Sinodul Bisericii Ortodoxe Bulgare cheama credinciosii sa boicoteze concertul blasfemiatoarei Madonna

26-08-2009 49 secunde Sublinieri

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a chemat ieri pe creştinii ortodocşi să nu participe la concertul Madonnei care este programat pe 29 august la Sofia.

synod.jpg

Sfântul Sinod denunţă şi nu este de acord cu un astfel de tip de activităţi muzical-artistice care în multe situaţii atacă şi dispreţuiesc în mod făţiş sfintele noastre simboluri religioase”, menţionează comunicatul Sfântului Sinod al Bisericii Bulgare.

De asemenea, Sfântul Sinod a amintit că pe 29 august Biserica Ortodoxă Bulgară cinsteşte pomenirea Sfântului Ioan Înaintemergătorul, accentuând că „creştinii ortodocşi postesc în această zi, iar postul este aspru, doar cu apă şi pâine şi reţinere de la orice desfătare pământească”.

Sfântul Sinod doreşte să-şi apere copiii de astfel de ispite duhovniceşti, pentru că această zi este închinată muceniciei Sfântului Ioan Înaintemergătorul şi pe viitor vom fi împotriva unor astfel de concerte provocatoare”, continuă comunicatul Sinodului.

În sfârşit, Sfântul Sinod al Bisericii Bulgare îşi încheie comunicatul cu următoarele cuvinte ale Apostolului Pavel:

„Aşa şi voi, socotiţi-vă că sunteţi morţi păcatului, dar vii pentru Dumnezeu, în Hristos Iisus, Domnul nostru. Deci să nu împărăţească păcatul în trupul vostru cel muritor, ca să vă supuneţi poftelor lui; Nici să nu puneţi mădularele voastre ca arme ale nedreptăţii în slujba păcatului, ci, înfăţişaţi-vă pe voi lui Dumnezeu, ca vii, sculaţi din morţi, şi mădularele voastre ca arme ale dreptăţii lui Dumnezeu” (Epistola către Romani, cap. 6, versetele 11-13).

Fotie ieromonahul

taierea-capului-ioan-1.jpg

– articolul nu poate fi preluat, integral sau partial, fara acordul nostru – 


Categorii

Comunicate

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare