RASTURNARI DE SITUATIE IN DEZBATEREA PASAPOARTELOR? (Stiri importante de seara – 02.04.2009)

2-04-2009 1 minut Sublinieri

 1238670395-3.jpg

  • Ziua:

Patriarhul Daniel face apel la Roberta Anasatase pentru promulgarea amendamentelor BOR in cazul pasapoartelor biometrice

“Amendamentele dorite de Patriarhie vizeaza eliberarea de pasapoarte simple temporare, in cazul in care titularul sau parintii minorilor declara in scris ca nu doresc pasapoarte electronice pentru motive de constiinta sau religioase.

BOR mai doreste prelungirea valabilitatii pasapoartelor simple temporare de la cel mult 6 luni, cat prevede ordonanta, la cel mult un an.

In documentul remis de Patriarhie, PF Daniel isi exprima regretul ca aceste propuneri de amendare a ordonantei nu au fost luate in considerare de Senat”.

Pasapoartele biometrice, motiv de noi contre si dispute in societatea romaneasca

“Unul din cele mai tensionate momente a fost schimbul de replici dintre moderatorul dezbaterii, deputatul social-democrat Nicolae Paun, si secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Radu Stancu. Acesta din urma l-a criticat in termeni destul de duri pe primul pentru ca a incercat sa ”inoculeze in deschiderea dezbaterilor opinia lui personala celor prezenti, de a respinge implementarea pasapoartelor biometrice’‘. Replica lui Paun nu s-a lasat deloc asteptata. Pe un ton ridicat acesta i-a spus secretarului de stat ca ‘‘nimeni din cei prezenti nu au obligatia de a il asculta, fiecare fiind liber sa isi exprime propria opinie“.

Ultimul episod din ”razboiul nervilor” dus de o serie de organizatii civice cu institutiile statului abilitate sa introduca noul model de pasapoarte s-a desfasurat, joi, la Palatul Paralamentului, in cadrul unei dezbateri publice intitulata ‘‘Pasapoartele biometrice – un motiv de ingrijorare pentru cetatenii romani?!”.

(…) In deschiderea dezbaterilor, Paun prezentase un filmulet despre controlul pe care il exercita si il va exercita in viitor, prin introducerea diverselor mecanisme de supraveghere si identificare personala, Guvernul britanic asupra propriilor cetateni, inclusiv si prin intermediul pasapoartelor biometrice. La sfarsitul proiectarii filmului, Paun a adaugat ca el unul nu sustine introducerea pasapoartelor biometrice, ”asa ca voi face tot ce este posibil ca initiativa legislativa care reglementeaza acest lucru sa nu treaca de Camera Deputatilor”.

Bogdan Olteanu: Introducerea pasaportelor biometrice este o masura impusa de SUA (…)

Deosebit de vehement in a-i contrazice pe cei doi a fost deputatul PSD Mihai Apostolache, care a afirmat ca se va opune asiduu acestor pasapoarte, acuzand ca anormala modalitatea si viteza cu care a trecut actul legislativ care prevede introducerea acestor pasapoarte de Senat.

Parintele Filoteu Balan a declarat ca principala problema nu este introducerea pasapoartelor biometrice, ci faptul ca persoanelor care nu vor sa beneficieze de aceste pasapoarte nu li se asigura o alternativa. Preotul Ionut Corduneanu, inspector general bisericesc al BOR, a spus ca Patriarhia Romana isi mentine pozitia adopatat de Sfantul Sinod in 26 februarie in care cere institutiilor statului roman ”modificarea legislatiei in vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenta (pasaport simplu temporar) si la cazuri cand din motive de constina sau religioase, persoana care nu doreste pasaport biometric sa poata beneficia de un alt tip de pasaport’‘.

Noi proteste fata de cipuri: Nu aveti dreptul sa ne luati libertatea! (VIDEO)  

Productia de becuri cu incadescenta va fi interzisa din septembrie 2009!

23 august va fi ziua victimelor regimurilor totalitariste

“(…)

  •  G20 se asteapta sa cheltuie in jur de 5 trilioane de dolari pentru intarirea economiei mondiale pana la sfarsitul anului 2010
  • liderii G20 au hotarat sa suplimenteze fondurile FMI si ale altor institutii financiare cu un trilion de dolari
  • G20 promite sa “ia masuri urgente” pentru a finaliza asa-numita runda de la Doha
  • liderii G20 se vor intalni din nou in acest an
  • Fondul Monetar International va vinde rezerve de aur pentru a ajuta tarile sarace
  • o noua ordine mondiala capata contur in urma rezultatelor discutiilor G20 de la Londra
  • FMI si Banca Mondiala vor suferi transformari importante pentru a reflecta modificarile produse in economia globala”

Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “RASTURNARI DE SITUATIE IN DEZBATEREA PASAPOARTELOR? (Stiri importante de seara – 02.04.2009)

  1. In cazul pasapoartelo si in curand a cartilor de identitate..BOR mai ales.. PS DANIEL au luat hotariri(e de plans unde a ajuns Sf Sinod in ziua de azi nu stim dk mai putem sa.l numim Sfant) facandu-le pe plac masonilor..sau celor kre l.au sustinut la alegere fiindu.le si datori’..cum ar fi sa deschida poarta la 1000 de lupi k sa intre peste 200 de oi spunandu.le intrati lupilor dar sa nu ramaneti mult..iar oilor.vine mos craciun.ce este pasaport temporar..?orcine se ar afla sub o daramatura si vazand o gaura mik sapa pana se face una mare k sa iasa.dk se afla mai multi iese multi.de la o gaura mik a inceput..Pe langa’TEMPORAR’intra multe…Rabdarea lui Dumnezeu kt o mai fi pt noi nu stim..faptele bune si pocainta(SPOVEDANIA SI IMPARTASANIA) sa nu ne lipseasca k altceva prea mult nu mai putem face..DOAMNE AJUTA!..noi i.am vota..iata voturile noastre.ce au facut din ele. MINCIUNI SI ADEVARATE MINCIUNI

  2. toata lumea vorbeste despre cipuri in pasapoarte si posibil in viitor in buletine ,dar nimeni nu zice nimica de carnetele de conducere care au cipuri invizibile si care ,dupa cum spune judecatorea Carmen Paduraru ,din Neamt ,au amprenta IRIS ,cea mai exacta SI FACIALA cu laser luata!Adica chiar acceptam sa intram in baza de date a necuratului!! ..[a se citi pe blogul lui RafaelUdriste ce scrie judecatoarea].Apoi cum vom scapa de urmarire cind nu vom vrea implantul pe corp??!!Chiar dc aruncam actele asa cum spune IPS TEOFAN ,APMPRENTELE noastre prin care putem fi urmariti vor raminea acolo!Cine ne garanteaza noua ca daca sub diverse inscenari ajungem ca persoane indezirabile in inchisori voM avea taria sfintilor de la AIUD ,GHERLA SI ALTE LOCURI DE MARTIRIU??!!CHIAR NU NE GINDIM SA PROTESTAM IMOPTRIVA ACESTEI INDOSARIERI IN BAZA DE DATE A FIAREI DE LA BRUXELL!!??La ce ne va mai folosi aruncarea actelor ,daca va exista posibilitatea de urmarire si fara voia noastra!!??Judecatoarea de la Neamut scrie cu binecuvintarea parintelui IUSTIN PIRVU!De ce dar sintem asa de orbi si tacem asupra acestor carnete de conducere care sint mai greu de ocolit!!??decit pasapoartele !

  3. :(Mda…Mie mi s-o facut demult lehamite d vest(in est n-are rost s ma duc kiar dak-i inflatie d pravoslavnici p acolo)…asa k nu-mi tb pasaport(cu sau fara “gargaun”)…Tocmai am aflat din gura IPS Teofan(&d la Andrei Andreicut) k avem”dezlegare”la pasaport cu”gargaun”…Danutzul”multilateral dezvoltat”ne-a dat o bastark in fata ziknd k bisrik(sa-i zic oare sinagoga?) s ingrijeste in primul rand de”pacea sociala”(“Hevenu shalom alechem”…”Sa fie pace in lume”-era un”slagaroi”in “epok aurie”)&mai putin cu mantuirea “ultrasilor”pravoslavnici kr s-au lasat manipulati d varii organizatii& si-au permis sa deranjeze acedia soporifik a ierarhilor din dealul mitropolitan…Faptul k sinodalii imi vor procura pasaport valabil p 1 an(asa k sa nu mor”prost”) nu ma inklzeste cu nik…Ce o sa facem dupa 2011?C facem cu permisele de conducere DEJA microcipate(si astea or fi”un drept”si nu “o obligatie”?)?Ierarhii astia n iau iara d tampiti…BA KIAR AU TRECUT LA REPRESALII!!!LA CONFERINTA ANTICHIP DE LA NOI DIN BOTOSANI,FIIND ADUSE MOASTELE SFINTILOR MUCENICI DE LA AIUD, TOV PROTOPOP LEONTE LE-A ZIS PREOTILOR PARTICIPANTI(fara”binecuvantare”,sic)CA S-AU INCHINAT LA NISTE”OASE DE CAINE”!!!…SI VOR SUPORTA CONSECINTELE…=((
    p.s.
    …p zi c trece sunt din c in c mai dezamagit…cik deznadejdea e pakt impotriva Duhului Sfant…Ei bine,sunt DEZNADAJDUIT!:(

  4. Laurentziu,deznadejdea e un pacat foarte mare care indica lipsa de credinta ,asa ca te roaga asa ca si tatal copilului demonizat DOAMNE AJUTA NECREDINTEI MELE!si citeste seara PARACLISUL AL DOILEA AL MAICII DOMNULUI.dOAMNE AJUTA-NE!

  5. Pingback: Război întru Cuvânt » Pr. Mihai Valica: Interventie salutara pentru alternativa inechitabila
  6. Pingback: Patriarhul Daniel face apel la Roberta Anasatase pentru promulgarea amendamentelor BOR în cazul paşapoartelor biometrice « N-am cuvinte…
  7. Daniela, s-ar putea ca Danion Vasile sa fi cazut intr-o capcana. Pentru el, ca sa fie dezinformat, se putea confectiona nu unul, ci mai multe carnete de conducere clasice fara cip, doar ca in conferintele sale sa promoveze ideea ca aceste carnete nu au cip.

    Ce vom face din 2011? Simplu. Nu primim buletinele electronice cu cip. Le refuzam in masa. Daca guvernul nu vrea sa ne inteleaga si sa ne apere interesele in fata strainilor, atunci sa afle ca ortodocsii nu vor primi acele carti de identitate cu cip. Problema este ca trebuie sa fim uniti in marturisirea dreptei credinte si sa nu asteptam sa fie altul care sa o ia inainte, ci fiecare dintre noi sa incerce sa fie primul. Numai asa putem invinge fiara.
    Autoritatile vor cauta sa ne dezbine, dar noi de pe acum sa incercam sa ne punem de acord in ce vom face atunci. Acum putem inca discuta liber pe net, dar in 2011 s-ar putea sa nu mai putem discuta.

    Daca vor fi 100000 sau 200000 care refuza inca se pot lua masuri de izolare si de presiune asupra lor. Dar daca suntem 1000000 si peste, va fi mai greu.

    Totul este sa invingem frica si sa privim mereu inainte spre viata vesnica. Sa nu ne ingrijim cum vom trai fara buletine, fara servici, fara mancare si imbracaminte, ci sa cautam mai intai imparatia lui Dumnezeu si toate ni se vor adauga noua.

    Sa ne ingrigim mai mult de cum sa murim in dreapta credinta.

    Pr. Vasile

  8. Mare scofala interventia asta …un fel de :” ia mai potoliti-va acum, traiti clipa…” si cand s-o ispravi “temporaru” , ce facem ?

  9. Pingback: Stiri de criza « Zona de criza
  10. SARUT MANA PARINTE VASILE. SUNT INTRU TOTUL DE ACORD CU DOMNIA VOASTRA.
    INTR’ADEVAR SA NE INGRIJIM MAI INTAI DE IMPARATIA LUI DUMNEZEU SI TOATE NI SE VOR ADAUGA NOUA,ASA CUM FOARTE BINE ZICETI. DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI NE VOR DA CURAJUL SI FORTA NECESARE SA CONTINUAM LUPTA PA CARE AM INCEPUT-O.NIMIC NU NE VA OPRI.

  11. Binecuvantati Pr.Vasile!

    Mare dreptate aveti, crestinii au nevoie de incurajari ca ale dumneavoastra, si eu ma tot gandesc de cateva saptamani ce o sa facem , ce-o sa mancam mai ales noi cei cu copii, dar in acealasi timp ma gandesc cum Hristos ne poarta de grija zilnic, in fiecare clipa, si noi nu vedem asta..ne gandim prea departe, ne facem planuri, nu vrem sa ne despartim de confort ( acest confort atat de trecator)dar nu ne gandim daca El acum ne ajuta cand inca e bine dar in vremurile de prigoana? mai mult ne va ajuta pt ca atunci vom avea mai mare nevoie de ajutorul Sau…doar din frica pt El facem si din dragoste pt El nu?> Pt ..a ajunge in Ierusalimul cel ceresc !e f greu sa te lasi cum se zice in mainile Lui..pt cei din jur pari NErational…dar pt Hristos va fi fireasca atitudinea noastra.
    Doamne ajuta! si sa ne unim ..sa nu primim sub nici o forma actele biometrice!

  12. @ Laurentiu salutare fratioare. M-am decis sa-ti scriu cateva cuvinte de imbarbatare intuind ceea ce simti fata de lume. Nu te teme,NU ESTE DEZNADEJDE ci doar o adinca lehamite de lume si asta-i un semn bun pentru cel preocupat pt. sufletul sau,mantuirea sa.Ai dreptate sa fii asa;in vest ca si in est totul este minciuna ,negot,fals prezentat drept adevar in rezumat:o lume goala care nu are cum sa placa celor ce vor mai mult. Cel ce deja simte Adevarul,Viata pierde interesul pt aceasta lume dar poate pt. tinerete sau frica de a continua cautarea drumului pina la capat(cautarea deja inseamna sa ai nadejdea ca aliat)nu ai ce pune in loc si astfel incet,incet te simti ca nu esti nici din lumra asta nici nu ai alta speranta. Fratioare(iata zicindu-ti asa sa intelegi ca este interes pt tine si dragoste de unde nu te astepti)iti propun urmatoarele:oriunde ai fi sa le arati celor din jurul tau prin tot ce faci,ce zici,cum te imbraci,chiar cum mergi, TOT si nu e putin lucru ca esti un crestin adica un urmas al Domnului Dumnezeului nostru.Pt. aceasta va trebui sa ai scrierile Filocaliei (vol ix D.Staniloaie imi palce mie mult si o recomand)in permanenta aproape.Asfel FACAND vei vedea minuni cu cei din jur si vei intelege ca a fi crestin nu poti deznadajdui vei mai intelege ca si tu esti madular al unui trup, ca si de tine depinde ca lumea asta sa se schimbe.Trezeste pe cei apropiati,cei de pe strada ta si asa mai departe tinind legatura cu altii din tara ca in sfirsit sa se trezeasca toti si intr-o zi vom vedea o tara noua cu oameni noi nu asa cu voiau comunistii ci asa cum de acum 2000 de ani a invatat neamul acesta dar niciodata parca nu s-a straduit indeajuns.De vei face asa,dupa un an te rog sa-mi scri aici .

  13. Oare ce crede IPS daniel ca or sa faca cei ce refuza pasaportul biometric, dupa un an de zile?
    De ce n-a cerut IPS sa un termen de 10 ani?
    Nu trebuie cu nici un chip sa acceptam nici un act biometric.
    Daca toti ortodocsi ar refuza, statul n-ar avea incotro doar sa nu puna cip-ul in ele.

  14. AMIN, Parinte Vasile!

    Frati intru Hristos nu va temeti!

    Domnul Iisus Mantuitorul ne spune: ” In lume necazuri veti avea, dar INDRAZNITI, EU am biruit lumea!”

    Cu noi este Dumnezeu intelegeti neamuri si va plecati caci cu noi este Dumnezeu!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare