ANCHETAT DE POLITIE si acuzat de… “DISCURS AL URII” pentru afirmatiile sale despre transmiterea homosexualitatii, MITROPOLITUL cipriot NEOFIT avertizeaza: “CELE CE AM CREZUT CA SUNT DEPARTE DE NOI, AZI SUNT MAI APROAPE DECAT NE IMAGINAM”

19-08-2019 1 minut Sublinieri

Mitropolitul Neofit de Morfou, Cipru, a transmis, recent, un mesaj in care mentioneaza si ancheta politiei la care este supus pentru unele afirmatii pe care le-a facut despre homosexualitate:

A trecut, cu ajutorul și Harul lui Dumnezeu, perioada de post și rugăciune inchinată Fecioarei Maria. Dar, să continuăm să rămânem cu ochii ațintiți spre harul ei. Să continuăm, cei care doresc, să o chemăm in rugaciune ca mijlocitoare pentru mântuirea noastra din mijlocul durerilor ce ne așteaptă, să oprească incendiile, să amâne cutremurul, să ajute la eliberarea mării noastre (e vorba de pericolul reprezentat de Turcia, care intenționează să exploateze zăcămintele de petrol aflate in in zona Cipriotă a Mării Mediterane – n.tr.).

Cele ce am crezut că sunt departe de noi, azi sunt mai aproape decât ne imaginam. Profețiile sfinților contemporani ne arată calea prin care putem învinge răul, sau măcar să îl facem sa fie mai mic ca intensitate, cale care trece prin pocăința noastră personală.

În ceea ce privește alte focuri, legate de ispitele trupesti, pe care altcineva le-a aprins in ceea ce ne priveste, nu vom face niciun fel de comentarii, respectând cu desavarsire ancheta in curs pe care o face in acest moment Poliția.

Maica Domnului să ne ajute!

Cu binecuvantari de la Domnul,

Mitropolitul de Morfou, Neofit

Mitropolitul este anchetat de politie, la cererea procurorului sef al Ciprului, Costas Gavrielides, pentru posibila infractiune de “discurs al urii”, dupa ce a afirmat, in cadrul unei intalniri publice, ca homosexualitatea se transmite la copilul nenascut daca parintii au relatii trupesti nefiresti in timpul sarcinii. Costas este unul din consilierii presedintelui Ciprului, Anastasiades, in materie de… acceptare si diversitate. 

Secventele video in care IPS Neofit facea aceste afirmatii au devenit rapid virale in mediul online, ajungand inclusiv in presa internationala. Evident, au starnit controverse si reactii aprinse, precum si mania asociatiilor LGBT. Purtatorul de cuvant al guvernului cipriot a transmis ca afirmatiile ierarhului “insulta demnitatea si egalitatea” cipriotilor, cerandu-i sa le retracteze. 

O reactie mai degraba critica a avut si primatul Bisericii Ciprului, Arhiepiscopul Hrisostom, care s-a delimitat de mitropolitul de Morfou, precizand ca “afirmatiile sale nu ma reprezinta. Sunt in mod evident personale”.

Ce a spus, insa, Mitropolitul Neofit? Potrivit presei, ierarhul s-a referit la modul in care apare homosexualitatea, precizand ca aceasta se transmite la copilul nenascut atunci cand cuplul are relatii trupesti nefiresti in timpul sarcinii care produc placere mamei. Mitropolitul a evocat, in acest sens, scrierile Sfantului Porfirie. Comparand fetusul cu samanta plantata intr-o gradina, mitropolitul a facut o comparatie intre transmiterea genetica a dorintelor nenaturale, precum homosexualitatea, si transmiterea genetica a talentului muzical in cazul unui copil al unui compozitor.

Confruntat cu un val de critici pentru aceste afirmatii, IPS Neofit a raspuns ca “am exprimat pozitia Bisericii si pe cea a sfintilor” pe tema homosexualitatii.

In urma cu trei ani, insusi primatul Bisericii Ciprului, Arhiepiscopul Hrisostom, a fost supus unei presiuni puternice din partea asociatiilor LGBT din insula tot pentru “discurs al urii”, deoarece isi exprimase dorinta ca Biserica sa creeze scoli in care sa le fie insuflate copiilor normele moralei traditionale. In acel context, Hrisostom s-a referit la homosexualitate ca fiind “o aberatie si un pacat”.

Puteti gasi predicile si avertismentele Mitropolitului Neofit de Morfou cu privire la vremurile pe care le traim pe siteul nostru, la linkul de mai jos:

http://www.cuvantul-ortodox.ro/category/parinti-si-invatatori/cuvantul-ierarhilor/mitropolitul-neofit-de-morfou/ 


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, Homosexualitate, IPS Neofit de Morfou, Profetii/ Vremurile de pe urma, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ANCHETAT DE POLITIE si acuzat de… “DISCURS AL URII” pentru afirmatiile sale despre transmiterea homosexualitatii, MITROPOLITUL cipriot NEOFIT avertizeaza: “CELE CE AM CREZUT CA SUNT DEPARTE DE NOI, AZI SUNT MAI APROAPE DECAT NE IMAGINAM”

  1. Pingback: FERICIREA CELUI PRIGONIT: MITROPOLITUL cipriot NEOFIT DE MORFOU – cuvant (audio, traducere) la SFINTII MACABEI pentru “nebunia” MARTURISIRII ADEVARULUI CREDINTEI in vremurile “noii dezordini” mondiale | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita a DEMISIONAT. Ierarhul grec fusese condamnat pentru "discurs al urii" la inceputul anului
  3. Pingback: ÎPS NEOFIT DE MORFOU și CRUCEA CALOMNIEI. Lumina opaițului mărturisirii adevărului despre acele “fapte care ard sufletul si trupul”. CUM A TRAVERSAT MITROPOLITUL PRIGOANA DECLANȘATĂ ÎMPOTRIVA SA: “Vă rog, frații mei, să faceț
  4. Pingback: IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarel
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare