ROMANIA A LUAT FOC: incendii in 35 de judete

26-08-2012 1 minut Sublinieri

Peste 950 de hectare de vegetaţie uscată şi fond forestier din 35 de judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de incendii, pentru stingerea cărora au intervenit o mie de pompieri, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În judeţul Maramureş, sâmbătă, în jurul orei 13.55, a fost semnalat un incendiu pe strada Sudului din Baia Mare, fiind afectată o suprafaţă de teren de 40 de hectare. Aproximativ 40 de pompieri militari şi 50 de civili au intervenit mai bine de şapte ore pentru a stinge flăcările înalte de câţiva metri, se arată într-un comunicat de presă de duminică al IGSU.

Trei pompieri au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, doi intoxicaţi cu fum şi unul cu o entorsă, toţi fiind în prezent în afară de orice pericol.

Pentru a opri înaintarea focului, întreţinută de vântul puternic, s-a creat o fâşie de protecţie. Pe lângă intervenţia pompierilor, care au acţionat cu cinci autospeciale, pentru stingerea incendiului s-a acţionat şi cu 20 de utilaje ale Primăriei Baia Mare şi ale unor societăţi comerciale din municipiu.

Tot în judeţul Maramureş, sâmbătă, în jurul orei 12.00, s-a produs un incendiu de vegetaţie uscată în satului Mocira, fiind afectate 40 de hectare de teren. Şi în acest caz, vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, pentru localizarea şi lichidarea incendiului intervenind, timp de opt ore, 22 de pompieri militari, cărora li s-au alăturat două echipe ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, fiecare cu câte o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Un subofiţer s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, în prezent fiind în afară de orice pericol.

Un alt incendiu a izbucnit, în judeţul Maramureş, în apropierea vârfului Creasta Cocoşului, intervenţia fiind în desfăşurare. Duminică dimineaţă, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi unul de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei s-au deplasat în zonă pentru stingerea acestuia, împreună cu angajaţi ai Direcţiei Silvice şi ai ocoalelor silvice din Baia Sprie, Mara şi Sighetu Marmaţiei, membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari din zona Mara.

În judeţul Buzău, zeci de pompieri militari şi lucrători silvici au acţionat pentru limitarea extinderii unui incendiu izbucnit în localitatea Gura Teghii, ce a cuprins vegetaţie uscată în gol alpin şi litiera pădurii de răşinoase. Incendiul este în curs de lichidare.

În zona golului alpin din Muntele Podeanu, pompierii militari argeşeni continuă intervenţia pentru limitarea propagării incendiului şi lichidarea focarelor identificate, pe timpul nopţii asigurându-se supravegherea permanentă a zonei afectate. Un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei a executat, sâmbătă dimineaţă, o misiune de stingere a incendiului.

În judeţul Harghita, pompierii acţionează pentru stingerea incendiului de fond forestier izbucnit pe teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni, în zona Kovacs Peter, pe o parcelă aparţinând de Fondul Forestier de Stat – Ocolul Silvic Miercurea – Ciuc. Incendiul este localizat, dar mai sunt focare izolate, iar lipsa apei face ca intervenţia să fie dificilă, a precizat IGSU.

Tot în judeţul Harghita, pompierii intervin şi în apropierea municipiului Gheorgheni, în zonele Lacu Roşu şi Rezpatak, precum şi la Harghita Băi. Incendiile sunt localizate, pompierii acţionând pentru lichidarea lor.

În judeţul Hunedoara, în localitatea Grădiştea de Munte din Masivul Godeanu, Munţii Sureanu, un incendiu a distrus vegetaţia uscată şi litiera pădurii de pin, iar din cauza vântului, focul s-a extins, pe alocuri, la coronament. În ultimele 24 de ore au intervenit pentru stingerea incendiilor o mie de pompieri militari, alături de pompieri civili, jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai ocoalelor silvice, a precizat IGSU.


Categorii

1. DIVERSE, Alerte

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “ROMANIA A LUAT FOC: incendii in 35 de judete

 1. eu zic ca unele is provocate….. sa le dam de lucru, sa nu se uite la altele

 2. Eu zic ca e un Inger trimis sa faca asta..si noi inchidem ochii si inima. Glasul celui ce striga in PUSTIE se va adeveri se adevereste astfel si in aspectul natural al lucrurilor. Pare ca a renuntat vreunul la pacatul sau de moarte ? NU….ei, daca NU, atunci cine a furat, sa fure in continuare, cine a ucis sa continue sa o faca.

  Iar de la Hristos sa asteptam ca la randu-i cu cel indaratnic sa se indaratniceasca.

 3. Asta o fi facand parte din razbunarea promisa de domnul basescu, romanilor ?

 4. @lavinia:

  Nu, poate o razbunare a stihiilor…

 5. 20. Zis-a deci Domnul: “Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu.
  21. Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu”.
  (Fc.18;20-21)
  23. Când s-a ridicat soarele deasupra pământului, a intrat Lot în Ţoar.
  24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer de la Domnul
  25. Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia.
  (Fc.19;23-25)
  27. Iar Avraam s-a sculat dis-de-dimineaţă şi s-a dus la locul unde stătuse înaintea Domnului
  28. Şi, căutând spre Sodoma şi Gomora şi spre toate împrejurimile lor, a văzut ridicându-se de la pământ fumegare, ca fumul dintr-un cuptor
  (Fc.19;27-28)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare