BORN TO BUY (Noutati informative 24-26 august 2009)

27-08-2009 5 minute Sublinieri

buy_kids.jpg

 • Hotnews:

Toti baietii nascuti in SUA ar putea fi circumcisi, pentru combaterea raspandirii virusului HIV

Televizorul si intarzierile de limbaj – de Ileana Achim

 • Ileana, mamica orodoxa care era si autoarea articolului anterior, scrie pe blogul sau despre un documentar foarte recent, extrem de tulburator, cu titlul: Consuming Kids – The Commercialization of Childhood (“Copiii de consum – Comercializarea copilariei”):

Copii născuţi cu brandul în braţe

Born to buy

Nu ştiu cu ce să încep: să vă zic că de mult nu am mai stat cu pielea încreţită ca la găini să văd un film? Să vă spun cât de greu este să-ţi vezi epoca pusă în perspectivă (că noi ne-am obişnit să trăim înecaţi în publicitate şi branduri şi ni se pare normal)? Să vă spun cât de urâţi sunt copiii care vor, şi vor, şi vor, şi nici ei nu ştiu de ce şi unde să se oprească din vrut?

Cine vrea horror să facă bine şi să vadă un calup gros de reclame cu fetiţele care aspiră la idealul sexi-prostuţ Bratz, Barbie, Spioanele, Hannah Montana, etc. Sau cu băieţi care trag cu puşca, dau cu pumnul sau urlă ca hienele aţâţate de sânge la meciuri de wrestling. Şi nu e glumă, nici film. E realitatea cu care ne-am obişnuit şi de care ne amăgim că nu putem scăpa.

Nu e vorba doar de branduri care îşi iau ca target copii din ce în ce mai mici. E vorba de faptul că brandul vine la pachet cu un set întreg de valori: ai, eşti fericit, nu ai, eşti un ratat. Ai, te poţi juca, nu ai, te plictiseşti. Şi pachetul ăsta de valori nu prea seamănă cu ăla de-acasă de la mama.

Argumentul clasic care se aduce este că părinţii sunt responsabili, la urma urmei, şi că n-au decât să nu-i lase pe copii să vadă publicitate sau să nu-i lase să cumpere ce vor ei, şi gata. Ei bine, nu-i chiar atât de simplu, şi numai cine are copii ştie cât de greu este să te iei la trântă cu insistenţele şi dorinţele lor….

Arhiepiscopul ortodox al Tomisului, Teodosie, pus sub urmarire penala pentru luare de mita

Ambasadorul rus, in vizita la Preafericitul Parinte Daniel – Se pregateste vizita Patriarhul Moscovei in Romania?

Noi cazuri de gripa

Dupa curcani, in SUA au aparut cazuri de gripa canina

Jumatate din personalul medical din Hong Kong refuza vaccinul impotriva gripei AH1N1, de teama efectelor secundare

Noua gripă ar putea provoca până la 90.000 de decese în SUA, potrivit unui raport

Conform celui mai plauzibil scenariu privitor la evoluţia impactului gripei în SUA, organismul care îl consiliază pe preşedinte în domeniul ştiinţific, PCAST (President’s Council of Advisors of Science and Technology) anticipează că epidemia ar putea infecta “30-50% din populaţia americană în toamnă şi la iarnă, 20-40% dintre americani prezentând simptome (60-120 milioane), dintre care mai mult de jumătate vor căuta tratamente”, explică raportul. Până la 1,8 milioane de persoane ar putea fi spitalizate, dintre care până la 300.000 vor avea nevoie de tratament într-o unitate de terapie intensivă.

Epidemia “ar putea provoca între 30.000 şi 90.000 de decese în SUA, cu o concentrare a cazurilor în rândul copiilor şi tinerilor adulţi. Vârful epidemiei s-ar putea înregistra la jumătatea lunii octombrie. Vaccinul nu va fi disponibil până atunci şi sunt necesare mai multe săptămâni pentru ca oamenii să dezvolte o imunitate”, subliniază raportul. Potrivit raportului, este puţin probabil ca H1N1 din 2009 să semene cu pandemia din 1918-1919″, dar “actualul virus constituie o ameninţare gravă pentru sănătatea publică, iar gravitatea impactului său va depinde mult de comportamentul persoanelor”.

CIA face publice metodele de tortura folosite impotriva suspectilor de terorism

Raport declasificat: CIA a torturat copii, pentru a afla informatii despre al-Qaida

Comercializarea becurilor clasice de 100 wati va fi interzisa in UE, incepand cu 1 septembrie

“Organizatiile pentru protectia consumatorilor sunt mai putin entuziaste in ceea ce priveste aceasta decizie: “Reglementarea europeana nu raspunde nevoilor unor anumite categorii de consumatori, care sunt nevoite sa foloseasca in continuare becurile cu incandescenta, din cauza unor motive legate de sanatate, precum sensibilitatea la lumina sau alergii ale pielii”. “Cerem Comisiei Europene sa adopte imediat masurile necesare astfel incat aceste persoane sa poata cumpara in continuare becuri cu incandescenta, pana in momentul in care vor aparea tehnologii noi care sa le satisfaca doleantele”, scriu asociatiile pentru protectia consumatorului, care isi manifesta ingrijorarea si pentru nivelul ridicat de mercur continut de becurile economice. (…) Comercializarea becurilor clasice de 75 wati va fi interzisa intr-un an, cele de 60 wati in doi ani iar cele de 40 wati si 25 wati pana la 1 septembrie 2012“. (vezi si: Becurile fluorescente compacte ne imbolnavesc si Razvan Exarhu despre becurile “economice” si dictatura perversa a Europei)

Doctorul Iulian Popescu: Nu mai sunt bani pentru sănătate

Analiştii financiari anunţă începutul sfârşitului crizei

…Unul dintre cei mai apreciaţi – şi pesimişti – analişti economici din SUA, dr. Nouriel Roubini, a admis şi el că economia globală începe să se ridice uşor, avertizând însă că redresarea va fi „anemică şi de durată”. Mai mult, spune Roubini, există un risc destul de mare de recădere în criză, din două motive. În primul rând, există sabia cu două tăişuri a strategiei de ieşire din masiva relaxare monetară şi fiscală. În al doilea rând, arată Roubini, există temerea că preţurile ţiţeiului, energiei şi alimentelor vor creşte mai rapid decât permit fundamentele economice.

Poveşti despre ieşirea din recesiune

…Aşadar, ambele categorii de optimişti, români şi străini, şi-au reunit forţele pentru a ne informa că Germania şi Franţa au ieşit din recesiune, că SUA şi Japonia sunt şi ele ca şi ieşite din recesiune şi că, fireşte, România va depăşi şi ea criza rapid, datorită evoluţiilor favorabile de pe plan internaţional. Realitatea este însă substanţial diferită. În primul rând, ştirea privind ieşirea din recesiune nu este adevărată... Există estimări potrivit cărora şi trimestrul III va consemna o uşoară creştere faţă de trimestrul II, dar până să primim acele date, la începutul lunii noiembrie (trimestrul III se termină în septembrie, dar există un decalaj de aproximativ 45 de zile până la comunicarea datelor), Germania şi Franţa sunt încă oficial în recesiune. În SUA, situaţia este şi mai complicată, pentru că acolo anunţarea oficială atât a intrării în recesiune, cât şi a ieşirii din recesiune cade în sarcina unui grup de economişti reputaţi ai Biroului Naţional de Cercetări Economice. Aceştia se reunesc şi analizează nu doar datele privind Produsul Intern Brut, ci şi pe cele privind şomajul sau vânzările şi decid în ce stadiu se află economia. Deci deocamdată nici o mare economie a lumii nu a ieşit din recesiune (nu vă gândiţi la China, ea nici nu a intrat în recesiune)… Pachetele masive de stimulare fiscală din SUA şi din Europa de Vest nu au cum să ducă decât la deficite bugetare mai mari şi la o creştere economică inflaţionistă. Va mai dura ceva timp până când cererea agregată în principalele economii ale lumii se va întoarce la nivelul dinaintea crizei, chiar dacă economiile respective ar ieşi mâine din recesiune.

Israelul se ia de piept cu scandinavii. IKEA şi Knut Hamsun, victime colaterale

Ministrul de Externe de la Ierusalim, Avigdor Lieberman, reproşează Norvegiei că a decis să comemoreze naşterea scriitorului Knut Hamsun, care s-a făcut remarcat nu numai prin talentul literar, ci şi prin înclinările pronaziste, scrie cotidianul israelian “Haaretz”. “Am fost şocat să aflu că guvernul norvegian a decis să comemoreze 150 de ani de la naşterea lui Knut Hamsun, care era admirator al naziştilor”, a spus Lieberman, propulsat în poziţia de şef al diplomaţiei graţie asocierii dintre partidul său naţionalist, Israel Beitenu, cu Likud-ul premierului Bibi Netanyahu… Acuzaţiile lui Lieberman la adresa Norvegiei vin la scurt timp după o tensionare a relaţiilor dintre Israel şi Suedia – ţară care asigură preşedinţia UE -, din cauza publicării în presa suedeză a unui articol interpretabil drept antisemit. “Nu dorim scuze de la guvernul suedez, vrem să condamne articolul”, ar fi spus premierul Benjamin Netanyahu, potrivit unor surse citate de BBC (cata generozitate!… n.n).

Despre asta e vorba la urma urmei: daca nu va place jocul, nu asteptati ca arbitrul sa schimbe regulile din mers, iesiti pur si simplu din joc si creati-va propriile reguli. Pentru inceput unele de viata, de consum moderat, de focalizare dinspre material spre spiritual. In definitiv, nu plecam dupa noi nici cu vila din Pipera, nici cu ultimul Porsche, nici cu SIF doiul. Acumularea de orice tip (material, spiritual, sexual) stimuleaza nevoia de avea mai mult, de a intra in competitie cu cei situati pe acelasi palier de avere si experienta intr-o cursa care nu se termina niciodata. Poti invata sa fii insa multumit cu ce ai, acceptandu-te asa cum esti. Cu acceptarea de sine incepe adevarata fericire.

Ben Bernanke rămâne şef la Fed

Criza dăunează grav sănătăţii

 • Ziua:

Analisti: Revenirea din recesiune ar putea fi urmata de o noua prabusire

Se inmultesc politistii Internetului

Premierul palestinian a prezentat un proiect pentru crearea unui stat pana in 2011

Sarkozy ameninta Iranul cu o “intensificare substantiala a sanctiunilor”

Budiştii din Siberia au vrut să-l declare pe Medvedev intruchiparea unei divinităţi pe Pămant

Moscova pregateste terenul pentru atacarea Ucrainei: Kievul, acuzat de Procuratura Generala a Federatiei Ruse ca a trimis trupe sa lupte alaturi de militarii georgieni

 

Marea Britanie vrea ca cei care descarcă ilegal de pe Web să piardă accesul la internet

Cheney se indoieşte de capacitatea lui Obama de a asigura securitatea SUA

***

 • Claudiu Tarziu:

Invitaţie la milostenie

Istoria Bisericii în dosarele Securităţii

 • Cumpana:

Haita lui Platon

Un strigăt tare


Categorii

Comercializarea copilariei, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “BORN TO BUY (Noutati informative 24-26 august 2009)

 1. În ceea ce priveşte becurile ecologice, se observă foarte clar “trendul” “ecologist” de azi. Acelaşi care trâmbiţă (speculata) încălzire globală, reducerea numărului de copii, pentru a nu se elibera mult dioxid de carbon în atmosferă etc.

  Un bec “ecologic” este absolut NEecologic, toxic. Citeam într-un ziar că în el se află mercur, o substanţă chimică extrem de toxică şi că, dacă se sparge, camera trebuie aerisită şi părăsită timp de minim 15 minute, pentru a nu inhala acei vapori de mercur.

  Şi mai mult ca sigur că aceia care au dispus sistarea producţiei de becuri obişnuite (inventate de Edison), ŞTIU foarte bine acest lucru!

  O alternativă la ele (deocamdată cu un preţ foarte mare), o reprezintă becurile cu LED-uri, care oferă o lumină plăcută (nu una obositoare, cum este cea de la becurile toxice-“ecologice”), sunt rezistente la lovituri şi şocuri şi consumă cam jumate faţă de un bec “ecologic”. Şi sunt şi foarte foarte greu de găsit (pe fasung obişnuit).

 2. Din ce in ce, ‘semnele’ pe care ni le-a dat Sf Paisie Aghioritul sa le urmarim se tot confirma… uimitor ce s-au inmultit stirile despre ‘secarea Eufratului’ in 2009:

  http://www.guardian.co.uk/world/2009/aug/26/water-shortage-threat-iraq

 3. Pingback: “COMERCIALIZAREA COPILARIEI” – documentar despre transformarea copiilor in TINTE DE MARKETING (VIDEO)/ Recrutarea copiilor via RETELE SOCIALE, pentru PUBLICITATE si STUDII DE PIATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare