LUMEA DE COSMAR “TEHNOLOGIC CORECT” CARE NI S-A PREGATIT. Ce pot face deja gadgeturile Google/ “Cutia Pandorei” WIKILEAKS, plina cu surprize: Hillary Clinton cerea, secret, DATE BIOMETRICE, DESPRE SANATATEA SI “VULNERABILITATILE” liderilor romani, unguri si sloveni, dar si ai ONU (1-4 decembrie 2010)

4-12-2010 16 minute Sublinieri

INCONSTIENTA MENTALITATII DE TIP FACEBOOK/ NEOIMPERIALISMUL GERMAN IN U.E. SI COLOANA A CINCEA A LUI BACONSCHI ET CO.

In viitor se doreste importarea tehnologiei si asupra ochelarilor virtuali, care vor putea oferi informatii la comanda, despre orice obiect din campul vizual al utilizatorului.

Cu toate aceste piedici, analiştii cred că, în cele din urmă, televiziunile vor ceda, iar acest lucru se va întâmpla de la sine pentru că sistemul care încorporează internetul în televizor va deveni extrem de popular în următorii ani.

Această afirmaţie este întărită şi de faptul că în ultima perioadă tot mai multe companii mari de electronice s-au arătat interesate să producă dispozitivele Google TV.

Net pe televizor peste un an

La noi încă nu s-a vorbit concret despre implementarea proiectului americanilor, dar cei de la Sony au spus că sunt pregătiţi să aducă şi în România Google TV. Asta ar însemna să mai aşteptăm aproximativ un an.

Cât de bine ar funcţiona Google TV la noi? Specialiştii în IT spun că n-ar fi nicio problemă. “Dacă e vorba de streaming, ţine în primul rând de serverele site-ului televiziunii. Acestea trebuie să fie puternice, să susţină cât mai mulţi utilizatori care accesează conţinutul. În al doilea rând, ţine de conexiunea utilizatorului la internet, de viteză. Aici nu am avea probleme, viteza internetului e destul mare, suntem printre primii în Europa la acest capitol”, a explicat Andrei Floareş, specialist IT la firma M All Net.

De anul viitor, concurenţa ar putea creşte. Pe lângă Google TV şi Apple TV, un alt gigant, Microsoft, vrea să intre pe piaţă cu o ofertă de televiziune prin internet prin intermediul Xbox 360, o consolă de jocuri.

  • Antena3:

UE impune păstrarea datelor personale ale internauţilor, în numele luptei antiterorism

Păstrarea de date personale ale utilizatorilor de internet sau ale unor simpli utilizatori de telefonie fixă sau mobilă în UE va dura din motive întemeiate, a afirmat vineri comisarul însărcinat cu afacerile interne, Cecilia Malmström (foto), informează AFP.

În vederea luptei contra criminalităţii organizate şi terorismului, UE impune din 2006 societăţilor de telecomunicaţii să stocheze anumite date legate de telecomunicaţii – durata, localizarea, numerele apelate etc – pentru o durată cuprinsă între şase luni şi doi ani.

Dar această legislaţie este contestată de numeroase asociaţii ce denunţă atingeri aduse protecţiei vieţii private.

„Păstrarea de date va rămâne“ şi aceasta „din bune motive“, a răspuns dna Malmström într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în timp ce Comisia a angajat o “evaluare a legii asupra păstrării de date“.

„Accesul la datele telecomunicaţiilor este, cel puţin în anumite cazuri, singurul mijloc de a detecta şi urmări crimele grave
“, a explicat dna Malmström.

„Noi avem nevoie de păstrarea datelor. Este un instrument pentru a menţine securitatea“ în statele UE, a mai spus ea.

Cărţile de muncă “ies la pensie”: Vor fi înlocuite cu un registru electronic

După 34 de ani cărţile de muncă sunt scoase forţat la pensie. Carnetul gri sau maro cu stema României pe coperta va fi înlocuit de anul viitor de tehnologie. Toate datele vor fi trecute într-un registru electronic. Cât este de sigur, se întreabă unii angajaţi? Ungaria de exemplu a revenit la carnetele de muncă pentru că ce e în mână nu-i minciună.

Din 1976 încoace, la angajare, orice persoană primea un carnet de muncă şi-l căra după el până la pensie. Era singurul document care conţinea date despre locurile de muncă şi pe baza căruia se calcula pensia sau şomajul.

De la anul vechiul carnet gri sau maro să trasformă într-unul virtual. Procesul ar fi trebuit să fie finalizat de mult dar banii şi softul au făcut ca abia în 2007 sistemul să fie implementat. De atunci carnetele palpabile şi cele virtuale au funcţionat în paralel. Acum angajaţii caselor de pensii şi cei ai ITM urilor au terminat de introdus datele în program.

“Începând cu ianuarie 2011 decretul 92 din 1976 se va abroga evidenţa făcându-se numai prin registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic”, a declarat Marilena Balabuti, şef birou legislaţie ITM Bucureşti.

Din ianuarie angajatorii scapă de drumurile pe care le făceau la inspectoratele de muncă şi casele de pensii ori de câte ori făceau vreo angajare sau modificare de contract.

Şi angajaţii ITM urilor scapă de completat zecile de rubrici. “Datele sunt salvate în registrul naţional iar securitatea acestor date este asigurată”, a explicat Marilena Balabuti.

Aşa au zis şi ungurii, probabil, numai că la puţin timp după ce au renunţat la carnetele de muncă le-au reintrodus pentru că au ajuns la concluzia că sunt mai sigure decât o bază de date electronică.

Angajatele unei companii norvegiene sunt obligate sa poarte bratara rosie in perioada cea mai delicata a lunii, pentru a justifica desele vizite la toaleta.

Politica mai multor companii din Norvegia este “tiranica” in privinta mersului angajatilor la toaleta, spun reprezentantii sindicali, citati de Daily Mail. Potrivit acestora, patronii sunt “obsedati” de faptul ca productivitatea muncii scade din cauza deselor promenade catre toaleta.

Femeile se simt umilite de aceasta masura, care dezvaluie celorlalti angajati detalii intime din viata lor. Practic, e vorba despre o violare a intimitatii, spun reprezentantii sindicali.

Nu mai putin de 66% dintre managerii din Norvegia au cerut ca in companii sa existe o cartela magnetica, fara de care nimeni sa nu poata merge la toaleta. Mai mult, toaletele din una din trei companii sunt supravegheate video, iar in restul exista un gen de condica, pe care angajatul “aflat in nevoie” trebuie sa o semneze la fiecare vizita.

Un american şi-a montat o cameră pe partea din spate a craniului. Bărbatul face parte dintr-un proiect artistic [unde e arta ?!?, n.n. ] şi promite să ţină camera pornită non-stop, timp de un an. Momentan el resimte durere în locul unde şi-a implantat placa de titan, dar speră ca aceasta să treacă.

***


SUA: Un realizator radio conservator ofera 50.000 de dolari pentru informatii ce vor duce la capturarea “teroristului” Julian Assange

BBC: Arestarea fondatorului Wikileaks e iminenta

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, nu este acuzat de viol, ci de “sex pe nepregatite”

informeaza AOL News, citand declaratiile avocatului lui Assange, Mark Stephens. Pedeapsa maxima pentru faptele sale este o amenda de 5000 de coroane suedeze (~2350 lei).

Stephens a mai declarat ca nu intelege foarte clar ce inseamna “sex pe nepregatite”, si ca autoritatile suedeze nu au clarificat suficient acuzatiile: “Ma simt ca intr-un film supra-realist suedez in care suntem amenintati de capcauni bizari. Procurorul nu a cerut sa-l vada pe Julian, nu a cerut sa il intervieveze, nu l-a acuzat de nimic. I s-a spus doar ca este cautat pentru un interogatoriu, dar nu i s-a spus ce acuzatii ii sunt aduse”.

Legislatia suedeza duce problema consimtamantului unui act sexual mai departe decat majoritatea altor legislatii, avand prevederi ce includ si refuzul de a folosi un prezervativ sau ruperea acestuia in timpul actului sexual. Astfel, un barbat poate fi acuzat de “sex pe nepregatite” si amendat daca duce la capat un act sexual consensual fara prezervativ, in conditiile in care partenera sa l-a rugat sa foloseasca acest mijloc de protectie.

Una dintre acuzatoarele lui Assange este cunoscuta in Suedia pentru vederile sale radical feministe. Ea a scris un tratat despre modurile in care femeile se pot razbuna pe barbati si a fost expulzata in trecut din Cuba pentru activitati subversive.

Assange a ajuns in Suedia pe data de 11 august pentru un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez si a locuit pe perioada evenimentului in apartamentul uneia dintre organizatoare, care avea sa-l acuze apoi de “sex pe nepregatite”. Conform unui raport al politiei obtinut de tabloidul britanic Daily Mail in luna august, ea si Assange au facut sex si au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt, de unde si acuzatia de “sex pe nepregatite”.

Avocatul lui Assange a declarat ca politia britanica stie foarte clar unde se afla fondatorul WikiLeaks, dar ca nu are o baza pentru a-l aresta, dat fiind ca “sexul pe nepregatite” nu este o infractiune in Marea Britanie.

Julian Assange, cetatean australian, este fondatorul WikiLeaks, aflata in centru unui urias scandal international dupa publicarea telegramelor diplomatice ale SUA.

Mama fondatorului Wikileaks: Nu-mi vanati baiatul!

Adresa de web a dispărut, la câteva zile după ce Joe Lieberman, preşedintele comisiei pentru Securitatea Internă din Senatul SUA le-a cerut tututor firmelor şi organizaţiilor americane care susţin siteul să “încheie imediat relaţia” cu acesta

Câtă vreme “inamicul public numărul unu” al SUA din ultimele zile – australianul Julian Assange- este încă de negăsit, Washingtonul a trecut la “suprimarea” de pe internet a siteului WikiLeaks. În noaptea de joi spre vineri, o companie din California (Everydns) care găzduia adresa WikiLeaks.org, a închis-o.

Motivul oficial ivocat de Everydns au fost atacurile informatice la care a fost supus WikiLeaks în ultimele zile, care ar fi de natură să afecteze grav 300.000 de alţi clienţi ai săi. Aceste atacuri de tip DDOS (“blocarea distribuită a serviciului”) constau, cel mai adesea, în blocarea computerului-ţintă cu o “saturare” de cereri de comunicare externe, astfel încât siteul nu mai poate să răspundă traficului de internet real.

În realitate, cu greu s-ar putea crede că a fost numai o “coincidenţă” faptul că decizia firmei americane survine unei declaraţii tranşante a lui Joe Lieberman, preşedintele comisiei pentru Securitatea Internă din Senatul SUA. El le-a cerut tuturor organizaţiilor (firme sau ONG-uri) din SUA care susţin siteul să “încheie imediat relaţia” cu acesta.

Acum câteva zile, şi Amazon.com a încetat să mai găzdui pagini ale siteului “inamic” al SUA pe serverele sale. Într-o postare pe blog, un oficial al companiei a spus că decizia nu are legătură cu presiuni ale autorităţilor americane.

“O privatizare a cenzurii”

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a calificat decizia Everydns drept un exemplu de “privatizare a cenzurii” şi o “problemă foarte serioasă”, dar care nu va descuraja continuarea dezvăluirilor compromiţătoare.

“Aceste atacuri nu vor opri misiunea noastră, dar ar trebui să fie un semnal de alarmă privind dominia legii în Statele Unite”, a declarat Assange, vineri dimineaţă, potrivit cotidianul britanic The Guardian.

WikiLeaks, accesibil pe servere din Elveţia şi Germania

Suprimarea adresei DNS (o succesiune de cifre prin care se “traduce” numele compus din litere al unui site) din SUA, nu a însemnat, automat, şi disparitia completă a WikiLeaks de pe internet. El a fost numai lipsit de terminaţia “.org” cu care este cunoscut cel mai bine în lume.

O primă încercare de a muta conţinutul siteului a fost Wikileaks.ch, dar siteul nu a funcţionat imediat. Există însă şi o “versiune germană” wikileaks.dd19.de, tot cu conţinut din cel dispărut de pe siteul californian.

Comisia Europeană, îngrijorată de atacurile asupra WikiLeaks

Cu toate că, oficial, liderii europeni au condamnat “dezvăluirile iresponsabile”, Comisia European a avut, joi, şi o poziţie de exprimare a îngrijorării vizavi de practici care ar putea submina siguranţa internetului, Cecilia Malmstom a propus recunoaşterea ca infracţiuni, la nivel european, a creării, distribuirii şi folosirii oricăror programe informatice precum cele “care au fost aparent folosite contra WikiLeaks”. Comisarul pentru Afaceri Interne,

Pe blogul său, Malmstrom a scris: “Am văzut cum ţări ca Estonia şi Lituania au fost victimele unor astfel de atacuri. De data aceasta a fost WikiLeaks. Data viitoare, ar putea fi bursa de la Stockholm, o centrală nucleară sau un dosar sensibil al unui pacient dintr-un spital”.

Comisarul a evitat acuzarea Washingtonului, spunând – într-o conferinţă de presă în care i s-au cerut clarificări ale postării de pe blog – că “nu poate judeca cine a atacat WikiLeaks”.“Ar fi foarte dificil de dovedit că un stat a comis atacul” , a precizat Malmstrom.

Julian Assange, unul dintre cele mai titrate nume din ultimele luni, a discutat, vineri, cu cititorii publicaţiei britanice Guardian.co.uk. Astfel, fondatorul WikiLeaks a vorbit, întrebat de cititori, despre cum este atacat de guvernul propriei ţări (Australia), sursele documentelor publicate de site, note oficiale referitoare la OZN-uri, care vor fi publicate, despre declaraţiile unor politicieni americani care îi doresc moartea şi despre problemele “de găzduire” întâmpinate de site-ul WikiLeaks, care a anunţat, vineri, că s-a mutat pe servere şi la o adresă din Elveţia.

Assange a declarat că îi este foarte dor de ţara sa, Australia. “Însă, în ultimele săptămâni prim ministrul Julia Gillard şi prim-procurorul Robert McClelland mi-au spus că nu doar îmi este imposibil să mă întorc, ba chiar lucrează şi cu guvernul american la atacurile asupra mea şi a celor implicaţi în această poveste”, a spus Assange. (…)

Cei care au declarat că mă vor mort, ar trebui să fie acuzaţi de instigare la omor
În privinţa ameninţărilor recente cu moartea, făcute de politicieni americani, printre care şi cele ale lui Tom Flanagan, fost consilier al primului ministru canadian, Assange a spus că “ar fi corect ca domnul Flanagan şi ceilalţi care au făcut astfel de declaraţii ar trebui să fie acuzaţi de instigare la omor.”

(…) Dacă păţim ceva, părţile esenţiale vor fi publicate automat. În plus arhivele “Cable Gate” se află în posesia mai multor organizaţii mass-media. Istoria va învinge. Lumea va ajunge într-un loc mai bun. Dacă vom supravieţui depinde numai de voi”.

WikiLeaks s-a mutat pe un domeniu de Elveţia
Site-ul WikiLeaks a publicat începând de duminică o serie de mesaje diplomatice americane. El a început să funcţioneze din nou, vineri, la o nouă adresă, elveţiană (wikileaks.ch), după o întrerupere de şase ore. „WikiLeaks s-a mutat în Elveţia”, s-a arătat într-un mesaj postat pe Twitter.

O telegramă din 2009 de la Departamentul american de Stat şi semnată de Hillary Clinton solicită explicit informaţii cu privire la vulnerabilităţile, personalitatea, averea, starea de sănătate a actualilor lideri, a celor în devenire, precum şi a consilierilor lor. În plus se cer informaţii biometrice despre ei, despre relaţiile lor externe, în special cu Rusia.

  • Mediafax:

Wikileaks: SUA le-au cerut diplomaţilor săi să obţină “date biometrice” despre liderii români

Nota diplomatică este datată din 16 iunie 2009, fiind inclusă în categoria documentelor secrete, cu menţiunea interzicerii accesului pentru cetăţenii non-americani.

Ea prezintă “lista de priorităţi” privind activitatea de strângere de informaţii a diplomaţilor americani în România. Acestora li se cere să obţină date despre “vulnerabilitatea” sau “personalitatea” liderilor români, precum şi date “financiare, de sănătate şi biometrice” despre aceştia.

În privinţa politicii externe, Statele Unite sunt interesate de relaţiile României cu state vecine din regiunea Mării Negre şi Balcani, “detalii despre dispute şi rivalităţi cu state vecine”, “politicile, planurile şi eforturile privind minorităţile româneşti din ţările învecinate“, cele “de promovare a democraţiei în Europa de Est şi Balcani, în special Macedonia”, privind “Republica Moldova şi Kosovo” sau referitoare la scutul antirachetă. Alte două note adresate diplomaţilor americani din Ungaria şi Slovenia solicitau date biometrice despre liderii din aceste ţări, precum şi despre eforturile şi planurile vizând Republica Moldova şi Kosovo.

Relaţiile României cu Rusia sunt tratate separat, diplomaţii americani fiind instruiţi să afle posibilele “vulnerabilităţi la nivel ministerial ale liderilor sau oficialilor din serviciile de informaţii” române, precum şi date generale privind vulnerabilitatea României în faţa influenţei Rusiei. Potrivit lui Gerard Araud, fost director general pentru Afaceri Politice şi de Securitate în Ministerul francez de Externe, Rusia are într-adevăr o istorie revizionistă şi ea ar putea argumenta că bazele americane din Bulgaria şi România nu au fost înfiinţate doar pentru instruirea militarilor, ci de fapt au constituit noi mobilizări “substanţiale”. Declaraţiile sale sunt incluse într-o altă notă diplomatică, din 12 iunie 2007, redactată de ambasadorul SUA în Franţa, Craig R. Stapleton, şi care reprezintă o transcriere a unei discuţii între Gerard Araud şi subsecretarul american pentru Afaceri Politice, William Burns.

Pe tema Uniunii Europene, sunt cerute “dovezi şi opinii despre măsura tot mai mare în care România se bazează pe sprijinul UE, în detrimentul sprijinului Statelor Unite”, dovezi privind managementul defectuos al fondurilor UE şi eforturile Guvernului (român) de a asigura o administrare transparentă a asistenţei străine”.

În privinţa NATO, autorităţile americane sunt interesate de capacitatea României de a menţine cheltuielile de apărare pentru această organizaţie şi de a se conforma obiectivelor Alianţei, precum şi de capacitatea Guvernului, inclusiv a serviciilor de securitate, de informaţii şi militare, de a proteja informaţii clasificate ale Statelor Unite sau NATO.

Alte informaţii solicitate de Departamentul de Stat american se referă la cooperarea României cu Statele Unite în direcţia neproliferării nucleare, traficul de arme de pe teritoriul ţării noastre, măsurile autorităţilor române privind combaterea terorismului, sprijinirea armatei americane sau informaţii despre infrastructura de telecomunicaţii din România.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică publicarea unui set de peste 250.000 de note diplomatice americane, acţiune considerată de Departamentul de Stat american drept “un atac la adresa comunităţii internaţionale”.

România, considerată de ambasada SUA din Paris sursă pentru traficul de persoane în Franţa

WikiLeaks: CIA a cerut informaţii despre Ban Ki-moon [secretarul general ONU]

Documente difuzate de site-ul WikiLeaks sugerează că secretarul american de Stat le-a cerut diplomaţilor americani să strângă informaţii despre poziţia lui Ban cu privire la Iran şi Orientul Mijlociu şi să se informeze despre “modul său de administrare şi stilul de luare a deciziilor”.

Potrivit cotidianului britanic, agenţia de informaţii americană a întocmit o listă cu informaţiile pe care vrea să le afle şi a trimis-o Departamentului de Stat, care a transmis cererile în întreaga lume.

Această listă este stabilită în fiecare an de administratorul “Humanint” (informaţii despre persoane), o funcţie înfiinţată în 2005 de administraţia George W. Bush pentru a facilita coordonarea informaţiilor, precizează cotidianul.

Administraţia americană a încercat, de asemenea, să obţină numeroase cărţi de credit, adrese electronice, numere de telefon, de fax, mesaje şi carduri de fidelitate de la agenţiile de voiaj pentru liderii ONU adaugă cotidianul.

Un oficial CIA a justificat acest demers: “Nu va surprinde pe nimeni să afle că oficialii americani la ONU încearcă să obţină informaţii despre modul în care celelalte ţări abordează probleme de interes comun”.

Nimeni nu trebuie să considere diplomaţii americani spioni [ 😉 ] Dar diplomaţii noştri contribuie în mod indiscutabil la creşterea numărului de informaţii de care dispune ţara noastră. Acest lucru este logic şi corespunde pe deplin misiunii lor. Fac acest lucru în strictă conformitate cu legea americană“, subliniază el.

Aceste remarci sunt similare celor ale purtătorului de cuvânt al Departamentului american de Stat, Philip Crowley, care declarase anterior: “Aceştia sunt diplomaţi, nu sunt agenţi ai serviciilor de informaţii. Ei strâng informaţii care sunt folositoare elaborării politicii noastre şi pentru acţiunea noastră… Departamentul de Stat nu le cere diplomaţilor săi să fie spioni”.

Pe de altă parte, a explicat purtătorul de cuvânt, “toate documentele provenind de la Departamentul de Stat poartă numele secretarului de Stat. Ea este responsabilă, dar ea nu este autorul documentului în cauză, iar conţinutul acestuia vine din afara Departamentului de Stat”.

La rândul său, ambasadoarea americană la ONU, Susan Rice, a dat asigurări joi că aceste dezvăluiri nu au afectat relaţiile cu Ban.

“Secretarul general cunoaşte destul de bine Statele Unite şi reprezentanţii noştri aici desfăşoară o activitate diplomatică şi nimic altceva”, a insistat ea.

NATO consideră că dezvăluirile făcute de WikiLeaks sunt “ilegale, iresponsabile şi periculoase”

WikiLeaks susţine că are documente compromiţătoare despre o bancă americană

WikiLeaks: SUA, interesate de înlocuirea lui Gordon Brown la doar un an după ce a devenit premier

WikiLeaks: Marea Britanie a autorizat SUA să stocheze bombe cu submuniţie pe teritoriul său

WikiLeaks: Arme nucleare aparţinând SUA, staţionate în Olanda, Belgia, Germania şi Turcia
WikiLeaks: Hamid Karzai a eliberat zeci de criminali şi traficanţi de droguri periculoşi

WikiLeaks: Hamid Karzai şi oficiali americani criticau prestaţia trupelor britanice în Afganistan

WikiLeaks: Un fost vicepreşedinte afgan a aterizat la Dubai cu 52 de milioane de dolari în numerar

WikiLeaks: Voronin i-a oferit lui Marian Lupu zece milioane de dolari în schimbul unei coaliţii

WikiLeaks: Sănătatea lui Berlusconi, afectată de nopţile pierdute la petreceri

WikiLeaks: Berlusconi ar fi afirmat că influenţa lui Sarkozy este în declin

WikiLeaks: Nicolas Sarkozy l-a numit mincinos pe ministrul rus de Externe

WikiLeaks: Vladimir Putin ar fi ştiut de complotul vizând asasinarea lui Aleksandr Litvinenko

Kremlinul a respins ferm orice implicare, deşi chiar Litvinenko l-a acuzat pe Putin, în acea perioadă preşedinte, că s-a aflat în spatele otrăvirii sale cu poloniu radioactiv, operaţiune care în final i-a provocat moartea, în anul 2006. Fostul agent KGB susţinea că a fost vizat de acest complot după ce a făcut dezvăluiri despre activităţile violente ale serviciilor secrete ruse, menite să asigure ascensiunea la putere a lui Putin.

Însă adjunctul secretarului de Stat american, Daniel Fried, este primul oficial de rang înalt care sugerează că Putin ar fi ştiut mai mult ca sigur de această asasinare, potrivit unei note diplomatice publicate de Wikileaks.

WikiLeaks: Chriss Patten: Vladimir Putin are “ochi de ucigaş” când se vorbeşte despre Cecenia

WikiLeaks: Rusia este un “stat aproape mafiot”, afirmă un procuror spaniol

WikiLeaks: Mafia rusă, implicată în livrările de gaze către statele UE

Întrebat dacă se referă în acest context la România ca la o colonie a Statelor Unite, fostul preşedinte a afirmat că aceasta este o rotiţă într-un mecanism pe care ei vor să-l controleze”.

În context, Ion Iliescu a precizat că astfel de informaţii se pot subsuma specificului unor activităţi de spionaj, dar numai în funcţie de modul în care sunt interpretate datele. Spionajul este un instrument al activităţii tuturor statelor. Nu există stat care să nu aibă spionaj şi contraspionaj. Există de când e lumea, iar astăzi e tot mai sofisticat. Sistemele de informare s-au folosit şi se vor folosi în continuare. Şi înaintea romanilor şi după ei, apoi în perioada imperiilor coloniale sau economice, ba chiar şi în cazul marile companii. Cu toţii foloseau şi folosesc diverse surse de informare şi dezinformare. Trăim într-o lume a traficului de informaţii şi trebuie să ştim cum să ne apărăm” a afirmat Iliescu.

Chiar dacă de obicei resping cu putere teoriile conspirației, de data asta parcă bate un pic la ochi: ce ușor se fură ele informațiile, ce ușor se sustrage Wikileaks atacurilor informatice și ce rebel e Julian Assange! Iată că ajung să fiu de acord cu Putin și cu Ahmadinejad.

  • Contributors [Alin Fumurescu]:

WikiLeaks si inconstienta jurnalismului FaceBook

(…) Printre cele 250,000 de documente se puteau gasi unele care, odata facute publice, sa puna in pericol viata unor oameni nevinovati sau, mai rau, sa conduca la un razboi sangeros, soldat cu mii sau zeci de mii de morti. Intereseaza asta? Da, daca esti cat de cat un om cu scaun la cap. Nu, daca esti doar un jurnalist in cautarea faimei cu orice pret.

Faptul ca gestul nu a socat nici pe jumatate pe cat ar fi fost de asteptat are o explicatie cat se poate de simpla. Traim in era FaceBook, in care a-ti da poalele peste cap (sau, dupa caz, a te fotografia descheiat la slit) a devenit norma, nu exceptia. Secretele se dezvaluie pentru ca sunt secrete, nu din alte motive. Un sot si-o sotie facand dragoste sunt filmati pe gaura cheii si postati pe internet nu pentru c-au savarsit ceva ilegal, ci pentru ca e un secret care se cere dezvaluit.

Daca in procesul dezvaluirii nu mai ramane nimic de ascuns, nimic privat de care sa-ti fie rusine sa faci public, daca pruncii respectivului cuplu vor ramane socati vazandu-si parintii facand dragoste (pardon, sex), e treaba lumii si a lor personal. Inseamna ca nu sunt inca suficient de moderni. Inseamna ca n-au atins inca inconstienta lui Asange.

Nu-i nimic. Putintica rabdare. E totul doar o chestiune de timp.

  • Hotnews:

Guvernul este de acord cu schimbarea denumirii de rom in tigan

Asociatiile romilor: Denumirea de tigan este echivalenta cu cea de ‘cioroi’ in SUA. Guvernul Romaniei are apucaturi totalitariste

***

  • Gandul:

Corporaţii multinaţionale au beneficiat de milioane de euro din fonduri UE

Giganţi din industria alimentară (Coca-Cola, McDonalds), farmaceutică (Pfizer, GlaxoSmithKline), din IT şi comunicaţii (IBM, Nokia-Siemens), dar şi firme de armament (EADS, Dassault, Honeywell) au luat bani pentru dezvoltarea regiunilor europene sărace

Proverbul românesc “banii la bani trag” s-ar potrivi de minune pentru a descrie faptul că mari corporaţii internaţionale au beneficiat de zeci de milioane euro din fonduri UE menite dezvoltării regiunilor sărace. Prezenţa multinaţionalelor pe lista beneficiarilor acestor fonduri a fost relevată de o bază de date centralizată, realizată de cotidianul economic The Financial Times (FT) şi Biroul de Jur­nalism Investigativ (BIJ), un ONG britanic.

Cel mai mare beneficiar “corporatist” este IBM. (…)

„O federaţie bugetară” pentru salvarea euro

“Avem o federaţie monetară. Mai avem nevoie şi de o cvasifederaţie bugetară”, a propus Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), ca soluţie pentru a salva moneda unică din criza prin care trece. Opinia a fost exprimată în faţa comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE). “O vom putea obţine dacă există o puternică monitorizare şi supervizare” a guvernelor statelor membre, a adăugat Trichet.

Încă de la lansarea Uniunii Monetare Europene (EMU), a fost exprimată părerea că ea nu va rezista în lipsa unei “uniuni fiscale”. Primul deceniu de succes al euro i-a făcut pe liderii UE să desconsidere această opinie “sceptică”, dar “criza euro” din 2010 a readus-o în actualitate.

În mai 2010, la apogeul a ceea ce s-a dovedit a fi doar “episodul grecesc” al crizei, preşedintele Consiliului UE, Herman Van Rompuy, declara: “În mod clar, ne confruntăm cu o tensiune în interiorul sistemului, cu dilema unei uniuni monetare, dar nu şi a unei uniuni economice şi politice depline”.

În pofida scăderii euro sub 1,30 USD şi a speculaţiilor privind insolvenţa Spaniei, Portugaliei, ba poate chiar şi a Italiei, Jean-Claude Trichet crede că “stabilitatea financiară a Eurozonei, pe baza a ce ştiu eu, nu poate fi pusă la îndoială”.

Marţi, criza euro a fost marcată de un record în privinţa aşa-numitelor “spreads” – diferenţele dintre dobânda cerută unor obligaţiuni emise de Germania (principala putere economică a Eurozonei) şi cele ale altor state euro. Dobânzile cerute Italiei, Spaniei şi Belgiei continuă să crească pe bursele mondiale.

Mircea Platon iese dintr-o destul de lungă tăcere cu un articol foarte interesant, de natură să nască vii dezbateri oriunde în lume. Nu ştiu dacă şi la noi. Dacă are dreptate, e foarte grav. Textul său oferă cîteva informaţii noi pentru mine şi în tot cazul puse într-o ordine logică de natură să ne îngrijoreze. Concluzia sa poate stîrni un scandal.

Pe scurt, Mircea Platon arată, citînd economişti cu renume, că principalul cîştigător al eurozonei este Germania care şi-a asigurat astfel 1. pieţe captive (ţări cu o economie mai slabă decât moneda unică europeană) şi 2. o rată de schimb competitivă (Două cincimi din exportul Germaniei se duc în eurozonă. În absenţa euro, acest lucru ar fi fost cu neputinţă, din cauza deprecierii monedelor locale ale periferiei U.E.. Germania, a cărei marcă ar fi explodat ca valoare, s-ar fi aflat în imposibilitatea de a exporta, în condiţiile în care economia Germaniei e o economie bazată pe export, nu pe consum intern.).
În aceste condiţii, Germania trebuie să facă orice pentru păstrarea UE şi a monedei unice. Dacă va reuşi, la sfîrşitul crizei pe care o traversăm, imperiul german îşi va fi anexat cel puţin Portugalia, Italia, Grecia, Spania, Irlanda şi România.
Mircea Platon afirmă că Germania îşi urmăreşte interesele inclusiv printr-un puternic lobby făcut de unele  ong-uri “private”, precum Fundaţia Konrad Adenauer, legată ombilical de Creştin-Democraţii Angelei Merkel, la putere, şi Fundaţia Hans Seidel, care aparţine Uniunii Social Creştine, aflată în coaliţia de guvernare. Aceste organizaţii sînt finanţate în cea mai mare proporţie de la bugetul statului german şi nu au voie să facă nimic împotriva politicii externe a Germaniei. 

(…) Şi interesul guvernului german e să ţină toată Europa captivă în eurozonă. În aceste condiţii, judecând după starea economiei româneşti, intenţia guvernului României, din care face parte şi dl Baconsky, de a intra în zona euro între 2012-2014, pare de-a dreptul sinucigaşă. Ştim însă că nemţii s-au îmbogăţit preferând acumulările pe termen lung tunurilor imediate. Să fie oare Fundaţia Creştin Democrată un nou exemplu de tun imediat al oligarhiei noastre şi de înţeleaptă investiţie tactică germană? Baconsky câştigă acum şi Germania câştigă pe termen lung? 11. Dacă mai iau în calcul şi declaraţiile din ultimii doi ani ale dlui Baconsky, cum că dl ministru visează la o “elită amorală” şi susţine că UE are dreptul să maşineze pe la spatele naţiunilor suverane în scopul integrării europene, mai că-mi vine să cred că suntem “kaputt”.

12. Am mai avea o şansă: să ne trezim şi să înţelegem că politica de dreapta, ca anti- sau non-ideologică, presupune nişte continuităţi: 1. cea dintre gând şi faptă; 2. cea dintre faptă şi reprezentare; 3. cea dintre ieri şi azi. Nu are nici un rost să duplicăm “la dreapta” naivitatea, incompetenţa şi/sau duplicitatea celor care ne-au condus între 1945 şi 1989. Nu văd nici o deosebire între “idealiştii” comunismului şi “naivii” eurofili. Nu credeţi că e timpul să punem capăt “naivităţilor” pe spinarea poporului român? Şi declaraţiilor de dependenţă? Nu am nimic cu Germania şi sunt sigur că mulţi români se gândesc satisfăcuţi că “mai bine nemţii decât chinezii”. Dar nu văd cum “reţelele de guvernanţă”, aşa cum au fost denumite în literatura de specialitate reţelele de influenţă ţesute de aceste fundaţii, pot ajuta la edificarea unei democraţii participative în România. Unde e transparenţa, unde e controlul democratic, unde e echidistanţa, unde e principul subsidiarităţii? Sau e vorba de o nouă “subsidiaritate”, imperială?

De-o parte și de alta a Oceanului, zarurile sunt aruncate. Guvernele nu-și mai pot onora promisiunile. Rămâne doar să aleagă calea de ieșire.

Variantele sunt trei:

– austeritatea (soluția europeană), prin care sunt tăiate drepturi sau chiar naționalizate economiile viitorilor pensionari

– inflația (soluția americană), prin care valoarea tuturor veniturilor și economiilor este diluată până la “echilibru”

– încetarea de plăți (cine va fi primul?), prin care pagubele sunt suportate exact de cei care și-au asumat riscul: băncile.

Oricare va fi deznodământul, un lucru va deveni limpede. Statul nu este un datornic de încredere, așa cum se credea. Nici pentru creditori, nici pentru propriii contribuabili. Asta înseamnă că nu va mai vrea și nici nu va mai putea să funcționeze cu deficit bugetar.

Cum stă România în tot acest puzzle? În primul rând, soluția de ieșire va fi cea mai rea posibilă: O combinație a celor trei variante, în care sunt adunate toate dezavantajele și ratate toate potențialele avantaje.

– austeritate: se taie salariile aiurea, dar risipa rămâne.

– inflație: se suprapune cu recesiunea într-o combinație pe doar cei mai incompetenți o pot obține.

– încetarea de plăți: deja, guvernul României e în situația asta. Exportatorii care au de luat TVA înapoi și furnizorii statului nu-și iau banii cu lunile. Numai că nu ei sunt cei care și-au asumat riscuri, doar plătesc pentru calculele proaste ale statului. (…)

  • Trenduri economice:

Irlanda

Portugalia

Spania

Islanda

Italia

***

  • Mediafax:

Circa 40 de persoane au murit într-un incendiu de pădure din nordul Israelului

Israelul cere României şi Bulgariei să trimită avioane pentru a stinge incendiul de la Haifa

  • Gandul:

Ninsorile perturbă grav activitatea din Europa

Cel puţin 60 de morţi din cauza valului de frig din Europa, care continuă să perturbe transporturile

  • Mediafax:

Inundaţii în Muntenegru, Bosnia, Serbia şi Albania, mii de persoane au fost evacuate

Şoferi, blocaţi timp de mai multe ore din cauza zăpezii în nord-estul SUA

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.751 de morţi

Cel puţin 12 persoane au fost linşate în legătură cu epidemia de holeră din Haiti

ONU ameninţă că va pleca din Haiti, pe fondul violenţelor legate de alegeri şi epidemia de holeră


Categorii

Era Big Brother, Facebook, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “LUMEA DE COSMAR “TEHNOLOGIC CORECT” CARE NI S-A PREGATIT. Ce pot face deja gadgeturile Google/ “Cutia Pandorei” WIKILEAKS, plina cu surprize: Hillary Clinton cerea, secret, DATE BIOMETRICE, DESPRE SANATATEA SI “VULNERABILITATILE” liderilor romani, unguri si sloveni, dar si ai ONU (1-4 decembrie 2010)

  1. De ce oare le trebuie date biometrice, adica personale, ale oamenilor politici si ale tuturor oamenilor? Oare practicile si atacurile vrajitoresti asupra oamenilor nu au mai mult succes atunci cand vrajitorii au ceva personal de la omul pe care vrea sa-l influenteze demonic?
    Ei pregatesc terenul antihristului, care va fi cel mai mare vrajitor si care va robi aproape pe toti oamenii, daca se poate si pe cei alesi!
    Deci trebuie sa ne pastram cu grija persoana noastra, pecetluita cu apa si cu Duh la Sf. Botez si sa nu dam margaritarele noastre porcilor ca sa nu ne sfasie sufletele.
    Doamne, ajuta!

  2. @leo: Sa nu incurcam borcanele si sa nu avem spaime magice pe acest subiect. Date personale esentiale exitau deja disponibile atat pentru site cat si pentru publicul larg (pentru cei care isi expun informatiile personale pe internet, retelele sociale). Problema este forma si intentia cu care statul vrea acum sa stranga datele personale, la care adauga si pe cele biometrice. Or aceasta forma denota o intentie de supraveghere totalitara si de formare a unei mentalitati de cetate asediata si de om dominat de frica ce trebuie convins sa renunte la cat mai libertati pentru o securitate iluzorie. Aici este pericolul legat de date personale. Iar sensul biometricelor nu este acela al vrajilor, ci al obisnuirii oamenilor cu contactul fizic legat de identificare. O metoda specifica bioputerii care invadeaza nu doar spatiul intim al persoanei, ci si corpul.
    In ceea ce priveste vrajile, acestea stim ca vor exista in perioada de aparitie a antihristului. Este vorba de lucrarea de amagire ingaduita de Dumnezeu spre lamurirea credintei. Acestea insa, asa cum o arata profetiile, nu sunt legate de fiecare persoana in parte, ci sunt “minuni” halucinatorii care cauta sa produca psihoze colective, mergand asadar, dimpotriva, pe sugestibilitatea maselor.

  3. Atat timp cand sunt sub ascultare nu am nici o spaima.
    Este adevarat ce spuneti voi, dar si paganii vad acest pericol!
    Eu consider ca noi crestinii ortodocsi trebuie sa abordam acest pericol mai ales din punct de vedere duhovnicesc, al duhurilor necurate care sunt pe pamant, mai multe acum decat oricand!
    Nu sunt eu in masura si nici nu am cum, trupesc fiind si gandind, dar intuiesc pe baza celor citite de sfinti, ca diavolul atenteaza la sufletele noastre mai perfid decat oricand. Gandul imi spune ca antihristul va rezolva toate temerile lumesti legate de acest subiect si va multumi pe cei ce gandesc numai din prisma controlului si al supravegherii, iar numai cei duhovnicesti vor fi luminati sa vada adevarata fata demonica a acestui sistem.
    Postarea anterioara a fost o parere personala formata in urma citirii a multor materiale scrise pe acest subiect, mai ales a celor scrise de Cuv. Serafim Rose.
    Sa nu ne fie rusine sa vorbim despre demoni, vraji, antihrist,666, atunci cand vorbim despre acest subiect, chiar daca vom fi luati in ras de cei ce din inselarea diavolului nu pun pret pe cuvintele Sf.Scripturi.
    Sa ne lumineze Bunul Dumnezeu prin duhovnicii nostri ca sa rezistam si noi uneltirilor diavolului.

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » LUMEA DE COSMAR “TEHNOLOGIC CORECT” CARE NI … | INTERNET ROMANIA NOUTATI STIRI INFORMATII
  5. Romania e controlata de USA si Rusia,cel putin 2 presedinti USA (Clinton and Bush) si acum A Merkel, confirmand ideea de zona tampon rezervata Romaniei.

    Nu cred (opinie personala) ca s-a schimbat ceva in istoria noastra, care are traditia domnilor numiti de Sultan, pe criterii de fidelitate (Iraq, Afganistan, Anti-racheta) si de Haraci (Bechtel etc etc). Daca chiar Iliescu recunoaste termenul de `colonie` ce mai e de spus ?

    Tot scandalul documentelor pare o lovitura avertisment, aidoma santajurilr pe care noi le-am mai vazut pe plaiuri dambovitene, doar ca de asta data facuta de profesionisti. Sigur, exista si victime colaterale….dar eu sunt convins ca mesajul a fost inteles si vor urma…urmari (acu o saptamana se incerca iesirea Chinei, Rusiei si nu doar din sfera dolarului..)

    Cat despre Romania, dupa cum putem cu usurinta citi si vedea, ramanem (potrivit expresiei atat de adaptata a Prof Marga) `cu pregatire aproximativa` , dandu-ne precis si perfect informati doar cu parerea…cum fac acum si eu.

  6. Cred din ce in ce mai mult in faptul ca oamenii vor fi conectati ei insisi la internet, iar vietile lor vor fi in vazul lumii. Deja pe multe site-uri se incurajeaza crearea de avataruri cat mai personalizate, avataruri ce dezvaluie cat mai in amanunt informatii despre persoana respectiva. Exact ca in cazul autovehiculelor monitorizate GPS, asa vor ajunge oamenii si lucrurile lor. Si pe internet se va putea urmari avatarul acestora in timp real. Doar acolo vei mai putea face tranzactii, doar acolo vei mai putea vinde sau cumpara. Si totul va aparea ca un simplu joc pe calculator ce va simplifica mult vietile oamenilor. Asta ar putea fi si o explicatie pentru concesiile pe care le fac vizavi de actele electronice-puteti opta si pentru cele vechi, ca oricum va veni o vreme cand actele, in forma pe care le stim vor disparea.

  7. @ Vlad:

    Touche! Exact asta pare directia. Totul transparent, totul la vedere pentru toata lumea, (care, ma rog, va trebui net diminuata, fiindca totusi acum nu merge asa, e complicat de realizat, fiindca suntem prea multi). Si se leaga si de profetiile care spun ca, sub o forma sau alta, Antihrist va fi vazut de tot globul in acelasi timp, Sfantul Lavrentie atragand atentia ca va fi vorba de ecranele de tip TV. Dar e clar ca nu avea cum sa ramana niste simple televizoare ca cele de pana acum si ca intreaga tehnologie va fi pur si simplu unificata. Asta inseamna e-governement. Totul devine e-… Nu esti conectat, nu existi, la modul cel mai propriu. Si nu te vor lasa sa nu fii conectat!

    Asa ca… tocmai acest mijloc de care ne folosim acum, internetul, se va intoarce curand dramatic impotriva noastra. Pentru ca, iata, degeaba nu ai TV, dar o sa ai Internet pe calculator si/sau pe mobil. Nici nu e nevoie de cenzura sau interdictii. Din contra: e nevoie sa te lase “liber”, ca sa te poata controla si urmari mai indeaproape, sa stie tot ce misti. Dar totul va fi reglementat strict si draconic, iar identitatile nu vor mai putea fi ascunse.

  8. Ne pare rau, pericolul “duhovnicesc” de care spui, ASA CUM IL DESCRII, nu are nicio baza. Problema e TOCMAI ca nu ne gandim la asaltul duhurilor asa cum il vad Parintii, prin patimi in primul rand… Nu e nicio rusine decat rusinea de a vorbi lucruri complet fara acoperire, si din pacate, in acest moment discursul cu vrajile “biometrice” si cu 666 este o gogorita/a big hoax si atat. Hai sa nu-l amestecam pe Cuviosul Seraphim Rose, ca nu a scris niciodata asa ceva. Iar un crestin nu are a se teme de vraji, atata vreme cat este legat de Hristos prin smerenie si rugaciune, de Biserica, de Sfintele Taine. Asta nu face absolut deloc acest sietem mai putin demonic si antihristic, din contra. Nu e deloc ceva pur lumesc, dar nici la modul la care concepem noi stapanirea Antihristului si despre care nu vorbeste niciun Sfant Parinte. Acum s-a ajuns sa se creada mereu ca omul nu are vina, nu are raspundere si cand i se intampla ceva… e din cauza vrajilor, cipurilor, razboiului psihotronic… Nu a patimilor si pacatelor, nu a delasarii, a lipsei de smerenie, de ascultare, de trezvie, nu a rautatii noastre. Am auzit la foarte multi inscrisi pe acest curent fatalist acest tip de rationament. Totul il fac “nenorocitii aia” de masoni/evrei/elite/ocultisti. Niciodata noi, saracii de noi, care suntem absolviti. Dar lepadarea sau satanizarea nu vine decat prin acordul liber si constient al omului. Satana are nevoie de vointa noastra. Problema noastra este ca il facem pe Satana mult mai puternic decat este si pe Hristos mic si, implicit, neputincios… Si suntem paralizati in fata asalturilor perfide si nevazute, ca si cum mijloacele duhovnicesti de rezistenta s-au perimat, si-au pierdut puterea in fata magiei care, iata, ne va transforma in niste zombie fara macar sa o stim… Altele sunt pericolele si tot la cele duhovnicesti vom ajunge, vrand-nevrand.

  9. Este foarte posibil ca ceea ce am semnalat eu sa nu fie adevarat. Nici nu am pretins asta, ci am dorit sa indrept aceste constatari ale noastre, privind societatea actuala, pe fagasul duhovnicesc, spre a le vedea din prisma duhovniceasca si nu numai rational. Aici este cheia si intelepciunea.
    Cuv. Serafim Rose a simtit foarte bine lucrarea duhului lumesc din vremea sa spunand ca Antihrist va veni printr-o abordare spirituala a lumii ci nu prin ateism si materialism. Avem nevoie de parinti care sa vada si demaste lucrarile inaintemargatorilor lui Antihrist. Nu trebuie sa ne expunem gratuit sistemului pentru a ne ingreuna lupta.
    Bineinteles ca vor rezista numai cei curatiti de patimi si plini de har,noua celorlalti nu ne ramane decat varianta talharului de pe cruce.
    Doamne,ajuta-ne!

  10. Wikileaks este o operatiune controlata de mai marii zilei, inca nu e clar scopul final… Un articol interesant (in engleza):

    http://beforeitsnews.com/story/294/056/Is_the_Internet_9_11_Under_Way.html

  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Gura pacatosului”: MINISTERUL DE INTERNE recunoaste, intr-o adresa catre Forul Ortodox Roman, ca introducerea buletinelor electronice fara optiune AR FI INCALCAT DREPTURILE OMULUI. Despre cele trei variante de CI
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS a ajuns si in la noi. Prilej cu care aflam secretul lui Polichinelle: ROMANIA ESTE FEUDA AMERICANILOR
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cartea de munca electronica – Registrul general de evidenta a salariatilor: inca o etapa in constructia guvernarii electronice
  15. Pingback: PROBLEMELE punctului de vedere formulat de Sinodul BOR asupra CARDULUI DE SANATATE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare