Obama-mania intre “Perestroika” americana si isteria planetara (Noutati 6 noiembrie)

5-11-2008 3 minute Sublinieri

chicago-obamania.jpg

Jurnalistul intransigent Cristian Tudor Popescu, cunoscut pentru luciditatea sa dusa uneori pana la extrema suspiciunii si scepticismului neconditionate cu care analiza viata politica, devine profet fara de voie al presedintelui planetar ce ni se pregateste intens de catre cei mari ai acestei lumi care… ne vor “binele”. Astfel, CTP afirma, in materialul audio, ca Barack Obama are calitatea de a fi nimic mai putin decat un “ante-mergator” al presedintelui planetar! Ca, adica, daca va fi ales vreodata un presedinte planetar, acesta va fi ales dupa calapodul, paradigma, sau, cum spunem noi, crestinii, dupa “duhul si amagirea” care au lucrat in aceste alegeri din SUA. Intr-adevar, CTP a sesizat esentialul, insa spre paguba lui, el crede, cu putere, in Obama si in ideologia creata in jurul lui: faptul ca Obama este un inainte-mergator al viitorului “presedinte universal” care nu poate fi, conform Scripturii si profetiilor Sfintilor Parinti, decat Antihristul.

Iata, asadar, limitele intransigentei omenesti, limitele celor care nu vor sa creada si sa il primeasca pe Hristos, Singurul Mantuitor. De aceea, sfarsitul editorialului de azi este si mai absurd: “Închei cu un gând dincolo de politică: dacă incredibilul s-a produs şi un negru a ajuns preşedintele Americii, atunci poate că şi creştinii vor conştientiza mai bine de-acum înainte faptul că Iisus Hristos a fost evreu.” Primii care trebuie sa constientizeze ceva sunt cei care Il urasc pe Hristos si Il prigonesc, fie ca sunt farisei si arhierei din timpul istoric al Rastignirii, fie ca sunt evreii din primele veacuri ale crestinismului ce dadeau crestinii in mainile romanilor, fie ca sunt contemporani instigatori la ura impotriva crestinilor…

Dar asa se intampla cand, pentru ca nu mai suporti mizeria, ticalosia generalizata, criza endemica de repere, de valori reale (criza valorica creata si ea, ca si cea economica, tocmai cu acest scop al inducerii unei stari de disperare si de asteptare de tip hiliast – cea mai mare capcana a zilelor noastre, la care orice crestin trebuie sa ia aminte cu deosebire, mai ales cei inclinati spre “optimism” in legatura cu soarta lumii sau care inca mai spera ca ceva minunat sa se intample, sa se “reformeze” in societate, sa traim mai bine si in mai multa siguranta, etc.), ai neaparata nevoie sa te agati de un colac de salvare, sa crezi in ceva, in cineva. Dar pentru ca nu vrei sa crezi in Hristos (sau crezi stramb), crezi in opusul si imitatia Sa, in “Mesia” cel pregatit pentru aceasta lume. Dupa cum arata si Sf. Ioan Gura de Aur cand explica de ce este ingaduit sa se ridice Antihrist: pentru ca si cei care sunt necredinciosi sa fie vaditi ca nu sunt sinceri nici macar in necredinta lor, ci ceea ce urasc ei este numai Adevarul si Iubirea dumnezeiasca. Precum Insusi Mantuitorul a profetit in Evanghelie: “Eu am venit în numele Tatălui Meu şi voi nu Mă primiţi; dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veţi primi.

  • Ziua:

“Pravda” li se adreseaza americanilor care l-au ales pe Obama: “Prieteni, bine ati revenit!”

Gorbaciov saluta victoria lui Obama: Am spus de acum trei ani ca America are nevoie de o perestroika

Biserica Catolica este pregatita pentru un papa negru, sustine fostul sef al episcopilor americani

Un expert sustine ca a fost marginalizat de BBC pentru ca a negat schimbarile climatice

“Timp de ani de zile, David Bellamy a fost una dintre cele mai cunoscute figuri la televiziunile britanice. Un respectat botanist, autor a peste 35 de carti, a prezentat peste 400 de programe si a fost extrem de apreciat de audienta pentru entuziasmul sau. Si totusi, de peste 10 ani, a intrat intr-un con de umbra, marginalizat de sefii de la BBC, unde a devenit celebru, precum si de lumea stiintifica. Crima sa? Bellamy afirma ca incalzirea globala nu este cauzata de oameni, ci reprezinta un simplu fenomen natural, scrie dailyexpress.co.uk.(…)”

  • Viata la tara:

Pactul cu diavolul – între DA sau NU (1)

Campania “Mai bine NU!” – concluzii

“Suntem îmboldiţi în permanenţă să ne spurcăm, fie numai şi cu gândul. A propos, cea mai rea spurcăciune este cea cu gândul. Ea poate urma sau poate preceda faptei. Poate fi urma lăsată în suflet de cuţitul păcatului cu care, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, noi ne-am înjunghiat sufletele.

Un obiectiv al timpului nostru: plăcerea. E uşor să simţi dulceaţa ei; e ieftin, rapid. O dulceaţă amară – veninul de pe fundul paharului (categoric o formulare prea slabă!), de care ne dăm seama abia după ce am gustat-o, după ce ne-am otrăvit şi efortul de a o scoate din noi e uriaş, cu siguranţă peste puterile noastre.

După o perioadă lungă şi foarte tulbure din viaţa mea, am hotărât să nu mai păcătuiesc cu fapta. Atacurile nesfârşite şi epuizante ale gândurilor au rămas. Sper ca acest lucru să fie o încurajare pentru cei ce luptă (dacă cazi de şapte ori, adu-ţi aminte să te ridici şi a opta oară!) şi o avertizare pentru cei ce nu şi-au dat încă seama că trebuie să lupte. Ştiu că este puţin, insuficient şi simplist.

După zile şi nopţi şi luni de luptă mi-am dat seama că, într-adevăr, păcatele trupului ne frâng sufletul. Şi ar fi simplu dacă ar fi doar la nivel de trup. Dar ele rămân în inimă. Şi noi suntem prea obosiţi şi epuizaţi şi murdari ca să mai fugim de ele, cu mintea şi cu trupul. Când duhovnicul mi-a spus să fug de gânduri îmi stătea pe buze să răspund „nu mai pot, părinte!”. Probabil din acest motiv cedăm aşa uşor când vedem şi când ne urmăresc obsedant imaginile şi accesibilitatea păcatului (şi uşurătatea celor care ne spun că nu suntem în rândul lumii dacă nu-l facem). E mult de fugit. Ce facem când obosim? Eu L-am rugat pe Hristos să facă El ceva, că eu oricum nu (mai) puteam şi nu (mai) pot face nimic. Nu ştiam cum să scot păcatul din gând şi nici cum să îmi mut mintea de la el. Pentru fiecare suflet şi pentru fiecare fragmenţel de păcat există un leac diferit. Un duhovnic poate ajuta, dar nu poate ilumina. Numai Hristos poate”.


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare