INCEPE PRIGOANA FATISA IN ORTODOXIE. FURIA OFICIALILOR ECUMENISTI II TRANSFORMA IN DICTATORI

19-10-2009 3 minute Sublinieri

orthodoxia in Cipru

Paphos: Clericii care au protestat vor fi opriti de la slujire

Sursa: romfea.gr, 18 oct. 2009

Arhiepiscopul Ciprului Hrisostomos a declarat că va disponibiliza pe clericii care au participat la manifestarea de protest de ieri din Pafos, cu prilejul desfăşurării Întâlnirii Comisiei Mixte Internaţionale pentru Dialogul Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici. A declarat că va proceda la reţinerea salariilor lor, iar „aceşti clerici nu se vor împărtăşi multe săptămâni”.

chrysostom2_arch_cyprusBiserica oficială, a declarat Preafericitul, este superioară şi nu poate fi percepută – cum a spus – ca o „casă de nebuni”, ca fiecare să-şi exprime poziţia sa. [deci numai la balamuc se mai ingaduie astazi libera exprimare a cuvantului adevarului?!, nota noastra]

Dacă unii vor să facă aceasta, a încheiat, să-şi scoată rasele (adică să abandoneze uniforma preoţească) şi să-şi creeze propria biserică [incredibile afirmatii!, nota noastra].

(traducere: ierom. Fotie; sursa: romfea.gr)

***

18.10.2009

UNIUNEA FILO-ORTODOXĂ „KOSMAS FLAMIATOS”: Comentariu la declaraţiile lui Hrisostom al Ciprului

Levkosia, 18 octombrie 2009

Comunicat de presă către redactorii bisericeşti

Kiprou pergamou kai sassimonArhiepiscopul Hrisostomos la Ciprului a adresat un cuvânt de salut astăzi, duminică (18.10.2009) în Biserica Maicii Domnului Faneromeni din Levkosia, unde partea ortodoxă a Comisiei Mixte pentru Dialogul Teologic a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie. De faţă au fost, rugându-se în comun, şi membrii Reprezentanţei catolice.

În acest cuvânt de salut, k. Hrisostomos (în afara ameninţării emise deja ieri, despre oprirea de la împărtăşanie a monahilor care au fost de faţă la paşnica mărturisire-protest şi fără a cerceta cauza şi a întruni un sinodfapt care demonstrează că microbul mentalităţii papale a fost inoculat ierarhilor ortodocşi) a denunţat pe preoţii, monahii şi ceilalţi credincioşi care au protestat ieri, la inaugurarea Dialogului. A spus deci că au „un egoism luciferic” şi că „îşi aşează opinia lor deasupra opiniei Bisericii”.

Chiar, cine este cel care îşi aşează opinia sa deasupra opiniei Bisericii şi a sinoadelor Ei? Cel care nu spune nimic de la el, ci aminteşte şi cere aplicarea fidelă a Sfintelor Canoane sau cel care le încalcă?

Într-un alt punct, aminteşte chiar textul – caramelă, pe care o sug ecumeniştii, text al Sfântului Marcu Evghenicul, prin care acceptă dialogul cu catolicii vremii (secolul XV –n.tr.). Arhiepiscopul ascunde însă – şi aceasta este o distorsionare a adevărului – că Sfântul Marcu, când a văzut inflexibilitatea catolicilor, persistenţa lor în rătăcirile şi în nepocăinţa lor, a spus că trebuie să fugim de catolici, precum fuge cineva de şerpi. El însuşi a fugit nu doar de catolici, ci şi de toţi aceia care continuau să discute cu catolicii, adică de ecumeniştii de atunci. Mai mult, Sfântul Marcu a spus şi cunoscuta frază:

Pe filocatolici (ecumeniştii de astăzi) nu-i vreau nici la înmormântarea mea, nici la parastasele mele”.

Preafericite, acestea le-a spus Sfântul Marcu, pentru că avea sfinţenie şi înţelegea planurile viclene ale catolicilor, nu după dezbateri de zeci de ani (cum faceţi Dumneavoastră), ci după o dezbatere de câteva săptămâni.

Pentru Uniunea filo-ortodoxă „Kosmos Flamiatos”

Preşedinte Lavrentios Detziortzio

Secretar Panaghios Simates

(traducere din greacă: ierom. Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com)

Hrisostom al Ciprului

***

Alte reactii pe blogurile ortodoxe grecesti la amenintarile grave ale Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe din Cipru:

LEGE MILITARĂ DIN PARTEA ARHIEPISCOPULUI CIPRULUI!

Cu severe măsuri şi izgoniri „dialoghează” apărătorul… Dialogului, Arhiepiscopul Ciprului, kir Hrisostomos. A hotărât într-un mod dictatorial să treacă la punerea în rezervă şi la tăierea salariilor preoţilor care au protestat ieri în faţa hotelului, care găzduieşte Comisia Mixtă de Dialog cu romano-catolicii. Se dovedeşte astfel că Arhiepiscopul Ciprului doarkiprou pergamou ilarionas cu romano-catolicii poate să dialogheze şi că orice critică la adresa hotărârilor sale conduce la decapitare!

Un lucru este sigur: se ostenesc în zadar toţi cei care apelează la terorism ca la un mijloc eficient de impunere a opiniilor. Derularea evenimentelor o va arăta!

(traducere din limba greacă: ierom. Fotie; Sursa: http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/)

***

ARHIEPISCOPUL CIPRULUI A APUCAT BASTONUL INTIMIDĂRILOR ŞI AL AFURISIRILOR

kyproy-zakinthos4Liderii ecumenismului continuă să atace cu intimidări şi afurisiri. De această dată, bastonul l-a ridicat Arhiepiscopul Ciprului k. Hrisostomos, care ameninţă cu pedepse pe clericii care au luat parte la protestele de ieri din faţa hotelului care găzduieşte Comisia Mixtă de Dialog Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici. Mai mult, în predica de astăzi din timpul co-liturghisirii arhiereşti, în prezenţa romano-catolicilor, a caracterizat împotrivirile credincioşilor ca făcând dovada unui „egoism luciferic”!

Este adevărat că luarea de decizii de-a lungul anilor, în lipsa corpului ecleziastic, s-a împământenit şi a devenit un obicei în cercurile ecumeniste, încât suportă cu greu să nu reacţioneze la critică; critică referitoare la limitele şi metodele dialogului şi nu a dialogului în sine, cum se prezintă în mod eronat şi derutant.

(traducere din greacă: ierom. Fotie; sursa: http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/)

***

CYPAF19

Arhiepiscopul Ciprului împarte pedepse tuturor celor care nu sunt de acord cu el…

Ieşindu-şi din fire, din cauza poziţiei monahilor şi clericilor, Preafericitul (Hrisostomos al Ciprului) s-a declarat hotărât să ia măsuri aspre faţă de protestatari, punându-i în suspendare temporară (pe clerici), iar paralel nu a ezitat să declare că va impune oprirea salariilor clericilor şi îi va pedepsi cu oprirea de la împărtăşanie pe monahi.

Hrisostomos al Ciprului, referindu-se la monahii şi clericii protestatari, a insistat că: „Dacă nu le place, să-şi scoată rasele şi să fugă din biserica oficială. Să plece şi să-şi facă propria biserică. În legătură cu asta, voi fi foarte sever”… Motivul? Tulburarea provocată ieri dimineaţă în afara hotelului Sf. Gheorghe, de către membri ai Uniunilor Creştin-Ortodoxe, monahi din Mănăstirea Stavrovunios, precum şi de către clerici din jurisdicţia mitropolitană Kitios, prin cererea lor de anulare a lucrărilor Întrunirii Comisiei Mixte Internaţionale pentru Dialogul Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici…

… În declaraţiile sale de ieri, Arhiepiscopul a menţionat printre altele că „Biserica, cu siguranţă, este un loc de tămăduire şi cei ce intră în ea o fac pentru a se tămădui. Dar nu este azil, nici nu vom permite niciodată să devină azil de nebuni. Biserica nu poate să fie casă de nebuni. Pentru aceasta voi fi foarte sever. Toţi acei clerici şi monahi care au fost prezenţi la manifestaţia de protest vor fi pedepsiţi”.

Preafericitul intenţionează să trimită o scrisoare foarte severă Egumenului Mănăstirii Stavrovunios, în care îi va cere neîmpărtăşirea acelor monahi pe o perioadă de mai multe săptămâni, iar – potrivit celor menţionate – dacă porunca sa nu va fi asculată de Egumen, va lua măsuri şi împotriva acestuia. Paralel, astăzi, Arhiepiscopul aşteaptă să se întâlnească în biroul său cu clericii respectivi, pentru a-i da explicaţii referitoare la prezenţa lor la manifestare.

(…)

…Din cauza organizării protestului din afara hotelului, s-a renunţat la o parte din programul care prevedea inaugurarea întrunirii printr-o rugăciune comună în Sfânta Biserică a Sf. Gheorghe, care se află chiar în afara hotelului cu acelaşi nume, pe plaja Hlorakas.

(fragment din ziarul «Αλήθεια» („Adevărul”), 19.10.2009)

(tradus din greacă: ierom. Fotie;

sursa: http://aktines.blogspot.com/

H-Entrance-view


Categorii

Ecumenism, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “INCEPE PRIGOANA FATISA IN ORTODOXIE. FURIA OFICIALILOR ECUMENISTI II TRANSFORMA IN DICTATORI

 1. Daca la cip-uire sau vaccinare poti sa te opui – aici e mult mai “groasa”!
  Spunea Parintele Arsenie Boca: “decât sa asculti de domni mai bine asculti de Domnul”!
  Vin vremuri grele când trebuie sa fim tare ascultatori de Domnul si sa ne intarim sufleteste, ca numai El ne poate ajuta!!

  Doamne, ajuta-ne si ne pazeste!

 2. cand auzi ce masuri drastice se iau impotriva antiecumenistilor,cateodata apar indoieli si te gandesti:oare nu gresesc cei ce se impotrivesc,pt ca tot mai putini luptatori sant.Pt asta spun sfintii ca greu va fi pt om sa mearga pe calea Adevarului.Vedem zilnic activitatile ecumenistilor si santem impotriva lor,dar sa nu-i judecam si sa ne smintim de ei si sa ne credem mai buni decat ei,ci sa ne punem nadejdea in Domnul ca ne va da putere si ne va lumina sa alegem Ortodoxia pana in ultima zi a vietii noastre!Si bineinteles sa ne rugam pt ei

 3. Dragii mei,

  Bineinteles ca numai avind ingaduinta pentru neputintele aproapelui, oricare ar fi acesta-tot suflet de-al lui Dumnezeu este, numai cu iertare si cu mila fata de sufletele inselate de vicleanul, numai cu rugaciune sincera pentru toate sufletle, numai asa putem ramine cu Hristos ! Si bineinteles cu constienta limpede ca adevaratul nostru dusman este diavolul ! Acestuia trebuie sa-i declaram razboi cu toata convingerea si hotarirea sincera !
  Trebuie sa ne doara pentru fiecare suflet pe care-l vedem ca este chinuit de diavol !
  Daca Mintuitorul Insusi s-a rugat pentru sufletele celor care-l rastigneau, asa trebuie si noi sa ne rugam pentru cei care ne vor prigoni ! Acestia sunt ( vor fi) suflete chinuite de diavol ! Pentru ca Dumnezeu vrea inapoi toate sufletele, pe toate le iubeste, pentru ca sunt ale Sale !

  Cei ce alearga la Domnul, Domnul odihneste sufletul lor ! Cei care alearga la diavol, diavolul chinuie sufletul lor !

  Sa ma iertati ca v-am spus lucruri pe care le stiati deja.

  BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA MINTUIREA ! AMIN !

  Mircea

 4. Asta e numai inceputul. Stati sa vedem finalul.
  Mai ales la noi, unde exista asemenea tendinte autoritariste ale unora.

 5. Lucrarea satanei a cuprins aproape tot varful Bisericii Ortodoxe !
  De ce sa cadem la piciorele de lut ale Vaticanului!?
  Ecumenismul este faradelegea sfarsitului de veac, sa aparam macar ce a mai ramas din ortodoxie !

 6. Intr-adevar incepe prigoana impotriva celor care vor incerca sa ia atitudine impotriva ecumenismului perdant, impotriva utilitarismului (vezi problema cipurilor, este acceptata de unii doar ca este utila econimic, nesocotind pofetiile, care ne previn despre faza urmatoare a pecetluirii) si impotriva globalizarii neconditionate, toate sustinute in mod plenar de unii membri ai Sf. Sinod al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Romane, “patronata” in mod nesobornicesc de Patriarh.

  Primatul papal este o aberatie si o incercare de a instala mondialismul eclesial (si nu ecumenicitatea Bisercii primare) si este total nebiblic si impotriva Sf. canoane. De exemplu: can. 3 al Sinodului ecumenic (381) da intaietate episopului de Roma doar pe motive administrative, adica este capitala imperilui, deci nu din motive biblice sau ale Sf. Traditii. Dupa ce s-a mutat capitala la Constantinopol, in baza aceleasi logici, s-a acordat intaietate episcopului de Constantinopol. Vezi canonul 28 al Sinodului 4 ecumenic si can 36 Trulan.

  In acest context, daca continuam logica Sf. Parinti, acum cei de la Ravenna si cei de la Elounta ar trebui sa accentueze primatul patriarhului de Constantinopol si nicidecum al celui de Roma. Or, aberatia continua eludandu-se toate bazele biblice, dogmatice, canonice si traditionale in favoarea reacordarii primatului de onoare papei, adica revenindu-se fara logica la canonul 3 de la Sinodul 2 ecumenic…

  Sa zicem ca aceptam si prin absurd aceasta logica aberanta, totusi nu se poate reacorda un primat de onoare, decat daca episcopul Romei ar fi fost ortodox, adica s-ar afla in dreapta credinta. Or, Roma este schismatica si eretica.

  Daca, fereasca Dumnezeu, se va acorda acest primat de onoare papei, din partea Bisericii Orotodoxe, atunci noi recunaostem erezia si schisma ca fiind normale si facand parte din fiinta Bisericii cea una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca…Sper sa nu fie asa ceva acceptat in veac…si ierarhii nostri sa inteleaga odata pentru totdeauna, ca unitatea Bisercii este o harisma a Duhului Sfant si ea se va produce atunci cand cei dornici de unire si unitate se vor intoarce la adevar nu la primatul papal, interpretat in mod sectar si abuziv de cei interesati…si ca dialogul cu catolicii pe aceasta tema este in defavoarea totala a Bisericii Orotodoxe.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare