SFANTUL SERAFIM DE VÂRIȚA – PROFETII DESPRE VREMEA LUI ANTIHRIST: “Pe de o parte vor inalta cruci si vor auri cupole, iar pe de alta parte se va instaura imparatia minciunii si raului”

21-03-2013 Sublinieri

01-st-serafim-vyritsky1

Domnul este puternic sa ridice lucratori ai Sai daca Îl vom ruga. Hai sa ne rugam si sa cerem, si atunci si din pietre Domnul îi va ridica pe alesii Sai!“.

***

În cele mai grele timpuri se va mântui mai usor acela care în masura puterilor sale se va nevoi cu rugaciunea lui Iisus, trecând de la chemarea numelui Fiului lui Dumnezeu la rugaciunea neîncetata“.

***

La întrebarea unui fiu duhovnicesc despre viitorul Rusiei, staretul i-a zis sa se apropie de geam si sa priveasca. Acela a vazut Golful Finic si o multime de vapoare care navigau sub diferite pavilioane.

– Cum sa înteleg aceasta? l-a întrebat el pe batiuska.

Staretul a raspuns:

– Va veni o vreme când va fi în Rusia o înflorire duhovniceasca. Se vor deschide multe biserici si manastiri si chiar cei de alte credinte vor veni sa se boteze la noi pe astfel de corabii. Dar aceasta nu va fi pentru mult timp, ci pentru aproximativ 15 ani, iar apoi va veni antihristul.

– Va veni vremea când Rusia va fi sfâsiata în bucati. La început o vor împarti, iar apoi vor începe sa jefuiasca bogatiile ei. Occidentul va concura în toate felurile posibile la distrugerea ei si va da partea ei rasariteana pâna la o vreme în stapânirea Chinei. Extremul Orient îl vor acapara în mâinile lor japonezii, iar Siberia – chinezii, care vor veni în Rusia, se vor face casatorii mixte, iar în final prin viclenie si perfidie vor lua teritoriul Siberiei pâna la Urali. Când China va voi sa treaca mai departe, Occidentul se va opune si nu va permite. Multe tari se vor întoarce împotriva Rusiei, dar ea va rezista, pierzând mare parte din pamânturile sale.

Acesta este razboiul despre care spune Sfânta Scriptura si proorocii ca va deveni pricina pentru unirea întregii omeniri. Oamenii vor întelege ca nu se poate trai asa pe mai departe fiindca tot ce este viu va pieri si vor alege un guvern unic care va fi antecamera împaratiei lui Antihrist. Apoi vor începe prigoanele asupra crestinilor; când în adâncul Rusiei vor iesi primele esaloane din orase trebuie sa se grabeasca cineva sa iasa între primii, caci multi dintre cei ce vor ramâne vor pieri.

Va veni împaratia minciunii si raului. Va fi atât de greu, atât de dificil si îngrozitor încât sa nu dea Dumnezeu sa traiesti pâna atunci. Dar noi nu vom prinde acele vremuri.

Daca oamenii din toata lumea, toti pâna la unul, în acelasi timp s-ar fi pus în genunchi sa se roage macar cinci minute lui Dumnezeu spre a prelungi viata, ca sa mai dea Domnul vreme de pocainta….

Daca poporul rus nu va veni la pocainta, se poate întâmpla iarasi sa se ridice fratele împotriva fratelui. Va veni vremea când nu prigoana, ci banii si înselaciunile lumii acesteia îi vor îndeparta pe oameni de Dumnezeu si vor pieri mai multe suflete ca în vremea prigoanei ateiste.

Pe de o parte vor înalta cruci si vor auri cupole, iar pe de alta parte se va instaura împaratia minciunii si raului. Biserica adevarata totdeauna va fi prigonita, iar sa se mântuiasca cineva va putea numai prin boli si amaraciuni, caci prigoanele vor avea un caracter cât mai subtil si neprevazut; înfricosator va fi sa ajunga cineva la acei ani”.

Staretul vorbea despre rolul important al tineretului în viitoarea renastere a Bisericii. El spunea ca vor veni vremuri (si deja au venit!!) când destrabalarea si decaderea moravurilor tinerilor vor atinge ultimele limite, cele mai de jos. Aproape ca nu vor ramâne din cei nedepravati. Ei vor considera ca totul le este permis pentru satisfacerea poftelor si placerilor, în bande si gasti, vor jefui si corupe.

Dar va veni vremea când se va auzi glasul lui Dumnezeu, când va întelege tineretul ca în continuare nu se mai poate trai asa si vor ajunge la credinta pe diferite cai, se va întari râvna pentru nevointa. Cei care erau pâna atunci pacatosi, betivi vor merge la biserica, vor simti o mare sete de viata duhovniceasca, multi se vor face monahi, se vor deschide manastirile, iar bisericile vor fi pline de credinciosi. Atunci vor merge tinerii în pelerinaj prin Sfintele Locuri, va fi o vreme slavita. Iar pentru faptul ca acum pacatuiesc, mai apoi se vor pocai fierbinte. Ca si lumânarea care înainte de a se stinge pâlpâie mai luminos, luminând totul cu ultima lumina, asa va fi si viata Bisericii. Si acest timp este aproape“.

(in: “Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum”, vol I)

89672010__ib2021

Sfantul Serafim de Vîriţa (1866-1949)

Va recomandam si:

***

Legaturi:

Vine timpul, şi nu e departe, povestea stareţul, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat.

Rugaţi-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credinţă, căci vremuri groaznice ne aşteaptă. Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită.

[…]

Restaurarea bisericilor se va face până la venirea antihristului şi în toate va fi o bunăstare materială nemaipomenită. Iar voi, cu reparaţiile în biserica noastră să mai îngăduiţi, fiţi modeşti şi cu măsură în aspectul ei exterior, ci mai bine să vă rugaţi mai mult şi să umblaţi la biserică atâta timp cât încă se mai poate, şi mai ales să veniţi la Sfânta Liturghie unde se aduce Jertfa fără de sânge a Mântuitorului pentru păcatele întregii lumi. Să vă spovediţi cât mai des şi să vă împărtăşiţi cu trupul şi sângele lui Hristos, şi Dumnezeu vă va întări.

“Acum nu mai e timp… Nici de zidiri, nici de cupole, nici de iluzii. Iluzia cea mai mare e ca Biserica trăieşte un triumf, căci Evanghelia se propovăduieşte azi pretutindeni, pretutindeni. Acum e timpul călătoriei spre înlăuntru…”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), RUGACIUNEA LUI IISUS (Rugaciunea mintii/ inimii), Sfantul Serafim de Virita, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “SFANTUL SERAFIM DE VÂRIȚA – PROFETII DESPRE VREMEA LUI ANTIHRIST: “Pe de o parte vor inalta cruci si vor auri cupole, iar pe de alta parte se va instaura imparatia minciunii si raului”

  1. Cred ca referirile la fragmentarea teritoriala a Rusiei descriu starea de dupa razboiul profetit de Paritele Paisie Aghioritul

  2. admin,
    Imi pare ca aveti impresia ca postarile de pe aceasta pagina nu ar prezenta interes pentru noi.
    Cred ca lipsa comentariilor se datoreaza in primul rand faptului ca scrierile acestor Sfinti sunt in mare parte stiute. Apoi, cred ca pagina de stiri, cu acei parinti contemporani ne da un plus de nadejde ca Domnul nu ne-a lasat fara sfatuitori in aceste vremuri, si de aceea ne aratam mai interesati de acestia din urma…
    Altfel, va multumim pentru tot si pentru toate!
    Si, va felicit pentru modul in care ati tratat mitingul anticip!

  3. Ce e scris in Biblie,se va implini,pentru ca este voia Domnului.

    Fiecare din noi are datoria sa cinsteasca cuvantul lui Dumnezeu si sa creada cu tarie in Dumnezeu.

    Insa,eu am ferma convingere ca Dumnezeu stie ca lumea noastra se indreapta de multi ani spre sfarsit.Dumnezeu stie tot,vede tot,aude tot.

    Asa zisul progres tehnologic,noua ordine mondiala,preocuparea obsesiva a omului pentru material si bunastare,nu sunt decat semnele din Biblie.

    Tot ceea se intampla in jurul nostru,arata ca judecata finala a lui Dumnezeu se apropie si ca toate semnele converg.
    Ce este scris,nu poate fi evitat,si nu din cauza lui Dumnezeu,ci din cauza omului,care in dorintele sale,se indeparteaza mereu de cerintele lui Dumnezeu.
    Dumnezeu stie ca omul este pacatos si stie care va fi drumul omului,iar acest drum se apropie de final.

    Legat de Romania,chiar si faptul ca este inca condusa de individul basescu,acest lucru spune multe despre romani.
    Iar faptul ca Patriarhul Daniel(amic bun cu basescu,amic bun cu masonii,cu diversi afaceristi din Moldova,etc)conduce Biserica din Romania,arata nivelul la care Sfanta Biserica a putut sa ajunga.

    Totul sta in puterea omului,insa niciodata puterea omului nu o va depasi pe cea a lui Dumnezeu,pentru ca puterea omului este data de Dumnezeu,cel Atotputernic.
    Animalele,natura,restul,nu au primit aceasta putere.
    Dumnezeu i-a dat omului totul,dupa chipul si asemanarea sa,insa Dumnezeu a stiut de la inceput,ca dandu-i totul,in final…………….

    In tot ceea face Domnul,exista o logica divina,care nu poate fi contestata,pentru ca este perfecta,evolutia omului in ultimele sute de ani arata inca o data ca ce este scris,se va implini,nu pentru ca o spunem noi,ci pentru ca este vointa Domnului.

    In fiecare an diverse secte,diversi profeti,predica despre Apocalipsa,nu se intampla nimic,omenirea se bucura,hahaha,n-am patit iar nimic,putem s-o tinem tot asa!

    Insa adevarul lui Dumnezeu este din ce in ce mai aproape,mult mai aproape decat credem noi,pe unii ii va izbavi,pe multi nu!

  4. Da, totul este aurit în exterior şi viermănos înăuntru, ca o metaforă a vieţilor noastre,ca o oglindă. Să căutăm să fim treji! În afară de aurirea cupolelor, parcă ni se plumbuiesc şi sufletele, totul devine greu, apăsător, ceţos. Dar să nu deznădăjduim! Dacă nu am înţeles că totul e sub control divin, eu parcă aş tinde să spun că nu am înţeles mare lucru din creştinism..Greşesc?

  5. Pingback: SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL despre ZILELE LUI ANTIHRIST, pecetluire, rezistenta si MANTUIREA IN VREMURILE DE PE URMA | Cuvântul Ortodox
  6. “Acesta este razboiul despre care spune Sfânta Scriptura si proorocii ca va deveni pricina pentru unirea întregii omeniri. Oamenii vor întelege ca nu se poate trai asa pe mai departe fiindca tot ce este viu va pieri si vor alege un guvern unic care va fi antecamera împaratiei lui Antihrist. Apoi vor începe prigoanele asupra crestinilor; când în adâncul Rusiei vor iesi primele esaloane din orase trebuie sa se grabeasca cineva sa iasa între primii, caci multi dintre cei ce vor ramâne vor pieri.

    Va veni împaratia minciunii si raului. Va fi atât de greu, atât de dificil si îngrozitor încât sa nu dea Dumnezeu sa traiesti pâna atunci. Dar noi nu vom prinde acele vremuri.

    Daca oamenii din toata lumea, toti pâna la unul, în acelasi timp s-ar fi pus în genunchi sa se roage macar cinci minute lui Dumnezeu spre a prelungi viata, ca sa mai dea Domnul vreme de pocainta….

    Daca poporul rus nu va veni la pocainta, se poate întâmpla iarasi sa se ridice fratele împotriva fratelui. Va veni vremea când nu prigoana, ci banii si înselaciunile lumii acesteia îi vor îndeparta pe oameni de Dumnezeu si vor pieri mai multe suflete ca în vremea prigoanei ateiste.

    Pe de o parte vor înalta cruci si vor auri cupole, iar pe de alta parte se va instaura împaratia minciunii si raului. Biserica adevarata totdeauna va fi prigonita, iar sa se mântuiasca cineva va putea numai prin boli si amaraciuni, caci prigoanele vor avea un caracter cât mai subtil si neprevazut; înfricosator va fi sa ajunga cineva la acei ani”.

  7. @Lucian-Octavian Anghel
    “Dar noi nu vom prinde acele vremuri.”
    Vremurile alea bat la usa si ne prind ele pe noi, chiar daca nu ne dorim asta.
    Nu avem unde sa fugim decat spre rugaciune si spre Dumnezeu.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate