SE PREFIGUREAZA UN FIASCO AL CAMPANIEI DE VACCINARE / CARE VA FI PLANUL “B”? / Un secol groaznic si dureros (Stiri 12 – 14 decembrie 2009)

14-12-2009 17 minute Sublinieri

hqdefault-300x225

  • Adevarul:

Medicii se tem de seringa cu Cantgrip

Mai puţin de 10% din doctori s-au imunizat până acum împotriva gripei noi. Cei care refuză riscă să-şi îmbolnăvească pacienţii. Lumea medicală s-a împărţit în două, pro şi contra vaccinării împotriva gripei A(H1N1). După prima etapă de vaccinare, predomină însă cei care se opun imunizării.

Specialiştii Institutului Cantacuzino spun că în toată lumea autorităţile medicale se confruntă cu aceeaşi problemă: cum să îi convingă sau chiar să îi constrângă pe medici să-şi inoculeze vaccinul şi să-şi convinge şi pacienţii să şi-l facă.

„Nu ştim de ce vaccinurile astea sunt întâmpinate cu atâta reticenţă [vai, cata inocenta… Oare de ce atata reticenta, doar e vorba de un vaccin pur experimental?! – n.n.]. Medicii ar trebui să înţeleagă că responsabilitatea lor este dublă: morală şi medicală. Morală, pentru că ei sunt un exemplu pentru pacienţi şi-i pot influenţa, iar medicală, pentru că, dacă nu se imunizează şi se îmbolnăvesc, pot transmite boala bolnavilor cronic cu care intră în contact”, ni s-a plâns un medic din Institutul Cantacuzino, locul unde s-a produs vaccinul. Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel spune că este regretabil că doctorii „să vorbească astfel despre vaccin în contextul în care fac şase ani de facultate şi încă cinci ani de specializare. Înseamnă că sistemul de învăţământ nu oferă toate informaţiile”.

„Gripa e doar o isterie”

Doar 6% din cadrele medicale sătmărene din cele 1.400 angajate la Spitalele Judeţene I şi II s-au vaccinat. Dr. Domuţa Lăzărescu din Satu-Mare consideră că treaba cu gripa este doar o isterie: Eu nu mi-l fac şi nici nu-l recomand. Eu de opt ani folosesc doar vaccinul homeo­pat”.

S-a vaccinat ca exemplu

Primul doctor din Spitalul Judeţean Timişoara care s-a imunizat a fost Paul Costin. „Se zvonea că ar fi ceva în neregulă cu vaccinul. N-am avut nicio reacţie. Am vrut să dau un exemplu”, a spus dr. Voichiţa Lăzureanu, medic primar la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, care şi-a inoculat serul şi ea: „Nu doar că te protejezi pe tine, ci îi protejezi şi pe cei din jurul tău. Eşti sigur că nu se îmbolnăvesc şi cei din familia ta. Aproximativ trei sferturi dintre medicii din spital au făcut vaccinul”. La Prahova, însuşi preşedintele Colegiului Medicilor nu acceptă vaccinarea. Nu l-aş face, şi nici copiilor mei nu l-aş face. Este greşită şi modalitatea de vaccinare, medicii de familie nu pot supraveghea starea elevilor după imunizare, mai ales că aceştia vor intra şi în vacanţă“, spune medicul Simona Schnelbach. Şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş au fost repartizate 1.900 de doze, dar au fost folosite doar 5,47%. Mai puţin de 10 la sută din cadrele medicale din Iaşi şi Botoşani au acceptat să se vaccineze. „Nu voi accepta să-mi fac acest vaccin pentru că nu ştiu ce anume se poate întâmpla”, a spus Tudor Ciuhodaru, coordonator al UPU a Spitalului de Urgenţe din Iaşi. Curajoşii sunt siguri că nu vor păţi absolut nimic. „M-am vaccinat pentru protejarea organismului, a colegilor şi a pacienţilor”, a spus Viorica Axinie, asistent medical la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Directorul medical al spitalului, Camelia Bogdănici, s-a imunizat şi ea: „Este şi un îndemn pentru colegii din spital că este bine să se vaccineze”. La Botoşani şi-au făcut injecţie 5,4% dintre angajaţii sistemului. Managerul Spitalului Judeţean Botoşani, Cornel Enache, dă vina pe mediatizarea negativă a vaccinului.

Virusul nu-i ocoleşte pe medici

Cadrele medicale nu au scăpat de îmbolnăvirea cu virusul A(H1N1). Astfel, mai mulţi doctori au contactat virusul în ultimele săptămâni. Un asistent medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este internat în stare gravă la secţia de terapie intensivă, respirând cu ajutorul aparatelor. Asistentul medical, coordonatorul unui bloc operator din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova, suferea de o afecţiune pulmonară de care nu ştia, fapt care a dus la agravarea stării sale de sănătate. Un alt caz, o femeie în vârsta de 34 de ani din municipiul Zalău, medic de familie în mediul rural, a fost diagnosticată cu gripă nouă. Forma bolii a fost una uşoară. Alte două cadre medicale care lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au contactat virusul A(H1N1).

Doctorii străini sunt mai receptivi

Aproape 30% din personalul medical a decis să se vaccineze în Spania. Doctorul Juan Carlos Hidalgo, directorul centrului de sănătate La Albuera, din Segovia, a declarat pentru ziarul „El Mundo” că această gripă „este mai uşoară decât cea normală“. „Cred că vaccinul împotriva gripei porcine nu este sigur, pentru că nu s-au realizat destule probe”, a declarat Hidalgo. În Spania, aproximativ 10 milioane de persoane sunt înscrise pe listele centrelor de sănătate, dar dintre acestea nu s-au prezentat nici măcar 800.000 pentru a se vaccina. Conform Ministerului Sănătăţii, până la 10 decembrie 2009 în Spania au decedat 208 persoane infectate cu virusul gripei porcine. În ciuda apelurilor frecvente din partea Ministerului Sănătăţii, italienii ignoră în continuare semnalele de alarmă şi nu se prezintă la vaccinare. Motivul principal îl constituie neîncrederea în vaccin şi în potenţiala epidemie. În prezent, numărul victimelor cauzate de gripa A reprezintă doar 0,0039% din totalul bolnavilor decedaţi, spre deosebire de gripa de sezon care şi-a atribuit 0,2% din mortalitate. În aceste condiţii, doar 14% din personalul medical a decis să se vaccineze, exemplul fiind urmat şi de femeile însărcinate.

Recomandare

În Germania, campania de imunizare împotriva virusului A(H1N1) a început la sfârşitul lunii octombrie. Preşedintele Societăţii germane pentru medicină generală, Michael Kochen, îi sfătuieşte pe medicii de familie să nu recomande pacienţilor vaccinarea.

Bucureşti: Liceenii şi studenţii nu cred în gripa porcină

Elevii refuză vaccinarea considerând gripa nouă la fel de periculoasă precum cea sezonieră. Doar un număr foarte mic de liceeni şi studenţi s-au vaccinat împotriva gripei A(H1N1). Tinerii acuză presa de complicitate cu industria farma­ceutică şi susţin că totul e o farsă. Campania de imunizare din licee şi facultăţi nu a atras foarte mulţi tineri. Cei mai mulţi se tem de efectele adverse şi văd pandemia de gripă nouă ca pe o mare afacere pusă la cale de companiile farmaceutice în goana după profit.

Niciun licean, vaccinat la „Dimitrie Gusti”

La cabinetul medical, asistenta Iuliana Mircea scoate din frigider o cutie cu vaccinuri şi arată spre teancurile cu declaraţiile trimise de către părinţi. Luni a început campania, dar n-am făcut niciun vaccin până acum. Acestea sunt declaraţiile de la părinţi şi pot să vă spun că niciunul nu şi-a dat acordul“, spune Iuliana Mircea. Directorul liceului, Virgil Bădescu, explică toată procedura. „Elevii între 16 şi 18 ani au primit aceste declaraţii şi le-au dus părinţilor pentru a spune dacă acceptă sau nu vaccinarea copilului lor. În plus, noi n-am avut niciun caz de gripă porcină până acum“, garantează directorul Bădescu[…].

Pandemia, o „chestie de marketing”

La Liceul „Gheorghe Lazăr”, situat gard în gard cu Parcul Cişmigiu, au fost confirmate patru cazuri de infectare cu virusul A(H1N1), iar instituţia a fost închisă pentru o săptămână. Asta n-a influenţat însă decizia părinţilor. Medicul Iftimi Valeria spune că au fost vaccinaţi doar opt copii, din totalul de circa 800 de elevi care au peste 16 ani.Mai trebuie să vină şapte elevi care au acordul părinţilor pentru vaccinare”. Iftimi nu poate să-şi explice reticenţa părinţilor. „Poate că nu s-au informat foarte bine, nu ştiu ce să spun. În octombrie şi noiembrie s-au făcut vacinările împotriva gripei sezoniere şi nu au fost refuzuri atât de numeroase“, spune doctoriţa de la Liceul „Gheorghe Lazăr”. În luna ianuarie, după ce se încheie campania la elevi, vor fi vaccinaţi profesorii. Se pare că printre aceştia sunt mai mulţi doritori decât în rândul elevilor, cel puţin la „Lazăr”. Radu Bogdan Şerban (17 ani) abia aşteaptă să-şi expună părerea despre pandemie. Nu cred în gripa asta. Este o gripă normală, iar tot ceea ce vedem în presă este o chestiune de marketing concepută de firmele farmaceutice“, spune tânărul, în timp ce prietenii săi îi susţin opinia dând afirmativ din cap.

Şi studenţii la Medicină par mai convinşi de existenţa unei conspiraţii decât de periculozitatea virusului A(H1N1). Victor George Laurenţiu, student în anul III la Medicină generală, nu a fost interesat de vaccin. „Nu mă sperie această gripă, aşa că nu m-a interesat foarte mult vaccinul.” Colegul său Cătălin Laurenţiu Patega îl completează imediat. „Este o gripă absolut obişnuită, dar prezentată altfel pentru că există interese uriaşe. Să nu uităm că industria farmaceutică este a doua industrie din lume, ca profit, după cea de armament. Pe termen lung se va vedea că este doar o conspiraţie a companiilor de farmaceutice”, este foarte convins Cătălin Patega. În pofida acestor păreri, studenţii la Medicină se pare că au înregistrat cel mai mare număr de vaccinări, aproape 80 de cazuri. Dintr-un număr de circa 4.000 de studenţi.

ASE: un student dintr-o mie s-a vaccinat

Medicul Dragomara Duna, de la cabinetul din Moxa al Academiei de Studii Economice (ASE), explică numărul mare de medicinişti imunizaţi prin relaţia specială pe care aceştia o au cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, secretarul de stat care se ocupă de combaterea gripei porcine. „Altfel, nici la ei nu ar fi fost atâţia“, spune Dragomara. La ASE, sunt peste 15.000 de studenţi şi 14.000 de masteranzi şi s-au vaccinat doar 15 tineri. Medicul Duna nu poate să-şi explice acest număr mic decât prin programul foarte aglomerat al studenţilor.

O atitudine care aduce aminte de opiniile mai transante exprimate in cadrul interviului din primavara dat pentru revista “Presa Ortodoxa”, dar care contine contradictii, atunci cand dr. V. A. se raporteaza la campania de vaccinare. Pentru ca, daca pandemia este o “isterie nejustificata”, cat de justificata este o campanie de vaccinare dusa impotriva unei amenintari false? Si daca nici campania nu este justificata (asa cum decurge logic), atunci de ce riscul folosirii unui vaccin insuficient testat? Pentru conturile industriei farmaceutice si experiemntarea de adjuvanti pe pielea oamenilor, eventual? Observam ca dl Astarastoae nu pune la cauze interesele industriei farmaceutice si ale OMS (cum facea altadata cu ultima), decat in ultimul rand… Dar probabil ca in acest moment, in calitatea pe care o are, nu are curajul sa spuna mai mult, este maximum cat isi poate permite pentru inalta sa functie, dar faptul ca vorbeste de “isterie nejustificata” este deja un semnal suficient pentru cine are urechi de auzit…

    image-2009-12-13-6721557-41-vasile-astarastoae-presedintele-colegiului-medicilor-din-romaniaS-a dovedit ca gravitatea acestei noi gripe este mai mica decat cea a obisnuitelor gripe sezoniere. Este intr-adevar vorba despre un virus mult mai contagios, dar nicidecum atat de periculos pe cat se crede”, a declarat pentru RFI presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, in conditiile in care campania de vaccinare impotriva gripei porcine continua sa aiba rezultate slabe in tara noastra. O ultima statistica arata – spre exemplu – ca 94% din dozele de vaccin distribuite in judetul Arges pentru elevii cu varste de peste 16 ani au fost returnate. Situatia nu este singulara in cazul Romaniei. Si asta in ciuda avertismentelor venite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care anunta ca virusul se propaga tot mai mult in tarile Europei Centrale si de Est.

    Gripele sezoniere omoara mai multi oameni decat gripa porcina

    Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, mai spune la RFI ca “statisticile anilor anteriori arata ca gripele sezoniere omoara de cel putin patru ori mai multi oameni decat noul virus gripal. Este insa o isterie creata in jurul acestui virus, care are mai multe cauze. Una din cele mai importante este mediatizarea excesiva a fenomenului. Este intr-adevar vorba despre un virus nou si foarte contagios, dar daca ne uitam la cum este tratat subiectul in alte tari – chiar si in Mexic, unde situatia este mai severa – nu exista o asemenea panica si hipermediatizare, ci doar o simpla informare a publicului. O alta cauza importanta a nenumaratelor discutii care apar in jurul gripei porcine este reprezentata de o serie de informatii care circula privind modalitatea in care s-a realizat vaccinul. Iar aici trebuie spus ca cea mai mare parte de vina apartine chiar celor care au realizat vaccinurile si care nu au dat informatii detaliate care sa ateste respectarea tuturor etapelor stiintifice din acest proces de productie. Nu in ultimul rand, frica din randul populatiei a fost generata de decizia Uniunii Europene – preluata si de Romania – potrivit careia firmele care produc acest vaccin nu sunt obligate sa isi asume raspunderea pentru eventualele reactii adverse.”

    Nimeni nu este inconstient sa puna pe piata un vaccin periculos

    Vasile Astarastoae este de parere ca “nimeni nu este atat de inconstient incat sa puna pe piata un vaccin care sa nu fi fost testat potrivit legislatiei si regulilor europene. Reactiile adverse provocate in acest caz nu sunt cu nimic mai mari decat cele aduse de o vaccinare obisnuita. Mai mult decat atat, in acest moment, avand in vedere scenariile care au fost vehiculate, evolutia pandemiei este una buna, fara mutatii ale tulpinei virusului si fara inmultirea modalitatilor de propagare a bolii.”

    Numarul imbolnavirilor va continua sa creasca in Romania

    Boala este foarte contagioasa, asa ca numarul celor infestati va continua sa creasca in Romania. Numai in momentul in care peste 85% din populatie este imunizata se intrerupe circulatia virusului. Trebuie sa speram ca nu vor aparea forme grave ale bolii. De fapt, este mult spus forme grave pentru ca, chiar si in cazurile de deces, este vorba despre persoane care aveau o patologie incarcata si ale caror organisme nu au rezistat la acest nou atac. Nu vorbim asadar despre o forma mai grava a virusului, ci de un pacienti cu organisme slabite din cauza altor boli a mai declarat Vasile Astarastoae pentru RFI.

    AVERTISMENT. Cazurile de gripă nouă se vor înmulţi în estul Europei, iar virusul A/H1N1 se va combina cu cel de sezon în curând. Virusul gripei de sezon ar putea să se răspândească mai mult în această iarnă, pe lângă cel al gripei noi, ceea ce ar putea complica evoluţia pandemiei. În multe ţări europene presiunea asupra sistemelor de sănătate din cauza pandemiei va fi maximă de Crăciun şi de Anul Nou, iar numărul de cazuri va creşte în următoarele săptămâni în ţări le din centrul şi estul Europei. Acestea sunt estimările pe care directorul Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile (ECDC), Zsuzsanna Jakab, le-a dat despre evoluţia A/H1N1.

    • Ziua:

    Vaccinarea fortata

    […] Rezerve medicale

    Vaccinarea impotriva virusului A/H1N1 este privita cu mari rezerve, inclusiv de medici cu reputatie internationala. Spre exemplu James R. Shannon, fost director al Consiliului National de Sanatate al SUA, afirma: Copiii care se vaccineaza impotriva gripei prezinta un pericol de trei ori mai mare sa se imbolnaveasca de gripa”. Epidemiologul britanic Tom Jefferson sustine ca exagerarile pe tema pandemiei porcine, la care si OMS contribuie, sunt initiate de marii producatori de medicamente. Jefferson a afirmat: “Am impresia ca OMS, virusologii , campaniile farmaceutice si o intreaga industrie astepta pandemia. Aceasta industrie implica multi bani, influenta si institutii”. Recent pe site-ul canadian “prevent­di­sease.com” a fost postat un document intern al companiei IBM intitulat “Planul de achizitii pentru Servicii & Global IOT Europa, Sinteza Planului Pandemic” elaborat in 2006 si distribuit in Franta. Surprinzator este faptul ca in documentul respectiv se preciza: “Exista o sansa de 100% ca in urmatorii cinci ani sa se declanseze o pandemie. Va exista un semnal din partea Corporate Pandemic VP cu cateva zile inainte de semnalul declansator al OMS. Pandemia va dura 12 saptamani” Premonitie ori plan diabolic? Interogata de mai multi jurnalisti cu privire la documentul respectiv compania IBM a incercat sa nege paternitatea acestuia.

    Efecte secundare

    Multi critici la adresa vaccinurilor antivirale, inclusiv cele vizate pentru a fi folosite impotriva “gripei porcine”, subliniaza pericolul unor efecte secundare si adverse, generate de folosirea unor adjuvanti. Adjuvantul ASO3 contine Squalena (cauzatoare a sindromului razboiului din Golf) care provoaca boli imune, iar adjuvantul Tween 80 provoaca infertilitate. Alte suspiciuni sunt generate de regimul in care OMS impune administrarea vaccinului: de ce este obligatorie vaccinarea (cu penalizarea celor care o refuza) doar in anumite state?; de ce in aceste state administrarea vaccinului se face ca pe timp de stare de urgenta, cu protectie in fata legii a producatorilor si a medicilor, atunci cand sunt formulate plangeri impotriva lor?; de ce in SUA si in Uniunea Europeana administratorilor de vaccinuri li se acorda permanent imunitate totala in fata legii? Avea dreptate Edwin Broda, uneori stiinta poate deveni cel mai rau lucru in lume. Intre altele si atunci cand gardienii vietii, medicii, isi uita menirea si, uitand de tot ce i-a povatuit Hipocrate in Juramantul care ii poarta numele, devin negutatori.[…]

    Alin Gheorghe – Asociatia pentru Cooperare Regionala ALIANTA

    Dosare Ultrasecrete: Bolile si reducerea populatiei

    In cartea sa din 1953 “Impactul stiintei asupra societatii” filozoful englez Bertrand Russell, laureat al Premiului Nobel, sustinea caredu­cerea numarului populatiei este un bine necesar pentru dezvoltarea lumii”. Tot el preciza: “Pana acum razboiul n-a avut un efect prea mare asupra cresterii populatiei, care a continuat pe parcursul a doua razboaie mondiale. Poate ca razboiul bacteriologic ar fi mai eficient. Daca la fiecare generatie s-ar raspandi in lume o ciuma neagra, supravietuitorii ar putea sa procreeze liber fara ca, totusi, sa populeze prea mult planeta. Poate ca aceasta stare de lucruri este neplacuta, dar ce daca? Persoanele cu adevarat nobile sunt indiferente la fericire, in special a celorlalti.” […]

    Copiii britanici vor primi doar jumatate din doza de vaccin impotriva gripei porcine

    Reprezentantii Sanatatii din Marea Britanie au decis ca toti copiii din aceasta tara sa primeasca doar jumatate din doza de vaccin impotriva virusului H1N1. Guvernul a recomandat anterior doua doze distincte de vaccin Pandemrix de 0,25 mililitri, administrate la trei saptamani. Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca a doua doza de vaccin provoaca febra ridicata, de peste 38 grade, la copiii de sub zece ani.

    ***

    2334516

    • Hotnews:

    INTERVIU Roser Domenech, Comisia Europeana: In cazul Romaniei, vorbim de o presiune privind combaterea schimbarii climatice mai mare decat a avut Germania. Pentru ca presiunea pe voi este “acum!”.

    Peste 30.000 de protestatari au pornit in mars la Copenhaga, nemultumiti de negocierile privind incalzirea globala

    • Jurnalul:

    Criza climei. România în zodia struţului

    Jurnalul National, raliat “cauzei” incalzirii globale…

    Copenhaga: SUA contestă raportul pentru încălzirea globală

    ***

    d0d7e82f64ce0bcea485b82823a3a732

    Cei 27 de lideri europeni s-au intalnit la Bruxelles, in primul Consiliu European de iarna dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona. Belgianul Herman Van Rompuy, care va prelua functia de presedinte al Uniunii Europene cu ocazia Consiliului European de la 1 ianuarie, le-a comunicat deja celorlalti premieri si sefi de state care sunt planurile sale, noteaza Le Monde. Fostul premier belgian s-a aratat extrem de dornic sa aplice Tratatul de la Lisabona “ca la carte”: gata cu reuniunile la care participa toata lumea. Consiliul va lucra in format restrans. Cancelarul german Angela Merkel riposteaza: doreste protectie pentru partenerii sai de coalitie, care se ocupa de Ministerul Afacerilor Externe. Cei 27 convin sa-si invite ministrii de Externe o data pe an, nu mai mult. Van Rompuy muta centrul atentiei de la Jose Manuel Barroso, catre el insusi. Chiar daca presedintele Comisiei Europene insista sa faca propuneri economice “timide”, subliniaza jurnalistii francezi. Catherine Ashton, noul sef al diplomatiei europene, descopera tot acum cat de incarcat este programul sau. Trebuie sa participe in fiecare saptamana la reuniunea Comisiei, sa prezideze in fiecare luna reuniunile ministrilor de Externe, sa se prezinta cat de des posibil in fata Parlamentului, sa reprezinte Uniunea Europeana la peste 70 de reuniuni internationale, in fiecare an. “Fizic, ea nu poate face totul”, a declarat pentru Le Monde un functionar european. Ashton va avea deci nevoie de un adjunct si are de unde alege, pentru ca statele raspund prompt la astfel de chemari.

    In ciuda titlului, din declaratiile cancelarului observam ca U.E. (puternicii Europei, de fapt, si cercurile masonice ce fac agenda la Bruxelles) isi va creste autoritatea asupra statelor nationale (in plus fata de ceea ce oricum produce Tratatul de la Lisabona in materie de suveranitate), printre care ne numaram si noi…

    Cancelarul german cheama cele 16 tari din zona euro sa acorde sprijin economiei elene ajunsa in stare critica

    Germania, locomotiva Uniunii Europene, face presiuni asupra noului Guvern socialist de la Atena sa puna imediat in aplicare reforme socio-economice draconice pentru a putea face fata colapsului financiar in care se afla acesta tara, situatie care ar putea angrena in aceasta gaura neagra economica si alte state din zona Marii Mediterane. Autoritatile de la Atena risca, in cazul in care situatia nu va fi remediata, sa fie nevoite sa faca fata unor noi violente de strada cauzate de starea economica extrem de grava in care se afla tara.

    Sefa Guvernului de la Berlin a facut joi apel la statele membre ale Uniunii Europene sa se implice activ in stoparea efectelor negative care au pus stapanire pe intreaga economie a Greciei. Angela Merkel s-a referit totodata la “responsabilitatea comuna” vizavi de statele membre din zona euro, sugerand ca este necesara punerea unei mai mari presiuni pe guvernele nationale care au probleme bugetare.Daca, spre exemplu, exista probleme cu Pactul de Stabilitate si Crestere intr-o tara si acestea pot fi rezolvate numai prin intermediul reformelor sociale intreprinse in aceste tari, bineinteles ca se ridica o intrebare: ce influenta are Europa asupra parlamentelor nationale pentru ca Europa sa nu poata fi oprita (din dezvoltare – n.red.)”, a declarat Merkel in cadrul unui amplu discurs despre starea economiei europene cu prilejul unei intalniri a celei mai mari familii politice europene de centru-dreapta (PPE – n.red.) consumata joi la Bonn. Oficialul german a adaugat totusi ca aceste presiuni, in scopul ca astfel de tari cu probleme sa stranga cureaua, ar putea contraveni guvernarii interioare, dar a afirmat ca astfel de masuri extreme trebuie luate pentru stoparea declinul economic al Europei. Pactul de Stabilitate si Crestere este un set de reguli care vizeaza cele 16 state din zona euro, conform caruia deficitele bugetare ale acestor tari nu trebuie sa depaseasca 3% din Produsul Intern Brut (PIB) iar nivelul total de indatorare nu trebuie sa fie mai mare de 60% din PIB, scrie EUobserver. Controversatele comentarii facute joi de Angela Merkel au venit doar cu cateva ore inainte de intalnirea dintre liderii europeni cu prilejul Consiului European de iarna de la Bruxelles unde Guvernul grec va fi supus unor presiuni imense pentru o gestionare riguroasa a finantelor publice.

    “Grecia nu merită niciun ajutor financiar extern”

    Preşedintele Federaţiei Germane a Băncilor Private este foarte pornit împotriva ideii de a-i fi acordat Greciei un ajutor financiar european, afirmând că modul în care este rezolvată situaţia economică internă este strict problema guvernului de la Atena. “Este problema grecilor faptul că au ajuns aici. Ei trebuie să explice într-o manieră credibilă cum vor putea să restraângă deficitul“, a declarat Manfred Weber pentru cotidianul Berliner Zeitung. “Grecia s-a plasat singură în această situaţie sificilă prin politica sa bugetară laxistă”, a subliniat acesta[…]. Dacă vor apărea presiuni, Germania trebuie să nu acorde sprijin financiar. Consecinţele ar fi catastrofale”, a avertizat şi Clemens Fuest, preşedinte al comitetului de consilieri ai Ministerului german de Finanţe. Grecia trebuie să îşi asume singură responsabilitatea, a spus Fuest, adăugând: “Contribuabilii germani ar deveni responsabili de bugete asupra cărora nu au vreo influenţă”.

    0-43848-capital009Spania, al doilea motiv de îngrijorare al zonei euro

    După ce situaţia economică a Greciei a început să-i pună pe jar pe oficialii europeni, a venit rândul Spaniei să prezinte motive de îngrijorare. Motivele? Aceleaşi ca şi în cazul elen: gradul foarte mare de îndatorare şi incertitudiea privind recuperarea economică.

    Manifestaţii masive la Madrid pe fondul agravării crizei

    Veniturile din infracţiuni au adus băncilor lichidităţi în perioada critică de la prăbuşirea Bursei din New York până ce guvernele le-au sprijinit cu sume uriaşe din bani publici

    Bani murdari” de ordinul sutelor de miliarde USD – proveniţi din traficul de droguri, arme şi fiinţe umane, din contrabandă, prostituţie, extorcări şi alte activităţi criminale – sunt cei care au ţinut în viaţă sistemul financiar internaţional, în perioada imediat următoare prăbuşirii Bursei de pe Wall Street. “Bani murdari” de ordinul sutelor de miliarde USD – proveniţi din traficul de droguri, arme şi fiinţe umane, din contrabandă, prostituţie, extorcări şi alte activităţi criminale – sunt cei care au ţinut în viaţă sistemul financiar internaţional, în perioada imediat următoare prăbuşirii Bursei de pe Wall Street. Până ce guvernele lumii aveau să sprijine din fonduri publice instituţiile de credit, banii crimei organizate au fost “singurul capital lichid de investit”, consideră Antonio Maria Costa, directorul executiv al Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC). Oficialul ONU a făcut această dezvăluire pentru săptămânalul britanic The Observer, precizând că sume uriaşe au fost astfel “spălate” şi au intrat în circuitul economic legal.

    ***

    c13de83ec69b51210665e0481ff69f95

    Locuitorii din Houston au ales primul primar gay din istoria oraşului din sudul Statelor Unite. Lesbiana Annise Parker, candidată din partea democraţilor, l-a învins la limită pe avocatul Gene Locke, din partea aceluiaşi partid.

    Un bătrân le cere autorităţilor statului să îl eutanasieze. Răspunsul primit în urma adreselor sale a fost negativ. Vasile Păsărin s-a săturat de chinurile bolii şi vrea să-şi ia adio de la lumea în care a trăit aproape 78 de ani. În România nu este legiferată eutanasierea.

    Medicii şi preoţii se opun eutanasierii

    Medicul Doru Dobrescu spune că, pentru profesia sa, eutanasia nu reprezintă un act medical. “Meseria medicului este să salveze vieţi, iar mâna care vindecă nu poate să omoare. Suntem de acord cu medicina paleativă, adică îngrijirea bolnavilor aflaţi în stadii terminale ale unor afecţiuni. Dacă însă este vorba de boli mortale, atunci se poate administra ca analgezic (pentru calmarea durerii – n.r.) morfina, în anumite doze”, a completat vicepreşedintele CMR Dolj.

    Reprezentanţii Bisericii se opun vehement eutanasierii. “Viaţa omului a dat-o Dumnezeu, doar El o poate lua. Trebuie să ne ducem crucea până la sfârşitul vieţii. Nimeni altcineva nu are dreptul să îi pună capăt”, a declarat Constantin Popescu, preot într-o localitate doljeană.

    Pe parcursul acestui an am asistat la un asalt fără precedent al tuturor forţelor care încearcă să distrugă formele tradiţionale de convieţuire a oamenilor pe pământ şi, astfel, a fiinţei umane în esenţa ei – a chipului lui Dumnezeu în om. Am asistat la asaltul organizaţiilor homosexuale asupra instituţiei familiei prin organele statului şi propaganda mass-media, la încercarea – atât în România, cât şi în Occident – de a reeduca fiinţa umană prin programe educaţionale care încearcă să-i desprindă pe copii de părinţi inoculându-le ateismul şi relativismul moral, la distrugerea fiinţei umane ca atare prin manipularea genetică şi experienţe pe copii nenăscuţi, în sfârşit – la încercarea de a legaliza şi legitima desfrâul sub formele sale cele mai abjecte şi tulburătoare: pedofilia şi incestul.

    • Ziua:

    SUA, Israel si Georgia sunt printre principalii clienti ai Romaniei la exportul de armament

    Proteste violente ale kurzilor din Turcia, după interzicerea Partidul Societăţii Democratice

    • Hotnews:

    Descendenti ai familiei imperiale ruse Romanov si ai sultanilor otomani s-au intalnit la Istanbul, intr-o intrevedere istorica

    Ayatollahul Ali Khamenei ii avertizeaza pe liderii opozitiei din Iran: Luati distanta de protestatari

    Iranul este pregatit sa schimbe uraniu imbogatit pentru combustibil

    VIDEO Violente de strada in Turcia, dupa ce principalul partid al kurzilor a fost scos in afara legii

    Ivanciuc despre vinzarea Maramuresului: De cind s-au intors de la lucru din Occident, maramuresenilor nu le mai plac casele mostenite din mosi-stramosi

      II Un secol care a inceput nefast pentru omenire?

      Imi e teama ca secolul asta va fi unul plin de nedreptati si omul isi va implini foarte greu drepturile sale. Se va pierde ideea de proprietate si o sa avem milioane de oameni care, odata nascuti sunt deja condamnati la ceva. O sa fie groaznic si dureros acest secol 21 care a inceput, dar sa speram ca in aceste timpuri grele, macar unii poeti vor lasa cateva versuri sincere care sa fie o marturie a timpului dureros ce se afla in fata noastra.

      II Dar Marile Puteri?

      Marile Puteri creeaza un om imbecilizat care va fi un consumator cu putere de munca. El va veni obosit seara acasa, va urmari niste stiri scurte si mincinoase, (televizorul il va tampi), si, in numele fricii lui, Marile Puteri il vor trimite undeva acolo unde ele poarta un razboi, iar omul va crede ca lucrul asta e motivat.

      II Nu vor aparea oare acei mari ganditori, in chip de profeti salvatori?

      A scrie poezie intr-o astfel de lume o sa fie foarte palpitant, dar poetilor adevarati si ganditorilor adevarati le va fi foarte greu sa influenteze in vreun fel.

      Documentare celebre: „Meditation – Pathway to deception” (MEDITATIA, O CALE SPRE DECEPTIE), subtitrare in limba romana

      VIDEO: Michael Jackson, evreii si documentarul “THIS IS IT”(2009) cu subtirare in limba romana

      Documentare celebre: „The Disasters Darwinism Brought To Humanity” (DEZASTRELE ADUSE UMANITATII DE DARWINISM), subtitrare in limba romana

      Specialiştii Institutului Cantacuzino spun că în toată lumea autorităţile medicale se confruntă cu aceeaşi problemă: cum să îi convingă sau chiar să îi constrângă pe medici să-şi inoculeze vaccinul şi să-şi convinge şi pacienţii să şi-l facă.

      „Nu ştim de ce vaccinurile astea sunt întâmpinate cu atâta reticenţă. Medicii ar trebui să înţeleagă că responsabilitatea lor este dublă: morală şi medicală. Morală, pentru că ei sunt un exemplu pentru pacienţi şi-i pot influenţa, iar medicală, pentru că, dacă nu se imunizează şi se îmbolnăvesc, pot transmite boala bolnavilor cronic cu care intră în contact”, ni s-a plâns un medic din Institutul Cantacuzino, locul unde s-a produs vaccinul.

      Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel spune că este regretabil că doctorii „să vorbească astfel despre vaccin în contextul în care fac şase ani de facultate şi încă cinci ani de specializare. Înseamnă că sistemul de învăţământ nu oferă toate informaţiile”.

      „Gripa e doar o isterie”

      Doar 6% din cadrele medicale sătmărene din cele 1.400 angajate la Spitalele Judeţene I şi II s-au vaccinat.
      Dr. Domuţa Lăzărescu din Satu-Mare consideră că treaba cu gripa este doar o isterie: „Eu nu mi-l fac şi nici nu-l recomand. Eu de opt ani folosesc doar vaccinul homeo­pat”.

      S-a vaccinat ca exemplu

      Primul doctor din Spitalul Judeţean Timişoara care s-a imunizat a fost Paul Costin. „Se zvonea că ar fi ceva în neregulă cu vaccinul. N-am avut nicio reacţie. Am vrut să dau un exemplu”, a spus dr. Voichiţa Lăzureanu, medic primar la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, care şi-a inoculat serul şi ea: „Nu doar că te protejezi pe tine, ci îi protejezi şi pe cei din jurul tău. Eşti sigur că nu se îmbolnăvesc şi cei din familia ta. Aproximativ trei sferturi dintre medicii din spital au făcut vaccinul”.

      La Prahova, însuşi preşedintele Colegiului Medicilor nu acceptă vaccinarea. „Nu l-aş face, şi nici copiilor mei nu l-aş face. Este greşită şi modalitatea de vaccinare, medicii de familie nu pot supraveghea starea elevilor după imunizare, mai ales că aceştia vor intra şi în vacanţă”, spune medicul Simona Schnelbach. Şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş au fost repartizate 1.900 de doze, dar au fost folosite doar 5,47%.

      Mai puţin de 10 la sută din cadrele medicale din Iaşi şi Botoşani au acceptat să se vaccineze. „Nu voi accepta să-mi fac acest vaccin pentru că nu ştiu ce anume se poate întâmpla”, a spus Tudor Ciuhodaru, coordonator al UPU a Spitalului de Urgenţe din Iaşi. Curajoşii sunt siguri că nu vor păţi absolut nimic.

      „M-am vaccinat pentru protejarea organismului, a colegilor şi a pacienţilor”, a spus Viorica Axinie, asistent medical la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Directorul medical al spitalului, Camelia Bogdănici, s-a imunizat şi ea: „Este şi un îndemn pentru colegii din spital că este bine să se vaccineze”.

      La Botoşani şi-au făcut injecţie 5,4% dintre angajaţii sistemului. Managerul Spitalului Judeţean Botoşani, Cornel Enache, dă vina pe mediatizarea negativă a vaccinului. Au mai colaborat Olivia Tulbure, Dumitriţa Neamţu, Mihaela Iacob

      Virusul nu-i ocoleşte pe medici

      Cadrele medicale nu au scăpat de îmbolnăvirea cu virusul A(H1N1). Astfel, mai mulţi doctori au contactat virusul în ultimele săptămâni. Un asistent medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este internat în stare gravă la secţia de terapie intensivă, respirând cu ajutorul aparatelor. Asistentul medical, coordonatorul unui bloc operator din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova, suferea de o afecţiune pulmonară de care nu ştia, fapt care a dus la agravarea stării sale de sănătate.

      Un alt caz, o femeie în vârsta de 34 de ani din municipiul Zalău, medic de familie în mediul rural, a fost diagnosticată cu gripă nouă. Forma bolii a fost una uşoară. Alte două cadre medicale care lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au contactat virusul A(H1N1).

      Doctorii străini sunt mai receptivi

      Aproape 30% din personalul medical a decis să se vaccineze în Spania. Doctorul Juan Carlos Hidalgo, directorul centrului de sănătate La Albuera, din Segovia, a declarat pentru ziarul „El Mundo” că această gripă „este mai uşoară decât cea normală”.

      „Cred că vaccinul împotriva gripei porcine nu este sigur, pentru că nu s-au realizat destule probe”, a declarat Hidalgo. În Spania, aproximativ 10 milioane de persoane sunt înscrise pe listele centrelor de sănătate, dar dintre acestea nu s-au prezentat nici măcar 800.000 pentru a se vaccina. Conform Ministerului Sănătăţii, până la 10 decembrie 2009 în Spania au decedat 208 persoane infectate cu virusul gripei porcine.

      În ciuda apelurilor frecvente din partea Ministerului Sănătăţii, italienii ignoră în continuare semnalele de alarmă şi nu se prezintă la vaccinare. Motivul principal îl constituie neîncrederea în vaccin şi în potenţiala epidemie.

      În prezent, numărul victimelor cauzate de gripa A reprezintă doar 0,0039% din totalul bolnavilor decedaţi, spre deosebire de gripa de sezon care şi-a atribuit 0,2% din mortalitate. În aceste condiţii, doar 14% din personalul medical a decis să se vaccineze, exemplul fiind urmat şi de femeile însărcinate. Laura Chiva şi Cristian Gaiţă

      Recomandare

      În Germania, campania de imunizare împotriva virusului A(H1N1) a început la sfârşitul lunii octombrie. Preşedintele Societăţii germane pentru medicină generală, Michael Kochen, îi sfătuieşte pe medicii de familie să nu recomande pacienţilor vaccinarea.â

      “Este regretabil că doctorii vorbesc astfel despre vaccin în contextul în care fac şase ani de facultate şi încă cinci ani de specializare. “

      Adrian Streinu-Cercel secretar de stat

      “Nu voi accepta să-mi fac vaccinul antiporcină pentru că nu ştiu ce anume se poate întâmpla. “

      Tudor Ciuhodaru medic la Spitalul de Urgenţe din Iaşi


      Categorii

      Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

      Etichete (taguri)


      Articolul urmator/anterior

      Comentarii

      3 Commentarii la “SE PREFIGUREAZA UN FIASCO AL CAMPANIEI DE VACCINARE / CARE VA FI PLANUL “B”? / Un secol groaznic si dureros (Stiri 12 – 14 decembrie 2009)

      1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Turbarea”lui Streinu-Cercel si manipularea monstruoasa a mortii lui Teo Tecuceanu declanseaza DICTATURA SI TEROAREA MEDICALA in Romania, in vreme ce la Consiliul Europei s-a cerut ANCHETA IN LEGATURA CU FALSA PAN
      2. Pingback: Război întru Cuvânt » Prof. dr. PETRU CALISTRU (Institutul Victor Babes) – declaratii bomba: TOT SISTEMUL SANITAR MONDIAL ESTE PUS IN SLUJBA BIG PHARMA. “TOTUL ESTE UN JOC ECONOMIC MONDIAL”
      Formular comentarii

      * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

      Rânduială de rugăciune

      Carti

      Documentare