Parintele Stilianos Karpathios despre PROPAGANDA VACCINĂRII ANTICOVID FĂCUTE DE BISERICA GRECIEI: “Nu vreau sa cred ca am ajuns vremurile acelea, despre care spun proorocii de odinioara, ca CEI CARE AU FOST CHEMATI SA PASTOREASCA TURMA S-AU INTORS IMPOTRIVA EI”

13-09-2021 2 minute Sublinieri

Sub titlul Enciclica (Circulara) Bisericii – Vremuri eshatologice, este prezentat un scurt filmulet, cu un dialog interesant intre 3 realizatori tv si Pr. Stilianos Karpathios (Licentiat al Facultatii de Teologie si de Medicina din Atena, cu Master la Universitatea “Rene Descartes” si “Sorbona IV” din Paris, precum si Doctor in Bioetica, al Universitatii din Atena), in care discuta despre vaccinarea obligatorie, despre interventia Arhiepiscopului Ciprului, care spunea ca toti cei care nu se vor vaccina nu vor mai putea fi angajatii Arhiepiscopiei.

Relatarea în rezumat a emisiunii tradus de un colaborator al siteului care a dorit să rămănă anonim:

Cu tot respectul si pretuirea sa pentru IPS Arhiepiscop Hrisostom [întâistătătorul Bisericii Ciprului], pe care il stia din vremea Facultatii, cand era mai mare, dar Pr. Stilianos nu poate sa fie de acord cu el, pe aceasta tema, pentru ca in Biserica nu functioneaza o lege militara, iar o astfel de masura nu are nici fundamentare logica si nici teologica, este o fortare a constiintei credinciosilor, iar o Biserica ce incepe sa functioneze dupa astfel de principii, iese din limitele ei traditionale si din insasi viata si firescul ei. Astfel de reguli si principii nu pot avea loc in trupul Bisericii, pentru care S-a jertfit Hristos. Si dupa cum se spunea din vechime, mai mult decat Platon, imi este prieten adevarul.

Dl. Spinos – interlocutorul din dreapta, sus – lanseaza temerea lui, ca nu cumva exemplul Arhiepiscopului Hrisostom sa fie preluat si de catre Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, pe care il desconsidera, ca personalitate (avand ca singura virtute “tacerea”), in comparatie cu fostul Arhiepiscop Hristodul. Lucru cu care, in mod firesc, nu este de acord Pr. Stilianos, care spune ca fiecare Arhiepiscop (si fiecare om, atat in Biserica, cat si in Societate) are virtutile sale si nu este cazul sa facem comparatii, pentru ca vom nedreptati, pe unul, sau pe altul. Iar Arhiepiscopul Ieronim are, la randul sau, foarte multe calitati.

De asemenea, au discutat si despre interventiile Primului Ministru Mitsotakis, in vizita facuta impreuna cu Mitropolitul de Mesinia si cel de Trifilia, carora le-a multumit pentru mesajele lor (că cei care nu se vaccineaza pacatuiesc impotriva aproapelui). Iar Pr. Stilianos spune ca in Biserica, Singurul Judecator este Hristos, Care a venit ca sa mantuiasca omul, si nu ca sa il piarda. Asa incat noi nu putem fi “mai imparati decat Imparatul”. De 2000 de ani Biserica stie care sunt lucrurile care duc spre iad, si care spre Imparatie si nu poti amesteca aici nevaccinarea, iar daca intelegi asa situatia, atunci singurul lucru pe care poti sa il mai faci este sa atarni omoforul si epitrahilul, doarece te afli in afara realitatii. Iar despre Enciclica (Circulara) Sinodului, in 12 puncte, prin care se sustine importanta vaccinarii si care va fi citita duminica, in toate bisericile, aceasta a fost prezentata prima data de catre postul CNN. Atat pandemia, cat si vaccinarea sunt cuprinse in schema: vaccinare=viata, nevaccinare=moarte, care nu se poate incadra in experienta Bisericii, este fara fundamentare teologica si se misca intre râs si blasfemie. Din pacate, traim in perioada sloganurilor, de genul celor care spun: sa stam acasa si sa ascultam de glasurilor specialistilor! Iar instrumentele propagandei sunt preluate si de catre mijlocele de exprimare bisericesti. Astfel, credinciosii sunt chemati la ascultare de catre ierarhia care practic nu mai asculta de canoanele Bisericii. Iar in Circulara ar fi o denaturare interpretativa desavarsita a textelor scripturistice. Din perspectivă medicală, valoarea ei este sub zero, iar din punct de vedere logic este o anihilare a principiului crearii omului dupa chipul si asemanarea lui cu Dumnezeu. Textul afecteaza credibilitatea si autoritatea Sinodului, iar redactarea ei pare ca ar apartine unui student din anul I de Master. Nu valoreaza mai mult de acest nivel.

Totusi, Dl. Kabsabelis, realizatorul principal al emisiunii spune ca acest text ar fi in contradictie cu dorinta Guvernului de a impune vaccinarea obligatorie.

De asemenea, o problema a vaccinurilor este si utilizarea embrionilor umani, sustine, in trei referate, Pr. Stilianos, care are si un doctorat pe aceste teme (“Istoria zigotului si a fertilizarii in vitro”). Doamna Teodoridou, sefa grupului din Ministerul Sanatatii care se ocupa de campania de vaccinare si cei din echipa respectiva (Dl. Tsiodras, Ipsas, etc), de fapt, nu mai fac stiinta, ci “oportunism” (καιροσκοπισμός). Dintr-o informatie directa, Pr. Stilianos redă o discutie ce a avut loc intre membrii acestui grup: 《unul dintre ei îi intreaba pe ceilalti: “Cum va evolua aceasta situatie (cu pandemia, cu noul val, cu vaccinarea, etc)?” Iar raspunsul primit este: “Dupa cum vor spune oamenii de stiinta!”. “Dar noi nu suntem oameni de stiinta?”, insista primul. “Nu ma refer la asta, ci ma refer la ceea vor spune americanii…🤔”》. Iar intamplarea este reală si la cererea realizatorului tv este povestita inca o data de catre Pr. Stilianos. Lucru care arata si faptul ca oamenii respectivi nu au seriozitate. Toti cer “imunitate de turma”, dar la imunitatea naturala, din decembrie 2020 a fost adaugata si imunitatea obtinuta prin vaccin, care nu era inainte parte a acesteia.

“Nu vreau sa cred ca am ajuns vremurile acelea, despre care spun proorocii de odinioara, ca cei care au fost chemati sa pastoreasca turma s-au intors impotriva ei. Sa nu fie!, spune Pr. Stilianos.

Iar la ultima remarca a realizatorului Papakiriakopoulos, ca rasa la greci a fost scaldata cu sange, in timpul ocupatiei otomane si este cea care i-a unit oameni, Pr. Stilianos a spus ca asa este, dar i-a unit in adevar!

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Ierarhi greci, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Parinti greci si athoniti, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Parintele Stilianos Karpathios despre PROPAGANDA VACCINĂRII ANTICOVID FĂCUTE DE BISERICA GRECIEI: “Nu vreau sa cred ca am ajuns vremurile acelea, despre care spun proorocii de odinioara, ca CEI CARE AU FOST CHEMATI SA PASTOREASCA TURMA S-AU INTORS IMPOTRIVA EI”

  1. Argumente intru adevar si cinste duhovniceasca ale Pr. Stilianos, cum pot unii sa nu le primeasca?
    Trebuie sa invatam din ceea ce s-a intamplat altora mari, “sa slujim Domnului cu frica si sa ne bucuram de El cu cutremur”.
    De aceea sfintii cei mari care s-au incununat, pastrau cu acrivie si smerenie in inima lor gandul ca sunt pacatosi si netrebnici, ei, carora lumea nu era vrednica sa le spele picioarele…

  2. Iisus spunea: Bate-voi pastorul si se vor risipi oile.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare