Mesaj din partea parintelui Iustin Parvu referitor la o grava impostura si la o mare inselare

16-04-2008 Sublinieri

Am primit de la Manastirea Petru-Voda acest mesaj cu o rugaminte careia ii si dam curs:

Va rugam mult sa postati acest text pe siteul dumneavoastra. Este dorinta Parintelui Justin sa apara in presa si m-am gandit ca mai intai poate fi postat pe net. Este vorba despre o carte “Parintele Gabriel, un om indumnezeit prin har”, care este ratacita si fara binecuvantarea Parintelui Justin. Mai rau, Parintele Nicolae Tanase era si dansul trecut drept consilier editorial si pentru acest fapt Patriarhia l-a oprit de la slujire o perioada. Dar Parintele habar nu avea despre aceasta carte:

“Nu de multă vreme ne-a parvenit la mănăstirea Petru-Vodă o carte despre viaţa Părintelui Gabriel, scoasă la Editura Credinţa strămoşească, carte apărută, chipurile, cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeşeanul şi ajutorul Părintelui Nicolae Tănase. Am aflat mai târziu că aceste binecuvântări nu au existat şi domnul editor nu a făcut decât să se folosească de nişte nume de renume spre a-şi face reclamă bună. Vrem să atragem atenţia tuturor cititorilor de carte duhovnicească, şi nu numai, că această carte nu are nici o binecuvântare din partea mănăstirii noastre. Această carte este plină de învăţături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înşelări drăceşti. Chiar dacă editura Credinţa strămoşească a editat multe alte cărţi de o importanţă deosebită în viaţa bisericească, această carte poate deruta poporul cel credincios şi recomand să fie scoasă de pe piaţă, de la vânzare, iar credincioşii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri.

Este îngrijorătoare tendinţa acestei mulţimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise şi vedenii, preoţi care ghicesc viitorul şi deschid cartea. Aceasta denotă că o mare parte din popor este lipsit de credinţă şi de răbdare, care apelează mai degrabă la vrăjitorii de acest fel, în loc să lucreze poruncile evanghelice şi aşa să aştepte mila lui Dumnezeu. Viaţa sfântă a unui om se recunoaşte, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuţile sale evanghelice, nu după semne şi minuni, pe care le poate săvârşi tot vrăjitorul. Este adevărat că Biserica noastră are mulţi sfinţi făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât şi toată tradiţia patristică ne învaţă să nu căutăm lucruri paranormale, semne şi minuni, căci puţin au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu şi care sunt de la diavol. Calea cea strâmtă şi cu chinuri, recomandată de Evanghelie, este singura cale de mântuire. Dar noi, pentru că dorim, o viaţă cât mai comodă, apelăm la astfel de falşi făcători de minuni, care apropie credincioşii mai mult de diavol decât de Dumnezeu.

O carte de acest fel este şi cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credinţa strămoşească, o carte care ar trebui arsă, precum cărţile eretice. Nădăjduim ca editura Credinţa strămoşească să-şi recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă şi al altor persoane implicate, fără nici un temei – cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, şi să-şi retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite“.

Protos. Justin Parvu

Nota Razboi intru Cuvant:

Nu auzisem pana azi de aceasta carte si despre acest parinte, dar cautand pe internet, am dat peste un site intreg dedicat acestui asa-zis preot “vazator cu duhul” si “facator de minuni”, Gabriel Nicu, mort in 2004, dar creand deja un fenomen in jurul numelui sau. Sa luam aminte, sa ascultam de avertismentul parintelui Iustin si sa transmitem si altora sa se fereasca de aceasta ratacire!


Categorii

Parintele Iustin Parvu, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

71 Commentarii la “Mesaj din partea parintelui Iustin Parvu referitor la o grava impostura si la o mare inselare

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. Cu totii suntem copiii lui Dumnezeu, unii dintre noi poate sunt mai “cuminti” decat altii. Oare Tatal nostru ii iubeste mai mult pe aceia care-L asculta? Oare nu sufera Tatal cand vede mahnire intre copiii Sai? Facem noi oare voia Domnului? Urmam noi oare calea cea dreapta? Haideti sa stam stramb si sa gandim vertical: cu ce drept il judecati dvs pe Parintele Gabriel? oare lui Dumnezeu ii place asta? Regretatul nostru parinte, a dus o viata crestina demna de dragostea Tatalui ceresc. Fratilor, cuvintele mele nu pot exprima ceea ce simt acum, sunt un om de rand, nu stiu sa dau trimiteri la versetele biblice, insa voi care stiti, si Il iubiti pe Dumnezeu, lasati-L pe Parintele Gabriel sa se odihneasca in pace, din toata inima va rog, va implor!!! Gasesc in alte articole ale unor mari ziare cum ca Parintele a trecut la cele sfinte la 23 sept 1964-acesti oameni nici macar nu cauta adevarul, vor doar sa scrie ceva, sa fie pagina plina si ince ceva: doua cuvinte(se refera la crestinii care il sustin) care ma mahnesc profund: “falsa evlavie”… Oare sunt mai presus acei preoti care sunt imbracati in haine preotesti sub aspect politic???

  2. …si daca il numim Sfant, unde este problema??? Unii dintre noi poate nu isi respecta parintii dar cati dintre noi nu am afirmat vreodata : “mama mea este o sfanta”? si mamele nostre nu isi traiesc viata asa cum a facut-o Parintele Gabriel. Un om, un pamantean sa zic asa, este sortit pacatului, oricat am vrea sa nu gresim, nu suntem perfecti. Parintele L-a iubit pe Domnul mai mult decat pe sine. Cati dintre dvs ati renunta la familii sa traiti o viata nepatata, cu toate ca Il iubiti pe Dumnezeu? V-ati putea lispi de ele sau de casele dvs, de traiul cu care v-ati obisnuit??? cati ati indura in tacere sa fiti numiti vrajitori alaturi de ghicitori in carti si in cafea? Asa credeti dvs ca merita Sfantul Parinte Gabriel? Cercetati asupra vietii Sale apoi hotarati daca aveti dreptul ceresc sa Il judecati. Poate ca mai sunt astfel de preoti nepatati dar oare cati??? Inainte de a fi preot, a fost mai intai om iar in lumea asta plina de rautati care ispita l-a atins pe Parintele Gabriel? “Doar Dumnezeu este fara de pacat” veti spune poate dar eu cred ca cea mai profunda ravna a Parintelui a fost sa implineasca voia LUI, a TATALUI CERESC. Si multi sunt aceia care pot aduce marturie despre dragostea Parintelui ptr Dumnezeu. Si daca noi, crestinii care L-am cunoscut in timpul vietii sau dupa, apreciem invataturile Sale, pentru ce ne numiti eretici?! Domnul nostru Iisus Hristos Si-a trimis apostolii in lume! In opinia mea Parintele Gabriel se numara printre apostolii plini de dragoste pentru Dumnezeu. Petru s-a lepadat de Domnul de trei ori si astazi Il sarbatorim… este Sfantul Apostol Petru!!! Haideti, treziti-va, problema nu suntem noi!!! Aceasta este parerea mea.
    Cristina Elena Solomon

  3. Si inca ceva: tot o parere personala: pentru multi dintre noi, chiar si pentru mine- am spus: sunt om de rand,( nu ma ridic inaintea Domnului cu fapte sau gesturi marete )sa traim viata aemeni Parintelui Gabriel ar insemna un sacrificiu. Pentru Parinte nu a fost asa, din contra!!!

  4. L-am cunoscut pe acest preot, am participat la nenumarate slujbe ale acestuia. Aveai impresia ca doar aici e adevarul, noi eram alesii, buricul pamantului, asa aveam o gadilitura sufleteasca. Posturi continue, si in afara celor randuite de biserica, basmale si fuste obligatorii. Biserica neingrijita, plina de soareci, ferestre naclaite, presuri incredibil de murdare. In curte se oficiau slujbele: altar, spatiu pentru crediciosi si o toaleta improvizata la cca 15 m in fata altarului ale carei miasme planau asupra noastra.

    E si ratacirea mea care mi-o asum si o regret.

    Nu pot trece cu vederea blestemele pe care acest preot le debita la fiecare slujba, dupa cum ii venea, respectiv: vechilor enoriasi(unii de ani de zile) care daca intuiau ca e ceva putred erau indepartati cu asemenea urari, unora din noii veniti- calugari,preoti, sau persoane catalogate ca spioni …., precum si mai marilor bisericii. Iar satisfactia auditoriului era maxima, ,,asa le trebuie,, ,,zi-le parinte,, arde-i,,. Mai facea semne si la demonizati sa sara pe ei in forta sa le rupa hainele. Sau ne recomanda sa nu le adresam nici o privire ca ne hipnotizeaza…
    Nu pot uita blestemele adresate copiilor minori ai unei credincioase greu incercate de forte necurate cazute in dizgratia parintelui.
    Unde era dragostea, iubirea de aproapele?
    Doamne miluieste-ne pe noi si iarta ratacirile noastre.

  5. Punctule de vedere,cu ce te ajuta exagerarile astea inutile? Dai de inteles ca atat Parintele cat si enoriasii lui erau oameni sadici care-si urau aproapele si care debitau blesteme ,,la greu”! Esti sigur ca ochiul tau era curat?

  6. Am inteles ca este posibil ca acele greseli dogmatice din cartea Pr Argatu sa fi fost scrise de fiul sau, si de fapt Pr sa nu fi fost adeptul acelor aberatii. Acum Dumnezeu stie si va ascoate pana la urma adevarul la lumina.

    Am ceva de spus si surorii LAURENTIA. Eu cred ca este adevarat ceea ce a spus Pr Iustin Parvu, deoarece cuvintele Sfintiei Sale sunt pline de discernamant si duhovnicesti, anume ca nu trebuie sa cautam minuni, sau fapte paranormale ci avem datoria de a ne lupta cu patimile noastre pana la ultima suflare.Ori in cazul ucenicilor Pr Gabriel se observa aceasta goana spre minuni. Am o prietena care se increde foarte mult in Pr Gabriel, si am observat ca tinde mai mult spre o traire sentimentalista, decat duhovniceasca. Ba mai mult mi se pare uneori ca-l idolatrizeaza si pe pr. G si pe M Angi care cica a primit harul de la parinte. Iar daca in carte exista anumite greseli ce duc spre erezie chiar asta este un indiciu clar ca aceasta carte a aparut fara binecuvantarea nici a IPS Calinic si nici ai parintilor Iustin Parvu si Nicolae Tanase, care ar fi facut observatii necesare pt ca aceasta carte sa fie scrisa corect dpv ortodox. Eu una sunt sceptica in ceea ce priveste sfintenia Pr Gabriel,citind anumite ciudatenii din careta cu pricina, si am tot dreptul sa fiu asa, si daca pr este sfant cu siguranta nu se va supara pe mine pt indoiala mea, care este justificata si sincera pt ca Dumnezeu ne-a cerut sa cercetam duhurile sa vedem daca sunt de la El sau nu, iar Sfintii cu atat mai mult nu au de ce sa se supere.

  7. @Irina,

    Unii au luat atitudine impotriva acestei carti din motive mercantile. Pur si simplu au scris si ei carti despre parintele Gabriel Nicu si nu pot privi cu ochi buni succesul de care se aceasta carte se bucura, in ciuda prezentului mesaj care mie nu-mi suna ca fiind al parintelui Iustin!

    1. Daca in mesajul atribuit parintelui Iustin se spune ca parintele Tanase a fost oprit de la slujire o perioada din cauza acestei carti,iar parintele Tanase infirma acest lucru, inseamna ca exista o ispita la mijloc.

    2. Daca parintele Iustin ar fi comentat cu adevarat aceasta carte, ar fi facut-o intr-un mod duhovnicesc, cu oarece argumente.

    Cartea s-a scris cu marturiile a zeci de crestini. Crestinii parintelui Gabriel care au vorbit cu parintele Iustin stiu cum stau lucrurile. Eu ii respect pe amandoi. Parintele Gabriel, cu elanul sau tineresc a spus niste adevaruri greu de digerat in acea vreme.Parintele Iustin le-a spus cu autoritate duhovniceasca mult mai mare.

    Amandoi au vorbit despre situatia credintei la ora actuala, amandoi au savarsit minuni, amandoi au luat atitudine impotriva unor realitati neplacute din Romania. Amandoi au avut sfarsit mucenicesc. Vor fi scrise si minuni infaptuite prin rugaciunile parintelui Iustin, caci minuni exista si de asemenea si sfinti. Numai necuratul incearca sa bage zazanie peste tot.

    Voi avea rabdare cu astfel de comentarii, asa cum am fost sfatuita.

  8. Duhovnicul meu mi-a zis ca a citit si el o carte despre acest parinte Gabriel, si mi-a zis ca a sesizat si el in carte, anumite lucruri cam neortodoxe. Mi-a zis ca in aceea carte pr Gabriel spunea ca este mahnit ca multa lume nu crede ca are Duhul Sfant, pai nu vi se pare ca suna a mandrie? Apoi chiar eu am citit in cartea “Pr Gabriel, un om indumnezeit prin har” o chestie ciudata cum ca o femeie a paralizat pt ca nu a crezut in el. Pai de aici reiese o alte nedumerire, si va intreb ati mai auzit de sfinti care sa paralizeze pe cineva care nu crede in ei?

    Exista, am inteles si o manastire pe langa Boranesti,in care vietuiesc ucenice a pr Gabriel. Se spune chiar ca stareta acestei manastiri M Angelica, ar mosteni harul parintelui. Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului, dar pe lisat manastirilor din Dambovita nu apare. De aceea va intreb este recunoscuta de Sf Sinod, de PS Nifon aceasta manastire?

  9. @ Irina:

    Nu am auzit de acea manastire. Iti impartasim indoielile.

  10. Exista un asezamant langa Mogosesti, (Dambovita), nu langa Boranesti (Ialomita), unde se afla pe o proprietate particulara niste surori care se gospodaresc si se roaga impreuna. Nu e manastire.

    Iar in cartea cu pricina nu scrie nicaieri ca o femeie a paralizat din pricina ca nu a crezut in parintele Gabriel Nicu. Cartea se afla postata pe interenet si cine vrea o poate citi pentru a confirma sau pentru a infirma cele scrise de mine.

    Faca-se voia lui Dumnezeu in toate!

  11. “si a inselatilor din Biserica” dupa care sunt enumerati niste preoti.
    Cine face aceasta evaluare? Un inselat, cu siguranta.
    Il cunosc personal pe parintele Daniil Horga, care mi-a salvat viata si a vindecat mii de oameni, de boli fizice catalogate incurabile dar si de boli sufletesti.Parintele mi-a oferit adapost, masa, si mai presus de toate sanatate, fara absolut nici o pretentie. Evaluarile acestea, superficiale si nefondate, cunoscand adevarul, starnesc un puternic sentiment de mahnire, tragandu-i si pe altii in confuzia unor neavizati.
    Sfintenia este mult prea greu de inteles, poate nebunul lui Savatie Bastovoi mai lumineaza ici colo.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate