EMIL BOC A DEMISIONAT. Ce va urma?

6-02-2012 5 minute Sublinieri

basescu-boc

Postarea se actualizeaza, vezi mai jos!

  • Gandul: 

EMIL BOC ÎŞI DĂ DEMISIA: “AM LUAT DECIZIA DE A DEPUNE MANDATUL GUVERNULUI. NU MĂ AGĂŢ DE PUTERE

Emil Boc a anunţat, în această dimineaţă, că şi-a dat demisia din funcţia de premier.“Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”,a anunţat Emil Boc în şedinţa Executivului. Premierul a mulţumit românilor pentru “eforturile făcute” şi a subliniat că “nu se agaţă de putere”. “Le mulţumesc românilor pentru că au salvat România, au salvat economia şi ţara de la colapsul economic. Politicienii doar şi-au făcut datoria. România s-a însănătoşit din punct de vedere economic. Noi am făcut curăţenie, am făcut ordine în finanţele ţării”.

Premierul Emil Boc le transmisese, de dimineaţă, liderilor coaliţiei că ar dori să se retragă de la conducerea Guvernului, declaraseră agenţiei Mediafax surse oficiale. În acest context, liderii coaliţiei discută şi despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate.

UPDATE 11:26Fostul premier desemnat, în decembrie 2008, Theodor Stolojan, nu este de acord cu demisia Guvernului Boc. “Curat românesc. Dacă ceva merge, atunci trebuie schimbat”.


UPDATE 11:22 Preşedinţia a anunţat anularea, pentru moment, a discuţiilor dintre Traian Băsescu şi liderii opoziţiei, programate pentru ora 12:00, dar şi a celor cu PDL, programate pentru ora 13:00.


UPDATE 11:05Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, nu crede în varianta unui guvern tehnocrat. “Personal, nu cred în ideea guvernului de tehnocraţi, pentru că dacă nu ai în spate, ca prim-ministru, un partid care să te susţină şi să fie un partid puternic sau o coaliţie de partide care să te susţină, este greu să faci echilibristică la Palatul Victoria şi să împaci toate speranţele, toate interesele şi toate nevoile de acolo”.

UPDATE 11:00 Fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării Elena Udrea a declarat, după ce Emil Boc şi-a anunţat demisia, că acesta “a făcut ce trebuie pentru ţară şi că se retrage ca să lase locul unui guvern mai bun”.Udrea a precizat că vor avea loc “consultări cu preşedintele pentru a se stabili cine va fi noul premier al României”.


UPDATE 10:54 La ieşirea de la şedinţa de guvern, Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a declarat că este nevoie de un Guvern “care să aducă mai multă încredere românilor”. Barbu nu a dorit să comenteze eventualele nominalizări, spunând doar că acest atribut, de desemnarea a premierului, îi revine preşedintelui României.


UPDATE 10:53 Victor Ponta, preşedintele PSD: “Se deschide calea către un proces de alegeri parlamentare care s-ar putea desfăşura la începutul primăverii. Acesta este mesajul ferm cu care vom merge la consultarile de la palatul cotroceni”.


UPDATE 10:49 Ion Iliescu: Este un prim pas realist de înţelegere a unei cerinţe clare, care a venit insistent în ultima vreme, inclusiv la manifestaţiile din Piaţa Universităţii. Însă, de fapt, cerinţa cea mai subliniată a fost demisia chiar a preşedintelui Traian Băsescu”.


UPDATE 10:45 Crin Antonescu: “Este un fapt bun pentru România. Este o victorie a tuturor celor care de la începutul acestui an au protestat, cerând o schimbare. Este plecarea celui mai incompetent, mincinos şi corupt guvern pe care l-a avut România după 1989”. “Este primul pas către soluţionarea crizei politice. Reprezintă deschiderea drumului către alegeri anticipate”.

ÎNTÂLNIREA DE LA COTROCENI

Potrivit unor surse PDL, o parte din conducerea partidului a avut discuţii, duminică seară, la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. Scenariul cel mai probabil, după cum au declarat ele, este ca după o demisie a lui Emil Boc funcţia de premier să fie preluată de un independent sau tehnocrat.

Preşedinţia a anunţat, săptămâna trecută, că şeful statului a invitat partidele parlamentare la consultări, luni, separat – opoziţia de la ora 12.00, iar puterea de la ora 13.00. Temele sunt perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, precum şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României. (…)

Băsescu îşi schimbă televizorul (Cristian Tudor Popescu)

La ieşirea din scenă, E. Boc s-a eroizat ridicol încă o dată, un politician mic scremându-se să se aşeze sub specia istoriei, dacă nu chiar a eternităţii, care nu va face decât să-l micşoreze şi mai mult. Acest Boc a făcut politică nu împreună cu poporul român, ci împreună cu utilizatorul său, nu l-a interesat ce zic oamenii, a stat să soarbă comenzile lui T. Băsescu. De ce i-ar interesa pe cetăţenii răsculaţi faptul că T. Băsescu îşi schimbă maşina de spălat sau televizorul?

Românii aflaţi acum în gerul crâncen al străzii, ca şi cei, mult mai mulţi, din spatele lor, nu mai vor ca actuala putere să le dea ceva de la ea: salarii şi pensii mărite, alt premier sau alt guvern controlat de Băsescu.

După ce ani de zile au fost neluaţi în seamă, batjocoriţi, insultaţi sub lozinca reformei „necesare” şi „dureroase”, făcută de un singur om, T. Băsescu, oamenii vor acum să se exprime şi să acţioneze politic, pentru că prea multă vreme în această ţară a hotărât un singur om.

Or, asta se poate face în mod democratic fie prin manifestaţii paşnice de stradă, fie prin vot. Manifestaţiile au loc plouă – ninge; ele pot fi oprite doar dându-li-se oamenilor, în locul pancartelor, ştampila în mână.

 

Analistul Ilie Şerbănescu consideră demisia premierului Emil Boc o încercare a şefului statului de a salva Partidul Democrat-Liberal şi nicidecum de a schimba situaţia ţării, care este guvernată în continuare de acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). “Toate măsurile luate în ultimii ani au marca FMI. Pot spune că guvernul a fost FMI şi nu Emil Boc. Ceea ce este şi mai grav este că nu există nicio poziţie din partea Opoziţiei de a renegocia acordul cu FMI”, este de părere analistul.

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, este un nume insistent vehiculat pentru pentru a prelua functia de premier al Romaniei dupa demisia lui Emil Boc, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Contactat de HotNews.ro, Croitoru a refuzat orice comentariu legat de aceasta informatie. Lucian Croitoru este consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. El a fost si reprezentant al Romaniei la FMI.  Lucian Croitoru a fost desemnat premier si in 2009, dupa ce guvernul Boc 1 a picat in urma unei motiuni de cenzura, dar guvernul pe care l-a propus nu a trecut de votul Parlamentului.

“Bărbat. Trecut de 50 de ani, independent, fost PSD, tehnocrat, cu oarecare notorietate, deci persoană publică. El trebuie să fi fost în PSD pentru a crea o problemă Opoziţiei, în special PSD, care e partidul mai mare. În PDL se simte nevoia unui alt premier, dar din acel moment debarcarea lui Emil Boc din fruntea PDL e o chestiune de timp. Pentru Emil Boc rămâne varianta candidaturii la Primăria Clujului, iar pentru asta s-ar putea să fie prea devreme să plece din scaunul de premier. Oricum, suntem martorii unei manipulări colosale: Bucureştiul blocat, Parlamentul nu lucrează o săptămână. Bucureştiul declarat oraş închis deşi în el se circulă. Trebuie aşadar ca premierul să mai şi vrea să-şi dea demisie. Ori, demisie pe vremea viscolului nu se poate pentru că ar părea că eşti iresponsabil. Nu cred că viitorul premier va avea o personalitate foarte puternică. Problema e cât de politic va fi viitorul guvern, ar fi nevoie de un acord cu Opoziţia….”, spune Cristian Pîrvulescu.

Nota noastra

UPDATE 1

Avand in vedere ca BNR neaga orice fel de implicare a vreunui nume greu la guvernare (Mugur Isarescu, pe semne, e prea greu pentru a fi folosit la nivelul asta al jocului, L. Croitoru fiind singurul mentionat ca posibil premier), e posibil sa asistam la un fel de struto-camila, un guvern care sa nu fie pe de-a-ntregul tehnocrat dar nici prea politic, un guvern “independent”, cu o figura poate chiar apropiata de profilul facut de C. Parvulescu.

Dar e posibil ca presedintele sa incerce si un “guvern de uniune nationala” pentru a sparge, de fapt, opozitia, atragand, poate, PSD, intr-o astfel de formula unionista. In orice caz, asa cum explica cineva, toate formulele vor avea drept scop prezervarea puterii prezidentiale si a pastrarii “obsesiei reformei statului si a acordului cu FMI. Acesta este obiectivul real al tuturor deciziilor. 

UPDATE 2

Numele premierului interimar este Catalin Predoiu (ce a fost pana acum ministru al Justitiei). Deloc inocent (vezi implicarea sa in tot felul de …privatizari si inrudirea cu Elena Udrea), Predoiu poate ramane o varianta inclusiv pentru o propunere de premier “full-option”. Profilul sau il recomanda pentru a fi un alt Emil Boc (simplu instrument in mainile presedintelui Basescu, adica) si, in acest caz, pana la urma demisia lui Boc va fi fost o simpla mutare de figuri obediente din prim-plan (de genul invartelilor alba-neagra) fara ca NIMIC sa se schimbe din punctul de vedere al guvernarii si chiar si al majoritatii ministrilor si al actualei structuri de putere.

Intr-adevar, demisia este un act pur “ritualic” care are rolul, cum a aratat limpede Sever Voinescu (purtator de cuvant al PDL), sa puna capat presiunii protestelor si nemultumirilor populare. De parca Emil Boc era problema principala, si nu acordul cu FMI si “reforma statului”, precum si tendintele dictatoriale ale lui Traian Basescu!

Sa ne amintim…

[…] O alta deturnare ce poate fi pusa in scena acum ar fi directionarea protestelor catre solicitarea de instaurare a unei guvernari a tehnocratilor. Este, de altfel, scenariul pus in aplicare in Italia si Grecia, unde liderii politici compromisi in fata publicului – Papandreou si Berlusconi – au fost inlocuiti de figuri anoste, care nu provoaca, dar care sunt membri Bilderberg si Comisia Trilaterala si pun in aplicare aceeasi agenda de austeritate. Daca protestele continua in Romania, putem intra in scenariul ”B” – al ”revolutiilor Bilderberg”.

La noi in tara, o asemenea varianta ar duce la inscaunarea unui eventual Mugur Isarescu in fruntea guvernului sau, poate, a ”profesionistului” Calin Georgescu ce ar mai avea, nu-i asa, avantajul de a reprezenta, chipurile, si ”miscarea” Romaniei profunde. Sau orice alt tehnocrat bun pentru acest scenariu. [...]

Asadar, e posibil sa asistam la urmatorul scenariu: presedintele Traian Basescu ar ramane, ”sacrificand” guvernul Boc si PDL. In acest caz, ne-am afla in fata unei variante perfect diversioniste, care ar imbina atat sadismul prezidential cat si guvernarea austeritatii de figuri tehnocrate cu succes la public, asezonate de ”noi republicani” si ”juni romani”. Cu o asemenea compozitie guvernamentala si cu (o parte din) PDL pe post de ”capul lui Motoc”, miscarile ”tineresti” anti-sistem ar putea chiar sa participe la alegeri si sa spere sa obtina scoruri electorale considerabile.

In orice caz, reformele austeritatii vor continua, ca si conducerea noastra ca o colonie marginala de catre americani si europeni. Alternativa reala la aceasta varianta, din pacate, nu exista, si e bine sa constientizam acest lucru. Cel mai bun lucru care s-ar putea intampla ar fi doar plecarea presedintelui de la putere cu tot cu ”camarila” sa. Si ar fi un lucru bun pentru un unic motiv: ar mai reprezenta o buna AMANARE de scurt moment dinspre planurile antihristice accelerate in care suntem antrenati, noi, romanii, ca avangarda experimentala si programati pioni de sacrificiu. […]


Categorii

Acordul cu FMI, ILIE SERBANESCU, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “EMIL BOC A DEMISIONAT. Ce va urma?

  1. Nu stiu de ce, dar parca mie acuma incepe sa-mi fie (sa zicem) frica de ceea ce va urma. Nu ca i-as fi sustinut cumva, dimpotriva stiu ced tampenii au facut, ma loversc de ele mereu…
    Pana acuma erau prstii nostri.. Acuma cine vine? daca ar fi tot de-ai nostri ar fi bine. Sa nu vina insa aceia in blana de oaie… mai bine zis slujitorii lor (cu nume neaos romanesc, dar vanduti acelora.)

  2. @Eugenia:

    Acuma cine vine? daca ar fi tot de-ai nostri ar fi bine. Sa nu vina insa aceia in blana de oaie… mai bine zis slujitorii lor (cu nume neaos romanesc, dar vanduti acelora.)

    Pai… astia au si condus pana acum. Si, dincolo de fetele impinse la inaintare, desigur ca nici nu vor lasa puterea din maini.

  3. @Eugenia:

    “Pai… astia au si condus pana acum. Si, dincolo de fetele impinse la inaintare, desigur ca nici nu vor lasa puterea din maini.”
    Asa zic si eu, tot ei au fost. Cred ca insa acum o sa scoata artileria grea! pana acum erau novicii… (“prstii nostri…”)

  4. @Eugenia:

    Da…

  5. http://www.zf.ro/eveniment/cine-este-zamfirescu-racoti-predoiu-firma-premierului-interimar-9209910

    Cele mai importante cinci contracte în care a oferit consultanţă în 2010

    – Finanţarea Vimetco prin Raiffeisen;

    – Finanţarea ALRO de la BERD;

    – Restructurarea Payzone;

    – Contractul de asistenţă TOPEX;

    – Contractul de asistenţă EDF/RETD.

    Cele mai importante cinci contracte de-a lungul timpului

    – A asistat compania Vimetco (proprietarul ALRO Slatina) în cadrul ofertei publice iniţiale privind listarea pe Bursa de la Londra;

    – A asistat grupul Rompetrol la respingerea unei acţiuni în anulare a procedurii de privatizare a companiei, respinsă irevocabil;

    – Privatizarea BCR;

    – Privatizarea ALRO;

    – Privatizarea Romtelecom.

  6. ca sa se precipite lucrurile in felul acesta, ceva grav probabil ca s-a intamplat in “culise”…o decizie a fost luata. Nu putem decat sa facem supozitii. Cert e ca citind stirea in presa on-line azi, prima reactie a fost sa cred ca e o gluma; la a doua citire m-a trecut un fior de gheata…

  7. http://www.contributors.ro/politica-doctrine/maurul-%c8%99i-a-facut-datoria-maurul-poate-sa-plece/

    Reactia unui propagandist vajnic al “reformelor” basiste:

    Și acum, ce urmează?

    Un nou guvern, poate un amestec de tehnocrați și politicieni. De exemplu, Daniel Funeriu și Anca Boagiu ar trebui lăsați să-și continuie munca de reformare a domeniilor pe care le păstoresc.

    Trebuie să ne obișnuim cu schimbări de guverne, trebuie să ne formăm specialiști care să poată prelua din mers problemele unui domeniu, așa cum se întâmplă în multe alte țări. Nu e nicio nenorocire, renasc speranțele și optimismul populației.

  8. Oare? Nu prea cred in renasterea sperantelor. CTP a avut aseara o interventie telefonica la RTV in care si-a exprimat punctul de vedere:
    http://www.rtv.net/ctp-daca-dl-basescu-va-dori-ca-emil-boc-sa-ramana-va-ramane_14338.html

    “Demisia domnului Emil Boc ar trece neobservată pentru că el a fost aneantizat. Pentru oamenii din stradă, asta nu înseamnă nimic”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Romania TV , adăugând că doar alegerile anticipate mai pot potoli nemulţumirea populară, care poate cunoaşte o nouă recrudescenţă după ce vremea se va îmbunătăţi.

    Chiar şi după demisia lui Boc, manifestaţiile de stradă îl vor avea ca ţintă pe preşedinte. “Rămâne problema Traian Băsescu. După ce va pleca domnul Boc, scandările din stradă vor continua cu ‘Jos Băsescu’ pentru că a vrut ca el să fie totul în ţară”, a comentat CTP.

  9. @ Elena:

    Nu chiar, asta se zvonise deja de vreo 10 zile ca se va intampla dupa plecarea FMI. Si au fost destule semnale clare in sensul asta din PDL.

  10. Vai,ce surpriza…Traian Basescu incoltit de populatie si de Opozitie a facut un pas inapoi.Sa nu ne facem iluzii.Daca pana si un analist dezghetat ca CTP vede in Isarescu un politician cu imagine buna,ce sa mai asteptam de la protestatari care nu stiu saracii ca schimbarile se fac in acelasi sistem…

  11. @admin ,

    ati citat mai sus dintr-un articol de pe contributors.ro . Mi se pare mie sau domnul care semneaza articolul este o trompeta a ” noilor ” , a
    ” neprihanitilor ” ? Altfel nu vad cum ar putea sa aiba cuvinte de apreciere la adresa reformistilor Anca Boiagiu dar MAI ALES , in cazul lui Fune(b)riu care a ingenunchiat complet atat sistemul de invatamant cat si sindicatele din acest sector . De fapt chiar el spune mai jos ca asa trebuie sa se intample de acum inainte , nu pentru a evolua , nu pentru a ne ridica economic ci doar pentru : A RENASTE SPERANTELE SI OPTIMISMUL POPULATIEI , adica v-am dat o bomboana dulce , acum savurati-o si lasati-ne pe noi sa continuam aceleasi practici .

  12. @fane:

    Dl. Vlaston e un propagandist ultra-cunoscut “basist” si activist de nadejde al Noii Republici. Cand vrei sa vezi ce mai zice propaganda “basista”, varianta “noilor”, cum ziceai, il citesti pe Vlaston si stii. In acest sens l-am citat, ca si in alte dati.

  13. @cristi_g:

    Nu, respectivul face parte din alt film, nu din cel al “tehnocratilor”. E filmul “democratiei” si al “cetateanului” (scriseseram noi si despre iluzia Pietei Univ. ca instanta civica).

  14. In interviul de pe Hotnews Craciun crede ca e mai bine fara partide.
    In Piata Universitatii interviurile cu protestatarii duc spre aceeasi idee:guvern de tehnocrati.Cred ca fac agenda FMI-ului fara sa-si dea seama si cer scenariul grecesc.

  15. “Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este propus, mai nou, pentru funcţia de şef al Guvernului. Ideea îi aparţine senatorului x.
    Felul în care actualul şef al Patriairhiei gestionează situaţia Bisericii l-a determinat pe senatorul x să-l propună pe Patriarh în fruntea Executivului. În plus, mai crede x, Bisericia Ortodoxă se bucură şi de un grad mare de încrederea a populaţiei, în comparaţie cu alte instituţii ale statului, şi îl vede pe Daniel ca pe un mare tehnocrat.
    Reprezentanţii Bisericii nu au comentat până acum această propunere.”
    (noiembrie, 2010) 🙂

  16. @ Cristi G.:

    Ciudat, la TV a zis tocmai ca nu e de acord cu asta.

  17. @ Ioana:

    Da, nu mai e de actualitate…

  18. Vreau neaparat sa fac o precizare. Deja fostul premier a facut o grava eroare, sper doar de exprimare: ‘Premierul a mulţumit românilor pentru “eforturile făcute” şi a subliniat că “nu se agaţă de putere”.’
    Cand a avut aceasta papusica puterea, ca sa se agate de ea? Personal l-am perceput doar ca marioneta dictatorului Base, un tip fara onoare si fara coloana vertebrala. E foarte adevarat ca poporul a facut eforturi si inca va mai face cine stie cat, pentru ca el a ocupat inutil scaunul de premier de la palatul Victoria.Dar puterea nu a avut-o niciodata. Poate ca a gustat-o cand era primar la Cluj…

  19. Din pacate,se pare ca am devenit un popor care cauta vinovatul doar la varf. A plecat Boc, iata, dar inteleg ca dupa scurt timp vom avea nevoie de un alt “vinovat”. E drept, ” alternativa” asteapta la colt: Ponta, Niculae, Hrebenciuc, Felix, Nastase… Va asteptati la altcineva? Godot se lasa asteptat, ori poate ca nici nu exista.

  20. Pingback: Noul premier: Mihai Razvan Ungureanu, SEFUL SIE SI OM DE BAZA AL AMERICII IN ROMANIA. Suntem condusi acum pe fata de serviciile secrete… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Nu am mai postat cam de multicel comentarii, pentru ca sunt un mare pacatos si orice pacatos, chiar daca ar avea cel mai mare IQ de pe planeta sau daca ar fi absolvit toate universitatile din lumea aceasta, cu nota maxima, n-ar intelege aproape nimic din ceea ce se intampla.
    Aceasta nu este o constatare a mea si nici vre-o descoperire a nu stiu carui invatat.Este ceea ce a spus Dumnezeu.

    Mi-a trebuit mult timp ca sa pot intelege de ce si cum este posibil sa nu priceapa nimic. Dar acesta este Adevarul spus de Dumnezeu. Motivele pentru care Domnul Dumnezeul nostru Cel Viu si Adevarat, Facatorul cerului si al pamantului a hotarat asa, le intuim probabil toti cei de pe acest site si nu are rost sa le mai discutam.

    In legatura cu demisia lui Boc, cat si cu toate stirile, emisiunile, filmele, pozele, comentariile … aparute in presa, despre evenimentele din intreaga lume, am de spus doar atat: nimic nu este din ceea ce pare a fi.

    Diavolul este atat de viclean incat, daca i-ar da voie Dumnezeu, ar rasturna toata lumea asta cu o singura ghiara.

    Demisia lui Boc nu cred ca are legatura cu asa zisa “uzura politica” datorata “reformelor” implementate pentru modernizarea Romaniei, nu are legatura nici cu sacrificarea de teama demonstratiilor, nici cu nimic din ceea ce se vehiculeaza de catre tot felul de analisti (unii mai analisti decat altii).

    Imi este teama ca aceasta “demisie” a fost comandata de arhitectii lumii ecesteia si reprezinta o noua etapa a planului antihristic elaborat pentru Romania.

    Sa ne rugam mai mult la Domnul nostru Iisus Hristos, dar sa ne schimbam viata si sa incercam sa ne opunem pacatului, cu toata fiinta noastra. Caci astfel, Dumnnezeu a zis ca-si va intoarce fata de la rugaciunile noastre si nu vom putea face nimic. Nu exista solutii lumesti la ceea ce se intampla si se va intampla in viitor.

    Asa cum a spus si Eugenia, este posibil sa vina “artileria grea”.

    Dar numai Dumnezeu stie care este adevarul si ce se va intampla cu poporul roman, pentru ca El este cel care le va ingadui pe toate.

  22. “Trebuie să li se creeze tuturor slujbaşilor ţării convingerea
    că promovarea şi înaintarea lor nu va mai depinde în viitor de
    diferite influenţe atât de dăunătoare statului şi cetăţenilor săi, ci
    numai de capacitatea, devotamentul şi randamentul propriei lor
    munci, îndatoriri conform jurământului depus”. (Mihail Moruzov)

    Ce juramant depun toti acesti slujbasi ai tarii?

    “Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

    A plecat Boc, dar tradarea ramane, ba chiar se promoveaza.
    Argumentatie:

    Pe 1 februarie 2012 Andreea Paul Vass a fost desemnata de “piticimea sa, Boc” in Comisia pentru privatizarea Hidroelectrica, adica trebuia sa negocieze, la ordinele FMI, vanzarea sursei de curent electric ieftin produs pentru romani si nu numai, cunoscut fiind faptul ca Romania si exporta curent electric produs atat de reteaua Hidro, cat si de Centrala de la Cernavoda, scoasa si ea la mezat.
    Vinderea acestor ultime bogatii ale tarii va crea o stare de “bogatie” deosebita pentru popor, care va plati un pret mai mare pentru electricitatea folosita in orice. “Baietii destepti” isi fac pasaport cu viza de “destept”.
    Astazi, 7 februarie, aceeasi Andreea Paul Vass este propusa de primul ministru desemnat ca titulara a postului de ministru al economiei. Frumoasa miscare, n-am ce zice!
    Sa traiti, doamna ministru, ca “ne trebuiti”(!)/?

  23. @ bellum:

    Cand vorbim de Ungureanu (Mossad, CIA, SIE) prim-ministru, mai conteaza ca vine acum in prim-plan Vass, care oricum influenta si pana acum mai din umbra (si nu prea) invartelile economice? Ca doar cine era Ariton?!

    Conteaza alte juraminte facute, mai pe ascuns, adevaratilor stapani. Juramintele pentru popor si Dumnezeul in care si asa nu cred – praf in ochii prostimii, ca sa le dam incredere si sa dormim linistit, ca ei lucreaza pt noi.

  24. @admin
    Lucreaza la destramarea tarii, de asta sunt tradatori cu totii! Ma mir ca nu-i trazneste Dumnezeu cand Il pomenesc la juraminte.

  25. @ Bellum religio:

    Nu mai lucreaza asa Dumnezeu. Fiindca nici nu mai gaseste credinta in noi, “poporul” Sau. Impreuna-netrebnici ne-am facut.

  26. @bellum/admin:

    Invarteli ca invarteli, insa Vass este una din ”fanaticele” reformei, privatizarii si statului minimal.

  27. @admin2
    Promovarea unei tradatoare de catre un sef de serviciu secret al “Romaniei” este un act de tradare. Una din misiunile serviciilor secrete nationale este sa vegheze la SECURITATEA ECONOMICA A TARII, sector de prim rang in privinta prosperitatii unui neam. Daca e cunoscuta ca o fanatica a destramarii avutului national, construit cu numeroase jertfe, de sange chiar, cum de o numeste intr-o functie din care sa aiba o putere cu mult mai mare de a-si duce diabolicele planuri la indeplinire?
    Conform Codului penal, “tradarea” reprezinta “Fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora (gen FMI), în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de SUBMINARE ECONOMICA sau politică a statului, ori de ASERVIRE faţă de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului” si se pedepseste conform art. 155 C.pen. cu inchisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
    @admin
    Dumnezeu este acelasi mereu. Si in trecut si in prezent si in viitor. Este fix in poruncile Sale si credincios Siesi. Nu-L intereseaza daca noi Il recunoastem sau nu, mai suntem sau nu credinciosi Lui, pentru ca nu El traieste prin noi, ci noi prin El. Iar daca I se ia numele in desert, jurandu-se stramb, aceasta este un sperjur spiritual, la fel de blamabil in orice timp ar fi facut. Nu poti lua numele de Dumnezeu si numele Tarii in desert!
    “Dintr-aceștia țara noastră își alege astăzi solii!
    Oameni vrednici ca să șază în zidirea sfintei Golii,
    În cămeși cu mîneci lunge și pe capete scufie,
    Ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
    Patrioții! Virtuoșii, ctitori de așezăminte,
    Unde spumegă desfrîul în mișcări și în cuvinte,
    Cu evlavie de vulpe, ca în strane, șed pe locuri
    Și aplaudă frenetic schime, cîntece și jocuri…
    Și apoi în sfatul țării se adun să se admire
    Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subțire;
    Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
    Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
    Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
    Să ajung-a fi stăpînă și pe țară și pe noi!
    Tot ce-n țările vecine e smintit și stîrpitură,
    Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
    Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,
    Toți se scurseră aicea și formează patrioții,
    Încît fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,
    Bîlbîiți cu gura strîmbă sunt stăpînii astei nații!
    Voi sunteți urmașii Romei? Niște răi și niște fameni!
    I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Și această ciumă-n lume și aceste creaturi
    Nici rușine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească pîn’ și numele tău… țară!”
    (Mihai Eminescu – Scrisoarea a treia)

  28. @ bellum:

    Asa este, dar cine a zis ca noi mai avem servicii secrete NATIONALE?! Nu intelegi ca tradarea este deja (aproape si oficializata) de la TOATE capetele noastre, iar nu de jos, de la niste executanti? Despre ce discutam? Ce asteptari avem? Sa vegheze lupii la siguranta oilor si sa nu-si tradeze juramintele ca nu le vor manca?

    Ne refeream la faptul ca genul acesta de lucrare a lui Dumnezeu, de pedepsire si curmare imediata a raului nu mai are loc pentru ca o asemenea interventie cere si credinta si sfintenia poporului lui Dumnezeu.

  29. @admin
    De asta am pu intre ghilimele numele tarii, cand am vorbit despre serviciul secret al “Romaniei”, ca nu pare a mai ocroti interesele Romaniei, ci ale altora, care si-au inceput tradarea de pe vremea Ciuruitului. L-au inlaturat pentru a se pune “stapani” peste o tara fara datorii, ce producea pentru sine si exporta si la altii.
    Iar daca nu mai suntem credinciosi, sa ne sfintim si sa ne intoarcem cu fata la Dumnezeu si la tara! Deviza acestui popor, cati am mai ramas, sa fie “Intotdeauna pentru Patrie!” si daca vom fi alaturi de Patrie, vom fi alaturi si de Dumnezeu, Care ne-a lasat-o mostenire din mosi stramosi.

  30. Pingback: Guvernul Ungureanu a fost demis. Ce urmeaza? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare