PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea “parteneriat strategic” cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video)

7-06-2013 6 minute Sublinieri

ponta-merkel-base-1

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că întâlnirea oficială pe care o va avea cu cancelarul Angela Merkel între 9 și 10 iunie semnifică dorința social-democratului de a reînnoi parteneriatul strategic cu Germania.

Întrebat dacă întrevederea sa cu cancelarul german înseamnă, în contextul răcirii relațiilor dintre București și Berlin, revizuirea pozițiilor sale din trecut, Victor Ponta a răspuns: ”În mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la un nivel care a existat în anii trecuţi şi care anul trecut în 2012 în urma crizei politice din România a suferit o perioadă de îngheţ, ca să spun aşa. Acesta este scopul principal (…) Da, vreau să avem din nou un parteneriat strategic cu Germania. Este evident că Germania şi Franţa sunt motoarele Europei – şi România are nevoie de ambele ţări, nu poate fi doar într-o parte sau în alta”.

Premierul a mai apreciat că România ar putea intra în zona euro în 2017-2018.

  • Mediafax:

Ponta spune că s-a pus de acord inclusiv cu poziţia lui Băsescu privind adoptarea monedei euro

Premierul Ponta spune, într-un interviu acordat Deutsche Welle înainte de vizita în Germania, că s-a pus de acord atât cu perspectiva preşedintelui Băsescu,cât şi cu cea a Poloniei privind adoptarea monedei euro şi consideră că România poate fi pregătită structural pentru acest obiectiv în 2017-2018.

Întrebat când apreciază că ar trebui România să adere la euro şi după ce reporterul afirmă că impresia sa este că “de la un punct încoace v-aţi pus de acord cu perspectiva preşedintelui Băsescu”, premierul afirmă că s-a pus de acord atât cu perspectiva preşedintelui, cât şi cu cea a Poloniei.

“M-am pus de acord şi cu perspectiva preşedintelui Băsescu, m-am pus de acord şi cu perspectiva Poloniei, celălalt mare jucător din afara euro. Sunt două lucruri care trebuie să se unească: în primul rând, România să fie pregătită structural, nu doar cu criteriile nominale, inflaţie, deficit, datorie publică, ci şi capacitatea noastră de a rezista la competiţia din zona euro, căci dacă intrăm nepregătiţi, ne ducem în faliment. Deci, acesta este primul criteriu pe care România, din punctul meu de vedere, îl poate îndeplini în perspectiva 2017-2018. Al doilea criteriu, care nu ţine de România şi Polonia, ci de deciziile care se iau în zona euro şi anume, după criza financiară, după programele de ajutor din Portugalia, Irlanda, Grecia, Cipru, zona euro să aibă o politică mult mai coordonată şi mai clară faţă de noii membri. Deci eu cred că euro va supravieţui cu bine acestei crize, cred însă că va duce inevitabil la nişte schimbări şi anume la o politică fiscală, bugetară mai bine coordonată în zona euro şi România, dacă e pregătită în 2017-2018, trebuie să intre în zona euro. E în avantajul nostru să nu spunem, cum spune Marea Britanie «nu vrem în euro», e în avantajul nostru să ne stabilim ca target politic şi strategic acest lucru şi, dacă nu sunt prea optimist, cred că putem fi membri în 2018″, afirmă Ponta.

Interviul a fost acordat de Ponta agenţiei germane înainte de vizita pe care o va efectua, luni şi marţi, la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel.

La finele anului trecut, când România încă păstra ţinta de adoptare a monedei euro în 2015, premierul Victor Ponta a declarat că România trebuie să meargă pe drumul Poloniei, şi anume să spună foarte clar că este în favoarea unei Europe cât mai bine închegate, că doreşte să intre în Euro, însă anul 2015 nu este un reper bătut în cuie.

În luna aprilie, Guvernul a transmis Comisiei Europene un program de convergenţă care nu mai include o ţintă pentru adoptarea monedei euro, premierul Victor Ponta afirmând atunci că 1 ianuarie 2019 reprezintă “un obiectiv destul de realist” pentru adoptarea monedei euro de către România.

El a amintit că un astfel de obiectiv este stabilit împreună cu Banca Naţională şi mediul de afaceri. O lună mai târziu, preşedintele Traian Băsescu a declarat că anul 2017 ar trebui să fie termenul optim pentru adoptarea de către România a monedei euro, în condiţiile în care 2015 nu mai este viabil, iar unele “persoane importante” au enunţat 2019 ca nou termen sau chiar renunţarea la o dată ţintă.

Intrarea în ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, este etapa premergătoare aderării la zona euro. Înainte de a intra în zona euro, o ţară trebuie să respecte criteriile economice incluse în Tratatul de la Maastricht, respectiv să se afle timp de doi ani în ERM-2, în cadrul căruia moneda naţională să fluctueze într-un intervalul de plus-minus 15% faţă de euro.

Ponta se poziţionează lângă Băsescu la ideea Statelor Unite ale Europei, înainte să plece la Berlin

Premierul Ponta declară că el sprijină formula “Statelor Unite ale Europei” adoptată de preşedintele Băsescu şi că acesta e proiectul pe care trebuie să îl susţină “orice om politic cu viziune”, într-un interviu pentru Deutsche Welle în care reporterul afirmă că USL a fost reticentă la această idee.

După ce reporterul arată că, nu demult, s-a desfăşurat în mediul public românesc “o mică dispută” pe tema Statelor Unite ale Europei şi că USL a fost destul de reticentă faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu, liderul USL, premierul Victor Ponta, se poziţionează în favoarea unui astfel de proiect.

“Eu nu (după ce reporterul a spus că USL a fost reticentă-n.r.). Eu sunt total convins că – sigur, proiectul ideatic de «State Unite ale Europei» probabil că va mai necesita ceva timp – dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune”, afirmă Ponta într-un interviu pentru Deutsche Welle, precizând că proiectul trebuie susţinut indiferent de cedările de suveranitate sau costuri.

“În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile. Inclusiv pentru Romania. Eu cred că, din 2007 până acum, România a avut mai mult de câştigat fiind membră a Uniunii Europene decât dacă ar fi stat în afară. Sunt întotdeauna şi costuri, a fost o iluzie că vom avea numai beneficii. Ai, în schimb, şi responsabilităţi, ai şi costuri comune. Dar, per total, trăgând linie – aspectul ideatic e evident – eu cred, Europa ca să reziste în competiţia mondială trebuie să fie unită, nu avem nicio şansă separat în competiţia cu Statele Unite, cu China”, a adăugat premierul.

El mai afirmă că România, în particular, cu cât este mai integrată în Uniunea Europeană, cu atât mai bine şi că teama românilor de a rămâne în afara Uniunii Europene este firească.

“Pentru că istoria noastră ne-a învăţat că, de multe ori, am rămas pe din afara sălii unde se luau decizii şi că, pur şi simplu, a trebuit să acceptăm şi să aplicăm nişte decizii care nu erau neapărat în favoarea României. Mă gândesc, de pildă, la Tratatul de la Berlin de la 1878 , … uneori lucrurile au fost bune, alteori au fost rele. Aşa încât eu cred că e naturală şi firească această obsesie a României de a nu rămâne singură, de a nu fi izolată şi, în mod clar, pentru noi în următorii zeci de ani,- nu ştiu dacă pot să mă uit la mai mult de zeci de ani, – direcţia corectă e direcţia europeană”, a explicat Ponta.

Interviul a fost acordat de Ponta agenţiei germane înainte de vizita pe care o va efectua, luni şi marţi, la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel.

Preşedintele Traian Băsescu a reluat de mai multe ori, inclusiv într-un discurs susţinut la Congresul Partidului Popular European (PPE), teoria privind necesitatea constituirii “Statelor Unite ale Europei”, ca soluţie la provocările cu care Europa se confruntă în plan intern şi extern.

PONTA ca Basescu: vrea CEDARE DE SUVERANITATE pentru SUE...

Din emisiunea “Subiectiv”, cu Razvan Dumitrescu, vineri, 7 iunie, 2013 (Antena 3)
comenteaza: Serban Nicolae (senator PSD), Victor Ciorbea (senator PNL ), Sergiu Andon (avocat), Mugur Ciuvica

Sergiu Andon: “PARIEZ CA PANA LA SFARSITUL ANULUI SE VA INRADACINA EXPRESIA “REGIMUL BASESCU-PONTA”

***

Nota noastra:

acuvio's funny photo retouchCu putin timp inainte de vizita din Germania premierul Ponta duce procesul de “auto-reeducare” pana la capat, inlaturand si ultimele reziduuri de candidat al USL ca forta politica alternativa fata de Traian Basescu. Acestea erau reprezentate de adoptarea monedei euro si de ideea Statelor Unite ale Europei. Este usor de explicat de ce Ponta a renuntat la ideea prudenta de a adopta euro in 2019, asumand obiectivul lui Basescu de 2017 – din acelasi motiv pentru care s-a delimitat public de atitudinea Marii Britanii: se gudura pe langa tanti Merkel, voind sa dea toate semnalele posibile de obedienta fata de agenda Germaniei in Uniunea Europeana.

Caci Germania are nevoie de moneda euro, nu Marea Britanie sau… Romania, Germania are nevoie de o structura de tip SUE construita pe calapodul Tratatului Fiscal, adica are nevoie de o dominare completa a Europei, pentru ca economia sa sa duduie. 

De asemenea, Ponta s-a razgandit si in privinta suveranitatii nationale: e clar, in opinia sa, ca ne incurca si trebuie sa ne debarasam cat mai repede de asa ceva (plagiind, astfel, ideile marete ale lui Basescu). Declaratie in perfecta concordanta cu o alta afirmatie a domniei sale, anume ca sintagma de stat national e pur simbolica si, la o adica, daca ar fi dupa el, ar renunta, insa “societatea nu e pregatita” inca pentru …desfiintarea sa (vezi aici).

Da, ciudat lucru si foarte inapoiata si plina de prejudecati aceasta natie romana, care nu vede firescul sodomiei si al “familiilor” homosexuale si nici nu intelege de ce e nevoie sa se desfiinteze statul national. Saracu’ Ponta, o data ce a luat-o pe acelasi drum, a inceput sa sufere si el, tot ca Basescu, de faptul ca nu e inteles de propriul lui bobor.

…Si uite-asa, Romania va mai pune un parteneriat strategic pe harta: dupa Washington, via Paris, ajungand la Berlin. In pregatire: Moscova (vezi vizita lui T. Corlatean –  in iulie)!

Ce ne aduc aceste “parteneriate strategice” (nume de cod pentru tributul in folos personal pe care si-l asuma satrapul local in fata marilor puteri)? Numai bunatati. Cel incheiat cu Washingtonul ne aduce Chevron in schimbul gazelor de sist; cel cu Parisul ne aduce legislatie gay in schimbul “europenismului” agatat la butoniera premierului Ponta; cel cu Berlinul austeritate si statut de colonie ieftina periferica in Imperiu; cel cu Moscova, niscai oligarhi rusi si o Basarabie pierduta pe vecie. 

Ave, Kaiserică! Muribunzii te salutant…

angela-merkel-vs-victor-ponta-1

Legaturi:


Categorii

Adoptarea Euro, Germania, Razboiul impotriva Romaniei, Sergiu Andon, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea “parteneriat strategic” cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video)

  1. Si de-alde Vlaicu Voda n-a lasat niscaiva seminte in neamul asta? AAahh, pare ca nu…

  2. Pingback: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. "Parteneriatul strategic" - noua denumire a VASALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: GERMANIZAREA EUROPEI SAU ERA MERKELIANA: Angela Merkel castiga zdrobitor alegerile din Germania. MODELUL AUSTERITATII PERIFERIEI IN AVANTAJUL BUNASTARII NEMTILOR A TRIUMFAT - Recomandari
  4. Pingback: CRITICA DEVASTATOARE A IPOCRIZIEI GERMANE SI A MINCIUNII AUSTERITATII. Mircea Platon si Radu Golban despre alegerile din Germania si noua aplicare a principiului ARBEIT MACHT FREI - Recomandari
  5. Pingback: Viviane Reding doreste crearea STATELOR UNITE ALE EUROPEI/ Rezolutie europarlamentara de instituire a unui SISTEM DE MONITORIZARE SI SANCTIONARE A STATELOR MEMBRE - Recomandari
  6. Pingback: Viviane Reding vrea crearea STATELOR UNITE ALE EUROPEI/ Rezolutie europarlamentara de instituire a unui SISTEM DE MONITORIZARE SI SANCTIONARE A STATELOR MEMBRE - Recomandari
  7. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa, PSEUDO-ELITA ROMANEASCA dusmanoasa fata de propriul popor (VIDEO) - Recomandari
  8. Pingback: MERKEL vrea “DREPTATE SOCIALA” si consolidarea STATULUI ASISTENTIAL – dar doar pentru Germania. Periferiile pot sa piara in neoliberalism salbatic - Recomandari
  9. Pingback: FRATIA EURO, acum prin Ponta, a stabilt OBIECTIVUL 2019: ADOPTAREA MONEZII EUROPENE. Efecte: scaderea puterii de cumparare, austeritate, pierderea independentei financiare - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare