Sminteala rusă. Vaccinare anti-covid OBLIGATORIE pentru anumite categorii sociale în unele orașe și regiuni, dar și MĂNĂSTIRI. Mitropolitul Ilarion cheamă la o „MOBILIZARE GENERALĂ” la vaccinare, iar unii oficiali ai Kremlinului consideră că pandemia din Rusia este RĂZBOI BIOLOGIC

10-07-2021 5 minute Sublinieri

Digi24:

Cozi uriașe la vaccinarea obligatorie în Moscova. Angajații din sectorul serviciilor riscă să rămână șomeri dacă nu se imunizează

Locuitorii Moscovei au stat la coadă la celebrul magazinul GUM din Piața Roșie din capitala Rusiei, în cea mai fierbinte zi de iunie, în așteptarea vaccinului anti-COVID care să le permită să-și păstreze locul de muncă, relatează The Moscow Times.

„Nu sunt împotriva vaccinurilor, pur și simplu nu credeam că am nevoie de unul, deoarece am avut deja COIVD”, spune Aleksei, un barman în vârstă de 31 de ani, în timp ce stă la coadă pentru a intra în centrul de vaccinare. Acesta este situat la ultimul etaj al clădirii, dar coada șerpuia în jos până la mezanin.

„Cu toate acestea, din moment ce lucrez într-un restaurant, angajatorul nostru ne-a dat termen până vineri să ne vaccinăm, deoarece luni intră în vigoare cerințele de cod QR și un test de anticorpi durează aproximativ două săptămâni, așa că am decis să o fac”, a spus el.

Săptămâna trecută, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a ordonat vaccinarea obligatorie pentru 60% din angajații din sectorul serviciilor din oraș și a adăugat restricții legate de restaurante și evenimente, care impun oamenilor să scaneze un QR care confirmă vaccinarea.

Începând cu 28 iunie, toate cafenelele și restaurantele din Moscova vor servi doar clienții care au fost vaccinați, au avut COVID-19 în ultimele șase luni sau au un test negativ făcut de cel mult 78 de ore.

Potrivit decretului primăriei, angajații din sectorul serviciilor trebuie să facă prima doză de vaccin până la 15 iulie și a doua doză până la 15 august. Sunt obligați să se vaccineze toți angajații din comerțul cu amănuntul, saloane de înfrumusețare, cluburi de fitness, curățenie, servicii de alimentație și catering, oficii poștale, bănci, educație, sănătate, servicii sociale și instituții culturale.

Chiar dacă vaccinarea rămâne voluntară în Rusia, lucrătorii din domeniul serviciilor din Moscova riscă să-și piardă locul de muncă dacă decid să nu facă vaccinul.

„Dacă un moscovit lucrează în sectorul serviciilor, trebuie să fie vaccinat. Dacă au luat o decizie de a nu se vaccina, atunci ar trebui să înceteze pur și simplu să lucreze în sectorul serviciilor ”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Un sondaj al site-ului de angajări SuperJob publicat joi arată că 6 din 10 moscoviți sunt împotriva restricțiilor impuse în cafenele și restaurante. Ilia, în vârstă de 24 de ani, este un chelner care a decis să se vaccineze numai după ce a fost somat de angajatorul său.

„Nu mă tem de vaccinuri, dar pur și simplu nu m-am gândit la asta. Dacă trebuie, o voi face”, a spus el.

Noile măsuri vin după ce un numărul cazurilor de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au umplut spitalele Moscovei. Joi au fost raportate peste 8.500 de infecții și 92 de decese în capitala Rusiei.

ActiveNews:

Un stareț rus impune obștii Mănăstirii Valaam vaccinarea sau părăsirea complexului monahal, deși serurile experimentale Covid nu sunt deocamdată obligatorii în Rusia

Toți locuitorii Mănăstirii Valaam din Rusia sunt obligați de stareț să se vaccineze împotriva noului coronavirus, iar cei ce refuză vor fi alungați din mănăstire, informa agenția RIA Novosti joi, 24 iunie 2021. Viețuitorii mai vârstnici, considerați ca făcând parte din „grupa de risc”, urma să fie vaccinați sâmbătă și duminică.

Starețul mănăstirii stavropegice, episcopul Pancratie de Troițk, a anunțat că vaccinarea împotriva coronavirusului va fi obligatorie pentru lucrătorii care locuiesc la mănăstire, pentru obștea mănăstirii, clerul și angajații acesteia.

Binecuvântare pentru vaccinare: ascultarea călugărească se confundă cu cea militară

„Principiul fundamental pentru orice mănăstire: ascultarea față de stareț, față de cler. Dacă este respectată – mănăstirea dăinuiește și se dezvoltă în mod normal, dacă nu – totul se prăbușește. Prin urmare, nu puteam lăsa o problemă atât de gravă la liberul arbitru – există o binecuvântare”, a declarat episcopul. Despre cei care nu acceptă vaccinarea (poate chiar invocând libertatea religioasă și cea de conștiință – n.r.), fața bisericească a spus că vor fi „pur și simplu îndepărtați din mănăstire, fără nici o plată”. El recunoaște că printre călugări „sunt câțiva (care refuză, n.r.), din păcate – puțini, dar sunt”. „Dar dacă vom fi vaccinați, nu vom mai fi atât de speriați”, a adăugat el, dorind probabil să se arate și înainte-văzător cu duhul.

Pașaportul de vaccinare/testare, impus și pelerinilor

Pelerinilor care vin la mănăstire, după cum a spus starețul Pancratie, li se va impune să prezinte certificate de vaccinare sau rezultatele testelor PCR.

Pancratie însuși a fost vaccinat cu serul experimental Sputnik V în septembrie 2020. Citiți aici despre efectele secundare ale acestuia. În Federația Rusă, deși vaccinarea cu serurile anti-Covid, inclusiv cu Sputnik V, e încă voluntară, totuși Guvernul împreună cu Patriarhia Moscovei creează tot felul de condiționări pentru a impune vaccinarea celor din subordine.

Mănăstirea Valaam a Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos este situată în arhipelagul Valaam, în lacul Ladoga, și era vizitată anual de peste 100 de mii de pelerini și turiști. În prezent, în mănăstire viețuiesc aproximativ 200 de călugări. Mulți dintre aceștia și-au făcut bagajele, pregătindu-se să fugă din obștea monahală. Ei se declară șocați nu numai de faptul că li se impune să se injecteze cu serurile experimentale Covid, dar și de felul în care li s-a cerut acest lucru de la stăreție.

***

Digi24:

„Vaccinaţi-vă sau căiţi-vă!” Biserica Ortodoxă Rusă îi numește „păcătoși” pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

Biserica Ortodoxă a Rusiei i-a mustrat pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că aceștia sunt „păcătoşi care trebuie să se căiască pentru tot restul vieţii lor”. Declarațiile vin în contextul în care Rusia a raportat o nouă creştere a numărului zilnic de infectări şi de decese provocate de COVID-19.

Biserica Ortodoxă a Rusiei i-a îndemnat pe credincioşii ruşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, după ce alte 24.353 de cazuri au fost confirmate luni, inclusiv 6.557 la Moscova, în urma cărora bilanţul oficial la nivelul întregii ţări a ajuns la 5.635.294 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei.

Grupul guvernamental de lucru pentru combaterea pandemiei din Rusia a anunţat că alte 654 de persoane au murit din cauze asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al deceselor raportate la nivel naţional a urcat la 138.579.

Agenţia federală pentru statistică din Rusia ţine un registru separat al deceselor şi afirmă că Rusia a înregistrat aproximativ 270.000 de decese asociate COVID-19 din aprilie 2020 până în aprilie 2021.

Exprimându-se la televiziunea de stat, mitropolitul Ilarion, conducător al Direcţiei de Relaţii Externe din cadrul Patriarhiei Moscovei, a spus că persoanele care refuză să se vaccineze comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor”, scrie Reuters.

„Văd în fiecare zi astfel de situaţii, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze – sau apropiaţi ai lor – şi au cauzat, fără să vrea, moartea unei alte persoane”, a adăugat el, citat de Agerpres.

„Păcatul apare atunci când te gândeşti doar la tine, nu şi la o altă persoană”, a mai spus mitropolitul Ilarion.

***

Interfax-Religion (agentie rusească de stat):

Biserica Rusă cheamă la o mobilizare generală împotriva coronavirusului

Moscova – 21 iunie: Mitropolitul Ilarion, șeful Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a caracterizat drept benefică inițiativa autorităților Moscovei de a vaccina cel puțin 60% din cetățenii care lucrează în sectorul public.

„Am o atitudine pozitivă față de această inițiativă. Și cred că este foarte dezirabil, desigur, să fie respectată vaccinarea obligatorie, principiul care a fost afirmat de la început, dar cred, de asemenea, că există principiul responsabilității pentru viețile celolrlalți”, a spus mitropolitul la emisiunea „Biserica și pacea” transmis pe postul TV Russia 24 TV.

El a remarcat că o persoană care nu se vaccinează provoacă rău nu doar sieși, ci și celorlalți oameni.

„Trebuie să înțelegem că acesta este, de fapt, un război, deoarece armele biologice au fost folosite împotriva noastră, iar acesta este un război de supraviețuire a poporului nostru. Când Marele Război Patriotic a fost declarat, au existat foarte mulți voluntari. Dar dacă mergeau pe front doar voluntarii, nu am fi câștigat acest război, l-am fi pierdut. O mobilizare generală a fost anunțată. Pentru a învinge acest virus, trebuie să declarăm o mobilizare generală”, a spus Mitropolitul Ilarion.

Reprezentantul Bisericii Rusiei a subliniat că sarcina noastră este să învingem acest virus cât de curând posibil, și, pentru a-l birui, vaccinurile au fost create. „Din păcate, nimeni nu a creat un vaccin împotriva prostiei, nimeni nu a creat un tratament împotriva egismului, și sunt mulți oameni printre noi care sunt extrem de iresponsabili în acest context”, s-a plâns IPS Ilarion.

The Jamestown Foundation:

Moscova crede că SUA duce un război biologic împotriva Rusiei

Paul Globe

Infecțiile și decesele din cauza Covid-19 au atins nivele critice în Rusia în timp ce în țările occidentale sunt în scădere, mai ales în SUA. În fața acestei realități problematice, diverși comentatori și chiar oficiali importanți au început să sugereze că „asta nu poate fi o coincidență” și că trebuie să fie o dovadă că Vestul duce un război biologic împotriva Rusiei și populației sale (Stoletie.ru, 29 iunie). (…)

Ca de obicei în astfel de cazuri, sugestia că SUA se află în spatele pandemiei din Rusia a apărut la marginile discursului politic, nu dinspre Moscova sau chiar din afara Rusiei. Dar, în prezent, astfel de afirmații sunt făcute de cei care sunt apropiați de președintele Putin și, astfel, pot deveni axiomatice pentru mulți ruși. La a Treia Conferință Științifică și Practică de Securitate Biologică, ținută în iunie la Sochi, mai mulți oficiali importanți ruși au promovat ideea că SUA duce un război biologic asupra Rusiei (Rospotrebnadzor.ru, 24 iunie).

Serghei Riabcov, adjunctul ministrului de externe, a spus la întâlnire că laboratoare finanțate de SUA care funcționează la granițele Rusiei amenință țara și se pot afla în spatele actualei creșteri de cazuri de coronavirus din Rusia.

Secretarul Consililiului de Securitate, Nicolai Patrușev, a adăugat că acum „sunt semne clare că unii încearcă să folosească patogeni periculoși în scopuri politico-militare”, și că  asistăm la „renașterea armelor biologice.” A făcut apel la comunitatea internațională să se concentreze asupra „laboratoarelor străine din anumite țări”, o referire indirectă la facilități finanțate de SUA în foste țări sovietice.

Șeful medical Anna Popova a adăugat că problemele cu care se confruntă Rusia în prezent sunt legate direct de acele laboratoare. „Trebuie să fim gata să respingem” astfel de provocări pentru că nu vor fi singurele cazuri de război biologic împotriva Rusiei. Popova și alții au sugerat la Sochi că SUA dezvoltă capacități de război biologic peste granițe din cauza restricțiilor din interiorul SUA (Rospotrebnadzor.ru, 24 iunie). (…)


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi rusi, Mitropolitul Ilarion, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Rusia, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Sminteala rusă. Vaccinare anti-covid OBLIGATORIE pentru anumite categorii sociale în unele orașe și regiuni, dar și MĂNĂSTIRI. Mitropolitul Ilarion cheamă la o „MOBILIZARE GENERALĂ” la vaccinare, iar unii oficiali ai Kremlinului consideră că pandemia din Rusia este RĂZBOI BIOLOGIC

 1. yep. Si uite asa incep sa se arate putregariurile reale! repet, alea reale! Nu alea care se dezbateau in blogosfera ortodoxa in trecut. Cred, din ce in ce mai mult, ca faza cu vaccinul este un test pre-antihristic. Si cred ca este un test pe bune exersat de satanisti. Satanistii vor sa vada cam cine mai exact se va opune si de unde va veni rezistenta. Cred ca asta este a 3 a functie importanta a vaccinului. Celelalte doua sint: scaderea populatiei si realizarea platoformei logistice dar si realizarea unui precedent pentru introducerea pecetei finale.

  este foarte interesant ca acel ierarh vorbeste de “liberul arbitru” ca de ceva bun de aruncat la gunoi! Ori fara liberul arbitru omenirea nu ar exista ca ca o creatie a lui Dumnezeu dupa chipul si asemanrea LUI. Dintre toate religiile crestinismul este cel care pune accent pe liberul arbitru mai mult decit oricare alta.

  Asta pentru cei care asteptau o oarecare lumina din est-ul slav.

 2. Foarte dibace propaganda rusa. Chipurile vestul imperialist ataca utilizand arma biologica… Argument ideal pt urechile patriotului rus. Un fel de sah-mat, de fapt. Cati pot sa zica NIET?
  P.S. Noua ne vor spune ca suntem atacati din… Est?

 3. @petra
  Total de acord in ce priveste cele 3 functii scl.
  BORusa s-a demascat cu aceasta decizie, este sinagoga a satanei.

 4. GeluS – BORusa NU este sinagoga satanei. Sa nu exageram. Astea sint pozitiile unora dintre ierarhi sau arhim, dar nu a tuturora si nu stim daca chiar este a majoritati. Probabil ca nu. In afara de asta, chiar daca vaccinul este testul de dinaintea pecetei finale, totusi el inca NU este pecetea. Acceptarea lui nu inseamna anatema, nu inseamna ca cei care s-au vaccinat nu se vor ma mantui. Este foarte probabil o situatie intermediara pe care Dumnezeu o ingaduie si pentru cei care se vaccineaza.

  In situatiile intermediare sint unii care inteleg de la inceput problema, sint altii care isi dau seama pe parcurs, mai sint si unii care oarecum refuza sa accepte semnificatia a ceea ce se intimpla, dar care mai tirziu ar putea sa se trezeasca si, cei care nu vor vrea sau nu vor putea niciodata sa inteleaga ce se intimpla.

  Cind pecetluirea va veni pe bune, atunci si abia atunci nu va mai exista teren de manevra… adica “se poate si asa”.

  Insa altceva vreau sa remarc. ACum incepe sa se faca diferenta intre doua tipuri de crestini. Crestinii care cauta la biserica confort mental/psihologic, rezolvarea problemelor concrete …. si cam atit. Si cei care pe linga rezolvarea problemelor il mai cauta si pe Dumnezeu…. pe bune! Adica intre cei pregatiti sa faca un efort pentru rezolvarea problemelor lor …. si cei pregatiti sa piarda slujbe si sa moara de foame pentru Dumnezeu.

  Si cine sint mai exact cei din prima categorie, si cei din a doua categorie…..inca nu stim! Nici eu nu stiu in ce categorie voi fi. Nimeni inca n-o stie. O vom sti exact atunci cind va veni momentul. DAR ce se intimpla acum incepe sa fie un indicator personal….este un test si pentru alde noi – cit sintem pregatiti sau pina unde sintem pregatiti sa rezistam la ceva care in mod clar, fara dubii este pregatirea finala pentru pecetea finala!

  Si nu spune nimeni ca trebuie sa mori de foame ca sa nu primesti vaccinul. Nu cred ca vom ajunge pina acolo ACUM, in acest caz.

  PS- un mic sfat – avem nevoie de unitate nu numai pe pamint. Avem nevoie de unitate si in ceruri. Ma gindesc, ca ar fi bine daca am cere ajutorul nominal al ami multor sfinti….fiecare isi stie sfintii “lui” de care se simte mai apropiat si poate ar fi bine sa extinda. Unii sint mai atasati de Sf. Parascheva, altii de Sf. Inchisorilor, etc . Cred ca ar fi bine sa incepem sa ni-i aducem aminte si sa-i pomenim macar cu un tropar in fiecare zi in rugaciunile noastre. Sfintii lucreaza impreuna, colaboreaza, se trag unul pe altul – am observat-o pe pielea mea 🙂 .

  NU prea-mi sta in fire sa dau sfaturi de rugaciune pentru ca nu e locul meu, dar de data asta….

 5. AAdica ce vreau sa spun este ca este mult mai sanatos si realist si eficient sa pornim de la prezumtia ca sintem mult prea slabi ca sa ne opunem cu succes presiunilor care vor veni chiar daca vrem! Si atunci avem nevoie de ajutor si pregatire. E periculos sa ne consideram “pregatiti” de acum cind nici nu stim exact ce va fi si mai ales ce impact va avea asupra noastra la nivel personal, nu general.

  Simplul fapt ca realizam ce se intimpla spre deosebire de altii, nu inseamna ca am si rezolvat problema….nici pe departe. S-ar putea sa devenim un pic aroganti dar in rest…..rezistenta reala se va vedea in momentul in care va trebui sa sacrificam lucruri importante, pe bune, “pe reale””!

  Asa ca sa fim atenti mai ales la noi in vremurile astea!

 6. Trebuie avut grijă să nu generalizăm. E părerea unui episcop, nu a întregii Biserici Ruse. Nu Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse îi face proști și egoiști pe cei care nu se vaccinează ci Mitropolitul Ilarion.

 7. @petra:
  va rog, nu mi-o luati in nume de rau. Stiu ca eu sunt mai putin atasat de intelegerea ortodoxa interioara, dar tot as vrea sa ajung cumva sa inteleg: cum vom sti noi ca ceva se intampla cu adevarat daca la noi tot timpul Dumnezeu “ne incearca” si toate cele care se intampla sunt mereu “o pregatire”? Exista un final si o concluzie la ortodocsii romani? Adica noi suntem ca niste sportivi care merg zilnic la antrenament dar nu ajung niciodata sa joace meciul? Pai, bun, dar de ce sa mai mergem atunci la antrenament?

  Parerea mea e ca suntem mereu in meci. Nimic nu este pregatire, nimic nu este incercare. Toate sunt pe bune, chiar se intampla. Doar felul in care percepem noi timpul si realitatea fizica difera de timpul duhovnicesc si realitatea profetiilor, care sunt facute in duh. Eu, cel putin, din cate “talcuiri” am citit, nu am retinut vreuna care sa fi sesizat, de exemplu ca fiara nu are chip, deci e duh. Asadar, pana va primi chipul ce ii va omori pe toti cei ce nu i se inchina, fiara este duh nevazut. Dar nu o simtiti?

 8. @petra
  Incerci sa dregi busuiocul…te incalzeste cu ceva ca vacu NU este pecetea, dar este purtatorul accelerator catre pecete ? Nu vezi ce este in jur ? Aceste indemnuri sau amenintari din partea clerului paveaza drumul multora spre iad, iar al altora mai putini spre marginalizare si suferinte.
  Cum de a au ajuns clerici rusi(si nu numai rusi) sa faca indemnuri pentru vaccinare alaturi de politicieni cand ei stiu bine ca la crearea vacu-rilor s-au folosit celule de avorton care poarta in ele pecetea mortii si nu a vietii ?

  Biserica Rusa din interior (Serghianista) a facut deja pactul cu satana in anii bolsevismului, OCA zice ca adevarata BORusa luptatoare este in AFARA Rusiei, in diaspora si are binecuvantarea Sf. Patriarh Tihon pe care l-au omorat bolsevicii.
  Cei de afara ii considera sinagoga a satanei, nu eu. Eu am afirmat-o doar in acest context in care s-au demascat, mai sunt si altele.
  Are posibilitatea sa arate ca NU ESTE SINAGOGA A SATANEI, dar in acest context a demonstrat ca este bazat pe cele spuse mai sus.

  @Cosmin
  Mitropolitul Ilarion zice cu gurita lui ca in Biserica trebuie sa fie ascultare ca in armata, cum dar vorbeste el asa de capul lui ? Cum citesti si ce intelegi din spusele lui?

 9. @Titus L
  folositi card de banca…. care are cip?Folositi produse cu coduri de bare? Avet noul tip de buletin si pasaport biometric?
  Eu cred ca da! Aflati ca atunci cind s-au introdus lucrurile astea au fost multe proteste din partea bisericii mai ales in Grecia. In Athos sint multi calugari care nu primesc produse cu coduri de bare. De ce? Pentru ca ele sint premergatoare pecetii finale…. sau asa credem… Si totusi le folositi, macar o parte din ele, nu-i asa? Si cu toate astea puteti sa va impartasiti, nu-i asa? Aveti smart phone? Internetul vad ca-l folositi…. toate aceste tehnologii paveaza viitorul prezis si in Apocalipsa. Dar ce-ati putea sa faceti altceva decit sa va retrageti complet la o manastire ca sa puteti sa evitati toata aceasta tehnologie care fiecare in parte a mai pus o caramida la noua ordine…. dar puteti sa faceti lucrul asta? Sau citi dintre noi ar putea sa se retraga din societate deo asemenea maniera. Foarte putini au facut-o.

  Este evident ca ceea ce se intimpla acum este o situatie cu adevarat exxceptionala. Si, infunctie de discernamintul fiecaruia, trebuie pus piciorul in prag. Dar nu este nevoie sa aruncam piatra inainte sa treaca ursul. S-ar putea sa raminem fara munitie atunci cind chiar va fi nevoie de ea. Pina una alta opozitia la vaccin este intr-adevar ceva foarte important care trebuie combatut din mai multe motive. Dar dupa cum stiti sint multi ne-ortodocsi care nu vor vaccinul si sint si unii care si-au riscat carierele si si-au ridicat in cap colegii si presa tocmai pentru ca au refuzat sa accepte discursul oficial – ma refer la oameni de stiinta care numai ortodocsi nu sint. Aici este vorba de adevar si nu doar de religie

  @Gelu S
  Nu dreg busuiocul. Nu-mi plac generalizarile schematice bazate pe informatii punctuale

 10. Pingback: PĂRINTELE DAN BĂDULESCU (video, text): “Avem nevoie de un „rapel” față de VIRUSUL DICTATURII. Să fim cu trezvie, fără panică, nici cu încrederea prostească în autorități!”. PANDEMIA DUHOVNICEASCĂ și “PĂCATUL” NE
 11. Pingback: VALUL ...VACCINĂRILOR OBLIGATORII ȘI AL RESTRICȚIILOR PENTRU NEVACCINAȚI. În Franța și Grecia lucrătorii din instituțiile medicale și de îngrijire sunt OBLIGAȚI să se vaccineze. Decizia a stârnit proteste în ambele țări/ UNGARIA ...conser
 12. @petra
  Eu cred ca este exact invers cu generalizarile…pai cipul cardului de banca si codul de bare sunt niste chestii rele, insa outside, nu intra in trupul nostru care este templu al Duhului Sfant, despre ce vorbim noi aici ?

 13. @petra:
  Eu tot nu m-am lamurit, dar vad ca nici sa lamuresc nu am reusit.
  Daca tot consideram ca toate sunt premergatoare, pregatiri etc. atunci nimica nu facem. Pregatirile cui, ale noastre sau ale lor? Ca ei nu se pregatesc. Ei fac. Daca le reuseste, bine, atunci asta este ceea ce si-au dorit, daca Dumnezeu le incurca planurile, le reiau de la capat ceva mai incolo, dupa ce mai analizeaza pe unde au…”gresit” (!).
  Deci eu nu vad pregatire. Este totul pe bune. Ca sa pastrez aceeasi linie ca in primul comment, ratarile fac parte din meci, dar intentia nu a fost sa rateze. Si atunci eu nu pot sa ma culc pe o ureche, ca nu-i acum, e doar o pregatire, e mai incolo, acum pot sa stau linistit sa-mi vad de treaba. Pai daca nimeni, nici Fiul nu stie cand este, cum poate cineva sa spuna ca stie el ca acum nu este? Eu asta nu o pot intelege: nu stii cand vine, dar stii precis ca nu-i acum.

  Sa raspund la intrebari: da, le folosesc pe toate acelea pomenite si o fac normal, firesc. E treaba fiecaruia cum se raporteaza la ele. Daca sunt oameni pentru care cipul inseamna lepadare, atunci sa-i crezi ca pentru ei asa si este. Insa vei fi probabil surprinsa sa afli ca nici bancnotele nu sunt cu adevarat bani. Noi le consideram asa, si sunt doar ceva mai mult de o suta de ani de cand am inceput sa consideram ca banii pot fi si de hartie, dar rolul bancnotelor initial a fost exact ca si cel al cipului de pe cardul bancii. Chestie de obisnuinta. Dar ca ai banii memorati pe un cip sau ii ai scrisi pe o hartie, eu nu vad nici o diferenta. La fel si pentru acte: in fata Domnului este botezul si marturisirea, in fata statului este buletinul, indiferent cum arata el, caci oricum nu ma pot astepta sa arate ca papirusul din vremea Romei.
  Deci, pentru mine nu este nici o diferenta, diferenta este pentru cei care vor sa ma urmareasca sau sa ma verifice. O pot face doar ceva mai usor decat inainte, dar ce-i impiedica si pana acum sa o faca? Pana la urma, vezi ce scrie pe ban sau pe cardul de identitate, al cui este. Deci, de ce ne plangem? Sa-i multumim cezarului ca ne lasa sa ne folosim de ce-i al lui, zic.

 14. Este un razboi biologic impotriva intregii lumi nu numai impotriva Rusiei. Problema e ca prea mult au patruns masonii in biserica sau cine stie daca vaccinul asta nu afecteaza si constiinta religioasa si mintea celor vaccinati…
  “Va venii vremea cand Vladicii vostrii va vor vinde” spunea pr Iustin si multi din biserica radeau de el….

  Trebuiau sa inventeze o criza sa vina cu guvernul unic. moneda unica si mai nou “smart card, sau blackchain digital ID” sau cardul unic in care vor fi stocate totul depre personana – vezi exemplul Estoniei si apoi pecetea. Ceea ce nu demult parea un science fiction acum este realitate,
  https://www.greenmedinfo.com/blog/vaccine-passports-aren-t-about-vaccines-all?utm_campaign=Weekly%20Newsletter%20July%2017th%3AVaccine%20Passports%20Aren%E2%80%99t%20About%20Vaccines%20At%20All%20%28TBRW2c%29&utm_medium=email&utm_source=Daily%20Newsletter&_kx=2ZFfg1vf7MXBJt9WqyNyi4axO3ymCqy_bDVEwpAiyhg%3D.K2vXAy

 15. Se spune in unele preziceri ca Rusia va fi ferita de semnul fiarei,dar in Apocalipsa la capitolul 13 scrie clar ca nimeni de pe acest pamant care accepta acest semn nu va fi primit in imparatia lui Dumnezeu.Inainte de a veni Hristos pe norii cerului va aparea Antichristul , m ielul bland cu doua coarne.

 16. Parerea mea este ca semnul fiarei va fi codul numeric personal tatuat pe mana dreapta sau pe frunte.

 17. @Titus L. va citez “….nici eu n-am reusit sa ma explic”asa cum trebuie. 🙂

  Absolut de acord cu dvs. in relatie cu toate caramizile care formeaza viata noastra de acum si care sint tot atitea caramizi puse la sistemul care ne va sufoca.

  Ceea ce incercam eu sa spun este ca mai ales acum avem nevoie de foarte mult discernamint si echilibru.
  De exemplu pentru mine criza Covidiana a cam tras linia apropos de ceea ce pot sa accept si ceea ce imi vine greu sau aproape imposibil sa accept. Lucru care nu s-a mai intimplat inainte de aceeasi maniera – nici macar in cazul mult hulitelor pasapoarte biometrice.

  Pe de alta parte, repet, sint foarte multi oameni care n-au de- a face cu biserica dar care si ei sint impotriva vaccinului. asta nu stiu in ce masura ii apropie de Dumnezeu… ca nu pare…Insa printre acestia sint unii care chiar si-au sacrificat carierele si si-au distrus reputatiile pentru a lupta pentru adevar! ori ASTA este un mare test. Sau spuneti-i cum doriti dvs.

  Cit despre diferenta dintre “pregatire” si “totul este pe bune” acestea sint doar niste distinctii sterpe si provoaca, parerea mea, discutii inutile. Evident ca totul este pe bune si evident ca totul este si o pregatire pentru marele test final – care test, orice s-ar zice nu a venit ….inca…. desi este foarte clar ca este mai aproape ca niciodata.

  In rest, incercam sa spun ca desi este foarte greu ar trebui sa facem un efort sa -i privim pe cei care stau cu masca pe figura in biserica sau care accepta vaccinul sa nu-i privim ca niste “pierduti”….pentru ca s-ar putea sa avem niste surprize. Plus ca genul asta de atitudine de infierare inflacarata ne cam ingurgutzeaza, adica in traducere ne cam ingamfa.Devenim aroganti…. si inca nu stim exact de ce sintem cu adevarat capabili.
  Cam asta este ideea… in rest
  yes! Jos cu noua resetare! 🙂

 18. Uite ca nici Rusia nu este ferita de semnul fiarei.Ma indigna faptul ca preotii rusi sustin vaccinarea anticovid.Cred ca si in Riomania este la fel.

 19. Pingback: Parintele Stilianos Karpathios despre PROPAGANDA VACCINĂRII ANTICOVID FĂCUTE DE BISERICA GRECIEI: "Nu vreau sa cred ca am ajuns vremurile acelea, despre care spun proorocii de odinioara, ca CEI CARE AU FOST CHEMATI SA PASTOREASCA TURMA S-AU INTORS
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare