de vot al unui numar de eurodeputati romani -de la care se astepta un vot impotriva- nu au functionat corect, in mod curios. In al treilea rand, votul s-a desfasurat oricum iar Presedintele Buzek a lasat toata chestiunea in suspensie, parasind sala”, a declarat Pascu.

“In fapt, popularii europeni -PPE- si-au impus fortat vointa asupra intregului  Parlament! Regret acest lucru, cu atat mai mult cu cat puteau proceda mai bine, iar, noi, ceilalti eurodeputati, cu siguranta meritam un tratament mai bun!”, a argumentat el.

Tokes (PPE/UDMR) fusese propus saptamana trecuta de grupul Popularilor Europeni sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European, in locul eurodeputatului ungar Pal Schmitt, care a fost ales presedinte al Parlamentului de la Budapesta.

Candidatura lui Tokes a obtinut sustinerea delegatiei populare din Romania (PDL si UDMR), dar a fost criticata de socialistii din Romania si de liberali.  Europarlamentarul S&D Corina Cretu a catalogat drept “condamnabila” sustinerea de catre delegatia PDL din Parlamentul European a candidaturii lui Laszlo Tokes, avand in vedere “consecventa cu care acesta promoveaza un discurs iredentist si sovin. Liberala Norica Nicolai a tinut sa spuna in timpul procedurii din plenul PE ca formatiunea sa a votat impotriva.

Mai mulţi eurodeputaţi au cerut reluarea votului asupra numirii lui Tökes Laszlo în funcţia de vicepreşedinte al PE, reclamând probleme care au viciat rezultatul. Subiectul l-a lăsat însă indiferent pe preşedintele de şedinţă, care a declarat că se face prea mult caz şi că are ceva mai bun de făcut: ­ să meargă să servească prânzul.

  • Hotnews:

Circ in Parlamentul European la votul lui Laszlo Tokes ca vicepresedinte – eurodeputatul a obtinut 334 de voturi in favoarea sa

[…] La intrebarea daca exista obiectii asupra procedurii, a luat cuvantul Corneliu Vadim Tudor: “Este prima zi in care un om care neaga tratatul de pace de la Trianon este promovat si votat pentru o astfel de pozitie importanta in Europa”.

Rusia da un ultimatum de 5 zile Belarus-ului pentru a-si plati datoriile la gaz

  • Realitatea.net: 

Turcia, tovarăşul obraznic al Vestului. ANALIZĂ REALITATEA.NET

Hamas cumpără pământ în Israel

  • Antena3:

Iran a trimis un convoi umanitar spre Gaza. SUA îşi exprimă preocuparea

Washington şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unele vase umanitare iraniene ce se îndreaptă spre Gaza şi că aceasta nu este decât o provocare iraniană menită a declanşa şi mai multă violenţă dacă Israel încearcă să le oprească precum a făcut cu flotila sub pavilion turcesc. Departamentul american de stat şi-a exprimat scepticismul legat de adevăratele intenţii ale navelor iraniene ce au plecat recent spre Gaza. Acestea ar conţine ajutoare umanitare, materiale de construcţii şi jucării. “Iran nu are un rol deosebit de constructiv în Gaza. Este o ţară care divizează. Suspectez destul de puternic că intenţiile sale nu sunt de natură umaniară,” declara purtătorul de cuvânt PJ Crowley. Acesta preciza că se concentrează eforturile pentru a vedea cum poate fi crescut nivelul de ajutor pentru Fâşia Gaza prin graniţele terestre cu Israel şi Egipt .

Turcia îngheaţă relaţiile cu Israel

Un cleric iranian doreşte “arme speciale” pentru a învinge duşmanii

Mentorul spiritiual al preşedintelui iranian a făcut un rar anunţ public cerând producerea de “arme speciale” care sunt monopolul unor câteva naţiuni- o referire la armele nucleare. Associated Press a obţinut o copie a unei cărţi scrisă de ayatollah Mohammad Taqi Mesbah Yazdi în care acesta scrie că Iran nu ar trebui să se lipsească de dreptul de a produce aceste” arme speciale.”[…] Opiniile lui Yazdi, inclusiv devotamentul pentru Mahdi, o figură mesianică ce ar urma să reapară înainte de ziua judecăţii, au avut un impact puternic asupra lui Ahmadinejad, care îi arată mai mult respect decât oricărui cleric. Cartea lui Yazdi , “Revoluţia Islamică, o creştere de schimbări politice în istorie,” a fost scrisă în 2005 şi republicată anul trecut, dar a avut o circulaţie foarte limitată la câţiva clerici.

UE introduce sancţiuni suplimentare contra Iranului

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au căzut de acord asupra unui nou pachet de sancţiuni UE contra Iranului pentru programul său nuclear, scrie ziarul belgian Le Soir. Sancţiunile, separate de cele ale Consiliului de Securitate al ONU, impuse săptămâna trecută, vor fi discutate la summitul UE, pe 17 iunie. Consiliul de Securitate al ONU a votat , săptămâna trecută, în favoarea unui al patrulea set de sancţiuni contra Iranului pentru refuzul republicii islamice de a-şi opri programul său nuclear.

(…) Din păcate, când trebuie să împiedicăm o ţară să se doteze cu bomba, Istoria ne demonstrează că sancţiunile sunt arareori eficace. Washingtonul a jurat ani de zile că va face totul pentru a opri India şi Pakistanul să devină puteri nucleare. Azi, guvernul american lucrează în secret cu Pakistanul pentru securizarea arsenalului acestei ţări şi vinde material nuclear Indiei. Colaboratorii lui Obama sunt conştienţi şi ei că sancţiunile au limitele lor şi că opţiunea militară este ultima şi cea mai riscantă soluţie.

De aceea au şi explorat alte piste. Sisteme antirachetă controlate de americani au fost discret instalate în ţările arabe din Golf, dar măsura nu a intimidat Iranul. Programul „Fuga creierelor” a dat deja câteva rezultate, mai mulţi ingineri părăsind Iranul. „Efectul este mai mult psihologic. E o manieră de a le spune iranienilor că le-am penetrat programul”, susţine un fost agent. Şi strategia secretă de sabotare a echipamentelor iraniene are acelaşi efect. Dar, aidoma sancţiunilor, aceste operaţiuni nu vor obţine decât o amânare a zilei Z.

  • Antena3:

Revista presei. SUA califică Coreea de Nord “stat criminal”. Irlanda va expulza un diplomat israelian. UE, criticată de Teheran

Phenian “va reacţiona militar la o sancţionare ONU”

Ambasadorul Coreii de Nord la ONU avertiza că ţara sa va răspunde militar la orice condamnare de către Consiliul de Securitate al ONU pentru scufundarea unei nave sud coreene, de care este acuzat Phenian.

“Nu vrem ca ONU, prin Consiliul de Securitate, să ia măsuri care să ne provoace,” declara Sin Son Ho.

El avertiza că dacă organismul din 15 state acţionează contra Phenianului, “consecinţele vor fi îndeplinite de forţele noastre militare.”

Rusia va cumpăra arme străine în valoare de 10 miliarde de euro

Rusia se va angaja la cea mai mare campanie de achiziţii de armament extern din istoria modernă, prin cumpărarea celui mai modern echipament militar străin, în valoare de 10 miliarde de euro. Estimarea este cuprinsă într-un raport al unui ONG apropiat de ministerul rus al apărării şi vine pe fondul lansării de către preşedintele rus Dmitri Medvedev a ceea ce Kremlin califică a fi cel mai silenţios submarin de atatc din lume.

***

Activitatea solară se va intensifica în anii care urmează şi va produce întreruperi de curent fără precendent şi pierderea semnalelor de comunicaţii, informează cercetătorii NASA. Într-o perioadă în care oamenii sunt dependenţi de tehnologie, furtunile solare anunţate în perioada următoare ar putea provoca haos la nivel mondial.

Cercetătorii NASA avertizează că omenirea trebuie să se pregătească pentru o furtună solară de proporţii care are loc o dată într-o generaţie. În numai câţiva ani, Soarele va atinge maximul de activitate şi echipamentele electronice, sistemele de navigaţie şi sateliţii ar putea fi întrerupte, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian.

Furtunile solare, consecinţe negative asupra sănătăţii oamenilor

Oamenii de stiinţă susţin că Pământul va fi “lovit” de niveluri ridicate de energie magnetică, în urma exploziilor solare ce vor avea loc în jurul anului 2013, informează Telegraph. Cel mai grav, însă, este că furtuna solară ar putea avea consecinţe negative pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri excepţionale.

Echipamentele din spitale, sistemele bancare, echipamentele destinate controlului traficului aerian, calculatoarele, sistemele de navigaţie sunt numai câteva dintre aparatele a căror activitate va fi grav perturbată sau chiar întreruptă. De asemenea, furtunile solare ar putea afecta grav Pământul şi din punct de vedere financiar.

  • Romania Libera:

O universitate din SUA, sponsorizată de Google, se concentrează pe dezvoltarea inteligenţei artificiale Omul-robot, planul secret al Google

Sergey Brin, co-fondatorul Google, a devenit jumătate maşină, jumătate om. Aproape 40 de oameni au văzut cu ochii lor acest fapt. Sfârşitul lumii este inevitabil, dar nu ca-n filme. Minţi ilustre pregătesc renaşterea omenirii într-o cu totul altă formă: simbioza cu roboţi şi tehnologii integrate. Transformarea lui Brin în semi-robot a avut loc în primăvara acestui an. Aproape 40 de oameni prezenţi la un curs NASA de la Universitatea Singularity, sponsorizată de Google, au asistat live la “minune”, scrie The New York Times. În timp ce versiunea în carne şi oase a lui Brin a stat la kilometri depărtare, lângă un computer capabil să dirijeze de la distanţă un robot, un ecran cu roţi ataşate afişa imaginea strălucitoare a feţei lui Brin. BrinBotul, cum a fost denumit, s-a supus comenzilor stăpânului său uman şi s-a plimbat printre grupurile de oameni, vorbindu-le despre Google şi despre alte subiecte, printr-un sistem de videoconferinţă. BrinBotul nu a fost ceva spectaculos. Avea un design rudimentar, fără aspect sofisticat, reprezentând un amestec de tehnologii integrate. Totuşi, a dat oamenilor o idee despre viitor, dar şi despre momentul de peste câteva decenii sau mai puţin, când o inteligenţă superioară va domina, iar viaţa va lua o formă pe care nu o putem înţelege sau prezice în situaţia noastră actuală, limitată. În acel moment, fiinţele umane şi maşinile vor convieţui atât de natural, încât boala, bătrâneţea sau chiar moartea vor fi doar amintiri.Unii dintre cei mai inteligenţi şi mai bogaţi oameni din Silicon Valey au împărtăşit această presupunere. Aceştia cred că tehnologia poate rezolva bolile mondiale, dar va şi permite oamenilor să deţină controlul asupra procesului evoluţionist. Cea mai cunoscută companie din Silicon Valley, Google, lucrează zilnic la crearea unui creier gigantic care să înglobeze atât de multă inteligenţă încât să o eclipseze pe cea umană. […]

Pregătirea evoluţiei

Richard A. Clarke, fostul şef al Departamentului de Combatere a terorismului de la Consiliul Naţional de Securitate, a scris un thriller SF, „Breakpoint”, în care un grup de terorişti încearcă să oprească evoluţia tehnologiei. „Vor apărea probleme sociale şi politice enorme. Sunt grupuri vaste de oameni care cred că Pământul are 5.000 de ani. Dacă vor dori să încetinească progresul, să evite schimbarea mondială şi să demareze acţiuni violente, anumite decizii vor fi absolut necesare” , a spus Clarke. Sonia Arrison, unul dintre fondatorii Singularity University, scrie o carte despre longevitate, „100 plus”, în care spune că oamenii pot să îşi mărească speranţa de viaţă cu cel puţin 20 de ani. Arrison este de părere că lucrarea sa şi universitatea sunt încercări de a pregăti oamenii pentru inevitabil. „Într-o zi ne vom trezi şi vom spune: ‘Uau, pot să îmi regenerez un rinichi»’ Se va întâmpla brusc, iar rolul acestei universităţi este să pregătească oamenii.” Willian Bainbridge, de la Fundaţia Naţională de Ştiinţă, este de partea scepticilor. „Cred că suntem într-un moment în care progresul va fi mai dificil în multe domenii. Nu ar trebui să ne bazăm predicţiile pe ceea ce s-a întâmplat în trecut”, a spus el. Luna trecută, un concern biotehnic, Synthetic Genomics, a anunat că a creat un genom de bacterie de la zero. J. Craig Venter, un pionier în acest domeniu, a spus că este „prima replică a unei specii de pe planetă care are părinte un computer”. Steve Jurvetson, director la Synthetic Genomics, spune că astfel de progrese îl fac să fie încrezător în progresul biocombustibililor şi vaccinurilor. Totuşi, se teme că asemenea tehnologii ar fi folosite maliţios.

Nu numai ca sintem negrii Europei, dar sintem si sclavii ei. Carfur raporteaza cel mai mare profit dintre toate tarile in care opereaza in…Romania. Unde cheltuielile cu salariile sint la genunchiul broastei si sclavagismul corporatist infloreste. Pe de alta parte, tot multinationalii folosesc “formula redusa” in produsele pe care le vind in Est, desi pretul e ca pe la ei sau chiar mai mare.

In fond si la urma urmei, de ce nu?


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza mondiala, Era Big Brother, Iran, Opinii, analize, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la ““ATUNCI I-AM CONDAMNAT PE TOTI…”/ Romania programata pentru “default”. Saracul plateste!/ CE SENS ARE SANTAJUL EUROPEAN CU “PERICOLUL PT.DEMOCRATIE”?/ Polonia a fost data pe brazda: “vrea” imprumut de la FMI/ IRAN, COREEA, TURCIA – FOCARE MOCNITE/ Antiromanul Tokes impus in mod dubios in conducerea PE, opozantii – redusi la tacere/ DE LA FURTUNI SOLARE PRIMEJDIOASE LA “OMUL-ROBOT” (Stiri 15 – 16 iunie 2010)

  1. Este interesant ca aceasta criza care ne loveste si in fata careia orice guvern este extrem de “neputincios” intervine dupa dorinta disperata a locuitorilor SUA de altceva decat un guvern gen Bush iar in Europa,criza vine dupa refuzul populatiei de a vota actuala forma a constitutiei europene, prin care statele nationale isi pierd independenta in fata unu guvern european.
    Se pare ca si americanii si europenii trebuie sa se lehameteasca de drepturi civile si de independenta pentru ca sa fie fericiti si sa-si primeasca si ei portia de politicieni falsi care se prefac ca impletesc,numai asa, de dragul natiunii de telenoveliste.
    Altfel,viata este frumoasa;stau si ma gandesc daca nu cumva baietii acestia care o iau langa cu mondializarea nu cumva erau acei copii obligati sa invete in nestire de catre parinti si care se uitau pe geam ,afara cu invidie.Ne arata ei acum!

  2. Filmul “Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971)–se poate vedea online:
    http://cinemaromanesc.blogspot.com/2009/09/atunci-i-am-condamnat-pe-toti-la-moarte.html

  3. http://www.realitatea.net/romania-si-bulgaria–cu-un-pas-mai-aproape-de-spatiul-schengen_719042.html

    Bulgaria şi România se află cu un pas mai aproape de a adera la Spaţiul Schenghen, după ce Parlamentul European a aprobat joi un raport privind accesul la baza de date SIS.

    Raportul, redactat de Carlos Coelho (PPE), a fost adoptat cu 525 de voturi pentru, 18 împotrivă şi 54 de abţineri şi aprobă o decizie a Consiliului, potrivit căreia România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de protecţie a datelor necesare pentru conectarea la baza de date SIS (Sistemul de Informaţii Schengen).

  4. ”Cezarul” lumii s-a și asigurat mai dinainte ca să dea vina pe soare, pregătind experimentul, adică bombardamentul, care va îngenunchea definitiv toate țările, comunitățile care nu sunt încă în sclavie financiară și politică. Este vorba de arma numită impuls electromagnetic (http://www.et.upt.ro/cee/ro/psc/PSC2005/index_files/Papers/L75.pdf, http://www.presamil.ro/OM/2007/31/17.pdf) care rade tot ce este circuit electronic pe o anumită rază. Oricum, oamenii sunt deja dependenți de curent electric, mai ceva ca de hrană… Cred că vor folosi intens această armă care anihilează total sistemele de apărare, de telecomunicații, de energie, etc. ale unei țări care devine apoi pradă ușoară și docilă… Dar, din punct de vedere al manipulării, anunțul de la NASA urmărește inocularea unei alte frici, a unui alt dușman, soarele, care-i strică omului viitorul, ca și alți potențiali și deja anunțați dușmani: epidemiile, cutremurele, vulcanii, crizele, încălzirea globală, terorismul, fanatismul (inclusiv tradiționalismul) religios, sărăcia, explozia demografică… Pe fondul fricii crescânde din mai multe direcții, al nesiguranței, și mai ales al minciunilor (bomba dezinformării este cea mai criminală) omul este capabil să renunțe de bunăvoie la drepturile și libertățile lui fundamentale în numele siguranței naționale și globale ale ”cezarului” care vrea să-ți ia și ce e al lui Dumnezeu… Așa va fi și impus regimul dictaturii globale viitoare…

  5. @ Parintele Mihail:

    Foarte probabil asta are legatura cu ceea ce a vazut in duh Maica Macaria:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/06/17/din-cuvintele-prorocesti-ale-cuvioasei-schimonahii-macaria-curand-toate-vor-veni-una-dupa-alta-domnul-stie-cum-sa-i-ascunda-pe-ai-sai/#more-15866

    Vrajitorii vor acoperi intreaga lume cu intuneric, iar fara soare nimic nu va mai creste. Dar nimeni nu va lua in seama aceasta (18 februarie 1988). Soarele va razbate de patru ori iar apoi va fi din nou intuneric. Vom fi in intuneric (27 august 1987). Si nu ne vor lasa sa aprindem luminile; vor zice ca trebuie sa facem economie de energie

  6. Pingback: Ioan Mircea Pascu, eurodeputat: Laszlo Tokes, agent teleghidat, propulsat de presedintele Traian Basescu si cu agenda autonomista la Bruxelles
  7. Pingback: Kelemen Hunor sustine DECLARATIILE RADICALE ale primarului din Miercurea Ciuc legate de OBLIGATIVITATEA cunoasterii LIMBII MAGHIARE. "ATENTIE LA EXTREMISTII UNGURI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Ungaria vrea Ardealul: CONSECINTELE GRAVE ale “protectoratului” maghiar asupra Transilvaniei, cerut de LASZLO TOKES!/ Viktor ORBAN vorbeste despre “COOPERAREA PATRIOTICA” cu BASESCU. Patriotica pentru maghiari, desigur! - Recomanda
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare