Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român”

15-07-2013 11 minute Sublinieri

Vinerea-Mare-foto-Cristina-Nichitus-Roncea

“Pe de o parte, ni se induce, treptat, ideea că este nevoie să renunţăm la “pretenţia de suveranitate” şi se iau decizii la nivel politic care sunt rodul nu voinţei aleşilor noştri (cu atât mai puţin a poporului), ci efectul unor directive “preţioase” venite pe firul scurt. Aşa se poate ca un consiliu local să declare cetăţean de onoare o victimă a închisorilor comuniste, iar titlul să fie retras, ulterior, la intervenţia unor instituţii străine, aşa se poate ca o comisie parlamentară să voteze în unanimitate pentru căsătoria tradiţională la revizuirea Constituţiei, iar după intervenţia “de mai sus” să se revină la o poziţie contrară şamd. Astfel de cazuri reflectă un mod de lucru ce tinde a se generaliza”.

***

***

par-sturzu

 • Doxologia:

Pr. Constantin Sturzu: Cine are interes să lovească în Biserică?

Începând de duminica trecută şi până la ora la care scriu aceste rânduri, în fiecare seară, fără excepţie, postul de televiziune Prima TV a difuzat câte un material la emisiunea Focus “dedicat” Bisericii. Sub pretextul că le pasă de “amărâţii” care sunt jefuiţi ca-n codru de “înalţi prelaţi” care “sfidează turma când coboară din limuzine de lux”, respectivul post de televiziune reîncălzeşte campania de denigrare a Bisericii dusă în ultima vreme. Evident, principalul subiect este tot setea de înavuţire a clericilor, care a făcut ca Biserica să strângă, “de-a lungul anilor, o avere fabuloasă, de peste 3 miliarde de euro”!!! Bani neimpozitaţi, cum altfel…

Am şi obosit să tot demontez astfel de afirmaţii făcute pe bază de speculaţie şi manipulare. Sunt convins că oricât de multe şi de concrete date aş oferi, nu voi face decât să conving tot pe cei care ştiu deja care este realitatea. Însă pe cei care dezinformează, respectiv pe cei care se lasă dezinformaţi, oricum nu-i interesează adevărul. Primii sunt teleghidaţi să “combată” într-un anume fel şi, oricât de multe argumente şi dovezi le-ai oferi, vor spune acelaşi lucru. Cea de a doua categorie o reprezintă de obicei acea parte de public care are nevoie să-şi alimenteze anticlericalismul/ anticreştinismul sau să-şi justifice lipsa practicăriii credinţei (pe principiul: “De ce să merg la biserică, nu vezi, dragă, ce se spune la televizor că fac popii? Eu am credinţa mea, o port în suflet!”).

Dar campania aceasta mi-a trezit o anumită curiozitate, cu privire la cei care se află în spatele ei. Cercetând structura acţionariatului postului Prima TV (conform site-ului oficial al CNA), este lesne de observat că, în şirul de proprietari (o firmă deţinută de altă firmă, deţinută la rându-i de altă firmă etc.) sunt doar entităţi juridice din Marea Britanie, Germania, Olanda şi Luxemburg. Nimic altceva decât firme occidentale. E limpede până şi pentru un neiniţiat că există o directivă din acest spaţiu geo-politic, de a se lovi în Biserica majoritară din România. În ce scop? Evident, pentru decredibilizarea ei, spre a-i reduce cât mai mult capacitatea de reacţie şi influenţa sa în societate.

De ce s-a reluat taman acum această campanie, după o perioadă de relativă linişte? Nici măcar un naiv nu poate crede că nu are legătura cu poziţia tranşantă a Bisericii cu privire la unele modificări ce se doresc a fi aduse în Constituţie – în “spirit european”! -, cum ar fi, în primul rând, legalizarea “căsătoriilor” între homosexuali. De altfel, avertizam într-un articol anterior, ca şi în alte poziţii exprimate public, că Biserica va deveni ţinta unor atacuri şi mai înverşunate în viitorul apropiat. Atacuri ce nu se vor opri până când nu va fi redusă la tăcere sau popularitatea sa adusă la un nivel la care să nu mai conteze în societate. Nu are nici o importanţă că Biserica este mai mult decât o “instituţie” pentru români, după cum nu contează nici opinia acestora cu privire la valori ca familia tradiţională. Important este să se implementeze anumite politici “europene”, ca şi cum a fi european echivalează doar cu a accepta ca normalitate păcate şi practici împotriva firii. Dacă aşa înţeleg “europenii” să ne trateze, inclusiv prin canalele media pe care le deţin, să nu se mai mire când vor sesiza o puternică creştere a curentului anti-UE în rândurile populaţiei din România, ţară cu un grad ridicat de religiozitate.

ErsteÎntâmplător sau nu, faţă de structura acţionariatului înregistrat în data de 17.04.2012, în data de 20.06.2013, postul Prima TV apare ca fiind deţinut şi de o firmă ce poartă numele ErsteSBS Holding. Să fie acest lucru responsabil de faptul că Prima TV şi-a schimbat politica editorială şi a căpătat, brusc, apetenţă pentru a ataca Biserica? Ce a adus nou acest Erste Holding? Pe de altă parte, nu am putut să nu-mi amintesc, cu acest prilej, că, de curând, o anume Erste Foundation (coincidenţă de nume?) a fost implicată în susţinerea financiară a propagandei homosexuale în România. La protestul unei părţi a societăţii civile din România (protest practic deloc mediatizat în presa naţională), această fundaţie a reconfirmat sprijinul său pentru acţiunile unor persoane din categoria LGBT (adică lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali). N-ar fi nici o problemă că o fundaţie finanţează ce crede de cuviinţă cu banii săi, dacă această Erste Foundation nu s-ar număra, în cadrul Erste Group, printre deţinătorii uneia dintre cele mai mari bănci din ţară, BCR. Iar majoritatea clienţilor acestei bănci, români fiind, cu siguranţă nu pot avea aceleaşi convingeri cu Erste Foundation în privinţa propagandei homosexualităţii…

De când crede Moscova în lacrimi?

Dincolo de această permanentă hărţuire a Bisericii (deocamdată prin presă, dar urmează a fi angrenate în acest proces şi anumite instituţii ale statului român – dacă persoanele din conducere nu vor avea verticalitatea de a se opune unor ordine “din afară”), se conturează o perspectivă destul de sumbră cu privire la starea de spirit a societăţii româneşti. Pe de o parte, ni se induce, treptat, ideea că este nevoie să renunţăm la “pretenţia de suveranitate” şi se iau decizii la nivel politic care sunt rodul nu voinţei aleşilor noştri (cu atât mai puţin a poporului), ci efectul unor directive “preţioase” venite pe firul scurt.

Aşa se poate ca un consiliu local să declare cetăţean de onoare o victimă a închisorilor comuniste, iar titlul să fie retras, ulterior, la intervenţia unor instituţii străine, aşa se poate ca o comisie parlamentară să voteze în unanimitate pentru căsătoria tradiţională la revizuirea Constituţiei, iar după intervenţia “de mai sus” să se revină la o poziţie contrară şamd. Astfel de cazuri reflectă un mod de lucru ce tinde a se generaliza.

Dacă ne mai uităm şi prin supermarketuri şi vedem că, spre exemplu, aproape toate fructele şi legumele le importăm (noi, care am fost şi mai putem fi “grânarul Europei”), ba până şi banalele scobitori nu mai suntem în stare să le producem, e foarte uşor să dăm crezare acelor voci care avertizează că Europa nu are nevoie de noi decât ca piaţă de desfacere. Dacă se va mai accepta şi exploatarea – nu de către statul român! – a unor bogăţii naturale, utilizându-se tehnologii cu risc ridicat din punct de vedere ecologic, înseamnă că se va da cu totul apă la moară celor care deja declară că nici cizma sovietică nu apăsa atât de greu pe grumazul poporului român.

Şi apropo de fosta URSS. Puţină lume a comentat sau sesizat comentariile lui Aleksandr Dughin, considerat unul dintre Dughin“cei mai influenţi gânditori geopolitici ai Rusiei de astăzi”, declaraţii din care spicuiesc:

“România s-ar putea uni cu Moldova în care să fie reintegrată şi Transnistria…. Proiectul eurasiatic, Comunitatea Economică Eurasiatică, începe să capete popularitate. Din ce în ce mai multe ţări din spaţiul ex-sovietic devin interesate de acest proiect. La fel, există interes din partea unor ţări din Europa de Est şi ţări cu influenţă la nivel regional, adică Turcia şi Iranul. Grecia se gândeşte la posibilitatea ieşirii din Uniunea Europeană. Despre posibilităţile apropierii de Comunitatea Economică Eurasiatică vorbeşte premierul maghiar Viktor Orban. În fond, proiectul eurasiatic este o stea în ascensiune pe când Uniunea Europeană este o stea căzătoare… Veţi vedea că a treia verigă a lanţului regional al apropierii de noua alianţă va fi România”.

Cu alte cuvinte, este un semnal foarte clar că vecinul de la răsărit nu va ezita nici o secundă să exploateze nemulţumirile românilor faţă de UE. Mai mult, Dughin vorbeşte despre acest proiect euro-asiatic ca fiind construit pe demnitate naţională şi pe “valorile ortodoxe”. Ce poate fi mai seducător pentru o Românie căreia i se prezintă, astfel, idei cu mult mai familiare decât un “amalgam ciudat în care se îmbină Babilonul şi Sodoma” (ca să citez până la capăt pe Aleksandr Dughin)?

Sigur că, pentru a cita un celebru film rusesc, noi ştim bine că “Moscova nu crede în lacrimi”. Istoria ne este cel mai bun pedagog în acest sens. Dar dacă responsabilii de acest proiect (încă) numit Uniunea Europeană nu se vor trezi la timp şi nu vor ţine cont de specificul, de doleanţele şi de sensibilităţile românilor, pe viitor orice este posibil. Chiar şi ceea ce acum pare o utopie. Faptul că domini spaţiul politic şi pe cel mediatic îţi poate crea iluzia că eşti stăpân pe situaţie şi că poţi forţa nota oricât doreşti. Că poţi dicta schimbări chiar şi împotriva voinţei majorităţii. Altfel nu se explică unele decizii care scot din sărite (ca să folosesc un eufemism) majoritatea populaţiei din această ţară. Însă întotdeauna “mămăliga” explodează când te aştepţi mai puţin.

***

pr. Istrati

Pr. Ioan Valentin Istrati: Pacient: Occidentul. Diagnostic: cancer cu metastaze

tv-mind-manipulation-television-brainwashing-frithExistă astăzi în societatea occidentală şi implicit românească, anesteziată masiv de telenovele ideatice, un soi de somnolenţă morală, în care omul simplu cade încet şi ireversibil. Ameţit de drumurile isterice zilnice prin care trece, atrofiat la suflet în zarva de la serviciu şi din trafic, presat permanent de media să îşi falsifice sentimentele în faţa pixelilor, omul începe să-şi piardă cârma mentală, intră în derivă morală şi devine un simplu instrument al pierzării. Totul a fost dinainte cu meticulozitate pregătit de cel viclean şi de oamenii lui, pentru ca sedativele care extirpă dorul de veşnicie şi veşnicia însăşi, să-şi facă datoria.

Astăzi este la mare trecere disputa dintre susţinătorii familiei tradiţionale, adică vreo 90 şi ceva la sută dintre români şi o minoritate agresivă, foarte bine mediatizată şi accesând pârghii de putere complexe, care doreşte legalizarea parteneriatelor civile, primul pas către dispariţa familiei sfinte şi implicit exterminarea umanităţii roditoare.

Homosexualitatea este un păcat, aceasta este afirmaţia Bisericii de milenii şi e firesc să fie aşa. Aplecarea pătimaşă către o persoană de acelaşi sex este neroditoare de prunci, sexualizează murdar organe ale corpului şi organismul însuşi, este anomalie morală, distruge puritatea copiilor şi a oamenilor din jur, anulează simţul diversităţii complementare între sexe, mutilează celulele sociale rezultate. Homosexualitatea este o suferinţă atroce de a căuta propriul sine în ceilalţi, un narcisism care spurcă creaţia lui Dumnezeu şi conduce umanitatea la extincţie. Lobby-ul agresiv al ocultelor care încearcă diminuarea creşterii demografice este doar un aspect al acestei realităţi.

Aş aminti doar faptul că niciodată, niciodată, Hristos Dumnezeu nu a spus unui păcat virtute sau invers, doar pentru a mângâia confortabil pe păcătoşi. Biserica lui Hristos este Trupul lui veşnic, şi are menirea de a continua lucrarea lui Hristos. Dezertând de la misiunea lui Hristos, aceea de îndumnezeire a lumii în Trupul Lui, Biserica moare, devine un corpus tradiţional, un muzeu plin de fosile de dinozauri, o sală de spectacole ale superbiei, o bibliotecă uriaşă a morţii, o oficină a filantropiei ori toate la un loc. Lupta Bisericii împotriva păcatului nu e doar o datorie lăsată de Hristos Care a murit şi a înviat pentru nemurirea ei, ci singura garanţiei împotriva morţii ei. Ori Hristos a spus că nici porţile iadului nu vor birui Biserica. Până la sfârşitul lumii, va exista o minoritate a adevărului, care va muri pentru a învia întru Adevăr.

Ce s-ar întâmpla dacă toţi tâlharii acestei lumi – şi nu sunt puţini – şi-ar finanţa agenţii şi agenturi pentru a dezincrimina tâlhăria din spaţiul public. Ar portretiza-o ca pe o selecţie naturală, ca pe o luptă pentru supravieţuire, ar exacerba dimensiunile animalice ale umanităţii, ar justifica furtul prin foame şi corupţia prin generalitatea ei. Ce-ar trebui să facă Biserica? Să accepte tâlhăria ca virtute ori să moară pentru Adevărul veşnic din ea?

De asemenea, unele regimuri justificau rasist separaţia genetică între proşti şi deştepţi şi recomandau selecţia celor blonzi, înalţi, frumoşi şi inteligenţi. Dacă ar fi avut fonduri de la miliardari oculţi care speculează burse întregi, adepţii selecţiei genetice ar putea cere acum înfiinţarea de continente ghetto-uri, unde să nu existe decât oameni peste 1.80m.

Odată cu infestarea celor mai alese valori ale umanităţii: familie, credinţă, educaţie, neam, limbă, cu anomalii păcătoase, se va pierde seva fundamentală a neamului omenesc: Sângele lui Hristos care circulă prin venele lumii din prea infinită iubire. Totul poate fi mutilat: educaţia poate deveni redundantă şi inutilă, condamnând oamenii la o viaţă imbecilă (cazurile copiilor crescuţi de lupi nu sunt subiecte de desene animate, ci scenariul profetic înfricoşător al exterminării umane). Limba maternă ar putea să nu mai fie învăţată, căci şi muţii sunt oameni, nu-i aşa? Familia se dezintegrează sub păcate strigătoare la cer, şi va deveni sălaş pentru pedofili, zoofili sau altoperatie-tumoaree înfricoşări ale morţii.

Trupul social al occidentului suferă de cancer cu metastaze. E o durere cumplită, anesteziată de morfina tele-mediei şi de consumismul terminal. Pacientul occidental, culcat pe spate într-un pat de spital, priveşte singura realitatea care i-a mai rămas în tavan: iluzia pixelilor HD. Există o singură soluţie pentru el. Nimeni niciodată nu s-a vindecat de cancer doar susţinând că nu-l are.Chimioterapie, naturiste, radio-terapie, rugăciune, post, şi mai ales operaţii responsabile pentru înlăturarea tumorilor morale.

Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi mai ascuţit decât orice sabie. Astăzi el trebuie să devină bisturiu care să taie în carnea vie şi să extirpeze cancerele care vor aduce pretutindeni moartea. Însă cu tot exodul ăsta de medici,rămâne de văzut dacă vom găsi chirurgii spirituali care să poată suporta oroarea şi să aibă sângele rece pentru a resuscita trupul năpădit de conglomerate ale morţii.

***

pr_filipescu

Ierom. Hrisostom Filipescu: Lei, hiene și biete erbivore

În junglă, când un animal este bolnav sau doar obosit, un întreg ecosistem se pregătește. Din spatele unui tufiș, hieneleoaicele calculează precis saltul și mușcătura care vor lăsa biata viețuitoare fără suflare. Din spatele altui tufiș, hienele salivează deja de plăcere, gândindu-se cum să fure o halcă zdravănă din gura leilor. Din văzduh, alți răpitori necrofagi își fac planuri. Muștele roiesc de mult, știind că pentru ele, carnea caldă, sângele, și mai ales măruntaiele disprețuite de alții sunt locul ideal pentru a-și depune ouăle din care vor ieși apoi alte milioane de vietăți. Chiar și viermii din pământ intră într-un fel de transă, gândindu-se că va rămâne ceva și pentru aparatul lor digestiv.

Pentru mulți, pentru prea mulți, România nu mai este altceva decât o biată vită hăituită, bolnavă și obosită. Peste noapte apar fel de fel de grupuri, „societăți discrete” care vor să salveze România. Unii vor s-o integreze în U.E. cât mai bine, alții s-o dezintegreze cu totul tolerând și emancipând patimi. Unii vor s-o facă monarhie, alţii caută chipuri noi pentru priză la public. Falimentări dirijate, privatizări și așa mai departe. Unii fac disensiuni și jocuri politice, alții montează masele de oameni împotriva Bisericii. Niciunii nu spun că vor doar să se înfrupte, că vor puterea, toți murind de grija sărmanei țărișoare, care de fapt, nu prea are nevoie decât de un singur lucru: să fie lăsată în pace, încredințată deplin în mâinile neobosite și curate ale Domnului, care e singurul ce poate reface unitatea întregului. Toţi se gândesc să schimbe țara-lumea, dar nimeni nu se gândeşte să se schimbe pe sine!

Din dărâmâturile Imperiului Roman a apărut o lume nouă: conducător unic, monedă unică, mentalitate unică, globalizare, secularizare. Uniunea Europeană nu este altceva decât Imperiul Roman refăcut fără vărsare de sânge, ce dorește setos controlul prin toate mijloacele posibile. Cred că setea de putere nu va fi stăpânită niciodată în lumea aceasta. Crize economice programate, crize spirituale accentuate, concurență neloială, blocaje la tot pasul, nepotisme, partide cu jocuri de culise, companii puse pe butuci, comisioane uriașe, oameni ce preferă „poziţia ghiocelului”, lozinci de genul „capul plecat sabia nu-l taie” şi tot ce se cere pentru a se aplica întocmai sindromul de „slugă la stăpân străin în propria ţară, băi de mulţime, blitzuri multe, interviuri populiste, ierarhii paralele, disensiuni, culturi sfărâmate, clişee, tineri fără repere, exemple tot mai puține, orizonturi frânte. Vindem tot, vindem orice: KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApământ, fabrici, industrie, ovule, organe; „ban sa iasă”. Generaţiile viitoare ne vor „pomeni” adeseori pentru „bunachivernisire” şi pentru sângele ce a curs în ’89 şi după. Mai e nevoie de jertfă?! Capitalism. Sub ochii noştri se scriu cronici negre… Istoria are importanța ei colosală în Biserică și în viața cetății, atât pentru a ne cunoaște trecutul şi a învăţa din el, cât mai ales pentru a ne înţelege prezentul şi a ne aşeza viitorul.

[…]

Astăzi oamenii au conflicte tot pentru bunuri materiale. Războaiele, cuceririle, în trecut erau pentru resurse și așa au rămas până în zilele noastre. Aceasta demonstrează preocupările speciei umane. Bunurile materiale sunt o ispitire, bune la vedere, vrednice de dorit. Predicăm mult, scriem mult, zidim la fel de mult, însă înfăptuim prea puțin. La „examenul” de pe „teren” mentalitatea e aceeasi și cei mai mulți îl picăm. Lecțiile de omenie sunt tot mai rare, sau cel puțin nu se doresc mediatizate pentru ca omul să prindă curaj, prin puterea exemplului. Mimetismul social negativ este în floare. În fiecare „urât” al zilei există un „frumos” ce se vrea a fi găsit. Mai ales că ne este greu să recunoaștem că Ortodoxia este cea care are ultimul cuvânt de spus și cel mai adânc.

Oare şi Lev Tolstoi are dreptate când spune: „Dacă Iisus Hristos şi-ar face acum apariţia, I s-ar cere un autograf şi nimic mai mult…”?!

***

Arhim. Dumitru Cobzaru (exarhul manastirilor din Mitropolia Clujului) – Predica la Duminica a 3-a dupa Rusalii (despre grijile vietii) – 03.07.2011

De la min. 18despre criza economica, controlata si declansata de puterile intunericului, care vor sa ne faca si pe noi fiii intunericului

Legaturi:

***

***


Categorii

Articolele saptamanii, Homosexualitate, Pagini Ortodoxe, Parintele Constantin Sturzu, Parintele Dumitru Cobzaru, Preot Ioan Valentin Istrati, Preoti si duhovnici romani, Presa, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român”

 1. Nu va suparati pe mine, fratilor, dar luxul pe care il afiseaza anumiti ierarhi este putin cam sfidator. Am inteles ca se loveste in mod intentionat in Biserica si ca se doreste discreditarea slujitorilor ei, dar poate ar fi mult mai bine daca inaltii prelati si preotii influenti de prin Biserica ar cobori din turnurile de fildes si s ar interesa mai indeaproape de soarta credinciosilor simpli. Daca ierarhul coboara din limuzina de 100000 de euro sa vina la sfintiri sau pe la diverse evenimente, ma iertati, dar tara asta saraceste. iar imaginea asta loveste foarte dur in increderea romanilor care muncesc din greu pentru o bucata de paine. Daca slujitorii nu renunta la masinile luxoase, la atitudinea lor aroganta si nu se apuca serios de reincrestinarea autentica a acestui popor, in cativa ani de zile, BOR o sa culeaga ceea ce a semanat, adica suspiciune, discreditare publica si foarte, foarte multi inamici din interior si din exterior. Iar cand ma refer la reincrestinare, nu fac trimitere la construirea de catedrale si biserici, pentru ca astea apar la tot pasul si nu reusesc singure, din cate se pare, sa convinga romanii de necesitatea comuniunii cu Dumnezeu. Va spune asta un om care a fost educat in mediul teologic si care a vazut suficiente lucruri incat sa-si formeze o parere mai transanta.
  Din punctul meu de vedere, Biserica Ortodoxa Romana are nevoie de slujitori demni, curajosi, nemanjiti in diverse afaceri cu politicul, capabili prin statura lor sufleteasca si intelectuala sa ofere un reper de conduita morala si traire crestineasca. Cat mai multa modestie, cat mai multa traire, cat mai multa separare de politic. De asemenea, autoritatile bisericesti trebuie sa fie cat se poate de transparente in gestionarea banilor si cat se poate de interesate in a oferi raspunsuri intelepte celor ce aduc diverse critici institutiei, adica sa renunte la formulari de genul “daca puneti sub semnul intrebarii anumite fapte si decizii ale Bisericii, sunteti impotriva poporului roman” sau raspunsuri in dodii, generale, cu trimiteri la statutul BOR etc.- deschidere mare catre credinciosi.
  Daca nu ne trezim la realitate, riscam ca in maxim 20 de ani de zile, bisericile noastre sa ramana pustii, sa nu mai existe enoriasi tineri interesati de trairea duhovniceasca si alte consecinte nefaste (pilda cea mai graitoare este starea crestinismului apusean). Singura cale de a raspunde acestor dusmani ai Bisericii sunt faptele noastre. Daca suntem smeriti, iubitori de dreptate si de adevar, curajosi pana la jertfelnicie fara sa cadem in vreun compromis cu nimeni din sistemul global corupt ce guverneaza “lumea civilizata”, atunci vom fi capabili sa mentinem o ortodoxie arzatoare, sfintitoare in Romania. Sa nu le mai dam ocazia sa ne atace!!!

 2. E bine de ştiut că postul PrimaTv este deţinut de compania germană ProSiebenSat.1 Media.
  Deci tot un atac din exterior!

 3. Da, e un exemplu excelent in cazul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. IPS Ciprrian si-a dat seama de capcana in care poate sa cada si ia masuri in consecinta. Ideile pe care le-am scris mai sus provin si din discutiile numeroase pe care le-am purtat cu tinerii din generatia mea sau apropiati de mine ca varsta. Conceptia lor despre Biserica este ca:
  -reprezinta o institutie parazitara care primeste sume mari de la bugetul de stat pentru a-si finanta propiile afaceri si interese;
  -“popii” sunt niste oameni care taie frunza la caini, canta in week-end-uri si dau cu cadelnita; de asemenea, sunt burtosi, lacomi, ipocriti si nu-si merita statutul special din cadrul comunitatilor, de slujitori ai lui Dumnezeu…
  -“popii” jegmanesc credinciosii cerandu-le taxe foarte mari pentru savarsirea slujbelor. Banii astfel rezultati sunt bagati in masini scumpe, vile, diverse afaceri= popii au un nivel de viata de la mediu in sus- ANTICLERICALISM virulent;
  -Biserica nu plateste impozite pe activitatile comerciale= banii foarte multi circula intr-un circuit extrem de greu de urmarit si controlat:
  -Biserica este o institutie mafiota, unde preotii isi construiesc propiile zone de influenta si unde spaga si nepotismul infloresc…
  -Biserica nu face misiune sociala decat pe hartie si in raportarile generoase de la Patriarhie… Din asta rezulta ca “popii” nu dau doi bani pe suferintele oamenilor si nu doresc sa imparta cascavalul cu cei aflati in nevoi-de asemenea, iese in evidenta caracterul ei parazitar-nu e buna de nimic;
  -Biserica indoctrineaza tinerii pentru a-si asigura clientii cotizanti de mai tarziu;
  Stiu ca am folosit un limbaj dur, dar cam asta este imaginea Bisericii in mintile tinerelor generatii(cam 95% din cei alaturi de care am abordat acest subiect gandesc asa). Formularile le apartin lor si au argumente puternice in a si le sustine… Inaltele fete bisericesti de la Patriarhie ar trebui sa se trezeasca si sa constientizeze dezastrul in care ne aflam, sa nu mai viseze la catedrale marete si sa inceapa curatenia printre preoti si slujitori, sa adopte atitudinea pe care Mantuitorul Hristos le-a recomandat-o apostolilor, si anume ca pozitia lor in Biserica este o datorie sfanta, nu un drept al lor personal,sa slujeasca poporul acesta in smerenie si dragoste crestineasca… Altfel, Dumnezeu cu mila!

 4. Si la biserica la care merg eu, parintele a punctat ca din grija pentru cele materiale, mai marii lumii promoveaza homosexualitatea, pentru a nu ne mai inmulti, ca vezi Doamne, pamantul nu ne mai poate hrani pe toti. Si cum stiu ca parintele face ascultare de IPS Laurentiu Streza inteleg ca intreaga noastra biserica este la unison pe aceasta tema.
  Ma simt mai bine sa stiu ca nu doar pe la colturi se vorbeste ci si de la amvon.
  Cum spunea pr. Dionisie de la Colciu e vremea de marturisire pentru ierarhi si vad ca marturisesc. Dumnezeu sa-i intareasca!

 5. Sunt de acord ca Biserica Ortodoxa si crestinismul in general a uitat (din nefericire) sa se pocaiasca si in schimb ori se amesteca in politica si afaceri, ori extrema cealalta, incearca sa pocaiasca pe ceilalti (mai ales cu forta).

  In fine, aici este discutie ampla, cu multe fatete si nuante la care altii se pricep mult mai bine decat mine. Eu ce voiesc sa aduc in perspectiva este latura simpla si de adancime: Biserica este lasata de Dumnezeu si pentru crestini si pentru necrestini ca unic mijloc de mantuire si ca urmare si crestinii (preoti sau laici), si necrestinii (din variate motive) au aceeasi singura cale de pocainta — prin Biserica, iar in Romania, Biserica Ortodoxa este sinonima cu poporul roman si Dumnezeu tine cont in mod deosebit de acest lucru (pentru ca, evident, El s-a ingrijit de el pana acum si pentru binele nostru).

  Sunt de acord ca cei din Biserica trebuie sa se pocaiasca, dar nu sunt de acord ca ceilalti nu trebuie sa se pocaiasca si ca au dreptul sa loveasca in cei din Biserica pe motiv ca sunt imperfecti (toata lumea e imperfecta, dar totusi ce ne este la toti bine?).

 6. @ Savonarola:

  Adevarat ce spuneti, dar haideti sa vedem despre ce este cu adevarat vorba in aceste articole si ne loveste pe toti.

 7. Mi s-a parut interesant titlul articolului “Cine are interes sa loveasca in Biserica” si am incercat sa fac o analiza cat mai realista asupra acestui fenomen. Intamplator, eram pe postul prima tv cand s-a difuzat reportajul despre averile Bisericii si era reluata de foarte multe ori secventa coborarii unui ierarh BOR cred, dintr-o limuzina neagra Mercedes cu geamuri fumurii… Se foloseau de aceasta imagine foarte sugestiva de altfel, pentru a-si intari mesajul manipulatoriu. Intr-adevar, aceste vicii ale clerului nu justifica sub nicio forma lancezeala noastra duhovniceasca. Nu trebuie sa ne indreptatim noi faptele raportandu-ne la tarele preotimii, insa Biserica are de infruptat niste dusmani cumpliti, versati in tehnici de manipulare, mincinosi, fara niciun Dumnezeu, care se vor folosi de toate mijloacele pentru a lovi in crestinismul romanesc, pentru a indeparta de-a lungul catorva generatii influenta crestina asupra vietilor noastre si a urmasilor nostri. Programul este bine pus la punct si tacticile de distrugere a Bisercii se centreaza in primul rand pe argumentele venite din interiorul ei, adica lacomia, coruptia, setea de putere si de indoctrinare a indivizilor etc. Daca vedeti toate aceste reportaje de la posturile de televiziune observam ca tema predilecta a atacurilor se centreaza asupra acestor argumente. Agenda lor mai presupune legalizarea si normalizarea homosexualitati, a pornografiei, a viciilor pentru slabirea noastra sufleteasca, precum si crearea iluziei unei democratii autentice, totul nefiind decat o perdea de fum in spatele careia stau arhitectii Noii Ordini Mondiale, promotorii celei mai perfide si mai ipocrite forme de autoritarism pe care omenirea o va experimenta vreodata… Comunistii erau mici copii pe langa sacalii astia, iar din acest motiv, consider ca trebuie sa oprim furnizarea de munitie prin care ei sa mitralieze imaginea publica a Bisercii… Doamne ajuta si multumesc pentru toate articolele de pe acest site! Cine are urechi de auzit sa auda pana nu este prea tarziu.

 8. Lui Ioan C.
  Frate Ioane,
  Pocainta este permanenta a Bisericii Ortodoxe si nu trebuie confundata lipsa pocaintei unor persoane cu cea a institutiei – gandeste-te ca in fruntea acestei institutii e Hristos, nu…….contemporanii nostri, iar Hristos este in stare vesnica de smerenie, stare care noua ne cere tutror pocainta. De aceea chemarea Mantuitorului, dar si a Sf.Ioan Botezatorul – **Pocaiti-va!…. **este mai mult decat oricand contemporana si valabila! Esentialul este unul singur – nu pocaiinta clamata este Pocainta, ci adevarata Pocainta – METANOIA!

 9. Ce sugestiva este fotografia in care este aratat cel care iese din ecran, ‘uman” pe jumatate, bagand mana (gheara) in creierul privitorului hipnotizat, lobotomizat (deja metamorfozat la randu-i in zoombi, sau robot cu usoare urme de uman, in el)!

  Este socanta poza, fiind foarte sugestiva: arata cu acuratete interferenta, interdependenta dintre manipulator (televizorul, calculatorul, media, in general) si carnea de tun (manipulatul) care – culmea! – nici nu crede ca este manipulat si teleghidat unde ”trebuie”, copiind ulterior schemele sugerate pana la adoptarea/asimilarea unor comportamente, ”modele”!

  Fotografia este graitoare si arata viitoare simbioza, dintre masina si om!

  Ea este dorita DEJA, se lucreaza la ea si este/va fi acceptata, va fi legiferata si se va desavarsii, pentru ca omul – obosit de anti-modele – dar neputincios sa se indrepte spre adevarata Cale care-i da Viata, va accepta un surogat neonorocit care sa-i adoarma rabufnirile de constiinta, lasandu-se la ‘mana’ celor de la butoane….

 10. Realitatea, o arata Adminii, in Nota!

 11. In rest…ce-au spus Parintii, pe-aici atat de real si corect, prin articole, nu mai lasa loc de comentarii contradictorii:

  “Pentru mulți, pentru prea mulți, România nu mai este altceva decât o biată vită hăituită, bolnavă și obosită.”

  “Peste noapte apar fel de fel de grupuri, „societăți discrete” care vor să salveze România. Unii vor s-o integreze în U.E. cât mai bine, alții s-o dezintegreze cu totul tolerând și emancipând patimi. Unii vor s-o facă monarhie, alţii caută chipuri noi pentru priză la public. Falimentări dirijate, privatizări și așa mai departe. Unii fac disensiuni și jocuri politice, alții montează masele de oameni împotriva Bisericii.”

  Pe mine, una…astea si multe altele spuse AICI, ma fac sa nu ma mai simt ciudat, stingher, intr-o lume din ce in ce mai nebuna pe n-o mai inteleg, nu reusesc sa-i mai prind rostul/sensul;

  – ma mangaie intr-un fel, cand vad ca sunt si altii care vad gravitatea lucrurilor petrecute la noi, spunandu-le pe nume si accentuand puternic pe ”i”.

 12. @ Tata Geo

  Pai cam asta am zis si eu: Biserica e una si ce fac oamenii e alta si pe baza asta putem avea cu adevarat o discutie — ne batem joc de Dumnezeu sau nu ne batem?

 13. Neavand ce face, imi dau si eu cu parerea…

  Ponegrirea Bisericii si denigrarea ei concertata, si slabirea Credintei Crestine Ortodoxe in randurile romanilor a fost un obiectiv important si pe vremea comunistilor…
  Dar, toate “directivele” de partid din vremea comunista nu au putut inclina balanta APRECIERII si PRETUIRII Bisericii de catre romani, in favoarea comunistilor, ATATA VREME cat in Inchisorile comuniste erau MII DE PREOTI si de tologi si de crestini marturisitori, care SUFEREAU pentru Credinta si pentru Biserica!

  Atunci comunistii aveau “masini” si haine scumpe si tinute si atitudni mandre si arogante…, iar PREOTII Bisericii erau “smeriti” de nevoie, ba chiar si omorati pentru DOMNUL LOR pe care il PREDICAU in smerenia vietii lor – HRISTOS!

  DAR, dupa Revolutie, si mai ales AZI, nu mai exista o “apreciere” mocnita si taincia asupra clericilor si asupra Institutiei Bisericii, asa cum spunea si “Savonarola”, ci PERCEPTIA romanilor fata de OAMENII BISERICII, a suferit mari transformari…
  Nu numai tinerii rebeli vorbesc deosebit de pejorativ si denigrator fata de Biserica si fata de Preotii si Arhierei ei, ci si foarte, foarte multi oameni in varsta…
  Mai mult decat atat, chiar daca deschizi vreo discutie despre anumite ADEVARURI DE CREDINTA, de asa natura reactioneaza cei cu care vorbesti, ca “musai” trebuie sa aduca vorba despre “prosperitatea” unor fete Bisericesti in care acestia isi duc viata zi de zi…

  Cred ca in afara de BUNUL si MINUNATUL EXEMPLU pe care il dau unii preoti in viata lor de zi cu zi si in Parohia in care slujesc TREBUIE FACUT CEVA CONCRET si pe linie ierarhica, pentru ca aceste “exemple” de OPULENTA ale unor clerici sa nu mai alimenteze alte si alte subiecte de discutie si clevetiri al adresa Biseericii…

  Un Profesor de Teologie de la Sibiu le spunea unor studenti de ai sai, la cursuri ca sa “indrazneasca” sa doreasca PREOTIA…Si studentii i-au replicat ca asa cum au spus si Sfintii Ioan Gura dse Aur si Grigorie de Nazianz in Tratatele lor despre “Preotie”, este mai bine ca SA FUGA tinerii teologi de asa mare sin infricosatoare raspundere…
  La care Parintele a replicat BA NU! Sa va doriti “Preotia” voi care inca sunteti CUVIINCIOSI si CREDINCIOSI, ca HABAR NU AVETI ce “nemernici” si ce “lichele” au avut tupeu s-o primeasca…si toti acestia FAC DE RAS BISERICA…!

  Oile sarmanele intodeauna au in sangele lor, dorinta nebuna de a se lua unele dupa altele…Daca una pleaca intr-o directie, foarte multe o urmeaza…
  Si nebunia asta o AU si multe OI CUVANTATOARE…

  De asta este atat de mare nevoie DE BUNI PASTORI si de PASTORI INTELEPTI ORTODOCSI…

  Ca sa inchei, achiesez aproape integral la tot ceea ce a spus “SAVONAROLA”, insa nu imi place ca el, care dupa intelepciunea scrisului sau, dovedeste ca este un bun crestin Ortodox (poate chiar un cleric…) si-a ales tocmai un pseudonim de calugar si teolog romano-catolic…
  Dar o asa o viziune “matura” si “profunda” cu privire la pericolele care pandesc Biserica INN INTERIORUL poporului roman, mai rar am intalnit la alti crestini…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…!

 14. “La un sihastru oarecare obisnuia un preot sa mearga pentru aducerea Sfintelor Taine, fiindca el nu iesea afara. Deci a venit cineva la sihastru si l-a parat pe preot graind nenumarate prihaniri asupra lui. Cand preotul a venit, dupa obicei, pentru aducerea Sfintelor Taine, nu i-a deschis sihastrul, fiind scarbit. Atunci preotul a plecat.
  Si iata glas catre sihastru, graind: au luat oamenii judecata Mea. Si odata cu glasul a avut o vedenie: a vazut un put de aur si o ciutura de aur si funia de aur si apa foarte buna si limpede si a vazut un oarecare bubos ce scotea apa si turna. Vrand sihastrul sa bea din apa, s-a sfiit si nu a baut, caci era bubos cel ce scotea apa.
  Si iata glas catre dansul iarasi zicand: pentru ce nu bei din apa, ce pricina are bubosul ce scoate apa, ca scoate si toarna?
  Venindu-si intru sine sihastrul si luand seama vedeniei, l-a chemat pe preot inapoi si l-a facut pe el sa-i slujeasca in continuare.”

  (Patericul – cuvinte folositoare ale sfintilor batrani)

 15. aprob si aplaud spusele lui “SAVONAROLA”.

 16. Inr-adevar exista forte oculte, care acum in ultimul ceas al omenirii isi vor da mana.Exista un razboi nevazut.Cei care au fost salvati de Hristos cunosc
  acest razboi .Ce sa mai spun.Mai este un pas pana la anticrist.Dar oamenii sunt vinovati ca au uitat de Domnul si de casa Lui.

 17. http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/new-age-si-dacismul-in-romania.html

  luni, 15 iulie 2013
  New Age și dacismul în România

  Neopăgânismul din Romania se ascunde sub umbra Bisericii Ortodoxe spunând că practicile oculte pe care le săvârșesc sunt o “Ştiintă a creierului” neavând amestec cu religia. Intenţia lor este de a atrage câţi mai mulţi adepţi ca mai apoi să pună în aplicare ceea ce de fapt se pregăteşte la nivel mondial: întoarcerea la păgânism.

 18. http://www.youtube.com/watch?v=WonieY8YVL8&feature=player_embedded
  Punctul de vedere – Neopăgânismul şi practicile oculte – 12 iulie 2013

 19. http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/parintele-arsenie-boca-si-ezoterismul.html
  Parintele Arsenie Boca si ezoterismul
  Parintele Arsenie Boca si practicile pagane care cred in reincarnare.

 20. Pingback: ORI LA BAAL, cu religia corectitudinii politice, ORI LA… DUMNEZEU/ Cum ne intalnim cu Sfantul Ilie? Cum ii asteptam intoarcerea pe pamant?/ “DE CE INJURI DE CELE SFINTE?”/ Pilda caintei lui Ahab care a intors mânia lui Dumnezeu - Recoma
 21. Pingback: BISERICA ESTE ASEDIATA MEDIATIC DIN NOU. Se pregateste ceva? - Recomandari
 22. Pingback: Pr. Vasile Mihoc catre tineri: E NEVOIE DE SERIOZITATE SI LUPTA CU “CEL VICLEAN”, HRISTOS NU E “NICE”. Lumea de azi ii fragilizeaza programatic pe tineri si proclama NORMALE si patimile impotriva firii (VIDEO) -
 23. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
 24. Pingback: BBC ATACA BISERICA ORTODOXA ROMANA PENTRU CONSTRUCTIA DE BISERICI/ Legaturi intre Arhiepiscopia Sucevei si OMAR HAYSSAM - Recomandari
 25. Pingback: Poate fi Rusia centrul lumii crestine? Ce inseamna “A TREIA ROMA”? - Recomandari
 26. Pingback: GADARENII DE AZI. Bebelusul regal, casatoriile homosexuale si teoriile satanice ale “identitatii de gen”. NE-AM OBISNUIT CU RAUL? Pr. Vasile Mihoc despre LUPTA LUMII DEMONIZATE CU TINERII SI COPIII (video) - Recomandari
 27. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
 28. Pingback: Gazele de sist, pasapoartele biometrice si nationalismul sau noua tema de atac impotriva BISERICII: conflict intre TRADITIONALISTI SI MODERNISTI, intre MOLDOVA habotnica si CENTRUL luminat - Recomandari
 29. Pingback: STIGMATIZAREA PELERINAJELOR SI MANIPULARILE IMPOTRIVA BISERICII PE TEMA GAZELOR DE SIST/ Dramele din lumea “PUPĂTORILOR DE MOAȘTE” - Recomandari
 30. Pingback: Parintele Dosoftei de la Manastirea Putna despre CUTREMURUL DUHOVNICESC PE CARE IL TRAIM, ca urmare a NIHILISMULUI care ataca credinta si temeliile vietii (VIDEO, TVR) - Recomandari
 31. Pingback: Asociatia “Studenti pentru viata” si revista ei anti-avort – INTERZISE LA TARGUL DE EDUCATIE al Universitatii Bucuresti, in urma unor instigari si manipulari. TOTALITARISMUL ANTICRESTIN IA PROPORTII TOT MAI INGRIJORATOARE IN ROMANIA - Re
 32. Pingback: Patriarhul Kirill, mesaj de Pasti: “NIMENI NU POATE DISTRUGE SFANTA RUSIE”. Se poate vorbi despre o “OFENSIVA ORTODOXA” a Rusiei?/ SUA si Rusia se ACUZA RECIPROC de incalcarea armistitiului/ NATO ar putea ACCELERA construirea SCUTU
 33. Pingback: GADARENII DE AZI. Bebelusul regal, casatoriile homosexuale si teoriile satanice ale “identitatii de gen”. NE-AM OBISNUIT CU RAUL? Pr. Vasile Mihoc despre LUPTA LUMII DEMONIZATE CU TINERII SI COPIII (video) | Cuvântul Ortodox
 34. Pingback: PSIHIATRUL GALINA RADULEANU despre PROPAGANDA ANORMALITATII, dependentele devastatoare ale tinerilor de azi si ofensiva nimicitoare a “minunatei lumi noi”: “ASA CUM PE VREMEA COMUNISMULUI TI SE PUNEA PECETEA DE DUSMAN AL POPORULUI, ACUM

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare