OFENSIVA ANTIHRISTICA A “CULTURII MORTII” DEZLANTUITA PE TOATE FRONTURILE / MASONII, VACCINURILE SI PRESEDINTII DE PAIE sau EU CU CINE NU VOTEZ? (Stiri 2-5 decembrie 2009)

5-12-2009 7 minute Sublinieri

uciderea pruncilor 3

  • Blogul lui Laurentiu Dumitru:

Rugaciune pentru decizie favorabila la CEDO

Exista o presiune crescanda de modificare a legislatiei dinspre cercurile politice si civice liberale si socialiste, care se grabesc de parca le mana dracul de la spate.

Doua subiecte starnesc preocupare, ca sa nu zic ingrijorare, aici.

Primul este incercarea de a se elimina, printr-o rezolutie a Consiliului Europei, obiectia de constiinta a medicilor. Cu alte cuvinte, daca aceasta se concretizeaza, medicul ginecolog va avea de ales intre a practica avortul impotriva vointei sale si a-si pierde locul de munca.

Mai grav si mai urgent insa este faptul ca, la Strasbourg, Curtea Europeana a Drepturilor Omului va tine, pe 9 decembrie, o audiere intr-o cauza cruciala pentru conflictul dintre avort si dreptul la viata al copilului nenascut.

Marea Camera a CEDO (ultima instanta) judeca un proces intentat de trei femei rezidente in Irlanda impotriva acestui stat. Ele s-au plans Curtii ca legislatia pro-life a Irlandei, inclusiv protectia acordata prin Constitutia acestei tari copilului nenascut, contravine drepturilor omului. Cunoscute pentru public ca A, B, C, petitionarele au reclamat faptul ca au fost silite sa calatoreasca in Marea Britanie pentru a avorta si ca aceasta le-a afectat sanatatea.

Decizia CEDO va avea caracter obligatoriu pentru toate cele 47 de state state membre ale Consiliului Europei. Faptul ca se judeca direct la Marea Camera arata importanta pe care atat partile cat si Curtea o acorda cauzei.

Miza este foarte mare. De multi ani, lobby-ul pro-avort cauta sa oficializeze avortul in diverse tratate internationale, pentru a impiedica astfel orice reactie si legislatie cat de cat restrictiva din partea statelor lumii. Incepand cu Conferinta de la Cairo din 1994 si pana in prezent au existat numeroase tentative de a introduce avortul in expresiile generice «drepturi reproductive» sau «sanatate reproductiva».

La fel, se incearca sa se sugereze faptul ca avortul liber si legal este indispensabil pentru indeplinirea celui de-al Cincilea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului. Acest Obiectiv, pe care ONU isi propune sa il duca la indeplinire pana in 2015, il reprezinta «imbunatatirea sanatatii materne». Lobby-ul anti-viata afirma, eronat si mincinos, ca principala cauza a mortalitatii materne este avortul nesigur si ilegal; deci, un foarte important pas pentru atingerea obiectivului mentionat ar fi «asigurarea accesului la avort sigur si legal pe tot globul».

Pana acum tentativele lor au esuat, insa nu prin contributia tarilor asa-zis civilizate, care par sa fi cazut fara speranta intr-o «cultura a mortii», ci prin opozitia indarjita a tarilor africane, asiatice si latino-americane, care inca respecta in mare proportie demnitatea umana si dreptul copilului nenascut la viata.

Insa o decizie a CEDO favorabila petitionarelor va insemna o lovitura grea data miscarilor pro-life din tarile Consiliului Europei intrucat va stabili, practic, avortul ca «drept al omului». Nu doar ca astfel se va ingreuna foarte mult sau impiedica orice legislatie protectiva pentru copilul nenascut, dar este posibil ca intr-un viitor nu prea indepartat, sa duca la scoaterea in afara legii a organizatiilor pro-vita, care se vor gasi in situatia ingrata de a lupta… «impotriva drepturilor omului». “Obiectia de constiinta” mentionata mai devreme va cadea de la sine, se intelege.

Pe drumul neutralitatii

(…) Asadar, Curtea afirma ca expunerea obligatorie a unui simbol al unei confesiuni, in special in salile de clasa, restrange dreptul parintilor de a-si forma copiii conform convingerilor proprii, cat si dreptul copiilor scolarizati de a crede sau de a nu crede. Este de subliniat ca, o data ce hotararea devine definitiva (in 3 luni de la data pronuntarii, daca nu este admisa o cerere de retrimitere in fata Marii Camere), ea este obligatorie pentru practica tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. De altfel, Constitutia Romaniei – art. 20 – recunoaste suprematia actelor comunitare (in acest caz, jurisprudenta Curtii Europene face corp comun cu legislatia in vigoare) in domeniul drepturilor omului. Prin aceasta hotarare, practic Curtea lasa copiii, de a caror vulnerabilitate este mai mult decat constienta, prada influentelor venite din toate partile. Nu mai este nevoie sa subliniem ca numarul familiilor traditionale, puternic atasate de Biserica, a scazut dramatic, proportional cu influenta lor benefica asupra societatii. Nu mai este nevoie sa accentuam puternica agresiune realizata prin toate canalele media, in favoarea ateismului, indiferentei, batjocurii la adresa simbolurilor religioase. Unde este neutralitatea atunci cand Hristos este prezentat in chip de transsexual intr-o piesa de teatru partial finantata de guvernul Scotiei, unde este neutralitatea atunci cand homosexualii fac sceneta “Craciunului roz” pe strazile din Amsterdam, atunci cand curtile nationale incredinteaza, spre adoptie, copii unor familii formate numai din doi barbati sau din doua femei in numele pluralismului si al unei societati democratice?! Aceasta neutralitate de fatada nu este altceva decat cea mai puternica agresiune la adresa normalitatii copiilor din ziua de astazi si a familiilor din ziua de maine.

Statele membre ale Uniunii Europene vor fi monitorizate şi controlate pe plan financiar de un singur organism supranaţional, scrie agenţia AFP. Miniştrii de finanţe din UE au decis astăzi înfiinţarea primei autorităţi de supraveghere financiară paneuropeană din istorie, o consecinţă directă a lecţiilor învăţate în timpul recentei crize mondiale.

*

Romanii (si nu numai ei) continua sa refuze in masa vaccinarea, iar autoritatile intetesc propaganda prin umflarea zilnica a statisticilor dubioase ale mortilor… anonimi si prin alte sperietori criminale pentru gravidele obligate sa avorteze! Vezi mai jos:hqdefault-300x225

În Cluj, chiar medicii, care ar fi trebuit să-i convingă pe oameni să se vaccineze, nu prea s-au înghesuit la imunizare. Doar o treime dintre medici s-au vaccinat.

În Braşov, niciun elev nu a fost încă vaccinat. Asta chiar dacă mai e o săptămână până la vacanţa de iarnă. Motivul – dozele nu au ajuns în toate şcolile. Şi chiar şi unde au ajuns, elevii nu au fost încă vaccinaţi pentru că şcolilor le lipsesc trusele de urgenţă, fără de care nu se poate efectua vaccinul.  Situaţia nu s-ar rezolva însă nici dacă şcolile ar primi trusele de urgenţă. Mai bine de 80% dintre elevi refuză vaccinarea. Toţi se tem de eventualele reacţii adverse. Vaccinul împotriva gripei noi poate fi solicitat gratuit de orice elev.

La Botoşani situaţia este similară: (…)

Mai multe persoane au refuzat să fie vaccinate împotriva virusului gripei porcine. La Consiliul Judeţean Botoşani doar opt  din cei 114 angajaţi ai instituţiei au acceptat să se vaccineze.

(…)

Şi în Caraş-Severin medicii sunt reticenţi cu privire la vaccinul împotriva gripei noi. “Reacţia medicilor este în ton cu toată ţara. Sunt foarte multe persoane care nu au încredere în acest vaccin. Poate că nu sunt foarte bine informaţi. Trăim în era Internetului, foarte mulţi dintre medici citesc pe internet despre posibilele efecte ale acestui vaccin şi refuză vaccinarea. La elevi încă nu avem reacţii pentru că doar joi am început vaccinarea”, a declarat pentru REALITATEA.NET Dragoş Luca, director coordonator interimar la DSP Caraş-Severin.

[Nota noastra: deja sunt moneda curenta contradictiile flagrante de gandire: medicii – tocmai ei! – nu sunt foarte bine informati, in schimb… traim in era Internetului, adica a mai multei informatii! Incredibil cat de tare se incurca in minciuni apologetii vaccinului…]

O femeie este în stare gravă la Iaşi după o cezariană de urgenţă, o a doua mămică a născut prematur, iar unei a treia i s-a provocat avort. Cele trei femei erau bolnave de gripă nouă, ceea ce le-a cauzat complicaţii.

***

lastrequest

Dovediti in fapt pentru minciunile programate si puse la cale pentru lansarea temei incalzirii globale, “lorzii” studiilor false si ai summiturilor onuniene nu se lasa…

Summitul de la Copenhaga care debutează la începutul săptămânii viitoare este ultima şansă de a salva planeta de la încălzirea globală „catastrofică” , potrivit unui studiu condus de Lordul Stern, considerat o autoritate în domeniul schimbărilor climatice.

Copenhaga, cel mai fierbinte punct al lumii

stalin_putinDictatorului Iosif Vissarionovici Stalin – cel socotit vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni între 1924 şi 1953 – premierul rus Vladimir Putin îi recunoaşte meritul de a fi reuşit transformarea ţării, dintr-o economie agrară într-una industrializată, şi victoria în cel de-al Doilea Război Mondial, în urma căruia Rusia a devenit o “superputere”.

Premierul şi-a împărtăşit opinia, joi, în cursul sesiunii anuale de răspunsuri la întrebările publicului, obicei menţinut de când era preşedinte. Potrivit cotidianului britanic The Times, Putin le propune conaţionalilor nu să-şi renege trecutul, ci să se mândrească cu el, declaraţiile sale putând fi privite ca un prim pas înspre reabilitarea dictatorului.

Planul Obama pentru România

Agent iranian: Teheran se pregăteşte de un război cu SUA

România se numără între cele şase “ţări slabe” din UE care ar putea intra în incapacitate de plată, consideră profesorul de economie Kenneth Saul Rogoff, de la Universitatea Harvard din SUA. Potrivit Agepres, el este considerat unul dintre cei mai influenţi economişti contemporani şi a făcut aceste aprecieri în cadrul unei emisiuni la postul britanic Sky News. În încercarea de a explica riscurile la adresa economiei mondiale, după ce emiratul Dubai şi-a amânat cu şase luni plata datoriilor scadente în decembrie 2009, Rogoff a prezentat un scenariu pesimist, în care şi unele din ţările UE ar fi nevoite să ceară “păsuire” din partea creditorilor. Grecia şi Irlanda sunt vulnerabile. Nu ştiu însă dacă sunt cele mai vulnerabile. Este o adevărată întrecere”, a spus ironic economistul.”Apoi mai este Letonia, cu al său curs de schimb fix, care nu prea are logică. Bulgaria, România, Ungaria. Sunt multe ţări care sunt slabe”, a precizat Rogoff, care a exclus posibilitatea intrării în incapacitate de plată a Marii Britanii. Totuşi, dacă britanicii trebuie să se aştepte la creşterea inflaţiei şi reducerea drastică a cheltuielilor publice, cu atât mai puţin vor scăpa de ele cetăţenii celorlate state aflate pe această neoficială “listă neagră”. Independent de estimarea lui Rogoff, şi CNN Money a menţionat România, Grecia şi Letonia drept ţări “care au dureri de cap” în privinţa rambursării datoriilor, într-o analiză intitulată “Unde va fi următorul Dubai?”. Televiziunea economică americană CNBC nominalizează aceleaşi şase state amintite de economistul de la Harvard, incluzând România, alături de Bulgaria şi Ungaria la “economii mici” şi anticipând semne de instabilitate în economii mai mari, precum Rusia.

  • Ziua:

Sarkozy anti-capitalism

Obama nu intenţionează să legalizeze prostituţia şi drogurile

***

***

Ce avem de ales intre doua rele groaznic de mari?


Primul exemplu de religie in globalism este Institutul Aspen, mai inainte numit Institutul Aspen pentru Studii Umaniste. Am ales Aspen deoarece este bine inradacinat, influent, esential si foarte reprezentativ. Exista multe alte organizatii ce formeaza o retea larga de interese comune, dar nu este necesar si posibil sa le discutam pe toate.

Pentru o eficienta analiza moderna a acestei institutii (Aspen), raportul care urmeaza este reluat in intregime. [nota tr: Ce urmeaza este un raport asemanator celui pe care il cititi acum, dar care a aparut in urma cu 26 de ani, semnat de acelasi autor.]

(… urmeaza analiza acestei structuri care face parte din reteaua oculta de decizie si influenta mondiala)

  • Cine este presedintele Institului ASPEN Romania? VEDETI AICIMG-Madeleine Albright

Un alt membru de seama al ASPEN: Madeleine K. Albright, fostul secretar de stat american, este cea care a adus in Romania anul trecut “vaccinul-minune” Gardasil, asa-zis anti-HPV.

Care este Fundatia romaneasca care a fost partenerul principal al Ministerului Sanatatii in campania de vaccinare Gardasil? “Coincidenta”: Fundatia Renasterea, patronata de… sotia presedintelui ASPEN Romania, Mihaela:

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA” ii cere doamnei Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei “Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura”, sa prezinte opiniei publice dovada privind vaccinarea propriilor sai copii cu vaccinul anti-HPV. Inainte de a trasforma peste O SUTA DE MII de eleve in cobai, mamica Geoana trebuie sa demonstreze ca si-a vaccinat proprii copii (Ana Maria – 14 ani si Alexandru – 16 ani), pentru ca are incredere in vaccinul achizitionat de Ministerul Sanatatii si promovat de Fundatia “RENASTEREA”. Asociatia “EUROPA” ii solicita doamnei Mihaela Geoana sa dezvaluie ce suma de bani a primit de la producatorii de vaccin pentru a sustine campania de vaccinare.

Campania de informare a parintilor promisa de Ministerul Sanatatii a avut drept partener Fundatia Renasterea, condusa de Mihaela Geoana, avand drept obiectiv inducerea in eroare a opiniei publice si lansarea unor argumente pro-vaccinare mirobolante. In brosura destinata parintilor si asumata de Fundatia Renasterea si de Centrul National de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin se ca vaccinurile anti-HPV “nu determina inceperea precoce a vietii sexuale si nu produc sterilitate”.

Si inca o stire despre aceeasi Fundatie si legatura ei cu celalalt vaccin, de aceasta data: Ce pierde familia Geoană din cauza iesirii de la guvernare

…exact în timpul crizei politice care a dus la plecarea PSD din guvern, Comisia Europeană a dat undă verde gigantului farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) pentru a livra vaccinul împotriva gripei H1N1 guvernelor europene, începînd de săptămâna viitoare. Decizia de a importa vaccinul respectiv aparține, cum e și firesc, ministerului Sănătății, acolo unde familia Geoană a plasat un om de casă, în persoana lui Ion Bazac. Care, dacă nu era nevoit să își strîngă catrafusele și să plece ar fi fost mai mult decît bucuros să semneze un import masiv de doze din vaccinul amintit. Mai ales că firma Glaxo este, de ani de zile, conform datelor oficiale, cel mai mare sponsor al fundației “Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură”, de luptă contra cancerului, a Mihaelei Geoană.

Adevărul lui Băsescu versus noi, ailalti, javrele si prostii

Scrisoare deschisă domnului Geoană

… Într-o noapte de joi, 3 decembrie 2009, de la 11:00 la 11:15, audienţa a decontat în cifre seci ceea ce o întreagă ţară simte de 20 de ani. România e condusă, de fapt, nu de cei aleşi, ci de cei care-şi folosesc puterea economică pentru a-şi mări puterea politică dincolo de orice mandat, partid şi nume. (…)

Totul se încheie mult după miezul unei nopţi în care românii au crezut că se întîlnesc cu cei care le cer voturile şi au încheiat, buimaci, cu ideea că l-au auzit la telefon pe cel la care ajung voturile.

vantu patriciu


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “OFENSIVA ANTIHRISTICA A “CULTURII MORTII” DEZLANTUITA PE TOATE FRONTURILE / MASONII, VACCINURILE SI PRESEDINTII DE PAIE sau EU CU CINE NU VOTEZ? (Stiri 2-5 decembrie 2009)

  1. Greu sa te hotarasti la unul dintre cei 2. Din pacate tot mereu trebuie sa alegem dintre 2 variante raul cel mai mic.
    Eu unul ma gandesc la Basescu, care are 1000 de defecte, e catar si se cearta cu toti,… totusi, cam singurul sef de stat care a condamnat comunismul.

    Geoana, am aflat de la 2 persoane ca a negociat deja cu ungurii autonomia… (m-am gandit la profetia pr Arsenie-in timpul unor comunisti Romania va pierde Ardealul)
    E slab si fara mintea necesara daca a putut sa-i faca vizite acasa lui Vantu singura zi din an cand era presa cu ochii pe el in fiecare minut.
    Si vizita la Moscova..Daca va iesi Geoana probabil vecinii nostrii de la est si vest vor avea ce roade 5 ani de zile.
    Plus juratul cu biblia. Amandoi au trucat juramantul, Basescu spunand ca nu a lovit cu pumnul, dar Geoana, din cate mi s-a parut mintea ca-n codru, ca n-a propus nimic, etc. Minte fiindca a promis lui Voiculescu trecerea unor servicii publice la camera de comert (mai mult de 10 mil euro). Probabil ca a promis mult mai multe, dar de asta stiu sigur, e o lege promovata de Voiculescu si blocata acum de Basescu, exact in ideea ca banii publici sa nu ajunga in mana unor privati.

    Nu credeam sa ajung sa-l mai votez pe Basescu, nici nu mai vroiam sa ma duc la vot, dar 5 ani cu un om fara mintea necesara care sa decida pt neamul nostru, mi se pare un risc incalculabil.

  2. @ Mihai:

    Asa e, asemanator gandim si vedem si noi, dar mai grave decat toate sunt dependentele DIRECTE ale lui Geoana de structurile oculte cele mai malefice cu putinta. El este doar marioneta lor si atat, si inca in cel mai jalnic si vizibil mod. Pentru Basescu nu cred ca ne putem amagi cu niciun motiv pozitiv, pentru ca tot un rau MARE este, din N motive, tot rau ne va fi, dar, probabil ca un RAU totusi preferabil celuilalt, care inseamna grabirea marilor nenorociri pentru noi toti. Insa cu sau fara votul nostru, ne temem ca jocurile s-au facut deja. Vor face orice, inclusiv falsificarile cele mai grosolane, numai sa iasa cine trebuie. Dupa cum ne-a semnalat cineva, MAINE SE IMPLINESC 60 DE ANI DE CAND A INCEPUT REEDUCAREA DE LA PITESTI! Probabil ca acum, fix la 6 decenii de atunci, este inceputul noii reeducari, generalizate. Pitestiul dupa Pitesti.

    Bunule Sfinte Nicolae, fii milostiv noua, pacatosilor si mijloceste pentru iertarea pacatelor noastre!

  3. @ Admin
    Cutremurator!
    Asa este, din pacate ar fi o minune sa nu iasa cine trebuie. Vesticii il vor din tot sufletul, si esticii la fel (foarte suspect ca toti il vor). Astia sunt liderii la moda, care nu cracnesc in front, oameni de paie.
    Exact asa ma gandesc si eu ca in ambele situatii va fi foarte rau. Doar ca e o diferenta intre raul mare pe care il stim din ultimii 5 ani si dintre un rau probabil mai mare pe care nu il stim, dar il intuim din graba cu care ia Geoana pozitia ghiocelului in fata rusilor si in fata marilor smecheri gen Vantu. Plus sotia lui care e implicata in vaccinare.
    Sa dea Dumnezeu sa fie cum e mai bine pentru neamul nostru, sa nu ne uite si pe noi, pentru rugaciunile Sfintilor lui cu chip de lumina si sa nu ne uite si pe noi Sfantul Nicolae si Maica Domnului, care i-a spus calugarului care vroia sa plece din Moldova la Athos ca si aici este gradina ei.

  4. Batalia politica este o concurenta intre fractiuni, curente, loje masonice. Suntem captivi in propria tara, simulandu-ni-se libertatea si diversitatea optiunilor: suntem intrebati la alegeri cu care masonerie votam, cea rosie, cea albastra sau cea portocalie.

    Comunismul a omorat direct sau prin puscarii cateva sute de oameni ca Tutea, George Manu, Paulescu, Bratianu, C. Oprisan, Sandu Tudor, M.Vulcanescu samd . Cum ar fi aratat oare azi, Romania cu sute de oameni ca ei in plus, care ar fi emanat ucenici, curente, atitudini pe masura calibrului lor?

    Am ramas doar cu emanatiile comunistilor, aserviti UE si marionete ale marilor Papusari ai lumii . Acesti slugoi spinalizati actioneaza doar din instinctele unor animale de prada. Se haituiesc intre ei, in timp ce tara moare, sa puna gheara pe ce a mai ramas din tara aceasta muribunda.
    Eu nu inteleg, de ce s-ar bate cineva, fara sa aiba nici o urma de patriotism si spirit de jertfa, sa fie presedintele unei tari cu 72 de miliarde de euro datorie, in plina nebunie financiara, in zorii unei dictaturi europene, in curand mondiale, cu parlament de 2 lei, cu productie si crestere economica pe hartie, cu somaj, emigratie, decadere demografica si morala etc.

    Nu va lasati polarizati, manipulati, inregimentati. Ni se pun azi in fata doua directii cumplite, care au oricum multe puncte (rele) comune. In lucrurile importante, deciziile nu sunt luate la Bucuresti, indiferent de cine conduce tara. Daca ii creditam cu votul nostrum personal, ne declaram pacaliti de povestea lor.

    Boicotati alegerile prin neprezentare sau anularea votului. Nu va pacaliti ca are vreo importanta votul personal. Pregatiti-va de vremuri grele. Cautati solutii paralele de supravietuire comunitara si personala in Biserca, familie si prieteni. Trebuie sa le boicotam jocurile, altfel intram in logica si calculele lor.

    Realitatea de azi e un iad, dar sa nu deznadajduim!

  5. Exista o carte deosebit de frumoasa, putin cam greoaie la intelesuri,totusi, tiparita la Editura Mitropolia Olteniei, sub indrumarea directa a actualului IPS Teofan, numita “Tinerii si crestinismul – Repere duhovnicesti pentru tinerii zilelor noastre”. Aici, am gasit un articol frumos legat de statul laic, de tip republican, condus de principiul electiv.

    “Statul nostru, in a carui constitutie scrie ca Biserica Ortodoxa este Biserica dominanta, practica acest principiu ca o simpla formalitate oficiala,festiva si decorativa. In realitate este un stat laic, indiferent din punct de vedere religios, gata oricand sa socoteasca religia ca o simpla afacere particulara dupa cea mai buna regula democratica si sa se simta incomodat ori de cate ori religia se contureaza ca forta colectiva sociala.Statul acesta laic nu vede in cultul organizat nici macar o forma de disciplina sociala si de solidaritate morala, ci mai mult o sarcina bugetara pe care este gata s-o arunce in fiece moment. Sub acest raport, el este mult mai aproape de bolsevism decat de fascism. Nu impune conceptia religioasa, nu impune conceptia ateista, dar ar fi incantat in ziua cand cetatenii sai s-ar declara necredinciosi, parasind cultele respective…”

  6. Impartasesc opinia dumneavoastra: “Vor face orice, inclusiv falsificarile cele mai grosolane, numai sa iasa cine trebuie. ”
    Nu pot sa ma mai duc la vot. Nici nu inteleg de ce, mi-e prea sila, desi la primul tur am votat. Ar fi un gest de o cumplita inutilitate. Dupa 21 de ani de predare a comediei lui Caragiale, am ajuns, in sfarsit, sa-l inteleg pe Cetateanul turmentat, care nu prefera pe nimeni. Acum mi-e clar de ce!

  7. “Adevărat, nu este potrivit unui creştin să se ralieze niciunui partid. Noi toţi îi aparţinem partidului Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Voi şi eu suntem Creştini. Suntem partea Lui. Suntem aleşi de Dumnezeu dintre toate naţiile pământului. Suntem aleşii lui Dumnezeu. Suntem preoţie împărătească. Oamenii pe care Dumnezeu i-a despărţit de întuneric, i-a adus la miraculoasa lumină a dragostei dumnezeieşti. De ce ne comportăm ca şi cum am trăi în mârşava răzvrătire a acestei lumi ?” (Pr. Daniil Sisoev)

  8. http://www.gandul.info/opinii/vot-cu-dezinfectie-5158031

    “Simt nevoia să mă spăl pe mâini după ce am băgat votul ăsta în urnă.” Asta le-am spus membrilor comisiei de vot de la liceul “Aurel Vlaicu”, înainte de a pleca. O doamnă din capul mesei mi-a replicat zâmbind: “Cum ieşiţi, în dreapta, după uşă, avem dezinfectant; ne-am gândit că or să vrea mulţi.” În anul 2000, când aveam de ales între Ion Iliescu şi C.V. Tudor, mulţi simţeau nevoia să-şi dea palme când ieşeau de la vot, acum tendinţa e să te speli pe mâini.

    Cred că asistăm la ceea ce numeam într-un editorial de astă-vară votul pe baza criteriului “răul cel mai mare”. În 2000 şi 2004 s-a votat “Răul cel mai mic”. Acum se votează “Nu răul cel mai mare” pentru că din 2004 şi până acum, răul nu a încetat să crească în România. Ca şi în 2004, asistăm la încă un episod din bătălia care ajunsese până la îmbrânceli şi înjurături printre dinţi pe culoarele Sălii Palatului, la Congresul XIV din 20 noiembrie 1989: avem de ales între Partid şi Securitate.

  9. Wax….
    Nu vom vedea decat la Judecata ce fel de rau am votat!
    Vai de noi si de neamul nostru! Oricum treaba asta cu votul e fabricata… pentru a se putea da vina pe cineva… de fapt pe popor…. “Voi ati votat!” “voi ati vrut!”. Ca sa aiba ce reprosa o generatie alteia dinainte… Foarte bine si-au gandit strategia cei din umbra….. n-am cuvinte, este incredibil prin ce timpuri trecem… de fapt dintotdeauna…. Inclin sa cred ca neamul nostru nu are mai nimic de spus si tot ce facem ni se intoarce impotriva mereu

  10. @ Eleazar:

    Mari iluzii ne mai facem inca… Noi nu vom invinge niciodata (aici, in lume, doar ei ne inving pe noi, cam de fiecare data. Si este mai mult decat kitsch, este un fel de micro-blasfemie, in acceptiunea noastra, sa pui intr-o balada pentru neam fie si numai numele unuia dintre politicienii de acum, oricat de “nationalisti” s-ar da ei, nu mai spunem sa-l transformi in insusi eroul de legenda pe care sa-l canti. Nu ne uitasem la clip cand am aprobat comentariul, din pacate. Acum e tardiv sa-l stergem, dar macar ne-a dat prilejul sa comentam.

    Probabil, dupa surpriza care a iesit, ca nici nu exista raul cat de cat mai mic pentru crestini dintre cele doua rele FOARTE MARI care erau de “ales”. Oricum, si daca este, e o diferenta abia sesizabila. Nu e nicio bucurie si nicio nadejde in (acesti) oameni. Domnul Marcel Puscasu avea perfecta dreptate.

  11. Stit ce ma uimeste pe mine ca pe un site ortodox se face politica ceea ce nu ar trebui sa se intample, ca uite asa lasati si de inteles cu cine ati votat!Imi pare rau ca citesc ca si crestinii adevarati sunt partasi la mizeria asta din tara!

  12. Iertati-ne, dar asta inseamna ca nu ati inteles ceea ce am scris. Poate recititi comentariul nostru precedent, macar.

  13. Draga Vasile,

    Site-ul asta e o floare pe o gramada mare de balegar. Nu lasa sa ajunga la tine (doar) “mireasma” piedestalului !!

    P.S. Daca ai curiozitatea 2 zile ca sa citesti ce poti si ce vrei de pe aici – ca ai de unde alege – poti sa te convingi de contrariul celor afirmate de tine! Pacat ca nu ai vazut lacrimile si durerea admin-ilor când “faceau politica” asta !

    Doamne, ajuta si nu ne lasa!

  14. De unde se vede ca reeducarea si-a atins telul cu multi, foarte multi. O reeducare ce nu mai are nevoie de violenta pt a mai fi “lucratoare”. A zice ca “esti ortodox, deci nu faci politica” este semnul evident al denaturarii ideii de implicare in societate.”Esti ortodox, deci nu faci politica” este de fapt acelasi lucru cu a zice “esti religios, deci piei din fata mea nu ai ce cauta cu opiniile tale crestine, parerea ta nu conteaza, societatea este<> nu mai e loc de Dumnezeu si de religie” si “societatea nu se conduce dupa principii crestine”. Cel mai periculos este ca se manevreaza cu expresii si cuvinte pe care intr-adevar le auzim in biserica si le citim prin carti… Hm , pai si asta inseamna reeducare, adica intelegerea cu totul distorsionata a acelorasi cuvinte, expresii si concepte… Mi-a placut foarte mult conceptia parintelui Calciu, pana la urma, ce folos din a vota? Nu faci altceva decat sa faci sistemul sa mearga inainte… Hm, vremuri tulburi…. Astfel de vremuri mereu pregatesc ceva urat… Probabil ca ar trebui inca o data sa deschidem ochii la ce ne sugereaza martirii inchisorilor. Adica la faptul ca mintea noastra necoapta si netrecuta prin focul incercarilor nu-si poate imagina raul care este pe punctul de a se declansa, inca suntem foarte naivi si vor fi surprinsi pana si cei mai prevazatori siexperimentati…

  15. De unde se vede ca reeducarea a dat si da roade in continuare! Lenin a facut-o de la inceput dintr-o lovitura, marea foamete, la noi dintr-o lovitura mai profunda si mai indelungata, relativ in taina, dupa gratii.Rezultatul se vede, din pacate la multi, foarte multi. Pana nu departe si eu insumi consider ca am fost reeducat, de fapt ne-am format asa din bun inceput, de la scoala din vremea comunista, altfel nu imi explic de ce ne trebuie asa de mult timp sa ne dumirim, sa acceptam si sa intelegem tot ce se desfasoara in jurul nostru cu aceasta viteza ametitoare. Adevarul este ca nici cuvantul politica sau expresia ” a face politica” nu are un sens foarte precis. As crede ca poate insemna si implicare in slujba celuilalt, a-ti pune sufletul pentru aproapele si pentru tara ta…hm deja suna idealist. Iar daca ni se refuza aceasta implicare doar pentru faptul ca avem convingeri religioase sau purtam o haina asta suna a altceva. Suna a ceva de genul “nu ai ce cauta” sau “piei de aici, nu ai niciun folos pentru societate”.Acelasi lucru care era propriu propagandei atee comuniste, “popii si Biserica niste nefolositori, lichele care sug din munca poporului”

  16. Dar cui ii pare rau dupa ei daca pleaca din tara, auzi ce amenintare ” ca vom pleca din tara” dar plece de unde au venit cu LOJA lor cu tot !!!! ah, am uitat ca sunt persoane care detin inalte functii publice si inalte fetze bisericesti, care sigur ca le vor parea rau plecarea masonilor. Dumnezeu nu va parasi pe cel bine credincios in veacul vecilor!

  17. Fratilor, Mihai si Admin,

    si eu initial am vrut sa ma duc la vot si sa il anulez (ca macar votul meu sa nu fie furat) dar pina la urma m-am dus si am votat Basescu pentru ca pur si simplu mi s-a facut frica la gindul ca un om de incompetenta lui Geoana ne-ar putea fi presedinte. Iluzii nu mi-am facut si nu imi fac.
    Cred pe de alta parte ca sfatul parintelui Calciu trebuie inteles in mod nuantat…Doamne ajuta.

  18. Pingback: Război întru Cuvânt » La pomenirea pruncilor ucisi de Irod
  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Esec in campania asa-zisei vaccinari impotriva cancerului de col uterin.
  20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ni se repeta tot mai frecvent, pe toate vocile, ca NU SE MAI POATE FARA O… CONDUCERE ECONOMICA EUROPEANA CENTRALIZATA
  21. Pingback: Mihaela Geoana promoveaza VACCINAREA ANTI-HPV si acuza ”LIPSA DE EDUCATIE SI IGIENA CRASA” A ROMANILOR
  22. Pingback: Autoritatile reiau si extind CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-HPV - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare