Inundatiile – intre dramele nevoiasilor si cinismul provocator al presedintelui/ PAMBUCCIAN: PRABUSIREA INTREGULUI SISTEM, URMATA DE DICTATURI POPULISTE – INEVITABILA/ Care este solutia “providentiala” potrivit unui om devotat sistemului globalist?/ INDEMN LA VEDERE DUHOVNICEASCA/ Limba de lemn a noilor ideologii anticrestine (STIRI 1-2 IULIE 2010)

3-07-2010 15 minute Sublinieri

UPDATE 3 iulie:

Laszlo Borbely: Un ciclon cu ploi intense este aşteptat, luni, în zona Moldovei (VIDEO)

Bilantul inundatiilor din ultimele 24 de ore: un deces, 36 localitati afectate, 54 persoane evacuate

 • Gandul:

SPECIAL 14 judeţe inundate. 104 localităţi afectate de ploi şi 7.762 de persoane evacuate

Traian Băsescu a găsit o soluţie pentru sinistraţi: „Se va tăia de la Educaţie şi Sănătate“. Udrea a vorbit despre brandul „România“ lângă un pod distrus

N.n.: O declaratie facuta parca special sa irite, sa provoace, sa instige la revolta... De ce sa se taie tocmai de la educatie si sanatate, care oricum sunt cele mai sarace domenii si cele mai afectate de criza actuala si de taierile deja efectuate, oare chiar nu se gasesc alte domenii din care sa se ia banii necesari?! De ce nu de la Dezvoltare si Turism, de la Economie, etc.? Si nu e prima data cand Traian Basescu ii “intarata” pe profesori si pe medici, cand umileste cele doua bresle.  Ca sa nu mai mentionam faptul ca exista, in cazul catastrofelor naturale, fonduri speciale puse la dispozitia tarilor afectate.

Ingrijoratoare starea de cinism in care a ajuns presedintele… Urmariti si declaratiile sau atitudinile sale din linkurile urmatoare. Oare e ceva gratuit sau urmareste ceva anume?

Un sinistrat către Băsescu: “Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Dorohoi, că acesta este ultimul an în care statul le mai dă oamenilor afectaţi de inundaţii materiale pentru a-şi reface casele, spunând că locuinţele trebuie asigurate, transmite corespondentul Mediafax. “Este ultimul an când se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, dacă nu ai casa asigurată nu vă mai întreabă nimeni nimic”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

 • Antena3:

Siretul a rupt digul de la Săuceşti. Peste 2000 de oameni evacuaţi de urgenţă (VIDEO)

Codul roşu de inundaţii, prelungit pe râurile Prut şi Siret, până duminică

Băsescu, sinistraţilor: De ce v-aţi pus casa aici, oameni buni? (VIDEO)

 • Realitatea.net:

Băsescu, la Pătrăuţi: Doamnă, şi mie mi-au stricat straturile de roşii la Bucuresti (VIDEO)

Traian Băsescu a avut o discuţie aprinsă cu o profesoara din Dorohoi (VIDEO)

Boc: Marea problemă e să facem faţă, peste şapte zile, la ce se poate întâmpla în Galaţi şi Brăila

Revoltă în comuna Săuceşti: Localnicii au cerut demisia primarului VIDEO

 • Hotnews:

VIDEO FOTOGALERIE UPDATE Debite istorice pe Siret, la Saucesti. Nivelul istoric de pe Dunare, la Galati, a fost depasit

Borbely: Duminica s-ar putea forma un nou ciclon, care va afecta mai ales Moldova, cu ploi insemnate

***


“Sunt state care, prin constructia lor legislativa, au ajuns la deficite structurale si continua sa le mentina. Este un joc piramidal si este foarte greu de iesit din el, pentru ca cetatenii acestor state s-au obisnuit cu ideea ca aceste cheltuieli sunt drepturi. Din aceasta cauza, vom asista la o prabusire urata a sistemului, urmata, de un sistem demagogic populist, de aparitia unor dictaturi populiste pe tot teritoriul Europeana declarat deputatul Varujan Pambuccian, intr-un interviu Bloombiz.ro.

In urma cu 1-2 ani toata lumea vorbea despre: lacomia bancherilor, despre “produse toxice”. Acum, se vorbeste despre criza datoriilor publice.

Ceea ce traim acum nu are nici o legatura cu lacomia bancherilor sau cu o criza a datoriilor publice. Este o criza structurala a unui sistem politico-economic care se afla la sfarsitul lui. El a aparut pe lume acum 70 de ani dupa ce proiectul lui Roosevelt de mare iesire din criza incepuse sa se dovedeasca a fi gresit. In mod fundamental, el s-a constituit pe doctrina economica a lui Keynes care convenea foarte mult politicienilor pentru ca oferea resursele pentru mentinerea la putere prin mita electorala. Este un sistem care s-a generalizat in tot Occidentul european si in SUA foarte repede. Noi am iesit din comunism ca sa intram in acest tip de socialism, care se afla la sfarsit. Probabil ca acum va mai exista un moment de resuscitare, care este legat de taxarea acestor fluxuri bancare interstatale. Oricum, toata aceasta perioada seamana foarte mult cu un joc piramidal. Au escaladat an dupa an cheltuielile si resursele au crescut cu mult mai putin decat aceasta escaladare de cheltuieli. Sunt state care, prin constructia lor legislativa, au ajuns la deficite structurale si continua sa le mentina. Este un joc piramidal si este foarte greu de iesit din el, pentru ca cetatenii acestor state s-au obisnuit cu ideea ca aceste cheltuieli sunt drepturi. Din aceasta cauza, vom asista la o prabusire urata a sistemului, urmata, de un sistem demagogic populist, de aparitia unor dictaturi populiste pe tot teritoriul european. Ma tem ca este o directie inevitabila.

Ati auzit de planuri de restructurare ale bancilor care au contribuit la infestarea sistemului financiar cu produse toxice?

Daca sistemul bancar ar fi fost lasat in pace, fara sa fie legat de sustinerea monedei sau de tot felul de reglementari ale statului, caderea unei banci ar fi fost ceva mai urata decat caderea unei companii oarecare. Sistemul a ajuns sa fie atat de legat, bancile au ajuns sa fie parte a jocului. Toate acestea duc la fenomene absolut anormale intr-o economie naturala. Ce s-a intamplat la Lehman Brothers a fost doar o mica instabilitate care a avut reverberatii foarte mari in sistem. Orice criza majora care ar fi aparut intr-un domeniu economic ar fi dus la aceleasi rezultate. Un joc piramidal, mai devreme sau mai tarziu, se sfarseste.

2010 este un an foarte greu pentru UE.

E o increngatura de crize. In 2010, a iesit la lumina criza in zona statului, a bugetelor nationale. Dupa ce se va intampla acest parjol la nivelul statelor, vor fi afectate foarte rau marile companii internationale care au in portofoliul lor contracte cu statele. Cele care sunt pe mass market vor suferi mai putin, insa cele care au in principal contracte cu statele se vor prabusi.

Vom avea o inflamare a datoriilor suverane?

Da, categoric. Aici este jocul piramidal. Lumea occidentala traieste intr-un deficit continuu, intr-o inflatie continua indiferent de perioadele de crestere/descrestere economica, de aproximativ 70 de ani. Credem ca ceea ce traim acum e capitalism?! Ne inselam. Este, de fapt, o forma de etatism exagerat cu accente serioase socialiste a la Marx, din care nu ai iesire atata vreme cat incerci, pe de o parte, sa ai un sistem democratic si pe de alta parte, sa-l alimentezi continuu cu forme primitive de mita electorala. (…)

Vom putea plati peste 5 miliarde de euro/an, rata la imprumutul FMI in 2012-2013?

Da, fiindca nu avem incotro. Problema e cu ce pret vom plati.

Se va mai imprumuta Romania pentru a plati imprumutul de la FMI?

Mi-e teama ca acest lucru se va intampla. (…) Nu cred ca mai exista vreo solutie. Doar sa mergem la rand cu restul statelor europene. SUA se vor salva fiindca au intrat in autoprotectie la timp si inteligent.

N.n.: Nu poti sa nu te intrebi de unde provine aceasta certitudine a lui Varujan Pambuccian referitoare la resurgenta dictaturilor populiste. La fel in privinta certitudinii cu care preconizeaza prabusirea actualului sistem de tip welfare state bazat de un stat puternic si asigurari sociale complexe, in contradictie cu modul in care considera SUA ca fiind salvata prin faptul ca se auto-protejeaza. In realitate, SUA aplica tocmai acest tip de etatism interventionist si tot mai extins, deci ar trebui sa fie si ea in drum spre prapastie, in logica (partial corecta, de altfel) expusa mai sus.

*

Tot cu certitudini avem de-a face si in interviul de mai jos, dat de seful spionajului extern. De aceasta data certitudinea este legata de succesul constructiei europene, al consolidarii zonei euro si al schimbarii ”calitative” a guvernantei globale (tradus, in proliferarea structurilor supra-nationale de tipul UE si in alte zone ale globului). Un punct comun cu viziunea catastrofica a lui Pambuccian este legat de pericolul resurgentei miscarilor populiste. Doar ca panaceul pentru toate probleme este, pentru M.R..U, Uniunea Europeana…

Credeţi că va supravieţui construcţia europeană crizei economice actuale?

Sunt convins că proiectul european, cel căruia noi îi aparţinem de câţiva ani, are şanse enorme de rezistenţă în faţa oricărui tip de criză. Nu mă refer doar la seismul economic, ci şi la provocările de natură politică la nivel global. Condiţia esenţială este însă ca formulele de leadership naţional să tindă spre aceeaşi listă de priorităţi.

Sunt şanse în acest sens?

Bineînţeles. Şi asta n-o spun pentru că sunt un european convins, ci pentru că aceste lucruri se văd. Uniunea Europeană nu se află în pragul disoluţiei, nu cedează la primul şoc. Zona euro se va dovedi de fapt – destul de curând, cred – o soluţie providenţială de salvare a economiilor naţionale aflate în pragul unor încercări mari. Şi ceea ce s-a întâmplat cu Grecia, pachetul celor 110 miliarde de euro, ceea ce se întâmplă astăzi, prin pachetul secundar constituit la nivelul Băncii Central Europene pentru situaţii similare, în cazul în care ele vor apărea, arată de fapt două lucruri: că există conştiinţa pericolului şi că există soluţia, chiar dacă efectele prezumtive ale soluţiei de finanţare în plan intern a unora dintre statele care au calendare electorale poate să genereze probleme. Dar acestor probleme li se găseşte soluţie în buna guvernare. Acolo unde electoratul intern şi european, în egală măsură, este capabil a susţine aceste măsuri. Şi o bună comunicare contribuie la rezolvarea acestor probleme.

Există bani destui?

Pentru a salva ceea ce este de salvat? Sunt convins că da.

Toate statele sunt îndatorate, astăzi, chiar şi cele puternice…

Puţine sunt statele care pot afirma că le este bine. Se vor genera schimbări calitative la nivelul guvernanţei globale. Descoperim că, de fapt, mediul de manifestare a unor asemenea crize trebuie căutat în globalizare. Cauza este o suprautilizare a capacităţilor unor economii majore. Doi: descoperim că nu există economii emergente capabile să absoarbă asemenea şocuri, ba chiar să livreze din preaplinul lor soluţii imediate. Descoperim că nu este potrivit ca UE să se blocheze în practici protecţioniste, ci, dimpotrivă, să utilizeze contextul pentru a favoriza pe cât posibil schimbul. El reprezintă calea eficace către rezolvarea acestei probleme: ieşirea din recluziune cu mai multă înţelegere faţă de fenomenul economic global şi afirmarea interesului faţă de alte zone economice de pe glob. Zona euro este un experiment care se dovedeşte, şi în cazul crizei, de succes. Nu fără motiv se întâmplă asta. Gândiţi-vă că în urmă cu trei, patru săptămâni a început să capete concreteţe proiectul înfiinţării unei zone de unică monedă în spaţiul sud-est asiatic. (…)

Există riscul desfăşurării unor mişcări sociale asemenea celor din Grecia în alte zone ale spaţiului european?

În 2009, într-una dintre prezentările făcute de un şef al unui serviciu special din SUA către comisia de specialitate din Congres, concluzia era următoarea: nu asistăm la o prăbuşire economică, ci la o recesiune prelungită al cărei final e greu de anticipat, care va avea vârfuri şi căderi, şi că va fi o convalescenţă grea. Pe de altă parte însă, efectele sociale sunt de luat în considerare. Se leagă ele de pericolele teroriste de care toată lumea ştie şi care se află în topul priorităţilor informative? Da! Cum? Prin simptomatologie şi prin consecinţe indirecte. Una dintre consecinţele în plan social imediat e radicalizarea. Nu de tip religios, ci ideologic. Ies la suprafaţă mecanisme de auto-organizare a mentalului colectiv pe care toată lumea le-a crezut îngropate după anii 50, după Al Doilea Război Mondial. Ies la suprafaţă formule politice colectoare ale frustrărilor profunde ale unei comunităţi naţionale. Şi care se dirijează cu un bun joc retoric: identificarea inamicului etnic, identificarea inamicului politic, economic. Nu trebuie să surprindă faptul că aceste lucruri devin temă de lucru a serviciilor de informaţii. Pentru că, prin jocul electoral, asemenea formule radicale se pot regăsi în politica executivă. Hitler a ajuns la putere prin democraţie.

Unde există un asemenea pericol în Europa?

Peste tot.

Aţi urmărit cu atenţie discursul şi retorica premierului Slovaciei şi discursul premierului Ungariei?

Da, ca orişice consumator de politică.

Vi se pare tonul abordat de cei doi având legătură cu această chestiune – identificarea inamicului etnic?

Mă desprind de orice răspuns la întrebare întrucât depăşeşte competenţele mele. Vă spun altceva: apartenenţa acestor state la UE este reconfortantă politic. Din această perspectivă, UE are îndeajuns de mulţi anticorpi pentru a preveni o resurgenţă a naţionalismului agresiv. Revenind la ce vă spuneam, în momentul în care consecinţele posibile ale crizei economice devin mai preocupante decât fenomenul terorist în sine să nu vă mire dacă această sensibilitate a serviciilor de informaţii, care se reeducă astăzi, după ce zeci de ani a fost scoasă în afara priorităţilor imediate, capătă sens. (…)

Printre temele care preocupă serviciile speciale din cadrul UE nu se numără cumva şi creşterea în intensitate a discursului autonomist? Cum vă raportaţi la astfel de schimbări?

Am să vă răspund în termeni generali. Un serviciu de informaţii externe, prin ceea ce poate aduce ca informaţie din contextul care poate să dezvolte un atac la fiinţa statală, are un rol foarte bine definit prin legea de funcţionare. Evident că suntem atenţi la fenomenele care pot, prin simpatie, prin extensie, prin virusare să genereze fenomene negative, corozive la adresa structurii noastre statele sau a funcţionării administrative. Doar că, aici trebuie să fim limpezi, ceea ce serviciul de informaţii aduce ca subiect de reflecţie pentru decidentul politic reprezintă doar una dintre premisele pe baza căreia se ia decizia politică. Decizia politică este inevitabil strategică şi ţine cont de cu totul alte fenomene pe care nu Serviciul de Informaţii Externe le guvernează sau le stăpâneşte.

Directorul SRI George Maior ne-a declarat recent că Serviciul pe care îl conduce priveşte cu atenţie evoluţiile din zona Harghita- Covasna, în contextul amplificării discursului autonomist, întreţinut de politicieni ungari…

Pe bună dreptate.

La scurtă vreme după discuţia avută cu domnul Maior, s-au desfăşurat alegeri în Ungaria, iar formaţiunea Jobbik a reuşit să acceadă în parlamentul naţional. Sunt motive de îngrijorare în cadrul UE din acest punct de vedere?

Prin ceea ce investigăm, luăm în calcul şi pornim de la scenariul negativ. Suntem sensibili faţă de asemenea schimbări care pot, într-un moment sau altul, fiind scăpate de sub control – de sub lege, de fapt – să genereze situaţii extreme.

Care ar putea fi aceste „situaţii extreme”? Care ar fi cel mai prost scenariu?

Vă spuneam că Uniunea Europeană are un rol foarte bine precizat şi verificat în timp. Dar vorbesc de activitatea Serviciului pe care îl conduc. Evident că suntem sensibili faţă de aceste chestiuni. Tot aşa cum ceea ce spunea domnul Maior e cât se poate de natural şi logic. Suntem foarte atenţi pentru că pe fondul crizei economice se pot dezvolta comportamente politice aberante faţă de norma de convieţuire în interiorul UE. Ceea ce duce, pe cale de consecinţă, la decredibilizarea construcţiei europene înseşi. Or, nu este în interesul statului român sau al UE să ajungi la un asemenea grad de ebuliţie politică în care frontierele să fie puse sub semnul întrebării, structurile de stat, democraţiile să fie continuu criticate sub varii pretexte. Acest aspect este o temă de lucru, nu de reflecţie. (…)

 • Realitatea.net: Bittman: Finanţele ştiu cine fură, dar sunt firme care n-au voie să fie controlate VIDEO

  Să nu credeţi că nu se ştie la nivelul Ministerului de Finanţe ce se întâmplă în România. Să nu credeţi că nu se ştie pe unde se fură, cine fură. Sunt filmaţi, sunt îndosariaţi, sunt arhivaţi. Toţi cei care fură. Dar există firme care n-au voie să fie controlate niciodată şi oameni care n-au voie să fie controlaţi niciodată“, a spus Dan Bittman la Ora de Foc.

  Nota noastra: Iarasi ne intrebam daca astfel de dezvaluiri grave – care ar trebui urmate, in mod normal, fie de anchete DNA urgente, fie de un proces declansat de ministrul Vladescu fostului sau subaltern (care nu se stie ce a cautat, de fapt, in acel minister, cateva luni bune), dar care raman, evident fara ecou – nu sunt cumva “controlate” si premeditate cu un anumit scop, de stimulare si alimentare a starii de revolta a populatiei fata de guvernanti… Altfel, de ce s-ar expune Dan Bittman? De ce nu va pati nimic pentru aceste declaratii, asa cum e de anticipat?

 • Ion de la Chiuiesti: Primarul Timisoarei: „Ne-am vandut la FMI”
 • Gigel Chiazna:  Despre bombardamentul cu optimism
 • N-am cuvinte:

Îndemn la vedere duhovnicească – consideraţii asupra evenimentelor contemporane

Atenţie la măsurile de tip socialist…

***

Interviu din care aflam, de la dom’ profesor de… etica, despre cum ar trebui extinsa eugenia si ingineria genetica, pana acolo incat sa devina politici publice. Intocmai ca in distopia lui Aldous Huxley, Brave New World.

Limba de lemn constituie una din creaţiile ideologiilor moderniste şi ateiste. Ea reprezintă calul troian al unui război lung între modernism şi tradiţie. Mass-media, ca şi majoritatea clasei politice, o foloseşte. Formele ei nu mai sunt brutale, ca în comunism, sunt rafinate şi perfide. Ideologia “controlului populaţiei”, una din ramificaţiile culturii ateiste, are deja un întreg arsenal lingvistic. În România, după 1990, ea a impus o realitate nouă, una care atacă Biserica şi vrea să dărâme tradiţia creştină.

***

 • Realitatea.net:

Descentralizarea din sănătate va închide spitalele, spun medicii

Afiş într-un spital clujean: Este legal ca pacienţii să ofere bani şi cadouri medicilor

Primăriile pregătesc concedieri masive. VEZI CÂŢI PLEACĂ DIN ORAŞUL TĂU

 • Money.ro:

Croitoru, BNR: Inflaţie de 8 – 8,5% şi scădere economică de 2% până la sfârşitul anului (VIDEO)

Consilierul BNR este de părere că PIB-ul României va înregistra, în acest an, un regres de 2%, în funcţie de situaţia economică internaţională, pe plan intern, economia fiind trasă în jos de consumul privat şi de credite, dar ajutată de activităţile din industria prelucrătoare şi servicii.

Statul trebuie să răscumpere azi eurobonduri de 700 mil. euro. Vezi cât are de plătit în luna iulie

 • Realitatea.net:

Kommersant: România o ia pe drumul Greciei

Guvernul român a adoptat o măsură fără precedent pentru revenirea economiei – a adoptat cel mai mare TVA din UE, la nivelul de 24%, scrie Kommersant, citat de agenţia bulgară Focus. Măsura are menirea de a grăbi venirea ultimei tranşe FMI pentru ţară. Între timp, măsurile nepopulare au declanşat proteste în ţară. “Cu câteva zile în urmă, protestatarii au încercat să pătrundă în clădirea guvernului” – scriu ruşii. În legătură cu acest incident, “experţii din capitală au avertizat asupra faptului că evenimentele ar putea conduce România înspre scenariul văzut în Grecia” – mai notează Kommersant.

Polonia o duce bine: Creştere de 4,6% în 2011

***

 • Calauza ortodoxa:

Când tu te mândreşti eu sufăr

Despre trezvie, lupta cu gandurile si rugaciune – p.10

 • Cristian Stavriu:

Cunoștinta care îngâmfă și umflă pe om!…pilde

Mulți amăgitori au ieșit în lume!…Sf.Teofan Zăvorâtul

 • Marturie crestin-ortodoxa:

Emisiunea ”Biologie, Genetică și Credință” – Radio România Cultural – 01.07.2010

Cateheza ˝Sfinții Apostoli Petru și Pavel˝ cu prof. Sorin Dumitrescu – 29.06.2010

| Sport & mişcare 20:08 Maradona şi-ar da o mână ca să câştige Cupa Mondială

Breaking news

13:01 Un sinistrat către Băsescu: “Îmi e scârbă să văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră”


Categorii

Adoptarea Euro, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Era Big Brother, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

67 Commentarii la “Inundatiile – intre dramele nevoiasilor si cinismul provocator al presedintelui/ PAMBUCCIAN: PRABUSIREA INTREGULUI SISTEM, URMATA DE DICTATURI POPULISTE – INEVITABILA/ Care este solutia “providentiala” potrivit unui om devotat sistemului globalist?/ INDEMN LA VEDERE DUHOVNICEASCA/ Limba de lemn a noilor ideologii anticrestine (STIRI 1-2 IULIE 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Scriam aici in noaptea dinspre sambata si duminica:

  Apropo de ce se simte in aer, e posibil ca noile evenimente, inclusiv virtuale, in derulare, sa schimbe multe si sa aduca multe surprize si mai multe sminteli si dezbinari.

  Saccsiv zicea:

  De aici probabil si cumplita cernere ce a inceput: multi dintre cei ce-i consideram in aceeasi tabara cu noi trec in cealalta si invers. Unii se trezesc iar altii se culca.

  Iar noi zicem:

  E posibil si ceva mai pervers, si anume ca unii sa sune false alarme, sa simuleze treziri in masa, sa creeze piste false, diversioniste. Noi am incercat sa luam atitudine fata de unii si am incasat serioase lovituri personale, am pierdut nu doar cititori, ci si prieteni si binefacatori. Ne-am asumat riscul si ni-l asumam pana la capat, de a ramane singuri si de a spune lucrurilor pe nume. Impresia noastra este ca sunt mult mai multi infilitrati, provocatori, agitatori, oameni nesinceri decat ne place sa credem sau sa recunoastem. Si se vor crea noi mari confuzii si tulburari, peste toate cele de pana acum. Una din ele a inceput chiar din noaptea asta. O s-o descoperiti singuri. Nu trebuie sa ne punem increderea in oameni sau in bloguri, orice nume ar purta.

  Pana la urma insa… cel ce va rabda pana la sfarsit se va mantui…. Si cine se va ruga, va avea inima buna, dar mintea limpede si prevazatoare, va fi cu luare aminte si va cere Domnului sa-l lumineze si sa-i arata ce e bine si ce e rau.

  Sa ne pregatim, smintelile de pe urma sunt mai mari decat cele dintai. Iar strategia securistica de compromitere din interior a parintelui Justin si de provocare artificiala a unei schisme a ajuns la apogeu. Securistii si-au facut treaba! “Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte…”

 2. Sa nu uitam ca erau unii diversionisti care spuneau ca parintele ii recunoaste pe stilisti. Altii pe net spuneau chipurile ca ar fi vorbit cu parintele si le-a spus lor ca Glicherie e sfant si BOR e in anatema. Asa l-au manipulat si pe pr Arsenie Papacioc la inceput.

 3. Calea de mijloc, Calea Imparatiei pe aceasta s-o tinem. Vanturi, valuri si balauri (in persoanele mai marilor de azi) vin peste noi….unii ne ingrozim si alergam la Maica Domnului, Sfinti si Domnul, altii mai credinciosi nu se ingrozesc ci accepta ce le da lor Bunul Dumnezeu, precum Iov, altii se ingrozesc si raman blocati precum caprioarele in lumina si atunci devin prada usoara, altii traiesc asa….fara o directie precisa, in deriva as putea zice.
  Pentru noi crestinii nu exista viitor, ceva planuri ne facem cu totii, care traim in lume, dar la fiecare idee rostita despre viitor crestinul simplu si credincios adauga: “sa ne ajute Dumnezeu” sau “Daca o vrea Bunul Dumnezeu” sau “cum o fi voia Domnului” pentru ca nu poti sa te gandesti cu indrazneala ca vei mai apuca ziua de maine, ea este un dar de la Dumnezeu. Cititi cu atentie rugaciunile de seara si dimineata si veti vedea viziunea asupra viitorului pe care trebuie sa o avem, marea majoritate a rugaciunilor sunt facute de sfinti.
  Cartile scrise de cei care au fost in inchisorile comuniste sunt extraordinare pentru noi azi din multe puncte de vedere, enumar cateva dintre ele:
  1. Veti vedea oameni tineri care aveau viata inainte, care isi facusera planuri, multi erau studenti, deci urmau o facultate ca sa aiba o meserie, nimic rau nu era in asta
  2. Voia Domnului a fost insa alta: au ajuns in inchisoare, unii erau credinciosi, altii mai putin dar in urma unor procese interioare si-au indreptat sufletul si mintea catre Hristos si asta i-a transformat profund
  3. In multe marturii se spune ca cel mai greu era sa se suporte ei pe ei in celule. Cel de langa tine trebuie “suportat” si nu e usor……parte din lucrare este cu cei de langa noi si cu noi insine, “grajdul propriu” de care vorbeste Petra.
  4. Concluziile lor dupa acei ani pe care trebuie sa ni le insusim, toate reducandu-se la: “nimic fara Hristos”.

  Toate acestea trebuie sa ne faca sa intelegem ca Dumnezeu lucreaza spre binele nostru, trebuie sa avem incredere in El deplina si imi vine acum in minte o comparatie, cam cum trebuie noi sa fim: precum sunt copiii care invata sa mearga. Vor sa mearga si sa ajunga intr-un loc, se ridica, mai cad, pasesc doi trei pasi dar isi intind manutele catre parintii lor caci isi dau seama repede ca fara ajutor e imposibil. Sunt speriati si totusi o fac pentru ca trebuie, e ceva in interiorul lor care-i mana sa se ridice si sa faca primii pasi; au incredere teribila in ajutorul dat de parinti. Asa si noi, suntem speriati dar stim ca trebuie sa mergem pe Cale, nu stim noi prea bine care e Calea dar ne rugam sa ne fie aratata, cand o vedem constatam ca e grea si cerem din nou ajutor si stim ca-l vom primi si acceptam cu incredere ajutorul dat.
  E greu, e foarte greu dar nu e imposibil.

  O mangaiere mare in clipele mele de neliniste si spaima este gandul la Sfanta Treime: cata iubire si ascultare este intre Tatal si Fiul si Duhul Sfant. Cata sfintenie si buna cuviinta si ganditi-va cat are Dumnezeu de lucru caci tine toata lumea asta mare. Iar dupa ce vi se incalzeste inima de toata aceasta gratie divina veti da Slava lui Dumnezeu pentru toate si frica se va topi, macar pentru un timp.

  Sunt si eu tentata sa-mi fac planuri de viitor si mintea imi fuge pe campii, In ultimul timp insa, datorita evenimentelor ce se petrec cu viteza si intensitate extraordinare, multe din ele citindu-le aici sau pe site-ul lui saccsiv, incerc sa-mi canalizez mintea spre un singur lucru: moartea.
  Cu “personajul” asta ne vom intalni cu totii, e lege si zic eu ca singurul gand despre viitor care ne este “permis” e: cum ne va gasi acel moment.
  M-am spovedit curat? M-am impacat cu toti? Gandesc rau despre careva, dispretuiesc pe cineva…etc etc…si iara am ajuns la “grajdul nostru, proprietate personala”

  Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit acum in inundatii.

 4. Rugaciune la necontenirea ploilor si la rascoala apelor

  Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita noastra rugaciune si nu ne pierde pe noi, nevrednicii, intru mania Ta, cu revarsarea ploilor necontenite si cu rascoala mare de ape. Ci porunceste norilor sa se imprastie, si razelor soarelui sa straluceasca pe pamant, spre inmultirea si adunarea roadelor acestuia, si spre pacea a toata faptura, ca avand noi indestularea si paza milei Tale, sa facem indreptare vietii noastre si sa proslavim preasfant numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

 5. Eu personal nu cred ca acea “decizie” despre care s-a vorbit vine de la staretul Iustin. In ultima vreme multi “predicatori ortodocsi” s-au folosit de numele marelui staret (sau de numele altor mari parinti) sa isi faca lor un nume/advertisment, devenind “apologeti” ai fanatismului, smintelii si dezbinarii (oare pe cine propovaduiesc prin asta?…). S-a intamplat si cu alti mari sfinti si parinti ai bisericii, sa fie injositi astfel… si Danion pretindea ca vorbeste din indemnul pr Iustin! Acum vre-o 3 ani cand am am fost la Petru-Voda am vazut cu ochii mei pe unii “fii duhovicesti” ai parintelui, printre ei si calugari – din nefericire, care incercau sa il forteze pe parintele sa nu mai primeasca donatii si nici pomelnice de la cei ce au primit acte cu cip, iar parintele pur si simplu i-a dat afata din chilia lui.
  De aceea, cum bine a spus cineva aici, sa incercam sa ne punem mai mult increderea in Dumnezeu dacat in oameni.
  In occident actele cu cip (chiar daca nu neaparat RFID) exista in orice, de la cartea de credit, la carnetul de conducere, la ID (fara de care nu existi ca cetatean legitim), la ID cu care nu poti intra la compania la care lucrezi, pana la simplele abonamente pe metrou si autobuze, parcare, etc. unel au, altele nu – date personale ale individului. Si cei de la “tara/fermierii” trebuie sa aiba un ID (in care este incorporat un cip). Si ele exista de mult, cel putin 15-20 ani (pe cand Romania era inca sub comunism…). Sunt convinsa ca nimeni cu le doreste…dar care este solutia mai ales cand ele sunt simple instrumente care nu conditioneaza inca credinta si simtirea unui om (sau lepadarea de Domnul Iisus)? sa renuntam la tot si sa traim cu totii pe strada ca cei “homeless”. Va venii si acea vreme, dar sa fim atenti pt cine ne jerfim! Este nevoie de mai mult discernamant si rugaciune pt noi si fratii nostrii si sa nu uitam ca pana la ultima suflare a noastra pe acest pamant nimeni nu este pierdut sau mantuit. Parintelui Calciu i s-a adresat cu multi ani in urma intrebarea despre cartile de credit si pr a spus ca “cel mult ei pot sa controleze prin ele accountul meu din banca si tranzactiile mele, insa sufletul nu mi-l poate controla”. Cam atat, iertari pt multa vorbarie, imi propun sa fie ultimul meu comentariu pe bloguri (cate rugaciuni as putea face in acest timp cat scriu…). Pace si iertare fratilor si Bumul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne tina pe toti in harul Sau, caci fara El oricare din noi suntem nimic.

 6. Problema nevoiasilor este o problema complexa ce trebuie tratata nuantat.
  Comunistii au zgandarit orgoliul tuturor nevoiasilor, spiunandu-le ca au drepul sa nationalizeze proprietatile acestora, inlaturand exploatarea, dupa care va curge lapte si miere.
  Dupa cum se poate vedea in literatura bisericeasca medievala, Biserica a cam dezaprobat haiducia, ca metoda re rezolvare a inechitatilor sociale. Haiducii erau numiti si lotri.

  O mare parte din nevoiasii de azi, sunt oameni care au cam stiut sa se fereasca de munca – nu toti. Nu au urmat cursurile unei facultati; nu s-au apucat de o meserie cu care sa produca ceva. Stau la televizor si asteapta ca matuirea sa vina “prin sticla”, atunci cand nu urmaresc o telenovela sau vreo emisiune de divertisment.
  Mai comuta si pe “televiziune poporului” unde Dan Diaconescu le suigereaza ca in cazul in care va pune mana pe putere, va confisca averile bogatilor si-i va da fiecarua 20.000 de euro…

  Partea grea a lucrarii lui Moise a venit dupa ce acesta a scos poporul ales din Egipt, atunci cand a trebuit ca sa-l scoata din robia patimilor, cand a trebuit sa-i impuna trairea placuta lui Dumnezeu. Atunci au inceput ispitele, contestarile, caderile.
  Dupa 1989 nu a aparut nici un om politic, nu a existat nici un program, prin care poporul roman sa intelega faptul ca economia de piata inseamna concurenta, competenta, lucrul bine facut; sa inteleaga ca atunci cand faci greve si ceri mai mult decat oferi prin munca nu porti ajunge decat la faliment.

  Televiziunile, jurnalele de stiri au cultivat patimile, revendicarile electorale, revendicarile de drepturi care nu puteau fi in totalitate satisfacute. Oamenii au ajuns sa creada in aceste drepturi, care nu aveau suport in economia reala; in felul acesta Romania a ajuns sa traiasca “pe datorie”. Dimcolo de carpelile de moment ale finantistilor, se va ajunge la situatia cand aceste datorii+dobanzi vor trebui sa fie achitate. Vai de generatiile viitoare.

  Ma tem ca dictatura populista va fi impusa cu ajutorul patimilor claselor aduse la saracie dupa model bolsevic. Guvernantii si-au batut joc de indelunga rabdare a poporului.

  Din analizele canalelor media, lipseste studierea obiectiva a patimilor omului de jos; a felului cum acestea (cumulate) constrang decizia economica si politica, a inrfluentelor media asupra creierii, cresterii si exacerbarii lor.

 7. M-am nascut intr-o familie mixta, mama ortodoxa, tatal catolic, eu fiind botezata in religia ortodoxa. Ce fac in aceste conditii? Nu particip la nuntile, botezurile, inmormantarile din familiile catolice din partea tatalui (verisori) – reprezinta asta o lepadare de credinta?, iar conform canoanelor nu ar trebui sa imi trec tatal pe pomelnic, ca e eretic si sa nu cer preotilor sa se roage pentru el la Sfanta Liturghie?

  Ce vina are el ca asta e religia in care s-a nascut? A ales el sa fie catolic? Am ales eu sa ma nasc intr-o familie mixta? Nu se spune ca “pe cel care vine la mine nu-l voi scoate afara”?

  Nu este porunca sa iti cinstesti tatal si mama? Am dreptul sa ma rog pentru straini, pentru prieteni ortodocsi, dar nu pentru tatal meu? Nu e un act de egoism si de ipocrizie sa ma rog doar pentru mantuirea mea si a familiei mele ortodoxe, sa imi pese doar de sufletul meu si sa ii consider pe ceilalti pierduti pentru ca sunt eretici?

 8. @Roxana: dar cine a zis sa nu va rugati pentru tatal dvs? Sigur ca trebuie sa va rugati, nu doar ca ati avea voie!
  Insa e adevarat ca numele sau nu poate fi pus pe un pomelnic ce se citeste la Sf. Liturghie, datorita apartenentei sale la confesiunea catolica. Nu ii face nimeni o vina si nu acesta este sensul randuielii canonice a Bisericii. Insa, dupa cum stiti, chiar si catehumenii sunt rugati sa iasa afara din Biserica in momentul savarsirii Jertfei nesangeroase din cadrul liturghiei. Sunt, pur si simplu, trepte de participare la harul dumnezeiesc la care nu poate lua parte decat cel care este deja madular al Trupului lui Hristos. Dar, cum spuneam, rugati-va pentru tatal dvs si dati si preotilor ortodocsi numele lui, pentru a se ruga in rugaciunile lor particulare.
  In ceea ce priveste participarile la nuntile, botezurile, inmormantarile din partea ramurii catolice, acestea nu se reduc doar la ceremoniile religioase. Nu se va supara nimeni daca participarea dvs. va fi mai discreta la astfel de ceremonii dar va fi deplina in cadrul intrunirilor familiale din afara cultului.
  Putem fi ortodocsi deplini, fara a recurge la amestecuri inutile ce tin de cult, si sa ne pastram, in acelasi timp, intreaga dragoste fata de membrii familiei de alta confesiune. Noi nu vedem o contradictie intre aceste doua imperative…

 9. @Romeo:

  Dupa 1989 nu a aparut nici un om politic, nu a existat nici un program, prin care poporul roman sa intelega faptul ca economia de piata inseamna concurenta, competenta, lucrul bine facut; sa inteleaga ca atunci cand faci greve si ceri mai mult decat oferi prin munca nu porti ajunge decat la faliment.

  A existat totusi placa economiei de piata si a concurentei, tocmai de aceea au ajuns oamenii sa fie nemilostivi intre ei, egoisti si foarte sumisivi programelor de munca faraonice impuse de multinationale.

 10. @ El:

  Trimite, te rugam, o adresa de e-mail VALIDA, pentru a putea comunica.

 11. Parca altadata il postati pe cuviosul Paisie Aghioritul care e mult mai vehement decat P Dionisie. Sunt multe scrieri ale P Paisie in acest sens.
  Sa avem grija cum discernem, multe proorocii spun ca pecetea lui Antihrist nu va fi prea usor de vazut, ci se va face in mod perfid, viclean, doar pentru cei care au ochii sa vada. De aceea si textul apocalipsei precizeaza acolo ca cine are intelepciune sa calculeze numarul 666. Daca era vizibil pentru toti, nu cred ca mai era nevoie sa precizeze cuvantul intelepciune.
  Apoi nu stiu daca v-ati gandit la alt lucru. Stim ca in alte state, mai ales in Statele Unite, exista implantul cu cip. Asta nu inseamna oare ca Apocalipsa este totusi in derulare? Pe mine ma cutremura acest lucru, dar nu cred ca trebuie sa fugim de spaima si de lucurile dureroase. Apocalipsa nu va fi cu zambetul pe buze. Eu nu zic ca asta e pecetea, dar e clar ca premerge fff mult. Atunci cum sa o primim? Mi se pare absurd. Eu nu vreau sa fiu partas acestui sistem diabolic, e vizibil pentru toti, nu mai e nicio noutate. Au fost vremuri apocaliptice in toate timpurile, dar parca acum sunt mult prea multe coincidente. Trebuie sa ne punem problema cat se poate de serios si sa fugim de solutiile caldicele. Nu cumva sa fim panicati de cineva… Nu, nu asa. Deschide-ne, Doamne, ochii sa vedem adevarul si puterea sa mergem pe calea lui.

 12. @ Ioane, frate, iarta-ne, dar daca esti de buna credinta, inseamna ca nu ai facut nici macar un minimum de efort ca sa si citesti si sa intelegi totusi ce am scris noi pe aici, in mai multe comentarii la rand. Iar Cuviosul Paisie este dat ca link la postarea cu parintele Dionisie, la sfarsit. Ca Apocalipsa este in derulare o spunem mai mult ca oricine, pana acolo incat ne asumam sa fim batjocoriti si etichetati in toate felurile. Asa ca… haideti sa fim mai atenti putin. Mai putin superficiali. Mai ales daca avem pretentia sa avem intelepciune si sa deosebim chiar si cele mai grele si mai fine taine.

  Intelege-ne ca e iritant sa fii nevoit sa reiei la nesfarsit, pentru fiecare, aceleasi si aceleasi explicatii, doar pentru ca unora le este prea lene sa citeasca, dar nu le este deloc greu sa arunce cu acuzatii si insinuari. Ceea ce am scris este o reactie la niste extremisme absolut de nejustificat puse in carca parintelui Iustin si care sunt produsul unor lucraturi securistice extrem de grave. Consecintele le vom patimi, probabil, cu totii. Nu incurajam pe nimeni sa primeasca actele biometrice, dar nici nu aruncam oamenii in prapastie, ca sa ajunga sa creada ca nu mai au harul botezului si nu mai pot fi nici macar spovediti, ba trebuie sa si divorteze urgent de sotul sau sotia care a primit un astfel de act!!!!! Asa ceva este inadmisibil si nu face decat IMENSE DESERVICII luptei rationale pentru a convinge oamenii sa REFUZE actele biometrice (nu cipurile, in general, fiindca si telefoanele mobile, si calculatoarele functioneaza tot pe baza de cip!).

  Iar daca nu esti de buna-credinta… asta este, am mai irosit un comentariu. Poate macar pentru altii. Doamne ajuta!

  PS: De ce nu poti da o adresa de e-mail valida? Intelegem anonimatul, pseudonimele, dar ce anume ne face sa ne ascundem si adresa de mail, cand postam ceva, mai ales acuzator la adresa administratorilor unui site? Spune asta ceva despre cat de curate ne sunt intentiile sau nu? Iertare!

 13. Nu stiu de unde atata vehementa in cele scrise, de ce banuiti atata conspiratie? Nu pe dvs va acuzam si imi pare rau ca nu reiese asta din comentariul meu. Eu am citit mare parte din comentarii si ma intrebam si eu cu f multa durere asupra unor aspecte. Dar totusi nu pot rabda ca P Iustin sa fie, mai mult sau mai putin direct, improscat cu noroi. Pentru ca doar la cuvintele sfintiei sale va referiti din acel video. M-a mirat si pe mine oarecum ceea ce spune parintele in filmarea respectiva, insa am si liniste. Pentru ca eu am fost personal la sfintia sa si alt gen de raspuns am primit, se facea precizarea clara ca nu poate spovedi o persoana cu acte biometrice, doar dc nu renunta la ele. Si mai stiu ca exista chiar in manastirea Petru Voda un parinte diacon care din nestiinta luase un permis auto cu cip, iar P Iustin l-a canonisit 40 de zile, dupa care il primeste in continuare la slujire. Deci eu nu vad nimic absurd in cuvintele marelui batran. Iar daca reascultati acel video veti vedea ca totusi parintele schimba dojana si mustrarea si acorda acelei perosane sanse. Poate ca nu era bine de mediatizat un sfat personal, poate taina de spovedanie, dar nici sa exageram. Eu cred ca manastirea Petru Voda va reveni cu un comunicat mai concludent, si P Iustin asemenea. Sa ma iertati daca v-am suparat. Dar cel mai mult e nevoie de rugaciune catre Domnul sa ne arate adevarul. Si nu cred ca ne va lasa.

 14. @ Ion:

  Sunteti formidabil… De ce banuim? cand ingnorati intrebarea referitoare la e-mail? Nu e legitim deci sa ne punem astfel de intrebari… Nu ne acuzati de nimic, doar ca aruncam cu noroi in parintele Iustin… Mda, am mai intalnit tehnica asta.

  Taina de spovedanie filmata?! Foarte interesant… E bine totusi ca spuneti ca dv, v-a spus altadata altceva si parintelui diacon Iustin altceva. Ei bine, incercati sa intrebati si ACUM, dupa ce parintele a fost supus operatiunii la care a fost supus acolo si dupa ce a intrat in vigoare un REGULAMENT INTERN al manastirii care stabileste cu totul alte lucruri… Noi v-am explicat deja ce s-a intamplat si cum s-a ajuns aici. Nu vreti sa vedeti si nu primiti, e treaba dv. Puteti crede ce doriti si rastalmaci tot cum doriti. Daca nu gasiti nimic absurd si in neregula nici in ceea ce se spune acolo, nici in afisul manastirii care stipuleaza niste REGULI GENERAL VALABILE PENTRU TOTI, atunci bine, iertati-ne pe noi, cei care, desigur, “aruncam cu noroi in parintele Iustin” si… ramaneti cu pace!

  Nu va suparati, dar nu mai publicam comentariile fara adresa valida de e-mail.

 15. @admin:

  Sunt in concediu, azi am intrat pe i-net; la ce va referiti aici?:

  “Iar strategia securistica de compromitere din interior a parintelui Justin si de provocare artificiala a unei schisme a ajuns la apogeu. Securistii si-au facut treaba!”

  In rest, nu stiu ce cititori ati pierdut in ultima vreme, pe mine nu.

 16. @admin:
  In legatura cu problema Roxanei,nu sunt de aceeasi parere cu fratiile voastre.Din cate stiu eu,cei care sunt de alta credinta nu pot fi trecuti decat la psaltire si atat.Si nici in rugaciunea particulara nu ai voie(asa stiu eu) sa te rogi pt. ei decat la modul general de ex.:Intoarce Domane la dreapta credinta pe toti robii tai cei rataciti…ceva de genul.Chiar m-am nimerit o data in chilia unui mare duhovnic,care a fost intrebat de o crediciasa daca ea are voie sa se roage pentru o ruda de-a ei care a trecut la sectari,si parintele i-a spus ca nu.Sau hai sa zicem ca poti sa spui “Doamne lumineaza-l!” Dar nu cred ca poti sa spui” Doamne pomeneste-l in Imparatia Ta!” pentru ca nu e botezat sau e apostaziat,adica e cazut din har si cred ca il cam ispitesti pe Dumnezeu daca il pomenesti.Daca te rogi pt. un eretic iei destul de multe asupra ta.
  Asa cred eu,poate stiti dvs. mai bine,chiar va rog sa ma corectati.

 17. @Bandit mistic: raspunsul parintelui este unul personal, nu e valabil-general. Oricum, una este sa ai o ruda care a trecut la alta credinta si alta este sa ai pe cineva care s-a nascut acolo si care nici nu a avut cine stie ce indrumare pentru a descoperi credinta adevarata.
  Altfel, Cuviosul Paisie spune si el ca pentru cei de alta credinta ne putem ruga personal si face si paraclise.

 18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » APEL CONTRA LEGALIZARII PROSTITUTIEI/ Cancerul – boala facuta “cu mana noastra”/ ANTICONCEPTIONALELE DAU CANCER MAMAR/ Obama – presedintele inversionistilor. SOROS PLEDEAZA PENTRU LEGALIZAREA MARIJUANE
 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DICTATURI MALTHUSIENE? SE CONTUREAZA INCA UN SCENARIU: lovituri de stat, dictaturi de forta majora, guverne autoritare pentru aplicarea politicilor dure asupra populatiei. INVENTARUL SCENARIILOR DE CRIZA
 20. Pingback: Premierul Ungureanu-Oxford se rasteste catre sinistrati: NU PUTEM PLATI LENEA LA NESFARSIT… NU SE POATE ASA CEVA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: Mircea Toader (lider PDL) – DECLARATIE FASCISTOIDA: Romanii au murit DE BETI CE ERAU! … nicidecum din cauza zapezilor si a autoritatilor CENTRALE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: “Declaratiile de neconceput anunta ACTIUNILE de neconceput”. DESPRE SFIDAREA CELOR PUTERNICI, “spiritul civic” SI BUBOIUL COPT AL “MODERNIZARII” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: DE CE UN CRESTIN CARE ISI IUBESTE TARA TREBUIE SA VOTEZE ASTAZI LA REFERENDUM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare