Parintele Justin – 5 feb. 2009: “Sa primim cu dragoste si cu toata cainta, cu calm, cu rabdare… sa ne bucuram ca trecem prin focul acesta curatitor”

6-02-2009 Sublinieri

“… Eu daca am murit, s-a sfarsit lumea… (…) Tot timpul trebuie sa fim pregatiti, nu stii cand vine timpul… Sa ne gaseasca mereu in priveghere, in rugaciune, in stare de smerenie, ca numai asa ne mai putem izbavi. (…) “Veniti la Mine, fiilor si mosteniti Imparatia…”. Imparatia se mosteneste cu anevoie, cu jertfa. Numai tara asta, cu cata jertfa, cu cate nevointa si eforturi s-a tinut in granitele ei pana acuma (…) Cu nevointa! Asa, acum a venit si randul nostru acuma sa fim oleaca treji!

Sa primim cu dragoste si cu toata cainta, nu cu razvratire, nu cu nemultumire, nu revoltati… Cu calm, cu rabdare, cu intelepciune! Cu bucurie chiar! Sa ne bucuram ca am ajuns momentele acestea grele, ca numai asa trecem prin focul acesta curatitor, prin nevointe, prin greutati, ca sa ne indreptam pregatiti dincolo! De bunavoie nu prea am vrut, acuma…. de nevoie! (…) Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati!“. Pai, care-i osteneala? Masini de lux, toate astea, plimbari (…); nu-i frumos sa facem Anul Nou in Romania, hai sa mergem… [peste] oceane si tari si sa petrecem acolo… Iac-acuma, hop, ti-a luat carnetu`, nu mai mergi. Daca vrei carnet, trebuie sa iei cipu`. Apoi, ori cu lumea, cu cipu`, ori cu Hristos, cu nevointa, cu calea cea stramta, nevoitoare. Dar nu ne inspaimantam! Mergem linistiti, calmi, cu nadejdea in Inviere. Ca a noastra este Invierea, a crestinismului ortodox.  (…) Eu as vrea sa vad o treaba: sa-si puna ei cip intai, dupa aceea sa-i puna poporului, dar sa inceapa cu presedintele.  (…) Iarasi, noi trebuie sa avem nadejde, sa avem dragoste, sa ne rugam, sa tinem piept acestei situatii… ca Dumnezeu sa mai prelungeasca starea aceasta de lucruri, prin rugaciune“.

(sursa: ProOrtodoxia)

crop-2008.JPG

Marti, 10 februarie, parintele Justin implineste 90 de ani!


Categorii

Parintele Iustin Parvu, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “Parintele Justin – 5 feb. 2009: “Sa primim cu dragoste si cu toata cainta, cu calm, cu rabdare… sa ne bucuram ca trecem prin focul acesta curatitor”

  1. Saru’mina ,Parinte Iustin, si sa mai stati printre noi!Stiti cum e omul…, noi vrem sa mai stam si sa stati cu noi, ca nu intelegem bine unde ne ducem…
    Stiu ca n-o sa-mi raspundeti… Va gasim atit de greu la telefon… Dar as vrea sa stiu daca binecuvintati sa ne intoarcem acum in tara, asa cum ati spus(“…da,dar sa va intoarceti!”)cind ne-ati dat binecuvintarea sa plecam in 2002, in Canada.
    Eu m-as intoarce si-acum, dar sotul meu zice ca vrea cuvint de la Sfintia voastra!

  2. Alina, cu siguranta parintele Justin nu citeste mesajul si nu stim daca acum are cine si cum sa vi-l transmita, mai ales ca e vorba de ceva personal. Dar, ca orientare generala, cred ca se cunoaste parerea parintelui si se poate si intui ce raspuns ar da, tinand cont de situatia de acum.

  3. Ca intotdeauna are dreptate Sfintia sa si ne incurajeaza sa rabdam ispitelor si duhului lumii in care traim!In rest,no comment,vorbele ar fi de prisos,caci nu are trebuinta parintele de lauda noastra!ITI MULTUMIM CA EXISTI PARINTE IUSTIN!Si inca de pe acum o urare:Sa ne traiti INTRU MULTI ANI FERICITI!Doamne ajuta!

  4. Multumesc lui Dumnezeu pentru oameni ca Parintele Iustin. Multi ani sa ne fie alaturi in marile incercari care ne stau in fata. Sfintia Sa are aceeasi zi de nastere ca fetita mea: o sa port o dubla aniversare in inima…In ceea ce priveste mesajul Sfintiei Sale, cum am putea sa-l popularizam si celor care nu cunosc acest site, care nu privesc la stiri -oameni buni- dar prinsi de truda zilnica?…Daca ar constientiza printr-o informare (prin e-mail de exemplu) ce grozavii ni se pregatesc s-ar isca energii sufletesti colosale. Nascute prin ruga comuna, ,,ar muta muntii din loc”…CONSTIENTIZAREA ar fi cuvantul cheie; cred ca multi simt, ,,adulmeca” raul, dar prefera sa intoarca privirea, alaturandu-se marii mase ,,adormite” …Cum sa-i trezim din aceasta consimtire abulica?Domnul Hristos sa ne ajute…

  5. Cu adevarat parintele Iustin este un avva, care aduna in jurul lui multime de oameni. Asa se constituiau manastirile in jurul unui parinte duhovnicesc.
    Sa-l tina Dumnezeu pe parintele Iustin,si sa-l intareasca, sa-l apere de cei ce vor sa-l omoare.
    De fiecare data cand vad un om ca se face madular viu al lui Dumnezeu, ma bucur si ma cutrmur, de slava Lui.
    Omul sfant e asa cum l-a facut Dumnezeu. Un astfel de om este parintele Iustin.
    Mutumesc lui Dumnezeu pentru ca parintele Iustin este alaturi de popor, sufera impreuna cu noi, se roaga cu noi si pentru noi, are grija de noi, nu se gandeste la primejdia ce-l pandeste, arde pentru Hristos si pentru implinirea celor 9 Fericiri.
    Si zic: fericit, cu adevarat fericit este cel in inima caruia se salasluieste Dumnezeu cu harul Lui C

  6. Viata dreptului e in mainile Domnului. Nu ingaduie El sa i se intample Parintelui Justin ceva rau. Stie Dumnezeu cata nevoie avem de rugaciunile si sfatul sau. Aici sau la Domnul, Cuviosul se roaga pentru romani. Noi nu putem decat sa ne rugam Domnului sa nu ne lase orfani duhovniceste. Blagosloviti, Cuvioase Parinte! Sa fiti sanatos! La multi ani!

  7. Parintele Iustin indeamna la calm si la ….rabdare. Are dreptate cuviosia sa. Sa ne rugam sa nu ne lase Dumnezeu fara duhovnici ca dansul.

    p.s. miercuri un grup intitulat ‘grupul de lupta impotriva statului politienesc'(sau ceva asemanator) a organizat un miting la care au participat cateva mii de persoane. eu i-am vazut personal in piata Victoriei. NU A EXISTAT NICIUN CUVINTEL DESPRE MITING IN TOATA MASS-MEDIA SI NICI LA TV. oamenii astia manifestau impotriva chipseturilor biometrice in fata guvernului! cred ca e mai grav decat ne imaginam….

  8. Pingback: Parintele Justin - 5 feb. 2009: “Sa ne bucuram ca trecem prin focul acesta curatitor” « † Apologeticum
  9. Dumnezeu sa il ocroteasca pe Parintele Iustin Parvu.Sa ne rugam de ziua dansului pentru sanatate si bucurii duhovnicesti.

  10. intru multi ani, parinte!

  11. asa e constantine : presa te “ridica” ,presa te …”ignora”. inca o dovada ca presa este comandata din umbra,la un “semn” nimeni nu a relatat nimic. am si eu doua PS-uri: 1. cum s-au introdus cardurile la mine la serviciu : intai benevol, cu anumite facilitati {6-7 salarii in plus pe card,}, apoi cand numarul celor care au acceptat a depasit jumatate ,ordin de la directorul general sa luam toti{ motiv: costa mult sa vina masina cu bani in fabrica pentru cativa insi}. asa am ramas singurul care nu a acceptat si mergeam la sediul central sa-mi ridic salariul, iar cand sa dat ordonanta de la guvern catoti cei ce lucreaza la “stat” sa ia salariul pe card mi s-a dat unul fara sa ma intrebe ,fara sa semnez de acceptare ,fara sa fiu consultat{apropo de “ignorare”] 2. spun unii ca pecetluirea { implicit lepadarea } se va face constient printr-un serviciu religios {spiritual}; personal ma indoiesc : acum o mie si ceva de ani cineva a vrut sa-i spurce pe crestini punand pe ascuns {nu constient} carne jerfita idolilor la macelarie. a trebuit sa se arate unui preot sf. teodor tiron ca sa-i atentioneze pe crestini sa nu manance aceea carne. rolul sf. teodor il au acum parinti ca paisie aghioritul ,iustin parvu si altii. deci atentionati am fost.

  12. In momentele acestea chiar avem nevoie de indrumatori precum parintele Iustin. Deocamdata este singurul… Singurul caruia nu ii pasa daca deranjeaza sau nu pe cineva mai bine pozitionat ierarhic. Parintele a trecut prin multe, a mai intalnit oameni care au vrut sa il opreasca si nu au reusit decat sa il intareasca in credinta si sa il caleasca. Sunt convinsa ca nu ii mai este teama de oameni, de aceea isi permite sa spuna tot ce simte. Nu ii este teama decat de Dumnezeu. Si cred ca de aceea ne da aceste sfaturi, pentru a nu-l mania pe Dumnezeu prin tacere sau indiferenta.
    Sa ne traiti intru multi ani Parinte! Avem mare nevoie de Sfintia Voastra in vremurile care vor urma.

    Dupa cum spune si Constantin, protestul din fata Guvernului a trecut “neobservat”. Va mai fi un protest, miercuri, pe 11 feb, in fata Tribunalului, pe Splaiul Unirii, intre 9 si 11 (nu sunt foarte sigura in ceea ce priveste ora). Atunci este termen de judecata pentru procesul intentat de Av. Rapcea impotriva Guvernului. Procesul vizeaza pasapoartele biometrice.

  13. Completez- nu stiu mare lucru despre acest avocat Rapcea, am auzit si multe lucruri negative. Am vrut doar sa ofer o informatie.

  14. @Victor

    Da! Acelasi lucru s-a intamplat si la mine la serviciu in 2003; ne-a obligat pe toti sa luam card cu banda magnetica; in 2012 o sa expire si, va trebui – daca va avea cip – sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a ramane activat cel vechi; dar…s-ar putea sa-mi bage pe nas motivatia ca, noile bancomate numai ‘merg’ pe baza de banda magnetica ci, numai cu cip!

    Ce sistem parsiv! Daca cartea de identitate (care-mi expira tot in 2012) o voi refuza motivat, pasaport nu-mi iau, carnet de conducere…asisjedrea, in schimb ma va lovi in privinta card-ului de salariu.

  15. @Magda
    Nu stiu la ce banca aveti cardul, insa la banca la care am eu, se pot scoate banii (si) direct de la ghiseu (fara card)doar cu cartea de identitate. Pentru aceasta se percepe un comision modic. Este vorba de cardul de salariu (debit); pentru cardurile de credit se pot scoate numai cu ajutorul cardului de la bancomat sau POS.

  16. LA MULTI ANI, PARINTE!!!
    Imi este greu sa mai adaug ceva interesant, dupa ce am citit ce frumos au scris fratii mei intru’ Hristos, inaintea mea…felicitari pentru toti si sa dea bunul Dumnezeu intarire pentru toti si OAMENI ca Parintele Iustin Parvu!

    Avem nevoie de calauze puternice, luminoase, iubitoare, of! Multe calitati pentru un OM… dar sigur ca Parintele este asa, deci se poate! Imi doresc si alti duhovnici iubitori de Turma lui Hristos, sa ne indrume cu lumina, iubire si forta…altfel ma simt ca o oaie ratacita…si vai ce lupi ne pandesc!

    Doresc tuturor multa liniste sufleteasca(chiar in mijlocul tulburarii), iubire(in aceasta epoca “racita” sufleteste, ‘moderna’), intelepciune(in ciuda celor care vor sa ne prosteasca cu tot dinadinsul), si…MANTUIRE!

    DOAMNE AJUTA!!!

  17. LA MULTI ANI!Sfinte parinte;sa paziti la fel sfanta noastra biserica si traditia noastra ortodoxa cat si cum puteti DOAMNE AJUTA!

  18. Vreau sa va rog, daca aveti, sa postati slujbe filmate de la Manastirea Petru Voda sau Radu Voda.
    Caut site-uri unde se pot gasi inregistrate slujbe de la Sf. Maslu sau Sf. Liturghie de la Man. Petru Voda sau Radu Voda. Va multumesc.

  19. in ce priveste situatia ta este una fireasca pentru sistem. daca ai trecut prin comunism intelegi ce vreau sa spun. sa-ti explic. eu am luat atunci atitudine impotriva faptului ca ne inscriau automat in utc si ne dadeau carnet rosu. eeiiii, sa te tii atacuri! au vrut sa ma exmatriculeze, m-au amenintat ca ma duc si-mi fac si-mi dreg. dar ce-am facut. am gasit o fetisoara care ma placea si lucra la utc si asa mi-am facut rost de un nou carnet si nu au avut ce sa-mi faca. desi au strigat ca este nevizat, ca l-am luat de nu stiu unde(s-au dus si la fata de la utc) totusi nu au avut ce sa-mi faca. ce am facut cu al doilea carnet? l-am pus frumos intr-un sertar si am uitat de el. dupa cateva luni mi l-au cerut din nou! l-am aratat si de atunci m-au lasat in pace. deci, am experienta cu sistemele autoritariste si cred ca pot sa afirm ca acum nu va mai merge asa! ceea ce a venit acum peste noi este atat de bine organizat si atat de evoluat(in rau) ca nu avem nicio scapare. cei care se ocupa de chipuri sunt afurisitii de la IBM. astia s-au ocupat si de masinile de marcat pentru nazisti! atunci le-au folosit impotriva evreilor(simpli) din lagare si nu numai. acum s-a ajuns la asa o tehnica incat nu mai poate scapa nimeni! nu mai poti sa te ascunzi nicaieri, se ajunge in orice colt al tarii foarte usor. putine mai sunt locurile in care sa poti trai izolat. acum, ce-i de facut? pai in primul rand trebuie CAT MAI MULTE CERERI PENTRU ELIBERAREA DE ACTE FARA CHIPSET PE MOTIV DE CONVINGERE RELIGIOASA. exista aceasta prevedere in toate legislatiile ‘democratice’: libertatea religioasa. au facut-o ca sa distruga Biserica si sa ‘inconjure Ierusalimul de osti'(adica Biserica de secte). acum sa o folosim impotriva lor! nu exista legea asta? ba da, deci emiteti acte si fara chipset pentru crestini.asta este insa doar o solutie temporara. la timpul potrivit va disparea si aceasta portita. sper ca nu v-am plictisit.
    CITITI SI TALCUIREA DESPRE antihrist DE MAI JOS:

    p.s. insemnarea este privita de multi ca un fapt real. adica un semn fizic pe mana. as vrea sa va dau si o dimensiune mai duhovniceasca nitel. a te insemna pe mana dreapta inseamna a lucra pentru sistemul antihristic, iar a te insemna pe frunte inseamna a cugeta ca ei, a accepta dogma lor. adica sa stiti ca toti comunistii au fost pecetluiti! si toti sectantii sunt insemnati in cuget(deci pe frunte ca au rastalmacit inavtatura Bisericii) si nu-si mai fac Sfanta Cruce(deci si pe mana dreapta)! sper ca ati inteles ca sunt mai multe feluri de a intelege pecetluirea. cat priveste sfarsitul inca nu poate fi din cauza slujirii Sfintelor si a numarului mare de crestini(de aici si lupta impotriva noastra).
    v-am mai spus, antihrist va fi iudeu din semintia lui Dan(“si va fi Dan sarpe in cale” cum prooroceste Scriptura) si va fi INTRONAT REGE MESIANIC IN TEMPLUL REFACUT DIN IERUSALIM. va face ‘minuni’ mari incat iudeii il vor crede dumnezeu, SI SE VA NUMI PE SINE DUMNEZEU: “Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, DANDU-SE PE SINE DREPT DUMNEZEU”. cat priveste cum va veni, cu semne ‘minunate’. adica va zbura prin aer, il vor intampina cete de ‘ingeri’ in vazduh cantandu-i ‘laude’ si cate si mai cate inselatorii dracesti incat toti i se vor inchina(!): “Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase, Si de amagiri nelegiuite, pentru fii pierzarii, FIINDCA N-AU PRIMIT IUBIREA ADEVARULUI CA EI SA SE MANTUIASCA”(pana aici din II Tesaloniceni). “Si face SEMNE MARI, incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, inaintea oamenilor, SI AMAGESTE PE CEI CE LOCUIESC PE PAMANT PRIN SEMNELE CE I S-AU DAT SA FACA INAINTEA FIAREI…” Apoc. sper ca am fost macar cuiva de folos. Doamne ajuta!

  20. Sa va mai tine ,PARINTRE , printre noi DOAMNE DOAMNE ca stalp neclintit al acestor vremuri tulburi . VREDNIC ESTI,PARINTE!!!! DUMNEZEU SA TE OCROTEASCA , PARINTE IUSTIN!!!!!!!!!!!!!!LA MULTI ANI!

  21. Va sarut mainile , Parinte Justin , cu dragoste intru Hristos ! Intru multi ani , Parinte , spre folosul nostru duhovnicesc , spre cresterea noastra in curaj si marturisire pana la capat !
    Slavit sa fie Domnul !!!

  22. Doamne ajuta! Iata un comentariu pe care il consider util si necesar, pe care l-a postat cititorul Ioan Dan la articolul: „INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?”

    Vi-l prezint deoarece asemenea atitudini sunt inca extrem de rare:

    „Mi se pare ca ne pierdem in discutii sterile in loc sa intelegem ca e mai tarziu decat ne putem imagina, dupa cum spunea Parintele Serafim Rose. Pana la urma Sfantul Efrem Sirul ne atentioneaza ca ,,multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.,, Noi nu suntem Sfinti dar daca tot am inteles ca acesta e timpul si ca tot in munti vom ajunge, de ce sa nu ne pregatim cu tot ce ne-a pus la dispozitie Dumnezeu?
    Adica, cei ce au ceva in lumea aceasta: casa, apartament sa-l vanda cat timp mai este posibil si sa-si faca sau sa-si cumpere la munte o casuta in care, dupa modelul dreptului Iosif care a fost inspirat de Dumnezeu sa adune granele din 7 ani imbelsugati pentru 7 ani de seceta, sa-si faca o rezerva de alimente caci aceasta va fi cea mai mare problema in vremea antihristului. In fond se poate trai si la munte, dar problema va fi ca cei ce iubesc traiul caldicel din oras, au impresia ca abia atunci vor pleca in munti, cand nu vor mai avea incotro, dar va fi cam tarziu pentru ca va fi un haos si anarhie cum nu a fost niciodata in lume, iar drumurile vor fi ,,pazite,, de bande de talhari care vor ataca pe oricine pentru a-l jefui de tot ce are-in primul rand de alimente,. dupa cum spune Staretul Antonie in a doua viziune a sa.
    De la casuta lui din ultimul sat din munte, va putea mult mai usor sa-si caute locul dinainte hotarat de Dumnezeu, dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul, si sa se pregateasca pentru cei trei ani si jumate de domnie a antihristului, iar atunci cand va vedea ca a sosit timpul , va pleca in vagauna sa, fiind si pregatit fizic cu viata la munte.
    Parintele Iustin Parvu ne indemna sa formam mici comunitati crestine la tara, in special la munte, din cateva familii. Daca am inteles ca nimic nu e mai important decat mantuirea sufletului si ca acesta e timpul, iar in lume nu mai este loc pentru noi, trebuie sa fim capabili sa ne lepadam de lume si de toate placerile ei pentru ca asta va face diferenta.”

  23. http://www.drpciv.mira.gov.ro/documente/brosuri.pdf

    urmand link-ul de mai sus puteti vedea cum arata noul permis de conducere , plus “explicatiile” – cica nu ar contine cip

    http://www.drpciv.mira.gov.ro/Legi/ORDIN%20nr.%201455%20din%2025%20septembrie%202006.pdf

  24. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE JUSTIN - 9 DECENII SUB SEMNUL CRUCII. SA NE TRAITI SI SA NE OCROTITI, PARINTE!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate