„Parintele Daniil este martir al lui Hristos”

24-11-2009 1 minut Sublinieri

sisogief

Maxim Kozlov: „Părintele Daniil este martir al lui Hristos”

Întâistătătorul bisericii Sfintei Muceniţe Tatiana din cadrul Universităţii de stat din Moscova, profesorul Academiei de Teologie din Moscova, protoiereul Maxim Kozlov, crede că părintele Daniil Sâsoev a murit ca mucenic pentru Hristos şi prin moartea sa îi cheamă pe toţi oamenii să nu fie indiferenţi.

1 kideia„Sunt încredinţat că cel mai important lucru pentru care se cuvine să păstrăm memoria noastră plină de recunoştinţă faţă de părintele Daniil, şi care într-un fel este ca o pentru noi, este neindiferenţa sa – a declarat părintele Maxim.

Pentru părintele Maxim lucrarea de mântuire a celorlalţi oameni, trăirea adevărului evanghelic, a autenticităţii mărturiei creştine, constituie o reamintire a faptului că

înainte de toate suntem cetăţeni ai Cerului şi pentru Cer trebuie să trăim – nu este o expresie oratorică. Să ne dea Dumnezeu să ţinem minte toate acestea”.

Potrivit părintelui Maxim, părintele Daniil a predicat Evanghelia printre musulmani şi schismatici şi în mod asemănător îşi pregătea mărturia creştină pentru compatrioţii săi indiferenţi faţă de viaţa bisericească.

„Nu în toate şi nu întotdeauna, ca şi mulţi alţii, eram de acord cu opiniile părintelui Daniil; nu voi spune că acum trebuie să cădem de acord în toate – a semnalat părintele Maxim. Dar principala convingere, principala mărturie este că credinţa şi învăţătura lui nu constau doar în cuvinte. Domnul nu îşi alege martirii la întâmplare, iar noi ca creştini nu trebuie să ne îndoim de lucrul acesta”.

De asemenea, părintele Maxim şi-a exprimat speranţa că criminalul va fi găsit şi

atunci se va spune tuturor lucrurilor pe nume şi nu vor mai continua silogismele de corectitudine politică cum că criminalii nu au nici naţionalitate, nici religie”.

„Trebuie să căutăm ca aceste grupări şi teorii referitoare la lume, care permit partizanilor lor uciderea de preoţi, să fie aşezate definitiv în afara legii în ţara noastră”, – a accentuat preotul.

Întâistătătorul bisericii din cadrul Universităţii şi-a exprimat convingerea că „părintele Daniil este martir pentru Hristos în sensul literal al cuvântului”, în timp ce a semnalat că slăvirea martirilor în Biserică nu înseamnă canonizarea (sanctificarea) convingerilor personale ale omului, ci trebuie să luăm drept exemplu tot ceea ce ne-a lăsat mai bun ca amintire.

„Şi ceea ce este neputinţa unui om se va risipi de la sine, după cum într-o icoană rămâne doar sfântul lui Dumnezeu, înaintea căruia ne rugăm şi de la care învăţăm”, – a încheiat părintele Maxim.

De reamintit faptul că pe 19 noiembrie un mascat înarmat a intrat în biserică şi a ucis cu sânge rece pe preotul Daniil Sâsoev, în biserica Apostolului Toma din Moscova, preot cunoscut pentru activitatea sa misionară cu tinerii.

Ieri, luni, 23 noiembrie 2009, s-a săvârşit slujba de înmormântare a părintelui Daniil Sâsoev, la care a participat Arhiepiscopul Arsenie de Istra.

La slujba de înmormântare a părintelui Daniil au participat mulţi preoţi, dar şi sute de oameni care au venit să-şi ia rămas-bun de la părintele Daniil, dar pentru că nu au încăput în biserică, s-au rugat în afara ei.

Conform unei agenţii de ştiri, cei mai mulţi credincioşi au mers de la staţia de metrou până la biserică ţinând în mâini flori, icoane şi cântând imne pascale.

Spre sfârşitul slujbei de înmormântare, la biserică a ajuns şi Sanctitatea Sa, Patriarhul Kiril al Moscovei, care a săvârşit un trisaghion pentru părintele Daniil şi imediat după aceea preotul a fost îngropat în cimitirul Kunţevo.

(traducere din elină: monahul Leontie, cf. romfea.gr)

istras aspazetai

1 kideia 2

1 kideia 3


Categorii

Pagini Ortodoxe, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “„Parintele Daniil este martir al lui Hristos”

  1. Cred ca a venit vremea sa-l marturisim pe Hristos si
    credinta ortodoxa cat mai puternic posibil,
    in orice loc, la orice ora…
    sa facem ca românii sa redevina
    poporul de Dumnezeu ales!
    Amin.

  2. Crestinii (ortodocsi, fireste, dar este pleonasm, vorba parintelui Rafail) sunt noul popor ales de Dumnezeu. Sa ne iertati, dar sa ne credem noi, romanii mai alesi decat altii, ca neam, este nu numai o nebunie, dar si o erezie.

  3. ASCOR-Suceava
    organizeaza conferinta

    BIOETICA TEHNOLOGIEI INFORMATIONALE
    – cipul controlului total –

    sustinuta de
    Pr.Prof.Dr. Mihai VALICA

    joi, 26 noiembrie 2009, ora 18
    sala de conferinte a
    Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

  4. Nu ati inteles deloc mesajul meu…
    asta e…
    mai vorbim.

  5. @ eleazar

    romanii sa redevina? sigur ai scris bine?

  6. E plina Romania de crestini ortodocsi doar cu numele…
    credinta si faptele arata ca nu sint nici macar crestini eretici
    ci de-a dreptul pagani!
    Iar PAREREA DE SINE este un pacat!
    (pentru noi toti care ne credem a fi crestini ortodocsi
    dar de fapt nu suntem decat niste imitatii jalnice…)!
    Doar nu a permis Dumnezeu sa vina lepra bolsevica/comunista peste noi degeaba(si razboiul al 2-lea). Ambele sunt pedeapsa lui Dumnezeu pentru “credinta crestin-ortodoxa”** a romanilor!

    **(falsa credinta)
    “poporul de Dumnezeu ales”= o figura de stil;

    -trebuie sa fiu mai prozaic in exprimare ca vad
    ca se sminteste lumea de comentariile mele.

  7. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Preotul ortodox Daniil Sasoiev a fost ucis in biserica ortodoxa cu hramul „Sfantul Apostol Toma” din sudul Moscovei
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » Merita macar putina atentie si opinia unui MUCENIC real al zilelor noastre? PARINTELE DANIIL SASOEV despre actele biometrice, pecetluire si Antihrist. SE POATE REEDITA IN ROMANIA FENOMENUL SECTAR DE LA PENZA, LA O SCARA MULT
  9. Pingback: Război întru Cuvânt » PREOTUL MARTIR DANIIL SASOEV – 1 AN DE LA MOARTEA SA MUCENICEASCA. Ultimul sau cuvant, unul aproape profetic: Despre ispita certurilor neincetate dintre crestini (video)
  10. Pingback: PREOTUL MARTIR DANIIL SISOEV (†19 nov. 2009) despre ecumenism, relatia cu Dumnezeu, razboiul cu diavolul, mersul la biserica, convertiri si puterea credintei -
  11. Pingback: CAZUL CRIMELOR DIN BISERICA DIN SAHALIN, RUSIA: fost militar cu insemne naziste a tras in biserica. O MAICA SI UN CERSETOR – UCISI PENTRU CA AU INCERCAT SA-I APERE PE CEILALTI ENORIASI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare