O ineptie abuziva si anti-suveranitate: guvernul ar intentiona sa foloseasca PREOTI pentru convingerea populatiei de ADOPTAREA EURO

4-02-2019 1 minut Sublinieri

După ce în trecut, așa cum a relatat atunci Profit.ro, Guvernul s-a gândit să apeleze la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în asociații de producători și cooperative, acum, guvernanții vor să apeleze la Biserică și în campania viitoare de informare a românilor cu privire la adoptarea monedei euro. Intenția autorităților este ca în campanie să fie cooptați și marii comercianți și operatorii poștali.

La acest moment, public este doar Raportul de fundamentare a Planului, un document separat de Planul propriu-zis, prezentat acum de Profit.ro. De ce este important: Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, Planul național de adoptare a monedei euro, prin care România își asumă obiectivul de adoptarea a monedei euro în anul 2024. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, după adoptarea în Guvern, documentul va fi transmis Comisiei Europene.

Conform Planului național de adoptare a monedei euro, obținut de Profit.ro, înainte cu aproximativ 12 luni de data țintă de aderare a monedei euro, deci în 2023 cel mai târziu, autoritățile vor lansa o campanie de informare a publicului larg. Campania va avea ca obiectiv ”informarea corespunzătoare a publicului larg pentru a asigura un proces lin de trecere la noua monedă și menținerea unei percepții echilibrate asupra beneficiilor/costurilor acestui proces”. […]

Potrivit planului, pentru difuzarea acestor informații și mesaje, Guvernul va conta inclusiv pe preoți, primari, învățători și chiar polițiștii din comunitățile locale. ”Implicarea activă a marilor comercianți, a operatorilor poștali, ambasadelor și consulatelor României și a comunităților locale (primării, școli, biserici, poliție, unități de forontieră etc.) în diseminarea informațiilor/mesajelor în paralel cu perfectarea și implementarea parteneriatelor cu mass-media”, este una din măsurile avute în vedere în campania de informare. De asemenea, vor fi organizate campanii separate pentru anumite grupuri de audiențe-țintă, precum ”minorități naționale, grupuri vulnerabile, casnice, pensionari”. […]/ integral pe profit.ro

Nota noastra

Adoptarea EURO este o masura de care unele tari central-europene se feresc tocmai pentru ca are consecinte negative pentru economie si pentru nivelul de trai (vezi la referinte cateva materiale despre subiect).

Asadar, este neclar de ce guvernul actual si-a asumat un asemenea obiectiv, care contravine accentelor oarecum suveraniste pe care le mai practica discursiv liderii PSD-ALDE. In loc de a croi strategii de PR prin care sa convinga lumea ca e bine sa treaca la EURO, mai bine ar face ceva studii de impact.

Cu atat mai putin ar fi adecvata implicarea preotilor si a BOR in asa ceva. Cum sa implici BOR in politica monetara, si inca intr-una care presupune limitarea drastica a suveranitatii?!

Nu este normala folosirea preotilor ca agenti de propaganda guvernamentali nici atunci cand scopurile statului sunt unele neutre, daramite intr-o astfel de chestiune controversata. 

Speram ca Patriarhia nu stie de acest proiect si nu se va angaja in asa ceva… nici macar pentru niscai fonduri in plus pentru Catedrala!


Categorii

1. DIVERSE, Adoptarea Euro, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “O ineptie abuziva si anti-suveranitate: guvernul ar intentiona sa foloseasca PREOTI pentru convingerea populatiei de ADOPTAREA EURO

 1. “preoți, primari, învățători și chiar polițiștii”

  Pai asta-i establishmentu la tara unde habar n-au oamenii de vreo suveranitate si poti sa le spui orice. Asta se voia un compliment inclusivist pentru preoti, probabil. Unii care au serviciu sau mai au o afacere sau un job la stat au impresia ca Romania inca functioneaza. Este o mare iluzie. Ne aflam intr-un proces de dezintegrare de trei decenii. Acum ca s-au volatilizat si porcii, ce sa mai spunem. Nu stim cum o fi pana la anul, daramite pana-n 2024. Cei de la conducere au de facut schimbari multe si marunte, caci timpul inapoi nu se poate da.

 2. Ce frumos stie sa se “implice” guvernul RO pentru interesele altora ! Daca era vorba de repetarea referendumului pentru familie faceau pe niz-na-iu !

 3. Guvernantii nostri incep sa adopte practicile de la Kiev si Kremlin si sa transforme Biserica in instrument politic.

 4. @nimeni

  Good morning!

 5. Indiferent de oprtiunea politica , indiferent ce partid ar fi la guvernare , trecere la moneda euro este inevitabila. Ni se prezinta aceasta moneda drept conditia bunastarii noastre. Nu cred ca se poate face nimic de a impiedica acest lucru.Din pacate…

 6. @marian
  “Țările Române au fost vreme de vreo 500 de ani una dintre resursele principale de susţinere şi întreţinere a Sfântului Munte, ca de altfel şi a altor locuri sfinte. Şi asta fără recompense şi fără interese. Gratis! De unde aveau Moldova şi Muntenia această putere? Că nu erau atunci tractoare, maşini şi unelte pentru o agricultură intensivă. Se lucra cu sapa, cu hârleţul, cu grebla, cu coasa… Ăstea erau uneltele. Şi, cu aceste unelte, poporul avea destul pentru dânsul, şi a avut de-ajuns ca să dea şi la alţii. Erau aşa de mari producţiile şi bunurile care ieşeau, încât se făcea negoţ intens cu ţările Occidentului. Şi acuma ?”
  Citatul de mai sus este de la Părintele Petroniu Tănase (+22 februarie 2011)
  Deci :
  “Erau aşa de mari producţiile şi bunurile care ieşeau, încât se făcea negoţ intens cu ţările Occidentului. Şi acuma ?”
  Deci bunăstarea vine de la Domnul (“Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor și dreptatea Lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă.”), nu de la adoptarea unei monede comune cu o comunitate “…FĂRĂ DUMNEZEU”(după cum a numit-o același Părinte Petroniu Tănase, veșnică fie-i pomenirea !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare