PARINTELE NICOLAE BURLAN – PRIGONIT: Evenimentul Zilei denunta, iar Patriarhia vrea sa pedepseasca un vrednic preot marturisitor!

16-03-2009 2 minute Sublinieri

thumb500_vd_mg_9526.JPG

BISERICA SFÂNTA VINERI. Preotul bucureştean Nicolae Burlan i-a îndemnat pe credincioşi să se roage ca parlamentarii să voteze împotriva paşapoartelor biometrice.

„Li se dau ordine împotriva lui Dumnezeu”

„Să facem cu toţii un efort, să ne plecăm genunchii şi să citim o rugăciune care să le lumineze minţile politicienilor, care mâine (azi – n.r.) vor lua o hotărâre istorică. O hotărâre pentru Dumnezeu sau împotriva Lui. Sigur, noi ştim că de la Bruxelles li se dau ordine împotriva lui Dumnezeu, dar parlamentul fiecărei ţări se poate opune“, a predicat părintele din faţa altarului. Lumea din biserică s-a aşezat cuminte în genunchi, în aşteptarea rugăciunii.

Cei de afară, aliniaţi pe băncuţe, la soare, s-au arătat de acord făcându-şi cruci mari. Nimeni nu s-a pus în genunchi pe pietre. Între două tramvaie şi o maşină, toate urechile stăteau însă ciulite la boxele care aduceau în curte mesajul din biserică.

„Să cerem un referendum!”

„Mâine (azi – n.r.) se va decide asupra paşapoartelor biometrice. Se va stabili dacă vom fi însemnaţi cu toţii cu acel microcip, acel instrument satanic, purtător al cifrei 666, cifra Fiarei. Am tot aşteptat să se ia o hotărâre în funcţie de învăţătura lui Hristos. Mâine (azi – n.r.) se va lua decizia finală, la Senat“, striga, răspicat, vocea din boxă. În curte, câteva cruci de „Doamne, fereşte!”.

Noi trebuie să ştim de partea cui ne postăm: primim sau nu primim“, a continuat preotul. „Nu primim!”, s-au auzit, pe afară, câteva glasuri răzleţe. „Se pare că acei care ne conduc nu vor să ne dea această libertate de a alege. Ar trebui să le amintim că ei reprezintă acolo voinţa noastră, a creştinilor ortodocşi”, a mai spus părintele. „Doar noi i-am ales!“, s-a răţoit o bătrânică.

Putem să ne arătăm dezacordul faţă de paşapoartele biometrice. Putem să le cerem senatorilor să nu voteze. Ar trebui să le cerem să facă un referendum. Şi toţi, în cunoştinţă de cauză – pentru că acum, vă zic, nici ei, nici noi nu ştim ce-i cu paşapoartele astea – să spunem ce vrem“, a continuat predicatorul.

„Poporul vrea altceva decât cei de la Bruxelles”


Tot el le-a sugerat oamenilor ce se va întâmpla dacă, totuşi, senatorii vor vota „strâmb”, iar cifra satanică va ajunge pe mai multe documente. La paşapoarte vom renunţa. Nu vom mai călători. La permis, de asemenea, vom renunţa. Şi vom folosi mijloacele de transport în comun. „Dar, până în 2011, semnul Fiarei va ajunge pe buletinele noastre. Ce vom face atunci? La acestea nu putem renunţa. Fără ele vom fi un nimeni, nişte terorişti!!!“, a protestat preotul şi lumea iar s-a crucit.

După mai bine de zece minute de pledoarie, revenind la „ziua istorică”, preotul a reluat: „S-ar cuveni, dar, să ne rugăm pentru luminarea minţii senatorilor. Trebuie să ne arătăm voinţa noastră de creştini ortodocşi. Poporul vrea altceva decât vor cei de la Bruxelles! Dumnezeu nu ne va lăsa! Şi vă îndemn ca rugăcinea pe care o vom citi să o continuaţi acasă, cu post şi alte rugăciuni“, a încheiat părintele, nu înainte de a-i îndemna pe creştini să vină la mitingul împotriva paşapoartelor biometrice, care se va organiza astăzi, între 14.00 şi 16.00, în parcarea din faţa Senatului, la Palatul Parlamentului.

Preotul Burlan a recunoscut că a ţinut o rugăciune pentru luminarea minţilor politicienilor. Întrebat însă dacă nu cumva a încălcat îndemnul Patriarhiei Române, părintele a răspuns: „Dumneavoastră o ştiţi mai bine (n.r. – poziţia Patriarhiei), noi umblăm cu rugăciunea. Şi noi tot la calm îndemnăm, şi la rugăciune. Nu vreau să comentez mai mult, eu ştiu cum este privit acest subiect de presă şi îmi rezerv acest drept. Doamne ajută!“, a încheiat părintele Nicolae Burlan.

Gestul preotului din Capitală a fost calificat ca fiind „în afara disciplinei bisericeşti” de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica. Şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopei Bucureşti a spus că va fi demarată o anchetă în ceea ce priveşte acest caz, iar dacă faptele vor fi confirmate, preotul Burlan va fi pedepsit, „mai ales că suntem în Post”.

constantin-stoica.jpg


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

79 Commentarii la “PARINTELE NICOLAE BURLAN – PRIGONIT: Evenimentul Zilei denunta, iar Patriarhia vrea sa pedepseasca un vrednic preot marturisitor!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

 1. Parintele Nicolae a vorbit si pentru cei care tac. Pe cand vor avea curaj toti cei care cred (dintre preoti) si nu o fac. Da fratilor, sa facem ce ne zice”popa”- parintele NICOLAE, nu ce face cel de deasupra(ecumenicul).

 2. rosmarinus,

  Gresesti!
  TREBUIE sa ne rugam pentru conducatori, spirituali sau lumesti, ca Domnul sa le lumineze minte.
  TOCMAI atunci cand mai marii gresesc, o iau razan, au nevoie de rugaciunile noastre!

  IronLung,
  mesajul tau este camlung, dar perfect valabil – chiar pt un necredincios, cipul RFID si interceptarea convorbirilor sunt inadmisibile.

 3. Noi de vom tacea, pietrele vor striga

 4. Cum de nu isi dau seama ca ca toate aceste acte cu date biometrice sunt premergatoare ANTIHRISTULUI SI SISTEMULUI MONDIAL si criza mondiala a fost provocata cu acest scop TREZITI-VA ROMANI.!!! sa luptam pt mantuirea noastra cat mai putem si cat mai traim sa nu ne prinda ceasul nepregatiti. Doamne ai mila de noi in vecii vecilor Amin

 5. Cinste Parintelui Nicolae Burlan, ca si tuturor iararhilor, preotilor, monahilor, care au curaj sa se ridice in apararea Credintei si in marturisirea lui Hristos. Nu-i nevoie de alta cardasie intre biserica si stat! Au fost anchete destule par. Stoica! Ajunga anii comunismului cu inchisorile, torturile, suferintele, exilul si moartea atator preoti demni. Oameni ca parintele trebuie promovati, nu pedepsiti. Oare aveti indrazneala sa faceti ceva “dreptului aceasta?” Domnul sa va apere parinte Nicolae!

  pr Cornell Avramescu
  California USA

 6. VREDNIC ESTE!!!
  Aceasta este atitudinea ortodaxa,fireasca,parinteasca,responsabila si demana de un adevarat slujitor al altarului.Pe aceasta o asteptam, intai de toate, si de la cei ce pregatesc esafodul parintelui si altora asemenea lui.
  Ar fi intelept sa cumpaneasca bine actiunile coercitive pe care le gandesc impotriva celor care au curajul sa marturiseasca adevarul in bezna aceasta a necrredintei,confuziei,minciunii si intimidarii ce domneste azi in lume.
  Nu va grabiti domnilor!Glasul parintelelui este si al nostu,al multora ditre noi.Daca il veti “lovi” pe el ,si pe noi ne veti lovi.
  SI NU SUNTEM PUTINI!
  Ajunge,ne-ati demonstrat in repetate randuri,in ultima vreme, incotro alergati! Ar fi bine sa aveti taria sa va intrebati daca ceea ce feceti faceti bine,pe placul lui Dumnezeu, nu sa fiti convinsi ca sunteti GLASUL BISERICII, doar pt faptul ca detineti functii administrative.
  Curaj parinte,suntem cu sfintia ta si cu toti care au acelasi cuget !!!

 7. Vrednic este , de asa pastori are nevoia turma, asta-i ortodoxia sfintilor parinti, nu intinata !!! SUNTEM ALATURI DE PARINTELE NICOLAE SI DE VA LOVI IN EL, IN NOI LOVESTE !!!

 8. IL VREM PE BAROLOMEU ANANIA PATRIARH !!!

 9. ESTE DEJA PATRIARHUL MULTORA,IPS BARTOLOMEU ANANIA!
  ATITUDINEA SA O DOVEDESTE!
  MULTI ANI BINECUVANTATI DE DUMNEZEU!AZI,DE ZIUA IPS SALE.

 10. DACA NU LE E TEAMA DE DUMNEZEU SA-L PEDEPSEASCA!
  SA NU CADA PE EI PEDEAPSA CA INTREC ORICE LIMITA A BUNULUI SIMT.
  PE CINE APARA TOVARASUL STOICA. RUSINE SA-I FIE!

 11. nu este corect ca sa-l pedepsiti pe parintele nicolae burlan este incorect nu a facut nimic gresit a spus doar adevarul.

 12. Nu credeam ca vom ajunge in aceste vremuri copiilor si nepotilor nostri le va fi foarte greu. Cata nedreptate, cata meschinitate intrec toate limitele. Dumnezeu sa ne tina sanatosi si sa se scoale mai multa lume in special preoti si mai mari ai Bisericii impotriva deciziilor demonice Dumnezeu sa ne ajute!!!!!

 13. “Pastorul cel bun isi pune viata pentru oile sale”De aici din Bucovina ne bucuram pentru atitudinea plina de responsabilitate a parintelui Nicolae care nu este altceva decat glasul constiintei, al marturisirii adevaratei credinte ortodoxe.

  Il incredintam pe parintele ca suntem alaturi de el in acest inceput
  al muceniciei si cu acest prilej transmitem gandurile noastre comisiei care va ancheta acest caz si anume:OARE VA INGADUI DUMNEZEU SA PUNETI LUMINA SUB OBROC? si nu uitati ca toti suntem datori cu o moarte.

 14. Evenimentul zilei dezinformeazã cititorii

  * Am solicitat ziarului Evenimentul zilei ca în virtutea prevederilor din Codul deontologic al jurnalistulului sã publice reactia fata de articolul « Enoriaşi trimişi de preot la manifestaţia “Noii Drepte” ».
  Am sunat la redacţia ziarului şi am vorbit cu o anumita doamna Dolores, sefa Sectorului Social şi, implicit, şefa jurnalistei care a scris articolul mai sus menţionat. In discuţia telefonicã purtata, doamna Dolores a recunoscut cã titlul conţine informaţii incorecte, adicã faptul că acel miting nu a fost organizat de “Noua Dreaptã”. Însã acest titlu, după cum a precizat, a fost ales de cãtre o altã persoanã (şi nu de semnatara articolului) doar pe motivul cã, astfel formulat, devine vandabil.
  Mã întreb atunci care sunt interesele trustului de presã Ringier, din moment ce cautã sã câştige cititori publicând articole cu titluri care atrag, dar se dovedesc neadevãrate???

  Raluca Tanaseanu, 20 martie

 15. Dumnezeu sa-l aiba in grije pe parintele Nicolae.Romanii adevarati vor face zid in jurul sau.Patriarhul ‘banuit’ sa tina seama de asta . Parinte casa mea este deschisa pentru tine si ai tai.

 16. Crestin ortodox fiind si provenind din familie de preot (probabil ca se rasucesc in morminte cand vad ce se intampla), imi pun intrebarea daca Sinedriul care l-a rastignit de fapt pe Mantuitorul Iisus Cristos prin mainile lui Pontiu Pilat, nu a “inviat” din nou “in bloc” si s-a instalat la Patriarhia Romana? Atitudinea ferma de respingere pe care Patriarhia ar trebui sa o aiba fata de Codex Alimentarius, pasapoarte si orice act biometric ce urmeaza a fi implementat in Romania nu exista! Ba dimpotriva, ne mangaie pe cap ca pe niste prosti -v. hot. 638/2009 a Sinodului care e plina de povesti pentru copii (citez partial), restul motivatiilor din hotarare e o insulta la adresa inteligentei noastre:
  “În viitor, orice iniţiativă de interes general bisericesc, care provine dintr-o eparhie, trebuie, mai întâi, analizată şi dezbătută la nivelul centrului eparhial şi al sinodului mitropolitan, iar apoi să fie înaintată Sfântului Sinod, spre dezbatere şi hotărâre.” Cu alte cuvinte orice acţiune a vreunui ierarh sau sinod mitropolitan este interzisa. “Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”. Cu alte cuvinte “Tovarăşi! Staţi liniştiţi la locurile voastre! Noi Va lucram!”. Cipurile si otravurile din Codex Alimentarius sunt “lucruri trecatoare”?

  Daca un preot indrazneste sa apere credinta, sa ia atitudine, sa zica ceva e anchetat, etc.? Pai nu asta trebuie sa faca in astfel de cazuri, de ce le spunem preotilor “Parinte” ca unui tata? Ne vom apara credinta si preotii de valoare indiferent in fata cui. Suntem gata pentru mucenicie.
  Patriarhia si intreg clerul trebuia si trebuie in primul rand sa ia atitudine ferma, intransigenta, rapida si constanta! Sunt lucruri care nu se negociaza!
  Apocalipsa Va mai spune spune ceva?
  Adevarata credinta in Iisus Hristos Va mai spune ceva ? Si Iuda a avut libertatea de a alege daca il vinde pe IiSUS (pt. 30 de arginti). Stim ce a ales. Dar apoi s-a spanzurat si l-au mancat cainii.
  Pe cine reprezentati de fapt? Pe noi se pare ca nu!
  Noi credem in Cristos, nu in institutii care nu ne reprezinta. Biserica era singura institutie din tara asta care mai era credibila . Pana acum, cand unii o fac pres la piciorele UE si a “marilor conducatori” care azi sunt, maine nu. Patriarhia trebuie sa fie constienta ca Biserica este a lui Hristos iar Biserica suntem noi credinciosii ! Noi credinciosii suntem liberi ca sa alegem pe Hristos !!!!!!! Domnii de la Patriarhie sa fie constienti de acest lucru ! Dinsii ce aleg, aleg pentru dinsii !!!!!
  Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!

 17. “Pentru o alunecare a omului de la nume la număr, au să dea seama toţi înzestraţii lui Dumnezeu, cei cu daruri, cu răspunderi, cu măriri, cu puteri şi cu tot felul de haruri”. Arsenie Boca.

 18. DOAMNE AJUTA PARINTE BURLAN SI TUTUROR CELOR CREDINCIOSI!RESPECT….!PARINTE!!!A VENIT VREMEA MARTURISIRII;PACAT DUCEM LIPSA DE ASA PREOTI?!SA FACEM FRONT COMUN CU ACESTI MARI PASTORI CARE PASTORESC TURMA CU PRETUL VIETII LOR SI SA INFRINGEM PE ANTIHRIST(ECUMENISMUL)DOAMNE AJUTA::

 19. Preotul Nicolae, este un suflet minunat.Dumnezeu sa l ajute in tot ceea ce doreste sa faca pentru ca are numai ganduri bune pentru noi toti.Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare