Prima zi a intrunirii din Cipru cu proteste

18-10-2009 1 minut Sublinieri

mikti epitropi

17.10.2009

Prima zi a întrunirii din Cipru cu proteste

Paphos – Prima zi a întrunirii Comisiei Mixte Internaţionale pentru Dialogul Teologic între ortodocşi şi romano-catolici a fost semnalată de proteste.

Membri ai Uniunilor Creştin-Ortodoxe, monahi ai Mănăstirii Stavrovunios, precum şi clerici din cuprinsul Mitropoliei Kitios au cerut Arhiepiscopului Hrisostomos al II-lea anularea întrunirii care se desfăşoară la Hotelul Sfântul Gheorghe din Pafos.

Membri Uniunilor Ortodoxe din Grecia şi din Cipru protestează, deoarece susţin că Dialogul dintre cele două Biserici are ca scop supunerea Bisericii Ortodoxe faţă de Papa.

Arhiepiscopul şi-a exprimat neplăcerea faţă de manifestare şi a cerut de la clericii care au participat la manifestarea protestatară să treacă luni pe la biroul său.

Comisia Mixtă Internaţională, care este alcătuită din reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe şi ai Bisericii Romano-Catolice, are ca scop restabilirea comuniunii dintre cele două biserici. Din pricina adunării credincioşilor în afara hotelului, s-a renunţat la o parte din program care prevedea inaugurarea întrunirii printr-o rugăciune comună în Sfânta Biserică a Sf. Gheorghe.

Din partea sa, Mitropolitul Gheorghios de Paphos a accentuat că scopul Dialogului este ca ortodocşii şi romano-catolicii să găsească Credinţa pe care au avut-o în comun înainte de despărţirea bisericilor.

A mai spus că toţi sunt de acord

„că există diferenţe foarte serioase; o mie de ani de depărţire au înmulţit şi diferenţele dintre noi, iar anumite lucruri pentru care de la început a existat o interpretare diferită pe de o parte, şi pe de altă parte ne-au despărţit. Astăzi însă, vremurile impun împăcarea; cu toate că Bisericile au trecut prin ură şi ostilitate, astăzi înţelegem că trebuie să colaborăm”.

Întrunirea, care se desfăşoară la fiecare doi ani, este găzduită de Biserica Ciprului până pe 23 octombrie. Lucrările ei se desfăşoară cu uşile închise.

Congresiştii participanţi au vizitat astăzi Lefkosia şi regiunea liberă din Ammochostos.

(traducere din limba greacă: ierom. Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/)

chrysostom2_arch_cyprus

Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom

george_bishop_arsinoe

Mitropolitul de Paphos, Gheorghios

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Categorii

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, Ecumenism, Mitropolitul Gheorghios de Pafos, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Prima zi a intrunirii din Cipru cu proteste

  1. NOI PRIMIM INAPOI PE PAPA DACA VREA SA SE INTOARCA LA ORTODOXIE ! NU CRED CA S-AR OPUNE CINEVA !

    DOAMNE AJUTA !

    Mircea

  2. Doamne,in cap-XIII- din Apocalipsa,se spune—
    Ingerii vestesc aparitia celor trei fiare:
    —-prima fiara iese din mare;are 7 capete,10 coarne si 10 cununi;pe capete are scrise,nume de hula.Fiara primeste putere de la Dumnezeu sa-l huleasca timp de 42 lni
    —-a doua fiara care iese din pamint,imita un miel,dar graieste ca un balaur si din gura ii ies vorbe de hula;
    — a treia fiara,are —capul si coada de leu, [Babilonul]
    —corpul de leopard [Grecia ]
    — picioarele de urs [Persia ]

    aici,puteti vedea lucrarea facuta de mine–http://www.getasart.3x.ro/apocalypse.html –sub indrumarea duhovnicului meu;

  3. ar trebui fiecare cuvintel rostiti acolo sa fie stiu de toata lumea, nu lucrarile intrunirii sa se desfasoare cu usile inchise. Nu cred in aceasta intrunire din Cipru si nu o aprob.

  4. Asa cum spunea candva si parintele Gheorghe Calciu, spunem si noi acuma la aceasta intalnire din Cipru :”Sa nu le ajute Dumnezeu !”

  5. Cum adica “[…]ortodocşii şi romano-catolicii să găsească Credinţa pe care au avut-o în comun înainte de despărţirea bisericilor.”? E o absurditate! Nu se poate ajunge la acea “credinta” din moment ce ei insisi, catolicii si cei impreuna cu dansii, stau impotriva MAICII NOASTRE BISERICA CEA INTEMEIATA DE MANTUITORUL HRISTOS. Din moment ce ei nu mai sunt fiii EI, nu poate avea loc insanatosirea TRUPULUI, caci madularele bolnave o impiedica.

    Inca LAUD PURTAREA DE GRIJA A SFANTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE PURTATORUL DE BIRUINTA, caci nu a voit ca profanatorii BISERICII ORTO-DOXE sa intineze locasul sau cel sfant.

    SFINTE MARE MUCENICE GHEORGHE precum pe paganii din vechime i-ai luminat si la dreapta credinta i-ai indreptat, asa SFINTE CEL IUBIT AL DOMNULUI lumineaza-i si pe cei ce au ratacit de la MAICA NOASTRA-BISERICA ORTODOXA. INTARESTE-I SI PE DREPT CREDINCIOSII CRESTINI SI FA-TE SCUT NEBIRUIT OSTASILOR LUI HRISTOS CARE APARA UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA DE VRAJMASII CEI VAZUTI! Amin.

  6. Acestea, si mai mari decit acestea se vor vedea. Sunt scrise, de asta nici nu se mai tem. Ereticii calca hotarit in directia prapastiei in care vor cadea. Daca ierarhii nu ar fi vinduti, in mod normal, pina nu se lepadau de ereziile lor, catolicii nici nu ar fi avut ce discuta cu vreun ortodox. Cu ereticii nu poate exista dialog.
    Stati sa auzim concluziile la care ajung acesti ”iluminati”. In zilele acestea se va vedea ce vor (o parte).
    Dar sa nu ne temem. Hristos a promis ca Biserica nu va pieri.

  7. Nu-mi vine să cred că a trebuit să aflu cine este ierarhul delegat de PF Daniel (dar nu de Biserica Ortodoxă din România)pentru întrunirea din Cipru, apelând la presa străină… Este aici http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=777 o fotografie unde apare Episcopul Ciprian Câmpineanul. E cumva depăşit sau în colaps “Basilica.ro”? Sau să avem răbdare şi smerenie? Unde e trasparenţa marii binefaceri a dialogului? Vrem să ne bucurăm şi noi de ea…

  8. Singura revenire la credinta ortodoxa este UNUL CATE UNUL, adica convertirea credinciosilor.

    Sa se converteasca papa la credinta ortodoxa si apoi chiar ca o sa aiba loc convertiri in masa. Dar recunoaste papa credinta ortodoxa ca fiind cea dreapta? Si daca nu o recunoaste, de ce mai are nevoie de dialog?

    Cred insa ca noi toti stim ca jocurile astea sunt dirijate din afara celor doau biserici.

  9. Credeti ca porneau la drum daca nu era pregatit terenul! Sa nu fim naivi! Au luat conducerea si vor face ce vor. Profita de bunacuviinta si de inima buna si sincera a unor ierarhi. Sa ne rugam sa intareasca Dumnezeu pe cei ce nu L-au tradat.

  10. Pentru Ieromonahul Fotie: multumiri pentru informatie! Mult am cautat sa aflu cine este delegatul BOR, dar nu am putut pana acum. Ar fi trebuit sa-mi doresc numele delegatului, pentru a ma ruga ca Bunul Dumnezeu sa ii lumineze mintea, dar din pacate, de ceva vreme am incetat sa ma mai rog pentru ierarhii nostri…
    Dumnezeu sa va dea putere si sa va rasplateasca cum stie El, Preamilostivul!

  11. http://victor-roncea.blogspot.com/2009/10/davos-ul-it-ului-mega-manifestare.html?
    Oare de ce Roncea care pretindea pana de curand ca este cel care lupta cel mai tare impotriva cipurilor face reclama pe blogul sau la o manifestare mondialista a IT-ului care are in program tocmai chestiuni legate de RFID, biometrie, si controlul total prin mijloace electronice? Programul este aici: http://www.globalforum.ro/programul-forumului.html

    http://www.globalforum.ro/informatii-generale-global-forum.html
    Global Forum este un eveniment organizat in colaborare cu fundatia Sophia Antipolis si Comisia Europeana. Este dedicat problemelor economice, politice si sociale in relatie cu dezvoltarea si inovatiile in domeniul comunicatiilor si al tehnologiei informatiei.

    Forumul are un circuit inchis, rezervat liderilor din sectorul IT&C si din sectorul guvernamental, cu menirea de a realiza o sinergie intre mediul politic, tehnic si societatea civila, pentru o evolutie de succes a Societatii Informationale.

  12. Da, multumim, se da mai bine in vileag, desi noi ne-am lamurit de mult cu rolurile jucate de Roncea. De asemenea, mai de curand, si cu prietenul sau, senatorul Urban: http://saccsiv.wordpress.com/2009/10/13/anti-crestinismul-senatorului-iulian-urban/

  13. Despre forumul gobal IT am relatat si comentat si noi ceva in stirile din saptamanile anterioare.

  14. @monica-laura:

    Da, am sesizat deja adminul de acolo pentru greseala de a fi scris in loc de “Marturisirea de credinta (de la Volos)” “crezul”. A modificat intre timp (desi linkul a ramas in forma veche0 si si-a cerut iertare pentru eroarea de preluare…

  15. Răstignitorii de azi La Sfânta Înviere

    Cu trei zile înainte
    Jidovii Te-au răstignit,
    Azi Te răstignesc creştinii
    Cei cu duhul ipocrit!
    Mulţi din ei – cu defăimare –
    Trupul Tău acum luând
    Te închid pe la Pretoriu,
    Ca ostaşii oarecând!

    Cu hlamidă Te îmbracă
    Prin făţărnicia lor,
    Şi se-nchină de paradă
    La vederea tuturor.

    Cărturarii Te condamnă
    Cu viclenii farisei,
    După legea comunistă
    Şi a celorlaţi atei!

    Cu ştiinţa lor deşartă
    Altă Cruce Ţi-au gătit,
    Răstignindu-Te prin hule
    Cei cu duhul răzvrătit.

    În mormântul necredinţei
    Numele-Ţi pecetluiesc
    Şi pe moda cea vicleană
    Custodie o numesc!

    Iar când raza Învierii
    Văd că nu s-a tăinuit,
    Fac atunci s-ajungă clerul
    Ca păstorul cel năimit.

    Aici clericii năimiţi sunt cei
    înşelaţi cu înnoirile care
    sunt în slujba masoneriei
    şi a comunismului.

    -Se cam potriveste nu…?

  16. GRAIURI PROFETICE

    (Culese din hrisoave greceşti Din Ierihon catre Sioan Sf. Ioan Iacob )

    La anii veacului din urmă,
    Păstorii cei duhovniceşti
    Se vor abate de la turmă
    Urmând curentele lumeşti.

    Păşi-vor ei pe calea strâmbă,
    Lăsându-şi drumul părintesc
    Şi vor cânta la oi din “drâmbă”,
    Iar nu din “fluier păstoresc”.

    Vor face focul cu “progresul”
    În “staulul duhovnicesc”
    Şi fumul va sârni eresul
    Rătezului papistăşesc.

    Atuncea lumea cu ştiinţă
    Va face născociri mereu
    Şi nu va fi la ea credinţă
    Nici temere de Dumnezeu!

    Norodul cel cu simplitate
    – De frica veşnicelor munci –
    Va mai păzi cu scumpătate
    Dumnezeieştile porunci.

    Dar vieţuind în neunire
    Şi fără povăţuitori,
    Vor fi urâţi de stăpânire
    Şi mulţi vor sta prin închisori.

    Acei cu râvnă mai fierbinte
    La fapta bună şi smeriţi,
    Vor fi ca cei ieşiţi din minte
    De toată lumea socotiţi.

    Înţelepciunea omenească
    Va face idoli pe pământ
    Şi lumea vrea să folosească
    Desmăţul ca aşezământ.

    Vor tunde bărbile şi părul
    Şi hainele vor reteza,
    Iar legile cu adevărul
    La modă toate vor scurta.

    La tineri nu va fi ruşine
    Şi nici iubire între fraţi,
    Iar moda va târâ cu sine
    Pe oamenii destrăbălaţi.

    Atuncea Dumnezeu, cu greaţă
    Va căuta spre pământeni
    Şi-i va lipsi pe mulţi de viaţă
    Ca oarecând pe “sodomeni”.

    Pământul îşi va pierde mana
    Şi munca nu va fi cu spor,
    Că mulţi vor crede pe “Satana”
    Tovarăş slobozirii lor!

    Atuncea lumea va să fiarbă
    Ca un cazan la “pirostea”
    – Aprinsă de mânie oarbă –
    Şi pacea ei se va lua.

    Războaie mari, înfricoşate,
    Se vor ţine aproape lanţ
    Dar mai grozav va fi ca toate
    A “celor şapte din Bizanţ”!

    Noroadele civilizate
    Când mai vârtos vor prospera,
    Ca fiarele înfometate
    Cu dinţii se vor sfâşia.

    Vor face “care” zburătoare
    Iar coada lor de scorpion
    Va face iarăşi tulburare
    Ca turnul de la Babilon.

    Atunci va fi ca armătură
    Balauri groaznici de metal,
    Împrăştiind pârjol din gură
    Şi fumuri cu venin mortal.

    La vii abia a treia parte
    Din toată lumea va scăpa,
    Iar restul se va da la moarte,
    Apoi războiul va-nceta!

    Căci Înger va veni din ceruri,
    Strigând cu glas înfricoşat
    Să pună capăt la măceluri
    Puterile din Ţarigrad.

    Acolo îngerii vor pune
    Pe tronul bizantin un sfânt
    Şi paşnic toţi se vor supune,
    Lipsind războiul pe pământ.

    Atunci va fi Ortodoxia
    În toată lumea strălucind
    Şi va să piară duşmănia
    Belşug şi dragoste fiind!

  17. Doamne miluieste si ne intareste in lupta cu lupii cei nesatui de putere si mai stiu eu ce o fi vrand de la Biserica noastra veche si neschimbata de cand ne-a fost data spre mantuire de catre insusi Mantuirtor.Mai rau este pacatul care ilfac Inaltii,preainaltii prelati,conducatori ai Bisericii noastre prin TRADARE. TRADARE!Doamne,Doamne,de ce tocmai ei sa faca pod de trecerea lupilor ahtiati dupa putere,sa treaca in staului oilor Tale binecredincioase si sa faca prapad,tocmai aceia care trebuiau sa ne pazeasca,ei fiind PASTORI.Doamne ce PASTORI,…HOTI,nicidecum paznici si pastori de turma Domnului.Nu se poate sa nu stie, sa nu intuiasca ce vor ereticii astia de la Biserica noastra…Ei au stiut intotdeauna ce vor.Ei s-au despartit de Vechea Biserica cu de de la sine putere facand biserica lor noua,cu legile lor noi si cu papa intronat pt a subjuga popoare si a prelua averile…Ei s-au facut frati cu dracul pt bani.Banca MARII MAFII este VATICANUL.Iar imbracamintea intronatului papa este de la cele mai moderne case de moda(binenteles ca dracesti,doar nu sunt facute de maici)Poarta pantofi rosii de PRADA,asa i se si potriveste…si fesuletele lor rosii…focul reprezinta?Doamne iarta-ma,dar nu-i pot suferi pt luxul ce si-l etaleaza ostentativ…parca aratand lumii diferenta mare intre oameni si EI,PUTEREA…Cum de au ajuns ai nosttri ierarhi si monahi(unii doar)sa doreasca viata ca a lor…sa ne intovarasim …ca asa zice,ca a sosit vremea sa ne impacam…”ASTAZI VREMURILE IMPUN IMPACAREA.CU TOATE CA…”ce vremuri?De ce si de cine se impune “impacarea bisericilor surori”-surori nu sunt si nici macari surori vitregi,ca nu au nici acelasi tata si nici aceiasi mama,ci se roaga la tata si mama creat de ei,dupa legea lor.Au fost un singur trup cu Biserica noastra veche,orto-doxa,dar s-au rupt de noi si s-au molipsit de cancer dracesc,pt care sunt morti.Pt noi nu exista…sunt ceva,altceva decat noi,nu ne mai inrudim,pt ca cei adevarati au murit cand s-au molipsit cu moarte.In acest “sincer dialog”,cine pe cine pacaleste? Pentru ca ei niciodata nu o sa mai vrea a se intoarce la Vechea,Saraca Biserica Adevarata si condusa de Hristos Imparatul Cerului si al Pamantului,fiind morti deja(dupa putere si stralucire).Noi am ales Calea cea stramta si grea in Biserica Ortodoxa, ce duce la VIATA.NU AM SCHIMBAT NIMIC DIN CUVANTUL SI LEGEA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRTISTOS BIRUITORUL.Drept pentru care nadajduim in mila lui spre indreptarea fratilor nostri intru Hristos,adevratii frati ortodocsi, ce se afla in inselare.DOAMNE APARA SI PAZESTE PE POPORUL TAU CEL BINECREDINCIOS!AMIN!

  18. Chiar sunteti fara de Dumnezeu?
    A semnala un eveniment mondialist inseama “a face reclama”? Pentru cine sa fac reclama?
    Apoi mai sunteti si schiziofrenici, dupa ce mai jos chiar voi recunoasteti:
    “Despre forumul gobal IT am relatat si comentat si noi ceva in stirile din saptamanile anterioare”.
    Chiar nu va e rusine?

  19. Iertati-ne si Dumnezeu sa va ierte, atat raspundem la insultele pe care ni le adresati drept raspuns.

    In rest, diferenta este ca noi am tras un semnal de alarma, am prezentat CRITIC, artand gravitatea a ceea ce se pune la cale la Bucuresti, nu am laudat evenimentul, preluand aotoreclama oficiala si fara a mentiona niciun cuvintel critic, asa cum faceti, inca din titluri, la ORICE altceva doriti sa puneti in lumina negativa. De ce? Nu stim, dar un semn de intrebare se ridica. Pentru cine sa faceti reclama? Nu stim noi, doar ni s-a semnalat faptul si l-am constatat apoi si singuri. Si se leaga de multe altele. Si apoi chiar nu e nevoie (si nu suntem genul care facem asta) sa dezvaluim noi ceea ce spun cei care va cunosc mai bine, dar aveti constiinta si stiti. Primul judecator tot constiinta este, indiferent de ce spun oamenii, bine sau rau. Numai s-o ascultam. Doamne, ajuta!

  20. Pingback: Război întru Cuvânt » Se pregateste in Cipru vanzarea Bisericii catre Papa?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare