PE CAND SI IN PATRIARHIA ROMANA?!

11-03-2009 1 minut Sublinieri

pf-teofil-patriarhul-ierusalimului-citind-sinodikonul-ortodoxiei-inaintea-preasfantului-mormant.jpg

PF TEOFIL, Patriarhul Ierusalimului, citind Sinodikonul Ortodoxiei inaintea Preasfantului Mormant

DUMINICA ORTODOXIEI LA IERUSALIM

Duminica Ortodoxiei – ca triumf la reîntoarcerii sfintelor icoane, a fost prăznuită după cuviinţă şi cu solemnitate în Preasfânta Biserică a Învierii, având ca întâistătător pe Prea Fericitul Teofil, Patriarhul Ierusalimului.

Sâmbătă seara s-a slujit Vecernia praznicală cu Litie, iar duminică dimineaţă s-a săvârşit Utrenia, Dumnezeiasca Liturghie şi procesiunea cu sfintele icoane, coliturghisind împreună cu Prea Fericitul arhierei ai Patriarhiei şi alţi părinţi aghiotafiţi, mitropolitul Laurenţiu al Transilvaniei (Patriarhia României), membru al misiunii Consiliului Mondial al Bisericilor în Ţara Sfântă împreună cu părintele Emmanuel Klapsi, cleric al Arhiepiscopiei Americii de Nord şi de Sud, participând şi un număr de credincioşi destul de mare.

După încheierea procesiunii cu sfintele icoane în jurul Preasfântului şi De-Viaţă-Izvorâtorului Mormânt şi pe la celelalte locuri de închinare, Prea Fericitul a citit înaintea Sfântului Kuvuklion Sinodikonul Ortodoxiei, proclamând „Veşnica pomenire” pentru pururea pomeniţii Patriarhi şi Arhierei, pentru Imperatorii şi Împăraţii care au apărat şi au reînălţat sfintele icoane şi „anathema” împotriva prigonitorilor lor, ca pe unii ce au negat însăşi taina înnomenirii Domnului nostru Iisus Hristos, şi împotriva lui Arie, Nestorie, Dioscor, Sever şi a tuturor ereticilor.

După terminarea slujbei ortodocşilor, a avut loc procesiunea armenilor conform Regimului de Pelerinaj în vigoare, în prezenţa primului paznic din partea ortodocşilor în exterior, în faţa Sfântului Kuvuklion, şi a celui de-al doilea, în interiorul acestuia, lângă Piatra Îngerului.

După slujbă, Prea Fericitul s-a suit împreună cu obştea la Patriarhie, unde i-a primit pe cei sosiţi în Sala Tronului. Printre cei primiţi au fost: consulul grec la Ierusalim, d-l Pouleas şi ambasadorul rus, d-l Petru Stegni, care i-a adus la cunoştinţă Prea Fericitului că la Paştele ce se apropie va sosi la Ierusalim un mare număr de pelerini din Rusia. Prea Fericitul i-a oferit ambasadorului rus o icoană preţioasă a Maicii Domnului din Ierusalim, iar tuturor oficialilor daruri.

În continuare, Prea Fericitul a primit un grup de douăzeci de membri ai Poliţiei israeliene, având în fruntea lor pe Şeful General al Poliţiei Israeliene, d-l Dudi Kohen, pentru informarea referitoare la programata vizită a Papei Benedict al XVI-lea al Romei în timpul lunii mai a.c. în Ţara Sfântă.

Din partea Arhi-Secretariatului.
(traducere din greceşte: Leontie monahul; sursa: http://www.jerusalem-patriarchate.info/index.htm)

coborarea-spre-biserica-invierii-in-dimineata-duminicii-ortodoxiei.jpg

 primire-la-patriarhie-de-duminica-ortodoxiei.jpg


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PE CAND SI IN PATRIARHIA ROMANA?!

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica Ortodoxiei. CE INSEAMNA SA FIM CU ADEVARAT ORTODOCSI?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare