UPDATE – WIKILEAKS a ajuns si la noi. Prilej cu care aflam secretul lui Polichinelle: ROMANIA ESTE FEUDA AMERICANILOR

28-03-2011 11 minute Sublinieri

Iata ca Wikileaks si-a facut aparitia si in Romania, sub forma dezvaluirilor notelor de informare pe care Ambasada SUA in Romania le trimitea in Washington cu privire la situatia din tara noastra.

Cu ce prilej si de ce? La aceste intrebari vom raspunde in materiale ulterioare – pe moment trebuie doar subliniat faptul ca acest gen de scurgeri va capta atentia intregii mass-media in perioada urmatoare si, cu siguranta, emiterea lor, aici si acum, nu poate fi intamplatoare. De asemenea, poate avea un puternic efect destabilizator – nu neaparat pentru cei care detin in acest moment puterea, ci pentru societate in intregul ei. Pana la urma, acesta este rolul pentru care a fost creat wikileaksul, pe langa functia de scamatorie menita sa hipnotizeze si canalizeze atentia opiniei publice intr-o anume directie, urmand ca evenimentele reale sa intervina pe alte fronturi.

Deocamdata vom remarca doar faptul ca aceste dezvaluiri arata ceea ce era evident cam pentru toata lumea: ca actuala presedintie (si, prin extensie, actuala putere) este un pion fidel administratiei americane si planurilor sale. In ”cablogramele” facute publice pana acum se vorbeste doar despre interesele economice legate de achizitionarea unor avioane de lupta uzate si de privatizarea uzinelor auto de la Craiova, insa este evident ca pe lista pot fi trecute si atasamentul puternic fata de acordurile cu FMI, angajamentele militare din Afganisthan si Irak si, desigur, afacerea scutului anti-racheta, dar si subiectul adoptiilor internationale… In plus, sistemul de invatamant si cel de sanatate figureaza ca teme de discutie intre presedinte si ambasadorul american si ne aducem aminte ca oficialii ministerului agriculturii promoveaza intens culturile OMG, un issue aflat si el pe agenda administratiei americane. Asadar, o serie de masuri financiar-globale si militar-geopolitice care se afla pe agenda administratiei americane si care sunt aplicate cu maxim de fidelitate de actuala putere.

Relevant este si modul in care inalti oficiali ai statului roman, de la …varf, la ministri, sefi de partide, de institutii, merg la Ambasada SUA pentru a discuta probleme care tin de bucataria interna a unei tari ce se socoteste a fi, totusi, formal, un… stat national independent (chipurile) si nu… colonie americana.

Ah… si inca ceva. Daca mai aveati nevoie de confirmare si pentru asta, prezenta CIA in Romania se pare ca este una ”puternica”…


UPDATE

 • Realitatea.net:

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA: “Guvernul României, ca o raţă şchioapă”

“FMI s-a arătat deja indulgent faţă de România în acest an, ca răspuns la gravitatea recesiunii, modificând acordul la un deficit bugetar aproape dublu faţă de cel convenit anterior şi a căzut de acord să permită ca banii FMI să fie utilizaţi pentru cheltuielile directe ale Guvernului român. Guvernul din România, care arată ca o raţă şchioapă, pledează pentru indulgenţă din nou, argumentând că merită următoarea tranşă de bani doar pe baza unor obiective tehnice îndeplinite prin septembrie, recunoscând, în acelaşi timp, că nu se poate duce la bun sfârşit reformele legislative majore promise în 2009. În plus, Guvernul român nu poate să asigure FMI cu privire la acţiunile reale ce vor urma, deoarece construirea următorului guvern ar putea rămâne nerezolvată săptămâni întregi. Flexibilitatea FMI a rezultat, în parte, din recunoaşterea faptului că recesiunea profundă a fost determinată de mai mulţă factori, exceptând controlului direct al Guvernului României. De data aceasta, însă, impasul privind reformele structurale ţine doar de chestiuni de politică internă. FMI va trebui să evalueze cu atenţie dezavantajele în cazul în care refuză să îi ofere bani României, comparativ cu potenţialele dezavantaje privind propria credibilitate, dacă îi oferă o nouă şansă României”, se precizează într-o telegramă trimisă de ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, către Departamentul de Stat al SUA.

SUA către România: Nu dăm drumul la vize până nu daţi drumul la adopţii internaţionale

Nicolai: Din Wikileaks reiese că ambasada SUA tratează România ca un ghetou cu lume proastă

Blaga: Miniştrii cu portofoliile mai grele au întâlniri săptămânale cu ambasadori

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că informaţiile din cablogramele Wikileaks nu sunt “o noutate” pentru România şi a precizat că de regulă miniştrii cu portofoliile “mai grele” au întâlniri săptămânale cu ambasadorii.

 • Gandul

ROMÂNIA ÎN WIKILEAKS. CINE ESTE MARK TAPLIN, adevăratul autor al telegramelor despre România, CONFESORUL politicienilor români

În fine, în perioada 2002-2004, Taplin a fost director pentru Ucraina, Moldova şi Belarus în Departamentul de Stat al SUA. În biografia sa, publicată pe site-ul Departamentului de Stat, se precizează că “a contribuit la dezvoltarea politicii americane faţă de Ucraina, în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din 2004”.
După încheierea misiunii din România, Taplin a predat la Şcoala de Diplomaţie Publică a Universităţii George Washington. A organizat dezbateri publice cu participarea secretarului de Stat Hillary Clinton şi a secretarului Apărării, Robin Gates.

[Florin Negrutiu]: România din Wikileaks: „Bine c-a ieşit Băsescu” şi turnătoria din pasiune

(…) În termeni jurnalistici, valoarea informaţiilor din telegramele Wikileaks despre România este nulă. Cel puţin din ceea ce a apărut până acum, “informaţiile” care se vehiculează sunt din zona bulevardieră: nicio dezvăluire care să arunce în aer establishmentul, în schimb hectare de bârfe, din care răsar comentarii politice. Analiza politică făcută în telegrame, simplistă, ca să nu spun de-a dreptul maniheistă, merge pe schema de gândire a Palatului Cotroceni. Cine nu e cu noi e cu oligarhii şi cu ruşii. Băsescu e omul americanilor din CSAT, plecarea lui ar însemna un risc şi o plonjare în necunoscut. Ameninţarea rusească este tot timpul prezentă.

Nuanţele diplomaţiei americane moderne sunt şterse cu totul în acest colţ de lume în care a fost trimis un cowboy drept ambasador să ţină hotarele imperiului nepenetrate de interesele ruşilor şi ale mogulilor lor. În telegrame apare şi un top al oligarhilor şi al baronilor locali, realizat şi titrat în cel mai pur stil tabloid românesc (“Cine deţine cu adevărat România”), în care stau laolaltă miliardarul din revista Capital Dinu Patriciu, patronul Stelei Gigi Becali şi Iulian Dascălu, un patron de mall-uri. Este o compilaţie făcută de “un student în practică la ambasada SUA” (?!) care probabil n-a mai apucat să citească, în scurtul său stagiu de pregătire în această ţară exotică, de averea fabuloasă a conaţionalului său Puiu Popoviciu, cetăţean român şi american, de felia de Românie pe care şi-au tras-o un Alexandru Bittner şi un Remus Truică sau de trioul care mănâncă asfalt pe pâine Besciu-Umbrărescu-Căşuneanu. Nu cred că a trăit cineva vreun şoc sau vreo revelaţie citind wikileaksurile româneşti. Ele vin în lunga tradiţie de delaţiuni şi de trădări naţionale. Dacă este o amprentă specific românească în aceste telegrame, ea s-ar numi “turnătoria din pasiune”. (…)

(…) Dincolo de terminologie, după prima zi de Wikileaks, asistăm însă la un fenomen extrem de interesant: transformarea bârfei în adevăr. Ceea ce a fost prezentat, comentat și analizat de presa autohtonă în ultimii ani (de la oligarhii și baronii României, achiziționarea de avioane F16, negocierile dintre PSD și PD legate de căderea Guvernului Tăriceanu și până la relațiile lui Traian Băsescu cu Elena Udrea și consumul de alcool al președintelui) devine credibil. Dar nu pentru că aceste lucruri au fost prezentate de către presa autohtonă, ci pentru că articolele în cauză au făcut subiectul de analiză a corpului diplomatic american, iar analiza în discuție s-a întors în presa autohtonă prin intermediul Wikileaks. Nu informațiile în sine sunt credibile în acest caz, ci aura creată de traseul lor (Ambasada SUA și Wikileaks) căruia i s-a atribuit eticheta (calificativul) ”confidențial”.

În acest sens e extrem de sugestiv modul în care cei de la ”România Liberă” au prezentat subiectul. Fiecare articol referitor la ”dezvăluirile Wikileaks” a fost prezentat cu specificarea în titlu a ”sursei”: ”Telegrame Ambasada SUA” sau ”Ambasada SUA”. Fără a fi o minciună (informațiile au fost cuprinse în telegramele diplomaților americani), specificația în cauză este direct manipulatorie. Pentru că, în mod real, nu diplomații americani sunt sursa acelor informații! Efectul e extrem de pervers, pentru că nu lasă loc de nuanțe. Ori accepți că TOATE informațiile, comentariile, bârfele din aceste documente sunt adevărate, ori le respingi pe TOATE, în bloc. Prezentarea lor ”la pachet”, în valuri mediatice (se pare că acum avem în față doar ”primul val”), face oricum imposibilă analizarea și dezbaterea ”la rece” a fiecărei informații în parte (ca timp fizic așa ceva este imposibil). (…)

 

 • Jurnalul:

Băsescu, către FBI: Prezenţa FBI în România trebuie să fie la fel de puternică precum a CIA

(…) Discuţia cu preşedintele Băsescu a durat jumătate de oră, timp în care Mueller a mulţumit României pentru cooperare. În schimb, Băsescu a precizat că şi din punctul lui de vedere relaţia cu FBI ar trebui să fie extinsă, subliniind că: “Ar dori să vadă prezenţa FBI în România la fel de puternică precum cea a CIA”. Totodată, Băsescu l-a asigurat pe directorul FBI că în Poliţie există mai puţină corupţie şi, prin urmare, partenerii americani pot avea încredere în cei români.

Dacă Băsescu dorea o prezenţă mai puternică a FBI în România, Tăriceanu s-a arătat extrem de surprins atunci când directorul FBI i-a spus că 90% din infracţiunile informatice pe e-bay au originea în România. Surpriza lui Tăriceanu a fost confirmată de Mihnea Constantinescu, pe atunci şeful cancelariei, într-o discuţie ulterioară cu Mueller. Tăriceanu a spus că el este foarte preocupat de presiunea grupărilor criminale din fosta Uniune Sovietică ce operează şi în România, citând domeniul energiei, sectorul aluminiu în particular.

Punctul culminant al vizitei a fost întâlnirea cu Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei. În declaraţia de presă al lui Mueller, care a fost transmisă pe scară largă la tv, s-a subliniat suportul Statelor Unite faţă de eforturile anticorupţie ale lui Macovei. Nota celui care a întocmit adresa arată că “acest spectacol public pentru sprijinirea lui Macovei a fost oportun, pentru că legislatorii români se opun încercărilor lui Macovei de a limita corupţia, fapt evidenţiat de opoziţia faţă de crearea Agenţiei Naţionale de Integritate. Macovei l-a informat pe directorul FBI despre dificultatea de a înfiinţa instanţe speciale pentru cazurile de corupţie legate de oficiali guvernamentali şi pentru cele de crimă organizată.

În întâlnirea cu procurorul general al României, Mueller a sugerat că o metodă esenţială de a aborda corupţia o reprezintă capacitatea de a intercepta telefoanele şi abilitatea legală de a le folosi în instanţă. Un alt moment important al vizitei a fost considerat întâlnirea cu şefii SRI şi SIE.

George Maior a subliniat că integrarea României în UE va necesita “câteva adaptări” în relaţia cu Statele Unite, dar “relaţia specială” cu SUA va continua să fie o prioritate a României. Maior a mai subliniat că “influenţa şi interesele tot mai mari ale Rusiei în România” reprezintă prioritatea internă de top în următorii ani, în special în domeniul energetic. Mueller l-a sfătuit pe şeful SRI că interceptările trebuie să poată fi folosite în instanţă, precizând că tendinţa europeană este de a folosi interceptările numai pentru serviciile de informaţii, pe când procurorii americani nu-şi pot imagina făcându-şi treaba fără ca aceste dovezi importante să nu fie folosite în instanţă. Adjunctul lui Maior a adăugat că SRI are ca scop dezvoltarea unui program de folosire a agenţilor SRI sub acoperire în cooperare cu SIE şi procurori. El a mai precizat că această chestiune nu funcţionează încă, deşi este prezentă în legislaţie şi că un ajutor FBI ar fi binevenit, mai ales că acest program va fi esenţial pentru contracararea influenţei Rusiei, a crimei organizate şi a terorismului. Mueller a declarat că FBI ar fi bucuros să ajute România în a dezvolta agenţi sub acoperire. La SIE, Mueller a mulţumit lui Săftoiu pentru suportul din Irak şi Afganistan, dar a avertizat că suportul României pentru SUA nu a scăpat atenţiei grupărilor teroriste ca Al-Qaeda. Mueller şi-a exprimat îngrijorarea că teroriştii vor încerca să ajungă în Europa via România. Săftoiu i-a spus directorului FBI că Rusia rămâne cea mai mare şi imediată ameninţare în creştere atât în ceea ce priveşte economia României, cât şi din punct de vedere al controlului pieţei de energie. Mueller a menţionat că în ceea ce priveşte achiziţionarea RAFO de oligarhul rus Mikhal Cernoy, FBI va oferi informaţii despre Cernoy pentru a ajuta România să ia “măsuri politice dure”. Săftoiu a mai precizat că o altă companie, OMV, ar putea să-şi vândă acţiunile pe care le deţine în OMV-Petrom către companii ruseşti.

Discuţii Băsescu-Taubman despre achiziţionarea avioanelor F16

Înainte de a i se fi oferit cea mai înaltă distincţie civilă, Steaua Românie în Mare Cruce, pe 28 noiembrie 2008, ambasadorul Taubman s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu pentru 45 de minute să discute despre achiziţionarea avioanelor F16, despre dezvoltarea Portului Constanţa, despre studiul de fezabilitate legat de nevoile României în materie de sănătate, despre reconversia şi educarea forţei de muncă din România.

Băsescu i-a remis ambasadorului un mesaj din partea preşedintelui Siriei Assad că Siria este gata să demareze discuţiile cu Israelul dacă SUA vor fi mediatorul. Băsescu a reconfirmat fidelitatea transatlantică şi un viitor parteneriat mai aprofundat cu SUA, iar ambasadorul l-a asigurat că România este în topul agendei pentru viitoarea administraţie americană. Ambasadorul a recomandat achiziţionarea de 24 de avioane F16 la un preţ mai mic de 1 miliard de dolari americani ca fiind cea mai bună opţiune pentru România, subliniind că oferta americană include training, echipament, trei ani de mentenanţă făcută de tehnicienii americani, piese de schimb, un pilot care să-i înveţe la faţa locului pe români cum să piloteze cele 24 de avioane recondiţionate care au deja 2.000 de ore de zbor.

Ambasadorul a subliniat foarte clar că aceasta este o afacere pe care România nu poate să o rateze. Mai mult, această opţiune oferă posibilitatea Ministerului Apărării ca fondurile sale pentru achiziţii să fie suficiente şi pentru alte cereri importante ale României, cum ar fi navele de luptă de coastă. Ambasadorul a trecut progresiv de la forţele aeriene la cele cele navale, descriind Constanţa ca fiind cel mai bun port la Marea Neagră, unde aliaţii US Navy sau NATO ar fi un plus pentru strategia României la Marea Neagră. Ambasadorul a recomandat câteva facilităţi de alimentare a distrugătoarelor Aegis sau a altor nave. Băsescu a fost de acord că o prezenţă militară navală în regiune este foarte bună. Răspunsul lui Băsescu a fost că, în plus faţă de susţinerea totală pentru US Navy în Constanţa, Ministerul Apărării a ales avioanele F16 uzate, dar menţionează că într-o etapă ulterioară România va căuta să cumpere 24 de F16 noi. Pe de altă parte, legat de sistemul de învăţământ, preşedintele a subliniat că prima problemă pe care o aude de la antreprenori şi investitori este că sistemul de învăţământ profesional nu este adaptat realităţii din România. Tinerii care sunt pregătiţi pentru industria chimică, construcţii navale sau industria oţelului nu îndeplinesc cerinţele secolului al XXI-lea. Băsescu s-a plâns că cei 3,5 miliarde de euro oferiţi de Comisia Europeană pentru recalificarea muncitorilor s-au împotmolit în birocraţia de la Bruxelles. Schimbând subiectele în stilu-i caracteristic, Băsescu a lăudat succesul şantierului naval de la Mangalia, al patrulea din Europa. Criza financiară nu a atins şantierul care are comenzi pentru 2012-2014, a spus preşedintele român.

 • Gandul:

ROMÂNIA ÎN WIKILEAKS. Ambasada SUA: Traian Basescu spune că “atât timp cât va fi preşedinte, nu va avea loc alegerea unui avion de vânătoare european”

Ambasada SUA relatează într-o telegramă clasificată “Confidenţial” o discuţie Traian Băsescu – Nicholas Taubman, din 5 iunie 2007, în care Băsescu i-ar fi spus că “atât timp cât va fi preşedinte, nu va avea loc alegerea unui avion de vânătoare european” (formularea ambasadorului). Subiectul telegramei este “Acelaşi pat, vise diferite: întâlnirea ambasadorului cu preşedintele Băsescu şi şeful PSD Geoană”.

ROMÂNIA ÎN WIKILEAKS. AMBASADORUL SUA, DESPRE SUSPENDAREA LUI BĂSESCU – Taubman, 2007: Absenţa lui Băsescu pro-american din CSAT, loc de acţiuni dăunătoare

Fostul ambasador al SUA Nicholas Taubman menţiona, într-o telegramă trimisă la Washington în 2007, că “absenţa unui Băsescu pro-american din CSAT” -în perioada suspendării- “lasă loc producerii de acţiuni dăunătoare”, inclusiv implementarea unei decizii a premierului Tăriceanu de retragere din Irak.

“Basescu a salutat noua propunere SUA (noul sistem anti-racheta – n.red.), adaugand ca Romania nu a fost niciodata pe deplin satisfacuta de sistemul propus anterior, care ar fi facut putin pentru protectia statelor NATO”, se arata intr-o telegrama a Amabasadei SUA la Bucuresti care relateaza intalnirea dintre Traian Basescu si vicepresedintele american Joe Biden din 22 octombrie 2009.

“Daca va fi necesar, Romania ar fi dispusa sa contribuie la costurile de operare a sistemului de aparare antiracheta”, a mai spus Basescu, potrivit telegramei trimise de Ambasada SUA.

Biden a spus in timpul intalnirii cu Basescu ca decizia Administratiei Obama de a propune un nou sistem anti-racheta (cu baze inclusiv in Romania – n.red.) nu a avut nimic de-a face cu Rusia, se mai arata in telegrama. Sistemul propus de Administratia Bush a fost proiectat pentru a asigura protectia SUA, nu neaparat a Europei, in timp ce sistemul propus de Administratia Obama va oferi protectie mai buna impotriva noilor amenintari balistice dinspre Iran, a mai spus Biden, potrivit telegramei.

WIKILEAKS Reactia Rusiei la scutul american antiracheta: Nu suntem ingrijorati, dar tot nu va credem

”Oficial, Rusia a ramas calma dupa anuntul Romaniei ca scutul american antiracheta SM – 3 va fi amplasat acolo. Desi au existat ecouri ale nemultumirilor exprimate in decembrie de Putin, potrivit carora programul american antiracheta pune in pericol programul START, pozitiile exprimate de guvern s-au limitat la solicitarea unor detalii suplimentare. Experti si oficiali au notat posibile probleme ridicate de Conventia de la Montreux si de actul fondator NATO-Rusia si au ramas foarte rezervati in a accepta garantiile Statelor Unite ca amplasarea (n.r. scutului) este menita doar pentru a contracara o amenintare din partea Iranului”, se arata intr-o telegrama trimisa in 2010, clasificata confidential de Ambasada Statelor Unite la Moscova. Subiectul telegramei: ”Reactia Rusiei la scutul antiracheta SM – 3: Nu suntem ingrijorati, dar tot nu va credem”.

Oficialii americani trec in revista reactiile oficialilor rusi, considerate moderate, dupa anuntul Romaniei ca va gazdui elemente ale scutului american anti-racheta. Intr-un comentariu propriu al ambasadei SUA la Moscova, marcat ca atare, oficialii americani noteaza: ”Stirea acordului cu ministerul roman al apararii apare pe fundalul dezvaluirii noii doctrine militare a Rusiei, care idetifica extinderea NATO si scutul antiracheta drept amenintari la securitatea Rusiei. In timp ce Guvernul Romaniei pregateste un raspuns detaliat ofertei Statelor Unite de a avea o cooperare extinsa pe tema scutului antiracheta, potentialul tehnic al SM – 3 si radarele planificate pentru faza I a Phased Adaptive Array, despre care rusii sustin ca ar putea atinge campurile lor de rachete din vest, par pentru multi de aici sa justifice felul in care amenintarile sunt identificate in noua doctrina. Indiferent de detaliile tehnice, multi rusi, din guvern sau din afara lui, vor continua sa respinga argumentele Statelor Unite potrivit carora PAA este menit doar sa contracareze amenintarea din Iran.”

WIKILEAKS Turcia, “iritata” si “sceptica” privind strategia Romaniei la Marea Neagra

WIKILEAKS Observatori si analisti despre cererea lui Tariceanu din 29 iunie 2006, de retragere a trupelor din Irak: O manevra a premierului in conflictul sau cu Basescu

WIKILEAKS Vicepresedintele SUA, Joe Biden, l-a implorat pe Basescu sa ia in calcul problema adoptiilor internationale, motiv de “iritare majora”

“Biden l-a implorat pe Basescu sa ia in calcul problema adoptiilor internationale, mai ales a celor intrerupte, despre care a spus ca ramine un motiv de iritare majora in relatiile bilaterale”, se arata intr-o telegrama clasificata “Secret trimisa” de Ambasada SUA la Bucuresti. Telegrama relateaza convorbirea dintre Traian Basescu si vicepresedintele SUA Joe Biden de la Bucuresti din 22 octombrie 2009. In telegrama se arata ca, in contrapondere la cererea vicepresedintelui Biden, Basescu a spus ca problema ridicarii vizelor ramane o prioritate pentru Romania. Biden a raspuns ca Administratia SUA ar sustine ridicarea vizelor, dar Romania trebuie sa lucreze mai intai pentru a scadea semnificativ rata de refuz a acordarii vizelor.

WIKILEAKS Tariceanu catre americani: Nu va puneti toate ouale intr-un singur cos

(…) Singura dezvăluire adevărată scoasă la iveală de telegramele Ambasadei SUA e modul în care angajații ambasadei își strângeau informații. Pe de o parte, e evident că una dintre principalele surse de informare e presa autohtonă. Textele telegramelor preiau, analizează și comentează anchetele și dezvăluirile jurnaliștilor autohtoni. Până aici, nimic anormal, materialele de presă sunt publice.

O a doua sursă de informare o reprezintă însă politicienii autohtoni (și un jurnalist, Chireac, preocupat și de alt gen de informare decât informarea publică, dar nici asta nu e o noutate). Din telegrame reiese foarte clar că unii dintre ei (cam de toate culorile) își făcuseră o obișnuință din a le relata reprezentanților americani tot felul de ”amănunte”, mai mult sau mai puțin picante. Și nu pot să nu mă enervez și să nu-mi fie greață. Un grup de parlamentari se dau de ceasul morții pentru a impune o ”lege a profesiei de jurnalist”. În strategia CSAT, presa e catalogată drept ”vulnerabilitate la adresa siguranței naționale”. Întrebarea vine de la sine: dacă presa și jurnaliștii sunt ”pericol național”, papagalii ăia de politicieni care dădeau cu ciocul la Ambasada SUA ce au făcut? Lobby pentru România? Care e adevărata ”vulnerabilitate” a României?

Citind documentele Wikileaks imaginea Ambasadei SUA în România seamănă cu a unui alcov în care colcăie tot felul de politicieni, unul mai lingușitor decât altul, și unul mai dispus decât altul să-și atragă simpatia americană în schimbul unor turnătorii și delațiuni mizere.

Ca nivel informațional, cel puțin deocamdată, documentele Wikileaks despre România sunt o mare cacealma. Ca obiect de studiu legat de mentalitățile clasei politice autohtone, Wikileaks oferă însă un amplu material care vorbește despre nimicnicie, deșertăciune, slugărnicie, mici și mari trădări, duplicitate, delațiune, vanitate, ipocrizie. Toate raportate la cei care, teoretic, ar trebui să reprezinte România. Și pe români.

 Categorii

Alerte, Presa, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “UPDATE – WIKILEAKS a ajuns si la noi. Prilej cu care aflam secretul lui Polichinelle: ROMANIA ESTE FEUDA AMERICANILOR

 1. Incepand cu 1990, pentru inregimentarea Romaniei in molohul UE, s-au exercitat presiuni, legate de nerespectarea drepturilor minoritatilor (maghiari, tzigani, religioase).

  In Libia, Yemen exista practic o omogenitate etnica si religioasa.
  Au fost inarmati cativa ofiteri si cativa luptatori pentru democratie care au inceput o ‘insurectie’ impotriva ‘dictatorului’.
  Prin urmare se poate organiza si impune o rebeliune interna, doar in numele ‘ideologiei drepturilor omului’.

  In Cehoslovacia din 1968 sau in Afganistan in 1979 trupele sovietice au intervenit la chemarea unor oameni care doreau salvarea/instaurarea socialismului.

 2. Primul lucru pe cae l-am intrebat cand am venit in Franta, eu fiind crescuta in Romania intr-o familie anti-comunista (dintre care unii membrii i-au asteptat pe americani in munti ca sa scoata Romania de sub ocupatia rusa !!!), a fost : “De ce Generalul de Gaulle a scos bazele americane din Franta, cand americanii au intervenit in al doilea razboi mondial contra ocupatiei naziste si deci au ajutat Europa”, si mi s-a raspuns :”Pentru ca americanii odata instalati, dupa razboi, au incecat sa influenteze politica si economia, dupa propriile idei si necesitati”.
  Asta fac Americanii si astazi, dar asta fac si Rusii, adica marile tari si puteri LUMESTI!
  Din pacate ne lasam influentati ori prea la stanga, ori prea la dreapta, si noi, crestinii de rand, si uitam sa mergem pe Cale, favorizand problemele si interesele lumesti !
  Iertati-ma si rugati-va pentru ca Duhul Sfant sa se coboare in inimile noastre, ca sa nu mai fim atat de sensibili la oranduirile lumesti…

 3. Admini, iertati-ma, uneori tasta “r” imi face probleme de unde si unele lipsuri in mesajul precedent… “cae”, “incecat” 🙂

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TRAIAN BASESCU A CERUT PERSONAL LUI OBAMA, DE URGENTA, VACCIN ANTI-GRIPAL H1N1
 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS CONFIRMA IAR: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A CULTURILOR OMG IN EUROPA
 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Julian Assange (WIKILEAKS) ridica steagul revoltelor si in Balcani, punandu-se in fruntea luptei contra ”totalitarismului digital transnational”
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DIN SERIA “SA INVATAM DE LA AMERICANI” (ca de la rusi am luat deja ce-i mai rau): FBI RECOMANDA ASCULTAREA TELEFOANELOR
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
 9. Pingback: VIZITA "ISTORICA" A LUI TRAIAN BASESCU IN AMERICA. Ce implica sa fii "partenerul strategic" al Imperiului American? CE ROL AU JUCAT SI VOR JUCA SRI SI CIA?
 10. Pingback: ROMANIA, ANEXA SI GARNIZOANA A IMPERIULUI AMERICAN, SRI - SIMPLA FILIALA A CIA SI FBI. De ce suntem laudati de FBI, de Ambasada SUA si de NATO?
 11. Pingback: Noul premier: Mihai Razvan Ungureanu, SEFUL SIE SI OM DE BAZA AL AMERICII IN ROMANIA. SEMNAL DE FORTA: condusi pe fata de serviciile secrete! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Articolele saptamanii: O PALMA SI UN SCUIPAT PE OBRAZUL ROMANIEI DIN PARTEA AMBASADEI SUA PRIN "ÎNTINAREA MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: "PERVERSII". Alte reactii editoriale fata de AGRESIUNEA LOBBY-ului HOMOSEXUAL/ "Parteneriatul strategic" cu SUA&UE = AGENDA GAY si JAFUL NATIONAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: TERORISMUL INTELECTUAL, batalia cuvintelor si STRATEGIA STIGMATIZARII oponentilor prozelitismului homosexual: ”Homofobul este fascistul de azi” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Reactie a oamenilor de cultura fata de "TOTALITARISMUL IDEOLOGIC" AL PROPAGANDEI HOMOSEXUALE DE LA MUZEUL TARANULUI ROMAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: ROMANIA – IN FRUNTEA EUROPEI LA OMG! Monsanto vrea sa cultive 300.000 hectare cu PORUMB MODIFICAT GENETIC - Recomandari
 17. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC: UE lasa statelor nationale decizia de autorizare sau de interdictie/ “Gandul” raspunde prin PROPAGANDA MONSANTO - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare