MITROPOLITUL IEROTHEOS VLACHOS – PROPAGANDĂ “TEOLOGICĂ” PENTRU VACCINAREA COVID prin expedierea în derizoriu a criticilor serioase și INDUCEREA VINOVĂȚIEI MORALE a celor care refuză conformarea la injectare

22-09-2021 6 minute Sublinieri

ActiveNews/ Vlad Pârău:

Mitropolitul Ierótheos de Nafpaktos emite un comunicat controversat și necanonic către nevaccinați, omițând că și vaccinații răspândesc virusul COVID și infectează oameni, cu tot cu pașaportul verde

Mitropolitul grec Ierótheos de Nafpaktos a adresat o scrisoare neobișnuită pentru o față bisericească, în care se pronunță asupra unor chestiuni lumești precum vaccinarea cu serurile experimentale Covid și încearcă să dea argumente teologice în favoarea campaniei de vaccinare. Mai mult, el trece la intimidarea credincioșilor care aleg să nu se injecteze cu serurile controversate, inducându-le un sentiment de vinovăție pentru potențiale decese printre cei din jur, deși nu este clar cum o persoană sănătoasă poate fi vinovată pentru nesănătatea altora, necum să fie un „ucigaș nevaccinat”, așa cum își permite mitropolitul să o eticheteze. Citate biblice precum „Oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului” (Matei 5,22) sau „Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup (corp)” (1 Corinteni, 18) par a-i fi străine mitropolitului grec. După cum străină îi este informația că „vaccinurile” Covid sunt fabricate pornind de la linii celulare de fetuși avortați, avortul fiind un păcat pe care Biserica Ortodoxă de pretutindeni îl condamnă ca prunc-ucidere. Astfel, mitropolitul grec altădată foarte apreciat de ortodocșii din mai multe țări, îi îndeamnă pe creștini să nu se opună vaccinării „cu opinii para-teologice și conspiraționiste”, pe care le pune pe seama unor cercuri religioase „extremiste fundamentaliste” sau a unor interese „politice și economice”.

Nu trebuie să fim indiferenți la tratamentul acestei boli, de aceea ar trebui să recurgem la vaccin, cu excepția cazului în care un medic care monitorizează starea de sănătate a fiecăruia dintre voi și care deține o calificare științifică decide altceva.

Cu toate acestea, consider că este inacceptabil să abordăm vaccinul împotriva coronavirusului cu argumente para-teologice, cu oportunisme politice și cu teorii ale conspirației, care sunt îndreptate împotriva clerului și a creștinilor. Una este să avem un dialog științific și o dispută științifică pentru îmbunătățirea modului în care putem face față virusului, în cadrul organismelor științifice, ceea ce este un demers adecvat, și alta este să ne împotrivim vaccinului cu opinii para-teologice și conspiraționiste, care, din păcate, sunt distribuite rapid pe rețelele de socializare și provoacă confuzie în rândul creștinilor.

„Ca și clerici, suntem obligați să respectăm măsurile sanitare, astfel încât să nu devenim o cauză și un prilej de infectare a creștinilor pe care îi păstorim, pentru că, în acest caz, ei se întorc împotriva Bisericii, iar noi suntem responsabili”, spune Ierotheos de Nafpaktos.

El invocă chiar și sfinte canoane sau poziții ale unor părinți precum Sfântul Nicodim Aghioritul pentru a acredita ideea că sănătoșii nevaccinați se fac vinovați pentru sănătatea semenilor lor, comparându-i chiar cu ucigașii:

Aceia care, în vreme de ciumă, deși știu că sunt infectați, se adună împreună cu alții și îi infectează. Aceștia își asumă riscuri, căci se ucid pe ei înșiși și pe toți ceilalți.

Iată de ce le recomand părinților duhovnicești să-i întrebe, printre altele, pe cei care vin la ei să se spovedească: „Știi dacă, pe când erai infectat de molimă, ai stat printre alții și ai infectat pe cineva care a murit? Pentru că, dacă este așa, atunci trebuie să îți dau canon ca unui criminal”.

Înțelegeți, așadar, gravitatea problemei. Cine, într-o vreme de pandemie, ca în zilele noastre, nu este atent și îi infectează pe alții, este judecat cu penitența uciderii! O modalitate elementară de a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți este să ne vaccinăm, așa cum se procedează și în cazul altor boli.

Dacă medicul personal, cunoscându-vă istoricul medical, vă sfătuiește să nu vă vaccinați, nu înseamnă că nu trebuie să luați celelalte măsuri necesare și, bineînțeles, nu înseamnă să îi sfătuiți pe creștini să nu se vaccineze”, este recomandarea pe care le-o dă ortodocșilor mitropolitul de Nafpaktos și Agios Vlasios, citat de Byztex.blogspot.com.

Cu toate bunele intenții afișate, nu putem să nu remarcăm câteva greșeli de logică bătătoare la ochi pentru un om de cultură în primul rând, care mai este și păstor al Bisericii. Bunăoară, confundarea nevaccinaților cu infectații și, deci, cu cei periculoși pentru comunitate trădează ori ignoranța, ori rea intenție. De acolo și până la rostogolirea poveștii cu drobul de sare, conform căreia oricine este vinovat de potențialele consecințe ale unor fapte neîntâmplate, nu mai e decât un pas. O judecată „conspiraționistă” despre care nu știm cărui duh aparține.

***

Theodosie.ro/ Ierom. Lavrentie:

IPS Ierotheos își duce mai departe sarcina de teolog al noii normalități sanitare: „Cine infectează pe alții în pandemie este vinovat de ucidere”

[…]

În Grecia se duce o campanie de promovare a vaccinării și a măsurilor de protecție împotriva coronavirusului foarte intensă. Este implicată și Biserica. Însuși Sinodul Permanent a emis o decizie prin care îndeamnă la aceasta, deși nu impune. Mulți ar fi dorit obligativitatea, dar a rămas doar recomandarea „călduroasă” să ne încredem în onestitatea științei medicale. Pe de altă parte, există câțiva episcopi care se opun, au un discurs contrar, nu respectă toate regulile de protecție sau le evită, nu au făcut slujba Învierii seara la 9 în loc de miezul nopții. Nu sunt mulți aceștia, dar există. Din nefericire, se găsesc și ierarhi mărturisitori până nu demult, precum IPS Serafim de Pireu și IPS Ierotheos Vlachos, care să se înregimenteze în corul „apologeților plandemiei”. Nu doar că s-au vaccinat, ci chiar fac o apologie a diferitelor instrucțiuni oficiale, chiar dacă sunt străine și contrare duhului ortodox.

Ultimul text al IPS Ierotheos, o Enciclică adresată eparhiei pe care o conduce, intitulată Măsuri de protecție față de pandemia de coronavirus, manipulează câteva aspecte corecte pentru a le prezenta greșit. Toți avem, mai mult sau mai puțin, acces la informații, dar rolul major al ierarhilor ca păstori de suflete ar trebui să fie acela de a adapta și interpreta corect regulile bisericești la situațiile concrete. Nu e suficient să avem o cârmă (Pidalion), ci și un cârmaci iscusit sau care măcar să nu răstălmăcească învățăturile și să ducă în eroare.

Ideile expuse de Mitropolitul Ierotheos sunt de conformare cu discursul oficial al supunerii la regulile sanitare deoarece „patria noastră și toată lumea sunt chinuite de mai mult de un an și jumătate de criza așa-numită sanitară, virusul sars-cov-2”.Printre măsurile preventive a infecției și a bolii și poate dintre cele mai importante este și vaccinul, după cum se întâmplă și cu multe alte boli.” Apoi face referire la decizia sinodală din 13 ianuarie, prin care este recomandată vaccinarea, printre altele pentru că nu ar necesita „folosirea unor linii de culturi celulare” și la cea din 14 iulie. Prin urmare, „deoarece nu suntem un trup dezordonat, ci o „luptă (ostășire) bună” (1Tim. 1: 18) și trebuie să ascultăm de deciziile Sfântului Sinod”, trebuie să ne conformăm.

Concret, „trebuie să facem uz și de vaccin, în afară dacă doctorul decide altfel pentru noi”. „Totuși consider că este inacceptabil să fie abordat vaccinul împotriva coronavirusului cu argumente parateologice, oportunități politice și mentalități conspiraționiste. Una este dialogul științific și compararea științifică pentru îmbunătățirea mijloacelor de până acum de înfruntare a virusului prin organismele științifice, care este un lucru indicat, și alta este abordarea vaccinării cu opinii parateologice și conspiraționiste, care, din păcate, se transmit foarte rapid pe internet și creează confuzie printre creștini.” „Din nefericire, cele care se tipăresc uneori de către cercurile acestea fundamentaliste protestante (și orientale) în America sunt aduse și la oamenii Bisericii Ortodoxe fără să sesizeze ei că toate acestea sunt lipsite de bază teologică și conștiință bisericească. Este trist că mulți care au mentalitate anti-vaccinistă se disting prin lipsă de gândire teologică serioasă, conștiință bisericească și, în sfârșit, de argumente științifice serioase. Citesc cele ce se scriu contra vaccinurilor și mă uimesc de confuzia de gândire și scris… Și, după cum spun teologii experimentați, este ușor să se rătăcească cineva, dar dificil să scape de rătăcire.”

„Clericii suntem obligați să respectăm măsurile sanitare ca să nu fim cauză și prilej să se contamineze creștinii. Aș vrea să semnalez că Sf. Nicodim Aghioritul s-a pronunțat cel puțin de două ori, din câte cunosc, despre faptul că, dacă în vreme de pandemie creștinul nu ia aminte și devine cauză de moarte pentru ceilalți, va trebui să fie canonisit ca ucigaș. Concret, în Pidalion la nota de la canonul 86 apostolic (n.tr.: chiar dacă în edițiile românești nu există, versiunea grecească originală conține această referință) și în Exomologhitarion (Carte pentru mărturisire) despre porunca a șasea”, Sf. Nicodim scrie: „ca un ucigaș este condamnat și acel om care, în vreme de ciumă, după ce a aflat că este contaminat, se duce în case și în public și contaminează și pe alții și devine cauză de multe ucideri”. „Rețineți seriozitatea subiectului. Oricine, în vreme de pandemie, cum se întâmplă în epoca noastră, nu ia aminte și contaminează și pe alții este judecat cu certarea pentru ucidere! Un mijloc de bază pentru a ne proteja pe noi și pe alții este vaccinarea.”

La acest text, portalul Romfea.gr a publicat și un răspuns al unui teolog, Gheorghios Pavlidis, în care sunt puse șase întrebări retorice contra-argumentative, dar pe care nu le reluăm aici.

Se poate spune că sunt foarte juste aceste recomandări și insistențe cu amenințări voalate și denigrări la adresa opozanților, dar în vreme de pandemie autentică. Aplicarea la covid este cel puțin discutabilă dacă nu rău-voitoare din mai multe motive.

 1. Nu se compară bolile molipsitoare cunoscute cu coronavirusul de astăzi, care este o răceală banală, dar care, este adevărat, poate degenera la unii și să aibă efecte grave asupra sănătății.
 2. Nu trebuie să alunecăm într-o manie de a ne da peste cap ca să știm dacă suntem infectați ca să putem ieși sau nu în public. Este evident că oricine se îmbolnăvește, chiar și de o gripă banală, ar trebui să-i protejeze pe ceilalți, mai ales pe cei vulnerabili. Dar aceasta în limitele posibilităților. Canoanele bisericești înfierează indiferența și reaua intenție, nu infectările involuntare.
 3. Recomandarea vaccinării este făcută cu o asemenea insistență, încât se deosebește foarte puțin de impunere și agresare. Asta în condițiile în care vaccinul nu produce imunizare și, evident, cel care se vaccinează și devine neatent poate fi chiar mai vinovat.
 4. Există conspirații și exagerări pe marginea controlului mental cu ajutorul vaccinării, dar nu este onest să fie aruncate la coș toate observațiile de bun simț verificate științific care atestă faptul că există probleme serioase medicale care intervin în urma acestui proces. Atitudinea aceasta a oficialilor de la noi și de pretutindeni dă cel puțin de gândit și induce o reticență îndreptățită. Pentru că, pe lângă observațiile și studiile științifice, se vede cu ochiul liber că vaccinarea nu funcționează, ci dă roade contrare în țările cu cea mai mare acoperire, cum sunt Israel, Anglia și SUA. În plus, chiar argumentele expuse de autorități sunt contra-argumente.
 5. Conștiința bisericească autentică nu înseamnă a ne încadra pur și simplu ca niște oi fără minte în limitele care ni se impun, ci să fim treji, veghetori și să păstrăm cugetul autentic al Bisericii mai ales în vremuri de cernere ca cele de acum. Au mai existat rătăciți și chiar Sinoade tâlhărești; nu putem să ne încredem pur și simplu în autoritățile formale bisericești. Ascultarea de superiori trebuie să se facă în duhul Evangheliei și pentru Hristos, nu ca față de un Cezar lumesc. Cu atât mai mult când cârmuitorii duhovnicești fac greșeli flagrante și cer supunere orbească, ce duce în groapă.

Pericolul cel mai mare îl constituie nu doar afectarea sănătății unora, ci ingineria socială și controlul maselor care se realizează prin vaccinare și impunerea unor pașapoarte verzi pentru libera circulație. Spectrul unei dictaturi tot mai profunde este vizibil și de netăgăduit. Nu numai libertatea trupului este îngrădită, ci se exercită și o presiune la nivel cultural și chiar religios. Concesii rușinoase a mai făcut Biserica la nivel oficial, dar, când sunt folosite vocile cu reputație duhovnicească, se ajunge la o dărâmare interioară. E nevoie de vigilență sporită și tărie de caracter/credință.

P.S.: Probabil că trimiterea unor astfel de Pastorale/Enciclice de către ierarhi, nu doar una generală din partea Sfântului Sinod, este un imperativ și o modă prin care se personalizează capt(ur)area atenției.

 

Legaturi:

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE STAREȚUL EFREM DE LA VATOPED, ca urmare a mesajului televizat PRO-VACCINARE din 9 septembrie 2021. Update: TRADUCEREA INTERVIULUI CARE A PRODUS CONSTERNARE ȘI SMINTEALĂ (și VIDEO)

BISERICA GRECIEI se raliază încă odată statului, promovând VACCINAREA drept soluția „EXCLUSIVĂ” și… testată a pandemiei Covid. Sinodul a precizat, totodată, că vaccinarea trebuie să fie o „alegere liberă”/ BISERICA CIPRULUI emite o enciclică similară, Arhiepiscopul Hrisostom amenințând cu SANCȚIONAREA preoților „dizidenți”. Spre o CENZURĂ a vocilor critice ale mitropoliților și preoților „nealiniați”

Parintele Stilianos Karpathios despre PROPAGANDA VACCINĂRII ANTICOVID FĂCUTE DE BISERICA GRECIEI: “Nu vreau sa cred ca am ajuns vremurile acelea, despre care spun proorocii de odinioara, ca CEI CARE AU FOST CHEMATI SA PASTOREASCA TURMA S-AU INTORS IMPOTRIVA EI”

VACCINUL-„MIRACOL”, PROMOVAT CU MITROPOLIȚI ȘI EPISCOPI. În Grecia, Înaltul Hierotheos Vlachos se vaccinează demonstrativ încă din prima zi. Biserica Greciei se află în „PRIMA LINIE” a campaniei de vaccinare/ În Bulgaria, episcopul Tihon este vaccinatul nr. 2 al țării/ PAPA FRANCISC vrea „VACCIN PENTRU TOȚI” în mesajul de Crăciun

Sminteala rusă. Vaccinare anti-covid OBLIGATORIE pentru anumite categorii sociale în unele orașe și regiuni, dar și MĂNĂSTIRI. Mitropolitul Ilarion cheamă la o „MOBILIZARE GENERALĂ” la vaccinare, iar unii oficiali ai Kremlinului consideră că pandemia din Rusia este RĂZBOI BIOLOGIC


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi greci, IPS Hierotheos Vlachos, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “MITROPOLITUL IEROTHEOS VLACHOS – PROPAGANDĂ “TEOLOGICĂ” PENTRU VACCINAREA COVID prin expedierea în derizoriu a criticilor serioase și INDUCEREA VINOVĂȚIEI MORALE a celor care refuză conformarea la injectare

 1. Doctore, vindeca-te pe tine insuti!

  Zicea si Pr. Ioannis Romanidis ceva despre despre niste “medici” (duhovnici) si “directori de spital” (Episcopi) care “habar nu au ce-i cu toate ale Spitalului (Biserica)”.
  (DOGMATICA EMPIRICA dupa invataturile prin viu grai ale Parintelui Ioannis Romanidis vol. I si vol. II, – IEROTHEOS Mitropolitul Nafpaktosului)

 2. Pentru mine impactul emotional a fost mult mai puternic la gheronda Efrem de la Vatoped, decat la IPS Ierotheos, privind sustinerea vaccinarii.
  In ceea ce-i priveste de ierarhii nostrii, cred ca au o pozitie mai buna (chiar daca e neutra), decat cei greci, legat de vaccinare.

 3. Când citești asemenea afirmații care vin de la un IPS chiar că îți vine să crezi în teoriile despre clone.

 4. Cea mai mare problema cu aceste vaccinuri este faptul ca sunt produse cu ajutorul unor celule derivate din linii de celulare de la copii avortați!
  ( https://cogforlife.org/wp-content/uploads/Abortion-Tainted-Vaccines.pdf ) Astfel, nu numai ca se încalcă libertatea de conștiința religioasă, dar exista si pericolul de a te “intina” spiritual, ceea ce ar putea determina slabanogirea duhovniceasca si implicit ar putea afecta mântuirea.
  Dumnezeu sa ne ocrotească!

 5. Catolicii s-au organizat mai bine și au atras primii atenția asupra folosirii celulelor de copii avortați in producerea vaccinurilor Covid, făcând observații profunde și pertinente. ( https://cogforlife.org/2021/01/14/how-to-object-to-an-abortion-tainted-covid-19-vaccine-and-infographic/ ) Ar fi foarte bine dacă și Biserica ortodoxa ar analiza mai profund acest aspect fiindca astfel ar realiza ca e un subiect important in ecuația mântuirii.

 6. Pt Phryxius: ortodocșii români s-au pronunțat deja pe tema aceasta în 2020 prin Federația ProVita care există și activează cu binecuvântarea arhiereilor. Vezi aici: https://bucovinaprofunda.com/2020/12/18/federatia-pro-vita-impotriva-abuzurilor-vaccinarii-anti-covid-scrisoare-deschisa/?fbclid=IwAR2AAxUbOVRG3fYSvCjrIkOLbxYxhMHu4U3jMkmshepXRxif0QWnTtUIOdM
  Poate s-au inspirat și catolicii aceia de aici.
  Pt Adrian: da, după cum arată România acum față de Grecia sau Rusia, se pare că ierarhii noștri au o poziție mai bună- deși nu este unitară; dar dacă în grup vor continua astfel să fie „neutri”, cum zici, atunci la atacul masiv și virulent al satanei din zilele și anii aceștia, așa „neutri” după cum se află (zic iarăși, în grup, sau ca Sfânt Sinod), se vor trezi fără turmă care să le mai urmeze. NU mai este demult vremea ca să stea „neutri”, ci să lupte pt eparhiile lor, sacrificându-și mai întâi confortul, apoi toate cele până chiar la viață, dacă vor fi nevoiți- dar nu cred.
  În rest, personal mi-ar fi plăcut ca să aud/citesc o poziție a unui arhiereu român vizavi de inepțiile lui Ierotheos Vlachos de mai sus….

 7. Spunea Părintele Adrian că în vechime diavolul ataca Biserica după strategia „bate-voi păstorul și se va risipi turma!”, dar astăzi are o alta: „corupe-voi păstorul și el va risipi turma!”…

  Dumnezeu să ne deie har, înțelepciune și discernământ ca să ne clătinăm, nici să slăbim în credință, ca să fim una în Duh și în Adevăr!

 8. Toata lumea vorbeste de vaccinare ca e buna, ca nu e buna, ca omoara, ca nu omoara si problema a adus multa dezbinare intre oameni, chiar in sanul familiilor.
  Tin sa precizez urmatoarele aspecte:
  1. Vaccinul acesta, obtinut dupa o tehnologie noua inca nu a fost bine inteles si a starnit controverse chiar si intre medici. E firesc sa existe suspiciuni si intrebari la care cercetatorii ar fi trebuit sa raspunda sau mai bine zis sa fie lasati sa lamureasca atat personalul medical cat si populatia.
  2. Vaccinul, de principiu, asa cum este el protejaza impotriva formelor grave si foarte grave. Trebuie insa precizat ca el are si destul de multe necunoscute. S-a constatat ca persoanele, care au boli grave gen SIDA, cancer, leucemie si care au sistemul imunitar in imunosupresie, intr-o buna parte nu l-au asimilat, adica o buna parte din acesti oameni au facut covid in forme severe, chiar au si murit din cauza acestui virus…nu s-au putut proteja.
  3.Efectele pe termen lung nu au putut fi inca studiate.
  4.Metodologia de vaccinare a populatiei a fost extrem de deficitara. Oamenii ar fi trebuit indrumati catre medicii de familie si/sau specialisti pentru consultarea acestora, apoi lasat fiecare cetatean sa stranga informatiile, sa se consulte cu familia si sa ia decizia. Daca acela decidea ca DA, sa i se indice vaccinul, care ar fi potrivit pentru el, astfel ca riscurile sa fie minime. Nu s-a procedat asa, s-au facut vaccinari improvizate, de catre asistenti, care au pus oamenii sa completeze un formular si atat. Ele s-au efectuat la doi mici si o apa, in parcari printre navetele de bere, in Anglia de ex. s-au vaccinat oameni in masinile personale, in SUA la ghereta de hot dog, lucruri care nu sunt in regula. Deci mare atentie la acest aspect.
  5.Obligativitatea vaccinarii prin conditionare sau prin constrangeri de genul pentru nevaccinare pedeapsa e puscaria este ilegala. Omul nu trebuie “convins” prin frica, pentru ca acest lucru are repercursiuni asupra sanatatii mintii si a sufletului.
  6.Stirea despre calugarii din Muntele Athos a fost un gest extrem de urat din partea televiziunilor si de josnica speta. Televiziunile dupa comunicatul oficial al Parintelui Staret Atanasie in lic sa isi ceara scuze pentru eroare au inceput sa difuzeze inca mai masiv stirea despre calugarii morti de covid in ATI. O foarte mare gresala de tactica din partea lor, deoarece populatia nu ii va mai crede chiar daca vor spune adevarul. Ei continua cu inducerea fricii.

  Voi face si niste precizari suplimentare:
  1. Oamenii cred ca vaccinarea are legatura cu Certificatul verde. Nu, oameni buni, acest Nazipass nu are nicio legatira cu faptul ca sunteti vaccinat sau nu ca aveti covid sau nu, ca aveti anticorpi sau nu. El nu este altceva decat un instrument de control. Pur instrument de control, mai ales ca nu are altceva decat un cod QR, adica, daca il aveti veti fi scanat ca un produs din raft. Se va sti ce vaccinuri aveti, ce controale, daca sunteti insarcinata, la menopauza, daca v-ati operat de prostata, daca aveti lucrari dentare, cand ati facut ultima oara analize medicale, unde locuiti, cati sunteti in casa, care e ultima factura platita etc. Toate aceste date vor fi la vedere peste tot da? Oriunde va duceti veti fi transparent…nu conteaza daca unitatea e spital, clinica, institutie, firma, hotel, magazinul din colt. Daca un patron de magazin are chef sa va acceseze codul QR va vedea absolut tot despre dimneavoastra. Va amintiti de masuratul temperaturii la poarta magazinului de catre portar? Portarul va cerea aceste informatii, ceea ce e atentat la intimitatea persoanei. Acuma nu va intreaba nimeni, va acceseaza nici nu stiti.
  2. Ce pericole sunt ca si consecinte? Oricine poate frauda acest certificat extrem de usor…va poate fura datele, daca vrea.
  3. Urmeaza un atentat la proprietate. Acum e in discutie un proiect de lege privind evacuarea populatiei dintr-un imobil. Au fost discutii, inca din 2005, s-a sesizat si Banca Mondiala asupra blocurilor cu risc seizmic din Bucuresti, respectiv blocuri marcate cu bulina, care de principiu ar urma sa fie daramate, daca se constata ca intr-adevar pun viata in pericol. Proiectul are la baza o parte din legea 55/2020…e vorba de Cap. V, alineatul 2 literele a si c. Mai revin cu un comentariu, pentru ca nu stiu formularea exacta.

 9. Ok, legea 55/2020 Privind prevenirea si combeterea efectelor pandemiei de covid 19
  Cap 5
  (2) Măsurile pentru asigurarea rezilienței comunităților sunt:
  a) evacuarea temporară a persoanelor și bunurilor din zona afectată sau posibil a fi afectată;
  b) acordarea de ajutoare de primă necesitate pentru persoanele și animalele afectate;
  c) efectuarea lucrărilor pentru modificarea de urgență a mediului înconjurător și infrastructurii, stabilite de forțele de intervenție pentru oprirea sau limitarea efectelor situației de urgență;
  Cu alte cuvinte, daca autoritatile considera ca imobilul in care locuiti e pericol pentru oameni si/sau mediu il vor darama, pentru ca le permite cadrul legal si vor duce locatarii unde vor ei (cel putin asa inteleg eu). Da, e cu dus si intors.
  Inca un lucru…o sa studiez acum legea protectiei copilului din 2004, pentru ca tare mi-e teama ca se tinde catre comunismul din tarile scandinave.

 10. C. J. Kopkins face, în opinia mea, una dintre cele mai reușite și mai lucide sinteze a situației actuale, publicată și pe acest site (pe 22.06.2021), sub titlul „Fabricarea «realității» (nou-normale)”.

  Orice sistem social organizat, și cu atât mai mult unul totalitar, explică C .J. Kopkins, își fabrică propria „realitate”, iar procesul trecerii de la „realitatea” veche la cea nouă este unul foarte dur, pe parcursul căruia societatea este sfâșiată, împărțită în două, încleștată într-o luptă pe viață și pe moarte, iar totul pare (și chiar este) o nebunie.

  Și ceea ce este extrem de frustrant pentru cei care se opun „Noului Normal”, explică autorul, este faptul că mulți avem impresia că se poate discuta cu argumente raționale asupra nenumăratelor exemple de minciună și de eroare care există în spatele faptelor sistemelor totalitare. În realitate, aceste discuții nu vor schimba nimic. Deoarece, spune el, clasele dominante global-capitaliste nu discută cu noi. „Nu le pasă. Nu au NEVOIE să le pese. Pentru că nu este vorba despre fapte. Este vorba despre putere.”

  Spre sfârșitul articolului el prezintă situația tragică a celor care nu se conformează noii „realități”. Aceștia vor fi demonizați, ostracizați, segregați, cenzurați, etichetați în felurite feluri, pedepsiți etc. Și nu doar de către „sistem”, ci și de către cetățeni oarecare. Deoarece neconformitatea nesupușilor reprezintă o „amenințare existențială” pentru ceilalți, „o amintire a realității pe care au cedat-o pentru a rămâne o persoană «normală» și a evita pedepsele descrise mai sus.”

  Iar finalul articolului este chiar mai tragic și mai frustrant: „Nu vom trezi nou-normalii cu faptele reale. Dacă am fi putut, am fi făcut-o deja.”

  Nedumerirea mea este însă în privința celor care par a nu vedea, a nu înțelege ce se întâmplă. Nu mă refer la cei care aderă la „noua realitate” din oportunism sau din diferite interese. Ci la cei care nu înțeleg minciuna, falsul cu care sunt poleite acțiunile menite să construiască „noua realitate”. Și probabil mulți avem cunoștințe din această categorie. Motivele pentru care aceia nu înțeleg sunt diverse: capacitatea lor de înțelegere, nivelul de credință, cramponarea de viața aceasta etc.

  Un creștin însă nu ar trebui să se teamă de repercusiunile opoziției sale, deoarece pornește de la premiza că poate deveni oricând un ostracizat în lumea aceasta („Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni”).
  Deci dacă un creștin aderă la „noua normalitate” din teama (conștientă sau nu) de a nu fi ostracizat, înseamnă că nu tinde cu adevărat către creștinism, ci mai are de lucru.
  Dar dacă un creștin tinde către creștinism (și spun „tinde” deoarece mai nimeni nu „este deja” un creștin desăvârșit), atunci ce motiv ar avea să adere la „noua normalitate” decât faptul că nu o vede, nu o înțelege? Dar de ce nu o înțelege? Aceasta mă întreb și eu. Probabil există un blocaj sau o problemă, pe undeva, în ceea ce îl privește.

  Revenind la finalul articolului lui C. J. Hopkins, care ne pune față în față cu neputința noastră de a-i mai ajuta pe „nou-normali” („Nu vom trezi nou-normalii cu faptele reale. Dacă am fi putut, am fi făcut-o deja.”), aș pune în completare un cuvânt al Maicii Gavrilia Papayanni: „Cumva, ajungem să ne dăm seama că, în ciuda iubirii noastre, niciunul dintre noi nu îl poate schimba pe aproapele său, nici nu-l poate sfătui sau influența. Ajungem la concluzia că putem ajuta numai prin rugăciune.” Mă jenez să dau un citat al cuiva de care mă departe o distanță colosală (duhovnicească), dar mi se pare prea potrivit pentru situația actuală.
  Și dacă aceste cuvinte ale Maicii au fost spuse în vremuri mai normale, ce să mai spunem acum, când avem în fața ochilor și sinteza limpede a ceea ce tocmai se întâmplă în societate, decât că, într-adevăr, soluții lumești par să nu mai existe.

 11. Offtopic, noutăți:
  Foarte interesant și proaspătul articol al lui Adrian Pătrușcă, de pe ActiveNews! El opinează că multe țări sunt folosite pe post de laboratoare de testare pentru studierea reacției populației la diferitele acțiuni ale elitei globaliste, necesare implementării Noii Ordini Mondiale: Australia, pentru testarea limitelor de îndurare la restricțiile și abuzurile forțelor de ordine; Franța, pentru testarea reacției populației la implementarea Pașaportului de Vaccinare; Suedia, liberă, pentru a testa câte țări sunt dispuse să-i urmeze exemplul (și câte sunt?), iar Israelul, pe post de cobai al vaccinării și de deschizător de drumuri în privința acțiunilor de implementare a Noii Ordini Mondiale, ultima noutate din Israel fiind aceea că profesorii nevaccinați și care nu vor să se testeze nu vor mai putea preda nici măcar online. De ce nici online? Pentru că nesupușii trebuie pedepsiți și dați de exemplu.
  Deci, întreb eu, încep globaliștii să renunțe la spoiala de democrație pe care o afișau până acum?

 12. Daniela G,
  Profesorii nevaccinati si netestati nu vor putea preda nici online?! Asta e foarte tare. Chiar nu m-am gandit ca se va intampla asta. Urata aceasta Noua Cacealma Utopica Mondiala.

 13. Ania
  Ziceți: „Vaccinul, de principiu, asa cum este el protejaza impotriva formelor grave si foarte grave. Trebuie insa precizat ca el are si destul de multe necunoscute. S-a constatat ca persoanele, care au boli grave gen SIDA, cancer, leucemie si care au sistemul imunitar in imunosupresie, intr-o buna parte nu l-au asimilat, adica o buna parte din acesti oameni au facut covid in forme severe, chiar au si murit din cauza acestui virus…nu s-au putut proteja.”

  Afirmația că „protejează împotriva formelor grave și foarte grave” este discursul oficial. De fapt, vaccinul nu protejează împotriva formelor grave și foarte grave, dovada fiind cei vaccinați, tineri și sănătoși care s-au îmbolnăvit și unii au și murit după acest „vaccin”.
  Spuneți că persoanele cu imunodeficiențe „nu l-au asimilat”. Vaccinul nu se asimilează pentru că nu e un nutrient. Aceste persoane nu aveau cum să dezvolte un răspus imunitar adecvat din motive lesne de înțeles și nu ar fi dezvoltat un răspuns imunitar corespunzător la niciun vaccin, având IMUNODEFICIENȚE, Însă, țin să vă reamintesc că, totuși, au fost primele sfătuite să se vaccineze împreună cu bătrânii!!! DE CE? Adică, cei incapabili să dezvolte un răspuns imunitar corespunzător au fost primii îndemnați să se vaccineze! Să ni se dea un răspuns logic. Ah! Voiau să-i protejeze. Cum? Un vaccin inofensiv a cărui patogenitate ar fi fost distrusă în prealabil, nu dădea răspunsul imunitar dar măcar nu făcea rău! Pe când acest ser, este foarte important de înțeles că, nu este vaccin! Se injectează material genetic activ ca să se producă „din materialul clientului” cea mai patogenă parte a virusului – proteina spike – responsabilă de principalele simptome ale bolii! Nici un vaccin adevărat nu face asta! Nu are voie să facă asta! Vaciinurile conțin agenți patogeni atenuați sau morți. Adică, le-a fost înlăturată patogenitatea! Aici se administrează niște seruri care conduc la producerea proteinei spike active – PATOGENĂ! Și se mizează pe capacitatea de apărare a organismului?! Mersi! Prefer să iau virusul pe cale naturală, pentru că răspunsul imunitar se declanșează de la primul contact al lui cu mucoasele repiratorii, adică, atunci când „dușmanul”e de-abia la ușă, nu ca în cazul „vaccinului” în care mă trezesc cu el în mijlocul casei lovindu-mă cu ranga, iar eu de-abia mă dezmaticesc.
  Apoi, efectele adeverse neurologice, cardiace și sangvne, imunitare, etc. foarte grave identificate până acum la sute de mii de vaccinați arată că aceste seruri provoacă îmbolnăvire într-o formă mai gravă decât provoacă virusul luat pe cale naturală. Nu mai vorbim de decesele pe care le cauzează unor oameni tineri cărora virusul nu le-ar fi pus probleme. Zeci de mii de vaccinați au murit până acum.

 14. daniela,
  Eu am avut o opinie. Multumesc pentru faptul ca m-ati corectat in unele privinte. Sunt persoane care nu au patit nimic, persoane care au avut diverse reactii de la usoare pana la grave. Noi deocamdata nu avem niciun fel de date concrete, decat fel de fel de informatii pe diverse retele ca e bun, ca e rau, ca omoara, ca nu omoara. Culmea e ca din astfel de discutii marii producatoro sunt cei care au de castigat milioane si milioane de EUR, cifre fara numar. Exista disensiuni si intre ei. Spre exemplu auzisem afirmatia ca “J&J nu e foarte eficient sau eficienta lui e mica”. Atunci mi-am dat seama de un aspect: dintre toate nu exista niciunul cu eficienta mai mare sau mai mica decat altele, dar probabil ca respectivul vaccin castiga teren si pierdea altcineva cota de piata (cel mai probabil Pfizer), deci e clar ca se mananca intre ei, care ia cascaval mai mult.
  Sunt multe de discutat pe aceasta tema.
  Ce pot sa spun eu acum, in esenta e ca in timp ce lumea dezbate, am vazut ca oameni se cearta, isi scot ochii, cum e o vorba romaneasca, dar in spate se fac alte jocuri. Este acest nazipass, care incalca drepturi, e treaba cu abolirea proprietatii. Unele lucruri, pe care nu le-am mentionat cu ora de educatie sexuala in scoli si asta este ceva infiorator, metode de identificare faciala, plata bunurilor de larg consum direct cu fata si este prezenta deja si ce e cel mai grav se pregateste prezenta intre oameni a unei constiinte fara Dumnezeu si au inceput sa dea semnale. Deja am auzit doua declaratii prima a lui Johannis ” va vaccinam pana va faceti sanatosi” si a doua a altei persoane publice “luam demnitatea personala si o punem la comun cu toti”. Foarte curand o vor spune direct “e o infractiune”. Astia vor “societatea perfecta”, o abureala.

 15. @Ania
  ,,1. Oamenii cred ca vaccinarea are legatura cu Certificatul verde. Nu, oameni buni, acest Nazipass nu are nicio legatira cu faptul ca sunteti vaccinat sau nu ca aveti covid sau nu, ca aveti anticorpi sau nu. El nu este altceva decat un instrument de control. Pur instrument de control, mai ales ca nu are altceva decat un cod QR, adica, daca il aveti veti fi scanat ca un produs din raft. Se va sti ce vaccinuri aveti, ce controale, daca sunteti insarcinata, la menopauza, daca v-ati operat de prostata, daca aveti lucrari dentare, cand ati facut ultima oara analize medicale, unde locuiti, cati sunteti in casa, care e ultima factura platita etc. Toate aceste date vor fi la vedere peste tot da? Oriunde va duceti veti fi transparent…nu conteaza daca unitatea e spital, clinica, institutie, firma, hotel, magazinul din colt. Daca un patron de magazin are chef sa va acceseze codul QR va vedea absolut tot despre dimneavoastra. (…)
  2.. Ce pericole sunt ca si consecinte? Oricine poate frauda acest certificat extrem de usor…va poate fura datele, daca vrea.”

  Mulțumesc frumos pentru aceste informații !!!
  Acestea m-au dus cu gândul la faptul că acest cod QR poate fi pecetea !!!
  Acum este o aplicație pe telefon, dar fiindcă poate fi fraudat sau telefonul furat sau bateria descărcată sau mai știu eu ce s-ar putea întâmpla cu telefonul, se poate ajunge ca să încerce să ni se impună aplicarea lui pe mâna dreaptă sau pe frunte.

 16. Romil,
  Inca nu, dar va veni pecetea si nu stiu daca va fi sub forma de cod QR sau cod de bare cu 30 de bare. Eu chiar m-am intrebat ce va fi. Avesta e un posibil raspuns:
  https://youtu.be/0Tgk7YH5PyM
  Ascultati pana la capat.

 17. @Ania
  Evident că nu acum vine pecetea. Mai sunt niște lucruri, niște semne care nu s-au împlinit. Însă, după cum mi-am putut da seama, diversioniștii globaliști au deschis mai multe piste. Pentru că asta este esența diversiunii, să pui dușmanul pe o pistă falsă !!!
  Pe de altă parte, cercetătorii descoperă mereu noi metode de a înmagazina informație cât mai multă în tot felul de nanoparticule chimice. Acestea pot fi înglobate într-un fel de vopsea sau cerneală și pot fi aplicate pe frunte sau pe mâna dreaptă, dar trebuie să fie sub forma 666… De aceea am spus că este foarte probabil ca să fie acest cod QR, care este asiciat cu coronavirusul sars_ailă cov 2, cu testul și cu vaccinul contra lui.
  De codul de bare știe aproape toată lumea și dacă ar fi să-l pună pe mână și/sau pe frunte, mulți s-ar feri de el, pentru că este de ani de zile pe ambalajele alimentelor și a tuturor produselor din comerț. Pe când codul QR, este mai recent. În fine, vom trăi și vom vedea dacă va fi așa sau altfel.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 18. Cand Dumnezeu te-a facut vultur si tu vrei sa fii curca de ograda pierzi discernamantul, de accea nu mai putem numi binele – bine, raul – rau, normalul- normal si firescul – firesc, De aceea nu mai putem spune “nu” cand trebuie sa spunem “nu” si “da” cand este “da”. Este foarte durereos ce se intamnpla cu acesti duhovnici, dar dadeau semne de abatere.

  Vorbim de vaccin “ca nu ar fi lepadare” dar prinderea in hora minciunii ce este? La varianta libertatii, care presupune un “nu” ferm si o prestanta ca atare, adera putini.
  Despre tratamentul pentru covid nu vorbeste nimeni. Toti se comporta ca si cum nu ar exista sau nu au auzit de asa ceva, pentru ca nu ne roaga nimeni sa le primim, nu ne-au pus la dispozitie aceste tratamente, iar conform firescului din noi, nu cerem si nici nu facem nimic sa le avem.
  Exista tratamnete pentru covid in stadii incipiente, cu fome usoare si medii, care ar trebui luat din farmacii asa cum luam paracetamol. Autoritatile au pentru noi numai vaccin, nu si aceste tratamente. Cunosc cateva persoane care daca nu primeau la timp aceste tratamente… stie numai Dumnezeu cum evoluau.
  Unde sunt organizatiile si ONG-urile care impreuna cu biserica ar putea aduce aceste medicamente? Unde suntem noi, populatia acestei tari? Nu ne intereseaza…, nu este treaba noastra…, nu rezolvam nimic…si alte asemenea. Pe noi nu ne mai intereseaza nici copii si nepotii nostri, la care privim inerti, si nu putem reactiona, nu putem sa le spunem „nu” cand gresesc, nu putem interveni in educatia lor si nici macar nu recunoastem acest lucru.
  La referendum, Dumnezeu ne-a dat sansa sa votam normalitatea, nu am facut-o, acum nu mai avem nici discernamantul de atunci.

  Sub constrangere romanii se vor vaccina masiv, majoritatea din comoditate, iar altii fredonand “nu e lepadare”. Sa ne fereasca Dumnezeu de conditonari de genul: intri in biserica numai cu…, la Craciun numai cu…, la Inviere numai cu…. Care este solutia? Este prea simpla dar noi nu mai deosebim binele de rau si nu mai putem decide in consecinta. Daca am avea discernamant, credinta si puterea de a spune “nu”, am termina cu toata nebunia asta din lume intr-o saptamana. Din pacate le-am pierdut. Se salveaza cine poate cu ajutorul lui Dumnezeu.

  O atitudine demna de un preot:
  blob:https://www.facebook.com/12c43271-99a8-4b83-9f3c-ac8c6aedb620

 19. @ Ania

  ”Vaccinul” asta nu e ceva chiar atat de nou si de putin studiat. Din contra as zice, mai probabil mi se pare ca ”oficialitatile” superioare implicate stiu exact ceea ce fac si fac exact ceea ce doresc. Eticheta de ”vaccin” si contextul de ”Covid” evident ssunt false, sunt artificial create. Aceasta injectie nu are nici pe departe rostul de a te feri de boala, ci de a produce alte efecte, expuse de Dorina, mai sus.

  @Daniela G.

  Si eu urmaresc de ceva vreme ceea ce se intampla in Australia. Si am impresia ca este mai degraba parte a unui experiment social ce se vrea exportat in toata lumea. Dar mai intai trebuie testat. Si unde o poti face mai bine decat intr-o tara insulara (deci cu posibilitati reduse de evadare), cu o populatie foarte putin densa, dar concentrata in mare parte in cateva mari orase?

 20. Romil,
  Ce mi-e codul de bare, ce mi-e codul QR cand e vorba de a pune o stampila. Nu, codul QR s-a creat pentru produse, pentru ca ai acces mai repede la mai multe informatii despre un anume produs. Acuma aplica-l pe persoane. Cu pecetea, da, am citit si eu in mediafax ca au inventat codul de tatuat pe ceafa. Ma straduies in comentariul urmator sa pot sa redau link-ul, ca sa fiu in legalitate.
  De asemenea am aflat ca a fost un protest la Constanta, unde a luat cuvantul Parintele Stefan Mindea. Eu il cred pe Parintele Mindea si ar trebui ca astfel de oameni sa iasa in fata sa spuna mai multe. Astfel de persoane ar trebui sa apara, nu Arafat, nu Dana Budeanu, nu Adina Alberts, care nu face rau, doar se baga in seama din cand in cand si vorbeste nimic despre nimic.

  https://oficialmedia.com/crezi-un-preot-neurochirurg-renumit-in-america-si-in-romania-care-spune-nu-vxinului-nu-restrictiilor-sau-crezi-un-politician-care-minte-cum-respira-si-care-este-platit-sa-instaureze-controlul-si-sclav/
  Iata link-ul in care vorbeste Parintele Mindea.

 21. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.g4media.ro/un-italian-si-a-tatuat-pe-brat-codul-qr-de-la-certificatul-de-vaccinare-este-original-imi-place-sa-fiu-diferit.html&ved=2ahUKEwj9nqrcwqPzAhV3F1kFHZeDCowQFnoECAUQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw1ggfJ65kC27wtmJwFOLr-H
  Imi pare rau, dar nu am mai gasit articolul, pe care l-am citit ieri. Era despre tatuajele acestea in randul populatiei, dar nu stiu daca pot sa spun exact si in detaliu ce continea, nemaiavand link-ul sa dovedesc afirmatiile mele. Chiar nu ma asteptam sa dispara atat de repede. Asta e, nu am gasit decat articolul afisat mai sus. Nu este vina mea, daca as fi stiut l-as fi salvat de ieri cand am dat de el. Da’ cine stie, poate il mai gasesc in alta parte, sper.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare